Dodaj do ulubionych

Zielone Zacisze ? - potrzebne informacje ??

IP: *.stacje.agora.pl 24.10.01, 16:27
Witam

Zainteresowałem się tą inwestycją (Zielone Zacisze) i tak chciałem zapytac czy
moze posiadacie jakies istone informacje o inwestorze, jego poprzednich
projektach, bądź o samej budowie ?
A może są tu już jacyś "przyszli" sąsiedzi ?????

pozdrawiam

Pozdrawiam / Best regards

grzesiek
//red GL1500/6'99 1:10 w domu i Vmaax w sercu ;)))))
Obserwuj wątek
    • Gość: taurus Re: Zielone Zacisze ? - potrzebne informacje ?? IP: 195.94.222.* 27.10.01, 14:52
      Nie chce mi sie juz kolejny raz zachwalac inwestycji na tym forum, wiec powiem
      tylko - kupuj.

taurusso@polbox.com
      • Gość: Gerard Re: Zielone Zacisze ? - potrzebne informacje ?? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.01, 14:03
        Inwestycja wyglada b. ciekawie.Przed podpisaniem umowy wstrzymuja mnie jednak :
        1. nieciekawa okolica z punktu widzenia bezpieczenstwa- moze ktos mnie
        przekona, ze jest inaczej.
        2. niekorzystna umowa -szczegolnie zapis dotyczacy "rewaloryzacji" ceny przy
        zmianie Vatu - nawet w stosunku do wplaconych kwot.
        Ponadto system kar za odstapienie od umowy jest dramatyczny - przykladowo przy
        rezygnacji musze zaplacic 20% kare nawet wowczas gdy przyprowadze innego
        klienta na moje miejsce!
        Te zapisy tak mnie zniechecily, ze wybilem sobie z glowy (na razie) Zielone
        Zacisze
        Pozdrawiam. Gerard.
        • Gość: taurus Re: Zielone Zacisze ? - potrzebne informacje ?? IP: *.retsat1.com.pl 01.11.01, 18:55
          Z tego co pamietam z umowy, to 20% nie obowiazuje jezeli znajdziesz zastepce.
          Co do VATu, to podobne zapisy (lub mniej korzystne) znajdziesz w umowach innych
          deweloperow. Natomiast temat bezpieczenstwa w tym rejonie zostal juz dobrze
          skomentowany przez innych.
          • Gość: Gerard Re: Zielone Zacisze ? - potrzebne informacje ?? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.01, 18:36
            Gość portalu: taurus napisał(a):

> Z tego co pamietam z umowy, to 20% nie obowiazuje jezeli znajdziesz zastepce.

Nieprawda - sprawdź par 11 p. 3

> Co do VATu, to podobne zapisy (lub mniej korzystne) znajdziesz w umowach innych
            >
            > deweloperow.
            Też nieprawda - bardziej niekorzystnego zapisu być nie może. Uczciwsi :-)
            deweloperzy piszą o cenach netto pomijając temat Vatu. W takim przypadku Vat
            placisz taki jaki jest na fakturze, którą otrzymujesz najpóźniej 7 dnia od
            dokonania zapłaty. I nie ma mowy o żadnej rewaloryzacji. Żeby nie być gołosłownym
            - tak jest np u Skanska-Exbud.

Natomiast temat bezpieczenstwa w tym rejonie zostal juz dobrze
            > skomentowany przez innych.

A to prawda i to pocieszająca.

Pozdrawiam. Gerard
    • Gość: p. Re: Zielone Zacisze ? - potrzebne informacje ?? IP: 192.168.14.* / 192.168.14.* / *.121.135.226.host.de.colt.net 28.10.01, 01:02
      Inwestycja i inwestor chyba OK. Tyle że okolica delikatnie mówiąc mocno
      nieciekawa - ze względów przede wszystkim bezpieczeństwa, ale też i
      komunikacji - choć po przebudowie żaby jest o niebo lepiej. Niemniej i tak nie
      polecam.

Aha - żeby nie było że nie wiem o czym mówię - mieszkam 100 metrów dalej przy
      Kondratowicza. I całym sercem pragnę wynieśc się z Bródna jak tylko się da
      najszybciej.
      P.
      • Gość: MK Re: Zielone Zacisze ? - potrzebne informacje ?? IP: *.proszynski.pl 12.11.01, 12:42
        Jakbym mieszkała 100 m od ul. Kondratowicza (czytaj: obrzydliwe, śmierdzące
        bloki z płyty z chmarami rozbestwionych karaluchów/prusaków biegających nawet
        po brzuchu) to już dawno bym się wyniosła. Kilka lat temu mieszkałam przy ul.
        Wyszogrodzkiej.
    • Gość: tomala Re: Zielone Zacisze ? - potrzebne informacje ?? IP: *.ciop.waw.pl 29.10.01, 09:53
      Potwierdzam, że inwestycja wygląda O.K. Mam rezerwację jednego z mieszkań w budynku A. Jeżeli chodzi o
      dewelopera jego papiery są O.K. (sprawdzałem m.in. w banku PBK), budują bez kredytu, chociaż w każdej
      chwili może się to zmienić. Oprócz budynku A na Bródnie Turret Poland nie wybudował w Polsce żadnego bloku
      mieszkalnego. Wybudowali biurowiec w Warszawie, chociaż w internecie piszą, że go kupili (pewna
      niescisłosć, ale chyba mało znacząca). Według mnie I etap skończą w terminie - na budowie zawsze pełno ekip
      wykończeniowych. Martwi mnie perspektywa sąsiedztwa budowy przez najbliższe 2-3 lata. W zasadzie nie
      mamy też pewnosci czy całe to osiedle powstanie do końca, według mnie uzależnione to jest od ilosci
      sprzedanych mieszkań w budynku A i B. W biurze sprzedaży powiedzieli 3 tygodnie temu, że mają sprzedane 60
      mieszkań (na 209 do sprzedania), a tydzień temu stan sprzedaży nadal nie był imponujący- 60-70 mieszkań.
      Jeżeli chodzi o umowę od strony prawnej jest też O.K., ale raczej mało korzystna dla kupującego, np.: w punktach
      przytoczonych przez Gerarda. Jakosć zastosowanych materiałow jest w miarę dobra, z tym że za dużo tu
      betonu.
      Czy na Bródnie jest naprawdę aż tak niebezpiecznie? Jesli tak to dlaczego?

Pozdrowienia
      Tomala
      • Gość: Pawel Re: Zielone Zacisze ? - potrzebne informacje ?? IP: *.bbnplanet.com 30.10.01, 13:29
        No wlasnie, czy nie przesadzacie z tym bezpieczenstwem. Mieszkam niedaleko na
        osiedlu wybudowanym przez Energomontaz od prawie roku. A w tej okolicy od ponad
        6 lat i nie bardzo rozumie czemu jest niebezpiecznie, moim zdaniem tak samo jak
        i na Ursynowie, tyle ze moze wiecej pijaczkow sie widuje. Ale jak ktos szuka
        okazji do zadymy to na pewno w kazdej dzielnicy ja znajdzie. Moze i bylo tam
        niebezpiecznie, ale 30 lat temu.
        • Gość: Gerard Re: Zielone Zacisze ? - potrzebne informacje ?? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.01, 19:36
          Cieszy mnie dobra opinia osoby , która mieszka w tych okolicach. Nie będę
          ukrywał, że moje wyobrażenie o Bródnie ( i generalnie Pradze) bierze się stąd,
          "że tak się mówi na mieście". A jak wiemy nie zawsze to co się mówi jest
          prawdą.
          Gerard
          • Gość: rav Re: Zielone Zacisze ? - potrzebne informacje ?? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.10.01, 10:17
            tez uwazam obiegowe opinie o Brodnie za przesadzone. Mieszkam tu 7 lat i
            uwazam, ze jest jak wszedzie. Osobiscie bardziej bym sie obawiał najaranych
            malolatow ktorych mozna w duzej ilosci spotkac np. na Ursynowie, niz starych
            pijaczkow na Brodnie. No, ale opinia krazy "po miescie", co ma tez swoje plusy:
            nie znam przypadku, ze w mojej okolicy ukradli samochód czy okradli
            mieszkanie! a o takich rzeczach sie wie, jednak w tych "starych" blokach
            sasiad zna sasiada doskonale i nie jest to tylko na zasadzie " dzien dobry i do
            domu". Kazda kradziez by była komentowana ładny czas. Ogolnie bym Ci Bródno
            polecał, okolica ZZ jest jedną z nalepszych, szczegolnie komunikacyjnie. No i
            masz niedaleko szpital, ratusz, 2 centra handlowe i 5 hipermarketów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka