Dodaj do ulubionych

AMA Bud ( AMM Dom ) Pełczyńskiego, Bemowo

IP: 52.159.64.* 29.11.05, 14:38
Czy ktoś podpisał może już umowę ?
Czy znacie AMM Dom ?
Obserwuj wątek
    • Gość: moris Re: AMA Bud ( AMM Dom ) Pełczyńskiego, Bemowo IP: *.chello.pl 29.11.05, 21:44
      AMA-BUD najlepiej znają mieszkańcy Piaskowej ;-/
      • Gość: petrus Re: AMA Bud ( AMM Dom ) Pełczyńskiego, Bemowo IP: 52.159.64.* 30.11.05, 15:08
        To wiem, ale w tym przypadku jest chyba nieco inaczej.
        AMA BUD buduje i obsługuje oferowanie mieszkań, ale umowa podpisywana jest z
        właścicielem terenu - AMM Dom.
        W umowie nie występuje AMA BUD.

Czy znajdzie się ktoś, kto już podpisał umowę ?
        Pozdrawiam
        • Gość: Artois Re: AMA Bud ( AMM Dom ) Pełczyńskiego, Bemowo IP: 134.146.212.* 18.01.06, 12:12
          Ja rowniez przymierzam sie do zakupu mieszkania w inwestycji Dwa Stawy.
          Jestem ciekaw waszych informacji na temat Amm Dom i tej inwestycji.
          Petrus czy dowiedziales sie czegos ciekawego?
          Pozdrawiam
          • Gość: doniar1 Re: AMA Bud ( AMM Dom ) Pełczyńskiego, Bemowo IP: *.chello.pl 01.02.06, 22:14
            podnosze watek
            • martuhas Re: AMA Bud ( AMM Dom ) Pełczyńskiego, Bemowo 01.02.06, 22:46
              Wykonawca jest ta sama firma co na Piaskowej...
          • Gość: Mary Re: AMA Bud ( AMM Dom ) Pełczyńskiego, Bemowo IP: 62.233.201.* 07.02.06, 11:26
            Witam!
            W tym tygodniu najprawdopodobnie podpiszę umowę (8-9 lutego). Juz ponad dwa
            tygodnie interesuję się tą lokalizacją - ale wziąwszy pod uwagę przebieg trasy
            S8, planowanej obwodnicy Wwy z węzłem przy Lazurowej ... - wszystko to co
            najmniej zastanawia...
            Jesli ktoś ma uwagi lub aktualne informacje nt. tej trasy (zwł. uciążliwości
            odnośnie hałasu czy ewentualnego projektu trasy, planowanych ekranów
            dzwiękoszczelnych, etc) będę wdzięczna.
            Jeśli chodzi o samą umowę - nie jest zła: spółka AMM DOM jest właścicielem
            działki (wpis do KW) i posiada prawomocną decyzję zatwierdzająca projekt
            budowlany (pozwolenie na budowę). Dodatkowo, developer umozliwia negocjowanie
            umowy, choć w ograniczonym zakresie - zasłąniając sie agrumentem, że umowa musi
            być sformulowna standardowo. (Tylko nie mówią co oznacza precyzyjnie ów standard
            ) No i po lekturze forum z "Piaskowej" wydaje się, iz nie należy spodziewać się
            większych klopotów. Choć nigdy nic nie wiadomo.
            Pozdrawiam zainteresowanych,
            Mary

• Gość: doniar1 Re: AMA Bud ( AMM Dom ) Pełczyńskiego, Bemowo IP: *.chello.pl 11.02.06, 20:11
              Mary,
              podpisalas umowe? Prosze napisz do mnie na maila gazetowego.
              pzdr
              Donia
              • Gość: Artois Re: AMA Bud ( AMM Dom ) Pełczyńskiego, Bemowo IP: 134.146.212.* 14.02.06, 13:02
                Witam,
                Ja podpisalem juz umowe na mieszkanko na ul. Pełczynskiego. ;-) Ze swojej
                strony sprawdzilem wszystkie dokumenty i od tej strony wydaj sie byc wszystko w
                pozadku. Planowana obwodnica wogole nie zakloci tej lokalizacji gdyz do niej
                bedzie okolo 800-1000m. Zatwierdzona linia metro tez przemawia za ta
                lokalizacja. Czekam na opinie osob, ktore juz zakupily w tej inwestycji
                mieszkanko Pozdrawiam
                • Gość: M Re: AMA Bud ( AMM Dom ) Pełczyńskiego, Bemowo IP: 62.233.201.* 14.02.06, 13:15
                • Gość: Mary Re: AMA Bud ( AMM Dom ) Pełczyńskiego, Bemowo IP: 62.233.201.* 14.02.06, 13:26
                  Równiez zdecydowalam sie na podpisanie umowy - i jak Artois - jestem dość
                  zadowolona. W niedziele wieczorem wybrałam sie na Pełczyńskiego i okazuje sie,
                  że powstala juz kolejna kondygnacja (tzn. przez ok. 3-4 tyg. zdołali podciągnąć
                  się o jedno piętro)i z informacji AMA wynika, że nie mają opóźnień.
                  Pozdrawiam,
                  Mary

• Gość: Barthez Re: AMA Bud Pełczyńskiego, Bemowo IP: *.chello.pl 24.02.06, 10:25
                    HEJ!
                    JA I MOICH DWÓCH ZNAJOMYCH RÓWNIEŻ PODPISALIŚMY UMOWĘ - PO SPRAWDZENIU
                    DEVELOPERA (AMM-DOM) WYGLĄDA OK.
                    OD PREZESA AMM-DOM UDAŁO SIĘ "WYCIĄGNĄĆ" TZW. "WIDOKI Z OKNA" (ZDJĘCIA ROBIONE
                    Z DŹWIGU). ZAINTERESOWANYCH PRZYSZŁYMI WIDOKAMI ODSYŁAM DO P. JACZEWSKIEGO Z
                    BIURA SPRZEDAŻY AMA - DOM (MA JE NA MAILU)
                    pzdr
    • Gość: Artois Re: AMA Bud ( AMM Dom ) Pełczyńskiego, Bemowo IP: .1P3D* / 134.146.212.* 28.02.06, 13:57
      witam,
      zaczynaja robic 5 kondygnacje i sporo juz wymurowaych cegla scian zewnetrznych.
      Czy ktos ma informacje na temat co zostanie wybudowane (od strony poludniowej)
      pomiedzy tesco a naszym bloczkiem?
      Pozdrawiam
      • Gość: Mateo29 Re: AMA Bud ( AMM Dom ) Pełczyńskiego, Bemowo IP: 62.29.166.* 01.03.06, 15:16
        Z tego co słyszałem mają tam powstać 5-6 piętrowe budynki, ale nie wiem kiedy i
        czy na pewno! Pozdrawiam wszystkich nowych lokatorów bloku przy Pełczyńskiego!
        • Gość: mala Re: AMA Bud ( AMM Dom ) Pełczyńskiego, Bemowo IP: *.pf.com.pl / *.pf.com.pl 02.03.06, 12:30
          witam wszystkich!
          jestem zainteresowana mieszkaniem na Pelczynskiego. zastanawiam sie tylko co
          pobuduja od strony poludniowej bloku,miedzy budynkiem AMA-BUDU a TESCO (mam tam
          mieszkanie i wlasnie wszystkie onka wychodza od strony poludniowej). Na placu
          umieszczona jest tablica informacyjna niby jakiejs inwestycji,wyczytalam ze ma
          tam byc 27 budynkow mieszkalnych i 2 budynki wielorodzinne. dzwonilam tam i
          okazuje sie ze firma upadla i nic na razie nie bedzie tam budowane. Ciekawa
          jestem co w przyszlosci tam wyrosnie? boje sie tylko zeby nie pobudowali
          jakiegos wiezowca. Wtedy wszystkie okna moje i wszystkich, którzy będą mieć
          mieszkanie po stronie południowej przysloni :( Moze juz ktos wie co tam
          pobuduja??????
          • gabaas Re: AMA Bud ( AMM Dom ) Pełczyńskiego, Bemowo 02.03.06, 12:50
            Czy ktoś może mi dac namiar na ta firmą na maila gazetowego?
          • Gość: mickey Re: AMA Bud ( AMM Dom ) Pełczyńskiego, Bemowo IP: *.pg.com 10.03.06, 13:06
            buduje PRK7 bloki 6-7 piętrowe wzdłuż Tesco właśnie na tej działce co
            wspomnialaś. Narazie sa na etapie projektu. Nic wiecej nie wiem
            • Gość: arek Re: AMA Bud ( AMM Dom ) Pełczyńskiego, Bemowo IP: *.chello.pl 11.03.06, 09:43
              Mam pytanie: Czy ktoś wie może coś o tzw. ubojni w Tesco - znajomy mówił mi że
              w ciepłe letnie dni od Tesco nieźle zalatuje padliną!?
          • Gość: Marek Re: AMA Bud ( AMM Dom ) Pełczyńskiego, Bemowo IP: *.kablowka.waw.pl 11.03.06, 15:09
            Jakie są tam ceny? Kiedy budynek ma być oddany?
            Analizowaliście jaka będzie odległość do planowanej obwodnicy?

Pozdr. Marek
            • Gość: Marek Re: AMA Bud ( AMM Dom ) Pełczyńskiego, Bemowo IP: *.kablowka.waw.pl 12.03.06, 18:24
              Od planowanej obwodnicy jakieś 500m (sprawdałem na mapie satelitarnej google).
            • Gość: mickey Re: AMA Bud ( AMM Dom ) Pełczyńskiego, Bemowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 22:41
              Ceny sa przystępne ale nie najniższe. Jednakze lokalizacja jest dobra. Do trasy
              jak już ktoś wcześniej wspominał jest jakieś 600-800 m ale między trasą a
              naszym blokiem mają powstać kolejne inwestycje. Napewno trasy słychać nie
              będzie :). Dwa Stawy mają być oddane w grudniu 2006. Co do wolnych mieszkań to
              już nie ma (narazie) chyba ze ktoś zrezygnuje. Ponoć byłem ostatni który
              podpisywał umowę na ostatnie już wolne mieszkanie. Było to 11 marca. POzdrawiam
              przyszłych sasiadów! micket@poczta.fm
              • Gość: Beny Re: AMA Bud ( AMM Dom ) Pełczyńskiego, Bemowo IP: *.chello.pl 16.03.06, 17:31
                Czy ktoś może wie na jakim etapie obecnie jest budowa?
                Pozdrawiam
                Beny
                • Gość: Artois Re: AMA Bud ( AMM Dom ) Pełczyńskiego, Bemowo IP: 134.146.212.* 27.03.06, 12:38
                  Beny,
                  Bylem w Sobote (25.03.06)na budowie i aktualnie koncza strop 6 kondygnacji...
                  Pozdrawiam
    • Gość: heniek Re: AMA Bud ( AMM Dom ) Pełczyńskiego, Bemowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 09:54
      fczy oni jeszcze gdzies buduja?
      • Gość: michal Re: Budowy IP: *.chello.pl 24.04.06, 16:09
        Mają zamiar budować na Tarchominie przy ulicy Odkrytej oraz w dzielnicy
        Warszawa Włochy Osiedle Trzcinowa przy ulicy Trzcinowej AMA-BUD www.ama-
        bud.com.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka