Dodaj do ulubionych

nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota, wol

IP: *.kalisz.mm.pl 30.01.06, 16:38
wola, zoliborz!czy znacie??bo wszedzie gdzie dzwonie nie ma juz mieszkan do
60 m2. wiem o planowanej inewstycji viterry ale akurat z tym deweoperem nie
chce wspolpracowac!licze na pomoc, pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: maja Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota IP: *.kalisz.mm.pl 30.01.06, 16:52
      up
    • Gość: krzysztof.k Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota IP: 193.201.167.* 31.01.06, 14:52
      Wiem ze na woli koło stadionu olimpii bedzie sie cos działo od III 2006 - teraz
      deweloper dopina zakup ziemi
      Sprawa jeszcze odległa ale lokalizacja bedzie ok.
      • Gość: TAKI TAM Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota IP: *.devs.futuro.pl 31.01.06, 15:01
        Można wiedzieć dlaczego z Viterrą nie chcesz współpracować ja właśnie kupiłem
        od nich mieszkanie i z moich dotychczasowych doswiadczeń z nimi i rozmów ze
        znajomymi z innych inwestycji raczej nie ma jakichs wiekszych zastrzezeń.

Co do twojego pytania zobacz Drawska C budowana przez Włodarzewska S.A. Co do
        nowych inwestycji na Mokotowie i Sródnieściu to niestety na 2006 rok nie ma w
        planach jakichś innych inwestycji bo jak na razie Miasto nie wydaje nowych
        pozwoelń na budowę (patrz raport REAS w internecie jest jego wersja skrócona).
        Wiem jeszcze ze Robyg będzie budował w dawnej elektrowni na Powiślu ale tam
        ceny będa raczej zaporowe.

Pozdrawiam.
        • mozdzins Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota 31.01.06, 15:10
          Pekao Development na Obozowej niedaleko Płockiej - oferta ma być od jutra. Ceny
          4500 - 5500 za metr. 10 pietrowy klocek - IMHO paskuda.
        • Gość: maja Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota IP: *.kalisz.mm.pl 01.02.06, 11:24
          opinie jakie slyszalam o nich troche mnie zrazily do tego developera. A ty
          kupiles mieszkanie w mokotovii??
          • Gość: jaga Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 13:28
            też byłabym po stokroć wdzięczna za informacje o startujących inwestycjach na
            terenie W-wy...

wielkie dzieki
            jaga
            • Gość: maja Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota IP: *.kalisz.mm.pl 01.02.06, 13:39
              o ja juz moge ci jedna napisac!od marca na raclawickiej ta wspaniala viterra
              • Gość: heko Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.02.06, 00:57
                w którym miejscu dokładnie przy Racławickiej?
      • Gość: mane1 Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota IP: 212.239.42.* 01.02.06, 14:50
        w ktorym miejscu przy Olimpii i kto bedzie budowal?
        • mozdzins Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota 01.02.06, 14:57
          > w ktorym miejscu przy Olimpii i kto bedzie budowal?
          Ale to odległa sprawa i nie wiadomo czy coś z tego będzie bo lokalna społeczność
          oraz radni mocno protestują (IMHO słusznie) przeciwko zabudowie terenu klubu
          sportowego. Najlepiej jakby ten klub wywalić z tego terenu a na miejscu
          dzisiejszego bajzlu rozbudować park o ogólnodostępną część sportową.
    • rarely Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota 01.02.06, 13:45
      opera II srodmiescie centrum cena za m2 23 000

dom development
      • mariposa18 Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota 01.02.06, 14:11
        skad wiesz o tym??ja do nich dzwonilam to tylko cos o ursynowie w planach
        mowili. chociaz na mapce w planowanych jak nic samo srodmiescie i mokotow.ale
        cena zabojcza:)))ciekawe kto to kupi
        • rarely Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota 01.02.06, 20:25
          opera I zostala spredana za nim skonczono budowe takie inwestycje nie trafiaja
          do publicznej oferty

dom jest na ulicy moniuszki z widokiem na park saski wykonczenie adekwatne do ceny

II bedzie tuz obok zareczam Ci ze kupiliby i za wiecej :))
          • mariposa18 Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota 01.02.06, 21:05
            to co dzwonie do DD i mowie ze jestem zainteresowana oferta widmo???bo niegdzie
            o nie ma? a jakie wykonczenie i co takiego wspanialego ze tyle kasy za m2?
            • Gość: andy Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 10:12
              dzieczynko - płacisz za lokalizację i wcale nie duzo, bo na przyszły plac
              budowy patrzę z budynk gdzie można kupic już wykonczone mieszkania - za 14
              tysiecy ;-)

elo

• Gość: iety Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota IP: 217.153.132.* 01.02.06, 14:17
      Eko-park caly czas buduje kolejne etapy na Mokotowie. Nie wiem co oferuja
      obecnie ale na pewno maja jeszcze wciaz nietkniete dzialki do zabudowania badz
      z budowami rozpoczetymi. Jest to teren miedzy Rostafinskich, Boboli,
      przedluzeniem Madalinskiego i dzialkami/parkiem od strony Zwirki Wigury. Na tym
      terenie buduja trzej developerzy. Brelocum, MPRO (Przy Oranzerii) i wlasnie Eko-
      park. Brelocum i MPRO juz chyba zakonczylo sprzedaz swoich mieszkan i nie maja
      nic nowego w ofercie ale moze sie myle.
      • Gość: maja Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota IP: *.kalisz.mm.pl 01.02.06, 14:24
        bylam w eko parku!nie podoba mi sie ich nowa inwestycja oraz traktowanie klienta
    • Gość: la Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota IP: 212.160.172.* 01.02.06, 14:31
      A gdzie Viterra bedzie teraz budowac?
      • Gość: TAKI TAM Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota IP: *.devs.futuro.pl 01.02.06, 15:20
        Maju tak kupiłem w Mokotovii choc zastanawialem się też nad Eko Parkiem i
        Mariną.
        Z tego co wiem to Viterra ma teraz 2 nowe projekty 1 przy Racławickiej na
        tyłach SGGW i na Szczęśliwicach działka pomiędzy Ogrodami Shiraz i Drawską C.
      • Gość: TAKI TAM Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota IP: *.devs.futuro.pl 01.02.06, 15:27
        Maju, tak kupiłem w Mokotovii i jak pisalem na razie nie mam uwag co do
        developera, zgodzili sie na ustepstwa w umowie co do których inni developerzy
        sie nie zgadzaja (patrząc na moich znajomych którzy kupuja w EKO-Parku i na
        Marinie), wszystko poszło sprawnie i szybko. Patrząc na inwestycję Leszczyńska
        (na Powiślu) która jest właśnie na wykończeniu to standard maja bardzo dobry
        zwłaszcza ze wykonawca jest Hohtieff (chyba tak się pisze). Co do obsługi
        klienta to nie mają swojego działu sprzedaży tylko wynajmują agentów a ci się
        starają jak moga ja trafilem na bardzo rzeczowego mogę dać ci jego namiary(na
        miala), zna się na rynku i nie owija w bawełnę.

Co do inwestycji Viterry to wiem ze budują teraz na Rakowieckiej (tyły SGGW) i
        na Szczęśliwicach pomiędzy Drawską C i Ogrodami Shiraz.

Pozdrawiam
        • Gość: maja Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota IP: *.kalisz.mm.pl 01.02.06, 16:29
          Taki Tm, dzieki za info :) o traclawickiej wiem bo interesuje sie bardzo
          inwestycjami wlasnie w tej czesci wawy.w eko parku bardzo mi sie nie podoba,
          dlatego nie zdecydowalam sie na ta inwestycje. o viterra slyszalam zle opinie
          no i oczywiscie naczytalam sie o nich na forum (łacznie z postem ze facet ma
          nadzieje ze cala konstrukcja sie nie zawali, co sprawilo ze odechcialo mi sie
          kontaktow z viterra) jednak jak czytam posty i dzwonie do developera to widze,
          ze (jak juz myslalam) wszedzie duzo minusow, kazdy cos tam zarzuca i chyba nie
          ma developera, ktory moze sie pochwalic tylko dobrymi opiniamii i przewaga
          zalet nad minusami. juz mam dosyc jak na to patrze i slucham jakie ceny za m2.
          poprosze w takim raze namiar na tego agenta, porozgladam sie jeszcze za
          ofertami z rynku wtornego moze!
          pozdrawiam
          maja
        • Gość: uwer Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota IP: 217.153.132.* 02.02.06, 18:04
          Czy Mokotovia to te dwa bloczki wcisniete miedzy szpital a stary blok przy ul.
          Madalinskiego? Mieszkalem w tym starym bloku (wynajmowalem mieszkanie) przez
          pewien czas i nie moglem sie nadziwic, iz na skrawku trawnika, ktory tam byl
          ktos wcisnie bloki. Czegoz to developerzy nie dokonuja. Zdaje sie, ze
          przekupili jakos wspolnote mieszkaniowa ze starego bloku (mieszkaja tam glownie
          emeryci) aby zgodzili sie na postawienie bloku w odleglosci blizszej niz
          minimalna wymagana. Dla mnie to jest chore i wspolczuje ludziom z jednej i
          drugiej strony. Beda mogli zajrzec sasiadowi z przeciwka do talerza. Nota bene
          na przeciwko po drugiej stronie Madalinskiego w podobny sposob spoldzielnia
          mieszkaniowa tez wcisnela blok tuz kolo szkoly. Moze ludzie to lubia?
          Niemniej okolica fajna, troche pijaczkow co prawda sie tam paleta. Ja bylem
          mocno zawiedziony komunikacja, do metra jednak trzeba kawalek przejsc, do
          tramwaju i autobusa na Pulawskiej blisko ale jak ktos chce jechac np. na Ochote
          tak jak ja musialem to bez spacerka lub paru przesiadek sie nie obejdzie.

• Gość: maja Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota IP: *.kalisz.mm.pl 01.02.06, 18:41
      podciagam:)
    • Gość: normalny Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota IP: *.acn.waw.pl 01.02.06, 21:12
      czy nikt już nie zna słów "mieszkanie" , "dom" , "osiedle".
      nagle wszyscy stali się "inwestorami" ....

żenada :/
    • martuhas Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota 01.02.06, 22:48
      polecam stronke... nie wszystko oczywiscie jest..ale mozna sobie zobaczyc gdzie
      jest inwestycja i ogolne informacje.
      mapanieruchomosci.pl/
      • Gość: rad Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 00:50
        super strona. chyba sa tam wszytkie inwestycje w wawie i okolicach. szczerze
        powiem nie jest tego za duzo. jak podaz nadal będzie tak niska to ceny nietetsy
        bede nadal rosły
        • Gość: gh67 Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 12:10
          Wcale nie ma wszystkich, jest może z połowa. A i to jak to w serwisie z ofertami w większości tylko tych w budowie. Nowoogłoszonych ale takich, które jeszcze nie powstają nie ma. Patrząc tylko na "moje" mokotowsko-wilanowskie podwórko - nie ma Belvedere Residence, budynku REEScon'u przy Bukowińskiej, inwestycji Rogowski Development przy Al. Wilanowskiej, inwestycji SAWA Apartments przy tej samej ulicy oraz przy Wielickiej i DOR Group przy Kosiarzy.
          • Gość: marti Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.02.06, 18:57
            jesli chodzi o DD, to teraz budują przy dworcu gdańskim ale w drugiej połowie
            roku ruszają z inwestycją przy Bruna, to okolice Rakowieckiej, na tyłach SGGW,
            obok miejsca gdzie ma budować viterra. DD i vitera budują obok siebie, z tego
            co wiem w DD ceny będą ok 6 tys za mter, ale na Mokotowie innych nie ma. Byłam
            na Bruna, tam rzeczywiście jest duży jakby park, szkoda, że będą wycinać drzewa
            ale prawa rynku są nieubłągane. Minusem tego terenu są podobno topole na
            których mieszkają gawrony czy wrony, nie jestem pewna, no i wiadomo co te
            ptaszyska robią. Wiem to od kogoś kto tam mieszka, podobnmo horror a największy
            dla karoserii samochodów.
            • Gość: heko Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.02.06, 01:05
              Parku nie wytną, bo to jest pomnik przyrody (jest nawet stosowna tabliczka),
              tylko będa budować na terenie tych starych szklarni SGGW.

A horrorem to mogą być zapijaczeni studenci włóczący się po okolicy a nie
              bezbronne ptaszki na drzewach :)))
              • Gość: svetlik Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 14:01
                Horrorem też będą ceny.Bo napewno nie 6tys./m2 Na początku stycznia DD
                rozpoczynał sprzedawać Gdański i tam zaczynało się od 6,5tys. Na Bruna oni
                przewidują od 8-8,5tys/m2!
                • Gość: andzi Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 14:26
                  tak to prawda ichc ceny rosną w tempie listy rezerwacyjnej - im
                  wiecej "chętnych" tym wyższa cena.

zreszta trudno aby było mniej niz 7,5 tys skoro na Gornym mokotowie nie ma juz
                  tanszych mieszkan w dobrej lokalizacji
                • Gość: maja Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota IP: *.kalisz.mm.pl 03.02.06, 14:52
                  nei wiem skad wziales taka infornacje ze 8 tys m2!caly czas jestem rowniez z DD
                  w kontakcie i wiem o tej inwestycji. nie wiedza ile bedzie kosztowac metr bo na
                  razie robia plany itd i ubiegaja sie o pozwolenie na budowe. a sprzedaz ma sie
                  zaczac w polowie roku wiec do np. lipca duzo sie moze zmienic!glupie sa
                  spekujacje na temat ceny. a viterra , cjociaz na mokotoweie, nie przewiduje 8
                  tys za m, blok bedzie zaraz obok planowanego DD
                  • Gość: marti Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.02.06, 15:30
                    jesienia ub. roku rozmawialam z DD na targach mieszkaniowych ws. Bruna i tam mi
                    powiedzieli, że cena będzie ok. 6 tys. za metr ale fakt, że to się może
                    zmienić. kto wie ile bedzie chciałą viterra za tę okolicę i czy już przyjmują
                    zapisy?
                    • Gość: maja Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota IP: *.kalisz.mm.pl 03.02.06, 15:43
                      wiec z tego co wiem to tak od 15 marca sprzedaz, ceny podobne jak w mokotovi.
                      czy uwazasz ze ta ulica bruna jest ok?
                      i czy viterra to w ogole dobry developer? obserwuje kilka projektow i nie wiem
                      na co sie zdecydowac a do konca 2007 zamierzam miec wlasne M
                      • Gość: marti Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.02.06, 18:17
                        mokotovia moim zdaniem jest fatalnie położona, taka wciśnięta między bloki a
                        szpital, wyobrażasz sobie widok na tyły szpitala? spalarnia odpadów
                        szpitalnych, karetki przywożące chorych itp? co innego to ich inwestycja na
                        Powiślu - jest super, nawet chciałam tam kupić mieszkanie ale po pierwsze były
                        już solidnie przebrane, po drugie wydały mi się za drogie, teraz wiem, że ich
                        cena nie była wygórowana jak na tak dobre miejsce. na Powiślu za 80-metrowe
                        mieszkanie chcieli ok 600 tys, teraz to norma za dobrą lokalizację. poza tym
                        viterra zbudowała osiedle na Kabatach, przy Stryjeńskich, mnie się średnio
                        podoba ale mieszka tam mój kolega i jest zadowolony, mówi, że wszystko super
                        wykończone. co do Bruna, to lokalizacja bardzo dobra, bo prawie centrum i POla
                        Mokotowskie obok, ale tak jak już pisałąm w tym wątku, tam podobno są wrony
                        które nie dają żyć, byłam tam. teraz jest zima więc tego nie widać, ale
                        jesienią naprawdę chodniki były upstrzone, cay czas patrzyłąm w góre czy mi coś
                        na głowę nie spadnie. Pisze o tym jakkolwiek śmiesznie by to nie brzmiało. Ale
                        skoro pytasz o opinię....Poza tym zdaje się, że i viterra i DD chcą wybudować
                        tzw. kaskadowce czyli molochy, to jednak trzeba sprawdzić bo zdaje się że DD
                        opóźnia inwestycję ponieważ musieli zmienić plany i zaprojektować coś
                        mniejszego. Tak słyszałam.
                        • Gość: maja Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota IP: *.kalisz.mm.pl 03.02.06, 19:01
                          tez sie obawiam molochow. wlasnie przed chwila przeczytalam na forum o dobrej.
                          i spojarzalam na wizualizacje i chyba tam zadzwonie. co mnie przeraza w
                          inwestycji na mokotowie to ze albo moloch i ze okna beda zaraz na okna z DD.
                          nie wiem co robic czy czekac czy juz sie decydowac na cos innego. bo jeszcze
                          rozwazam na wilanowskiej w rogowski development( zalozylam juz o nich post;)),
                          a tych wron to juz tez sie zaczelam obawiac!nie wiem co robic juz mam dosyc
                          szukania tych mieszkan. rynek wtorny tez wglada ubogo:)
                        • Gość: andy Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 02:33
                          co do Mokotovii - masz racje tylko nie z tymi chorymi itp. To szpital
                          położniczy :-) wiec nie przesadzajmy..

te wrony ... ja teraz mieszkam w budynku Rakowiecka 34 z widokiem na Bruna :-)
                          te wrony na prawde jakoś nie przeszkadzają. Owszem pokraczą tuż przed zmrokiem
                          i tyle. A samochód jak jest w garazu to jest ok. Mysle ze to nieco przesada.

Co do tych dwóch lokalizacji na bruna. DD i Viteraa. Róznica jest dość spora bo
                          Viterra chce budować na ok 100 mieszkan a DD na 250. Wiec ta druga to moze i
                          moloch. Ale Viterra wciśnie się w działkę całkiem nie dużą i raczej bedzie
                          kameralnie.

aha i zablokowane jest DD - Viterra zaczyna budować od marca. Jedyny ich minus
                          to dział sprzeaży rodem z PRLu ;-)
                          • Gość: otys Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota IP: 217.153.132.* 07.02.06, 11:50
                            Urokiem szpitala polozniczego sa za to krzyczace podczas porodu kobiety.
                            Wiem co mowie, mieszkalem jakis czas w bloku, ktory zostal teraz odgrodzony od
                            szpitala budynkami mokotovii.
                  • Gość: svetlik Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 18:15
                    Na temat ceny na Bruna:to są oczywiście przypuszczenia,aczkolwiek wynikłe z
                    rozmowy w biurze DD na początku stycznia przy okazji naszego zainteresowania
                    inwestycją Gdański. Na temat inwestycji na Bruna rzeczywiście nie chcą nic
                    mówić,oprócz tego,że sprzedaż ruszy latem.
                    Ja uważam Bruna za świetną lokalizacje,dlatego ubolewam,że tej ceny raczej nie
                    przełknę.
                    • Gość: maja Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota IP: *.kalisz.mm.pl 03.02.06, 19:02
                      z tego co wiem to viterra nie bedzie miala 8 tys za m2:)mam nadzieje ze
                      pocieszylam moze przyszlego sasiada
                      • Gość: TAKI TAM Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota IP: *.lodz.mm.pl 06.02.06, 20:48
                        Co do inwestycji Viterry na Rakowieckiej to słyszalem tylko że ceny na dolnych
                        piętrach maja być zbliżone do Mokotovii (czyli PLN 6,5k - PLN 7,5k) ale już od
                        3 pietra ma byc duzo drozej nie wiem dlaczego tak to wyceniaja ale tak sie
                        dowiedzialem jak podpisywalem swoja umowe na Mokotovie. Moze ma na to wpływ
                        specyfika lokalizacji.

Nawiazujac do wczesniejszych postów musze stwierdzic ze jest w nich troche
                        racji co do Mokotovii ze blisko do drugiego budynku (dokladnie 19,5 metra bo
                        dostalem plan) nie przejmuje bo mam mieszkanie na 4 pietrze a wiiec ponad linia
                        dachu kamienicy obok. Za to z drugiej strony jest 45m do szpitala i sporo drzew
                        pomiedzy i nikt juz tam nic nie postawi - tak wiec mimo tego ze mnie tez to
                        martwilo to postrzegam to teraz juz jako +. Do metra jest kawalek ale to max 3
                        minuty. Trase na Wisniową z Budynku Głównego SGH pokonywalem czesto na
                        studjach, a to dokladnie to samo.

Ktoś wspominał jeszcze ze do konca 2007 chce miec swoje mieszkanko. Musze
                        stwierdzić ze masz ostatni czas zeby to zrobić o ile kupisz nową inwestycje.
                        Zanjomy kupuje na Szczęśliwicach dopiero co zaczeli budować a termin oddania ma
                        Grudzień 2007 - wliczajac to czas na wykonczenie i formalnosci wprowadzi się w
                        Kwietniu 2008.

MAJU wczesniej wspomniany namiar na posrednika przesle ci od razu jak dasz mi
                        jakis namiar na siebie GG, e-mail, komórka. Nie chce przesyłać go przez forum
                        bo bądź co bądź to dane osobowe.

• Gość: snicky Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 00:21
                          Ja chcialbym tylko z prostowac, ze z metra do budynkow mokotovii jest na
                          piechotke minimalnie 7-8 minut ... Chodze szybko i wydaje mi sie, ze w 3 minuty
                          to dystans mozna tylko na wrotkach pokonac :)
                          • Gość: snicky Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 00:36
                            sprostowac*
                        • Gość: maja Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota IP: *.kalisz.mm.pl 07.02.06, 11:59
                          ok moj numer adres emialowy to majaku@gazeta.pl dzieki bardzo,z tym ze
                          wszystkim formalonsciami zajmowac sie bedzie moja siostra to jej numer GG jakby
                          co 3053794
                        • Gość: 3 minuty 3 minuty do Mokotovii ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 14:00
                          no to szczyt hipokryzji...

trenuję piłkę nożną i mimo tego nie jestem pewien czy bym DOBIEGŁ w trzy minuty
                          do metra Racławicka z Mokotovii... a co dopiero doszedł... Z metra do
                          pobliskiej inwestycji Kazimierzowska jest dokładnie 5,5 - 6 min szybkiego
                          marszu, a do Mokotovii będzie jeszcze min. 4 minuty. Wiec mysle ze realnie ok
                          10 minut do metra. To już odległosc nieco dyskwalifikuąca Mokotovie jako
                          inwestycję "blisko" metra...

oj ludzie każdy swój ogonek chwali ale moze nieco obiektywizmu...
      • Gość: geralt Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.02.06, 19:28
        Stronka spoko, dzieki.Z czy ktos moze wyrazic swoja opinie o ROBYG-u.Ze strony
        www wyglada to dosc dosc..
    • Gość: do snicky Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota IP: *.kalisz.mm.pl 07.02.06, 12:00
      czt jestes zadowolony z uslug viterry?
      • Gość: maja pomylilam:)) do snicky IP: *.kalisz.mm.pl 07.02.06, 12:02
        i tu pytanie czy jestes zadowolony z uslug viterry? myslisz ze donrze buduja?
        bo rozne opinie slyszalam znalazlam itd
        • Gość: x Re: pomylilam:)) do snicky IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 12:23
          x
        • Gość: karola Viterra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 12:45
          Ja rowniez kupilam mieszkanie od Viterry - inwestycja Mokotovia. Na dzien
          dzisiejszy jestesmy zadowoleni z ich obslugi. Umowe przedwstepna sprzedazy
          dopasowali do naszych oczekiwan. Nie bylo zadnych przeszkod. Bylismy na osiedlu
          Vitaparc-rozmawialismy z mieszkancami, ktorzy polecali tego developera.
          Powiem tak: kupilismy tez mieszkanie od Ronsona - bylismy i jestesmy nadal z ich
          uslug zadowoleni. Musze jednak przyznac ze na tle Viterry Ronson wypada slabo -
          mowie o obsludze klienta, bo do standardu mieszkania nie mamy zastrzezen.
          • Gość: Grenlandia Re: Viterra IP: *.aster.pl 22.03.06, 21:45
            Uwaga zainteresowani deweloperem VITERRA. Ostatnio cała Viterra (nie tylko
            spółka Polska) została wykupione przez dużą międzynarodową firmę zajmującą się
            nieruchomościami. Zważywszy na profil tej firmy i na jej działania, transakcja
            prawdopodobnie została przeprowadzona z zamiarem likwidacji f-my. O ile takie
            rzeczy trudno normalnie wyczuć, to po ruchach u nas wydaje się to potwierdzać.
            Zmiany kadrowe, odpływ fachowców, zastąpienie amatorami i olewcze podejście do
            aktualnych tematów potwierdza tę tendencję. Nie przypuszczam aby były problemy
            z tymi, którzy mają podpisane akty notarialne, ale dla innych współpraca staje
            się wysoce ryzykowna. Osobiście miałam z nimi dobre kontakty ale wszystkie
            sprawy ukończyłam przed "nowym" które u nich nastało, a które widzę obserwując
            firmę z poziomu biznesowego. Nie życzę Wam abym miała rację.... :)
    • Gość: ciekawy Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota IP: *.kablowka.waw.pl 23.03.06, 18:51
      dlaczego z viterra nie?
      • Gość: ania Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota IP: *.icpnet.pl 23.03.06, 21:40
        no ja tez bym chciala otrzymac dokladna odp dlaczego nie? i dlaczego mam
        wierzyc w tego posta w ogole
        • Gość: Wicia Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota IP: *.aster.pl 23.03.06, 22:25
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=35892253&a=39006663
        • Gość: mieszkaniec Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 12:26
          Porozmawiaj z nabywcami lokali w ich inwestycjach, to się czegoś dowiesz.
          Poszukaj forów internetowych osiedli Viterry. Ursus, Wawer, Ursynów.
    • Gość: Grenlandia Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota IP: *.aster.pl 23.03.06, 22:01
      odpowiedź (częściowa?) jest tu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
      f=106&w=35892253&a=39006663
      • Gość: romekk Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota IP: *.alcatel.pl 28.03.06, 11:34
        Nie wiem tyle co Grenladia ale rzeczywiście Viterra przestała być wiarygodna...
      • Gość: No no no Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota IP: 62.29.169.* 05.04.06, 14:56
        Ciekawe

Pracuje w branzy fuzjii i przejęc i nie słyszalem zeby ktoś przejmował Viterrę
        (tą od nieruchomosci) chyba że mówisz o transakcji z początku 2005 roku patrz
        cytat poniżej:

"Niemiecka grupa energetyczna E.ON sprzeda za 7 mld euro filię nieruchomości
        Viterra. E.ON zbędzie te aktywa niemieckiej agencji obrotu nieruchomościami
        Deutsche Annington, filii brytyjskiego funduszu inwestycyjnego. W kwocie
        transakcji znajduje się dług ok. 3 mld euro, ale i tak E.ON zarobi 2,4 mld
        euro. Transakcja zostanie zrealizowana do końca lipca. Viterra zarządzała 138
        tys. mieszkań o wartości 5,6 mld euro. Nowy właściciel zwiększy swój pakiet do
        230 tys. mieszkań."

Ale wiesz od stycznia 2005 juz sporo wody w Wisle upłyneło i nie sądze żeby
        ktokolwiek chciał zamykać Viterrę.

Być może też mowisz o przejęciu Viterra Baupartners ale to nie jest developer
        tylko spółka zajmująca się rozliczaniem poboru mediów we współnotach
        mieszkanowych. Rzeczywiscie Viterra (ten developer) niedawno sprzedała tą
        działalność bo chce się skupić na budowaniu nie na zarządzaniu obiektami.

Dodatkowo wiadomo ze Virerra kupiła na początku tego roku 2 nowe działki w
        Warszawie pod nowe inwestycje bo stare się jej pozamykały (Mokotovia i Przy
        Wisle) a to chyb nie jest oznaka zamykania biznesu.

Tak wiec kolego zanim zaczniesz rozpuszczać jakies plotki to podaj zrodla
        swoich informacji bo moze sie okazac ze ich nie ma.

Pozdrawiam i radzę wszystkim troche uważać na to co tu ludzie wypisują.

• amelia345 Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota 12.04.06, 12:14
          Marvipol zaczyna jakąś budowę na Pory.
      • Gość: No no no Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota IP: 62.29.169.* 05.04.06, 15:05
        I jeszcze jedno jak by się ktoś interesowal

Obecnie "ultimate owner" Viterry jest

London 58 Limited (fundusz inwestycyjny)po przez
        Terra Firma Capital Partners Ltd (kolejny fundusz inwestycyjny) dalej przez
        Deutsche Annington Immobilien Gmbh (niemiecki fundusz inwestycji w
        nieruchomosci) i dalej
        Viterra Gmbh (Hhad office developer'a) który jest właścicielem
        Viterra Developement Polska Sp. z o.o. (spółka która buduje w Polsce).

Pozdrawiam

• Gość: Charon Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota IP: *.rodamco.pl 11.04.06, 17:19
          Jakieś newsy w temacie? Wiem, że Bre Locum zaczęło następny etap, ale budynek
          brzydki, 10 piętrowy a cena koło 8 tysięcy.
          • Gość: johnyy Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota IP: 217.8.161.* 12.04.06, 19:12
            moim zdaniem ceny sie nie zatrzymaja przed 20 tys za metr na Mokotowie w tym
            roku. ludziska, pedzta po kredyty i wpisywac sie na listy obywatelskie. nie za
            bardzo rozumiem dlaczego nie ma jeszcze budowli 50 pietrowych z mieszkaniami, o
            ksztalcie odwroconego stozka.
            • Gość: Kinga Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota IP: *.chello.pl 12.04.06, 19:32
              PARANOJA czy tak zamożne społeczeństwo?
          • Gość: Anka Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota IP: 80.72.38.* 12.04.06, 20:31
            I tak ludziska kupią, to po co się starać?
            • amelia345 Re: nowe inewstycje: mokotow, srodmiescie, ochota 13.04.06, 11:41
              To nie jest kwestia tego, czy nasze społeczeństwo jest bogate czy nie. Odkąd
              weszliśmy do Unii naszym rynkiem interesują sie zagraniczni inwestorzy: osoby
              prywatne i niestety również fundusze. Niestety nie dorównamy im zasobnością
              portfela dlatego nie ma co liczyć na to, że ceny w najbliższym czasie przestaną
              rosnąć. Za jakiś czas przeciętnej osoby nie będzie stać na żadne przyzwoite
              mieszkanie (tak jest już na zachodzie) i zostanie im tylko wynajem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka