Gość: esti6 IP: *.chello.pl 06.12.05, 21:31 Bardzo proszę powiedzcie coś na temat taj firmy. Czy jesteście zadowoleni? J na nieszczescie kupilam mieszkanie w tej firmie. KOSZMAR!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: arch Re: J.W.CONSTRUCTION-OPINIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 22:09 Znaczy się - nie czytałam forum przed kupieniem... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
esti6 Re: J.W.CONSTRUCTION-OPINIE 06.12.05, 23:03 nie,nie czytałam bo internet mamy od trzech miesiecy. a po za tym nie przyszło mi do głowy zeby skorzystać z takiej formy informacji ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azar Re: J.W.CONSTRUCTION-OPINIE IP: *.acn.waw.pl 07.12.05, 00:06 A tak trochę dokładniej? O jaką inwestycję chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
esti6 Re: J.W.CONSTRUCTION-OPINIE 07.12.05, 22:40 chodzi mi o Sady Rembertowskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piohal Re: J.W.CONSTRUCTION-OPINIE IP: 212.75.114.* 08.12.05, 08:20 Dlaczego nie jesteś zadowolona z Sadów ? Rozumiem że masz na myśli I etap Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gh67 Re: J.W.CONSTRUCTION-OPINIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 02:56 Według wielu osób - najbardziej tandetny i najgorszy developer w Polsce. Coś w tym musi być ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qaz Re: J.W.CONSTRUCTION-OPINIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 10:07 Ja na szczęscie mieszkanie w JWC mam juz za sobą - kupiłem pod koniec lat 90 kiedy jeszcze o forum chyba nikt nie słyszał. Cos tam już było wtedy słychać o nie najlepszej jakości ale z moimi mozliwosciami finasowymi nie oczekiwałem "złotych klamek", ponadto był to okres z wielką ilością przekretów typu wzieli kasę i zapomnij o mieszkaniu, a JWC miało pod tym wzgledem w miarę dobrą opinię. Poza tym i tak zakładałem że jest to mieszkanie tylko na kilka lat. Jednak to co wybudowali (ulepili) przerosło moje najczarniejsze oczekiwania, długo by o tym pisać. Po prostu bałem się w tym mieszkać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beatka Re: J.W.CONSTRUCTION-OPINIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.05, 11:39 Ja również kupiłam mieszkanie w Sadach II i cierpliwie i z nadzieją czekam. Czemu jesteś niezadowolona? Odpowiedz Link Zgłoś
speedy88 Re: J.W.CONSTRUCTION-OPINIE 08.12.05, 12:52 Też jestem ciekaw skąd ten niepokój w sprawie Sadów. Ja wprawdzie tam nie kupuję, ale też czekam na mieszkanie od JWC, które jest w budowie (os. Górczewska). Poza tym wiem z doświadczenia, że na forach pisze prawie każdy kto jest niezadowolony, a Ci którzy nie mają zastrzeżeń nie czują potrzeby dzielenia się tym z innymi. Ja np. przed zainwestowaniem swoich pieniążków dokładnie posprawdzałem zezwolenia i plany, a także zasięgnąłem języka u dwojga znajomych którzy mieszkają w budynku JWC na Ostrobramskiej. Oni na forum nie pisują, ale pokazali mi swoje mieszkanie i raczej namawiali do inwestycji niż odradzali. Sami są bardzo zadowoleni... Ja mam nadzieję, że też będę jak już odbiorę moje pierwsze własne M. Odpowiedz Link Zgłoś
jura1234 Re: J.W.CONSTRUCTION-OPINIE 08.12.05, 14:31 > forach pisze prawie każdy kto > jest niezadowolony, a Ci którzy nie mają zastrzeżeń nie czują potrzeby > dzielenia się tym z innymi. Bzdura, poczytaj sobie wątki o Ebejot - sami zadowoleni, jak szukałam devlopera to znalazłam też wielu z opiniami pół-na-pół, są tez tacy z JWC na czele, na których lecą prawie same bluzgi. > Ja mam nadzieję, że też będę jak już > odbiorę moje pierwsze własne M. A wiesz czyją matka jest nadzieja? pozdr. Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
speedy88 Re: J.W.CONSTRUCTION-OPINIE 08.12.05, 14:59 Agnieszko, kiedyś trafiłem na wątek o najlepszych developerach i jedna osoba faktycznie napisała o swoich pozytywnych doświadczeniach z Ebejot. Zaraz jednak naskoczyły na nią dwie inne osoby, ze na pewno pracuje dla developera, że kłamie, itd... To tylko potwierdziło moją opinię o tym że większość na forach to pesymiści(tak jak ty o czym świadczy brak nadziei w twoim życiu) i krzykacze. Poza tym, zwróć uwagę na jeszcze jeden fakt, że mnóstwo osób wypowiada się zazwyczaj źle na tematy o których nie ma pojęcia. Np. JWC, DD, Ebejot, czy Multi-Hekk są złe bo... tak wszyscy mówią, albo gdyż ma złą opinię. Tak naprawdę większość nie miała nigdy doświadczenia z danym developerem. Ja biorę pod uwagę wypowiedzi tych, którzy konkretnie mówią co jest złe bądź dobre i sami tego doświadczyli. Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę Ci jak najlepiej w Twoich kontaktach z developerami. Odpowiedz Link Zgłoś
jura1234 Re: J.W.CONSTRUCTION-OPINIE 08.12.05, 16:32 > Agnieszko, kiedyś trafiłem na wątek o najlepszych developerach Rany człowieku, jak czytasz jeden wątek (nawet wiem, o który konkretnie chodzi) i na jego podstawie wyrabiasz sobie potem opinię to ja juz nie podejmuje się dyskutować. Weź sobie zapuść konkretne wyszukiwanie po nazwie developera i poczytaj co ludzie o nich piszą. Ja tak zrobiłam i znalazłam wiele pozytywnych opinii na temat Ebejot i innych develpoerów. > to pesymiści(tak jak ty o czym świadczy brak nadziei w twoim życiu) ROTFL i EOT pozdr. Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Esti6 nie gość Re: J.W.CONSTRUCTION-OPINIE IP: *.chello.pl 08.12.05, 22:04 Dlaczego nie jestem zadowolona?? po 1: kupiliśmy gazaż jak potem okazało się, że na nasz garaż były spisane dwie umowy! po 2: przed zamieszkaniem przyjechaliśmy na jedną z wielu "zimowych kontroli", okazało się że cała jedna ściana jest zmrożona! po 3: przez ową zmrożoną i NIE OCIEPLONĄ ścianę tej jesieni wyskoczył nam grzyb w obu pokojach! po 4: trzy razy wymieniali man futryny w drzwiach bo były krzywo osadzone. po 5: po spisaniu protokołu czekaliśmy rok czasu na wizytę inspektora a naprawy gwarwncyjne po dziś dzień nie zostały wylkonane. po 6: podczas jednej z durzych burz, zalało nam podłogi przez zamknięte okna. Nie muszę pisać co się stało ze ścianą i drewnianą podłogą. po 7: jest tego jeszcze baaardzo dużo!!! pozdrawiam J.W.CONSTRUCTION :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rikitikitak1 Re: J.W.CONSTRUCTION-OPINIE 09.12.05, 21:40 Jestem wykonawcą prac remontowo wykończeniowych , powiem tylko tyle że JWC to totalny partacz jeśli chodzi o jakość wykonania,materiały których używają są też watpliwej jakości.Jeśli ktoś ma cheć na więcej info zapraszam na pocztę gazety.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewka Opowiadaj IP: *.fbx.proxad.net 10.12.05, 23:59 na forum. Przeciez mozesz sie wypowiedziec anonimowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były lokator JWC Re: Opowiadaj IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.12.05, 12:10 Na tego typu nowe watki mam juz tylko jedna odpowiedz. Kupujcie u nich mieszkanka sa swietne polecam klopoty za swoje pieniadze. Jest to najlepszy developer w Warszawie. Nic tylko kupowac. Odpowiedz Link Zgłoś
rikitikitak1 Re: Nadal nic konkretnego 12.12.05, 06:43 Budynki JWC wyglądają jak bunkry, na klatkach brak okien,zawiłe korytarze.Wiecznie nawalające windy ,psujące się drzwi na klatkach.budują jak za Gierka,wielki moloch na małej powierzchni.Cenę za m2 mają jak w apartametowcach a wnętrze pozostawia wiele do życzenia,drzwi wewnętrzne najtańsze i byle jakie, okna paskudne,też najtańszy chłam, drzwi wejsciowe ,szkoda słów.Bez pomyślunku wykonana inst wodna, też z najtańszych materiałów. Inst elektr biegnie jak chce na skosy po całym lokalu.Podłogi krzywe,kątów w łazienkach i pokojach na ścianach brak itd.itd.itd. Zresztą czy fajniej się mieszka w budynku gdzie jest 300 mieszkań czy w takim gdzie jest ich np.10 lub 20? W tych mniejszych łatwiej utrzymać czystość, ludzie szybko się poznają, jest milsza atmosfera itd.itd.itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piohal Re: Nadal nic konkretnego IP: 212.75.114.* 13.12.05, 08:35 Tak mówisz? Ja z kolei nie miałem żadnych problemów ze ścianami, podłogą, kątami. Wszystkie ekipy remontowe podkreślały że są zaskoczone jakością wykończenia jak na blok. Inna sprawa, że majster w naszym bloku gonił ludzi do roboty że hej. Sam widziałem. Aha, i jakoś inni na moim piętrze też nie narzekają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beatka Re: Nadal nic konkretnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 10:36 A w którym bloku JWC mieszkasz? Kiedy się wprowadzałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piohal Re: Nadal nic konkretnego IP: 212.75.114.* 13.12.05, 10:40 OSR I. R1. Odpowiedz Link Zgłoś
paulajal Re: Nadal nic konkretnego 13.12.05, 18:39 Ja 4 lata temu kupilam 2 pokoje w JWC w Ursusie i 2 lata temu sprzedałam je o 30%drożej, także jestem b zadowolona, bo ten developer buduje b tanio, a zadnych większych zastrzezen nie miałam. oczywiscie wielu moich sąsiadów się czepiało tego i owego, ale to byly takie duperele, ze szkoda gadac, zresztą naprawiali (okna nieszczelne u mnie były, no i co z tego, zgłosiłam, naprawili w godzinę 2 dni po reklamacji), suma sumarum jak na taką cenę gorąco polecam! Problem z JWC jest jednak taki, ze oni zatrudniają przeróżnych podwykonawców, więc nie wiadomo na kogo tarfisz. ale teraz też kupiłam mieszkanie w szerokoobgadywanym "Domu na Skraju Masta" i też jestem b zadowolona, niegdzie nie kupiłabym takiego extra rozkładu na takim metrażu za przyzwoitą cenę, ja staram sie "wchodzic w inwestycję" niemalze "na gotowe" i wtedy juz większego ryzyka nie ma. Mozna zatrudnic prawnika, który nieco zmodyfikuje umowę (tak przy JWC zrobiłam) i powinno byc dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOKATOR Re: Nadal nic konkretnego IP: *.chello.pl 14.12.05, 07:42 Nie to ładne co ładne ale to co komu się podoba!!JWC to syf nad syfami. Współczucia dla wszystkich mieszkańców. NIGDY WIĘCEJ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rikitikitak1 Re: Nadal nic konkretnego 14.12.05, 09:20 jak już podkreślałem nie widzę w JWC niczego pozytywnego zawsze byłem zawiedziony podczas wykańczania tych lokali. Osłabia mnie najbardziej sposób w jaki montują osprzęt i jak wykonują instalację elektryczną ,wodną .Jest w wawie wielu leprzych deweloperów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psto Re: Nadal nic konkretnego IP: 193.109.212.* 22.12.05, 12:16 mieszkam na tarcho w bloku JW i zeden kataklizm mnie nie spotkal budykek stoi i ma sie dobrze w mieszkaniu wszystko dziala, nic nie odpada i nie przecieka nie slyszalem takze o wiekszych problemach blok nie jest moze super piekny ale byl przynajmniej tani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Most Re: Nadal nic konkretnego IP: 195.68.64.* 22.12.05, 14:13 Skad sie wziela nagonka na JWC na tym forum? Odpowiedz Link Zgłoś
bitumin Re: J.W.CONSTRUCTION-OPINIE 14.12.05, 14:23 Ja jestem bardzo zadowolony, sprzedalem w koncu to dziadoskie JWC i kupilem normalne mieszkanie. Apartamenty, k..wa ich mac. Uff Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Most Re: J.W.CONSTRUCTION-OPINIE IP: 195.68.64.* 22.12.05, 11:05 Dlaczego bylo to dziadowskie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: J.W.CONSTRUCTION-OPINIE IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.05, 14:53 Szukalismy mieszkania i rozwlazalismy JWC na Luckiej- wiec wiem jak ksztaltuja sie ceny. Wszystkie icjh inwestycje w porownaniu z deweloperami ktorzy buduja obok sa tansze- przynajmniej w tych okolicach w ktorych szukalismy. Taka naszla mnie refleksja, ze nie ma co wymagac jakosci za niska cene (np. znam takich ktorzy skarza sie na standart w Ursusie- ale te mieszkania wtedy byly najtansze ) Wiadomo, ze jak upchna ile sie da na malym skrawku ziemi, to cena automatycznie spadnie. To samo z wykonczeniem (np. na Luckiej mieszkania ktore ogladalismy byly niskie i jakosc, jak na apartementowiec nie zwalala z nog zwlaszcza loggia- no ale chcieli tylko 6000/m). Ja akurat mieszkam w mieszkaniu Ebejotu- mieszkanie oddane miesiec przed terminem, mieszkanie wyzsze niz na Luckiej z katami prostymi, tylko gdzieniegdzie trzeba bylo troche wiecej kleju, bo posadzka nierowna, ale generalnie ok. Wykonczenie terenu super. Kazde ich nowe osiedle ma coraz wyzszy standart( tuz w obok wybudowanym osiedlu odpicowali klatki, ze oczy wychodza na wierzch). Jak sie cos powiedzialo, to brali to pod uwage. Rozliczenie po budowie rzetelne i sprawiedliwe (np. odejmowali od wyrzuconych scian czy drzwi- a nie wszyscy tak robia), jak sie spoznilismy z wplata, to nie trzeba bylo zadnych odsetek wplacac. Odpowiedz Link Zgłoś