Dodaj do ulubionych

OSIEDLE KARO przy ul. Makolągwy

IP: 217.153.26.* 22.10.02, 12:15
Kupilam tam mieszkanie. Dramat!
Jesli ktos z Was tez ma podobna opinie, chetnie o tym pogadam.
Pozdrawiam,
Ania
Obserwuj wątek
    • Gość: mimmi Re: OSIEDLE KARO przy ul. Makolągwy IP: MIAAW* / 62.29.248.* 22.10.02, 13:18
      Czy to sa te zielone budynki ustawione w rzedzie?
      Jak szukalam mieszkania bralam je pod uwage, ale odstraszyla mnie cena.
      Dlaczego sa beznadziejne?
      • Gość: ania Re: OSIEDLE KARO przy ul. Makolągwy IP: 217.153.26.* 22.10.02, 13:56
        Tak, to bialo-zielone budynki.
        Cena byla wysoka na pierwszy rzut oka, ale udawalo sie ja sporo zbic, wiec
        finalnie wyszlo w miare OK.
        Co do samej budowy podam Ci kilka faktow:
        1. budowa miala byc ukonczona w czerwcu, a nie jest do tej pory (co prawda
        dokumenty do odbioru sa juz zlozone w gminie, ale i tak jest to kilka miesiecy
        opoznienia)
        2. cala masa wad - usterek: przeciekajace tarasy (ja akurat mam taras, wiec
        mniej mnie to dotyczy, ale moj taras jest sufitem sasiadow z dolu i po deszczu
        cieknie im woda do mieszkania), zla izolacja w garazach (przeciekajace stropy),
        krzywe pekajace sciany (ale to chyba trzeba traktowac jako standard, nie
        slyszalam, zeby komus nie pekaly), itp
        3. buractwo developera (koles ma dziwnie slaba pamiec, nastepnego dnia po
        rozmowie z Toba nie pamieta co bylo ustalone), cwaniakowanie i proby
        wyszarpniecia dodatkowej kasy na kazdym kroku i za wszystko. Juz jako anegdote
        moge podac przyklad, ze kazal sobie placic za klucz do drzwi wejsciowych do
        klatki schodowej
        4. potworny balagan na budowie - nikt nic nie wie, nikt o niczym nie slyszal.

Podobno firma Zgobud (budujaca to osiedle) rozpoczyna jakas nowa inwestycje na
        Woli. Serdecznie PRZESTRZEGAM!!!!!!!
        • Gość: Arti Re: OSIEDLE KARO przy ul. Makolągwy IP: *.unused.zigzag.pl 22.10.02, 16:41
          Witam.
          Jestem w trakcie negocjowania ceny na mieszkanko na tym osiedlu.
          Co to znaczy, że udało Ci się sporo zbić cenę??? 5000zł? 10 000zł?
          Pozdrawiam
          Arti
          • Gość: ania Re: OSIEDLE KARO przy ul. Makolągwy IP: 217.153.26.* 22.10.02, 17:57
            To zalezy od wielkosci mieszkania, ale 100 zl za metr powinienes zbic. Jesli
            bedziesz kupowal tez miejsce garazowe, mozesz sprobowac wiecej (wiem, ze duzo
            miejsc zostalo wolnych), wiec sprobuj negocjowac jako pakiet.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka