kajtki2 26.04.06, 12:34 Witam. Czy macie może jakieś opinie o tym developerze? Jestem zainteresowanu kupnem mieszkania u nich bo będą budowali w mojej okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: katy Re: Opinie o ARCHE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 12:56 w jakiej cenie jest tam metr? Wyglądają na poważnych i okolica też mi sie podoba :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hj Re: Opinie o ARCHE IP: *.eds.net 26.04.06, 13:54 Jezlei to na Woronicza... To cena jest niska bo deweloper jest taki sobie, a niedulgo zaraz obok pojdzie trasa expresowa... Porazka.... Marina Mokotow tez to odczuje .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katy Re: Opinie o ARCHE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 14:53 a czy jest jeszcze cos w Wawie ciche i spokojne...? Tam gdzie jest blokowisko to wiesz, że juz więcej przynajmniej nie zmieszczą...Jak kupujesz gdzie jest pusto (nie wiem czy jest w ogóle jeszcze pusto w Wawie ) to nie wiesz co zaraz Ci postawią: nastepny blok, centrum handlowe, autostrade czy cmentarz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hj Re: Opinie o ARCHE IP: *.eds.net 26.04.06, 15:20 Zgadzam sie .... ale nie generalizowalbym ,,,, co jak co ulicy (autostrady, trasy szybkiego ruchu) , po ktorej dzien i noc mnkna samochody pod nosem bym nie chcial by miec Odpowiedz Link Zgłoś
kajtki2 Re: Opinie o ARCHE 26.04.06, 16:16 Nikt by nie chciał mieć autostrady pod domem ale narzekać na brak takowych wszyscy lubia. Niestety nie da się zrobić autostrady, obwodnicy itp tak żeby nikomu nie przeszkadzała bo zawsze bedzie biegła koło czyjegoś domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: Opinie o ARCHE IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 18:20 ja akurat kupilem od nich na Woronicza- z pelna swiadomoscia trasy. Ale to jest miasto, jakbym chcial mieszkac na wsi (teraz mieszkam- 1,5 godziny jade do pracy)to bym sobie kupil w Jozefowie. A tak wiem, ze w pol godzinki dojade do pracy. Zreszta cena byla sporo nizsza niz w Marinie i dlatego moglem sobie pozwolic o prawie 20 metrow wiecej niz w tym getcie. Woronicza byla oprotestowana przez ekologow, dlatego jeszcze do teraz nie oddali drugiego budynku, chociaz ludzie w nim mieszkaja. I pewnie stad niska cena, bo niektore apartamenty z Mariny tez bede miec okna na trase, a kosztuja sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Opinie o ARCHE IP: *.bas.roche.com 26.04.06, 19:11 Gwoli ścisłości: żadne mieszkanie oraz żaden apartament w Marinie nie będzie miał okna na trasę. Między trasą a budynkami Mariny jest pozostawiony wolny pas na którym mają powstać zabudowania, które osłonią Marinę od hałasu. Nawet jeśli żadne zabudowania nie powstaną, to jest to zawsze pewna odległość którą można np. zadrzewić. Natomiast co do Woronicza Parku, to wiele mieszkań też będzie całkiem dobrze osłoniętych od uciążliwości trasy - szczególnie budynek położony bliżej Mariny i okna w stronę ul. Etiudy i Mariny. Biorąc pod uwagę ceny jakie były w Woronicza Park to inwestycja ta miała wręcz znakomity stosunek jakości do ceny (całkiem niska cena w bardzo dobrej lokalizacji). Miała, bo oczywiście wszystkie mieszkania już sprzedano z tego co wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamilz12 Re: Opinie o ARCHE IP: *.koba.pl / *.koba.pl 26.04.06, 19:38 Kupiłem od nich mieszkanie na Woronicza i wystawiam im bardzo dobrą opinię.Technicznie bez zastrzeżeń.Obsługa biura OK. Jestem zadowolony i polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: Opinie o ARCHE IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 21:13 przed Woronicza jest dzialka SGGW i podejrzewam, ze kiedys tez pojdzie pod mlotek i powstanie albo budynek mieszkalny, albo biurowiec. Pewnie piszesz o tych dzialkach- zanim drzewa urosna, to troche minie czasu. A jak narazie okna sa w strone ewentualnej trasy- cos DD mowilo, ze sie gmina zastanawia nad ta dzialka. Ostatnio znajomy odbieral mieszkanie od DD na Marinie - i prawde mowiac troche gorzej byla zrobiony np. instalacje wodne. Jak kupowalem, to mialem troche obiekcji co do dewelopera, ale wykonanie jest naprawde w porzadku, a juz drugie odbieralem (pierwsze bylo u slynacego z jakosci dewelopera- ale bylo wiecej krzywych scian, niz w Woronicza). Co do wykonania, tez jestem zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś