Dodaj do ulubionych

Spółdzielnia STROP

IP: *.*.*.* 01.10.01, 15:23
Czesc.

Ma ktos moze jakies spostrzezenia na temat tej spoldzielni? Zamierzam
zainwestowac w mieszkanie na Bemowie i interesuja mnie uwagi na temat
wczesniejszych inwestycji.

Pozdrawiam
Marcin Filipiak
Obserwuj wątek
    • Gość: rogoz Re: Spółdzielnia STROP IP: *.centertel.pl 08.10.01, 09:20
      Co jakiś czas do nich dzwonię i pytam się o ceny nowo budowanych mieszkań przy
      ul. Lazurowej. Za każdym razem mnie zbywają, twierdzą, że jeszcz nie ustalili
      ceny i każą zadzwonić później. Poza tym z uwagi na spór o drogę dojazdową mają
      duże opóźnienie w tej inwestycji
      • Gość: FeeLeeP Re: Spółdzielnia STROP IP: *.*.*.* 08.10.01, 12:28
        No wlasnie ja tez probuje cos od nich wyciagnac, ale twierdza, zebym przyszedl
        osobiscie do biura to udziela informacji. Co do opoznien to twierdza, ze koniec
        budowy w czerwcu 2002

FeeLeeP
    • Gość: cru Re: Spółdzielnia STROP IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.01, 16:09
      znajomy nie moze od nich wyciagnac pieniedzy, podobno maja klopoty finansowe
    • Gość: rogoz Re: Spółdzielnia STROP IP: *.centertel.pl 09.10.01, 09:47
      Poza tym ta budowa znajduje się przy planowanej drodze ekspresowej do
      autostrady A2. Zacytuję mojego wcześniejszego posta na forum DOM:

Od jakiegoś czasu roglądam sie za nowym mieszkaniem na Bemowie. Niesty niepokoi
      mnie jeden fakt. Mianowicie większość nowych inwestycji budowlanych ulokowana
      jest w pobliżu planowanej drodze ekspresowej do autostrady A2. Dotyczy do
      szczególnie osiedli w okolizach ulicy Lazurowej (Zielony Staw, Lazurowe, SM
      Strop przy ul. Narwik). Na wiosnę Rada Gminy Bemowo zaproponowała inny projekt
      przebiegu drogi eksperesowej, równoległy do ulicy Połczyńskiej. Od przebiegu
      tej trasy jest uzależniona moja docyzja dotycząca wyboru miejsca zamieszkania.
      Nikt nie chciałby na pewno mieć pod oknami ruchliwej drogi ekspresowej. Nic mi
      niestety nie wiadomo który z planowanych wariantów umiejscowienia tej trasy
      został ostatecznie zatwierdzony.
      • Gość: FeeLeeP Re: Spółdzielnia STROP IP: *.*.*.* 09.10.01, 13:57
        No o tym to nawet nie wiedzialem i jesli ktos mialby jakies informacje na ten
        temat to prosze o komentarz :-).
        Bylem wczoraj u nich i dostalem plany mieszkan, ktore mnie interesuja. Przeraza
        mnie tylko jedna rzecz - maja wyliczone ceny na VIII.2001 i mowia, ze ceny
        wzrosna o stope inflacji, tylko, ze chca tez objac podwyzka juz wplacone raty -
        rzeby bylo jasniej - jak wplace cala kwote gotowka teraz to przy odbiorze
        mialbym doplacic wlasnie te roznice wynikajaca z inlacji i cos mi sie wydaje,
        ze to nie jest zgodne z prawem...

Moze macie jakies adresy innych spoldzielni, czy developerow na Bemowie?

Marcin Filipiak
        • Gość: rogoz Re: Spółdzielnia STROP IP: *.centertel.pl 09.10.01, 14:28
          W tej okolicy masz
          "Zielony Staw" na Pelczyńskiego na połowę 2002, ładnie, cicho, ale za blisko
          planowanej Ekspresówki
          "Lazurowe" - część ma być gotowa do końca roku, Górczewska pod oknami, do
          przeżycia
          TBS Corporesu - widomo TBS

A w okoliczch Urzędu Gminy Bemowo masz budowy SM WOLA:
          Osiedle Bolkowska - blisko Górczewska
          Osiedle Kluczborska - blisko torów kolejowych i plamowaje trasy ekspresowej N-S

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka