Dodaj do ulubionych

Os.Elsnerów - wątek dla bezagresywnych

08.06.06, 17:21
Szanowni Państwo,
Z każdego skupiska ludzi prędzej czy później wyodrębnia się grupa, którą
staje się naśladować reszta.
Grupa taka , czasem zwana elitą, zaczyna mieć własne kanony zachowań i
stosować własną etykietę.
Nie uzurpuje sobie praw bycia przywódcą jakiejkolwiek elity, ale poziom
chamstwa i kretynizmu w wątku pt Zacisze-Elsnerów sięgnął zenitu, co zmusza
mnie do założenia wątku, w którym mam nadzieje, zaczną pisać osoby stosujące
podstawowe kanony kultury.

1. Mam nadzieję, że będą to pisać osoby, które nie będą obrażać swoich
adwersarzy.
2. Mam nadzieję, że będą tu pisać osoby, które nie będą używać słów
wulgarnych i obraźliwych ( nawet jeśli są wykropkowane)
3. Mam nadzieję, że nie będą tu padać, żadne nazwiska, adresy, a jedynie
pseudonimy.
4. Mam nadzieję, że posty nie stosujące się do powyższeg będą ignorowane.
o
Obserwuj wątek
    • Gość: Nowa-A0 Re: Os.Elsnerów - wątek dla bezagresywnych IP: 80.51.226.* 09.06.06, 10:23
      gratuluję,
      nareszcie jakis rozsadny pomysł.
      Może na tym forum skupią się normalni ludzie.
      • Gość: Mirka Re: Os.Elsnerów - koszt aktu notarialnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 11:06
        Ja również gratuluję dobrego pomysłu.
        I mam prośbę dotyczącą kosztu sporzadzenia aktu notarialnego.
        1. Czy notariusz, u którego sporzadzamy akty stosuje maksymalną stawkę, czy tez
        negocjowaliście Państwo cenę aktu?
        2. Czy z powodu zawarcia w akcie wiecej niz jednej czynności oraz czynności nie
        wymienionej w rozporzadzeniu notariusz pobiera wynagrodzenie bez stosowania 50%
        znizki plus opłata 200 zł za czynność nie wymienionią?
        3.Jaki jest koszt wydania odpisu aktu notarialnego?

Pozdrawiam
        Mirka
        • t.rex1 Re: Do Pani Mirki 09.06.06, 13:21
          Witam tak sie sklada ze dzisiaj popisuje akt wiec wczesniej dzwonilem do
          kancelarii z prosba o wyliczenie ile dokladnie za niego zaplace i radze uczynic
          Pani to samo. Nie ma problemu z otrzymaniem odpowiedzi. Co do negocjowania -
          niestety - gdyby I etap badz wladze spoldzielni negocjowaly to zapewne oplaty
          bylyby nizsze a tak stosowana jest taksa maxymalna - co do wszystkich oplat
          proponuje poszukac w internecie pod haslem oplaty notarialne - za jedna strone
          odpisu jest stawka 6 zl + 22% VAT. Jeszcze jedno jezeli czytaja to osoby z I
          etapu - Proponuje dopelnienie wszelkich formalnosci do 20 czerwca. Konczac -
          rowniez przylaczam sie do nieagresywnego pisania i wymianie uwag na temat co
          dzieje sie na naszym osiedlu. Pozdrawiam wszystkich sasiadow
          • Gość: łubudubu Re: Do Pani Mirki IP: *.rzeczpospolita.pl 09.06.06, 14:09
            o co chodzi z 20 czerwca? co się wtedy stanie?

pozdrawiam
            • t.rex1 Re: 20 czerwca 09.06.06, 15:37
              Gość portalu: łubudubu napisał(a):

> o co chodzi z 20 czerwca? co się wtedy stanie?
              >
              > pozdrawiam

Konca swiata pewnie nie bedzie :-) nie chce rozpowiadac niestworzonych historii
              i niesprawczonych plotek ale skt lepiej podpisc do 20.06 (NAPRAWDE). I jeszcze
              jednoslowo do osoby podpisanej bezagresji - skad w czlowieku tyle jadu?
              Pozdrowka dla wszystkich sasiadow i slonecznego weekendu
          • Gość: Mirka Re: Do Pani Mirki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 14:40
            Dziekuję za wyjasnienia, zadzwonię do kancelarii notarialnej.
    • Gość: bez agresji Re: Os.Elsnerów - wątek dla bezagresywnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 14:01
      "Grupa taka , czasem zwana elitą, zaczyna mieć własne kanony zachowań i
      stosować własną etykietę."
      Re. Ciekawe co autor miał na mysli? Sczególnie intrygujące jest stwierdzenie
      dotyczące stosowania własnej etykiety, hmmm ... Czyzby wyrzuty sumienia??? A
      może wystarczy po prostu tylko pisać łagodnym językiem, a prywata, zdrada,
      sprzymierzanie się z nieuczciwymi typami, brak lub zmiana zdania w zależności od
      sytuacji nie maja znaczenia, doprowadzenie do dramatu ponad setki osób?
      Dziękuję za taką "elitę".
      Piszcie sobie tutaj do woli: RAMCINY, rupiecie, janosiki, dj zary itp. typy.
      • Gość: GOŚĆ Re: Os.Elsnerów - wątek dla bezagresywnych IP: 80.51.226.* 09.06.06, 14:47
        A przecież proszoo was (wszystkich agresywnych) o nie wtrącanie się do tego
        forum. Swoje obraźliwe sądy wygłaszajcie w gronie sobie podobnych a tutaj was
        nikt nie prosił.
        • Gość: akcent Re: Os.Elsnerów - wątek dla bezagresywnych IP: *.elsnerow.waw.pl 10.06.06, 10:11
          my nie potrzbujemy zaproszenia..to wolny kraj..czasami niestety, bo różne mędy
          można spotkać nawet na własnym osiedlu..powodzenia analfabeci!
          • bipro Re: Os.Elsnerów - wątek dla bezagresywnych 10.06.06, 10:33
            Bardzo proszę Pana Piotra Nowosadko o przysłanie SMS z kontaktem do siebie na
            nr. tel. 694 55 36 44. Nasze banki maja bardzo bardzo pilną sprawę do
            wyjaśnienia i tylko osobisty kontakt z Panem może ten problem rozwiązać
            (ochrona danych osobowych). BARDZO PILNE I WAŻNE !
            Bożena
            • Gość: zero agresji Re: Os.Elsnerów - wątek dla bezagresywnych IP: *.elsnerow.waw.pl 12.06.06, 01:23
              bipro napisała:

> Bardzo proszę Pana Piotra Nowosadko o przysłanie SMS z kontaktem do siebie na
              > nr. tel. 694 55 36 44. Nasze banki maja bardzo bardzo pilną sprawę do
              > wyjaśnienia i tylko osobisty kontakt z Panem może ten problem rozwiązać
              > (ochrona danych osobowych). BARDZO PILNE I WAŻNE !
              > Bożena

A nie lepiej zadzwonić do spółdzielni. Powinni tam mieć wszystkie namiary na
              ludzi. Jak gość jest z I etapu to napewno mają bo prosili każdego o numer przy
              ustalaniu terminu aktu.
              A co do daty 20.06. to też o niej słyszałem, ale nie wiem czy to z powodu
              działań zarządu czy też z powodu działań II etapu.

• Gość: MRA Re: Os.Elsnerów - wątek dla bezagresywnych IP: *.budimex.com.pl 12.06.06, 08:52
                Czy możecie powiedzieć co się tego 20.06? Nawet jak są to tylko pogłoski, bo
                wszystkiego się ostatnio spodziewam i niewiele już mnie zdziwi.
                Dziękuje za odpowiedź.
                Marcin
                • Gość: Allure Re: Os.Elsnerów - wątek dla bezagresywnych IP: *.elsnerow.waw.pl 12.06.06, 11:04
                  nie możemy...lubimy sprawiać innym niespodzianki :)
                  • Gość: chanel Re: Os.Elsnerów - wątek dla bezagresywnych IP: *.elsnerow.waw.pl 12.06.06, 13:00
                    Pewnie, i roztaczać kupę smrodu w odróżnieniu do zapachu, którego nazwą się
                    podpisujesz.
                    • Gość: allure Re: Os.Elsnerów - wątek dla bezagresywnych IP: *.elsnerow.waw.pl 12.06.06, 15:41
                      zamknij się..allure to nie zapach ciemnoto.
                      • Gość: atomic bomb Re:nieładnie allure nieładnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 16:04
                        Gość portalu: allure napisał(a):
                        "zamknij się..allure to nie zapach ciemnoto"

A miał to być wątek dla bezagresywnych!
    • Gość: MRA Czerwcowe walne IP: *.budimex.com.pl 13.06.06, 11:52
      Szanowni sąsiedzi,
      Czy może ktoś wie kiedy i gdzie ma być teraz walne? Czy też na Ks.Trojdena?
      Bo SBM nie wysłała chyba jeszcze informacji o terminie i miejscu.
      Dziękuje za odpowiedź
      Marcin
      • Gość: jj-z Re: Czerwcowe walne IP: *.elsnerow.waw.pl 13.06.06, 15:43
        Walne musi się odbyć najpóźniej w dniu 30.06. Patrząc na terminy powiadomień to
        pewnie odbędzie się w tym dniu.
        • Gość: MRA Re: Czerwcowe walne IP: *.budimex.com.pl 13.06.06, 16:04
          To znaczy że SBM już rozesłała powiadomienia o walnym? A czy znowu trzeba
          będzie jechać na drugi koniec Warszawy?
          Marcin
          • Gość: jj-z Re: Czerwcowe walne IP: *.elsnerow.waw.pl 13.06.06, 16:10
            Ja jeszcze powiadomienia nie dostałem.
    • Gość: MRA Wózkownie IP: *.budimex.com.pl 14.06.06, 13:27
      Czy wózkownie w budynkach A i D są czyste i użytkowane? Jak są one wykończone?
      Kiedyś zajrzałem do swojej i włosy mi dęba stanęły. Syf, brud, jakieć kable i
      gruz. Z tego co mi mówili sąsiedzi to prawie wszystki wózkownie w bud. B i C
      tak wyglądają. Kto je sprząta?
      Marcin
    • Gość: akcent Re: Os.Elsnerów - wątek dla bezagresywnych IP: *.elsnerow.waw.pl 16.06.06, 15:59
      wątek wam zdechł?
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka