niebieskooka12 05.12.05, 23:43 Witam, właśnie finalizuję umowę przedwstępną z Sabe na Saskiej Kępie przy Meksykańskiej. Czy ktoś z Was podpisał już umowę z deweloperem? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: www.praedux.pl Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 20:40 Zapraszamy zainteresowanych na spotkanie.Praedux Doradztwo Finansowe.Kredyty.Ubezpieczenia. Ochrona Prawna tel./ fax (48-22) 522-84-54 tel. kom. 0602455507; 0696268348; www.praedux.pl; www.allianz.pl (wystarczy wpiosać nazwisko: Downar) Odpowiedz Link Zgłoś
bartkul1 Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów 07.03.06, 19:05 Witam. Zauważyłem Twoją wypowiedż na forum. Zamierzam kupić tam mieszkanie. Mam jeszcze kilka watpliwości, które myślże że w najblizszym czasie zostaną rozwiane. Chętnie poznałbym czyjąś opinie na temat zakupu mieszkania w tej lokalizacji. Pozdrawiam. Bartek niebieskooka12 napisała: > Witam, > właśnie finalizuję umowę przedwstępną z Sabe na Saskiej Kępie przy Meksykańskie > j. > Czy ktoś z Was podpisał już umowę z deweloperem? > Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
stemonika Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów 22.05.06, 10:22 Ja już podpisałam umowę przedwstępną, zastanawiam się tylko, czy nie zrobić tego w formie aktu notarialnego, żeby się zabezpieczyć w razie "czegoś" ? To bedziemy sąsiadami :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malami Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów IP: 62.29.137.* 08.03.06, 08:24 chetnie odpowiem na wasze pytania, jestem juz po umowie. jak na razie wszystko w najlepszym porzadku! pozdr, malami Odpowiedz Link Zgłoś
stemonika Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów 22.05.06, 10:23 No to jesteśmy na tym samym etapie ! Które pięterko jeśli można spytać ? Odpowiedz Link Zgłoś
mariposa18 Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów 08.03.06, 11:42 wlasnie sie zastanawiam nad kupnem mieszkania na meksykanskiej!cena jest w miare ok , a jaka jest okolica? bo to w koncu praga wiec roznie tam bywa! dlaczego wybraliscie akurat ta inwest?developer chyba ok!sama nie wiem czy nie poszukac czegos innego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malami patrz watek: Sabe Development przy Meksykańskiej IP: 62.29.137.* 08.03.06, 15:01 Odpowiedz Link Zgłoś
hyper_mouse Re: patrz watek: Sabe Development przy Meksykańsk 08.03.06, 15:17 Moim zdaniem to bardzo fajna inwestycja, developer zbudował piekne osiedle Sonata i jak widać prace postępują na Meksykańskiej bardzo szybko. To chyba dobra inwestycja, z ewentualnym wynajmem raczej nie będzie problemów. Ja ostatecznie zdecydowałam się na inną inwestycję, ale cały czas żałuję Saskiej. Dzielnica jest super, rzeczywiście Praga i blisko stadionu, ale za to niedaleko do centrum i zielono. A te dwa czynniki rzadko występują razem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
krzyk007 Re: patrz watek: Sabe Development przy Meksykańsk 08.03.06, 15:52 A co jest takiego zielonego na Meksykańskiej, oprócz koloru elewacji budynku przychodni? Odpowiedz Link Zgłoś
margo.oleks Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów 08.03.06, 15:54 Dziewczyno! A w innych dzielnicach to różnie nie bywa tak??? Gdzie indziej można czuć się zupełnie bezpiecznie. Mieszkam na Gocławiu wiele lat i na Saskiej kępie bywam często i nigdy nic mi się nie stało. Powtarzanie tekstów o Pradze przez ludzi, którzy ze snobizmu nigdy tu nie byli jest naprawdę irytujące. Polecam stare bloki na Mokotowie albo Woli, tam to dpiero można zarobić! Odpowiedz Link Zgłoś
mariposa18 Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów 08.03.06, 16:02 nei wiem czy to do mnei czy nie:) ale mieszkam na mokoowie i jest super!na pradze bylam kilka razy, fakt, a opinie ludzi o tym miejscu nei sa wystawiane bezpodstawnie, cos chyba w tym musi jednak byc ze jak mowisz niebezpiecznie to praga, dobra zreszta malo wazne to akurat, cala wawa jest niebezpieczna i nei ma cos ie licytowac ktora dzielnica bardziej.jeszce jedno pytanie o mieszkania na saskiej, bo niestety z tych ktore zostaly to bez balkonow, czy okna sa chociaz duze? bo ja jakos na tej wizualizacji nie moge sie doppatrzec tego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malami Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów IP: 62.29.137.* 08.03.06, 16:29 hmmm, maripose, jak ja patrze na www.sabe.com.pl to sa 54 mieszkania wolne - z balkonami... nie wiem, o ktorych ty mowisz. co do braku zieleni wokolo, no moim zdaniem jest jej sporo, cala ulica wandy i tereny wokol liceum od dziedzinca, saska tez jest obsadzona drzewami, a zwyciezcow ma piekne wysokie topole, widac ponad przychodnia... na prawde nie ma co narzekac :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mariposa18 Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów 08.03.06, 16:35 no tak:) bo ja chce mieszkanie 2 pokojowe, tam chyba jest jedno z baloknem i to na1 piertze co dla mnie odpada bo wole wyzej!wiec bez balkonow zostaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malami Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów IP: 62.29.137.* 08.03.06, 16:46 maripose, to pierwsze pietro to od ulicy bedzie na wysokosci 2 normalnego, wiesz? tylko od strony dziedzinca to bedzie jak parter. wynika to z tego ze 2 pierwsze kondygnacje sa na handel i parking dla handlu. no nie wiem, okna sa spore (160 na 160 cm) ale nie gigantyczne :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mariposa18 Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów 08.03.06, 16:55 :) nie, nei ja wole wyzsze pietra chociaz cena tego na 1 jest przystepna:))sama nei wiem co robic, cholera mnei bierze!nie moge Was obarczac odpwiedzialnoscia co mam robic ale co mam zrobic????hehehe maslo maslane z ego mojego posta wyszlo. to nie jest kupno kolejnych butow tylko powazna inwestycja a ja nei wiem sama Odpowiedz Link Zgłoś
hyper_mouse Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów 09.03.06, 11:47 Moim zdaniem bierz wyżej - po pierwsze ze względu na to, że na 1 kondygnacji będzie sklep (a więc hałas i zapachy), a poza tym wyżej są ładniejsze widoki :-) Z parterami daj sobie spokój, ciężko to potem sprzedać, a poza tym wszyscy zaglądają Ci do okien - to irytujące. No i jeżeli myślisz o mieszkaniu od strony Saskiej to też lepiej wyżej, gdzieś gdzie nie docierają spaliny. Saska Kępa jest zielona, może akurat ulica Meksykańska nie należy do tych najzieleńszych, ale nie jest źle. A co do Pragi, well ... polecam przejechać się po Pradze Północ, okolice Warszawy Wileńskiej, moim zdaniem polski Harlem, ale Saska Kępa to już inny świat. Odpowiedz Link Zgłoś
mariposa18 Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów 09.03.06, 12:38 chyba tak zrobbie:), a keidy oddanie tego budynku tak mneij wiecej? i wszystko z umowa ok? ja nawet parteru nie biore ani 1 pietra pod uwage:) :) dzieki za porady Odpowiedz Link Zgłoś
hyper_mouse Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów 09.03.06, 14:22 oddanie jest planowane na II Kwartał 2007, ale jak widać budowa idzie im szybko, więc może nawet wcześniej. Umowa nie najgorsza, zresztą nie bardzo chcą ją negocjować, z tego co wiem to pierwszą wpłatę trzeba dokonać maksymalnie w terminie 3 tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
alinaw1 Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów 12.03.06, 18:24 Bardzo chciałam tam mieszkać... jestem z Pragi (a ktoś napisał, że to fajna inwestycja, choć blisko Pragi, hm...). Cena jest jednak zaporowa. No i jednak ciut za głośno... Nadal szukam mieszkania gdzieś w tych okolicach, a na Wasz blok będę patrzyła i wzdychała... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Praga jet cool IP: *.net / *.pawlacz.com 12.03.06, 22:32 Wiesz, od 7 roku zycia mieszkam na Pradze Północ(okolice Dworca Wileńskieg) i nigdy w zyciu mnie tam nic złego nie spotkało. Zresztą szczerzę mówiąc nawet mnie cieszy ta zła opinia o Pradze dzięki temu mogę sobie kupić piekne duże mieszkanie trzz przystanki od pl.Bankowego i dwa od Starego Miasta w cenie nowego mieszkania w Ursusie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malami saska kepa IP: 62.29.137.* 13.03.06, 09:58 moim zdaniem to nie jest tak, ze saska kepa to typowa praga. jest polozona najblizej wisly i ma zupelnie inna historie i przez to uklad architektoniczny. duzo zabudowy willowej, drzewa na kazdej uliczce, restauracje i kawiarnie na odcinku francuska - paryska. mysle ze kazdy kto tu mieszka bardzo wyraznie widzi roznice!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kaye Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów 12.03.06, 19:37 Też sie zastanawiam nad kupnem tam mieszkania, ale widzę, że muszę się spieszyć, bo jednak sprzedaż idzie dość szybko. Czy ktoś wie, ile wynosi pierwsza wpłata??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malami Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 22:14 w styczniu bylo to 20% i na koniec lutego kolejne 20%... nie wiem jak teraz, moze byc wiecej, bo poziom zaawansowania budowy jest wiekszy. Odpowiedz Link Zgłoś
alinaw1 Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów 13.03.06, 11:00 Przyszło mi głupie pytanie do głowy. Kto może pozwolić sobie na takie lokum? Gdy przeczytałam, że Marinę upodobali sobie chłopcy z Pruszkowa chcący podnieść swój status społeczny (to są opinie tylko z Internetu, więc można je traktować jako subiektywne ale...może coś w tym jest), to ucieszyłam się, że nigdy nie miałam ciągot w kierunku Mokotowa. Ale Praga Południe to moja dzielnica i chcę nadal tu mieszkać. Sonata jest śliczniutka. Sabe też chyba taka będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
krzyk007 Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów 13.03.06, 13:10 Niestety raczej ta inwestycja nie ma szans nie dorównanie Sonacie. Na Meksykańskiej będzie wielki betonowy kloc z hipermarketem na parterze. Budynek jest o wiele za wysoki i do reszty oszpeci okolice. W tym miejscu powinien powstać budynek o gabarytach apartamentowca na sąsiedniej działce. Dla Saskiej Kępy to kolejny potworek, który zabija klimat dzielnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
alinaw1 Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów 13.03.06, 14:15 Zachwalają go, że stoi w cichym zakątku. Zjazd z mostu i bliskość trasy to cichy zakątek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malami Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów IP: 62.29.137.* 13.03.06, 14:23 po pierwsze - nie demonizowalabym z niszczeniem klimatu. na saskiej od zawsze sa budynki mieszkalne do 8 kondygnacji, takze obok od strony paryskiej. ja tam wole to osiedle od budy blaszanej i rozgrzebanej budowy z przed lat - tego co bylo tam przez ostatnie kilka lat. to centrum warszawy, taka zabudowa jest uzasadniona, na wille mnie nie stac :-) co do halasu - urodzilam sie i mieszkam cale zycie w warszawie, nie licze na glucha cisze :-D - ale tam jest stosunkowo cicho. od trasy wystarczajaco daleko, nie ma tramwajow, saska i meksykanska spokojne. Odpowiedz Link Zgłoś
alinaw1 Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów 13.03.06, 21:14 Co do ciszy, to jednak bym dyskutowała. Też mieszkam na Pradze od lat (grochów), na Saskiej Kepie mam teściów. I jest doprawdy sporo miejsc prawdziwie cichych! Dużo bardziej niż właśnie to miejsce. A jako, żew przyzwyczajona jestem do kameralności i spokoju= jakoś długo zastanawiałam się nad Sabe. Odpowiedz Link Zgłoś
kaye Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów 14.03.06, 08:05 Ja jednak zrezygnowałam, gdy dowiedziałam się, jak duży ma byc ten sklep z parkingiem dla klienta etc. Miałam nawet takie skojarzenie, że mieszkania są jakby "na doczepkę" do sklepu... Odpowiedz Link Zgłoś
stemonika Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów 22.05.06, 10:28 Hej, to nie będzie hipermarket, tylko zwykły market Elea, dostawy mogą być tylko samochodem 3,5 T i to wjeżdżać będą do garażu na rozładunek, a jeśli mówisz betonowy koloc to ... Widziałam dużo gorsze i dużo droższe kloce. Nie zniechęcaj ludzi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariano Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów IP: 213.86.33.* 21.03.06, 16:12 Wlasnie chcialem sie wlaczyc, ze cos sciemniaja na stronie internetowej co do lokalu handlowego na rogu Saskiej i Meksykanskiej (na planach jest zasloniete i nie ma go w sprzedazy), ale ktos juz o tym wspomnial. Czy ktos moze wie co za sklep ma tam byc? Moze byc cos uciazliwego. Ci deweloperzy zaczynaja przeginac. Co to za rezydencja z wielkim sklepem na dole!!! Malo pocieszajacy jest fakt, ze Echo Investment w nowej fazie swojej inwestycji przy Zwyciezcow (rzut beretem) wpuszcza na 1500 mkw supermarket Champion.... A echo inv to niby taki luksus! Odpowiedz Link Zgłoś
amelia345 Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów 21.03.06, 17:13 Tak, ma tam być chyba Elea, rzeczywiście jest to pewna niedogodność, ale raczej tylko dla tych z niższych pięter. A dla reszty to raczej fajnie, zjeżdżasz sobie rano windą po świeże bułki i gazetę. Super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malami Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów IP: 62.29.137.* 22.03.06, 08:34 tak, to elea. wiem ze czesc osob uwaza to za niedogodnosc, ja sie tym nie bulwersuje. dokladnie - lubie swieze buleczki i czytanie gazety rano, a na zakupy daleko nie bardzo mam czasu. po za tym mam obok znajoma na 1 pietrze nad albertem. w ogole jej to nie przeszkadza. nowe budownictwo ma starannie wydzielone ciagi wentylacyjne i kanalizacyjne i nie ma tez ryzyka jakis zapachow, robakow, halasow. a dostawy na sabe beda od strony liceum, pod ogrodkiem na dziedzincu, wiec daleko od mieszkan. pzdr, malami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów IP: *.acn.waw.pl 17.07.06, 23:06 hahaha ale mnie rozbawiles tym postem, nie ma zapachow i hałasu hahaha dobre. Zobacz jaka jest wentylacja - jezeli grawitacyjna duza szansa ze czasami Ci cos wleci do mieszkania. A z akustyku - temat rzeka w nowym budownictwie - wystarczy poszukac. BTW czy strop ma chociaz 25 cm grubosci beton i ma styropian i wylewke w sumie 35 cm - czy sciany maja przynajmniej 25 cm grubosci? Jesli tak - duza szansa ze bedzie cicho. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
stemonika Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów 20.07.06, 16:09 Nie śmiej się, tylko powiedz tym co nie wiedzą co wiesz o tych technicznych sprawach :-)) !! Zapeniają w opisach wykończeniowych, że ścianki działowe to pustak ceramiczny lub cegła dziurawka natomiast ściany międzylokalowe są głównie ceramiczne o grubości 25 cm. jeśli chodzi o wentylację, to opisana jest tak: WENTYLACJA GRAWITACYJNA - kuchnia – dwa piony wentylacji grawitacyjnej, - łazienka – jeden pion wentylacji grawitacyjnej, - w.c. - jeden pion wentylacji grawitacyjnej - dodatkowy nawiew poprzez nawiewniki w oknach kuchni i aneksów kuchennych. Czy wentylacja grawitacyjna jest lepsza niż ta druga ? Podziel się wiadomosciami ... Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deta Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów IP: *.kablowka.waw.pl 23.03.06, 18:41 witam sasiada Odpowiedz Link Zgłoś
stemonika Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów 22.05.06, 10:20 Tak !!!!!! Właśnie w czwratek idzie pierwsza rata na mieszkanko na Saskiej ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andre Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów IP: *.chello.pl 23.05.06, 09:30 U mnie też już ratki lecą. Może za rok wspólne "parapety" na dziedzińcu ...?? pozdro dla miłych sąsiadek i sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malami Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów IP: 62.29.137.* 23.05.06, 09:42 u nas juz sa okna :-) szybko sie to wszystko posuwa, i od saskiej juz ocieplaja! pozdrowienia dla sasiadow! Odpowiedz Link Zgłoś
stemonika Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów 24.05.06, 09:43 To byłoby całkiem niegłupie - wszyscy na dziedziniec i jedna wielka impreza ! No, chyba, ze trafi się ktoś z miłych sąsiadów z górnych apartamentów i zaprosi do siebie na te hektary i ogrody na dachu :-) Ale będzie wędrówka ludu - już to widzę : "drogi sąsiedzie, droga sąsiadko, czy mogę zobaczyć jak u Pana/Pani jest rozwiązany problem ..., a może mogę obejrzeć, czy ma Pani lepiej wstawione paparpety, a może ma Pan śrubokręcik, albo wiertarkę udarową, bo moja ma problem z wywierceniem dziry ? " Już się śmieję na takie mysli ! Pozdrawiam miłe sąsiadki i miłych sąsiadów ! Czy macie moze dzieci w wieku zbliżonym do 11 latek ? Moja córka jest przerażona brakiem znajomych, a ja jako młoda ( :-))) !!! matka martwię się, że będę musiała ją pocieszać ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paso Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów IP: *.bcf.pl / *.bcf.pl 24.05.06, 14:45 Aż tak daleko , to się nie wyprowadza ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
andy1976 Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów 24.05.06, 18:50 No ja mam nadzieję, że wszyscy jesteście normalnymi ludźmi, takimi "do tańca i do różańca"...co ja gadam "mam nadzieję"... coś czuję że będzie fajnie... mój synek właśnie skończył 3 latka ale ma wiele starszych koleżanek;)... jak to się mówi; "po tatusiu"hi hi... A nad imprezką naprawdę można się zastanowić... No ja też niestety ostatniego piętra nie kupiłem ;(... Odpowiedz Link Zgłoś
arci123 Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów 25.05.06, 14:47 mieszkam na Saskiej od kilku lat i jestem zachwycony Odpowiedz Link Zgłoś
arci123 Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów 25.05.06, 14:49 jeżeli interesuje kogos temat saskiej chetnie porozmawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stemonika Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów IP: *.bcf.pl / *.bcf.pl 01.06.06, 11:12 A co ciekawego możesz powiedzić ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów IP: 193.201.167.* 07.06.06, 13:56 Drodzy "SĄSIEDZI". Jestem jednym chyba z ostatnich potencjalnych klientów, którzy są przed podjęciem decyzji o kupnie. Dostałem od Nich umowę przedwstępną, aktualnie jestem po zgłębieniu treści (w tym przy pomocy prawnika). Uwagi: Czy ktoś z Państwa nie zgodził się na treść zapisu Par.1 pkt6.: "... a ponadto prawem użytkowania, ustanowionym na rzecz SABE lub innego podmiotu wskazanego przez SABE w zakresie ograniczonym do umieszczania na własny koszt na elewacji lub na dachu budynku, reklam, znaków firmowych własnych lub podmiotów trzecich oraz innych urządzeń" Wyrażenie zgody pozwola na korzystanie z powierzchni zew. budynku za DARMOCHĘ na czas nieokreślony!!! Umieszczenie jakiejkolwiek reklamy może przynosić w budżecie Wspólnoty określone przychody, a to z kolei może wpływać na wysokość płaconego czynszu. Odpowiedz Link Zgłoś
stemonika Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów 12.06.06, 15:15 Owszem, patrzyłam na ten punkt, ale ponieważ usłyszałam, że tak naprawdę umowa nie podlega już negocjacjom, więc uznałam, że trudno... Mam tylko nadzieję, że nie zakleją nas jakimiś plakatami :-) A moze SABE, jako administrator będzie brało za to kasę !? Odpowiedz Link Zgłoś
sushi_1 Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów 21.06.06, 10:05 "Wyrażenie zgody pozwola na korzystanie z powierzchni zew. budynku za DARMOCHĘ > na czas nieokreślony!!! Umieszczenie jakiejkolwiek reklamy może przynosić w > budżecie Wspólnoty określone przychody, a to z kolei może wpływać na wysokość > płaconego czynszu." Podniosłam ten temat z Sabe. Twierdza ze zgodnie z jakąś tam ustawą pożytki z tego w przyszłości OCZYWIŚCIE będzie mogła czerpać ukonstutyowana wspólnota. Ale nie wiem jakie przepisy rzeczywiście o tym mówią. Może ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
sunsen Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów 20.06.06, 17:19 Czy wiadomo gdzie bedzie wjazd dla samochodow dostawczych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zana22 Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 21:08 tak wiadomo, z uliczki wewnętrznej od strony liceum, blisko rogu z Saską Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: groszek_n Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 09:27 Hipermarket w budynku mieszkalnym to dla mieszkańców niestety same niedogodnosci.Dotyczy to szczególnie mieszkańców nizszych kondygnacji.Wiem co mówie bo mieszkam w budynku Sawa Park i mamy tam dwa sklepy. Z alberta dochodza hałasy od wózków którym rozładowuja towar wewnatrz sklepu najczesciej o godz 6 rano i 23.30.Hałas i wibracje sa odczuwalne przez mieszkańców do 3 kondygnacji włacznie.Mamy ciagły problem z wjazdem i wyjazdem z garażu bo jest blokowany przez samochody dostawcze, nie mówiac juz o hałasie i syfie jaki zostawiaja po rozładunku.Mieszkańcy nizszych pięter od strony sklepu narzekaja ciagle na ujadajace pod sklepem psy. Mam nadzieje ze u was takich problemów nie bedzie.Okolica jest wspaniała i spokojna. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
playtwo Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów 21.07.06, 15:48 Tylko, że tam nie ma żadnej uliczki... Odpowiedz Link Zgłoś
stemonika Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów 27.07.06, 13:07 Jak to nie ma uliczki !? Tamtędy mają wjeżdżać (też) mieszkańcy do garażu !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy1976 Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów IP: 83.238.10.* 31.07.06, 14:43 Właśnie byłem na stronce Sabe i okazuje się, że wszystkie mieszkanla wykupione. W takim razie możemy się skrzyknąć drodzy sąsiedzi ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
stemonika Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów 31.07.06, 15:47 Też byłam ! Też widziałam !!!!!!! I widziałam nasz budynek (a właściwie widzę go codziennie) i jest już częściowo otynkowany ! Prace idą na razie dość szybko i dobrze ! Pozdrawiam sąsiadów ! Czy ktoś może jest klatki VI ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy1976 Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów IP: *.chello.pl 31.07.06, 23:09 Ja jestem z VII... Odpowiedz Link Zgłoś
stemonika Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów 02.08.06, 14:25 To bliziutko :-) I które pięterko ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy1976 Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów IP: *.chello.pl 03.08.06, 21:48 drugie... Dzisiaj byłem i widziałem, że balkony "montują" ;-). A Ty które ?? Odpowiedz Link Zgłoś
stemonika Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów 04.08.06, 11:42 A my V piętro - na rogu Meksykańskiej i Saskiej (taki wielki, przedostatni balkon !). Okna wychodzą częściowo na Meksykańską a częściowo na Saską ! Zaczyna mi się podobać, pomimo tego sklepu, który ma być na dole :-) A Ty masz balkon od strony ulicy czy od dziedzińca ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy1976 Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 23:02 balkonik od saskiej... mam nadzieję, że z tym markietem nie będzie tak źle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biko8 Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów IP: *.chello.pl 01.08.06, 21:08 Już nam kolorek kładą na elewacji :-) Odpowiedz Link Zgłoś
stemonika Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów 02.08.06, 14:26 Zaczyna wyglądać w końcu jak prawdziwa rezydencja :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy1976 Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów IP: *.chello.pl 03.08.06, 21:49 Jest naprawdę coraz ładniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biko8 miejsca garażowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 23:03 Czy macie miejsca garażowe, bo ja niestety nie ? Powiedzieli, że już nie ma, bo większość poszła "na sklep". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zana Re: miejsca garażowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 22:26 My mamy miejsce garażowe. Było "przypisane" od naszego mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
stemonika Re: miejsca garażowe 29.08.06, 09:43 A my niestety nie ! Nam też powiedzieli, że juz nie ma, bo niektórzy wzięli kilka ... I będę musiała albo wynajmować albo szukać szczęścia na ulicy ! Zobaczymy jak będzie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malami Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 00:22 do przyszlych sasiadow, mam glebokie przemyslenia co do wewnetrznego dziedzinca... :-) ogladalam ostatnio ekoparki i jestem pod ogromnym wrazeniem roslinnosci i malej architektury wokolo. wiem ze nasz budyneczek nie jest cudem jesli chodzi o architekture, ale moze daloby sie zrobic ladny dziedziniec? z tego co wiem, sonata wyszla troche malo zielona i taka pustawa... nie wiem od kogo to zalezy ile krzaczkow bedzie posadzonych i jak beda wydladaly laweczki i lampy ogrodowe? moze moglibysmy wplynac na ksztalt i estetyke tej czesci wspolnej... zainteresowanych zachecam do zajrzenia do linku - inwestycja quattro najlepiej oddaje to o czym pisze: bank.muratorplus.pl/obiekt/dane?IdProduktu=7432 zakladka "pozostale zdjecia" pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
stemonika Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów 29.08.06, 09:41 A może trzeba byłoby zapytać w Sabe o dokładną wizualizację dziedzińca ? Przecież powinni już coś mieć przygotowanego ! Ale jestem za tym, żeby było ślicznie ! Odpowiedz Link Zgłoś
blancanieves1 Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów 30.08.06, 12:15 Widziałam makietę dziedzińca w tej budce przy Saskiej, gdzie znajdowała się sprzedaż. Zapewniano, że wszystko będzie wyglądało tak ładnie jak na makiecie - mnie zależało na placu zabaw i taki ma podobno się tam znaleźć. Obawiam się tylko, że w praktyce nie będzie różowo. Czy ktoś dowiadywał się u Developpera kiedy jest planowane oddanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów IP: 193.178.143.* 30.08.06, 13:12 Jestem mieszkanka Sonaty - czuje sie wywolana do odpowiedzi, bo skrytykowano brak zieleni na naszym osiedlu. Malo zielonosci jest od strony ulicy, natomiast wewn. dziedzince z placem zabaw sa urzadzone z wyjatkowym smakiem i obfitoscia nasadzen, ktore gwarantuja przez caly rok bardzo ladne kompozycje. Poza tym tuz za ogrodzeniem mamy jeziorko i Park Skaryszewski i naprawde o brak zieleni posadzic osiedla nie mozna. Tu inwestor sie spisal i wywiazal z obietnic (poza zburzeniem slicznej willi nie mam zastrzezen). Natomiast ostrzegam przed inicjatywami oddolnymi - rozwiazania sa przemyslane przez architektow i ogrodnikow i zmiana malej infrastruktury moze zaszkodzic, bo niestety gusty mieszkancow moga sie miedzy soba drastycznie roznic... Pozdrawiam z Sonaty i zycze, by mieszkalo sie Wam rownie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
stemonika Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów 01.09.06, 16:03 A czy jako mieszkanka Sonaty mogłabyś nam opowiedzieć troszkę o Sabe jako zarządcy ? Czy podniesli Wam stawkę czynszu za 1 m2 po roku, czy nadal macie takie - jak było zawarte w umowie przedswtępnej ? Może masz jakieś uwagi, którymi chciałabyś się podzielić ? Te wiadomości o dziedzińcu są bardzo pocieszające ! Dzięki ! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anula Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów IP: *.visp.energis.pl 07.09.06, 18:56 Witam , odpowiadam w imieniu U - tez mieszkam w Sonacie :) Podwyzki nie bylo od zasiedlenia osiedla (2003), rozliczaja sie fachowo i profesjonalnie, o osiedle dbaja jak o wlasne cztery sciany, no i ja przynajmniej trafilam na samych milych ludzi - od dyrektora handlowego przez panie z administracji a na panach ochroniarzach skonczywszy ... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malami do anuli IP: 62.29.137.* 08.09.06, 09:45 witam, a czy potwierdzasz ze zielen na dziedzincu sonaty jest zadbana? tym sie glownie niepokoje, chcialabym zeby bylo naprawde zielono i ladnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anula Re: do Anuli IP: *.visp.energis.pl 09.09.06, 10:56 Witam, proponuje przekonac sie organoleptycznie - od Was do nas to jakies 20 minut rowerem albo 30 minut spacerkiem przez Kepe.Czesc osiedla jest otwarta, a reszte widac od Parku. Jest naprawde ladnie. pozdrawiam Anula Odpowiedz Link Zgłoś
stemonika Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów 08.09.06, 14:27 Dziękuję Ci bardzo za te informacje. Są pocieszające i napawające optymizmem, co w obecnych czasach nie jest częste. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
stemonika Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów 31.08.06, 10:25 Powiedziano mi (ale to było ze dwa miesiące temu), że może ok. marca-kwietnia dadzą możlwiość wykańczania a od czerwca mają zacząć z aktami notarialnymi na przeniesienie własności. Patrząc na postępu prac - jest to możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
achzarit Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów 30.08.06, 13:12 Gość portalu: malami napisał(a): > wiem ze nasz budyneczek nie jest cudem Wasz "budyneczek" jest wrzodem na doopie dla mieszkańców SK i tyle. Mało że obrzydliwy kloc to jeszcze z kolejnym sklepem wielkopowierzchniowym. Odpowiedz Link Zgłoś
blancanieves1 Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów 30.08.06, 14:21 Myślę, że obiektywnie nie jest najgorszy. Budynki Echo Investement przy Zwycięzców I fazy są paskudne. Odpowiedz Link Zgłoś
achzarit Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów 31.08.06, 13:47 blancanieves1 napisała: > Myślę, że obiektywnie nie jest najgorszy. Budynki Echo Investement przy > Zwycięzców I fazy są paskudne. Jasne,tak sobie tłumacz. Echo ma rozmiar podobny do otoczenia i JAKIŚ wygląd, a nie przypomina chorej fantazji budowniczego Boba po ecstasy. Mickiewicz 2 pietra, przychodnie 2 piętra a między tym wasze bydlę. Gratuluję widoku na Trasę. Chamowo się rozrasta jak widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów IP: 82.177.111.* 31.08.06, 14:08 achzarit ty juz nie masz wiekszych problemow? zachowujesz sie jak glupi, złośliwy emeryt, ktory co chwile lata do administracji i truje d... Odpowiedz Link Zgłoś
achzarit Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów 31.08.06, 15:35 Gość portalu: m napisał(a): > achzarit ty juz nie masz wiekszych problemow? zachowujesz sie jak glupi, > złośliwy emeryt, ktory co chwile lata do administracji i truje d... Myślisz że dewastacja dzielnicy to mały problem? Może - dla was nuworyszy z "apartamentów" to może awans że się na SK wprowadzicie - ale dla mieszkańców to jesteście wrzód na doopie. Odpowiedz Link Zgłoś
stemonika Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów 01.09.06, 15:57 Dla mnie wrzodem na d.. są takie osoby, które zajmują się duperelami i złośliwościami. Jestem mieszkanką Saskiej Kępy od urodzenia i jakoś nie czuję rozbudowy o jeden blok jako tragedii. Wręcz przeciwnie. Rozbudowa a dewastacja dzielnicy - to dwie różne sprawy. Nie odróżniasz tego ? Daj znać - na pewno wszyscy wytłumaczymy Ci różnicę. Jak masz problem z tym budynkiem to proponuję Ci pójść do przychodni vis a vis do lekarza psychologa lub psychiatry. Może Ci pomoże i wskaże większe problemy niż ten budynek. Bądź dzielny i nie obrażaj innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malami Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów IP: 217.116.110.* 30.08.06, 16:41 po pierwsze, jestem urodzona warszawianka z ochoty a na saskiej kepie mieszkam juz 11 lat. w zwiazku z czym nie uogólniaj "mieszkańcu" bo ja tez nim jestem i moja opinia nie jest tak radykalna. mieszkam teraz w budynku 4 kondygnacyjnym na saskiej, duzo mniejszym. i uwierz mi, gdybym miala pare milionow zl to moze nie musialabym mieszkac w budynku wielkosci sabe. moze byloby mnie stac na luksusowa rezydencje na berezynskiej. ale tak nie jest. prawo rynku to prawo rynku. dzialki w warszawie sa bardzo drogie i developerzy staraja sie upchnac na kazdy metr drogocennej ziemi jak najwiecej mieszkan. realia wielkiego miasta. podobnie ze sklepem "wielkoformatowym". jesli jestes w stanie zagwarantowac wykup powierzchni komercyjnej od sabe i zalozysz tam na przyklad klub koneserow architektury modernistycznej saskiej kepy, to zapraszam. jak na razie to developer zalatwil sobie zbyt u elea i tyle. nie jestem tym zachwycona, ale nie kieruj agresji na mnie i innych mieszkancow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów IP: *.acn.waw.pl 30.08.06, 21:16 rzeczywiscie kloc potezny, obok liceum z boiskiem - hałas, saska - hałas, trasa łazienkowska duuuzy hałas, duuzy sklep na parterze czynny napewno pon-niedz do 22 - hałas, nie ma co tylko brac Odpowiedz Link Zgłoś
stemonika Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów 31.08.06, 10:23 Przecież nikt Ci nie każe brać ! Mam nadzieję, że masz piękną, cichą rezydencję gdzieś daleko i jest Ci dobrze. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andre kiedy dostaniemy kluczyki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 10:41 Prace idą im bardzo sprawnie. Ostatnio telefonicznie dostałem info, że powinni skończyć przed terminem. Tak więc kluczyki od lutego są realne. Odpowiedz Link Zgłoś
stemonika Re: kiedy dostaniemy kluczyki ? 11.10.06, 12:07 no proszę ! Jak miło... Czy oni będą nam dawali kluczyki i pozwolą nam działać przed odbiorem budynku ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andre Re: kiedy dostaniemy kluczyki ? IP: *.chello.pl 12.10.06, 00:16 Od zawsze tak było więc teraz pewnie też... J Odpowiedz Link Zgłoś
stemonika Re: kiedy dostaniemy kluczyki ? 12.10.06, 09:57 Pytam, bo koleżanka, która niedawno gdzieś tam odbierała mieszkanie czekała prawie miesiąc na odbiór budynku, pomimo, że wszystko było w nim wykończone. Dopiero po odbiorze mogli wejść i wykańczać swoje mieszkania. Już nie mogę się doczekać ! A nie wiesz, czy jest szansa, żeby wejść na budowę ? Inna koleżanka mówiła, że wchodziła do swojego mieszkania w przed oddaniem kluczy, żeby wskazać gdzie chce mieć gniazdka do telefonów, do TV, itp. i żeby założyli jej a dopiero później gipsowali ściany. Pozdrawiam - M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andre Re: kiedy dostaniemy kluczyki ? IP: 83.238.10.* 12.10.06, 13:00 No ja odbierając fakturę dostałem info, że jest duża szansa na wczesniejsze kluczyki żeby wykańczać. Co do wejścia do budynku, to nie pytałem ale to super pomysł, po co potem ściany niszczyć... Zadzwonię, dowiem się i w razie czego dam znać. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
stemonika Re: kiedy dostaniemy kluczyki ? 12.10.06, 14:06 Bardzo będę wdzięczna, nie będę więc już dzwoniła w tej sprawie do nich. Pozdrawiam. M. Odpowiedz Link Zgłoś
stemonika Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów 31.08.06, 10:22 Masz u mnie piwko za te piękne słowa. Agresor niech spada :-) Odpowiedz Link Zgłoś
specificman Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów 18.10.06, 22:45 Witam, Ponieważ zauważyłem, że "kręci" się tutaj sporo osób, które kupiły mieszkania w Rezydencji SASKA (podobnie jak ja) zapraszam na forum, które właśnie założyłem. Zapraszam wszystkich mieszkańców na forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=43820 Odpowiedz Link Zgłoś
stemonika Re: Sabe Saska Kępa szukam sąsiadów 20.10.06, 14:21 A ja za szybko wcisnęłam przycik zgłoszenia udziału i wysłałam Ci zgłoszenie bez danych :-) Przepraszam ! Jak już mnie nie przyjmiesz i dostanę informację o tym, to spróbuję raz jeszcze - tym razem z wpisanymi danymi. To dobry pomysł, więc gratuluję ! Pozdrawiam. Monika Odpowiedz Link Zgłoś