Gość: FeeLeeP IP: *.*.*.* 01.10.01, 15:23 Czesc. Ma ktos moze jakies spostrzezenia na temat tej spoldzielni? Zamierzam zainwestowac w mieszkanie na Bemowie i interesuja mnie uwagi na temat wczesniejszych inwestycji. Pozdrawiam Marcin Filipiak Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rogoz Re: Spółdzielnia STROP IP: *.centertel.pl 08.10.01, 09:20 Co jakiś czas do nich dzwonię i pytam się o ceny nowo budowanych mieszkań przy ul. Lazurowej. Za każdym razem mnie zbywają, twierdzą, że jeszcz nie ustalili ceny i każą zadzwonić później. Poza tym z uwagi na spór o drogę dojazdową mają duże opóźnienie w tej inwestycji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FeeLeeP Re: Spółdzielnia STROP IP: *.*.*.* 08.10.01, 12:28 No wlasnie ja tez probuje cos od nich wyciagnac, ale twierdza, zebym przyszedl osobiscie do biura to udziela informacji. Co do opoznien to twierdza, ze koniec budowy w czerwcu 2002 FeeLeeP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cru Re: Spółdzielnia STROP IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.01, 16:09 znajomy nie moze od nich wyciagnac pieniedzy, podobno maja klopoty finansowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rogoz Re: Spółdzielnia STROP IP: *.centertel.pl 09.10.01, 09:47 Poza tym ta budowa znajduje się przy planowanej drodze ekspresowej do autostrady A2. Zacytuję mojego wcześniejszego posta na forum DOM: Od jakiegoś czasu roglądam sie za nowym mieszkaniem na Bemowie. Niesty niepokoi mnie jeden fakt. Mianowicie większość nowych inwestycji budowlanych ulokowana jest w pobliżu planowanej drodze ekspresowej do autostrady A2. Dotyczy do szczególnie osiedli w okolizach ulicy Lazurowej (Zielony Staw, Lazurowe, SM Strop przy ul. Narwik). Na wiosnę Rada Gminy Bemowo zaproponowała inny projekt przebiegu drogi eksperesowej, równoległy do ulicy Połczyńskiej. Od przebiegu tej trasy jest uzależniona moja docyzja dotycząca wyboru miejsca zamieszkania. Nikt nie chciałby na pewno mieć pod oknami ruchliwej drogi ekspresowej. Nic mi niestety nie wiadomo który z planowanych wariantów umiejscowienia tej trasy został ostatecznie zatwierdzony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FeeLeeP Re: Spółdzielnia STROP IP: *.*.*.* 09.10.01, 13:57 No o tym to nawet nie wiedzialem i jesli ktos mialby jakies informacje na ten temat to prosze o komentarz :-). Bylem wczoraj u nich i dostalem plany mieszkan, ktore mnie interesuja. Przeraza mnie tylko jedna rzecz - maja wyliczone ceny na VIII.2001 i mowia, ze ceny wzrosna o stope inflacji, tylko, ze chca tez objac podwyzka juz wplacone raty - rzeby bylo jasniej - jak wplace cala kwote gotowka teraz to przy odbiorze mialbym doplacic wlasnie te roznice wynikajaca z inlacji i cos mi sie wydaje, ze to nie jest zgodne z prawem... Moze macie jakies adresy innych spoldzielni, czy developerow na Bemowie? Marcin Filipiak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rogoz Re: Spółdzielnia STROP IP: *.centertel.pl 09.10.01, 14:28 W tej okolicy masz "Zielony Staw" na Pelczyńskiego na połowę 2002, ładnie, cicho, ale za blisko planowanej Ekspresówki "Lazurowe" - część ma być gotowa do końca roku, Górczewska pod oknami, do przeżycia TBS Corporesu - widomo TBS A w okoliczch Urzędu Gminy Bemowo masz budowy SM WOLA: Osiedle Bolkowska - blisko Górczewska Osiedle Kluczborska - blisko torów kolejowych i plamowaje trasy ekspresowej N-S Odpowiedz Link Zgłoś