Dodaj do ulubionych

BUDIMEX, DOM DEVELOPMENT, MARIPOL ?????????

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.06, 10:14
Co myślicie o każdy m z tych deweloperów. Mam zamiar kupić mieszkanie tracąc
przy tym jak najmniej nerwów. Oczekuję na informacje. Trzej deweloperzy
kojarzą mi się z dobrymi markami, ale czy słusznie???????
Obserwuj wątek
    • Gość: Dr Dre Re: BUDIMEX, DOM DEVELOPMENT, MARIPOL ????????? IP: *.acn.waw.pl 07.02.06, 16:36
      Osobiście polecam DD jako, ze sam mieszkam w kupionym od nich mieszkaniu. Nie
      narzekam a i sen mam w przeciwieństwie do klientów JW spokojny i nie zmącony.
      Owszem ten "luxus" kosztuje więcej ale zyskujesz pewność, terminowość i przede
      wszystkim co najważniejsze jakość (może przesadzone odnośnie inwestycji DERBY).
      Maripol - firma mało znana również solidna. Brak szumu i skandali na formu,
      świadczy że są rzetelni, solidni i uczciwi. Prezes Mariusz Książek b. miły i
      solidny facet. Niestety nie znam szczególowej aktulnej oferty ani cen jakie
      proponują.
      Budimex- znany jest mi jako wykonawca inwestycji współpracujący z DD przy
      inwestycji DERBY. Wiem, że DD zrezygnowała z usług Budimexu po tym jak
      schrzanili budowę DERBÓW. Zastąpiono do inną firmą.
      JWC- przeanalizuj dobrze forum abyś potem nie nie zakładał nowych wątków dot.
      tej firmy.
      Masz wątpliowści pytaj, ludzie ci pomogą.
      • Gość: l Re: BUDIMEX, DOM DEVELOPMENT, MARIPOL ????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 21:05
        Z tych firm polecam DD i Budimex...
        Maripol- cóż, wystarczy poczytać wątek o Czterech porach roku...
        JWC- bez komentarza...
        • Gość: kaka Re: BUDIMEX, DOM DEVELOPMENT, MARIPOL ????????? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.02.06, 22:55
          Czy Maripol to Ci sami ludzie co Marvipol???
          Bo według mnie chyba nie...
      • Gość: tajniak Re: BUDIMEX, DOM DEVELOPMENT, MARIPOL ????????? IP: *.aster.pl 07.02.06, 23:29
        uważaj na opinie - znawcy Dr Dre - to jakiś dupek - pisze gupotki i co i nic z
        nich nie wynika a to że DD jest OK wszyscy wiedzą. Dr Dre - prawdziwy Dr hahaha
        • Gość: Dr Dre Re: BUDIMEX, DOM DEVELOPMENT, MARIPOL ????????? IP: *.acn.waw.pl 08.02.06, 10:29
          Do Tajnika:
          Powiem tak, w myśl z zasady "nigdy nie dyskutuj z debilem gdyż najpierw
          sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona swoim doświadczeniem" - nie
          będę polemizował z Twoimi hamskimi odzywkami.
          Ludzi takich jak Ty, którym słoma z butów wychodzi jest pełno. Więc umówmy się
          tak, że będziesz sobie pisał nadal co chcesz ja będę to ignorował a ludzie
          którzy reprezentują pewien poziom intelektualny i tak będę o myśleć o Tobie
          swoje.
          Bez wyrazów szacunku
          Dr Dre
          • Gość: john Re: BUDIMEX, DOM DEVELOPMENT, MARIPOL ????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 10:54
            Drodzy Panowie i Panie! Dziękuję za informacje w sprawie. Zastanawiam się tylko
            czy moge mieć gwarancję, że wyżej wymienieni developerzy nie odwalają "kaszany"
            idąc po kosztach i budując z tanich materiałów. Co o tym myślicie?
          • Gość: tłuczek do mięsa Re: BUDIMEX, DOM DEVELOPMENT, MARIPOL ????????? IP: *.crowley.pl 09.02.06, 14:09
            Dr Dre z taką pewnością twierdzi, że p. Książek jest prezesem Maripolu iż można
            uwierzyć w ich znajomość. A tu taka skucha! Maripol jest firmą izraelską o
            przeszłósći dość barwnej, natomiast Książek to Marvipol. To już inna bajka.
      • Gość: ? nie mylic MarVipol z Maripolem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 23:42
        tak mundry a myli firmę

p. Książek prowadzi firmę MARVIPOL - i tu potwierdzam (mam u nich mieszkanie)
        jest to firma godna polecenia

natomiast MARIPOL był bohateremn kilku skandali (vide artykuły w Rzepie) stąd
        ich polecanie jest nieco ryzykowne.

DD to faktycznie sprawedzony i solidny developer
        • giani77 Re: nie mylic MarVipol z Maripolem 08.02.06, 11:49
          Niestety dobre opinie o DD sa lekko przesadzone.
          W miare budowy kolejnych inwestycji jakos obniza sie coraz bardziej, za to ceny
          wrecz przeciwnie. Pojawiaja sie np. opoznienia na budowie np. Akacje X.
          Obsluga posprzedazna tez niestety nie nalezy do najlepszych.
          Ale mimo wszystko to bezpieczny inwestor w przeciwienstwie np. do JWC.

• Gość: gość AGMET IP: *.eranet.pl 09.02.06, 13:43
            Osobiście polecam Park Leśny Agmetu na Targówku - nalepsza jakość i sumienność
            dewelopera.
            Najładniejsze osiedle w Warszawie.
            • Gość: marcin Re: a propos Parku Leśnego IP: *.chello.pl 27.02.06, 19:49
              .......które to osiedle składać się bedzie docelowo z 19 budynków (w tym 10
              dużych - kołchoz )- obok osiedla przebiegać bedzie publiczna droga. Czyli hałas
              z 2 stron ( takze od hałasliwej Kondratowicza) na maxa. W budynkach nie ma wind
              a czynsz to 8, 6 za m.
              Zastanawiałem sie nad nim ale znajomy z Ratusza Targówka odradzil mi kupno.
        • Gość: gość Re: nie mylic MarVipol z Maripolem IP: *.kdpw.com.pl 27.02.06, 13:35
          jestem mieszkańcem na Florianskiej - inwestycja Maripolu...
          chciałbym aby każda inwestycja w W-wie przynajmniej zbliżyła się standardem do
          tej bodowli....
          Artykuł w Rzepie - był delikatnie mówiąc daleki od prawdy ( pisany na
          zamówienie nienajmłodszej pani, której uwagi urągają wszelkiej logice).
          Przyznaję, że mieli kilka problemów ( z wykonawcą - Warbud, którego w końcu
          wyrzucili...).
          Moim zdaniem porównywanie Maripolu z DD, czy JW to niestosowny żart...
          Firma ma kasę... (jeden bloczek na Białołęce kosztuje tyle co 2 domy na
          przedmieściach Chcago :-)
          Wydaje się, że na początku mieli problemy z wyczuciem polskiego rynku
          developerskiego - sądy, podwykonawcy, łapówy - nasza codzienność

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka