Dodaj do ulubionych

J.W.CONSTRUCTION-OPINIE

IP: *.chello.pl 06.12.05, 21:31
Bardzo proszę powiedzcie coś na temat taj firmy. Czy jesteście zadowoleni? J
na nieszczescie kupilam mieszkanie w tej firmie. KOSZMAR!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: arch Re: J.W.CONSTRUCTION-OPINIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 22:09
      Znaczy się - nie czytałam forum przed kupieniem... ;)
      • esti6 Re: J.W.CONSTRUCTION-OPINIE 06.12.05, 23:03
        nie,nie czytałam bo internet mamy od trzech miesiecy. a po za tym nie przyszło
        mi do głowy zeby skorzystać z takiej formy informacji ;-(
    • Gość: azar Re: J.W.CONSTRUCTION-OPINIE IP: *.acn.waw.pl 07.12.05, 00:06
      A tak trochę dokładniej? O jaką inwestycję chodzi?
      • esti6 Re: J.W.CONSTRUCTION-OPINIE 07.12.05, 22:40
        chodzi mi o Sady Rembertowskie
        • Gość: piohal Re: J.W.CONSTRUCTION-OPINIE IP: 212.75.114.* 08.12.05, 08:20
          Dlaczego nie jesteś zadowolona z Sadów ? Rozumiem że masz na myśli I etap
    • Gość: gh67 Re: J.W.CONSTRUCTION-OPINIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 02:56
      Według wielu osób - najbardziej tandetny i najgorszy developer w Polsce. Coś w tym musi być ...
    • Gość: qaz Re: J.W.CONSTRUCTION-OPINIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 10:07
      Ja na szczęscie mieszkanie w JWC mam juz za sobą - kupiłem pod koniec lat 90
      kiedy jeszcze o forum chyba nikt nie słyszał. Cos tam już było wtedy słychać o
      nie najlepszej jakości ale z moimi mozliwosciami finasowymi nie
      oczekiwałem "złotych klamek", ponadto był to okres z wielką ilością przekretów
      typu wzieli kasę i zapomnij o mieszkaniu, a JWC miało pod tym wzgledem w miarę
      dobrą opinię. Poza tym i tak zakładałem że jest to mieszkanie tylko na kilka
      lat. Jednak to co wybudowali (ulepili) przerosło moje najczarniejsze
      oczekiwania, długo by o tym pisać. Po prostu bałem się w tym mieszkać.
    • Gość: Beatka Re: J.W.CONSTRUCTION-OPINIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.05, 11:39
      Ja również kupiłam mieszkanie w Sadach II i cierpliwie i z nadzieją czekam.
      Czemu jesteś niezadowolona?
      • speedy88 Re: J.W.CONSTRUCTION-OPINIE 08.12.05, 12:52
        Też jestem ciekaw skąd ten niepokój w sprawie Sadów. Ja wprawdzie tam nie
        kupuję, ale też czekam na mieszkanie od JWC, które jest w budowie (os.
        Górczewska). Poza tym wiem z doświadczenia, że na forach pisze prawie każdy kto
        jest niezadowolony, a Ci którzy nie mają zastrzeżeń nie czują potrzeby
        dzielenia się tym z innymi. Ja np. przed zainwestowaniem swoich pieniążków
        dokładnie posprawdzałem zezwolenia i plany, a także zasięgnąłem języka u dwojga
        znajomych którzy mieszkają w budynku JWC na Ostrobramskiej. Oni na forum nie
        pisują, ale pokazali mi swoje mieszkanie i raczej namawiali do inwestycji niż
        odradzali. Sami są bardzo zadowoleni... Ja mam nadzieję, że też będę jak już
        odbiorę moje pierwsze własne M.
        • jura1234 Re: J.W.CONSTRUCTION-OPINIE 08.12.05, 14:31
          > forach pisze prawie każdy kto
          > jest niezadowolony, a Ci którzy nie mają zastrzeżeń nie czują potrzeby
          > dzielenia się tym z innymi.

Bzdura, poczytaj sobie wątki o Ebejot - sami zadowoleni, jak szukałam devlopera
          to znalazłam też wielu z opiniami pół-na-pół, są tez tacy z JWC na czele, na
          których lecą prawie same bluzgi.

> Ja mam nadzieję, że też będę jak już
          > odbiorę moje pierwsze własne M.

A wiesz czyją matka jest nadzieja?

pozdr.
          Agnieszka
          • speedy88 Re: J.W.CONSTRUCTION-OPINIE 08.12.05, 14:59
            Agnieszko, kiedyś trafiłem na wątek o najlepszych developerach i jedna osoba
            faktycznie napisała o swoich pozytywnych doświadczeniach z Ebejot. Zaraz jednak
            naskoczyły na nią dwie inne osoby, ze na pewno pracuje dla developera, że
            kłamie, itd... To tylko potwierdziło moją opinię o tym że większość na forach
            to pesymiści(tak jak ty o czym świadczy brak nadziei w twoim życiu) i
            krzykacze. Poza tym, zwróć uwagę na jeszcze jeden fakt, że mnóstwo osób
            wypowiada się zazwyczaj źle na tematy o których nie ma pojęcia. Np. JWC, DD,
            Ebejot, czy Multi-Hekk są złe bo... tak wszyscy mówią, albo gdyż ma złą opinię.
            Tak naprawdę większość nie miała nigdy doświadczenia z danym developerem.
            Ja biorę pod uwagę wypowiedzi tych, którzy konkretnie mówią co jest złe bądź
            dobre i sami tego doświadczyli.
            Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę Ci jak najlepiej w Twoich kontaktach z
            developerami.
            • jura1234 Re: J.W.CONSTRUCTION-OPINIE 08.12.05, 16:32

> Agnieszko, kiedyś trafiłem na wątek o najlepszych developerach

Rany człowieku, jak czytasz jeden wątek (nawet wiem, o który konkretnie chodzi)
              i na jego podstawie wyrabiasz sobie potem opinię to ja juz nie podejmuje się
              dyskutować. Weź sobie zapuść konkretne wyszukiwanie po nazwie developera i
              poczytaj co ludzie o nich piszą. Ja tak zrobiłam i znalazłam wiele pozytywnych
              opinii na temat Ebejot i innych develpoerów.

> to pesymiści(tak jak ty o czym świadczy brak nadziei w twoim życiu)

ROTFL i EOT

pozdr.
              Agnieszka
      • Gość: Esti6 nie gość Re: J.W.CONSTRUCTION-OPINIE IP: *.chello.pl 08.12.05, 22:04
        Dlaczego nie jestem zadowolona??
        po 1: kupiliśmy gazaż jak potem okazało się, że na nasz garaż były spisane dwie
        umowy!
        po 2: przed zamieszkaniem przyjechaliśmy na jedną z wielu "zimowych kontroli",
        okazało się że cała jedna ściana jest zmrożona!
        po 3: przez ową zmrożoną i NIE OCIEPLONĄ ścianę tej jesieni wyskoczył nam grzyb
        w obu pokojach!
        po 4: trzy razy wymieniali man futryny w drzwiach bo były krzywo osadzone.
        po 5: po spisaniu protokołu czekaliśmy rok czasu na wizytę inspektora a naprawy
        gwarwncyjne po dziś dzień nie zostały wylkonane.
        po 6: podczas jednej z durzych burz, zalało nam podłogi przez zamknięte okna.
        Nie muszę pisać co się stało ze ścianą i drewnianą podłogą.
        po 7: jest tego jeszcze baaardzo dużo!!!
        pozdrawiam J.W.CONSTRUCTION :-)
        • rikitikitak1 Re: J.W.CONSTRUCTION-OPINIE 09.12.05, 21:40
          Jestem wykonawcą prac remontowo wykończeniowych , powiem tylko tyle że JWC to
          totalny partacz jeśli chodzi o jakość wykonania,materiały których używają są
          też watpliwej jakości.Jeśli ktoś ma cheć na więcej info zapraszam na pocztę
          gazety.Pozdrawiam!
          • Gość: Ewka Opowiadaj IP: *.fbx.proxad.net 10.12.05, 23:59
            na forum. Przeciez mozesz sie wypowiedziec anonimowo
            • Gość: były lokator JWC Re: Opowiadaj IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.12.05, 12:10
              Na tego typu nowe watki mam juz tylko jedna odpowiedz. Kupujcie u nich
              mieszkanka sa swietne polecam klopoty za swoje pieniadze.
              Jest to najlepszy developer w Warszawie. Nic tylko kupowac.
              • Gość: Ewka Nadal nic konkretnego IP: *.fbx.proxad.net 11.12.05, 18:44
                • rikitikitak1 Re: Nadal nic konkretnego 12.12.05, 06:43
                  Budynki JWC wyglądają jak bunkry, na klatkach brak okien,zawiłe
                  korytarze.Wiecznie nawalające windy ,psujące się drzwi na klatkach.budują jak
                  za Gierka,wielki moloch na małej powierzchni.Cenę za m2 mają jak w
                  apartametowcach a wnętrze pozostawia wiele do życzenia,drzwi wewnętrzne
                  najtańsze i byle jakie, okna paskudne,też najtańszy chłam, drzwi
                  wejsciowe ,szkoda słów.Bez pomyślunku wykonana inst wodna, też z najtańszych
                  materiałów. Inst elektr biegnie jak chce na skosy po całym lokalu.Podłogi
                  krzywe,kątów w łazienkach i pokojach na ścianach brak itd.itd.itd. Zresztą czy
                  fajniej się mieszka w budynku gdzie jest 300 mieszkań czy w takim gdzie jest
                  ich np.10 lub 20? W tych mniejszych łatwiej utrzymać czystość, ludzie szybko
                  się poznają, jest milsza atmosfera itd.itd.itd.
                  • Gość: piohal Re: Nadal nic konkretnego IP: 212.75.114.* 13.12.05, 08:35
                    Tak mówisz?
                    Ja z kolei nie miałem żadnych problemów ze ścianami, podłogą, kątami. Wszystkie
                    ekipy remontowe podkreślały że są zaskoczone jakością wykończenia jak na blok.
                    Inna sprawa, że majster w naszym bloku gonił ludzi do roboty że hej. Sam
                    widziałem. Aha, i jakoś inni na moim piętrze też nie narzekają.
                    • Gość: Beatka Re: Nadal nic konkretnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 10:36
                      A w którym bloku JWC mieszkasz? Kiedy się wprowadzałeś?
                      • Gość: piohal Re: Nadal nic konkretnego IP: 212.75.114.* 13.12.05, 10:40
                        OSR I. R1.
                        • paulajal Re: Nadal nic konkretnego 13.12.05, 18:39
                          Ja 4 lata temu kupilam 2 pokoje w JWC w Ursusie i 2 lata temu sprzedałam je o
                          30%drożej, także jestem b zadowolona, bo ten developer buduje b tanio, a
                          zadnych większych zastrzezen nie miałam. oczywiscie wielu moich sąsiadów się
                          czepiało tego i owego, ale to byly takie duperele, ze szkoda gadac, zresztą
                          naprawiali (okna nieszczelne u mnie były, no i co z tego, zgłosiłam, naprawili
                          w godzinę 2 dni po reklamacji), suma sumarum jak na taką cenę gorąco polecam!

Problem z JWC jest jednak taki, ze oni zatrudniają przeróżnych podwykonawców,
                          więc nie wiadomo na kogo tarfisz.

ale teraz też kupiłam mieszkanie w szerokoobgadywanym "Domu na Skraju Masta" i
                          też jestem b zadowolona, niegdzie nie kupiłabym takiego extra rozkładu na
                          takim metrażu za przyzwoitą cenę, ja staram sie "wchodzic w inwestycję"
                          niemalze "na gotowe" i wtedy juz większego ryzyka nie ma. Mozna zatrudnic
                          prawnika, który nieco zmodyfikuje umowę (tak przy JWC zrobiłam) i powinno byc
                          dobrze.
                          • Gość: LOKATOR Re: Nadal nic konkretnego IP: *.chello.pl 14.12.05, 07:42
                            Nie to ładne co ładne ale to co komu się podoba!!JWC to syf nad syfami.
                            Współczucia dla wszystkich mieszkańców. NIGDY WIĘCEJ!!!
                            • rikitikitak1 Re: Nadal nic konkretnego 14.12.05, 09:20
                              jak już podkreślałem nie widzę w JWC niczego pozytywnego zawsze byłem
                              zawiedziony podczas wykańczania tych lokali. Osłabia mnie najbardziej sposób w
                              jaki montują osprzęt i jak wykonują instalację elektryczną ,wodną .Jest w wawie
                              wielu leprzych deweloperów!
                              • Gość: psto Re: Nadal nic konkretnego IP: 193.109.212.* 22.12.05, 12:16
                                mieszkam na tarcho w bloku JW
                                i zeden kataklizm mnie nie spotkal
                                budykek stoi i ma sie dobrze
                                w mieszkaniu wszystko dziala, nic nie odpada i nie przecieka
                                nie slyszalem takze o wiekszych problemach
                                blok nie jest moze super piekny
                                ale byl przynajmniej tani
                                • Gość: Most Re: Nadal nic konkretnego IP: 195.68.64.* 22.12.05, 14:13
                                  Skad sie wziela nagonka na JWC na tym forum?
    • bitumin Re: J.W.CONSTRUCTION-OPINIE 14.12.05, 14:23
      Ja jestem bardzo zadowolony, sprzedalem w koncu to dziadoskie JWC i kupilem
      normalne mieszkanie. Apartamenty, k..wa ich mac. Uff
      • Gość: Most Re: J.W.CONSTRUCTION-OPINIE IP: 195.68.64.* 22.12.05, 11:05
        Dlaczego bylo to dziadowskie?
        • Gość: aga Re: J.W.CONSTRUCTION-OPINIE IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.05, 14:53
          Szukalismy mieszkania i rozwlazalismy JWC na Luckiej- wiec wiem jak ksztaltuja
          sie ceny. Wszystkie icjh inwestycje w porownaniu z deweloperami ktorzy buduja
          obok sa tansze- przynajmniej w tych okolicach w ktorych szukalismy. Taka naszla
          mnie refleksja, ze nie ma co wymagac jakosci za niska cene (np. znam takich
          ktorzy skarza sie na standart w Ursusie- ale te mieszkania wtedy byly
          najtansze ) Wiadomo, ze jak upchna ile sie da na malym skrawku ziemi, to cena
          automatycznie spadnie. To samo z wykonczeniem (np. na Luckiej mieszkania ktore
          ogladalismy byly niskie i jakosc, jak na apartementowiec nie zwalala z nog
          zwlaszcza loggia- no ale chcieli tylko 6000/m). Ja akurat mieszkam w mieszkaniu
          Ebejotu- mieszkanie oddane miesiec przed terminem, mieszkanie wyzsze niz na
          Luckiej z katami prostymi, tylko gdzieniegdzie trzeba bylo troche wiecej kleju,
          bo posadzka nierowna, ale generalnie ok. Wykonczenie terenu super. Kazde ich
          nowe osiedle ma coraz wyzszy standart( tuz w obok wybudowanym osiedlu
          odpicowali klatki, ze oczy wychodza na wierzch). Jak sie cos powiedzialo, to
          brali to pod uwage. Rozliczenie po budowie rzetelne i sprawiedliwe (np.
          odejmowali od wyrzuconych scian czy drzwi- a nie wszyscy tak robia), jak sie
          spoznilismy z wplata, to nie trzeba bylo zadnych odsetek wplacac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka