Gość: petrus IP: 52.159.64.* 29.11.05, 14:38 Czy ktoś podpisał może już umowę ? Czy znacie AMM Dom ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: moris Re: AMA Bud ( AMM Dom ) Pełczyńskiego, Bemowo IP: *.chello.pl 29.11.05, 21:44 AMA-BUD najlepiej znają mieszkańcy Piaskowej ;-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petrus Re: AMA Bud ( AMM Dom ) Pełczyńskiego, Bemowo IP: 52.159.64.* 30.11.05, 15:08 To wiem, ale w tym przypadku jest chyba nieco inaczej. AMA BUD buduje i obsługuje oferowanie mieszkań, ale umowa podpisywana jest z właścicielem terenu - AMM Dom. W umowie nie występuje AMA BUD. Czy znajdzie się ktoś, kto już podpisał umowę ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artois Re: AMA Bud ( AMM Dom ) Pełczyńskiego, Bemowo IP: 134.146.212.* 18.01.06, 12:12 Ja rowniez przymierzam sie do zakupu mieszkania w inwestycji Dwa Stawy. Jestem ciekaw waszych informacji na temat Amm Dom i tej inwestycji. Petrus czy dowiedziales sie czegos ciekawego? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doniar1 Re: AMA Bud ( AMM Dom ) Pełczyńskiego, Bemowo IP: *.chello.pl 01.02.06, 22:14 podnosze watek Odpowiedz Link Zgłoś
martuhas Re: AMA Bud ( AMM Dom ) Pełczyńskiego, Bemowo 01.02.06, 22:46 Wykonawca jest ta sama firma co na Piaskowej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mary Re: AMA Bud ( AMM Dom ) Pełczyńskiego, Bemowo IP: 62.233.201.* 07.02.06, 11:26 Witam! W tym tygodniu najprawdopodobnie podpiszę umowę (8-9 lutego). Juz ponad dwa tygodnie interesuję się tą lokalizacją - ale wziąwszy pod uwagę przebieg trasy S8, planowanej obwodnicy Wwy z węzłem przy Lazurowej ... - wszystko to co najmniej zastanawia... Jesli ktoś ma uwagi lub aktualne informacje nt. tej trasy (zwł. uciążliwości odnośnie hałasu czy ewentualnego projektu trasy, planowanych ekranów dzwiękoszczelnych, etc) będę wdzięczna. Jeśli chodzi o samą umowę - nie jest zła: spółka AMM DOM jest właścicielem działki (wpis do KW) i posiada prawomocną decyzję zatwierdzająca projekt budowlany (pozwolenie na budowę). Dodatkowo, developer umozliwia negocjowanie umowy, choć w ograniczonym zakresie - zasłąniając sie agrumentem, że umowa musi być sformulowna standardowo. (Tylko nie mówią co oznacza precyzyjnie ów standard ) No i po lekturze forum z "Piaskowej" wydaje się, iz nie należy spodziewać się większych klopotów. Choć nigdy nic nie wiadomo. Pozdrawiam zainteresowanych, Mary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doniar1 Re: AMA Bud ( AMM Dom ) Pełczyńskiego, Bemowo IP: *.chello.pl 11.02.06, 20:11 Mary, podpisalas umowe? Prosze napisz do mnie na maila gazetowego. pzdr Donia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artois Re: AMA Bud ( AMM Dom ) Pełczyńskiego, Bemowo IP: 134.146.212.* 14.02.06, 13:02 Witam, Ja podpisalem juz umowe na mieszkanko na ul. Pełczynskiego. ;-) Ze swojej strony sprawdzilem wszystkie dokumenty i od tej strony wydaj sie byc wszystko w pozadku. Planowana obwodnica wogole nie zakloci tej lokalizacji gdyz do niej bedzie okolo 800-1000m. Zatwierdzona linia metro tez przemawia za ta lokalizacja. Czekam na opinie osob, ktore juz zakupily w tej inwestycji mieszkanko Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: AMA Bud ( AMM Dom ) Pełczyńskiego, Bemowo IP: 62.233.201.* 14.02.06, 13:15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mary Re: AMA Bud ( AMM Dom ) Pełczyńskiego, Bemowo IP: 62.233.201.* 14.02.06, 13:26 Równiez zdecydowalam sie na podpisanie umowy - i jak Artois - jestem dość zadowolona. W niedziele wieczorem wybrałam sie na Pełczyńskiego i okazuje sie, że powstala juz kolejna kondygnacja (tzn. przez ok. 3-4 tyg. zdołali podciągnąć się o jedno piętro)i z informacji AMA wynika, że nie mają opóźnień. Pozdrawiam, Mary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barthez Re: AMA Bud Pełczyńskiego, Bemowo IP: *.chello.pl 24.02.06, 10:25 HEJ! JA I MOICH DWÓCH ZNAJOMYCH RÓWNIEŻ PODPISALIŚMY UMOWĘ - PO SPRAWDZENIU DEVELOPERA (AMM-DOM) WYGLĄDA OK. OD PREZESA AMM-DOM UDAŁO SIĘ "WYCIĄGNĄĆ" TZW. "WIDOKI Z OKNA" (ZDJĘCIA ROBIONE Z DŹWIGU). ZAINTERESOWANYCH PRZYSZŁYMI WIDOKAMI ODSYŁAM DO P. JACZEWSKIEGO Z BIURA SPRZEDAŻY AMA - DOM (MA JE NA MAILU) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artois Re: AMA Bud ( AMM Dom ) Pełczyńskiego, Bemowo IP: .1P3D* / 134.146.212.* 28.02.06, 13:57 witam, zaczynaja robic 5 kondygnacje i sporo juz wymurowaych cegla scian zewnetrznych. Czy ktos ma informacje na temat co zostanie wybudowane (od strony poludniowej) pomiedzy tesco a naszym bloczkiem? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateo29 Re: AMA Bud ( AMM Dom ) Pełczyńskiego, Bemowo IP: 62.29.166.* 01.03.06, 15:16 Z tego co słyszałem mają tam powstać 5-6 piętrowe budynki, ale nie wiem kiedy i czy na pewno! Pozdrawiam wszystkich nowych lokatorów bloku przy Pełczyńskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Re: AMA Bud ( AMM Dom ) Pełczyńskiego, Bemowo IP: *.pf.com.pl / *.pf.com.pl 02.03.06, 12:30 witam wszystkich! jestem zainteresowana mieszkaniem na Pelczynskiego. zastanawiam sie tylko co pobuduja od strony poludniowej bloku,miedzy budynkiem AMA-BUDU a TESCO (mam tam mieszkanie i wlasnie wszystkie onka wychodza od strony poludniowej). Na placu umieszczona jest tablica informacyjna niby jakiejs inwestycji,wyczytalam ze ma tam byc 27 budynkow mieszkalnych i 2 budynki wielorodzinne. dzwonilam tam i okazuje sie ze firma upadla i nic na razie nie bedzie tam budowane. Ciekawa jestem co w przyszlosci tam wyrosnie? boje sie tylko zeby nie pobudowali jakiegos wiezowca. Wtedy wszystkie okna moje i wszystkich, którzy będą mieć mieszkanie po stronie południowej przysloni :( Moze juz ktos wie co tam pobuduja?????? Odpowiedz Link Zgłoś
gabaas Re: AMA Bud ( AMM Dom ) Pełczyńskiego, Bemowo 02.03.06, 12:50 Czy ktoś może mi dac namiar na ta firmą na maila gazetowego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mickey Re: AMA Bud ( AMM Dom ) Pełczyńskiego, Bemowo IP: *.pg.com 10.03.06, 13:06 buduje PRK7 bloki 6-7 piętrowe wzdłuż Tesco właśnie na tej działce co wspomnialaś. Narazie sa na etapie projektu. Nic wiecej nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: AMA Bud ( AMM Dom ) Pełczyńskiego, Bemowo IP: *.chello.pl 11.03.06, 09:43 Mam pytanie: Czy ktoś wie może coś o tzw. ubojni w Tesco - znajomy mówił mi że w ciepłe letnie dni od Tesco nieźle zalatuje padliną!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: AMA Bud ( AMM Dom ) Pełczyńskiego, Bemowo IP: *.kablowka.waw.pl 11.03.06, 15:09 Jakie są tam ceny? Kiedy budynek ma być oddany? Analizowaliście jaka będzie odległość do planowanej obwodnicy? Pozdr. Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: AMA Bud ( AMM Dom ) Pełczyńskiego, Bemowo IP: *.kablowka.waw.pl 12.03.06, 18:24 Od planowanej obwodnicy jakieś 500m (sprawdałem na mapie satelitarnej google). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mickey Re: AMA Bud ( AMM Dom ) Pełczyńskiego, Bemowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 22:41 Ceny sa przystępne ale nie najniższe. Jednakze lokalizacja jest dobra. Do trasy jak już ktoś wcześniej wspominał jest jakieś 600-800 m ale między trasą a naszym blokiem mają powstać kolejne inwestycje. Napewno trasy słychać nie będzie :). Dwa Stawy mają być oddane w grudniu 2006. Co do wolnych mieszkań to już nie ma (narazie) chyba ze ktoś zrezygnuje. Ponoć byłem ostatni który podpisywał umowę na ostatnie już wolne mieszkanie. Było to 11 marca. POzdrawiam przyszłych sasiadów! micket@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beny Re: AMA Bud ( AMM Dom ) Pełczyńskiego, Bemowo IP: *.chello.pl 16.03.06, 17:31 Czy ktoś może wie na jakim etapie obecnie jest budowa? Pozdrawiam Beny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artois Re: AMA Bud ( AMM Dom ) Pełczyńskiego, Bemowo IP: 134.146.212.* 27.03.06, 12:38 Beny, Bylem w Sobote (25.03.06)na budowie i aktualnie koncza strop 6 kondygnacji... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Re: AMA Bud ( AMM Dom ) Pełczyńskiego, Bemowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 09:54 fczy oni jeszcze gdzies buduja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Budowy IP: *.chello.pl 24.04.06, 16:09 Mają zamiar budować na Tarchominie przy ulicy Odkrytej oraz w dzielnicy Warszawa Włochy Osiedle Trzcinowa przy ulicy Trzcinowej AMA-BUD www.ama- bud.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś