Gość: bp8 IP: *.polkomtel.com.pl 21.02.06, 12:13 Witam, Czy ktoś ma jakieś informacje o nowym osiedlu na Olbrachta budowanym przez Budimex? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: droger Re: olbrachta - budimex IP: 195.205.147.* 21.02.06, 17:13 ma być rzeczywiście i jest jedno ale - nie wiem jaka ma być odległość od torów kolejowych, wzdłóż torach ma iść łącznik między autostradą a trasą szybkiego ruchu i nawet jest wrysowany już jako planowany na nowych mapach warszawy. Czyżby kolejne osiedle na terenach poprzemysłowych reklamowane w stylu "zielone ogrody", sprzedać na "piku", zbudować, zapomnieć. Autostradą niech się martwią mieszkańcy, zresztą ekrany się postawi....Aha ceny od 4500-6500zł na razie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Re: olbrachta - budimex IP: *.aster.pl 21.02.06, 18:17 a kiedy rozpoczna sprzedaz/budowe?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: olbrachta - budimex IP: 80.72.38.* 21.02.06, 19:12 A które mieszkania są po 4500? Odpowiedz Link Zgłoś
bp8 Re: olbrachta - budimex 22.02.06, 11:37 A czy ktoś się orientuje jak daleko będzie od osiedla do planowanej trasy NS? Odpowiedz Link Zgłoś
mp23 Re: olbrachta - budimex 22.02.06, 17:46 patrzę na ich stronę internetową, ale nie ma zadnej wzmianki o nowej inwestycji. czy Budimex rozpoczął juz sprzedaz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bulapol Re: olbrachta - budimex IP: *.chello.pl 23.02.06, 21:02 jakieś 200 metrów... może troszke więcej...może troszkę mniej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jona Re: olbrachta - budimex IP: *.kl.amwaw.edu.pl 23.02.06, 11:32 Nie polecam Budimexu kupiłam tam mieszkanie i nie jestem zadowolona. Obsługa miła i fachowa do momentu sprzedaży mieszkań jak przychodzi do odbioru kluczy to zaczynają się schody i wykończenie pozostawia wiele do życzeni. Głośne klatki, cienkie ściany zła wentylacja, a za metr nie płaci się mało. Obsługa gwarancyjna i zarządzanie budynkiem tez pozostawia wiele do życzenia. Drogie a nawet bardzo drogie ceny za czynsz, ochronę i wszystko na czym moga tylko zarobić!!!! Znajomi kupili u developera o gorszej wydawałoby się renomie a mają znaczenie lepszy standard. Radzę się zastanowić w końcu mieszkania nie kupuję się na rok czy dwa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bulapol Re: olbrachta - budimex IP: 195.94.201.* 23.02.06, 11:58 a u kogo kupili sąsiedzi jeśli można spytać?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magrat3 Re: olbrachta - budimex IP: 217.153.206.* 23.02.06, 12:16 a to aby na pewno Budimex? A nie przypadkiem Dom Development? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacky Re: olbrachta - budimex IP: *.atl.biz / 195.117.26.* 23.02.06, 14:02 W którym miejscu przy Olbrachta ma być to osiedle? Brak info o lokalach i miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
bp8 Re: olbrachta - budimex 23.02.06, 15:27 Osiedle ma być koło tego planowanego Dom Development (z tym, że DD ma rozpocząć sprzedaż najwcześniej w połowie roku a Budimex już na dniach - tak przynajmniej mówią) Jeśli chodzi o solidność Budimexu to moi znajomi kupili od nich na osiedlu zawiszy i są bardzo zadowoleni Czy ktoś zna dobrze tą okolicę? Dobrze się tam mieszka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bulapol Re: olbrachta - budimex IP: *.chello.pl 23.02.06, 21:01 nie wiem czy się dobrze mieszka (chociaż sam nie miałbym nic przeciwko mieszkaniu w tej okolicy) ale z pewnością będzie to bliżej trasy niż ta inwestycja DD. Coprawda różnica może niewielka ale te 50 metrów zawsze bliżej... Odpowiedz Link Zgłoś
robpaine Re: olbrachta - budimex 23.02.06, 23:51 Minus to slaba komunikacja miejska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gontek Re: olbrachta - budimex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 14:08 nie wiem jak sie tam mieszka, ale kupilem tam mieszkanie dwa dni temu. obok jest osiedle domkow jednorodzinnych, a po prawej bedzie budowal DD. mieszkania w budimeksie rozeszly sie wlasciwie w ciagu 4 dni, gdyz sprzedaz ruszyla w poniedzialek a wczoraj zostaly resztki. nieststy w zwiazku z duzym popytem wczoraj podniesiona zostala cena metra o 300 zloty. warto spojrzec na te inwestycje w kategoriach bliskosci do nowej linii metra. nawet jesli bedzie ona wybudowana za 10 lat, to biorac pod uwage fakt iz inwestycja budimeksu zostanie oddana do uzytku za dwa lata, zwrot z kapitalu powinien byc bardzo wysoki. poza tym jest tam cicho (ogrodki dzialkowe wokolo), 15 min do placu bankowego (sam sprawdzilem) i gdyby nie fakt, iz pierwsza czesc ulicy olbrachta nie prezentuje sie zbyt dobrze, nie mozna powiedziec o tym miejscu wiele zlego. cena jest mimo tych 300 zl wiecej wciaz przystepna biorac pod uwage fakt, iz na bemowie sprzedaje sie teraz po 4600. do tego dochodzi niska cena garazu na olbrachta (16 tys), co obniza znacznie cene metra powierzchni. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: olbrachta - budimex IP: 80.72.38.* 24.02.06, 17:44 A ile zapłaciłeś za metr ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gontek Re: olbrachta - budimex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 20:30 ja zaplacilem 5150 za metr plus 16 tys garaz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: olbrachta - budimex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 22:30 a mi sprzedaja po 5250 za metr:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: olbrachta - budimex IP: 80.72.38.* 25.02.06, 11:08 Kiki, nie płacz, mój znajomy też kupił po 5250 za metr. To jeszcze zależy chyba które piętro i która strona świata.Ten mój znajomy kupił na drugim od strony południowej.Co ne zmienia faktu,że to wcale nie jest tanio i żenująca jest ta podwyżka w ostatniej chwili :( Ot tak po prostu bez powodu:( Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gontek Re: olbrachta - budimex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 13:43 ja kupilem pld zachod, na piatym pietrze czyli te najdrozsze mieszkania, teraz sa one po 5450. mysle ze warto bylo kupic tez od wschodu bo jest widok od ogrodkow dzialkowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: olbrachta - budimex IP: 80.72.38.* 25.02.06, 15:22 Gontek, a jak Ty to zrobiłeś, że udało ci się kupić po niższej cenie, bo ten mój znajomy, był w biurze budimexu podobno pierwszego dnia sprzedaży i już kupował po 5250pln, przy czym powiedziano mu, że to jest i tak przed podwyżką :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gontek Re: olbrachta - budimex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 17:20 byc moze od poludnia zaplacil wiecej niz ja od pld zach. ceny byly naprawde zroznicowane, kazde mieszkanie bylo wycenione odzielnie. moze zapros Twojego znajomego na te forum. chcialbym zalozyc cos na wzor forum przyszlych mieszkancow. dzieki. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wenka Re: olbrachta - budimex IP: *.k.mcnet.pl 27.02.06, 13:49 Super pomysl! Tez tam kupuje - znacyz wplacam za rezerwacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: olbrachta - budimex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 00:34 no ja wlasnie po 5250,ale cos kreca z tymi cenami ale co sie dziwic,na targach byl dziki tlum i ludzie sie strasznie jarali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: olbrachta - budimex IP: 80.72.38.* 25.02.06, 11:09 Dzięki za info :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jona Re: olbrachta - budimex IP: *.kl.amwaw.edu.pl 24.02.06, 12:29 Chwalcie Budimex - jak ktoś podejmuje decycją to zawsze myśli że jest słuszna!! Też tak miałam to kupiłam. Powodzenia do momentu odbioru kluczy - potem robia same problemy z odbiorem, nie chcą poprawiac czegoś co sami schrzanili - na dodatek umowa któą podpisują nie chcą realizować. Powodzenia przyszłym mieszkancom. Odpowiedz Link Zgłoś
mp23 Re: olbrachta - budimex 24.02.06, 20:12 ddzwonić się do nich niestety nie da, nikt nie odbiera telefonu podobno mają dużo klientów i nie odbieraja telefonów może przynajmniej jakąś recepcjonistkę by zatrudnili.... az wstyd a podobno taka rzetelna firma :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jok Re: olbrachta - budimex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 22:23 czlowieku jak masz umowe ,to łaski ci nie robia!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bulapol Re: olbrachta - budimex IP: *.chello.pl 24.02.06, 23:44 a i owszem, że cicho... póki co. Za rok dwa oprócz osiedla będzie szła również trasa eksprersowa w pobliżu więc może być róznie.. PS. powaliło ich z tymi cenami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gontek Re: olbrachta - budimex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 13:41 sluchaj, jesli nawet wybuduja te trase, to bedzie to jakies 400 metrow/ popatrz na bemowo, tam niedlugo wszyscy beda mieszkac przy trasie, gdy pobuduja te droge ekspresowa, ktora jest w planie. poza tym wezmy taka bobrowiecka i osiedla na mokotowie wzdluz wisly, tam przebiega siekierkowska a mieszkania rozchodzily sie w mig. nikt na to nie zwraca uwagi. ceny na zachodzie i tak sa ciagle 2-3 razy wyzsze. kazde mieszkanie zyska na wartosci, nawet gdy bedziesz mial widok na hute, tak jak ludzie kt kupili na mlocinach. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
poszi Re: olbrachta - budimex 25.02.06, 14:24 > ceny na zachodzie i tak sa > ciagle 2-3 razy wyzsze. kazde mieszkanie zyska na wartosci, nawet gdy bedziesz > mial widok na hute To mit. Mieszkania były tańsze niż na Zachodzie 3 lata temu, gdy byly 40% tańsze, a euro było prawie po 5 zł. Wszędzie są też bardzo drogie dzielnice, niektóre miasta będące centrami finansowymi z prawdziwego zdarzenia (Londyn, Nowym Jork) są też faktycznie drogie, ale chętnie zobaczyłbym wyliczenia, ile płaci za metr "przeciętny Kowalski" w różnych miastach na Zachodzie i nie sądzę, żeby to było 2-3 razy więcej, a już na pewno nie z widokiem na hutę. Podawałem już link, gdzie można przeszukać mieszkania w Berlinie na rynku wtórnym www.grund-boden-fundus.de/suche.aspx i ceny wywoławcze to 1500-2000 euro/m2 (i nie jest to wielka płyta), a w Warszawie takie ceny na rynku wtórnym nie dziwią. Ciekaw jestem, jak to jest w innych miastach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gontek Re: olbrachta - budimex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 17:01 akurat trafiles na niewlasciwa osobe, bo ja w polsce jestem raczej gosciem a mieszkam w zachodnich niemczech. berlin jest bardzo tani, to prawda, ale tam nie ma pracy. ceny w pld zach miastach niemiec wahaja sie w oklicach 3 tys. euro i to placa kowalscy. wiem bo sam jestem przyslowiowym kowalskim i sprawdzalem tam ceny, bedac zainteresowany kupnem. popatrz sobie na helsinki, gdzie podobnie jak w polsce jest przewaga popytu nad podaza. berlin to naprawde zly przyklad, wschodnie niemcy sie strasznie wyludnily. spojrz na paryz, bruksele, łondyn, dublin czy chocby nawet barcelone. nie mozna porownywac berlina, kt pod wzgledem inwestzcji jest raczej zastajaly z wawa, ktora jest w fazie niesamowitego wzrostu. szanuje Twoje zdanie, ale proponowalbzm zapoznac sie z innymi statystykami niz czesto wspominany na forum berlin. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Re: olbrachta - budimex IP: *.aster.pl 25.02.06, 17:48 Woj. mazowieckie - bezrobocie spokojnie ponad 15% ... i nadal rosnie (pomimo wielu osob wyjezdzajacych za granice...) Odpowiedz Link Zgłoś
poszi Re: olbrachta - budimex 25.02.06, 18:57 Ja mieszkam w Stanach i wiem, że porównywanie cen, to trudna sprawa. Powiedzenie, że w Warszawie jest 2-3 razy taniej niż w USA to prawda i nieprawda zarazem, bo w NYC czy Kalifornii jest nawet jeszcze drożej, ale jest wiele miast w których ceny są na podobnym poziomie, co w Warszawie lub nawet trochę taniej. Co ciekawe tanio jest nie tylko w miastach, w których jest zastój, jak Buffalo czy Detroit, ale w takich, w których jest boom, jak w Atlancie czy Dallas, gdzie w dodatku ceny nie rosną tak szybko, bo nowe domy buduje się w dużych ilościach. Dlaczego Warszawę porównywać do Nowego Jorku, a nie do Atlanty? Czy jak w Warszawie będzie tak drogo, jak w Nowym Jorku, to miasto wreszcie wybuduje taką infrastrukture, jak tam? Bo na pewno nie ma jej takiej teraz i długo nie będzie. Kto by chciał mieszkać w takim mieście za takie ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mane1 Re: olbrachta - budimex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 12:58 czy ktos moze podac adres strony gdzie mozna zobaczyc ta inwestycje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: olbrachta - budimex IP: 80.72.38.* 26.02.06, 14:10 Strona dewelopera, to www.budimex.pl ,ale nie licz na to, że będziesz mógł dowiedzieć się czegoś na temat tej inwestycji. W dobie tzw "gospodarki rynkowej", deweloperzy nie muszą robić nic, żeby spradać mieszkania, które idą jak woda.Nawet nie chce im się zakładać strony inwestycji, bo po co ? I tak już prawie wszystko sprzedane za "cenę rynkową", czyli z kosmosu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bulapol Re: olbrachta - budimex IP: *.chello.pl 26.02.06, 14:28 sad but true... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: olbrachta - budimex IP: *.u.mcnet.pl 27.02.06, 10:07 Czy oni naprawdę sprzedają mieszkania. Próbowałęm kupić , nawet miałem zarezerwowane mieszkanie i co dowiedziałem się że już kto inny kupił to mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
bp8 Re: olbrachta - budimex 27.02.06, 11:27 Dokładnie - coś dziwnego z tą sprzedażą. W zeszłym tygodniu (po dwóch dniach proszenia o przesłanie planów mieszkań) owszem dostałam plany ale z informacją, że te mieszkania są już zarezerwowane i czeka w kolejce do rezerwacji po 10 osób. Aż nie chce się wierzyć, że mieszkania sprzedają się w takim tempie tym bardziej, że cena nie jest aż tak super atrakcyjna (lokalizacja też...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: olbrachta - budimex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 00:28 a wplaciles zaliczke? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torrente Re: olbrachta - budimex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 10:17 Czy ktoś ma moze umowę przedwstępną z Budimexem? Bardzo prosze o przesłanie na mój mail gazetowy. Dla mnie to bardzo wazna sprawa. Chciałabym skonsultowac z prawnikiem pewne klauzule, zanim kupie mieszkanie. Dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: olbrachta - budimex IP: *.ecb.int / *.ecb.int 27.02.06, 14:46 o jaka klauzule chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c Re: olbrachta - budimex IP: *.aster.pl 27.02.06, 17:08 ONI ROBIA SZTUCZNY TLUM. NIE DAJCIE SIE :). Tak samo robia inni developerzy... z tego co slyszlem znajomy ojca kupowal w marinie i dopiero za piatym przyjsciem znalazl cos co mu pasowalo, bo wczesniej developerzy dawali ciagle cos innego (glownie na poczatku brzydkie rozklady) mowiac, ze tylko te mieszkania zostaly... gow** prawda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyju Re: olbrachta - budimex IP: *.ecb.int / *.ecb.int 27.02.06, 18:35 wiadomo...znajomy znajomego itd.. a ja tam bylem 4 razy w tamtym tygodniu podpisac umoe o mieszkanie i widzialem listy zapisu. byla za mna kolejka dwoch osob, chociaz maja 5 osob, kt zajmuja sie sprzedaza. mozesz wierzyc lub nie, ale tam naprawde byl tlok. te mieszkania byly tanie, bo ludzie placa na bemowie 4600 plus 30 tysiecy za garaz a tu miales 5100-5200 plus 16 tysiecy. to bylo naprawde tanio. Odpowiedz Link Zgłoś
miki6236 Re: olbrachta - budimex 27.02.06, 22:47 > wiadomo...znajomy znajomego itd.. > a ja tam bylem 4 razy w tamtym tygodniu podpisac umoe o mieszkanie i widzialem > listy zapisu. byla za mna kolejka dwoch osob, chociaz maja 5 osob, kt zajmuja > sie sprzedaza. mozesz wierzyc lub nie, ale tam naprawde byl tlok. te mieszkania bardzo ciekawe, że byłeś podpisać umowę, skoro umowy jeszcze nie mają. > byly tanie, bo ludzie placa na bemowie 4600 plus 30 tysiecy za garaz a tu > miales 5100-5200 plus 16 tysiecy. to bylo naprawde tanio. to wychodzi to samo w momencie gdy kupujesz mieszkanie o powierzchni 28m - zaje.. duże.... a tak poważnie to fakt, że sympatyczna lokalizacja, ale to co robią sprzedający - napędzanie klientów, sztuczne rezerwacje - raz mieszkania są, raz już nie ma, druga część będzie sprzedawana za tydzień, następnym razem za miesiąc....... rozumiem, że ich celem jest namieszanie klientowy i namówienie na zakup "najgorszego" z ich punktu widzenia mieszkania, a później okaże się, że inne też są. W sumie to podobne zachowanie do innych developerów, choć w moich oczach, jeżeli sprzedawca sam się gubi to nie jest osobą kompetentą, ale w sumie jak nie poprzez niego to przez kogo kupić?? i tu błędne koło się zamyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyju Re: olbrachta - budimex IP: *.ecb.int / *.ecb.int 28.02.06, 11:08 nie chodzi mi o umowe sensu stricte, ale umowe rezerwacji, kt podpisalem. poza tym dostalem mieszkanie, kt uznawalem za jedno zlepszych podczas zapisow. na najwyzszym pietrze i od dziedzinca, tak jak chcialem. poziom obslugi naprawde oceniam wysoko, moze miales jakies niemile doswiadczenia, ale ze mna wszystko bylo ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyju Re: olbrachta - budimex IP: *.ecb.int / *.ecb.int 28.02.06, 11:12 co do drugiej czesci pytania to chyba troche przesadziles z tymi 28 metrami, bo wiele firm sprzedaja garaze po 35-40 tys, nie mowiac juz o ekoparku kt chcail ode mnie 40 plus wat. zenada. taka oszczednosc 20 patykow na garazu nie jest wiec mala, bo to daje Ci jakies 4 dodatkowe metry, czyli np lazienke za darmo, no chyba ze masz baaaardzo duzo pieniedzy i takie 4 metry to dla Ciebie pryszcz. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
miki6236 Re: olbrachta - budimex 28.02.06, 22:03 tu miałem na myśli garaże, ale na bemowie, gdyż wiadomo, że na Mokotowie to ceny astronomiczne (garaż 40k a mieszkanie 6-8k) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: olbrachta - budimex IP: *.compower.pl 27.02.06, 21:32 jakie metraże kupowaliście za 5150 i 5250? bo ja kupuję 1 pokój za prawie 5400? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gontek Re: olbrachta - budimex IP: *.ecb.int / *.ecb.int 28.02.06, 13:10 ja kupilem 46 metrow, dwa pokoje plus kuchnia za 5150 + garaz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miras Re: olbrachta - budimex IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 27.02.06, 23:42 Ja właśnie podpisałem umowę (na razie tyko rezerwacyjną bo nie ma jeszcze pozwolenia na budowę więc innych umów nie poodpisują). Cena mojego to ok 4600/m2 + garaż, ale jest duże i od północnego-wschodu więc nie mogli tu z ceną za m2 raczej poszaleć. A jeśli chodzi o zainteresowanie mieszkaniemi to do zeszłej niedzieli było ok - mało kto wiedział, że budimex coś tam planuje. A potem były targi i ludzie poszaleli. Pojechałem tam w czwartek (bo od poniedziałku nie mogłem się dodzwonić, a miałem kilka ich numerów i zwykłych i na komórki :-)) i już tylko resztki mieszkań pozostały. Ale mam mniej więcej takie jakie chciałem. Ciekawe co będzie się działo na począrku marca - Budimex ma zamiar rozpocząć sprzedaż mieszkań w drugiej części budynku. Jeśli ktoś będzie chciał tam kupowac mieszkanie to odradzam dzwonienie - trzeba jechać na Stawki i załatwić wszystko u nich w biurze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: olbrachta - budimex IP: *.warszawa.supermedia.pl 28.02.06, 11:36 1. A czy jest chociaż projekt tej umowy, którą podpiszesz po uzyskaniu pozwolenia na budowę? 2. Czy "rezerwacja" jest płatna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: olbrachta - budimex IP: 212.160.172.* 28.02.06, 14:19 Witam, współczuję Wam trochę, ja mieszkam niedaleko i nie jestem zachwycona z tych "slamsów". W okolicy jest dużo hurtowni, firm itp. często jeżdżą samochody ciężarowe, dostawcze, niedaleko są tory kolejowe a oprócz tego tylko jeden autobus. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: olbrachta - budimex IP: *.chello.pl 28.02.06, 18:49 Zgadzam sie z tym co napisala poprzedniczka - tez mieszkam w okolicy, lokalizacja NIE jest warta takiej ceny z m2, ale widac popyt jest to ceny beda takie jakie wymysli eveloper no i trasa niedaleczko. Ciekawe ile osób z nowych osiedli ja zaraz oprotestuje bo "nie wiedzieli" Co ciekawe budimex ostatnio ma same takie "trafione" lokalizacje, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: venka Re: olbrachta - budimex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 21:04 Ja mieszkam na Redutowej - to jest bardzo blisko i z lokalizacji jestem bardzo zadowolona. Tam gdzie buduje Budimex jest prawie koniec olbrachta i za wiele hurtowni to ja tam nie widziala - raczej ruch sie urywa na Krepowickiego. Jeden autobus pod blokiem to tez nie problem, bo cale 8 min zajmuje spacer do przystanku z 4 dodatkowymi, ktore jezdza w kazda strone miasta. Co do tzw. "slamsow" to chyba lekka przesada - fakt, ze jest stare budownictwo wokol, ale taka jest Wola. Ja jestem zdecydowanie za ta lokalizacja i tez zarezerwowalam mieszkanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: olbrachta - budimex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 21:17 No nie wiem, mieszkam tu od lat. Towarzystwo fatalne, warunków dla dzieci nie ma, strach je zostawić na podwórku. Jak uważasz że na olbrachta nie ma hurtowni czy firm to wystarczy np. w panoramie firm wpisać Jana Olbrachta i wszystko jasne. Jedyne plusy to pieszo do prawie dowolnego hipermarketu i parki z cmentarzami (nawet zabytkowymi) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: venka Re: olbrachta - budimex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 21:30 No coz wszystko zalezy od punktu widzenia -ja nie mam sie na co skarzyc, mi sie w tych okolicach mieszka calkiem dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: olbrachta - budimex IP: *.chello.pl 28.02.06, 22:44 No wlasnie, ja tez mieszkalam w roznych miejscach w w-wie i rowniez z calym przekonaniem stwierdzam, ze okolice Olbrachta (Redutowa, Mroczna, Pustola etc) to dosc przyjemna lokalizacja...parki, supermarkety, basen, hala sportowa, blisko do centrum, blisko do teatrow, kin...no coz samochody jezdza, bo zwykle w miastach sa ulice, a po nich poruszaja sie pojazdy...mozna zawsze zamieszkac poza miastem lub nawet w lesie i nie miec pretensji, ze na horyzoncie pojawil sie pojazd mechaniczny. Ja rowniez podpisalam umowe rezerwacyjna w nowej inwestycji Budimexu... Ciesze sie, ze nie jestem pod tym wzgledem osamotniona... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elzi Re: olbrachta - budimex IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 06.03.06, 13:31 Bardzo podobał mi się ten tekst o samochodach. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elzi Re: olbrachta - budimex IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 28.02.06, 21:55 Ja mieszkałam kiedyś na Sowińskiego, było OK. Bez rewelacji, ale też bez większych problemów. Teraz zarezerwowaliśmy mieszkanie na Olbrachta i jestem pewna, że to dobry wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: olbrachta - budimex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 07:27 Ja uciekam z tych okolic, też jestem z rejonu (Pustola, Olbrachta, Sowińskiego), są ciekawsze miejsca i napewno po niższej cenie za m2. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: olbrachta - budimex IP: *.ecb.int / *.ecb.int 01.03.06, 08:30 ludzie pomyslcie ze tam bedzie metro. to od centrum pierwsze miejece gdzie mozna cos kupic przy przyszlym metrze. ono n a pewno w duzym stopniu odmieni okolice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: olbrachta - budimex IP: 212.160.172.* 01.03.06, 09:16 Metro nie będzie wcale tak blisko, będzie spory kawałek drogi, ale to nadal nie zmienia faktu, iż jest tam nieciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: olbrachta - budimex IP: *.ecb.int / *.ecb.int 01.03.06, 11:01 nieciekawie jest w pierwszej czesci olbrachta. natomiast tam dalej sa ogrodki dzialkowe i jest normalnie. zawsze mozna sie wyprowadzic pod las na kabaty. tam jest ciekawiej:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: olbrachta - budimex IP: 212.160.172.* 01.03.06, 11:14 Hm, nie wiem czy zdajesz sobie sprawę co się dzieje na tych ogródkach działkowych, piją, ćpają itp. a potem towarzystwo lata po całym osiedlu. Odpowiedz Link Zgłoś
salle Re: olbrachta - budimex 01.03.06, 11:31 Ja ciągle się zastanawiam, ludzie się co prawda rzucili, jakby te mieszkania były za darmo. Początkowo też udzieliła mi się ta euforia. Jednakże lokalizacja tej inwestycji mnie powstrzymuje przed ostateczna decyzją. W odległości 200 m będzie przebiegała trasa, a i do metra kawałek drogi. Wiem, że gdzieś bliżej Wola Park coś jeszcze się buduje, ale nie wiem dokładnie gdzie i za ile? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elzi Re: olbrachta - budimex IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 06.03.06, 13:28 Cóż.... na lepszą lokalizację nas nie stać, a jeśli mieszkania będą drożały w takim tempie.... to dobrze, że tu się udało. I tak jestem zadowolona :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: olbrachta - budimex IP: 193.191.208.* 06.03.06, 14:54 Zgadzam sie. Tez dlugo zastanawialam sie nad ta lokalizacja...ale... w koncu podjelam decyzje.Moi znajomi mieszkaja na Grochowskiej, tuz za Teatrem Powszechnym. Lokalizacja tez nie wymarzona, a osiedle (wybudowane przez SABE) jest swietne. Bardzo dobrze im sie mieszka, a ceny tych mieszkan tam siegaja teraz niemalze zenitu...a tak samo jest glosno (nawet glosniej, bo to ul. Grochowska) i tak samo niby slumsy i niby niebezpiecznie... Odpowiedz Link Zgłoś
robpaine Re: olbrachta - budimex 06.03.06, 20:54 Eee tam nie porównuj Grochowskiej do Olbrachta bo sie osmieszasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: olbrachta - budimex IP: *.chello.pl 06.03.06, 21:24 A co na Grochowskiej jest lepszego: meliny i lumpy w bramie z piwem w reku, goscie stadionu dziesieciolecia.... i autobusy z dworca stadion jezdzace w kierunku wschodnim! oraz przypadkowi podrozni z dworca wschodniego... i tak jeszcze mozna dlugo zachwycac sie grochowska:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tubylec Re: olbrachta - budimex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 23:30 Znam i jedną okolice i druga...i sklanial bym sie zdecydowanie za grochowska ... mimo wymienionych minusów , ma zdecydowanie wiecej plusow-> - komunikacja - usługi - Park Skaryszewski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elzi Re: olbrachta - budimex IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 07.03.06, 11:03 Teraz też mieszkamy na Woli i jakoś przyzwyczaiłam się już do tej części Warszawy. Kiedyś mieszkałam też przy Wiatracznej i niezbyt mi sie podobało. Wolę Wolę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: olbrachta - budimex IP: 212.160.172.* 07.03.06, 13:05 Macie rację, każdy mieszka gdzie chce (no może tam gdzie go stać), ja uciekam z Olbrachta w okolice Warszawy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elzi Re: olbrachta - budimex IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 08.03.06, 22:16 Ech.... jeszcze nie teraz..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: olbrachta - budimex IP: *.ecb.int / *.ecb.int 07.03.06, 15:21 wiesz moze, skoro znasz te okolice, czy mozna dojsc od tej planowanej inwestycji bezposrednio do tramwaju na wolskiej? czy ulica ktora dochodzi do olbrachta w miejscu planowanej inwestycji domdevelopment laczy sie z wolska? jesli tak to ile , sadzisz, zajmie czas dojscia do tramwaju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: olbrachta - budimex IP: 212.160.172.* 08.03.06, 16:34 Do Wolskiej jest spory kawałek drogi, ja osobiście nie jeżdżę tamtendy bo za daleko. Najlepiej jest dojść do autobusu na Redutowej i podjechać 3 przystanki do Wolskiej. Tyle tylko, że biorąc pod uwagę ilość autobusów na Górczewskiej spacerki do Wolskiej są bez sensu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: olbrachta - budimex IP: *.ecb.int / *.ecb.int 08.03.06, 17:05 skoro tam mieszkasz, to jakie wymienilabys plusy i minusy tej lokalizacji. dzieki za odpowiedz. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lisica_lesna Re: olbrachta - budimex IP: *.pkobp.pl 09.03.06, 14:29 Masz chyba na myśli Sowińskiego. Owszem ona łączy Wolską z Olrachta. Pytałam czy będzie wyjscie z osiedla od strony przeciwnej nich Olbrachta ale nie będzie. W sumie myśle że trzeba się liczyc z szybkim kilkunastominutowym spacerem do przystanku tramwajowego na Wolskiej. Dojśc się da. I jest to jeszcze odległość rozsądna. Odpowiedz Link Zgłoś
miki6236 Re: olbrachta - budimex 12.03.06, 14:39 Ja zdecydowałem się na APM - jest obok, fakt, że standard trochę niższy, ale Budimex szokuje cenami...., poza tym APM jest bliżej Górczewskiej również cicho - znacznie dalej od planowanej trasy..... i część budynku już stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: olbrachta - budimex IP: 212.160.172.* 21.03.06, 14:27 Widziałam tą budowę, całkiem sympatyczna :-)) i lokalizacja ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: venusa Re: olbrachta - budimex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 19:28 To juz sie zaczela budowa??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki6236 Re: olbrachta - budimex IP: 62.29.169.* 14.04.06, 18:14 ale Nowa Wola a nie Budimex Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: olbrachta - budimex IP: *.ecb.int / *.ecb.int 07.03.06, 15:24 sprawdzilem te ulice. bylem tam zobaczyc dzialke n aktorwej bedzie budowal budimeks. wydaje sie ze po zbudowaniu osiedla dom development i osiedla olbrachta budimeksu, ta czesc ulicy olbrachta nabierze innego wymiaru. przeciez mozna "olac" ten caly syf w czesci olbrachta od strony gorczewskiej i dojezdzac do centrum miasta ulica Wolska. Odpowiedz Link Zgłoś
mozdzins Re: olbrachta - budimex 08.03.06, 14:34 Przecież ulica łącząca Połczyńską i Olbrachta jest zamknieta dla ruchu - idzie przez środek cmentarza Wolskiego. W lato to może i fajny spacerek ale zimowe powroty po ciemku to już raczej dla tych z mocnymi nerwami. Odpowiedz Link Zgłoś
lisica_lesna Re: olbrachta - budimex 09.03.06, 14:38 Jaki syf? Ten mały bazarek tak się Wam nie spodobał? No może do konkursu piękności Olbrachta nie będzie startować ale znowu nie jest tak źle. Jak się tam sprowadzałam dwa lata temu też mi się średnio spodobało ale teraz jest ok. Przez cmentarz też mozna przejść od tramwaju zimą. Ludzie tam spacerują z psami, od przystanku idzie przeważne kilkoro ludzi więc się da. Niestety ceny zapewne pójdą w górę przy sprzedaży drugiej częsci budynku a już teraz są wysokie. Co do tych różnic cenowych o których pisaliście, dowiedziałam się że ceny były dość zróżnicowane w zależnosci od ilości metrów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: olbrachta - budimex IP: *.ecb.int / *.ecb.int 07.03.06, 15:27 wydaje sie, ze konomicznego punktu widzenia, iz jesli na te ulice wprowadzi sie jakie 1000 osob sredniej klasy (budimeks + domdevelopment), bo biedacy raczej mieskzan w warszawie nie kupuja, ulica powinna nabrac troche innego kolorytu. sklepy spozywcze beda mialy wyzszy standard. obok dd i budimeks na pewno pojawi sie kostka brukowa. to powinno zmienic obraz ulicy. jesli sie myle to mnie poprawcie. tym bardziej iz wydaje sie ze beda to dwa zupelnie inne swiaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: olbrachta - budimex IP: *.kablowka.waw.pl 09.03.06, 20:09 Słuchajcie, w którym miejscu na Olbrachta ma być inwestycja Budimexu i DomDevelopment. Na wysokości jakiej poprzecznej drogi? Pozdr. Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: olbrachta - budimex IP: 193.191.208.* 10.03.06, 10:49 Te inwestycje maja byc pomiedzy ul. Znana a Antka Rozpylacza, z tym ze Budimex ma budowac blizej Znanej,a DD blizej Antka Rozpylacza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zszokowany juz po budimexie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 00:41 gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3198163.html fragment "na wlasny koszt" ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kriskros Re: juz po budimexie IP: 193.24.24.* 08.03.06, 07:47 ale kochany, budimex-dromex a budimex nieruchomości to są odrębne samodzielnie działające i roliczające się spółki Odpowiedz Link Zgłoś
mamarekm Re: olbrachta - budimex 09.03.06, 20:12 Wiecie może przy której poprzecznej mieści się inwestycja Budimexu - przy Znanej, czy bliżej Powstańców? Jak wygląda podpisanie umowy rezerwacyjnej? Jakie są warunki, ile trzeba wpłacić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: olbrachta - budimex IP: *.ecb.int / *.ecb.int 20.03.06, 10:26 czy ktos podpisywal juz umowe z budimeksem? czy dalej jestesmy na poziomie rezerwacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: olbrachta - budimex IP: 193.191.208.* 20.03.06, 11:15 W ubieglym tygodniu dowiedzialam sie, ze umowy przedwstepne sa przygotowywane i ok. wtorku Budimex ma ruszyc z podpisywaniem ich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: olbrachta - budimex IP: *.ecb.int / *.ecb.int 20.03.06, 11:51 wiesz moze czy udaje sie z nimi pertraktowac i w jakich punktach umowy jest to mozliwe? moze byloby lepiej gdyby przyszli mieszkancy pertraktowali razem warunki umowy, gdyz budimeks jest teraz na nas niejako skazany, skoro podpisalismy juz umowe rezerwacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: venusa Re: olbrachta - budimex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 22:06 sluszna uwaga i calkiem niezly pomysl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: olbrachta - budimex IP: *.chello.pl 20.03.06, 23:16 nie mam pojecia, czy z Budimexem da sie negocjowac.Slyszalam tylko, ze rzekomo z deweloperami mozna pertraktowac.Niestety sama nie wiem, czy mi sie to uda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elzi Re: olbrachta - budimex IP: *.k.mcnet.pl 22.03.06, 20:20 Świetny pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: je Re: olbrachta - budimex IP: *.kablowka.waw.pl 23.03.06, 18:57 budimex powiedzcie jakie macie doswiadczenia z tym developerem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kzalewski Re: olbrachta - budimex IP: *.chello.pl 25.03.06, 21:18 No to gratuluje wam zakupu, a raczej współczuje. Ojciec przepracował u "Nowotki" 40 lat i mowil ze w okolicach obecnych działek na olbrachta wywozili odpady z zakladu, byla to strefa ochronna zakładu a jak sie awantura zrobila ze sa szkodliwe odpady to zrywali wierzchnia warstwe i wywozili ale jak to za komuny nie spodziewam sie zeby sie postarali, łatwo te miejsca poznac bo teren jest znacznie nizej. Swoja droga to ciekawe co tam wykopia jak zaczna grzebac w ziemi. Starzy mieszkancy okolic to wiedza od dawna i nawet z psem nikt tam nie lazi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: olbrachta - budimex IP: *.ecb.int / *.ecb.int 28.03.06, 11:28 na pewno nie bedziemy wiec bardziej narazeni na promienie niz Twoj ojciec skoro on przebywal w tym domu w ktorym Ty spedziels pewnie ze 20 lat z tych 40... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrs Re: olbrachta - budimex IP: 217.153.125.* 28.03.06, 16:26 swoja droga to czemu akurat piszesz o promieniach chyba czlowiek nic o promieniowaniu nie wspominal :). wrs Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: olbrachta - budimex IP: 193.191.208.* 29.03.06, 09:33 A ja mieszkam w tej okolicy i widze, ze chodza tam ludzie nie tylko z psami , ale nawet z wozkami i dziecmi na spacer, a dzialkowicze hoduja tam marchewke... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlen Re: olbrachta - budimex IP: *.ecb.int / *.ecb.int 29.03.06, 16:22 w takim razie ile jest prawdy w historiach o tych odpadach itd? czy rzeczywiscie smieci zostaly tam wywozone? a tak wogole to co pozostalo po tej fabryce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: olbrachta - budimex IP: *.ecb.int / *.ecb.int 05.04.06, 10:05 czy ktos dostal juz umowe przedwstepna? jaj mam jej tec i chcialem spytac jak ja oceniacie??? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: olbrachta - budimex IP: *.chello.pl 05.04.06, 18:47 ja dostalam, ale jeszcze nie przeczytalam:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kriskros wnioski z umowy przedwstępnej IP: 193.24.24.* 06.04.06, 14:18 Najważniejsze punkty! 1) Budimex Olbrachta buduje na nie swojej działce - tylko na działce Budemex'u Nieruchomości, przyrzeczenie że prawo to nabędzie jest nieegzekwowalne. formuła 'posiada prawa dysponowania na cele budowlane nieruchomoscią' jest poczwarką prawną, nie istnieje takie prawo. 2) Nieruchomosć może być obciążona hipoteką na rzecz banku finansującego budowę osiadla. Może okazać się że otrzymamy mieszkania z obciążoną hipoteką. Zobowiazanie, że Budimex przedstawi zgodę wierzycieli hipotecznych - banku na przeniesienie własności bez obciążeń hipotecznych jest również nieegzekwowalne. Bo jak Budimex do tego zmusi bank? Inne drobiazgi. 3) "Podświetlany napis 'budimex nieruchomości' lub inny"... ale jaki inny? 'agencja towarzyska olbrachta też' ??? chcielibyśmy taki? :-) 4) Załcznik 7. 1,46zł za m2 miesięcznie dla zarządcy za.... no właśnie za co? za to że jest? To podobno baaardzo duża kwota Jest też jeszcze kilka drobnych 'niewygód' w tej umowie. Pytanie. Czy ktoś pokazał tę umowę w banku w którym będzie się kredytował? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: venusa Re: wnioski z umowy przedwstępnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 18:54 Ile czasu dali na podpisanie Umowy? Ktoś próbował juz coś negocjować Odpowiedz Link Zgłoś
agpiotr Re: wnioski z umowy przedwstępnej 06.04.06, 19:19 Podpisałem w życiu 1 umowę ze spółdzielnią o wybudowanie mieszkania. Umowa była prosta zrozumiała przeczytanie zajeło mi 5 minut i podpisałem bez negocjacji. W tej umowie nie mogę się połapać mam wrażenie że Budimex wykożystuje koniunkurę na rynku. Że jak ktoś nie podpisze to łaski nie zrobi bo są chętni na jego miejsce. Dobrze byłoby negocjować w grupie wtedy będziemy mieć siłę przebicia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: wnioski z umowy przedwstępnej IP: *.ecb.int / *.ecb.int 07.04.06, 08:33 tez tak uwazam, jesli rzeczywiscie ta umowa jest taka pogmatwana to moze trzeba sprobowac negocjowac razem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agpiotr@gazeta.pl Re: wnioski z umowy przedwstępnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 13:09 Jeśli ktoś ma jakieś uwagi do umowy to niech napisze i podzieli się wątpliwościami. Gdy więcej osób zgłosi Developerowi tą samą uwagę to będą większe szanse na wynegocjowanie problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: wnioski z umowy przedwstępnej IP: *.ecb.int / *.ecb.int 07.04.06, 14:35 ja dalem te umowy prawnikowi, radcy prawnemu, kt do wtorku jest zobowiazany dostarczy cmi jej ocene. we wtorek zamieszcze wiec na forum wszytskie uwagi. podejrzewam jednak ze malo moze przejsc tym bardziej ze praktyki monopolistyczne sa pewnie ostatnio norma na polskim rynku, biorac pod uwage ze choc buduje sie coraz wiecej to i tak za duzo jest nas mlodych z lat wyzu:) i kazdy chce miec walsne M:) Odpowiedz Link Zgłoś
agpiotr Re: wnioski z umowy przedwstępnej 08.04.06, 12:12 Super liczę na to że podzielisz się uwagami od prawnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: venusa Re: wnioski z umowy przedwstępnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 18:10 Probowac negocjować trzeba i będzie super jak będziemy dzielić się uwagami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: wnioski z umowy przedwstępnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 21:42 Czy ktoś ma już może uwagi od prawnika dotyczące Umowy? Podobno po Świętach zaczną podpisywac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trelek Re: wnioski z umowy przedwstępnej IP: *.futuro.pl 09.05.06, 13:39 mam kilka uwag od prawnika - jadę jutro do Budimexu rozmawiać bo podobno źle interpretuję zapisy - dam znać na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: wnioski z umowy przedwstępnej IP: *.chello.pl 09.05.06, 18:42 tak? to jestem bardzo ciekawa, bo w sobote mam podpisywac umowe przedwstepna, wiec jestem zywotnie zainteresowana.Dla mnie dopisali zapis o roznicy w metrazu, ale niestety +-10%...a ja chcialam 3% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Re: wnioski z umowy przedwstępnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 18:45 ja tez chcialam ten punkt zmienic...ale dali mi tylko mozliwosc wypowiedzenia po roznicy 10% Odpowiedz Link Zgłoś
covallus.annison Re: wnioski z umowy przedwstępnej 18.05.06, 08:31 Witam!! zapraszam wszystkich zainteresowanych i przyszłych mieszkańców na nowe forum: www.olbrachta.prv.pl pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joasia Re: olbrachta - budimex IP: 212.160.172.* 20.04.06, 16:59 Co sądzicie o dużym słupie wysokiego napięcia, który stoi po drugiej stronie ulicy, naprzeciwko działki? Nie jest to zbyt blisko? Wysokie napięcie nie jest chyba zbyt zdrowe, zwłaszcza blisko miejsca zamieszkania. Nie wiem, może się mylę, niestety nie znam się na tym. Dlatego będę wdzięczna za Wasze komentarze. Pozdr, J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Sprzedam mieszkanie 45m Olbrachta - Rewelacja IP: *.premium.com.pl 07.06.06, 16:00 Sprzedam mieszkanie dwupokojowe na osiedlu Budimex Olbrachta, etap I - dwa pokoje - 45 m2 - garaż - widna kuchnia - drugie pięto - balkon Jest to chyba najładniejsze mieszkanie w tym budynku. Widok na strone południową, na podwórko. Piękna lokalizacja mieszkania. Widna kuchnia. Drewniane okna Po więcej informacji pawcio1000@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: olbrachta - budimex IP: *.premium.com.pl 18.09.06, 15:02 Dziś rano Budimex rozpoczął sprzedaż drugiego etapu osiedla Budimex Olbrachta. I w przypadku małych mieszkań juz po trzech godzinach sprzedaż zakończył z powodu zbyt dużego zainteresowania. Na jedno mieszkanie przypadało kilku chętnych. Ceny poszły ostro w górę, w przypadku mniejszych lokali ma wyższych piętrach cena była nawet 8,1 tys PLN/m2. I pomimo tego mieszkania zeszły w ciągu 3 godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika P. Re: olbrachta - budimex IP: *.pekao.com.pl 27.09.06, 13:35 Budimex Nieruchomości i solidność to nieporozumienie !!! Wiem jak bydowali na ul.Wyspowej - tragedia ... z zewnątrz to może wygląda i ładnie, ale jakość wykonanych prac jest fatalna. Brak ocieplenia dachu i źle wykonane rynny - efekt to przemarznięte ściany i grzyb w niektórych miejscach po roku użytkowania. Proponuję porządnie się zastanowić nad kupnem mieszkania wybudowanego przez tego developera. Nie chcę mówić o narzuconym Zarządcy, który jest niekompetentny i wręcz bezradny na problemy mieszkańców. BUDIMEX NIERUCHOMOŚCI - 100 % PARTACTWA - to jest dobra reklama Odpowiedz Link Zgłoś
markow1976 Re: olbrachta - budimex 27.09.06, 13:42 trochę przesadzasz co do jakości BX, ja osobiście jestem zadowolony. A więcej w temacie na forum WYspowej: www.forum.wyspowa.desk.pl Odpowiedz Link Zgłoś