Gość: Monika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 16:51 Czy znajde osoby, ktore zdecydowaly sie na zakup mieszkania w budujacej sie Etiudzie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maciek Re: Etiuda IP: *.bas.roche.com 10.04.06, 16:59 A co zastanawiasz się? To fajna inwestycja. Ja się przymierzałem ale zrezygnowałem. Po ile teraz za m2 chcą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Etiuda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 17:11 dobre pytanie z ta cena... - nie wiem, ale podoba mi sie "rzut makiety". Czemu zrezygnowales? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Etiuda IP: *.bas.roche.com 10.04.06, 18:22 Zrezygnowałem bo nie doczekałem się na rozpoczęcie procesu sprzedaży. Kupiłem na Marinie mieszkanie podobnej jakości, a w znacznie korzystniejszej cenie. W Etiudzie z tego co wiem chcą 8000/m2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hj Re: Etiuda IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.04.06, 19:08 W Etiudzie było CO NAJMNIEJ 8000zl. Na lepszych piętrach było 8200 i więcej. Byłem tam w ostatni weekend i zgadzam się ... inwestycja jest ok, ALE większość tanszych mieszkań jest od najgorszej strony - studni, która z tego co widziałem JEST KOSZMARNA. Z balkonu możesz podać sąsiadowi z przeciwległej ścianie banana. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Etiuda IP: *.bas.roche.com 10.04.06, 20:18 Po pierwsze mieszkania od studni nie są najgorsze, bo widok na przeciwną ścianę masz w kazdym mieszkaniu (Etiuda zostanie zabudowana innymi bloczkami ze wszystkich stron). Co do ceny, jest bardzo wysoka, ale to wynika z polityki firmy Ekopark która jest wyjątkowo pazerna na tle innych (chyba Echo Investment ją tylko przebija w przecenianiu swoich dzieł). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: degn Re: Etiuda IP: 217.153.132.* 11.04.06, 17:46 Od strony 'studni' jednak odleglosci sa duzo mniejsze. Odleglosc miedzy Etiuda a Quatro jest calkiem przyzwoita - znacznie wiecej niz minimalna wymagana. Od strony ul. Zaryny tez najblizszy blok bedzie po drugiej stronie ulicy. Nie wiadomo zreszta co tam jeszcze bedzie budowane i jak blisko ulicy. Eko-park faktycznie szybko podnosil cene. Inni zreszta tez. Nie wydaje mi sie, zeby eko-park byl pod tym wzgledem bardziej 'pazerny' niz inni developerzy. Osoby prywatne na rynku wtornym tez teraz winduja ceny na potege. Eko-park jest za to na pewno wyjatkowo twardy w negocjacjach. Skoro sprzedaje przy takich cenach a wyglada, ze nie ma z tym obecnie najmniejszego klopotu to chyba glupi nie windowalby. Pierwsze przykazanie sprzedawcy: dobra cena to najwyzsza cena, za ktora ktos jeszcze jest sklonny kupic. Na pewno to boli jak ktos kupuje na obecnym rynku nieruchomosci stad nazywanie normalnej praktyki businessowej pazernoscia. Ach te polowania na spekulantow w PRL-u, marzy sie niektorym. Ktos kto wierzy, ze jest inna definicja dobrej czy uczciwej ceny niech emigruje lepiej na Kube, do KRLD czy na Bialorus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Etiuda IP: *.bas.roche.com 11.04.06, 18:57 Przy szybko rosnącym rynku trudno każdy developer ma swoje zwyczaje w windowaniu ceny. Echo Investment może postawić inwestycje i niech i dwa lata stoi pusta, a my i tak o grosz nie obniżymy ceny - to jest pewien rodzaj mentalności. Natomiast oczywiście nie czepiam sie tego że winduje się ceny, tak to jest normalna praktyka biznesowa i ciekaw jestem czy Ci co tak polują na spekulantów sami jak sprzedają mieszkanie to nie windują ceny :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kaykah Re: Etiuda 18.04.06, 16:49 Mam pytanie dotyczące otoczenia Etiudy, w ostatnim czasie pomiędzy II Etapem Przy Oranżerii a Qutaro (?) pojwaił się płot przez który widać wylane fundamenty. Słyszałam, że powstaje tam jakieś Centrum Handlowo-Usługowe. W Eko Parku nic nie chcą powiedzeić "z przyczyn marketingowych". Czy ktoś posiada jakiekolwiek informacje na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Etiuda IP: *.bas.roche.com 18.04.06, 17:09 Budynek komercyjny. Poszukaj sobie w wyszukiwarce bo była tu o tym mowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościówa Re: Etiuda IP: 195.94.206.* 11.04.06, 12:08 a tam w ogóle jeszcze jest coś dostępne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Etiuda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 13:07 Jade dzisiaj do biura sprzedazy to zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hj Re: Etiuda IP: *.eds.net 11.04.06, 14:05 Nie licz na wiele. Wg. mojego rozeznania jezlie coś zostało to w B. DUŻYM metrarzu. Bylem w grudniu w dniu sprzedazy tej inwestycji, i takiego "pędu za mieszkaniami" nie widziałem nigdy. Skoro ludzie są w stanie dać taką kase za mieszkania i jest tylu chętnych, to znaczy że spokojnie je sprzedają. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Etiuda IP: *.bas.roche.com 11.04.06, 14:29 Ja też tam wtedy byłem - z ciekawości. Zobaczyłem tych ludzi i stwierdziłem, że jednak teraz nie jest czas na inwestowanie w mieszkania... Ale napisz Monika co tam Ci zaproponowali. Jestem ciekawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Etiuda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 14:34 Napisze! A jak sie mieszka w Marinie? Wprowadziles sie juz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Etiuda IP: *.bas.roche.com 11.04.06, 15:03 Jeszcze się nie wprowadziłem, więc trudno powiedzieć. Ci sąsiedzi co już się wprowadzili twierdzą że mieszka się super. Odpowiedz Link Zgłoś
kaykah Re: Etiuda 18.04.06, 14:49 Cześć, kupiłam mieszkanie w Etiudzie. Najbardziej przekonała mnie lokalizacja inwestycji, szczerze mówiąc któregoś dnia trafiłam tam przypadkiem (pomyliłam drogę do rest. Lolek) i jak znalazłam się na osiedlu stwierdziłam, że muszę tam mieszkać. Rozmawiałam z rzeczoznawcą, który dokonywał wyceny pod potrzeby Banku kredytującego i gdy zapytałam o jego ocenę powiedział "Jeśli ma Pani jeszcze jakieś oszczędności lub zdolność kredytową to radze Pani kupić jeszcze z dwa mieszkania w tej inwestycji". W grudniu byłam jedną z tych osób, z której niektórzy forowicze śmiali się, że stali w kolejce za mieszkaniem jak za komuny, jednak takie 3 godziny w kolejce też mnie uspokoiły, stał tam głównie management i partnerzy firm consultingowych i sektor bankowo-finansowy - to wszystko są ludzie, którzy liczyć, analizować i prognozowac potrafią. NIESTETY współpraca z Eko Parkiem to pasmo nieszczęść, generalnie Klient im przeszkadza, dniami trzeba czekać na wydanie różnych dokumentów, niektórych (np. pierwotnego pozwolenia na budowę) nie chcą wydawać, sprzedawcy proszeni o kontakt nie oddzwaniają i generalnie funkcjonują na zasadzie Pań i Panów z urzędu późnych lat osiemdziesiątych. Jestem chora gdy muszę o coś się do nich zwrócić. Mieszkania w Etiudzie polecam współpracy z Eko Parkiem nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lesz Re: Etiuda IP: 217.153.132.* 19.04.06, 09:51 Ja jestem mieszkancem wczesniejszego etapu eko-parku - Serenata. Mam podobne odczucia jezeli chodzi o samo mieszkanie i osiedle oraz obsluge przez pracownikow dzialu sprzedazy. Rozne informacje mozna otrzymac na temat cen. Czy moglabys zdradzic jaka jest cena za 1m2 w Twoim przypadku? Odpowiedz Link Zgłoś
kaykah Re: Etiuda 24.04.06, 18:21 Mieszkanie 8.467 brutto/m2. Miejsce parkingiowe 42.700 brutto /szt Odpowiedz Link Zgłoś