Dodaj do ulubionych

Chełmska 9 (Budimex) szukam sąsiadów

03.04.06, 14:06
witajcie. codziennie przejeżdżam koło Chełmskiej 9 i obserwuję postępy prac.
Chciałabym "poznać" przyszłych sąsiadów i zapytać Was o ewentualne perypetie
z Budimexem...
Obserwuj wątek
    • Gość: tst Re: Chełmska 9 (Budimex) szukam sąsiadów IP: *.era.pl 04.04.06, 10:23
      Cześć. Jestem Twoim przyszłym sąsiadem:) Nie miałem większych perypetii z
      budimexem. Tylko sprawa ze zmianami lokatorskimi jest dla mnie niejasna. Kiedy
      zdecydowałem się przenieść parę kontaktów i myślałem nad tym bardzo długo to na
      koniec dowiedziałem się że tak naprawdę to takie zmiany mogą dytyczyć
      tylko "grubszych" zmian bo trzeba opłacić nowy projekt (500-600PLN dodatkowo)
      nawet w przypadku takich drobnych zmian jak kontakt. A Ty miałaś jakiś problem
      z Budimexem?
      • gros-morne Re: Chełmska 9 (Budimex) szukam sąsiadów 04.04.06, 14:16
        Cześć, też jestem sąsiadem. Na razie bez problemów, ale nadal czekamy na
        zatwierdzenie zmian lokatorskich, z nadzieją, że ich nie odrzucą (dokonaliśmy
        wielu zmian właściwie we wszystkich 4 projektach branżowych). Oczywiście
        największy problem jest z ceną, bo łącznie wszystkie 4 projekty zamienne (nie
        mówiąc o cenach jednostkowych samych zmian) kosztują prawie 2000 PLN.

Na razie cieszymy się z postępu prac, bo budynki rosną rzeczywiście w
        imponującym tempie (my jesteśmy w budynku B). Czy wiecie coś o sprzedaży
        budynku C? Ten rośnie najszybciej, ale jak kupowaliśmy mieszkanie w
        październiku nie było go jeszcze w sprzedaży.

Pozdrawiam!
        • iwonka1973 Re: Chełmska 9 (Budimex) szukam sąsiadów 05.04.06, 13:44
          ja mam kilka wątpliwości związanych z zarządzaniem budynku po jego oddaniu do
          eksploatacji: dlaczego mamy zgodzić się na zarządzanie przez Budimex, skoro to
          ma kosztować aż 1,48 od metra kwadratowego mieszkania?

Za zarządzanie wspólnotą przeciętna zewnętrzna firma (kancelaria) bierze około
          4 000 PLN netto- nie widzę żadbnego powodu, dla którego mielibyśmy przepłacać.
          developer i tak na nas zarabia.

Poza tym, jak to się będzie miało do napraw gwarancyjnych i rękojmi. Budimex
          będzie sam przyjmował i zajmował się skargami na swoją pracę? to bardzo
          niekorzystne z naszego punktu widzenia.

• iwonka1973 Re: Chełmska 9 (Budimex) szukam sąsiadów 05.04.06, 13:59
            acha, ja kupuję mieszkanie w budynku C - czy termin oddania Waszych lokali jest
            również 15 marca przyszłego roku?

a wiecie, że powstanie jeszcze budynek D, przyklejony do A? Nie wiadomo kiedy,
            tak więc będą go budować, jak już będziemy mieszkali- stąd klauzula w umowie,
            ze nie będziemy mieli zastrzeżeń do hałasu i budowy w sąsiedztwie
            • gros-morne Re: Chełmska 9 (Budimex) szukam sąsiadów 05.04.06, 14:16
              Nic nie wiem o dacie rozpoczęcia budowy budynku D. A mogę się Ciebie spytać ile
              płaciłaś za m2 w C? Na którym piętrze?

Czy znasz też już całkowity koszt czynszu za m2 (rozumiem, że opłata w
              wysokości 1,48 PLN za m2 jest doliczana do czynszy jako opłata za zarządzanie
              budynkiem)?

Co do dodatkowych budowli, wiem, ze Budimex miał chrapkę na teren po zajezdni,
              więc możliwe, że będzie uczestniczył w przetargu.
              • Gość: iwonka Re: Chełmska 9 (Budimex) szukam sąsiadów IP: *.ericsson.net 05.04.06, 16:26
                kosztu czynszu mi nie podali, a w umowie o zarządzaniu nieruchomością nie ma
                ani czasu obowiązywania, ani terminu wypowiedzenia.
                Płacę za metr 6600, bez garażu, czwarte piętro.
                Sami nie wiedzą, kiedy zaczną budować D- stąd klauzula w umowie.

Teren po zajezdni jest bardzo problematyczny, ponieważ ta ziemia jest skażona i
                musi być rekultywowana, co bardzo podnosi koszt- póki co, nikt się na nią nie
                zdecydował. To nie najlepiej- ponieważ developer, który to kupi bedzie
                zwiększał zysk na maksa, więc pewnie będzie stawiał takie ohydztwo jak eco
                kawałek dalej.

• gros-morne Re: Chełmska 9 (Budimex) szukam sąsiadów 06.04.06, 14:31
                  Ciężko tak naprawdę stwierdzić co tam powstanie, ale myślę, że sam fakt
                  zlikwidowania zajezdni autobusowej jest pozytywny, więc cokolwiek teraz
                  wybudują, gorzej raczej nie będzie. Szczególnie, że dotychczasowe spekulacje
                  wskazują na to, że zabudowa będzie raczej niska:

miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34896,3176941.html
                  • t-rex33 Re: Chełmska 9 (Budimex) szukam sąsiadów 07.04.06, 17:31
                    witam szanownych sąsiadów
              • Gość: Kink Re: Chełmska 9 (Budimex) szukam sąsiadów IP: *.chello.pl 29.08.06, 20:09
                Witam wszystkich sąsiadów. Sprzedaż miszkań w D zaczyna się już, we wrześniu
                (dla ciekawych około 8000/m), więc niebawem, zaczną pewnie to stawiać.Ja na
                rzie cieszę się z mojego dwupokojowca na parterze w B. Już nie mogę się
                doczekać oddania:-).
                Pozdrawiam
        • Gość: Ada Re: Chełmska 9 (Budimex) szukam sąsiadów IP: 217.116.100.* 14.04.06, 20:32
          Też nadal czekamy na
          zatwierdzenie zmian lokatorskich.
    • Gość: Aleks pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 01:52
      Zastanawiam sie co popycha ludzi, zeby kupic mieszkania w tak ohydnym otoczeniu
      za tak koszmarne pieniadze (7 tys za metr)? Moze wy mi powiecie, bo to naprawde
      bardzo ciekawe.
      Likwidowana zajezdnia z jednej strony (gwarancja budowy w perspektywie paru
      najblizszych lat), prywatna szkola Kozluka z drugiej (tzw. studenci tej
      prywatnej szkolki parkujacy gdzie sie da) i obrzydliwe pomazane graffiti
      kamienice naprzeciwko.
      • Gość: i co? Re: pytanie IP: *.aster.pl 15.04.06, 09:23
        o cenie decyduja tylko trzy rzeczy: lokalizacja, lokalizacja i lokalizacja...to
        miejsce "za moment" będzie bardzo dobre i sporo osób ma tego świadomość!
        • Gość: Aleks Re: pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 11:37
          Zgadzam sie, ze o cenie nieruchomosci decyduje przede wszystkim lokalizacja,
          ale ta, moim zdaniem, w przypadku Chelmskiej jest bardzo slaba. Mowiac
          lokalizacja, nie mam na mysli tylko i wylacznie polaczenia z centrum (chociaz
          to bardzo wazne). Liczy sie tez otoczenie naokolo a to w przypadku Chelmskiej
          jest po prostu fatalne.
          • Gość: iw Re: pytanie IP: *.ericsson.net 18.04.06, 14:28
            Alex,
            a gdzie w Warszawie jest ładnie i blisko centrum? Fenomen Filtrowej, która jest
            głośna, nie da się zaparkować auta, kamienice są stare i bez wind, wskazuje na
            to, że nie liczy się jedynie widok z okna. Ja mieszkałam przez dłuższy czas na
            Smolnej- w samym centrum- nie było gdzie zaparkować, ani zrobić zakupów, a koło
            samochodu zawsze się kręcili jacyś bezdomni i narkomani.
            Chełmska ma bardzo dobra infrastrukturę- sklepy, zakłady usługowe, nieopodal
            kino i przede wszystkim bardzo dobry dojazd do Centrum.
            Wjazd bezpośrednio do garażu gwarantuje, że nie będę musiała się martwić o
            radio w samochodzie. Niewielka (jak na budowane teraz osiedla) ilość mieszkań
            daje szansę na stworzenie sprawnej i dobrze zorganizowanej wspólnoty.
            • Gość: aga Chełmska 9 sąsiedzi IP: 81.210.82.* 19.05.06, 11:30
              Hej, mieszkamy (?) w budynku C. A wy?
              • gros-morne Re: Chełmska 9 sąsiedzi 16.06.06, 14:46
                A my w B, na poludniowym koncu przy Bobrowieckiej.

Forum Chelmskiej jest wyjatkowo nieaktywne. Pomijam oczywiscie ludzi, ktorzy
                chca sie podzielic tym jaka to beznadziejna lokalizacja, bo oni sa aktywni w
                kazdym watku, ale jakos sami mieszkancy sie nie odzywaja. Bywacie czasami na
                budowie? Na razie prace posuwaja sie w bardzo szybkim tempie, co oczywiscie nic
                nie znaczy, bo sama kontrukcja zwykle powstaje szybko, natomiast duzo czasu
                pochlania same wykonczenie budynku (casus Bobrowieckiej 3 obok, konstrukcja
                stoi od niepamietnych czasow, ale budynek jakos nie moze sie "wykonczyc").

Pozdrawiam sasiadow!
                • Gość: Wilanow Re: Chełmska 9 sąsiedzi IP: *.akron.net.pl 17.06.06, 21:59
                  Kuba jest glupi :-)
                • Gość: Ada Re: Chełmska 9 sąsiedzi IP: *.centertel.pl 28.06.06, 17:06
                  Przejeżdżamy co kilka dni. Budowa posuwa się szybko. Na razie wydaje się, że
                  wszystko rokuje dobrze. My jesteśmy w C. Kupiliśmy, gdy na stronie www Budimexu
                  nie było jeszcze tych mieszkan. Większości Budynku C nie było nigdy w
                  internetowej ofercie.Teraz juz zostały prawie same duże mieszkania.
                  • sukdub Re: Chełmska 9 sąsiedzi 12.07.06, 10:55
                    cześć,
                    jestem kolejną sąsiadką, tym razem z budynku A. Nasze forum jest wyjątkowo
                    nieaktywne, bo wydaje się, że mnóstwo mieszkań w tej inwestycji wykupili
                    inwestorzy zagraniczni na wynajem...i to mnie trochę przeraża. Będą ludzie
                    przypadkowi mieszkać, nie interesujący sie życiem osiedla i problemami z
                    zarządzaniem, opłatami etc.
                    • Gość: fizia Re: Chełmska 9 sąsiedzi IP: 62.29.137.* 18.08.06, 10:56
                      Cześć,
                      my też mamy mieszkanko w budynku C.
                      Wydaje mi się, że budowa idzie naprawdę szybko - szczególnie naszego budynku. W
                      niedzielę były wstawione okna już do 4 piętra i widoczne były rury od
                      centralnego ogrzewania.

pozdrawiamy sąsiadów
                      • gros-morne Re: Chełmska 9 sąsiedzi 18.08.06, 15:07
                        Wszystkim, ktorzy nie maja czasu odwiedzac terenu budowy i obserwowac postepu
                        prac, polecam zdjecia (zrobione 7 sierpnia):
                        www.fotodom.breko.pl/galeria.php?id=20
                        Pozdrawiam!
                    • Gość: Kink Re: Chełmska 9 sąsiedzi IP: *.chello.pl 29.08.06, 20:17
                      Jakoś na razie nic nie wiadomo, ani o opłatach i innych problemach. Może to
                      usypia ludzi. Wiesz, że jak Polak zadowolony to milczy, a jak coś się zacznie
                      (odpukać) to narzekać będą nawet Ci którzy mieszkań nie kupii:-). Ja chętnie
                      pokoresponduje na temat wrażeń z naszego nowego domku:-)
                      Pozdrawiam serdecznie
                      • Gość: Monika Re: Chełmska 9 sąsiedzi IP: *.idzik.pl 28.09.06, 13:50
                        Jak myslicie są jeszcze wolne mieszkania do kupienia?i po ile płaciliście za
                        metr
                    • Gość: TOMIK Re: Chełmska 9 sąsiedzi IP: *.chello.pl 21.10.06, 14:03
                      Czesć.Mieszkam w okolicy Chełmskiej i do osiedla mam kilka minut. Też kupiliśmy
                      mieszkanie w bud A. Jak narazie wszysto idzie OK!!!. A jeżeli chodzi o
                      inwestorów, to bardziej polscy, a nie zagraniczni więc nie ma co się obawiać.
                      Ja osobiście nie lubie forum (przez przypadek wszedłem)i myślę że większość
                      ludzi nie zajmuje się tym. Ja znam pięciu sąsiadów, którzy będą tam mieszkać a
                      nie czytają FORUM. A życiem osiedla, problemami powinny się zajmować albo osoby
                      z firmy zarządzającej osiedlem albo zarząd wspólnoty (w przyszłości)-przecież
                      nie wszyscy chcą być społecznikami. A przypadkowych ludzi wynajmujących
                      mieszkania można w sposób legalny wyeliminować w przypadku naruszania prawa
                      przez nich.
                      Najgorsze jest to że zburzą BILE-tak blisko byłoby do sklepu po dobre
                      bułeczki:) (mają tam rewelacyjne ze zbożem). Pod koniec roku będzie przetarg
                      ogłoszony przez miasto na zakup tego terenu więc do końca roku wyjaśni się co
                      tam będzie (cena wywoławcza 90 mln złotych - info z GW).
                      Pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów i do zobaczenia na wiosnę. Mam
                      nadzieję, że wszystkie prace remontowo/wykończeniowe nie będą długo trwały (max
                      do końca lata 2007).Niechciałbym się wprowadzać do mieszkania, a później
                      słuchać wierceń pukań itp przez pół roku bądz rok.
                      Jeszcze raz gorąco pozdrawiam.
                • Gość: Kink Re: Chełmska 9 sąsiedzi IP: *.chello.pl 29.08.06, 20:13
                  Cały czas coś tam się dziej. Położyli już kable, a w budynku C są już okna.
                  Może niedługo będę wiedział coś dokładniej(mam w perspektywie wejście na teren
                  budowy) więc jak tylko coś będę wiedział, na pewno dam znać
                  • joa21 zdjecia z budowy 30.08.06, 11:31

tu sa troche stare zdjecia, ale moze jesli przejezdzacie codziennie, to mozecie
                    zrobic kilka aktualnych i wrzucic na strone :)

fotodom.pl/galeria.php?id=20
                    • gros-morne Co sie bedzie budowac obok.... 31.08.06, 17:46
                      Info o przyszlych sasiadach:
                      miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3583491.html
                  • iwonka1973 juz ocieplaja budynek 04.09.06, 13:37
                    ..przynajmniej od strony Czerniakowskiej
      • iwonka1973 czy placiliscie juz 10% za garaz? 04.09.06, 13:38
        ..bo ja zarezerwowałam i jakoś ciagle sie do mnie nie zwracaja po zaliczkę. Czy
        mam powód do niepokoju, czy Budimex nie śpieszy się??
        • gros-morne Re: czy placiliscie juz 10% za garaz? 04.09.06, 13:58
          My jakies 2 tyg. po rezerwacji podpisalismy umowe na garaz i zaraz potem
          placilismy. To bylo jeszcze w zeszlym roku.

A masz tylko rezerwacje, czy podpisalas juz umowe?
          • iwonka1973 Re: czy placiliscie juz 10% za garaz? 05.09.06, 15:31
            podpisalam umowę na mieszkanie i wpłaciłam zaliczkę, zarezerwowałam garaż- pani
            miala się odezwać ...i cisza
            • Gość: Aga Re: czy placiliscie juz 10% za garaz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 17:37
              Nie spieszą się z tym szczególnie. Ja umowę na mieszkanie podpisałam w
              pażdzierniku 2005, a umowę na garaż w lutym 2006. Ale wszystko było ok. Nie
              miałam żadnych problemów i mogłam wybrać miejsce z obiecaną wcześniej komórką
              lokatorską. Witam przyszłych sąsiadów :-)
              • Gość: Smoczyca Re: czy placiliscie juz 10% za garaz? IP: *.aster.pl 21.10.06, 21:47
                Witam serdecznie przyszłych sąsiadów. Ja będę miała mieszkanko w budynku B. Mam
                nieśmiałe pytanie jak załatwiliście komórkę lokatorską bo mi w Budimexie
                powiedzieli że takich nie ma.
                • gros-morne Re: czy placiliscie juz 10% za garaz? 23.10.06, 10:13
                  Z tego co pamiętam, komórek lokatorskich jako takich rzeczywiście nie ma.
                  Natomiast istniała opcja kupienia miejsca parkingowego powiększonego o
                  dodatkową powierzchnię, która pretendowała do definicji "komórki lokatorskiej".
                  My się na taki wariant nie zdecydowaliśmy, ponieważ powierzchnia ta stanowiła
                  około 2-3 m2 i z planów wynikało, że jest odzielona od miejsca parkingowego
                  zwykłą kratą (przy czy dostęp do takiej komórki wydawał się utrudniony, przy
                  zaparkowanym samochodzie).

Pozdrawiam.
                  • iwonka1973 komorka 10.11.06, 13:46
                    bylo bardzo malo komorek i wszystkie sa wykupione.
                    Jesli chodzi o schowek, to widzialam, jak Budimex je zrobil w inwestycji koło
                    Koła - niegłupie rozwiązanie, bo da sie tam wstawić chociażby narty - a zawsze
                    lepiej miec to w piwnicy, niz trzymac w domu.

acha , fasada d strony wschodniej jest juz prawie skonczona :-)))))
                • Gość: m Re: czy placiliscie juz 10% za garaz? IP: *.aster.pl 25.10.06, 22:36
                  komorki lokatorskie były, sam kupilem, ale bylo ich niewiele.
                • Gość: AiR będziemy mieć mieszkanie w budynku B... IP: 195.42.249.* 23.11.06, 16:05
                  Witam wszystkich przyszłych Sąsiadów; o komórkach i schowkach wiem tylko tyle,
                  że były malutkie jak kupowałm mieszkanie już ich nie było...jestem bardzo
                  zdziwiona (pozytywnie oczywiście) tempem prac na osiedlu - wygląda na to, że
                  nie będzie obsówek:) dziś rozstrzygnął się przetarg na plac po zajezdni MZT -
                  powstanie spory kompleks mieszkalno usługowy (napisali, że chcą sie porozumieć
                  z ELEĄ, wiec może sklepu nie zlikwidują jak martwił się jeden z Forumowiczów:))
                  będzie tłoczno, ale wiele podręcznych rzeczy typu zakupy będzie można załatwic
                  na miejscu. Do zobaczenia na wiosnę:))
                  • zmr1 kiedy odbior? 22.02.07, 02:27
                    Witam, przyszlych mieszkancow. Czy ktos wie, kiedy bedziemy mogli odebrac
                    mieszkania. Poza tym, czy orientujecie sie, czy budimex ma zamiar postawic
                    jakies slupki od ul bobrowieckiej, aby studencie nie mogli parkowac pod samymi
                    oknami. I co z przystankiem, ktory zwlaszcza osobom, ktore maja mieszkania na
                    parterze, bedzie przeszkadzal.pozdrawiam
                    • Gość: przechodzień Re: kiedy odbior? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 10:42
                      Nie przesadzasz z postulatami? A dlaczego ma być odgrodzone słupkami? Może tez
                      przystanek zlikwidować? Zdaje się, że są to tereny miejskie więc każdy ma prawo
                      dostępu do nich. Jak przeszkadza uczelnia czy jeżdżące autobusy to trzeba było
                      kupić mieszkanie na wsi.
                      • Gość: smok Re: kiedy odbior? IP: *.aster.pl 21.03.07, 19:43
                        Kolega nie przesadza z postulatami. Bo takowych nie było,ja docztałam się tylko
                        pytań. Radzę njpierw uważnie przecztać a póżniej się pienić. Pozdrawiam
                        serdecznie
                        • Gość: przechodzień Re: Czytam dobrze i wyraźnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 20:48
                          Te pytania są jednocześnie sugestią. Przecież ten przystanek ma przeszkadzać
                          mieszkającym na parterze. Więc konsekwencja czytania tego pytania/stwierdzenia
                          jest naturalna: dążyć do zlikwidowania lub przeniesienia, najlepiej innym pod
                          okna.
                    • Gość: przyszła mieszkank Re: kiedy odbior? IP: *.aster.pl 21.03.07, 19:50
                      Cześć
                      z tego co wiem ma nie być żadnych słupków od bobrowieckiej. A przystanek
                      zostanie po staremu bo pytałam.
                      Pozdrawiam przyszła mieszkanka Chełmskiej 9
                      Ps Też się nie możecie doczekać
                      • Gość: Artur Re: kiedy odbior? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 18:12
                        Wracajac do watku zwiazanego z tematem "Kiedy odbior" - czy macie juz jakies
                        informacje? Czy ktos z Was odebrał już mieszkanie przy Chełmskiej, albo czy
                        macie ustalony teremin?
                        • Gość: Gość Re: kiedy odbior? IP: *.subscribers.sferia.net 28.03.07, 14:14
                          Nam powiedzieli, ze przed 20 maja przyjdzie pismo z Budimexu. Nic wiecej.
                          • Gość: na parterze Re: kiedy odbior? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 13:58
                            • Gość: Gosc Re: w sprawie odbioru IP: 89.124.239.* 01.05.07, 02:21
                              Witam wszystkich,

Niedlugo odbieram mieszkanie na Chelmskiej.
                              Czy ktos z was juz odbieral mieszkanie i czy mial dostep do obejrzenia jego
                              przed oficjalnym odbiorem ?

pzdr
                              • Gość: Artur Chełmska 9 Budimex - kiedy odbiór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 10:16
                                Czy ktoś coś wie na temat terminów odbiorów. Powtórzę pytanie innego
                                forumowicza - czy mozna obejrzeć mieszkanie i jak to zrobić?
    • Gość: Gosc Re: Chełmska 9 (Budimex) szukam sąsiadów IP: 89.124.239.* 05.05.07, 13:58
      wlasnie dostalm informacje, ze moje mieszkanie moge odebrac miedzy 14 -18 maja,

Niestety nie ma mozliwosci ogladniecia mieszkania przed oficjalnym odbiorem.
      Podobno te mieszkania, ktore mialy zamowione pakiety wykonczeniowe beda pozniej
      odbierane . to narazie tyle
      pzdr
      • Gość: m Re: Chełmska 9 (Budimex) odbiór miszkania IP: *.centertel.pl 20.05.07, 18:29
        Proszę napiszcie jakie są wasze wrażenia z odbioru mieszkania.Pozdrawiam
        • Gość: Gość Re: Chełmska 9 (Budimex) odbiór miszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 00:07
          Czy ktoś juz odebrał mieszkanie?
          • Gość: Mike Re: Chełmska 9 (Budimex) odbiór miszkania IP: *.era.pl 21.05.07, 09:35
            Odebrałem już mieszkanie i jestem bardzo zadowolony.
            Teraz z niecierpliwością czekam na klucze.
            • Gość: fizia Re: Chełmska 9 (Budimex) odbiór miszkania IP: 195.205.163.* 21.05.07, 14:21
              Hejka,

jesteśmy po odbiorze, było trochę zgłoszonych usterek, teraz czekamy na ich
              poprawę - z tego co wiem mają na to 30 dni.

Mam do Was pytanie - nas przy kupnie mieszkania informowano, że wszystkie
              liczniki będą na klatce schodowej, dzięki czemu nie będzie potrzeby żeby ktoś
              wchodził do mieszkania i spisywał z nich odczyty. Tymczasem okazuje się, że
              liczniki na wodę są w mieszkaniu, co więcej - oddzielnie w każdym
              pomieszczeniu: wc, łazience, kuchni. Na pewno nie jest to problem techniczny,
              bo widziałam w innych inwestycjach, że można to zrobić.
              Czy Was też informowano, że liczniki będą na korytarzu? Nie wiem, czy jeszcze
              można coś z tym zrobić, ale na pewno pomogłoby jakby więcej osób zwróciło
              deweloperowi na to uwagę.

Swoją drogą mam do polecenia inspektora budowlanego, który z nami odbierał
              mieszkanie, jeśli ktoś z Was chce namiar to poprosze o info.

Co do obejrzenia mieszkania przed odbiorem - polecam spacer w ciągu dnia na
              budowę, nam udało się dogadać z budowlańcami i mogliśmy zobaczyć mieszkanie
              wcześniej.

pozdrawiam!
              • Gość: filip Re: Chełmska 9 (Budimex) odbiór miszkania IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 21.05.07, 20:25
                Jeżeli możesz to napisz ile trzeba zapłacić za odbiór mieszkania u tego
                inspektora budowlanego i podaj nr telefonu. Z tego co się orientuję cena za
                odbiór jest również zależna od powierzchni lokalu.
                pozdrawiam
              • Gość: Pablo Re: Chełmska 9 (Budimex) odbiór miszkania IP: *.chello.pl 22.05.07, 20:08
                Witam.
                Mam pytanie do osób, które odebrały już mieszkanie:
                Czy Wy również mieliście w łazience część rur z ciepłą i zimną wodą oraz
                odpływy na wierzchu? Tzn., nie wbudowane w tynk, tylko poprowadzone po
                powierzchni tynku.
                Developer twierdzi, że tak ma być i że nie można wbudować ich w tynk, ponieważ
                jest to ściana między lokalowa i jest za cienka aby rury mogłybyć poprowadzone
                wewnątrz tynku.

Proszę o opinie oraz informacje czy również macie ten problem i czy
                zgłaszaliście to jako wadę mieszkania.

Pozdrawiam,
                Pablo
                • Gość: Gośka Re: Chełmska 9 (Budimex) odbiór mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 20:52
                  Witam.
                  Ja równiez zapytałam o to samo. Mnie odpowiedziano, że w takim przypadku rury
                  wpuszczone w ścianę międzylokalową pogorszyły by jej parametry akustyczne i do
                  sąsiada mogłyby przedostawać się dźwięki z mojej łazienki.
                  Ponadto stwierdzono, że takie rozwiązanie było przyjęte od samego początku w
                  dokumentacji projektowej, do której miałam prawo wglądu. Niestety nie
                  skorzystałam z tego choć dzisiaj myślę, że i tak niewiele by to zmieniło.
                  Myślę, że mój fachowiec od wykańczania z tym problemem sobie poradzi i je
                  przysłoni. W przyszłym tygodniu zaczynam.......nareszcie.
                  Pzdr
                  • Gość: Gigi Re: Chełmska 9 (Budimex) odbiór mieszkania IP: 193.59.95.* 23.05.07, 13:39
                    Wczoraj odebraliśmy, bez problemów.
                    Rury w łazience też na zewnątrz :-(
                    W poniedziłek rusza ekipa :-)))

Pozdro
                    • Gość: Pablo Re: Chełmska 9 (Budimex) odbiór mieszkania IP: *.polkomtel.com.pl 24.05.07, 10:32

Podobno do momentu oddania budynku nie można naruszać ścian (nawet działowych)
                      ani podłogi. Odbiór ma być za miesiąc.
                      Też zamierzałem wejść z ekipą, ale Budimex uświadomił mi że jeżeli chce zmienić
                      nawet w małym stopniu układ ścian to muszę się wstrzymać. Tak mówią oficjalnie,
                      nie wiem jak to będzie wyglądało w praktyce.

Z tymi rurami na wierzchu to wygląda to tak jak w zamierzchłej komunie. Tak
                      samo jeżeli chodzi o liczniki z wodą w łazience i kuchni. Spodziewałem się
                      trochę więcej po Budimexie.

Orientujecie się czy jest jakieś forum dla mieszkańców naszego osiedla? Warto
                      było by coś takiego mieć.
                      Wstępnie widziałem że jest portal, który udostępnia takie forum:
                      salon.pl/Chelmska-Dziewiec
                      Nie wchodziłem głęboko, ale wygląda na darmowy.

Można skorzystać albo z tego portalu, albo wymyśleć coś własnego(jeżeli
                      znajdzie się ktoś, kto będzie to administrował).

Co o tym sądzicie?

Pozdrawiam,
                      • gros-morne Re: Chełmska 9 (Budimex) odbiór mieszkania 24.05.07, 11:39
                        My odbieramy jutro. Te rury na wierzchu i liczniki w srodku, to rzeczywiscie
                        jakas farsa. A poza tym jakies problemy przy odbiorze (tzn. usterki)?
                        Forum sie na pewno przyda, na razie mozna korzystac z tego, jak dolaczy wiecej
                        ludzi, mozna zalozyc prywatne.
                        Pozdrawiam sasiadow.
                        • Gość: Pablo Re: Chełmska 9 (Budimex) odbiór mieszkania IP: *.chello.pl 24.05.07, 17:54
                          Reszta to raczej drobne usterki (w porownaniu do rur na wierzchu), tzn.
                          porysowane drzwi, brakujace wylaczniki swiatla, powyrywane kontakty, itp. Nie
                          powinno byc problemu z naprawieniem tego.
                          • Gość: Aga Re: Chełmska 9 (Budimex) odbiór mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 21:28
                            Dziś odebrałam. Jest super! Żadnych rur na wierzchu. Praktycznie żadnych
                            usterek. Jestem pozytywnie zaskoczona.
                            • gros-morne Re: Chełmska 9 (Budimex) odbiór mieszkania 25.05.07, 13:15
                              Tez odebralismy dzisiaj i tez mega pozytywne zaskoczenie. Nie ma rur na
                              wierzchu, liczniki na wode sa rzeczywiscie oddzielnie w kuchni i lazience, ale
                              elektryczne na klatce. Usterki glownie male (porysowane drzwi, brak kontaktow
                              hermetycznych w lazience i kuchni, potrzeba przesuniecia grzejnika o 3 cm, bo
                              okno zahacza przy otwieraniu, itp). Wszystkie zmiany, ktore wprowadzilismy na
                              etapie projektow (arch/elektr/wod-kan/c-o) zostaly uwzglednione i prawidlowo
                              wykonane.

Ogolnie jestesmy bardzo zadowoleni, nasz "czlowiek" powiedzial, ze bardzo
                              porzadnie zrobione. Nawet klatki wygladaja bardzo okej, lepiej niz sie
                              spodziewalismy.

Pozdrawiamy sasiadow!
                      • Gość: Karol Re: Chełmska 9 (Budimex) odbiór mieszkania IP: *.chello.pl 06.06.07, 21:44
                        WItam szanownych sąsiadów. Mieszkanko, odebrałem. Kilka usterek jak na które
                        warto zwrócić uwagę to porysowane szyby, wybrzuszenia na drzwiach wejściowych,
                        niedekręcone i niewyregulowane okna oraz przyjrzyjcie się ustawieniom tarasów
                        dla osób na parterze, bo w wielu miejscach wiszą tylko na krawędziach podstawek.
                        Co do poprawiania śicanek działowych mi teżpowiedzieli, że do uprawomocnienia
                        się decyzji o pozwoleniu na użytkowanie ścian nie można ruszać, ale już widzę,
                        że ludzie zaczynają ścianki wyburzeć więc ja chyba też nie będę się krępował.
                        Co o tym myślicie? Czy ktoś z Was już zaczą wyburzać ścianki?
                        Do zobaczenia na Chełmskiej Dziewięć :-)
                        • Gość: kama121 Re: Chełmska 9 (Budimex) odbiór mieszkania IP: *.chello.pl 03.07.07, 21:17
                          My już odebraliśmy klucze, ściany tylko dwie, wymienione i przesunięte, osprzęt
                          elektryczny wymieniony, podłoga wyłożona, łazienka gotowa, trawa rośnie, za dwa
                          tygodnie się wprowadzam. Generalnie lepiej być nie mogło, znajomi mówią że
                          osiedle jest piękne. Nie wiem kto pisze i tych licznikach, rurach itp (banał).
                          A jak ktoś ma pretensje, że wąski korytarz to niech wcześniej przed podpisaniem
                          umowy sprawdza projekt budowlany (był ogólnodostępny). Tak tynków rówych
                          jeszcze nigdzie nie widziałem. Stosunek cena do jakości jest 10 na 10.
                          Pozdrawiam i do zobaczenia.
                          • Gość: ciekawa Re: Chełmska 9 (Budimex) odbiór mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 18:59
                            Gratuluje satysfakcji i zadowolenia z odebranego mieszkania.Ja też odebrałam
                            klucze i mam troche wiecej scian niż dwie.A że korytarze na klatce schodowej są
                            wąskie to fakt trudno bedzie wstawić fortepian."Generalnie" życzę miłych oraz
                            spokojnych sąsiadów.Pozdrawiam do zobaczenia.
        • janus132 Re: Chełmska 9 (Budimex) odbiór miszkania 25.05.07, 18:47
          Wczoraj bylismy odbierac mieszkanie. Jestesmy zadowoleni z malym minusem.
          Minusem jest waski korytarz prowadzacy od windy do mieszkania ( 4 mieszkania na
          pietrze), brak pradu w instalacji co uniemozliwilo sprawdzenei gnazd
          elektrycznych oraz bardzo bliskie umieszczenie okien z balkonem sasiada.Minusem
          jest rowniez brak parkingu lub miejsca postojowego dla przyjezdnych gosci.Na
          zewnatrz nie ma szas na zaparkowanie.Plusem sa starannie i rowno polozone tynki
          na scianach.

• Gość: gość Re: Chełmska 9 (Budimex) liczniki w mieszkaniu IP: *.spray.net.pl 28.05.07, 15:00
            Czy nikogo nie dziwią liczniki wody w mieszkaniu? To b uciążliwe: konieczność
            udostępniania lokalu w ściśle określonym dniu i godzinach przynajmniej 2 x do
            roku, albo co kwartał. Jest firma, która potrafi zapewnić zdalny odczyt
            liczników drogą radiową: www.viterra-es.pl. Liczniki w mieszkaniach przy
            marmurach i recepcji, inwestycji zapowiadanej jako "wysoki standard" - to
            obciach. Ja już zgłosiłam to w Budimexie; zapłacę dodatkowo za wyniesienie
            liczników na zewnątrz, albo kupię firmie Budimex palmtopa do zdalnego odczytu.
            • Gość: Gośka Re: Chełmska 9 (Budimex) liczniki w mieszkaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 18:39
              Czy aby nie przesadzasz? A cóż to za utrudnienie? Może wcale nie trzeba będzie
              udostępniać lokalu tylko sami podamy odczyty do zarządcy.
              Jak dla mnie ta mała wada/uciążliwość nijak ma się do pozostałych zalet.
              Pzdr
              • Gość: Aga Re: Chełmska 9 (Budimex) liczniki w mieszkaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 21:26
                Litości. Od 12 lat wszystkie liczniki mam w mieszkaniu i jakoś sobie radzę. Bez
                przesady. Ci od wody to godzą się, żeby im spisać i przykleić na furtce np. No
                problem. Przynajmniej u mnie.
                • Gość: AG Re: Chełmska 9 (Budimex) odbiór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 23:08
                  Odebralismy mieszkanie w budynku C. Było bez duzych wpadek. Drobiazgi
                  (skrzypiące okna, porysowane drzwi wejściowe itd) mają poprawić lub wymienić.
                  Dużą dolegliwością są nie działające windy, szczególnie jak trzeba wejśc na 6
                  pietro. Liczniki w mieszkaniu, ale rury schowane. Klatki schodowe bardzo
                  brzydkie, no ale na klatce nie będziemy mieszkać. Odległości między budynkami
                  nie aż tak strasznie małe, jak sie wydawało.
    • Gość: iwonka Odebrałam klucze IP: *.ericsson.net 29.05.07, 18:42
      Dzis odebrałam klucze, oprócz jednej miułej niespodzianki ( sami sie
      przekonacie), zaskoczyło mnie, ze już budynek jest sprawdzony przez nadzór
      budowlany, a to znaczy, że można przestawiać ściany.
      Niestety garaż jest jeszcze nie zrobiony- podobno potrzebują jeszcze miesiąca.

Dostalam klucze do klatki, recepcji, pieknej czerwonej skrzynki
      pocztowej....niestety windy jeszcze też nie działają.

Ale podwórko jest śliczne. Kupiliśmy mieszkania w uroczym zakątku :-)))

Juhuhu!!!!!!!!!!
      • Gość: Zuzi Otoczenie IP: *.marquard.pl 17.08.07, 17:03
        Witam Sąsiadów,

Ja również odebrałam klucze, mniej więcej w połowie maja. Mam mieszkanie w
        budynku C z oknami na stronę wschodnią. Jeżeli chodzi o samo lokum to odbiór
        odbył się bez zastrzeżeń - równe ściany, bardzo dobre okna i drzwi, wszystko
        czyste bez zarysowań itp. W moim przypadku jest jeden mini minus kiedy wygląda
        się za okno. Po drugiej stronie stoi rozpadający się budynek! Kiedy podpisywałam
        umowę w zeszłym roku, Budimex wspominał, że chcą wykupić tę działkę i wybudować
        na niej przedłużenie częsci D (obecnie under construction). Najwyraźniej nic z
        tego! W sumie nie będę mieszkać na balkonie, ale to trochę niefajnie, kiedy
        przez okno budynku "o wysokim standardzie" wygląda się na obdrapany barak.
        Zdaję sobie sprawę z tego, że nie jest to problem wszystkich lokatorów, tylko
        ich mniejszej części. Jeżeli jednak ktoś wie coś na ten temat (planują to
        odnowić, coś tam wybudować innego???)to proszę o info.

Pozdrawiam serdecznie!
        • basia_1974 Re: Otoczenie 01.09.07, 16:36
          Witam serdecznie wszystkich forumowiczów!
          Na zakup mieszkanka od budimexu juz za pózno, pozostaly tylko oferty agencji po
          odpowienio podwyzszonej cenie :(
          Rozwazam wiec ta druga opcje i bardzo prosze o info,czy lokalizacja warta jest
          takich pieniedzy (11-12.000/m2),osoby ktore odebraly klucze w maju z pewnościa
          sa juz doskonale zorientowane, tak wiec bede wdzieczna za przedstawienie dobrych
          i tych gorszych stron tematu ;)
          • Gość: m Re: Otoczenie IP: *.centertel.pl 02.09.07, 01:45
            proponuję jeszcze poszukać, bo z tego co wiem, są tańsze oferty 10
            tys za m2
            • Gość: A. Pytanie do właścicieli mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.07, 18:16
              Zamierzam kupić mieszkanie na Chełmskiej 9 i mam kilka pytań. Będę wdzięczna za
              odpowiedzi.
              - jaka jest wysokość czynszu? i jak długo developer będzie administrował osiedlem ?
              - byłam kilka razy na osiedlu i zauważyłam że jest tam bardzo pusto. Gdzie sie
              podziali wszyscy mieszkańcy ? - przecież mieszkania zostały oddane do użytku
              kilka miesięcy temu.
              Pozdrawiam
              A.
              • Gość: kama Re: Pytanie do właścicieli mieszkań IP: *.gprspla.plusgsm.pl 12.10.07, 22:47
                Witam,
                - Wysokość czynszu jest ok 8zł/m2 z garażem, deweloper już nie
                administruje osiedlem
                - jest pusto i miło, mieszkania są dość drogie i nie wszyscy się
                decydują. My mieszkamy już od lipca i lepszego miejsca na mokotowie
                nie ma.
                Pozdrawiam
                • Gość: gosx Re: Pytanie do właścicieli mieszkań IP: *.sgh.waw.pl 21.10.07, 22:02
                  administruje/zarządza budimex poprzez zewnętrzna firme Admus
                  jest cicho ponieważ duza czesc mieszkan została zakupiona na
                  sprzedaz/wynajem
          • imbiry Re: Otoczenie 28.12.07, 00:30
            Mieszka się fantasycznie. Super lokalizacja, super osiedle. Cena
            choć wysoka to jednak naprawdęwarto zapłacić więcej ale być naprawdę
            zadowoonym.
            Żeby nie przsłodzić jest jeszcze kilka problemów z administracją
            osiedla, ochroną, brakuje kilka kamer, ale wszystko idzie ku
            lepszemu. Jak tylo zamieszka więcej osób będzie łątwej mieszkńsom
            się zorganizować i wprowadzać zmiany na lepsze.
            • fumek Re: Otoczenie 28.12.07, 16:28
              a co jest takiego super w tej lokalizacji? bo jakoś się nie mogę doszukać.
              oczywiście nie jest już taka najgorsza ale żeby od razu super to raczej nie.

-słabiuteńka komunikacja miejska
              -zero zieleni w okolicy (do łazienek czy parku sieleckiego jest jednak dobry
              kawałek)

co by nie mówić jest to jednak kawał porządnej architektury w tym morzu
              okolicznej brzydoty
          • Gość: iwonka Re: Otoczenie IP: *.eranet.pl 12.01.08, 12:06
            mieszka sie super - choc sciany moim zdaniem sa za malo
            dzwiekochlonne.
            Mieszkam od pazdziernika i w mojej klatce wprowadzilo sie zaledwie
            kilka osob. Niestety mieszkanie obok jest wynajmowane przez
            studentow, ktorzy niszcza winde...ale plusem jest to, ze generalnie
            budynek i garaz sa puste

z tego co zauwazylam, wiekszosc mieszkan z budynku A (od
            bobrowieckiej) kupiono spekulacyjnie- od dluzszego czasu wisi tam
            duzo bannerow o sprzedazy.

• gosia2236 Polecam:)- wykończenia wnętrz i remonty 28.11.07, 23:20
      Nasza firma oferuje profesjonalne i kompleksowe usługi w zakresie wykończeń mieszkań w stanie deweloperskim i remontów:
      - prace malarskie i tynkarskie,
      - montaż płyt karton - gips,
      - montaż sufitów podwieszanych,
      - układanie podłóg, montaż paneli,
      - wykończenia kuchni i łazienek,
      - instalacje wodno-sanitarne i elektryczne,
      - glazura i terakota,
      - prace murarskie,
      inne prace wykończeniowe.
      Rzetelne wykonanie, dobre ceny, fachowe doradztwo!
      MAMY JESZCZE WOLNE TERMINY NA GRUDZIEŃ 2007!
      Świadczymy usługi na terenie Południowej Warszawy i okolic.
      Kontakt 0-607-066-918 ; biuro@remlux.eu
    • Gość: gosc Re: Chełmska 9 (Budimex) szukam sąsiadów IP: *.compi.net.pl 12.02.08, 23:01
      www.chelmska9.waw.pl/forum/
    • Gość: sasiad Re: Chełmska 9 (Budimex) szukam sąsiadów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.08, 12:58
      Tak jak poprzednik napisal, tutaj znajdziesz wszystkich sasiadow z chełmska dziewięć :)

Forum Chełmska Dziewięć
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka