IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 16:51
Czy znajde osoby, ktore zdecydowaly sie na zakup mieszkania w budujacej sie
Etiudzie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Maciek Re: Etiuda IP: *.bas.roche.com 10.04.06, 16:59
      A co zastanawiasz się? To fajna inwestycja. Ja się przymierzałem ale
      zrezygnowałem. Po ile teraz za m2 chcą?
      • Gość: Monika Re: Etiuda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 17:11
        dobre pytanie z ta cena... - nie wiem, ale podoba mi sie "rzut makiety". Czemu
        zrezygnowales?
        • Gość: Maciek Re: Etiuda IP: *.bas.roche.com 10.04.06, 18:22
          Zrezygnowałem bo nie doczekałem się na rozpoczęcie procesu sprzedaży. Kupiłem na
          Marinie mieszkanie podobnej jakości, a w znacznie korzystniejszej cenie. W
          Etiudzie z tego co wiem chcą 8000/m2.
          • Gość: hj Re: Etiuda IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.04.06, 19:08
            W Etiudzie było CO NAJMNIEJ 8000zl. Na lepszych piętrach było 8200 i więcej.
            Byłem tam w ostatni weekend i zgadzam się ... inwestycja jest ok, ALE większość
            tanszych mieszkań jest od najgorszej strony - studni, która z tego co widziałem
            JEST KOSZMARNA. Z balkonu możesz podać sąsiadowi z przeciwległej ścianie
            banana. :-)
            • Gość: Maciek Re: Etiuda IP: *.bas.roche.com 10.04.06, 20:18
              Po pierwsze mieszkania od studni nie są najgorsze, bo widok na przeciwną ścianę
              masz w kazdym mieszkaniu (Etiuda zostanie zabudowana innymi bloczkami ze
              wszystkich stron).

Co do ceny, jest bardzo wysoka, ale to wynika z polityki firmy Ekopark która
              jest wyjątkowo pazerna na tle innych (chyba Echo Investment ją tylko przebija w
              przecenianiu swoich dzieł).
              • Gość: degn Re: Etiuda IP: 217.153.132.* 11.04.06, 17:46
                Od strony 'studni' jednak odleglosci sa duzo mniejsze. Odleglosc miedzy Etiuda
                a Quatro jest calkiem przyzwoita - znacznie wiecej niz minimalna wymagana. Od
                strony ul. Zaryny tez najblizszy blok bedzie po drugiej stronie ulicy. Nie
                wiadomo zreszta co tam jeszcze bedzie budowane i jak blisko ulicy.

Eko-park faktycznie szybko podnosil cene. Inni zreszta tez. Nie wydaje mi sie,
                zeby eko-park byl pod tym wzgledem bardziej 'pazerny' niz inni developerzy.
                Osoby prywatne na rynku wtornym tez teraz winduja ceny na potege. Eko-park jest
                za to na pewno wyjatkowo twardy w negocjacjach. Skoro sprzedaje przy takich
                cenach a wyglada, ze nie ma z tym obecnie najmniejszego klopotu to chyba glupi
                nie windowalby. Pierwsze przykazanie sprzedawcy: dobra cena to najwyzsza cena,
                za ktora ktos jeszcze jest sklonny kupic. Na pewno to boli jak ktos kupuje na
                obecnym rynku nieruchomosci stad nazywanie normalnej praktyki businessowej
                pazernoscia. Ach te polowania na spekulantow w PRL-u, marzy sie niektorym. Ktos
                kto wierzy, ze jest inna definicja dobrej czy uczciwej ceny niech emigruje
                lepiej na Kube, do KRLD czy na Bialorus.

• Gość: Maciek Re: Etiuda IP: *.bas.roche.com 11.04.06, 18:57
                  Przy szybko rosnącym rynku trudno każdy developer ma swoje zwyczaje w windowaniu
                  ceny. Echo Investment może postawić inwestycje i niech i dwa lata stoi pusta, a
                  my i tak o grosz nie obniżymy ceny - to jest pewien rodzaj mentalności.

Natomiast oczywiście nie czepiam sie tego że winduje się ceny, tak to jest
                  normalna praktyka biznesowa i ciekaw jestem czy Ci co tak polują na spekulantów
                  sami jak sprzedają mieszkanie to nie windują ceny :-)
                • kaykah Re: Etiuda 18.04.06, 16:49
                  Mam pytanie dotyczące otoczenia Etiudy, w ostatnim czasie pomiędzy II Etapem
                  Przy Oranżerii a Qutaro (?) pojwaił się płot przez który widać wylane
                  fundamenty. Słyszałam, że powstaje tam jakieś Centrum Handlowo-Usługowe. W Eko
                  Parku nic nie chcą powiedzeić "z przyczyn marketingowych". Czy ktoś posiada
                  jakiekolwiek informacje na ten temat?
                  • Gość: Maciek Re: Etiuda IP: *.bas.roche.com 18.04.06, 17:09
                    Budynek komercyjny. Poszukaj sobie w wyszukiwarce bo była tu o tym mowa.
    • Gość: gościówa Re: Etiuda IP: 195.94.206.* 11.04.06, 12:08
      a tam w ogóle jeszcze jest coś dostępne?
      • Gość: Monika Re: Etiuda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 13:07
        Jade dzisiaj do biura sprzedazy to zobaczymy...
        • Gość: hj Re: Etiuda IP: *.eds.net 11.04.06, 14:05
          Nie licz na wiele. Wg. mojego rozeznania jezlie coś zostało to w B. DUŻYM
          metrarzu.
          Bylem w grudniu w dniu sprzedazy tej inwestycji, i takiego "pędu za
          mieszkaniami" nie widziałem nigdy. Skoro ludzie są w stanie dać taką kase za
          mieszkania i jest tylu chętnych, to znaczy że spokojnie je sprzedają.

Pozdrawiam,
          • Gość: Maciek Re: Etiuda IP: *.bas.roche.com 11.04.06, 14:29
            Ja też tam wtedy byłem - z ciekawości. Zobaczyłem tych ludzi i stwierdziłem, że
            jednak teraz nie jest czas na inwestowanie w mieszkania...
            Ale napisz Monika co tam Ci zaproponowali. Jestem ciekawy.
            • Gość: Monika Re: Etiuda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 14:34
              Napisze! A jak sie mieszka w Marinie? Wprowadziles sie juz?
              • Gość: Maciek Re: Etiuda IP: *.bas.roche.com 11.04.06, 15:03
                Jeszcze się nie wprowadziłem, więc trudno powiedzieć.
                Ci sąsiedzi co już się wprowadzili twierdzą że mieszka się super.
    • kaykah Re: Etiuda 18.04.06, 14:49
      Cześć, kupiłam mieszkanie w Etiudzie. Najbardziej przekonała mnie lokalizacja
      inwestycji, szczerze mówiąc któregoś dnia trafiłam tam przypadkiem (pomyliłam
      drogę do rest. Lolek) i jak znalazłam się na osiedlu stwierdziłam, że muszę
      tam mieszkać. Rozmawiałam z rzeczoznawcą, który dokonywał wyceny pod potrzeby
      Banku kredytującego i gdy zapytałam o jego ocenę powiedział "Jeśli ma Pani
      jeszcze jakieś oszczędności lub zdolność kredytową to radze Pani kupić jeszcze
      z dwa mieszkania w tej inwestycji". W grudniu byłam jedną z tych osób, z której
      niektórzy forowicze śmiali się, że stali w kolejce za mieszkaniem jak za
      komuny, jednak takie 3 godziny w kolejce też mnie uspokoiły, stał tam głównie
      management i partnerzy firm consultingowych i sektor bankowo-finansowy - to
      wszystko są ludzie, którzy liczyć, analizować i prognozowac potrafią. NIESTETY
      współpraca z Eko Parkiem to pasmo nieszczęść, generalnie Klient im przeszkadza,
      dniami trzeba czekać na wydanie różnych dokumentów, niektórych (np. pierwotnego
      pozwolenia na budowę) nie chcą wydawać, sprzedawcy proszeni o kontakt nie
      oddzwaniają i generalnie funkcjonują na zasadzie Pań i Panów z urzędu późnych
      lat osiemdziesiątych. Jestem chora gdy muszę o coś się do nich zwrócić.
      Mieszkania w Etiudzie polecam współpracy z Eko Parkiem nie.
      • Gość: lesz Re: Etiuda IP: 217.153.132.* 19.04.06, 09:51
        Ja jestem mieszkancem wczesniejszego etapu eko-parku - Serenata.
        Mam podobne odczucia jezeli chodzi o samo mieszkanie i osiedle oraz obsluge
        przez pracownikow dzialu sprzedazy.
        Rozne informacje mozna otrzymac na temat cen.
        Czy moglabys zdradzic jaka jest cena za 1m2 w Twoim przypadku?
        • kaykah Re: Etiuda 24.04.06, 18:21
          Mieszkanie 8.467 brutto/m2.
          Miejsce parkingiowe 42.700 brutto /szt
    • Gość: Ola Re: Etiuda IP: *.etel.net.pl 23.05.06, 14:53
      Jestem jedna z nich:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka