Dodaj do ulubionych

Maxis - Ozarów Maz.

• Gość: Zielony Kod do domofonu IP: 194.9.223.* 17.10.02, 13:21
      Witam !

W związku z tym, że w dniu wczorajszym stałem się posiadaczem kluczyka
      i kodu do domofonu, w dniu dzisiejszym naszło mnie pytanie: czy mam możliwość
      zmiany otrzymanego kodu ? Czy jest jakaś magiczna kombinacja klawiszy,
      która pozwala na taką zmianę czy może wiąże się to z większą "ingerencją w
      system" ?

Może ktoś to przerabiał - bo do człowieka, który zakładał słuchawę na razie nie
      mogę się dodzwonić ...

pozdrawiam
      Krzysiek Markowski
      F1/16A
      zielony_@skrzynka.pl
      • Gość: Zielony Re: Kod do domofonu IP: 194.9.223.* 17.10.02, 16:31
        Witam !

No i dodzwoniłem się do człowieka od domofonów. Sprawa jest do zrobienia.
        Technicznie wygląda to w ten sposób, że można wygenerować (nie wybrać samemu,
        tylko wygenerować) nowe kody. Będziemy mieli w tym momencie pewność, że nowe
        kody trafią od razu do nas - osoby trzecie nie będą miały do nich wglądu. W
        związku z tym, że ta sama firma ma zakładać domofony przy bramach, dostałem
        zapewnienie, że zmiany możemy dokonać podczas tych prac.

Dodam jeszcze, że aby cała operacja miała sens kody powinny zostać zmienione
        dla każdego mieszkania (myśląc "klatkowo") - wystarczy bowiem, że osoba
        postronna zna choć jeden kod a drzwi domofonowe nie są dla niej żadną
        przeszkodą.

Co Wy o tym sądzicie ?

pozdrawiam
        Krzysiek Markowski
        F1/16A
        zielony_@skrzynka.pl
        • piterone Re: Kod do domofonu 18.10.02, 09:27
          Witam
          Jestem za, również mam już kluczyki, chociaż kodu nie dostałem.
          Pozdrawiam
          Piotr Witak
          • Gość: Zielony Re: Kod do domofonu IP: 194.9.223.* 18.10.02, 09:53
            piterone napisał:
            > Jestem za, również mam już kluczyki, chociaż kodu nie dostałem.
            Kluczyk razem z kodem można odebrać u Pana Glanca.
            Im szybciej wszyscy odbiorą tym szybciej będzie można korzystać z domofonu.

pozdrawiam
            Krzysiek Markowski
            F1/16A
            zielony_@skrzynka.pl
            • Gość: cochon Re: Kod do domofonu IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.10.02, 12:52
              Witam
              Czy dobrze zrozumialem - sa montowane domofony na klatkach ?
              Jest szansa, ze przestane gonic codziennie bande gnoi biegajaca po klatce i w
              piwnicy ?

pozdrawiam
              Rafał Zamojski
              gg 19395
              • Gość: Zielony Re: Kod do domofonu IP: 194.9.223.* 18.10.02, 13:28
                Gość portalu: cochon napisał(a):
                > Czy dobrze zrozumialem - sa montowane domofony na klatkach ?
                > Jest szansa, ze przestane gonic codziennie bande gnoi biegajaca po klatce i w
                > piwnicy ?

Jest szansa :-)
                A w której klatce, którego bloku mieszkasz ?
                Ja bym się nigdy nie dowiedział o montowaniu słuchawek, gdyby nie telefon do
                kierownika budowy. Spytałem się kiedy ruszy sprawa domofonu na klatce -
                dostałem odpowiedź, że już ruszyła dawno i stosowna informacja wisi w gablocie.
                W gablocie stosownej informacji nie znalazłem ale z ciekawości poszedłem do
                sąsiedniej klatki i tam znalazłem numery do ludzi od domofonów. Zadzwoniłem,
                umówiłem, mam. Namiary znajdziesz w gablocie w klatce 2 w F1.

pozdrawiam
                Krzysiek Markowski
                F1/16A
                zielony_@skrzynka.pl
      • Gość: zibbyt Re: Kod do domofonu IP: RPWPRX* / *.zdem.compaq.com 18.10.02, 13:02
        Gość portalu: Zielony napisał(a):
        > ...w dniu dzisiejszym naszło mnie pytanie: czy mam możliwość
        > zmiany otrzymanego kodu ? Czy jest jakaś magiczna kombinacja klawiszy,
        > która pozwala na taką zmianę czy może wiąże się to z większą "ingerencją w
        > system" ?
        >

Witam,

Ja mieszkam w budynku P1 w klatce I, jesli obecnie zakladane domofony sa
        identyczne z tym, ktory jest zamontowany w naszej klatce to nie ma problemu z
        indywidualnym (dowolnym i niejawnym) wyborem kodu do domofonu.
        Przerabialem ten problem i sprawa jest dosc prosta, wymaga jedynie obecnosci i
        wspoldzialania dwoch osob. Jedna w mieszkaniu, przy sluchawce, druga na dole
        przy klawiaturze. Nie pamietam dokladnie calej procedury, ale jesli sa chetni
        to moge przeslac ja mailem lub zamiescic na forum.

Pozdrawiam

Zbyszek Tolak
        P1/7
        • Gość: Zielony Re: Kod do domofonu IP: 194.9.223.* 18.10.02, 13:39
          Zbyszku, umieść to na forum - sprawdzę czy procedura zadziała na domofonie w
          mojej klatce. Spec od tego cuda stwierdził wczoraj, że nie ma mowy na dowolne
          wybranie sobie kodu, trzeba wybrać sobie "jeden z puli" - na omówienie aspektów
          technicznych umówiłem się z nim jak będą zakładane końcówki przy bramach.

pozdrawiam
          Krzysiek Markowski
          F1/16A
          zielony_@skrzynka.pl
      • Gość: Zielony Re: Kod do domofonu - można go zmienić samemu IP: 194.9.223.* 18.10.02, 16:20
        Witam !

Ufff, dlaczego nie wlazłem tam wcześniej ?!?!?
        :-)
        Jest sobie strona www.proel.pl/ , na której opisany jest produkt
        zamontowany w naszej klatce ... można sobie poczytać o szczegółach technicznych
        a na dokładkę jest FAQ ( www.proel.pl/faq.php ) gdzie opisane jest jak
        krok po kroku zmienić kod. Sprawa nie wygląda na zbyt skomplikowaną a na
        dodatek (faktycznie) nie wymaga wizyty "szpecjalisty".

pozdrawiam
        Krzysiek Markowski
        F1/16A
        zielony_@skrzynka.pl
    • Gość: Zielony Miejsca parkingowe IP: 194.9.223.* 21.10.02, 13:51
      Witam !

Swego czasu na spotkaniu mieszkańców był poruszany temat "koślawego" parkowania
      przed budynkami. Nie da się ukryć, że problem nadal istnieje. Na dodatek nie
      zawsze jest to wina osoby parkującej a specyfiki zapełniania się ( i dwrotnie )
      parkingu. Moim zdaniem rozwiązaniem problemu będzie wymalowanie lub inne
      oznakowanie miejsc parkingowych, tak aby osoba parkująca nawet na częściowo
      pustym parkingu zrobiła to jak trzeba - bo rozumiem, że samego parkowania to
      nie będziemy tu uczyć :-)

Co Wy, Współmieszkańcy, o tym sądzicie ?

Panie Andrzeju - jest coś takiego w planach ?

pozdrawiam
      Krzysiek Markowski
      F1/16A
      zielony_@skrzynka.pl
      • Gość: zibbyt Re: Miejsca parkingowe IP: RPWPRX* / *.zdem.compaq.com 21.10.02, 15:00
        Jestem bardzo za, bo mnie cholera bieze jak patrze czasami na parking pod
        budynkami P1 i P2 (od ul. Floriana).
        Jednoczesnie warto chyba zaznaczyc, ze chodniki nie sa przeznaczone na miejsca
        parkingowe, co niestety zdaza sie w/w opisanej lokalizacji.

Pozdrawiam

Zbyszek Tolak
        P1/7
        • Gość: Zielony Re: Miejsca parkingowe IP: 194.9.223.* 21.10.02, 15:49
          Gość portalu: zibbyt napisał(a):
          > Jednoczesnie warto chyba zaznaczyc, ze chodniki nie sa przeznaczone na
          > miejsca parkingowe ...

Witam !

Parkowanie na chodnikach jest praktykowane raczje przez mieszkańców naszego
          osiedla i wynika z braku miejsc parkingowych. Osobiście, gdybym wrócił do domu
          późno w nocy i nie zastał ani jednego wolnego miejsca na parkingu, też
          bym "wcisnął" swoje auto gdzieś na terenie osiedla, może nie na chodniku ale
          zapewne na wewnętrznej drodze.

Brak miejsc parkingowych wynika z:
          1. parkowania na naszych parkingach osób z osiedla obok
          2. "koślawego parkowania", gdzie dwa samochody zajmują miejsce przeznaczone dla
          trzech

Sytuacja poprawi się gdy:
          1. zostanie zakończona budowa ogrodzenia i bram (podobno do końca października)
          2. zostaną oznakowane miejsca do parkowania

Dodam na zakończenie, że parking od strony sąsiedniego osiedla ma taką
          konstrukcję, że parkowanie powinno się tam raczej odbywać pod kątem 90 stopni
          do obecnie praktykowanego ... ale może to tylko moje złudzenie ...

pozdrawiam
          Krzysiek Markowski
          F1/16A
          zielony_@skrzynka.pl
          • Gość: Waldek M Re: Miejsca parkingowe IP: 217.153.18.* 22.10.02, 14:30
            Krzysiu,
            O ile sobie dobrze przypominam, to zgodnie z informacją od p. Andrzeja Glanca,
            w "głębszych" zatoczkach od strony Spółdzielni mają być namalowane ukośne
            linie, które wyznaczą miejsca do parkowania i pozwolą na efektywniejsze niż do
            tej pory ich wykorzystanie. W tej chwili faktycznie stawianie samochodów w
            nazwijmy to "klasyczny" sposób powoduje, że miejsce jest niewykorzystane.
            Mogę natomiast z całą pewnością potwierdzić, że wiele miejsc przed budynkami F1
            i F2 jest zajmowanych przez lokatorów bloków Spółdzielni. Wiem również, że
            widząc budowę ogrodzenia część z nich wyrażała zainteresowanie partycypacją w
            jego kosztach. Myślę, że dla nas najlepszym rozwiązaniem byłoby pobieranie
            comiesięcznej raty za miejsca parkingowe używane przez osoby spoza naszego
            osiedla. I tu pytanie do p. Andrzeja - czy jest to możliwe do załatwienia
            formalnie i czy nie wymagałoby to np. dokładnego przyporządkowania miejsc
            odpowiednim osobom?
            Waldek Majewski
            F2/6
            • Gość: Waldek M Działka/Spółdzielnia. IP: 217.153.18.* 22.10.02, 14:48
              Do p. Andrzeja Glanca.
              Panie Andrzeju,
              Czy mogę prosić o upublicznienie pisma, które miał Pan wysłać do Zarządu
              sąsiedniej Spółdzielni Mieszkaniowej w sprawie wykorzystania pod ich drogę
              naszej działki? Dla wszystkich zainteresowanych - zgodnie z inwentaryzacją
              geodezyjną droga pomiędzy naszym Osiedlem i blokami Spółdzielni leży częściowo
              na naszej działce.
              Waldek Majewski
              F2/6
              • adm.omaz Re: Działka/Spółdzielnia. 22.10.02, 18:50
                Gość portalu: Waldek M napisał(a):

> Do p. Andrzeja Glanca.
                > Panie Andrzeju,
                > Czy mogę prosić o upublicznienie pisma, które miał Pan wysłać do Zarządu
                > sąsiedniej Spółdzielni Mieszkaniowej w sprawie wykorzystania pod ich drogę
                > naszej działki? Dla wszystkich zainteresowanych - zgodnie z inwentaryzacją
                > geodezyjną droga pomiędzy naszym Osiedlem i blokami Spółdzielni leży
                częściowo
                > na naszej działce.
                > Waldek Majewski
                > F2/6
                Panie Waldku

Wspomniane pismo będzie gotowe po zrobieniu dokladnej inwentaryzacji przy
                okazji rozliczenia inwestycji ogrodzenia (jeden raz geodeta).
                Upublicznianie pism pomiędzy podmiotami gospodarczymi na forum, nie byłoby
                chyba właściwym postępowaniem, natomiast każdy zainteresowany takie pismo, jak
                i każde inne może dostać do wglądu.
              • Gość: Zielony Re: Działka/Spółdzielnia. IP: *.stansat.pl / 10.1.4.* 22.10.02, 22:29
                > Czy mogę prosić o upublicznienie pisma, które miał Pan wysłać do Zarządu
                > sąsiedniej Spółdzielni Mieszkaniowej w sprawie wykorzystania pod ich drogę
                > naszej działki?

Wygląda na to, że upublicznienia wspomnianego dokumentu (via forum) nie
                będzie ...

Waldku, kiedy spodziewasz się odpowiedzi firmy Maxis, na złożone pismo
                dotyczące niedoróbek i usterek ? A może _to_ pismo chętnie by przeczytali
                wszyscy mieszkańcy (via forum) ? A jak nie to ja poproszę na maila :-)

pozdrawiam
                Krzysiek Markowski
                zielony_@skrzynka.pl

• Gość: Waldek M Re: Działka/Spółdzielnia. IP: 217.153.18.* 23.10.02, 15:05
                  Krzysiu,
                  Pewnie masz rację. Jedno wyjasnienie - pismo wysłałem później niż obiecałem, a
                  wynikało to z problemu formalnego jaki z tym miałem - nie chcę jednak na forum
                  precyzować o co chodziło.

A oto treść pisma:

Ożarów Maz., 9 października, 2002

Waldemar Majewski
                  ul. Floriana 12 A/6
                  05-850 Ożarów Mazowiecki

Pp. Sylwester Garbowski, Cezary Ksyta
                  MAXIS Sp. z o.o.
                  ul. Sternicza 129/36 a
                  01-310 Warszawa

Szanowni Państwo,

Dotyczy: Wywiązania się ze zobowiązań umownych i gwarancyjnych wobec
                  Członków Wspólnoty Mieszkaniowej „Osiedle Floriana”.

Liczba stron wraz Załącznikami: 2+6

WEZWANIE

W oparciu o umowy oraz akty notarialne, a także zapisy kodeksu cywilnego
                  dotyczące robót budowlanych niniejszym wzywam firmę Maxis Sp. z o.o. do
                  niezwłocznego:
                   usunięcia usterek i wad w wykonanych już pracach;
                   usunięcia braków i dokończenia prac niezakończonych.

Działając w imieniu Członków Wspólnoty Mieszkaniowej „Osiedle Floriana”
                  niniejszym przekazuję Państwu listę usterek i wad oraz listę braków i prac
                  niezakończonych dotyczących części wspólnych Osiedla Floriana w Ożarowie
                  Mazowieckim przy zbiegu ulic Floriana i Partyzantów.

Przypominam, że zgodnie z zapisami w aktach notarialnych ostatecznym terminem
                  zakończenia prac był 31 lipca 2002 r. – w tej chwili występuje więc ponad
                  dwumiesięczne opóźnienie.

Przypominam również, że zgodnie z kodeksem cywilnym na roboty budowlane
                  obowiązuje Państwa trzyletnia ustawowa rękojmia. Oczywiście okres przed
                  kompletnym zakończeniem prac oraz pomiędzy zgłoszeniem usterek a ich usunięciem
                  nie wlicza się do trwania okresu rękojmi i gwarancji.

kontynuacja…
                  strona 2

Niezastosowanie się do niniejszego wezwania spowoduje zlecenie wszystkich prac
                  (określonych jednostronnym protokołem) do wykonania zastępczego przez innego
                  Wykonawcę i wystąpienie przez Wspólnotę Mieszkańców „Osiedle Floriana” z
                  roszczeniem wobec
                  Maxis Sp. z o.o. o pokrycie kosztów przywołanego wykonania zastępczego.

Pozostaję z nadzieją na jak najszybszy kontakt z Państwa strony w celu
                  ustalenia szczegółowego harmonogramu prac.

Z poważaniem,

Waldemar Majewski

Załączniki: Lista usterek/wad wynikających z nieprawidłowego wykonania prac
                  budowlanych – 1 strona;
                  Lista braków/prac niezakończonych – 5 stron.

Do wiadomości: Administracja Wspólnoty Mieszkaniowej „Osiedle Floriana”,
                  tel/fax. 721 05 61
                  LISTA USTEREK/WAD WYNIKAJĄCYCH Z NIEPRAWIDŁOWEGO WYKONANIA PRAC BUDOWLANYCH

1) CZĘŚĆ WSPÓLNA.
                  1.1. Pozapadane chodniki i drogi wewnętrzne w tym szczególnie w wejściach do
                  klatek schodowych i we wjazdach do garażów.
                  1.2. Źle wyprofilowane spadki dla odprowadzenia wód opadowych na drogach
                  wewnętrznych – np. od południowej strony budynku F2.
                  1.3. Złe wyprofilowanie i brak wykończenia konstrukcji schodów zewnętrznych, co
                  skutkuje np. pozostawaniem wody opadowej na spocznikach.
                  1.4. Złe wyprofilowanie i brak zabezpieczenia skarpy między budynkami F1 i F2,
                  co skutkuje zalewaniem garażów i rozmywaniem skarpy podczas opadów
                  atmosferycznych.
                  1.5. Brak prawidłowego rozwiązania odprowadzenia wody z rynien daszków nad
                  wejściami do klatek schodowych – w efekcie następuje rozmywanie trawników w
                  miejscach spływu z rynien.
                  1.6. Złe zabezpieczenie antykorozyjne poręczy balkonowych – w efekcie pojawiają
                  się wykwity korozji na powierzchni poręczy balkonowych.
                  1.7. Braki w korytach kablowych – w efekcie na pewnych odcinkach kable
                  zwieszają się luzem bez zabezpieczenia.
                  1.8. Niezabezpieczone otwory z zaworami ujęć zewnętrznych przy budynku P1.
                  1.9. Brak lub usunięcie elementów samozamykaczy w drzwiach wejściowych do
                  klatek schodowych. W brew opinii prezentowanej przez Administratora w drzwiach
                  obsługiwanych i kontrolowanych przez zamek elektromagnetyczny domofonu powinien
                  być zamontowany działający samozamykacz – pozwala to na ustawienie stałej siły
                  zamykającej drzwi i uchronienie przed rozregulowaniem elektromagnesu.
                  1.10. Nieskomprymowany(niezagęszczony) grunt pod posadzką w piwnicach – w
                  efekcie pękające i pozapadane posadzki i odspajające się od stropu i pękające
                  ścianki działowe.
                  1.11. Brak prawidłowego rozwiązania odprowadzenia wód opadowych ze skarpy
                  pomiędzy budynkami P1 i P2 – rozmywanie skarpy i wypłukiwanie gruntu na drogi
                  wewnętrzne.
                  1.12. Brak prawidłowego rozwiązania odprowadzenia wód opadowych z rur
                  spustowych (np. budynek P2 przy wejściu do kotłowni), co skutkuje zalewaniem
                  ścian zewnętrznych i rozmywaniem chodników.

LISTA BRAKÓW/PRAC NIEZAKOŃCZONYCH

2) CZĘŚĆ WSPÓLNA.
                  2.1. Brak zainstalowanych i działających instalacji domofonowych w budynkach P2
                  i F1.
                  2.2. Nieskończone cokoliki na ścianach zewnętrznych budynków mieszkalnych.
                  2.3. Niewyprawione słupy przy wjazdach do garaży i dolne powierzchnie płyt
                  stropowych nad wjazdami do garaży.
                  2.4. Nieobrobione drzwi wejściowe do klatek schodowych – zewnętrzna i
                  wewnętrzna para.
                  2.5. Nieskończona nawierzchnia miejsc parkingowych – np. narożnik pd.-zach.
                  pomiędzy głównym wjazdem i ul. Floriana.
                  2.6. Niewykończone lub w ogóle brak poręczy nad garażami wewnątrz osiedla, przy
                  schodach i pochylniach.
                  2.7. Niezagospodarowana „luka” pomiędzy pochylnią przy budynku F1 i ścianą
                  garażu wewnętrznego.
                  2.8. Braki w oświetleniu przy garażach.
                  2.9. Niewykończony dach łącznika pomiędzy budynkami P1 i P2.
                  2.10. Nieskończone drzwi z klatek schodowych na korytarze piwnic – nieobrobione
                  ościeżnice i niezabezpieczone progi.
                  2.11. Brak zakończenia okablowania instalacji niskoprądowych – na ścianach
                  klatek wiązki niezabezpieczonych i niepomufowanych kabli.

3) BUDYNEK P1.
                  3.1. Niewyprawione ściany nad rozdzielnicami elektrycznymi w wejściach do
                  piwnic.
                  3.2. Odspojony tynk na ścianach klatki I.
                  3.3. Brak plafonów oświetleniowych na klatce I.
                  3.4. Brak płytek lastrykowych na posadzce w klatce I.

4) BUDYNEK P2.
                  4.1. Brak wykończenia posadzki na klatce II na piętrze 3 – szlichta betonowa
                  bez pytek lastrykowych.
                  4.2. Odspojony tynk zewnętrzny na południowej elewacji – klatka I, piętro 3.
                  4.3. Nieskończona elewacja zewnętrzna – braki okładziny kamiennej ścian poziomu
                  przyziemia.

5) BUDYNEK F1.
                  5.1. Nieskończone malowanie ścian i sufitów klatek schodowych.
                  5.2. Brak wykończenia otworów wentylacyjnych dla wentylacji szachtów
                  instalacyjnych i wentylacji grawitacyjnej klatki.

6) BUDYNEK F2.
                  6.1. Niewykończony otwór wentylacyjny miedzy 2 i 3 piętrem klatki I – brak
                  kratki wentylacyjnej.
                  6.2. Nieskończone wyprawki ścian klatek schodowych poprzedzające malowanie.

• Gość: zibbyt Re: Miejsca parkingowe IP: RPWPRX* / *.zdem.compaq.com 22.10.02, 17:02
              Panie Waldku,

Z tym wynajmowaniem miejsc parkingowych bym sie tak nie spieszyl.
              Na poczatek chyba dobrze by bylo sprawdzic ile samochodow mieszkancow naszego
              osiedla jest na stale parkowanych na miejscach parkingowych (poza garazami).

Z powazaniem

Zbyszek Tolak
              P1/7
              • Gość: Zielony Re: Miejsca parkingowe IP: *.stansat.pl / 10.1.4.* 22.10.02, 22:21
                Gość portalu: zibbyt napisał(a):
                > Z tym wynajmowaniem miejsc parkingowych bym sie tak nie spieszyl.
                > Na poczatek chyba dobrze by bylo sprawdzic ile samochodow mieszkancow
                > naszego osiedla jest na stale parkowanych na miejscach parkingowych (poza
                > garazami).

No, no ... aby nie było tak, że my tu zbieramy kaskę od zmotoryzowanych
                sąsiadów a sami nie będziemy mieli gdzie auta postawić :-)
                Coś mi się wydaje, że niewiele będzie tych miejsc do wynajęcia ...

pozdrawiam
                Krzysiek Markowski
                zielony_@skrzynka.pl
                • Gość: zibbyt Re: Miejsca parkingowe IP: RPWPRX* / *.zdem.compaq.com 23.10.02, 09:26
                  W zalej rozciaglosci sie zgadzam. mialem rowniez na mysli, choc tego nie
                  napisalem, sytuacje z odwiedzajacymi nas goscmi, ktorzy nie mieliby gdzie
                  zaparkowac na naszym osiedlu.

Pozdrawiam

Zbyszek Tolak
                  P1/7
              • Gość: Waldek M Re: Miejsca parkingowe IP: 217.153.18.* 23.10.02, 15:10
                Zbyszku,
                Zgadzam się - dlatego pisałem o "przyporządkowaniu" miejsc - chodziło mi o
                ustalenie liczby i lokalizacji dla członków, ustaleniu koniecznej rezerwy dla
                naszych gości i wtedy z reszty wynajęciu osobom z zewnątrz.
                Waldek Majewski
                F2/6
            • adm.omaz Re: Miejsca parkingowe 22.10.02, 18:41

> Krzysiu,
              > O ile sobie dobrze przypominam, to zgodnie z informacją od p. Andrzeja
              Glanca,
              > w "głębszych" zatoczkach od strony Spółdzielni mają być namalowane ukośne
              > linie, które wyznaczą miejsca do parkowania i pozwolą na efektywniejsze niż
              do
              > tej pory ich wykorzystanie. W tej chwili faktycznie stawianie samochodów w
              > nazwijmy to "klasyczny" sposób powoduje, że miejsce jest niewykorzystane.
              > Mogę natomiast z całą pewnością potwierdzić, że wiele miejsc przed budynkami
              F1
              >
              > i F2 jest zajmowanych przez lokatorów bloków Spółdzielni. Wiem również, że
              > widząc budowę ogrodzenia część z nich wyrażała zainteresowanie partycypacją
              w
              > jego kosztach. Myślę, że dla nas najlepszym rozwiązaniem byłoby pobieranie
              > comiesięcznej raty za miejsca parkingowe używane przez osoby spoza naszego
              > osiedla. I tu pytanie do p. Andrzeja - czy jest to możliwe do załatwienia
              > formalnie i czy nie wymagałoby to np. dokładnego przyporządkowania miejsc
              > odpowiednim osobom?
              > Waldek Majewski
              > F2/6

Witam
              Panie Waldku

Parkingi są częścią wspolną, ale jeżeli będzie na ten temat zgoda Wspolnoty to
              możemy oznaczyć je numerycznie dla właścicieli. Musimy pozostawić część miejsc
              dla gości, naszych oczywiście.

Miejsca dla innych za opłatą - jak najbardziej tak, jeśli ich wystarczy. Byłby
              to pożytek Wspólnoty, który mógłby być wykorzystany np. w zmniejszeniu kosztów
              miesięcznych ewentualnej ochrony.

O tym wszystkim musi jednak zdecydować Wspolnota. Gdyż jest to własność
              całości wspołwłaścicieli.
      • adm.omaz Re: Miejsca parkingowe 22.10.02, 18:31
        Witam
        Odpowiadam po przerwie, miałem kłopoty z chello.

Jak najbardziej tak. Miejsca będą oznaczone farbą, ale po zakończeniu przez
        Maxis wykończenia parkingow oraz po uporządkowaniu po budowie ogrodzenia.
        • Gość: Zielony Re: Miejsca parkingowe IP: *.stansat.pl / 10.1.4.* 22.10.02, 22:11
          adm.omaz napisał:
          > Miejsca będą oznaczone farbą, ale po zakończeniu przez
          > Maxis wykończenia parkingow oraz po uporządkowaniu po budowie ogrodzenia.

Panie Andrzeju, na pytanie, kiedy Maxis wykończy parkinkgi odpowie Pan
          zapewne, że to pytanie do Maxis'u ... ok, a jak się ma sprawa ogrodzenia. Z
          tego co pamiętam prace mają być zakończone do końca tego miesiąca. Czy jest to
          realny termin ?

pozdrawiam
          Krzysiek Markowski
          zielony_@skrzynka.pl

• norbi75 Re: Miejsca parkingowe 22.10.02, 23:27
            Panie Andrzeju,

jak to będzie z ogrodzeniem? Czy zdążą? Czy obecna pogoda nie jest przeszkodą?
            Dodatkowe 2-a pytania zwiazane z tematem:
            1. jak to bedzie z ogrodzeniem naszego Sąsiada od strony wschodniej?;
            2. profile słupków obecnie nie posiadają zakrycia i woda obecnie wlewa sie do
            środka. Czy takowe zabezbieczenie bedzie zamontowane?

Pozdrawiam,
            Norbert
    • Gość: Zielony Basen IP: *.stansat.pl / 10.1.4.* 22.10.02, 22:40
      :-)
      Nie, nie ... nie na naszym osiedlu ale tzw. "rzut beretem" od naszego osiedla.
      Nowy basen.
      Czy ktoś posiada informację, kiedy to cudo otwierają ?
      W urzędzie gminy otrzymałem odpowiedź, że może tydzień, może dwa, a może
      trzy ... czyli nic konkretnego...

pozdrawiam
      Krzysiek Markowski
      zielony_@skrzynka.pl
      • Gość: zibbyt Re: Basen IP: RPWPRX* / *.zdem.compaq.com 23.10.02, 09:37
        Wydaje mi sie, ze w niedziele (ostatnia) odbyla sie chuczna pompa (otwarcie dla
        oficieli) basenu. Przejezdzajac widzialem (w sobote) ustawiane mikrofony,
        baloniki itd.
        Oczywiscie to otwarcie moglo miec cos wspolnego z najblizszym weekendem
        (wybory) i to by oznaczalo, ze uzytkowe otwarcie moze nastapic za jakis czas.

Tez nic konkretnego, ale cos.

Pozdrawiam

Zbyszek Tolak
        P1/7
        • Gość: Widz Re: Basen IP: *.stansat.pl / *.gazeta.pl 24.10.02, 08:55
          W ostatnia sobote i nidziele basen został otwarty dla zwiedzających (oczywiście
          wybory) za dwa tygodnie ma byc dostępny dla ludu - wykończenie wnętrza jest Ok -
          pozytywne zaskoczenie ale ... zawsze są jakieś ale ...Kusociński na cokole -
          przez dzieci będzie nazywany Wampirem z Ożarowa - posiano trawe na otaczającym
          basen terenie - nic z tego nie będzie za zimno by wzeszła i nie zmarzła
          (pieniądze w błoto - dosłownie) ...no i przebieralnie - są tak przeszklone ze
          będze masa radości z podglądania - może po pierwszym miesiącu działania basenu
          kiedy to "wyjdzie w praniu" pojawią się żaluzje ?
          Och .. starczy to przeca nie na temat ....
          BTW ..przydało by się forum Ozarowa ...

Pozdro.
      • Gość: Zielony Re: Basen - termin IP: 194.9.223.* 30.10.02, 12:26
        Witam !

Z informacji uzyskanych dziś w Urzędzie Miasta i Gminy basen ma być otwarty
        około 15 listopada :-)

pozdrawiam
        Krzysiek Markowski
        zielony_@skrzynka.pl
    • norbi75 Idzie Zima - Strach Pomysleć! 22.10.02, 23:44
      Panie Andrzeju,

lada moment bedziemy mieli temperatury ujemne przez wieksza czesc doby a...:
      1. schody w m.in. P2 nie są nadal odpowiednio przygotowane do użytkowania -
      obecnie sluza jako zbiorniki wody deszczowej;
      2. czesc rynien, m.in. przy klatce P2 wylewa wode deszczowa wprost na chodnik
      przed schodami;
      GROZI TO ZIMA MIN. POTLUCZENIEM 4-ech liter!

Uprzejmie prosze i zobowiazuje Pana jako Zarzadce Wspolnoty do poinformowania
      firmy "Maxis" o ewentualnych konsekwencjach prawnych wynikających z
      niedopełnienia obowiązku budowlanego.

Pozdrawiam i dziekuję,
      Norbert Molski
    • Gość: Zielony Urząd Nadzoru Budowlanego wpadnie we wtorek IP: *.stansat.pl / 10.1.4.* 27.10.02, 21:54
      Witam !

Zaciekawiła mnie informacja porozwieszana na klatkach ...
      Zna ktoś może szczegóły dotyczące wizyty wymienionego w tytule urzędu na
      terenie naszego osiedla w najbliższy wtorek ?

pozdrawiam
      Krzysiek Markowski
      zielony_@skrzynka.pl
      • adm.omaz Re: Urząd Nadzoru Budowlanego wpadnie we wtorek 27.10.02, 23:33
        Gość portalu: Zielony napisał(a):

> Witam !
        >
        > Zaciekawiła mnie informacja porozwieszana na klatkach ...
        > Zna ktoś może szczegóły dotyczące wizyty wymienionego w tytule urzędu na
        > terenie naszego osiedla w najbliższy wtorek ?
        >
        > pozdrawiam
        > Krzysiek Markowski
        > zielony_@skrzynka.pl

Witam

Pare miesięcy temu jedna z Pań (nie podpisala aktu not) wysłała pismo do
        Starostwa w sprawie Jej zdaniem niewłaściwego pozwolenia na budowę wydanego
        przez UM i GM Ożarów Maz.Dotyczyło to pismo w szczegolności garaży
        wolnostojących. Teraz Starostwo ma przeprowadzić rozpoznanie. Jeżeli to ta
        Pani wywiesiła owe kartki to nie wiem w jakim celu. Obecnie budynki są
        prawomocną decyzją zamieszkane i takie działania mogą wprowadzić tylko zamęt i
        niepotrzebne zamieszanie.
        • Gość: Zielony Re: Urząd Nadzoru Budowlanego wpadnie we wtorek IP: 194.9.223.* 28.10.02, 08:42
          adm.omaz napisał:
          > Pare miesięcy temu jedna z Pań (nie podpisala aktu not) wysłała pismo do
          > Starostwa w sprawie Jej zdaniem niewłaściwego pozwolenia na budowę wydanego
          > przez UM i GM Ożarów Maz.Dotyczyło to pismo w szczegolności garaży
          > wolnostojących. Teraz Starostwo ma przeprowadzić rozpoznanie. Jeżeli to ta
          > Pani wywiesiła owe kartki to nie wiem w jakim celu. Obecnie budynki są
          > prawomocną decyzją zamieszkane i takie działania mogą wprowadzić tylko zamęt
          > i niepotrzebne zamieszanie.

Skoro urzędnicy fatygują się osobiście pooglądać inwestycje i dokumenty to
          argumenty przedstawione w tym piśmie musiały być przekonywujące ... poczekamy -
          zobaczymy ...

pozdrawiam
          Krzysiek Markowski
          zielony_@skrzynka.pl
      • norbi75 Re: Urząd Nadzoru Budowlanego - Co nowego? 30.10.02, 08:53
        Witam,

ciekawi mnie czy i ewentualnie jakimi wnioskami zakończyła się inspekcja?
        Czego dokładnie dotyczyła ww. inspekcja?

Pozdrawiam i z góry dziękuję,
        Norbert Molski
    • Gość: Zielony Uniki stosowane przez developerów - do poczytania IP: 194.9.223.* 28.10.02, 08:39
      Witam

Rzeczpospolita opisała jakie uniki stosują firmy, aby nie mówić o swoich
      nieudanych inwestycjach ...

www.rzeczpospolita.pl/dodatki/nieruchomosci_021028/nieruchomosci_a_6.html#1

pozdrawiam
      Krzysiek Markowski
      zielony_@skrzynka.pl
      • Gość: Ake Ogrodzenie IP: *.com.pl 29.10.02, 07:19
        Czy ktos z Was może orientuje się co dzieje się z naszym ogrodzeniem, pracuję
        ppopołudniami, a panowie którzy dotą pracowali zniknęli jak kamień w wodę.
        Przeczekujemy do wiosny? Pozdrawim AKe 9/F1
        • Gość: milka12 Nieświecące lampy na osiedlu - do admin. CD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.02, 08:21

Panie Andrzeju!

Te lampy nadal się nie świecą!!!???

Dorota Adryan

"Data: 15-10-2002 18:36

Zgłoszenie zostało przyjęte i przekazane konserwatorowi.
          • Gość: Zielony Re: Nieświecące lampy na osiedlu - do admin. CD IP: 194.9.223.* 29.10.02, 08:47
            Witam !

Ja to bym przyatakował konserwatora elektryki.
            Zawsze masz pewność, że zgłoszenie do niego trafiło , otrzymasz przybliżony
            termin wizyty (naprawy) i możesz eskalować. Telefonu nie pamiętam ale na
            klatkach wisi - a człowiek jest 24/24 ...

pozdrawiam
            Krzysiek Markowski
            zielony_@skrzynka.pl
        • Gość: Zielony Re: Ogrodzenie IP: 194.9.223.* 29.10.02, 08:40
          Witam !

Domyślam się, że ci sami panowie dziugają obecnie w zakamarkach swojej
          fabryczki nasze ogrodzenie i zajadą lada moment TIR'em wyładowanym tymi
          elementami. Samo montowanie będzie szybką akcją ( z tego co pamiętam elementy
          są skręcane ) - zapewne starczy im jedna sobota :-)

Powyższe może potwierdzić lub zdementować Pan Andrzej ...

pozdrawiam
          Krzysiek Markowski
          zielony_@skrzynka.pl
    • norbi75 Dlaczego to sie dzieje taak często? (do P. Admin.) 31.10.02, 11:23
      Witam Panie Andrzeju,

w ciągu ostatnich miesięcy zgłaszane były co najmniej 3 razy usterki związane z
      systemem ogrzewania i nagrzewania ciepłej wody.
      Prosze Nam (Członkom Wspólnoty) przedstawić co sie składa na tak częste przerwy
      w dostawie tych mediów.
      Pytanie tez nasuwa sie dlaczego np. w dzien kaloryfery (ustawione non stop na
      4) grzeja znacznie mocniej niz w poznych godzinach nocnych?
      Czy na tym polega automatyka naszego pieca, ze poszczegolny lokal nie moze
      samemu ksztaltowac wlasną temperaturę?

I jeszcze jedno - nie zauwazylem odpowiedzi dotyczacej postepu prac
      ogrodzeniowych w stosunku do zalozen harmonogramu prac? Czy mozemy liczyc na
      ww. informację?

Czekam pilnie na odpowiedz.
      Pozdrawiam,
      Norbert Molski

• Gość: Zielony Re: Dlaczego to sie dzieje tak często? IP: 194.9.223.* 31.10.02, 12:42
        Tak, wczorajszy dzień był mocny ... wróciłem z pracy ... ciepłej wody nie ma,
        grzejniki zimne ... ale co tam, siadam przed TV aby się odstresować a tu ...
        kablówka nie działa ... dzwonię do konserwatora CO - zajęte, dzwonię do
        konserwatora TV SAT - zajęte, myślę sobie - pewnie współmieszkańcy atakują
        obydwu panów.Dobrze, że był prąd - mogłem chociaż gazetę poczytać ... :-)

Dołączam się, Panie Andrzeju, do pytań Norberta oraz dodam jedno swoje -
        dlaczego znowu Pan nie odpowiada na nasze pytania wcześniej zadane ?
        Sam mnie Pan swego czasu utwierdzał w przekonaniu, że sporo osób czyta to
        forum - dlaczego zatem nie prowadzi Pan z nami dialogu, nie umieszcza tu
        informacji przeznaczonych dla wszystkich mieszkańców ? Oczywiście awaria łącza
        raz na jakiś czas jest zrozumiała.

pozdrawiam
        Krzysiek Markowski
        zielony_@skrzynka.pl
    • Gość: Zielony _____Strona Osiedla Floriana _____ IP: *.stansat.pl / 10.1.4.* 02.11.02, 22:42
      Witam !

Nie ma się co chyba rozpisywać ...
      Zapraszam pod adres : osiedle-floriana.w.interia.pl/

pozdrawiam
      Krzysiek Markowski
      zielony_@skrzynka.pl
      • Gość: cochon Re: _____Strona Osiedla Floriana _____ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.11.02, 12:06
        huh huh
        stronka jest nie da sie ukryc
        problem tylko w tym ze procz rozkladu jazdy mzk i pkp
        nie dziala nic wiecej ...
        ale wersja beta ma to do siebie
        choc moze lepiej nazywac ja jeszcze alfa :))
        pozdrawiam
        • Gość: Zielony Re: _____Strona Osiedla Floriana _____ IP: 194.9.223.* 04.11.02, 13:03

> huh huh
          > stronka jest nie da sie ukryc
          > problem tylko w tym ze procz rozkladu jazdy mzk i pkp
          > nie dziala nic wiecej ...
          > ale wersja beta ma to do siebie
          > choc moze lepiej nazywac ja jeszcze alfa :))
          > pozdrawiam

Cochon - używasz przeglądarki IE 5.0 zapewne - dziś zauważyłem tego bagola i
          wieczorkiem postaram się to poprawić. W chwili obecnej stronka działa na wersji
          IE od 5.5 w górę ... doraźnie proponuję zainstalować sobie nowszą wersję
          przeglądarki :-)

pozdrawiam
          Krzysiek Markowski
          zielony_@skrzynka.pl
          • Gość: cochon Re: _____Strona Osiedla Floriana _____ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.11.02, 14:54
            :))
            zielony - doraznie to ja mam explorer 6, ale w domu gdzie nie mam lacza :((
            a na forum wchodze bedac w pracy i tu niestety bez admina to ja ruszyc palcem
            nie moge ;))

pozdrawiam
            • Gość: Zielony Re: _____Strona Osiedla Floriana _____ IP: 194.9.223.* 04.11.02, 15:00
              > :))
              > zielony - doraznie to ja mam explorer 6, ale w domu gdzie nie mam lacza :((
              > a na forum wchodze bedac w pracy i tu niestety bez admina to ja ruszyc palcem
              > nie moge ;))

W takim razie dopiero od jutra będziesz mógł w pracy latać po stronce bez
              problemów - chyba, że dziś dasz adminowi na browara :-)

pozdrawiam
              Krzysiek Markowski
              zielony_@skrzynka.pl
              • Gość: Widz Re: _____Strona Osiedla Floriana _____ IP: *.stansat.pl / *.gazeta.pl 04.11.02, 21:52
                Ho Ho Ho ...jestem pod wrażeniem ... stronka chodzi bez zarzutu
                och ..sa jeszcze ludzie którym się chce ...
                Gratuluję i pozdrawiam
                Jacek- sąsiad zza miedzy.
                • Gość: Aśka P. Re: _____Strona Osiedla Floriana _____ IP: proxy / 212.244.106.* 05.11.02, 09:31
                  Gratuluję pomysłu.

Strona u mnie działa praktycznie bez zarzutu, z jednym wyjątkiem. Nie wiem
                  dlaczego, ale nie wieszczą mi się ostatnie litery z każdego zdania. Tak jakby
                  się chowały za coś ;-)

Pozdrawiam
                  Aśka P.
                  • Gość: Zielony Re: _____Strona Osiedla Floriana _____ IP: 194.9.223.* 05.11.02, 09:54
                    Asiu, zrób "PrintScreen'a" tego bagola, wklej do word'a i podeślij mi mailem na
                    adres: osiedle_floriana@interia.pl

Podaj również wersję swojej przeglądarki.

Zobaczymy co da się zrobić ...

pozdrawiam
                    Krzysiek Markowski
                    zielony_@skrzynka.pl
    • Gość: Zielony --- ZAMYKAMY TEN WĄTEK --- IP: *.stansat.pl / 10.1.4.* 09.11.02, 21:11
      Witam

Zgodnie z informacją zamieszczoną na stronie:
      osiedle-floriana.w.interia.pl/
      zamykam ten wątek i otwieram nowy dotyczący naszego osiedla.

Mam nadzieję, że do czasu stworzenia naszego własnego forum z prawdziwego
      zdarzenia ten nowy wątek będzie nam służył do prowadzenia wirtualnych dyskusji.

Nazwa nowego wątku : OSIEDLE FLORIANA w Ożarowie Mazowieckim
      Adres nowego wątku :
      www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=106&w=3575621
      pozdrawiam
      Krzysiek Markowski
      zielony_@skrzynka.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka