Dodaj do ulubionych

Nowa Wola - szukam sąsiadów

IP: 212.160.172.* 02.03.06, 16:07
Witam,
Kupiłam mieszkanie w "Nowej Woli". Poszukuję przyszłych sąsiadów do wymiany
informacji na temat naszego bloku. Zapraszam serdecznie do zgłaszania swoich
spostrzeżeń.
Wiecie może, czy budowa idzie zgodnie z planem?
Mnie nie podoba się to ciasne usytuowanie bloku, ale i tak zdecydowałam się,
bo niestety nie znalazłam idealnej inwestycji. Czy wiecie jak będzie
wyglądała kwestia ogrodzenia bloku? Czy goście będą mogli swobodnie wchodzić
do bloku, czy raczej meldować się u ochroniarza?
Pozdr,
J.
Obserwuj wątek
    • Gość: misia Re: Nowa Wola - szukam sąsiadów IP: *.kablowka.waw.pl 23.03.06, 23:03
      witam sasiada
      • Gość: kamila Re: Nowa Wola - szukam sąsiadów IP: *.icpnet.pl 15.04.06, 17:43
        We wtorek mam podpisywać umowę - czy ktoś z Was sprawdzał sprawy własności
        działki w KW? Czy ktoś zdecydował się na podpisanie umowy przedwstępnej w
        formie aktu notarialnego? Boje sie ewentualnych opoznien bo mogą spowodować że
        wpadniemy w wyższy VAT...
        • adibar1 Re: Nowa Wola - szukam sąsiadów 19.04.06, 19:35
          Zapraszam na nowawola.adibar.hox.pl/
        • Gość: krystek Re: Nowa Wola - szukam sąsiadów IP: *.net-serwis.pl 20.04.06, 14:28
          Nie obawiaj się o wyższy Vat, bo zgodnie z zasadami UE mieszkania do 350 m2
          będzie traktowane jako budownictwo społeczne a więc objęte 7% Vatem. Wiem, bo
          się tym na co dzień w pracy zajmuję.
          Ja też kupuję mieszkanie w tym bloku i podpisuję umowę w formie aktu
          notarialnego, bo tylko taka forma gwarantuje mi potem jakiekolwiek roszczenie
          do tego mieszkania. Zwykła umowa cywilno-prawna też jest dobra, ale gdyby np.
          znalazł się ktoś kto za Twoje mieszkanie da Developerowi znacznie więcej to
          dev. może spokojnie odstąpić od tej umowy oddając Ci wszystko co do tej pory
          już wpłaciłaś. Ale oczywiście to tylko w przypadku strasznie złego scenariusza,
          który może nigdy się nie przydarzyć. W każdym razie akt notarialny i jego
          koszty to w gruncie rzeczy mało - biorąc pod uwagę koszty całej inwestycji w to
          mieszkanie a zawsze bezpieczniej. Moim zdaniem (i zdaniem mojego prawnika)
          umowa, którą podpisujemy jest bardzo niekorzystna dla kupującego (ale niestety
          nienegocjowlna, o czym mogliśmy się na własnej skórze przekonać). I to jest
          następny argument dla którego lepiej podpisać umowę w formie aktu notarialnego.

Serdecznie pozdrawiam przyszłych sąsiadów,

K.
          • Gość: Joannka Re: Nowa Wola - szukam sąsiadów IP: 212.160.172.* 26.04.06, 17:00
            Dzięki za info. JA też podpisałam umowę w formie aktu notarialnego. Miło mi
            zawiadomić Cię, że mamy już swoje forum: www.nowawola.adibar.hox.pl
            Polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka