Dodaj do ulubionych

WERSAL PODLASKI - KEN III etap

• jmayol Kredyt hipoteczny Rheinhyp BRE 28.01.04, 15:49
      Dostałem z WP ofertę specjalną na kredyt hipoteczny Rheinhyp BRE. Czy ktoś
      sprawdzał jak się ma "specjalność" tej oferty do innych dostępnych na rynku ?
      Coś mi to oprocentowanie w PLN nie wygląda na zbyt atrakcyjne na pierwszy rzut
      oka.

Pozdrawiam,
      Paweł
      KN5
    • majkelm Re: WERSAL PODLASKI - KEN Białystok - pozdrowienia 28.01.04, 23:11
      Pozdrawiam wszystkich aktywnych forumowiczów.
      Wiem że kompletnie nic nowego nie wniosę, ale chciałem Was wszystkich
      pozdrowić, jesteśmy "prawie" sąsiadami, ja również czekam na mieszkanie od WP
      (koniec tego roku), też na ul. KEN, ale w Białymstoku.

Trzymajmy kciuki za nasze "inwestycje"

Pozdrawiam majkelm
      • Gość: Matbat Re: WERSAL PODLASKI - MC IP: *.acn.pl 06.02.04, 09:46
        MC jak postępy prac na budowie??? Gdzie zdjęcia???
        • Gość: kuba Re: WERSAL PODLASKI - MC IP: 12.21.160.* 06.02.04, 15:48
          No wlasnie, MC, co sie dzieje ? Z niecierpliwoscia czekamy na zdjecia .
          Oczywiscie dziekujemy i pozdrawiamy. :-))
          • padrone Re: WERSAL PODLASKI - MC 06.02.04, 20:28
            Nie mam zdjec ale bylem na budowie w zeszla sobote. KEN V jest juz wybudowany
            (mowie oczywiscie o szkielecie). W 6-tce zalany jest juz strop nad VIII
            pietrem! Zarowno w KEN5 jak i w KEN6 muruja juz sciany szczytowe. W 6-tce
            doszli z tymi scianami juz do 5-go pietra.
            W V sa chyba na 3-cim (nie pamietam).
            Ogolnie wyglada na to, ze sie zaczeli uwijac aby jak najwiecej zrobic do konca
            kwietnia... Ucieczka przed VAT-em na materialy budowlane...
            Jutro tez chyba zajze na budowe. Bylo cieplo wiec moze cos drgnelo...

Pozdrawiam!
            (szczegolnie sasiadow z KEN 6)

• Gość: MC Re: WERSAL PODLASKI - MC IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.02.04, 19:30
          Matbat, wyjrzyj przez okienko i napisz co się dzieje u przyszłego sąsiada na
          budowie :)))

pzdr,
          MC
      • Gość: zuza Re: WERSAL PODLASKI - KEN Białystok - pozdrowieni IP: *.bsk.vectranet.pl / 195.85.229.* 06.02.04, 16:02
        Oooooo, to tak jak ja. Tez tu czasem zaglądam. Moze watek KEN Białystok? Tylko
        ze ja własnie odbieram wiec to nie ten budynek ;)
        pozdrawiam sasiada
        • majkelm Re: WERSAL PODLASKI - KEN Białystok - pozdrowieni 10.02.04, 16:42
          Gość portalu: zuza napisał(a):

> Oooooo, to tak jak ja. Tez tu czasem zaglądam. Moze watek KEN Białystok?
          Tylko
          > ze ja własnie odbieram wiec to nie ten budynek ;)
          > pozdrawiam sasiada

OOO, to miło, pewnie w 8-mce ? Ja też tam chciałem ale nie było już wolnych
          takich mieszkań jak chciałem

Co do wątku możemy spróbować, tylko pewnie słabo nam będzie szło.
          Jako że Ty bywasz na tym forum sporadycznie proponuję abyś to ty założyła wątek
          bo jak ja to zrobię a ty za późno się pojawisz to się w "tłumie" zgubi

Pozdrawiam majkelm
    • Gość: Kenman Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.04, 10:09
      Witam wszystkich,
      rozmawialem wczoraj z kierownikiem budowy KEN 5 na temat terminu oddania
      mieszkan do indywidualnego wykonczenia: budynek bedzie oddawany klatkami w
      miesiacach wrzesien-pazdziernik br. Kolejnosc oddawania klatek zalezy od nas,
      bo scianki dzialowe (a nastepnie montaz wszystkich instalacji) sa stawiane w
      mieszkaniach, ktorych wlasciciele zlozyli juz u niego odpowiednie projekty. To
      jest oczywiscie wymowka WP, bo tam gdzie nie ma w okreslonym terminie zmian,
      powinni robic wg pierwotnego projektu a nie czekac. Moj apel do przyszlych
      mieszkancow, aby sie pospieszyli ze swoimi decyzjami.
      Kenman
    • jan.borowik Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap 21.02.04, 07:54
      Dlaczego urwal sie ten watek?
    • Gość: Mariola Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.04, 19:20
      Fakt, ze wykonawca pozwala jeszcze zglaszac poprawki do projektu, mimo ze
      wlasciwie termin juz minal, ja rozumiem jako wyjscie naprzeciw niektorym
      niezdecydowanym (sama sie do nich zaliczam). Oczywiscie szybkie podanie
      ewentualnych zmian jest w naszym interesie, ja postaram sie sprezyc, do innych
      tez apeluje.
      Mariola
      • Gość: Sylwester wynajmę garaż IP: *.visp.energis.pl 23.02.04, 12:37
        Wynajmę miejsce w garażu podziemnym w budynku KEN 52.
        sylwekp@wp.pl
        • lenkaa7 Re: KEN III - projekty ścianek 29.02.04, 11:36
          Hej,
          wszyscy przyszli sąsiedzi, pośpieszmy się z oddaniem naszych ewentualnych
          projektów ścianek działowych i elektryki,bo jak słyszałam od kierownika, od
          tego uzależniają szybkość prac. To wprawdzie pretekst, bo powinni już dawno
          robić według planu, ale to w końcu nam najbardziej zależy, żeby oddali w
          terminie, (bo chyba na taki cud jak oddanie przed terminem nie ma co liczyć?:))
          Byłam na budowie 2 dni temu i prace wciąż idą pełną parą. Oby tak dalej!
          Pozdrawiam wszystkich, Lena
          • Gość: gosc Re: KEN III - projekty ścianek IP: *.chello.pl 29.02.04, 19:02
            my plan scianek oddalismy w terminie, czyli do 30.08 i scianki juz mamy.
            Sasiedzi spieszcie z planami!!!
            ps. plan elektryki tez juz oddalismy.
            • Gość: oko Re: KEN III - projekty ścianek IP: *.acn.waw.pl 01.03.04, 10:07
              A kiedy chcą nam oddać chałupy?JAk nie dostali planów ścianek od klientów to
              niech budują wg własnych, chyba maja jakieś swoje ?Czy dopiero rysują?
              • areck Re: KEN III - projekty ścianek 09.03.04, 18:00
                Plany mają, oczywiście...
                Jest to jakaś wymówka - fakt faktem że praca kilku ludzi na budowie to ciut za
                mało. Proponuję spojrzeć na budowę Viterr-y przy skrzyżowaniu Stryjeńskich i
                Przy Bażantarni. Uwijają się jak mrówki.
                Mam nadzieję że 2 miesiące opóźnienia to będzie i tak wspaniale.
                Areck.
                KN 5
    • Gość: KM Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.04, 15:20
      Czy brak planow (a wlasciwie to tylko korekt dokonanych przez mieszkancow)
      scianek dzialowych i elektryki stanowi tak wielka przeszkode dla wstawiania
      okien i ocieplania scian, ze sie tego przy obecnej - wrecz wspanialej dla
      budownictwa pogodzie - nie robi? Czy ktos pytal o to w Wersalu? We wrzesniu
      beda to zwalac na ciezka zime.
      • Gość: gosc Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap IP: *.chello.pl 01.03.04, 19:45
        przeciez ocieplaja.
        • Gość: oko Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap IP: *.acn.waw.pl 01.03.04, 22:39
          To robota na zajęcia ZPT
          • Gość: oko Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap IP: *.acn.waw.pl 01.03.04, 22:55
            Trzeba tylko 2-3 dni na położenie płyt styropianowych na taki budynek.To mała
            przyjemna robota.
            • Gość: KM Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.04, 23:26
              Czy na okna tez wystarcza 2-3 dni? Jesli tak uwazasz, to zycze Ci abys mieszkal
              z takimi oknami.
              • Gość: Kat Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.04, 23:29
                Powinni zaczac od okien, gdy sa juz sciany zewnetrzne. Wtedy wszystkie roboty
                wewnetrzne bylyby niezalezne od ewentualnego (odpukac!) nawrotu zimy. A w marcu
                jeszcze wszystko sie moze zdarzyc.
                • Gość: oko Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap IP: *.acn.waw.pl 02.03.04, 11:27
                  W pełni się z powyższym zgadzam.Zaczynać poważne sprawy a nie błahostki.Stary
                  poczciwy KM muszę cie teraz zaskoczyć, wiesz,okna i styropian to całkiem różne
                  sprawy...
                  • Gość: gosciu Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap IP: *.chello.pl 02.03.04, 21:34
                    dlaczego jedni maja juz scianki w mieszkaniach a inni nie. Z tego, co wiem w
                    ostatnim budynku scianki sa chyba tylko w dwoch mieszkaniach - a reszta???
                    • Gość: KM Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.04, 22:19
                      A reszta nie spieszy sie z planami scianek, ot co.
                      • Gość: gosc Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap IP: *.chello.pl 03.03.04, 21:04
                        teraz sie nie spiesza, a potem beda miec pretensje, ze to wykonwaca sie
                        spoznia, choc faktycznie - Ci co nie oddaja, sami beda sobie winni.
                        Ludzie, ruszcie sie!!!!
    • padrone KEN 6 - Opoznienie ok. 2 miesiecy. 06.03.04, 17:21
      Bylem w tym tygodniu na budowie. Z ocieplaniem 6-tki dochodza juz do 6-go
      pietra. Widac, ze budowa sie posuwa i z kazdym dniem przybywa naszego bloku.
      Jednak wg. uzyskanych informacji "6" bedzie opozniona z oddaniem nawet o 2
      miesiace. Z "5" ma byc terminowo.
      Coz, moze troche nadrobia...

Pozdrawiam!
      padrone / KEN6
      • Gość: Kaska Re: KEN 6 - Opoznienie ok. 2 miesiecy. IP: *.zapora / 217.96.25.* 09.03.04, 11:59
        Słuchajcie chciałam poruszyć sprawę domofonów. Wiem, ze to jeszcze daleko do
        ich instalacji i teraz sa inne rzeczy na glowie np. plany elektryki. Ale jak
        możecie zerknijcie kiedys na domofony w budynku 1 i 2 i czy wam się podobaja te
        wielkie landary z duzymi przyciskami, które wciskaja się po uzyciu duzej sily
        (ktorą mamy szczególnie wracajac z siatami zakupow i kiedy chcemy jak
        najszybciej otworzyc drzwi klatki). Wiem cos o tym, bo korzystalam z tych
        domofonów firmy WEKTA w wynajmowanym mieszkaniu.
        Rozmawialam już z kierownikiem budowy( się ze mna zgodzil) i panem od
        elektryki. W zasadzie nic nie stoi na przeszkodzie by zmienic firme, ale jeśli
        wiecej osob wyrazi dezaprobate, to będzie latwiej. Sami wiecie razem możemy
        wiecej. Napiszcie, co myslicie.
      • delie Re: KEN 6 - Opoznienie ok. 2 miesiecy. 09.03.04, 14:36
        A skad masz te informacje o opoznieniu "6" ?
        • padrone Re: KEN 6 - Opoznienie ok. 2 miesiecy. 09.03.04, 22:25
          Delie, czy mozesz mi powiedziec co to zmieni jak dowiesz sie z jakiego zrodla
          uzyskalem takie informacje?... Mysle, ze jesli pasjonuja Cie sledztwa i masz
          watpliwosci co do wiarygodnosci tej informacji to wez do reki Twoja umowe z
          Wersalem, pojedz na budowe, zobacz na jakim etapie jest "6" i na wlasny
          rachunek wyciagnij wnioski czy takie opoznienie jest realne czy tez nie.
          Powiem Ci tylko tyle, ze wg. mojej umowy to "6" powinna byc w takim stanie jak
          obecnie juz w styczniu tego roku....

Pozdrawiam!
          • Gość: oko Re: KEN 6 - Opoznienie ok. 2 miesiecy. IP: *.acn.waw.pl 12.03.04, 17:02
            Kategorycznie nie możemy się zgodzić na te ww domofony!Nie za to przecież tyle
            płacimy!
          • delie Re: KEN 6 - Opoznienie ok. 2 miesiecy. 15.03.04, 12:23
            Zadałam proste pytanie, bez podtekstów i złośliwości. Nie pasjonują mnie
            śledztwa, tylko fakty. Kierownik budowy określa termin oddania mieszkania na
            wrzesień/październik i zastanawiam się czy wszelkie informacje o opóźnieniach
            to informacje oparte na faktach. Widocznie mamy inne umowy zawarte z WP, bo z
            mojej nie wynika czy 15 marca 2004 będą ocieplać 6 czy 7 piętro. Miłego dnia i
            mniej złośliwości życzę.
            Pozdrawiam przyszłego sąsiada:)
            • padrone Re: KEN 6 - Opoznienie ok. 2 miesiecy. 15.03.04, 19:11
              Nie chcialem byc zlosliwy. Nie mam rowniez zamiaru informowac, kto przekazal mi
              takie informacje bo nie chce komus zaszkodzic.
              Jesli posiadasz informacje, ze termin oddania "6" to przelom wrzesnia i
              pazdziernika to pozostaje mi tylko zyczyc nam wszystkim aby racja byla po
              Twojej stronie!
              Jesli urazilem to przepraszam przyszla sasiadke!

P.S.
              Wedlug mojej umowy stan zerowy mial byc osiagniety na koniec stycznia.
              To, ze juz ocieplaja budynek nie oznacza, ze stan zerowy zostal osiagniety.
              Nie skonczyli jescze budowac pieter w zaokraglonej czesci budynku.

Pozdrawiam!
              • Gość: MC Re: KEN 6 - Opoznienie ok. 2 miesiecy. IP: *.aster.pl / *.acn.pl 15.03.04, 23:20
                Hej,

Niestety na obecną chwilę budowa KN6 ma opoźnienie jakieś 1,5 miesiąca w
                stosunku do umowy. Według umowy proponowanej przez WP do dnia 10 lutego powinno
                zostać wykonane "100% stanu surowego otwartego" obecnie budynek wyglada tak:

mediaactive.com.pl/WP/image102.html
                Nie ma jeszcze stropu nad częścią od strony parku, czyli nie ma 100% stanu
                surowego otwartego.

Znając WP chyba raczej należy spodziewać się poślizgu z terminem, chyba że
                obecne opóźnienie uda im się nadrobić (o co ich niestety nie podejrzewam). W
                przypadku KN3 i KN4 nawet na kilka miesięcy przed terminem oddaniem WP
                informował o terminowym oddaniu budynku, ale na 1-2 miesiące przed, zmienił
                zdanie :-)

Pozostaje mam mieć nadzieje, że jeśli wystąpi opóźnienie w oddaniu budynków,
                będzie ono nieznaczne - 1 max 2 miesiące.

pozdrawiam,
                MC
    • saju Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap 16.03.04, 11:58
      Witam,
      interesuje mnie info na temat wysokości czynszu w oddanych częściach inwestycji
      WP przy al. KEN.

Dzięki.
    • Gość: oko Już zbliża się robienie stopodachu w 6 IP: *.acn.waw.pl 21.03.04, 22:32
      A co za tym idzie- pora płacic nastepną turkę pięniążków...Miłe przypomnienie.
      • delie Re: Już zbliża się robienie stopodachu w 6 24.03.04, 20:54
        Czy macie już ścianki działowe w swoich mieszkaniach (budynek 6)?
        • Gość: Sonia Re: Już zbliża się robienie stopodachu w 6 IP: *.nestle.pl 26.03.04, 12:33
          Cześć,
          U mnie już sa i nawet gładż gipsowa się bieli, ale co z tego? Wiem już na
          pewno, że szykuje nam się opóznienie trudne w tej chwili do określenia ok 1 do
          2 m-cy. Jutro tam jadę i wybadam u kierownika, jakiez sa tego przyczyny. Czy
          może ktos z przyszłych sąsiadów też już coś na ten temat wie?
          Pozdrawiam i nieukrywam, że mi się niezla bruzda na czole kroi ze zmartwienia
          (o naiwnosci ludzka - tak im dobrze szło, myślalam ze się uda bez delayki)
          S. z 6
          • delie Re: Już zbliża się robienie stopodachu w 6 26.03.04, 13:19
            A w której części budynku masz mieszkanie ? Ja na rogu od strony budynku nr 5.

Co do opóźnienia, to były już na ten temat wypowiedzi powyżej. Mnie kierownik
            budowy powiedział, że będą oddawać klucze na przełomie września i października,
            ale to o niczym nie świadczy:(

Pozdrawiam, napisz czy dowiedziałaś się czegoś nowego:)
            • Gość: Sonia Re: Już zbliża się robienie stopodachu w 6 IP: *.nestle.pl 26.03.04, 14:35
              Moja chatka jest w części równoległej do KEN, w samym środku. Mysle, ze dziela
              nas moze 2 klatki? Sie zobaczy sasiadko! :-)tymczasem zadzwonilam do banku BRE,
              w którym mają rachunek powierniczy. Info jest takie, ze "zalali dach, ale nie
              maja jeszcze wpisu w dzienniku budowy". Powinien byc lada moment. Opożnienie,
              jak to na budowie - może się zdarzyć, ale puki co bank nie estymuje tego na 1,5
              mies a tym bardziej na 2. Zaczynam mieć lekki mętlik w głowie...
              pozdrawiam,
              sonia
              • delie Re: Już zbliża się robienie stopodachu w 6 26.03.04, 16:39
                To super:) Zabawnie jest poznawać przyszłych sąsiadów przez internet:)

Ja też mam mętlik w głowie, ale w związku z tym, że niewiele (a nawet nic) od
                nas nie zależy, to pozostaje tylko czekać. Ja bardzo bym chciała się wprowadzić
                w tym roku.

Pozdrawiam:)
                • delie Do Soni:) 26.03.04, 16:51
                  Soniu,

Mam jedno pytanie do Ciebie odnośnie tynków gipsowych [gładzi] w naszych
                  mieszkaniach: czy jest to prawdziwa gładz gipsowa [tzn. czy wszystko jest
                  idealnie gładkie], czy sa to tylko tynki gipsowe, które potem trzeba jeszcze
                  wygładzić?
                  Z góry dzięki za info:)
                  Pozdrawiam.
                  D.
                  • Gość: sonia Re: Do Soni:) IP: *.nestle.pl 26.03.04, 18:46
                    Witam Cię,
                    Wg informacji, ktore zdaje się sa w anexie do naszej umowy: mamy gładż gipsową,
                    pomalowaną białą farbą. Czyli z założenia ma byc gładko i tak, że jeśli życzysz
                    sobei mieszkać w białym to praktycznie nie musisz już niczego malować. Ja
                    osobiście machnę na jakiś ciepły, optymistyczny kolor i też mam nadzieję, ze to
                    bedzie w tym roku!!!
                    Miłego WE,
                    S
                • padrone Re: Już zbliża się robienie stopodachu w 6 28.03.04, 19:58
                  Delie,
                  przeczytałem, że Twoje mieszkanko jest w "6" od strony "5".
                  Z tego co wiem, to wlasnie od tej strony maj rozpoczac oddawanie
                  mieszkan w naszym bloku.
                  Myle wiec, ze Twoje marzenie sie spelni...

Pozdrawiam
                  • delie Re: Już zbliża się robienie stopodachu w 6 29.03.04, 10:26
                    Też tak słyszałam:) Dzięki za info:)

• Gość: Biu Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap IP: *.client.comcast.net 25.03.04, 04:23
      Witam! Czy moze ktos wie Jak wyglada sprawa z projektem planowanej jezdni
      szybkiego ruchu w okolicy ul. Plaskowickiej. Dziekuje i pozdrawiam
      • Gość: Oko Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap IP: *.acn.waw.pl 28.03.04, 13:30
        Wczoraj w TVN mówili,że będzie tam przebiegał 3 km tunel( pod
        Ursynowem).Poszerzą KEN i Rosoła.
        • delie Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap 29.03.04, 10:27
          To nie będzie droga szybkiego ruchu tylko autostrada, w tunelu, w roku 2010
          (tak planują).
          • Gość: pawel Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap IP: *.acedsl.com 29.03.04, 22:36
            Zwracam sie z zapytaniem do szanownych Wspollokatorow in spe :) czy moze Ktos
            wie czy konto w BRE jest kontem dewelopera (WP) czy tez rachunkiem
            powierniczym? Dokonywalem dzisiaj wplaty I-szej raty i kobieta w BRE nie byla w
            stanie udzielic mi odpowiedzi na to pytanie. Z gory dziekuje i pozdrawiam.
            • delie Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap 30.03.04, 09:41
              rachunkiem powierniczym:)
              • Gość: XMen Ktos sie pytal o oplaty..... IP: *.acn.waw.pl 30.03.04, 21:16
                Na dzien dzisiejszy bez zalozonych licznikow (jeszcze nie ma :-( ), oplata za
                prad,swiatlo,ogrzanie itd.. wynosi 5zl od metra czyli za 59m niecale 300zl
                miesiecznie
          • Gość: gosc Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap IP: 5.2.* / *.chello.pl 30.03.04, 22:13
            dzis rano w radio mowili, ze autostrada ma przbiegac w tunelu (głebiej niz
            metro) pod skrzyzowaniem Plaskowickiej i KEN. Tunel ma miec 3 km.
            Zobaczymy co zrobia...
            • Gość: ola Re: WP KN 6 IP: 12.21.160.* 05.04.04, 18:08
              a moze tak jakies zdjecia z budowy 6, sniegi sie potopily, mrozy ustepuja to i
              roboty pewnie ruszyly.
              caluski,
              ola
              • Gość: gosc Re: WP KN 6 IP: 5.2.* / *.chello.pl 05.04.04, 21:32
                zdjec nie wkleje, bo nie mam cyfrowki, ale przejezdzam tamtedy codziennie.
                Zalewaja juz dach. Na 7 pietrze sa juz scianki. Poza tym chyba nic sie nie
                dzieje.
                Bardziej wzieli sie za KN5, tam jest juz elektyka w mieszkaniach i szkielety
                metalowe barierek od balkonów.
                • delie Re: WP KN 6 06.04.04, 10:10
                  Ścianki działowe czy zewnętrzne?
                  • Gość: pawel WP KN 5 IP: *.acedsl.com 06.04.04, 16:05
                    Uczestnicy forum zechca wybaczyc ten post, ale ... musze :) Przegladajac
                    listy "Rzetelnych Developerow" (np Krajowej Izby Gospodarczej i UOKiK) nie
                    znalazlem tam naszego WP. Prawde mowiac nie do konca wierze w takie listy i
                    rankingi, ale na wszelki wypadek pozwola Panstwo, ze zapytam (zanim "umocze"
                    wieksza kase). Czy WP to Rzetelny Deweloper? Sadzac po postepach prac w KN5 (z
                    konca marca br) wszystko idzie we wlasciwym kierunku. Przegladalem posty innych
                    watkow dot WP i bylo tam troche uwag krytycznych. Konczac chcialbym zyczyc
                    wszystkim Przyszlym Sasiadom oraz Innym P.T. Uczestnikom niniejszego forum
                    RADOSNYCH I POGODNYCH SWIAT WIELKANOCNYCH!
                  • Gość: gosc Re: WP KN 6 IP: 5.2.* / *.chello.pl 06.04.04, 20:58
                    stawiaja scianki zewnetrzne, wewnetrznych prawie w KN6 nie ma, tzn sa tylko w
                    niektorych mieszkaniach (w moim sa :)).
                    • lenkaa7 Re: WP KN 6 15.04.04, 12:03
                      Czy ktoś wie czemu w KN6 tak zastopowali z robotą? W piątce wszystko ładnie
                      idzie, a w szóstce ostatnio brak jakichkolwiek postępów. Pozdrawiam, lenka
                      • delie Re: WP KN 6 15.04.04, 13:05
                        Też jestem ciekawa...
                        • Gość: gosc Re: WP KN 6 IP: *.chello.pl 16.04.04, 19:14
                          cos tam robia, ale nie wiele. Wiem, ze w mieszkaniach w budynku KN6 sa juz
                          polozone rury kanalizacyjne, wczoraj stawiali scianki na parterze (tam gdzie
                          maja byc sklepy).

Ciekawe jaka bedzie obsuwa.
                          • Gość: aaapsik Re: WP KN 6 IP: 12.21.160.* 16.04.04, 22:35
                            o jakiej obsuwie piszesz !? prace posuwaja sie na tyle szybko, ze byc moze KN6
                            zostanie oddane przed terminem , czyli w lipcu/sierpniu.
                            • Gość: MC Re: WP KN 6 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.04.04, 22:46
                              aaapsik, obsuwa jest o jakieś 2 miesiące, przeciez jeszcze nie jest zalany
                              strop nad ostatnia kondygnacją od strony parku - według umowy miało to być
                              zrobione w lutym!!!

Chciałbym być takim optymistą, ale realnie patrząc, to chyba im się nie uda
                              oddać w terminie chyba, że od poniedziałku zdecydowanie przyspieszyli by z
                              budową... w co niestety nie wierzę.

pzdr,
                              MC
                              • Gość: gosc Re: WP KN 6 IP: *.chello.pl 17.04.04, 17:30
                                chyba chlopaki wzieli sie w garsc, bo i dzis cos robia.
                                Ja mysle, ze obsuwa bedzie jakies dwa m-ce.
                                • lenkaa7 Re: WP KN 6 18.04.04, 12:34
                                  MC pisze, że według jego/jej (?) umowy strop powinni zalać już w lutym. Wersal
                                  przemyślał chyba sprawę bo w późniejszych umowach (podpisywałam w grudniu)
                                  termin jest do 10 maja. Więc gdyby się sprężyli mogą zdążyć. Ale niezależnie od
                                  różnic w umowach z całością chyba i tak się nie wyrobią w terminie. Choć mam
                                  nadzieję, że sie mylę.
                                  • Gość: gosc Re: WP KN 6 IP: *.chello.pl 18.04.04, 12:46
                                    wydaje mi sie troche nieuczciwe ze strony WP podpisywanie umow o innej tresci
                                    niz poprzednie z kazdym nowym kupujacym. Wychodzi na to, ze kazdy moze miec
                                    wpisana w umiowie inna date zalania stropu i badz tu czlowieku madry - ktora
                                    data bedzie wlasciwa.
                                    Moze jeszcze jakies nowinki napiszecie, co tam macir zawarte w tych umowach. A
                                    co WP mowi o terminie zagospodarowania terenu?
                                    teraz sadze, ze obsuwa bedzie na bank ok. 2 m-ce
    • Gość: Oko KN 6 zalewają dach... IP: *.acn.waw.pl 19.04.04, 20:51
      Już rusza robota z kopyta..,
      • Gość: pawel Re: KN 6 zalewają dach... IP: *.acedsl.com 19.04.04, 22:34
        A moze ktos ma jakas informacje nt potepu prac w KN5???
        • padrone Re: KN 6 zalewają dach... W KN5 juz zalali. 20.04.04, 20:47
          Prace przy KN5 sa duzo bardziej zaawansowane niz przy KN6. Dach jest juz
          pokryty papa, na balkonach sa juz zamontowane konstrukcje barierek, wewnatrz
          klada instalacje....
          KN5 ma byc oddane w terminie, tzn. do konca 09.2004.
          KN6 ma poslizg ok 2 miesiecy... Wiadomo, wiekszy budynek a zaczynali
          jednoczesnie budowe KN5 i KN6.

Pozdrawiam!
          • Gość: gosc Re: KN 6 zalewają dach... W KN5 juz zalali. IP: *.chello.pl 20.04.04, 21:02
            dokładnie w KN5 sa juz szkielety barierek balkonow i połozona elektryka w
            mieszakniach.
            W KN6 sie ociagaja, od 6 pietra od strony lasku nie ma jeszcze postawionych
            scianek zewnetrznych, dzis zalewali dach.
            • delie Re: KN 6 zalewają dach... W KN5 juz zalali. 22.04.04, 14:28
              A czy w 6-tce też już kładą instalacje ?
              • delie Sama sobie odpowiem 22.04.04, 14:59
                Rozmawiałam z kierownikiem budowy:

w tej chwili w 6-tce kładą kanalizację. Po 1 maja będą robić tynki - przyjedzie
                nowa ekipa, a obecna ekipa skoncentruje się podobno na robotach wewnętrznych. W
                części 6-tki od strony 5-tki stan prac jest podobno porównywalny do 5-tki.
                Wybieram się tam w weekend, to poinformuję szanownych sąsiadów co i jak:)
                • Gość: Sonia Re: Sama sobie odpowiem IP: *.nestle.pl 23.04.04, 11:49
                  Witam Delie,
                  czy wybierasz sie w moze w sobotę okkoło południa? jeśli tak - to byłoby
                  fajnei, bo ja tez tam jadę. Może miło byłoby zorganizowac pierwszy mityng
                  przyszlego "komitetu blokowego" ;-)))))) ? np przed wejściem na budowe, tym
                  najbliżej metra?
                  Pozdrawiam,
                  Sonia nellijka@gazeta.pl
                  • delie Soniu-napisałam na priva :)na adres, który podałaś 23.04.04, 13:23

• delie Soniu-fajnie było Cię poznać:-) 26.04.04, 16:51

• Gość: Oko Czyli więcej będzie ludzi przy budowie...A poślizg IP: *.acn.waw.pl 22.04.04, 20:45
      Coś się zmienia...
      • Gość: gosc Re: Czyli więcej będzie ludzi przy budowie...A po IP: *.chello.pl 22.04.04, 21:42
        w 6-tce jest juz w niektorych mieszkaniach polozna elektryka. Teraz zajeli sie
        kanalizacja :)
        Dzis wracajac z pracy widziałam, ze balkony od strony 5-tki maja juz zamontowane
        jakies drazki na barierki.
        Wiosna przyszła to i robota sie ruszyła, oby tak dalej :)
    • delie 6-stka i postępy prac 26.04.04, 17:16
      Tak jak mówiłam, w czasie weekendu byłam rzucić okiem na stan zaawansowania
      postępów na budowie. Udało mi się przespacerować się po 6-tce [wzdłóż i
      wszerz:)] i donoszę co następuje: w większości mieszkań jest już położona
      kanalizacja, a w niektórych elektryka. W wielu mieszkaniach są już ścianki
      działowe [np. te według indywiduaanych projektów lokatorskich-inwencja ludzka
      jest nieograniczona-niektóre projekty są na prawdę intrygujące;)].Bardziej
      zaawansowane prace są na niższych piętrach i w części bloku od strony 5-tki.
      Pozdrawiam sąsiadów:)
      • Gość: ola Re: 6-stka i postępy prac IP: 12.21.160.* 26.04.04, 17:40
        Delia, domyslam sie ze spotkalas sie z Sonia, czy napotkaliscie kogos z
        kierownictwa budowy ? jesli tak, to czy rzeczywiscie opoznienie jest 2
        miesieczne ?
        caluski,
        ola
        • delie Re: 6-stka i postępy prac-do Oli 26.04.04, 18:02
          Rozmawiałam z p. Dąbrowską od instalacji. Na temat opóźnienia nie bardzo
          chciała mówić. I radziła pogadać z kierownikiem budowy. W każdym razie żaden
          dwu-miesięczny termin opóźnienia nie pojawił się w rozmowie.
          Dowiedziałam się, że będą blok oddawać klatkami, poczynając od tej najbliżej 5-
          tki [czyli mojej:-D]. Jeśli piony w danej klatce są skończone, to oddają blok.
          Więc opóźnienie w oddaniu będzie na pewno między 1-szą a ostatnią klatką. Ale
          niewykluczone, że i cała budowa się opóźni. Tego nigdy nie można być pewnym:(
    • delie Jakaś złowroga cisza zapadła wśród sąsiadów... n/m 28.04.04, 15:38

• karen777 Re: Jakaś złowroga cisza zapadła wśród sąsiadów.. 30.04.04, 14:09
        Wszyscy wyjechali na majówkę?? Nie wierzę.
        Dzwonie do Rheinhyp BRE dopytac się od tej strony, jak oceniają postępy na
        budowie.
        Pozdrawiam Delie,
        Karen
        • karen777 Re: Jakaś złowroga cisza zapadła wśród sąsiadów.. 30.04.04, 16:55
          Wg banku Wersal prowadzi budowe w porządku, ale opóznienia mogą się zdażyć "jak
          to na budowie..." - cytuję.
          Patrząc trzeżwym okiem na postępy prac oraz sluchając mądrzejszych ode mnie
          znajomych, którzy już się pobudowali w budynkach obok - myślę, że KEN 6 to już
          na pewno nie wyrobi się na oddanie w terminie wrzesień/pażdziernik.
          No, ale bądzmy dobrej myśli. Czasami zdarzają się miłe rozczarowania...
          :o) majowo pozdrawiam,
          Karen
          • Gość: Peter Re: Jakaś złowroga cisza zapadła wśród sąsiadów.. IP: *.chello.pl 02.05.04, 18:21
            Witam wszystkich,

Badziej optymistyczna wiadomość - w ok 1/3 mieszkań są już okna od strony KEN.
            Ja jednak też rozmawiałem ze znajomym który ma mieszkanie w już wybudowanym
            budynku obok przez Wersal i powiedział że raczej małe szanse by we wrześniu
            oddali....
            Dodatkowo nawet jeżeli oddadzą budynek to nie wiadomo jak będzie np. z prądem
            czy dojściem do klatki (u niego przez ponad m-c trzeba było przeprawiać się
            przez błoto).

Pozdrawiam!
        • Gość: alojzy Re: Jakaś złowroga cisza zapadła wśród sąsiadów.. IP: 12.21.160.* 03.05.04, 17:54
          Karen, wlasnie dowiedz sie od BRE co oni mysla o opoznieniach.
          A czemu to pozdrawia sie Delie a nie innych mieszkancow KN6 ?
          • Gość: Aga Co nowego na budowie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.04, 16:50
            Czy ktoś ostatnio był na budowie? Co tam się dzieje? Jak postępują prace na obu
            budynkach?
            Będę wdzięczny za nowinki.
            • delie Re: Co nowego na budowie? 05.05.04, 17:10
              z tego co widziałam na stronie internetowej [znajdziesz link w postach powyżej]
              są już zdjęcia obu budynków zrobione przez [?] MC - stan na 4 maja bodajże:)
    • delie Okna:) 06.05.04, 17:40
      Czy macie jakieś info na temat jakości okien, które wstawia WP do naszych
      mieszkań???
      • padrone Re: Okna:)... i nie tylko. 06.05.04, 22:09
        Witam sasiadów!
        Z tego co widzialem do tej pory to WP wstawia okna drewniane z szybami
        zespolonymi. Okna sa produkowane w Sokolce. Jak na standardowe wyposazenie
        naszych nowych mieszkan jest to jak najbardziej OK. Wielu drozszych developerow
        oferuje w standardzie okna plastikowe. Mysle, ze nie powinnismy wiec narzekac.
        Podobnie jest z materialami budowlanymi... Nie czesto sie widzi aby do budowy
        scian uzywano czerwonej cegly tak jak w WP. Przewaznie jest to suporeks lub - w
        najlepszym przypadku - Ytong. Czerwona cegla zarezerwowana jest dla drozszych
        inwestycji...

Pozdrawiam!
        • delie Re: Okna:)... i nie tylko. 07.05.04, 09:43
          Dzięki za odpowiedź. O jakości cegieł jakoś nie pomyślałam:)
          • Gość: Peter Re: Okna:)... i nie tylko. IP: *.era.pl 07.05.04, 10:14
            Okna podobno nie sš złe.
            POniżej dot. KEN5
            Dla osób które dawno nie zaglšdały na budowę - okna od strony podwórka sš już
            prawie wszędzie, podobno w kilku mieszkaniach od strony KEN6 zaczęli już
            tynkować ?ciany wewnętrzne. Większo?ć bloku jest już ocieplona...
            Na szczę?cie porzadnie wzięli się do roboty. Jeszcze m-c temu na budowie było
            kilku robotników, a teraz ciężko się przecisnšć m-dzy nimi :)))
            Pozdrawiam wszystkich
    • delie Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap 12.05.04, 16:41
      co się dzieje na budowie, any news?
      • Gość: alojzy Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap IP: 12.21.160.* 12.05.04, 20:31
        Delie, widze ze podtrzymujesz ten watek jak tylko mozesz. To dobrze. Tak
        dalej !!!
        Nie zagladam na budowe czesto, ale z tego co wiem idzie do przodu. Jestem tez w
        stalym kontakcie z paniami z biura i jak dotychczas zadnego trzesienia ziemi
        (czytaj: powaznych problemow) nie bylo.
        • Gość: pawel Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap IP: *.acedsl.com 12.05.04, 23:14
          Niestety sam nie mam mozliwosci "dogladania" inwestycji, ale moi "informatorzy"
          (znajomi mieszkajacy w poblizu :)) donosza ze w moim (tzn KN5) sa juz okna.
          Poza tym za 2 tyg maja wylewac posadzki. Czyli chyba wszystko jest ok.
          Pozdrawiam PT Sasiadow.
          • delie Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap 13.05.04, 09:36
            Ja będę na budowie w sobotę, to doniosę Wam w poniedziałek co i jak:)
            • Gość: Peter Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap IP: *.chello.pl 13.05.04, 10:21
              Ja byłem wczoraj na budowie. Robota od ok 2 tygodni idzie pełną parą. Już
              niemal w każdym mieszkaniu są okna, parapety. Do końca przyszłego tygodnia
              wszędzie mają już być otynkowane ściany w środku...
              • delie Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap 13.05.04, 10:31
                piszesz o 5tce czy o 6tce ?
                • Gość: Peter Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap IP: 5.2.* / *.chello.pl 13.05.04, 23:58
                  5-tka
                  • karen777 Postępy prac na KEN6 17.05.04, 16:14
                    Najpierw gratulacje dla Delie, bo ma już pionowe barierki na balkonie!!!! :-)
                    A poza tym, niestety 6-tka daleko w tyle za 5-tką. Poza klatką od strony piatki
                    reszta goni zaległości z zimy... bida, bida, Panowie!
                    pozdrawiam,
                    Karen
                    • delie Re: Postępy prac na KEN6 17.05.04, 16:30
                      Dzięki, chociaż szczerze mówiąc po wizycie na budowie w sobotę i obejrzeniu obu
                      budynków, zaczynam tracić nadzieję na oddanie w terminie 6-tki:( ale jeśli
                      chodzi o 5-tkę to praca idzie całkiem nieźle - już w większości mieszkań są
                      okna i zaczęli tynkować.
                      • Gość: goscc Re: Postępy prac na KEN6 IP: *.chello.pl 18.05.04, 20:56
                        dzis dowiedziałam sie w biurze WP, ze mozna liczyc na kwartal opoznienia w
                        oddaniu KN6.
                        • Gość: pawel KN5 IP: *.acedsl.com 21.05.04, 15:45
                          A czy ktos moze slyszal o terminie oddania "5"???
                          • delie KN6 21.05.04, 16:35
                            A ja dzwoniłam dzisiaj do WP i pani stwierdziła, że opóźnienie KN6 będzie, ale
                            jeszcze nie wiadomo jakie [o kwartale nic nie wiedziała], i żeby się upewnić u
                            kierownika budowy. A kierownik budowy powiedział, że największe opóźnienie
                            będzie w oddaniu lokali na rogu i od strony parku. Ale blok będą oddawać
                            klatkami, więc możliwe, że mieszkania z klatek 1 i 2 czyli tych bliżej 5-tki
                            będą oddane w terminie albo z małym opóźnieniem.
                            • Gość: goscc Re: KN6 IP: *.chello.pl 21.05.04, 22:06
                              bylam ostatnio w biurze WP i Pani pwoiedziała, ze blok KN6 (jak tez KN5) beda
                              oddawane pietrami. Owszem wspomniałam jej o panujacym tu przekonaniu, ze blok
                              beda oddawac klatkami - na co Pani zrobila wielkie oczy, ze o niczym takim nie
                              slyszała.

I tak na koniec dobra nowina, cos zaczyna sie dziac w KN6 - sa juz barierki na
                              balkonach w czesci mieszkan i okna!!! Ja juz mam okna. Oby tak dalej.
                              • padrone KN6 - Wplata kolejnej raty. 22.05.04, 15:17
                                Mam pytanie do Szanownych Sąsiadów... Czy oficjalnie ukończono juz na KN6 stan
                                surowy zamkniety całego budynku?... Po zamknięciu tego właśnie etapu budowy
                                powinienem dokonać wpłaty kolejnej raty należności za moje mieszkanie.

Pozdrawiam!
                                • Gość: MC Re: KN6 - Wplata kolejnej raty. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.05.04, 21:09
                                  Witam,

W sobotę pofatygowałem się na budowę i ku mojemu zaskoczeniu zobaczyłem, że w
                                  budynku KN6 zostały założone już pierwsze okna w części od KN5. Wedłyg mnie, za
                                  stan surowy zamkniety rozumiem założenie okien we wszystkich mieszkaniach w
                                  budynku, a do takiego stanu trzeba jeszcze poczekać ok miesiąca. Aktualny stan
                                  budowy zamieszczę wkrótce na stronce www - adres gdzieś w postach od 100-200.

Probme jaki mozemy mieć w mieszkanich, może wynikać z kolejności wykonywanych
                                  robót przez WP - tz, zaczynją zakładać okna, gdy nie ma jeszcze położonych
                                  tynków wewnętrznych w mieszkaniach. Niby błacha sprawa, ale przy takiej
                                  kolejności prac, tynki wewnetrzne w mieszkaniach będą wysychały znacznie
                                  wolniej, co może powodować w mieszkaniach wykańczanych zaraz po oddaniu -
                                  pękanie tynków w wyniku ich schniecia. Mam nadzieje, że jestem złym prorokiem,
                                  ale uwage na ten fakt zwrócił mi znajmy specjalista - kierownik innej budowy.
                                  Niestey chyba nie mamy wpływu na ten element ...

pozdrawiam i zapraszam na stronkę z aktualnymi fotami,
                                  MC
                                  • Gość: Kenman Re: KN6 - Wplata kolejnej raty. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.04, 07:48
                                    Czy znajomy specjalista zwrocil rowniez uwage na to, ze aby zalozyc okna trzeba
                                    byloby czesciowo zniszczyj juz polozone tynki?
                                    Kolejnosc przyjeta przez WP jest czhyba bardziej logiczna. Latem tynki wyschna
                                    i tak szybko.
                                    • Gość: MC Re: KN6 - Wplata kolejnej raty. IP: *.u.mcnet.pl 24.05.04, 15:28
                                      Hej,

O ile mi wiadomo okna zakłada się w otworach okiennych a nie w innych miejscach
                                      mieszkania. Instalacja okien przed czy po polożeniu tynków, nie zmienia faktu,
                                      że cześć przy oknie musi zostać ponownie wykończona. Przy zachowaniu takiej
                                      kolejności jaka mam miejsce w WP dochodzi kolejny element oprócz dłuzszego
                                      schniecia ścian - uszkodzenie okien w trakcie tynkowania mieszkań (na co mamy
                                      oczywiście gwarancję).

Wydaje mi się, że nie ma co rozwijać tego wątku, bo i tak nie mamy wpływu na
                                      ten fakt. Po prostu firma zenętrzna miała podpisaną umowę na instlacje okien w
                                      określonym terminie i znaczenie ma tylko fakty czy mają gdzie te okna
                                      zainstalować. Jeśli stoją mury to instalują, nie ma znaczenia czy są
                                      zrealizowane inne prace.

pozdrawiam,
                                      MC
                                      • Gość: kaska Re: KN6 - Wplata kolejnej raty. IP: *.zapora / 212.160.172.* 25.05.04, 15:17
                                        Mam pytanie do kolegi, któy robil ostatnio zdejcia na budowie. CZy ten zielono -
                                        przepraszam sraczkowaty kolor na ósmym piętrze KN6 od strony KN5 i częściowo
                                        na kominach, to jest juz docelowy kolor naszego budynku? Mam nadzieje, ze to
                                        tylko jakas zmyłka, bo nie taki kolor widnieje na makiecie. Rozumiem ,ze mozna
                                        odbiegac od pierwotnych ustaleń, ale zeby az w taki odcien wpasc:((
                                        • delie Re: KN6 - Wplata kolejnej raty. 25.05.04, 16:50
                                          na 8 pietrze i na kominach to nie jest tynk, tylko welna mineralna - podobno sa
                                          takie przepisy budowlane wedlug ktorych powyzej 7 pietra nie ociepla sie
                                          styropianem tylko welna mineralna. a kolorek faktycznie niczego sobie;)
                              • delie Re: KN6 24.05.04, 09:52
                                To nie jest panujące tu przekonanie o oddawaniu klatkami, ale informacje od
                                kierowników budowy-poprzedniego i obecnego. Jest to chyba bardziej logiczne niż
                                oddawanie piętrami-jeśli oddadzą jedną klatkę wykończoną, razem z windą, to
                                część bloku mają z głowy-ludzie mogą wykańczać mieszkania i się wprowadzać. A
                                piętrami, to niby jak miało się to odbywać: zaczęliby od pierwszego czy
                                ostatniego-i obijalibyśmy się na klatce o robotników WP wykańczających np. 1
                                piętro, podczas gdy ktoś np. wprowadzałby się na 2 piętro???
                                • karen777 Re: KN6 24.05.04, 12:39
                                  Dzień dobry,
                                  Ja słyszałam to, co Delie. Oddawanie ma być wg klatek; kolejno od strony
                                  KN5.Najbardziej poszkodowane - niestety klatki od strony parku.
                                  A z innej beczki: czy juz dotarła do Was informacja, że mają zlikwidować dział
                                  kredytów mieszkaniowych w Rheinhyp-Bre i przenieść nasze kredyty na
                                  niezmienionych warunkach do Multibanku? Będziemy mieli nowy aneks do podpisania.
                                  Pozdrawiam przyszłych sąsiadów,
                                  Karen
                                • Gość: alojzy Re: KN6 IP: 12.21.160.* 24.05.04, 15:53
                                  zgadzam sie z Delie, chyba tylko ktos z polowka mozgowa glowy moglby wymyslec
                                  plan pietrowy, ale oto WP nie posadzam.
                                  Uwazam ze oddawanie klatkami rowniez nie jest najlepsza metoda, bo balagan,
                                  bloto, itp beda z nami przez pare kolejnych miesiecy. No, ale coz mozemy zrobic.
                                  • delie Re: KN6 24.05.04, 16:27
                                    bałagan przed blokiem to inna sprawa. ale na obecnym etapie, to już jest mi
                                    wszystko jedno, byle tylko można było wejść do mieszkania i zacząć je urządzać:)
                                  • nellijka Re: KN6 25.05.04, 17:22
                                    Gość portalu: alojzy napisał(a):

> zgadzam sie z Delie, chyba tylko ktos z polowka mozgowa glowy moglby wymyslec
                                    > plan pietrowy, ale oto WP nie posadzam.
                                    > Uwazam ze oddawanie klatkami rowniez nie jest najlepsza metoda, bo balagan,
                                    > bloto, itp beda z nami przez pare kolejnych miesiecy. No, ale coz mozemy
                                    zrobic

Jeśli oddawanie klatkami uważasz za nienajlepsze rozwiazanie - to jakie
                                    proponujesz?
                                    Nela
                                    • Gość: alojzy Re: KN6 IP: 12.21.160.* 25.05.04, 19:03
                                      Jeśli oddawanie klatkami uważasz za nienajlepsze rozwiazanie - to jakie
                                      > proponujesz?
                                      > Nela
                                      dosc proste, zakonczyc budowe, posadzic trawe i drzewka, wyczyscic chodniki o
                                      dopiero wtedy oddac klucze. Czy widzialas jak sie buduje w..., no powiedzmy w
                                      innych krajach ?
                                      • nellijka Re: KN6 26.05.04, 10:23
                                        Twój pomysł - Alojzy, wcale nie jest prosty i bynajmniej nie jest równiez
                                        stosowany w innych krajach, które wymieniasz. Ciekawe, jakie to kraje masz na
                                        mysli i jaką mają ekonomię. Nieoddawanie gotowych klatek i czekanie na
                                        klatki "maruderki" przynosi bowiem straty. Uważam, że Wersal podchodzi do
                                        sprawy logicznie i - podobnie do developerów budujących "w innych krajach".
                                        Kilka lat temu, gdy byłam na placówce w Helmutowie ;-) moi przyjaciele z firmy
                                        czekali na mieszkanie i tez "odliczali" klatki :-)
                                        A kilkanascie lat temu, gdy marzłam w krainie Wikingów, czekaliśmy na własną
                                        klatkę z męzem w Oslo. Tyle, co pamiętam z klatek :-))))))) a teraz czakam na
                                        swoją Polską!
                                        Myslę, że pozostali sąsiedzi też moga przykłady nasze i zza miedzy mnozyć.
                                        Mam wrażenie Alojzy, że wszystkie rozumy zjadłeś... pewno pojechałeś gdzies na
                                        wycieczkę, gdzie może szybciej te drzewka rosną. Przywież nam takie jedno, może
                                        się przyjmie.

Pozdrawiam wszystkie klatki!
                                        Nela
                                        • Gość: Sonia Re: KN6 IP: *.nestle.pl 26.05.04, 10:46
                                          No pewnie! przeciez od lokatorów z oddanych klatek można już ściągać czynsz.
                                          Poza tym - kazać ludziom czekać, gdy ich mieszkanie już jest gotowe? część
                                          osób, która np wynajmuje - nieżle mogłaby sie wściec.
                                          Oj, Alozjy - neidobry kotek, oj niedobry...
                                          (PS: dobrze wiesz, ile fruwam i oglądam i... tez jestem za klatkami! Wszędzie
                                          klatki widziałam)

Tez pozdrawiam wszystkie klatki :-)
                                          cmok dla Neli (która klateczka sąsiadeczko??)
                                          Sonia
                                        • Gość: alojzy Re: KN6 IP: 12.21.160.* 26.05.04, 16:20
                                          nellijka, jestes w bledzie, nie najadlem sie rozumow :-), odpowiedzilaem tylko
                                          na pytanie delie jaka ja mam propozycje. Nigdy nie marzysz ? Nie bede sie juz
                                          rozpisywac jakie to kraje buduja tak jak opisalem, ale uwierz mi ze takie sa.
                                          Jak sie spotkamy na pierwszym zebraniu mieszkancow i zdekonspirujesz sie to
                                          powiem Ci co to za kraje. Jesli tylko wersja klatkowa jest do zaakceptowania
                                          przez wiekszosc to ja sie rowniez do tego przylaczam. wyrazilem tylko swoja
                                          opinie.
                                    • Gość: Kama Re: KN6 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.04, 05:16
                                      Zgodnie z ruchem konika szachowego.
                                      • Gość: MC Re: KN6 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.05.04, 21:59
                                        A tak nawiązujac jeszcze do klatek w KN6, to w pierwszych 2 (te od strony KN5)
                                        WP zainstalowało juz sporo okien - ok 50 % mieszkań. Kolejne 2 klatki (narozna
                                        i od strony parku) bez zmian.

pzdr,
                                        MC
                                        • Gość: Justyna Re: KN6 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.04, 22:45
                                          Z tego co widzę są jeszcze do sprzedania mieszkania z WP.
                                          Jaki jest standard wykończenia mieszkań (bez białego montażu czy z itp.)?
                                          Czy wiecie jakie są czynsze po oddaniu mieszkań?
                                          Kto zarząda budynkami?
                                          Pewnie już gdzieś o tym pisaliście ale w tej ilości nie mogę znaleźć.
                                          Będę bardzo wdzięczna za informacje!
                                          • Gość: goscc Re: KN6 IP: *.chello.pl 28.05.04, 23:07
                                            mieszkania sa wykonczone - tynki + białkowanie, parapety, kuchnia gazowa ( w
                                            tych, co gaz chca), posadzki - wylewki. Takze standard jest OK.
                                            Jesli chodzi o czynsze, to kiedys gdzies czytałam, ze czynsz wychodzi cos ok.
                                            5zl/m2 + opłaty (woda, gaz, elektryka).
                                            Budynkami zarzadza WP.
                                          • Gość: Aga Re: KN6 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.04, 10:54
                                            Czynsz sie ustala w umowie najmu. Chcesz wynajac czy kupic?
                                            • Gość: Sasiad z KN4 Postepy prac KN5 i KN6 IP: *.acn.waw.pl 30.05.04, 12:02
                                              Czesc Sasiedzi,
                                              najbardziej podoba mi sie sposob wykanczania.... od strony KENu okna,
                                              styropianik,welna.... ale z drugiej strony.... okien jeszcze nie ma....

w kn4 nie ma jeszcze domofonow.....

...koniec
              • areck Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap 04.06.04, 07:43
                Swoja droga sliczne parapety. Powaznie, tu akurat WP daje najlepsze. tak samo
                klatki, wynajmuje mieszkanie na Kabatach i stan klatki w 3-letnim budynku jest
                kiepski. Juz musieli odnawiac. Nie mowiac juz o patio - tynk na siatce o
                grubosci 2 mm. - odpada platami. U Nas :) napewno bedzie ladniej ;)
                A propos, na KN5 chyba nie bedzie miejsc parkingowych nad plyta garazu jak dwa
                bloki w strone Plaskowickiej ? Ktos wie moze ?
                • Gość: Peter Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap IP: *.era.pl 04.06.04, 09:53
                  Szczerze mówišc jeżeli chodzi o parapety to nie sš złe, ale warto pojechać i
                  zobaczyć bo duża ich czę?ć jest tragiczna - wyglšdajš jakby były całe brudne...
                  Jak się dopilnuje to jest fajnie, jak się odpu?ci to niestety można trafić
                  bardzo ?le. Polecam wszystkim co jeszcze nie widzieli u siebie, aby zrobili to
                  jak najszybciej...przed tynkowaniem.

Podobno po m-cu ostrej pracy w KN5, znów przysiadło....
                  • delie Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap 04.06.04, 10:37
                    A może są brudne po prostu (parapety mam na myśli)? Czy chodzi Ci o to, że są
                    jakoś uszkodzone? Jeśli są to marmurowe parapety (a tak mniemam), to ich
                    faktura może być różna, w końcu to kamień.

Może KN 5 przysiadło, bo wreszcie się wzięli za KN 6?
                    • Gość: Peter Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap IP: *.era.pl 07.06.04, 11:07
                      Nie sš brudne, sprawdziłem, inaczej nie prosiłbym o wymianę :)
                      Poprostu czę?ć parapetów do niczego się nie nadaje....
    • Gość: MC Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap IP: *.aster.pl / *.acn.pl 03.06.04, 21:20
      Witam,
      Dziś mialem okazję rozmawiać z kierownikiem budowy i uzyskałem ciekawą
      informację - w budynku KN6 zaczęto już tynkowanie niektórych mieszkań w
      klatkach 1 i 2. Możemy mieć nadzieję, że opóźnienie w oddaniu budynku
      (przynajmniej klatki 1 i 2) nie bedzie znaczace (a może nawet w terminie, bo
      ostatnio wzieli się ostro do pracy)
      Inaczej wygląda sprawa w klatkach 3 i 4, gdzie w niektórych mieszkaniach nie ma
      jeszcze ścian zewnętrznych nie mówiąc już o sciankach działowych czy instalacji
      elektrycznej.

pzdr,
      MC
    • areck Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap 04.06.04, 07:54
      Szanowni sasiedzi z KN5... Czy ktos ma jakies opinie dotyczace wspomaganej
      przez wentylatory wentylacji (braku zwyklej) i prowadzenia jej w suficie
      podwieszanym przez przedpokoj ? Ja bede mial taka... i wszyscy w czesciach
      prostopadlych do KEN z przynajmniej jednym sasiadem od gory. Czekam na info.
      • Gość: KAska Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap IP: *.zapora / 212.160.172.* 04.06.04, 16:00
        A propos parapetów, to powiem, ze sa okropne. Chyba w poprzednich budynkach
        bylo naprawde ladniejsze. Jak zobaczylam u siebie, to mialam wrazenie, ze pod
        oknem jest płyta grobowa. Jakies szare z maziami.
        A tak poza tym jest OK> Pozdr.
        • Gość: Jaro Parapety IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.04, 20:42
          U mnie parapety sa "szare z maziami" bo sa oklejone przed tynkowaniem. Moze u
          Ciebie jest tak samo?
      • jmayol Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap 14.06.04, 13:35
        areck napisał:

> Szanowni sasiedzi z KN5... Czy ktos ma jakies opinie dotyczace wspomaganej
        > przez wentylatory wentylacji (braku zwyklej) i prowadzenia jej w suficie
        > podwieszanym przez przedpokoj ? Ja bede mial taka... i wszyscy w czesciach
        > prostopadlych do KEN z przynajmniej jednym sasiadem od gory. Czekam na info.

Ja również będę miał taką wentylację. Z tego co wiem nie ma innego wyjścia w
        częściach budynku, które mają za mało kondygnacji do wentylacji grawitacyjnej.
        Nie wiem jak to będzie wyglądać w rzeczywistości. Jak dadzą za nisko sufit
        podwieszany w hallu to będzie wrażenie przygniatające ze względu na małą
        wysokość od podłogi do sufitu. Ponieważ pierwotnie budynek KN5 był
        zaprojektowany na tę samą ilość kondygnacji a dopiero po protestach mieszkańców
        z osiedla szeregowców musieli go obniżyć, więc nie przewidzieli innej
        wentylacji. Powinny być wyższe pomieszczenia aby po zainstalowaniu kanałów
        wentylacyjnych uzyskać odpowiednią wysokośc do sufitu podwieszanego. A tak może
        być kicha :-(
        Dodatkową wadą takiego rozwiązania jest brak możliwości podłączenia okapu
        kuchennego do otworu wentylacyjnego i pracy w obiegu otwartym. Okap bedzie
        musiał mieć filtr i pracować w obiegu zamkniętym. Nie wiem też jak będzie z
        głośnością pracy tej wentylacji. Nie znam nikogo kto ma takie rozwiązanie i
        może podzielić się doświadczeniem.
        Wśród zalet można wymienić brak możliwości przedostawania się zapachów od
        sąsiadów, jak ktoś przy urządzaniu przebije się do nie swojego traktu
        wentylacyjnego (nagminne u "fachowców") oraz brak możliwości słyszenia rozmów
        sąsiadów odbywających się w łazience (mam to teraz). Chociaż niektórzy mogą
        traktować to jako wadę ;-)

Pozdrawiam,
        Paweł
        KN5
        • Gość: goscc Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap IP: *.chello.pl 14.06.04, 20:07
          nie za bardzo rozumie o co chodzi z ta wentylacja. Czy w mieszkaniach w budynku
          w KN6 prostopadlych do KEN tez beda takie wentylacje? czy to dotyczy tylko
          budynku KN5 z racji tego, ze jest nizszy od pozostałych?
    • Gość: MC INFO z budowy - sobota 5/06/2004 IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 06.06.04, 19:22
      Dobre informacje:
      - większość mieszkań w klatkach 1 i 2 w KN 6 ma już zainstalowane okna od
      strony KEN i od strony wewnętrznej (dziedziniec),
      - rozpoczęto tynkowanie mieszkań, na razie 1 czy 2 mieszkania na 2 klatce (nie
      znam sytuacji w klatce 1),
      - parapety - są różne, w poprzednich postach pojawiła się informacja o
      pomarańczonych/brunatnych smugach - co jest prawdą, niektóre parapety wyglądają
      jakby były kupione z przeceny...

ZŁE INFORMACJE:

- robotnicy ZAŁATWIAJĄ SWOJE POTRZEBY FIZJOLOGICZNE W NASZYCH MIESZKANIACH!!!
      jest to niedopuszczalne, w niektórych mieszkaniach z tego powodu jest smród jak
      na dworcu centralnym...
      Zwróćcie proszę uwagę na ten fakt przy rozmowach z kierownikiem budowy, aby
      wyeliminować tę sytuację.

pzdr,
      MC
      • Gość: Alojzy INFO z budowy - sobota 5/06/2004 IP: 12.21.160.* 07.06.04, 14:33
        czy wiecie ktora klatka prowadzi do mieszkan w czesci polokraglej ? ile jest w
        sumie klatek w KN6 ?

• Gość: kaska Re: INFO z budowy - sobota 5/06/2004 IP: *.zapora / 212.160.172.* 08.06.04, 09:30
          No to z paprapetami zrobili jakis przekret. Pytalam sie na watku z KEN II- maja
          jasno beżowe, naprawde ladne. A u nas - płyta nagrobkowa pod oknami:(( W
          niektorych mieszkaniach widzialam mnostwo pomarańczowych smug na tych szarych
          parapetach, wyglada jak nie powiem co.
          • Gość: Peter Re: INFO z budowy - sobota 5/06/2004 IP: *.era.pl 08.06.04, 12:02
            Jeżeli jest ta smuga to trzeba od razu reklamować, bo pó?niej będzie to
            okropnie wyglšdało...a zmiana parapetu jak już wszystko będzie wykończone to
            współczuję.

Niestety - trzeba do?ć często odwiedzać budowę i doglšdać....pó?niej może być
            za pó?no :(
            • delie parapety 11.06.04, 09:40
              Czy ktoś już miał przyjemność reklamować te parapety, gdy były położone? Jak to
              wyglądało ? Sami wybieraliście sobie nowe sztuki, a oni tamte skuwali i
              montowali te nowe ?
              • Gość: Peter Re: parapety IP: *.era.pl 11.06.04, 10:03
                Musisz złapać kierownika budowy, pewnie będziesz mogła sama sobie wybrać nowym
                parapet.
                Nie powinno być z tym problemu.
                • delie Re: parapety 21.06.04, 11:13
                  Widziałam te parapety, faktycznie niektóre nie są zbyt ładne przez te
                  pomarańczowe smugi. Nie we wszystkich mieszkaniach są takie same.
    • delie Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap 24.06.04, 15:31
      jakieś newsy z placu boju??? czy wszyscy wyjechali na wakacje;-)
      • Gość: MC Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap IP: *.u.mcnet.pl 24.06.04, 16:55
        Hej,

Wersal też jest na wakacjach :)))

MC
        • Gość: pawel Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap IP: *.acedsl.com 24.06.04, 17:17
          Bylem na budowie (KN5) w miniona sobote i z wyjatkiem kierownika w baraku nie
          bylo nikogo. Na IV sa juz zainstalowane parapety oraz doprowadzona instalacja
          grzewcza i wodna. Ani sladu natomiast inst. gazowej (czy moze ktos z PT
          Forumowiczow wie cos na ten temat?). Na III jedynie tynk wewnetrzny a od II w
          dol bez zmian, czerwona cegla. Rzeczywiscie plac wyglada jakby rozpoczal sie
          juz czas letniej kanikuly. Pozdrowienia dla Szanownego Sasiedztwa.
        • delie Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap 24.06.04, 17:20
          przez "wszyscy" rozumiem Wersal oczywiscie:)
          • Gość: alojzy Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap IP: 12.21.160.* 25.06.04, 16:07
            z tego co widac i slychac, wakacje udzielily sie nie tylko uczniom.
            w przypadku jesli zakonczenie budowy sie opozni, czy bedziecie prosic o
            przesuniecie wplat ?
            • Gość: MC Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.06.04, 22:33
              Witam,

Nasze posty o Wersalu na wakacjach chyba były troche na wyrost. Dziś
              odwiedzilem budowę i byłem mile zaskoczony. Coraz więcej mieszkań w KN6 posiada
              już tynki wewnętrzne. Zaczęto również tynkowanie elewacji zewnętrznej tynkami
              akrylowymi. Generalnie KN5 bedzie posidał elewację identyczną jak KN3,
              natomiast KN6 identyczną jak KN4. Zrobiłem kilka fotek z budowy, jeśli
              jesteście zainteresowani, zapraszam.

mediaactive.com.pl/WP
              pzdr,
              MC
              • Gość: Peter Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap IP: *.era.pl 28.06.04, 09:28
                Zgadzam się, nie jest tak ?le. Już nawet terakota jest na balkonach (nie wiem
                czy na wszystkich), schody na klatkach bliżej K6...może się wyrobiš do końca
                roku :)
                • karen777 Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap 29.06.04, 12:21
                  Z tego, co zauważyłam to narzekania na przestój pojawiły się po czyichś
                  odwiedzinach w sobotę. W soboty pracuje 1/3 skladu...
                  Sobota - ymieniny kota :-))))
                  pozdrawiam,
                  karen
                  • Gość: pawel Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap IP: *.acedsl.com 29.06.04, 18:59
                    w kwestii formalnej :)
                    Nie Karen, posty o przestojach pojawily sie przed moja sobotnia wizyta, choc w
                    tym miejscu musze dodac, ze poprzednim razem tez bylem w sobote i praca wrzala
                    pelna para (chlopaki nawet zorganizowali sobie mala imprezke w moim mieszkaniu –
                    trafilem akurat na przerwe na papieroska, a z glosnika lecialo “red red
                    wine” :)). Ale musze Wam Sasiedzi powiedziec, ze (tfu tfu, zeby nie zapeszyc) i
                    tak nie mamy powodow do narzekan, bo u mojego znajomego na budowie jest swietem
                    jesli pojawi sie 1/3. Pozdrawiam Wszystkich
                    Do szybkiego zamieszkania
                    ps 1. Czy ktos moze zna odpowiedz na moje wczesniejsze pytanie odnosnie
                    instalacji gazowej? ps 2 Czy PT Sasiedztwo zamierza placic rate jesli bedzie
                    opoznienie, czy tez dopiero przy odbiorze? Jesli tak, to czy bedzie to Waszym
                    zdaniem wymagalo aneksu do umowy, czy jedynie jakiegos ustalenia z Wersalem w
                    drodze korespondencji?
                    • Gość: MC Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap IP: *.acn.waw.pl 29.06.04, 19:58
                      Dot. PS 2. - wydaje mi się, że WP jako jeden z nielicznych developerów
                      uzależnia wpłatę kolejnych rat od postępów na budowie. Z tego co udał mi się
                      ustalić zostały podpisane różne umowy na tę investycję, więc jeteśmy
                      zobowiązani do zapłaty kolejnych rat zgodnie z ustaleniami w umowie. Ja np.
                      płacę ostania ratę dopiero po odbiorze technicznym.
                      Ale tak szczerze mówiac, nie zanosi się na duże opoźnienie (1-2 miesiące max)
                      wiec to chyba nie bedzie duży problem.

pozdrawiam,
                      MC
                      • Gość: Arturo Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap IP: 217.153.92.* 30.06.04, 14:03
                        Witam Sąsiadów,
                        W sprawie płatności raty to umowy są tak skonstruowane, że płatność odbywa się
                        30 września nie wcześniej jednak niż po oddaniu lokalu do użytkowania (cytat z
                        pamięci) czyli jeżeli nie odbierzemy lokalu (bo np. będzie ściana z drewna
                        zamiast z cegły:)) to nie ma obowiązku wpłacać kaski. Inna sprawa to to, żę
                        wszyscy Ci, którzy wzieli kredyt na zakup mieszkanka mogą mieć mały kłopot przy
                        ostatniej transzy, bo wiele banków (nie mówię, że wszystkie) żąda dodatkowej
                        opłaty (za aneks do umowy) w momencie przesunięcia terminu wypłaty transzy.
                        Pozdrawiam
                        • Gość: pawel Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap IP: *.acedsl.com 30.06.04, 21:10
                          Piekne dzieki za info w sprawie raty. A czy moze ktos wie cos nt inst. gazowej?
                          Bo generalnie wszystkie instalacje juz sa, a gazu ani widu. Jak zwykle
                          pozdrawiam.
                          • delie Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap 01.07.04, 09:56
                            Ja zrezygnowałam z instalacji gazowej na rzecz elektrycznej, ale wiem, że
                            gazową podobno kładą na końcu.
    • delie "Wizytujecie" regularnie swoje mieszkania? 01.07.04, 15:08
      Zastanawiam się jak często jeździcie na budowę, żeby zobaczyć swoje mieszkania?
      Ja (mąż) się tam staram pojawiać dość regularnie (i nie tracić kontaktu z
      kierownikiem budowy;-)) Ale tłumów i wycieczek ze strony innych sąsiadów nie
      zauważyłam za wielu.
      PS. U mnie kładą już tynki wewnętrzne:-)
      • karen777 Re: "Wizytujecie" regularnie swoje mieszkania? 01.07.04, 18:07
        Cześć Delie,
        Ja wysyłam mojego mężcizne tez regularnie, co ok 1,5 tyg lub jeżdże sama, jeśli
        akurat jestem. U nas już są materiały pod tynki wewn. :-))
        Pozdrawiam z Pari,
        K.
        • Gość: alojzy Re: "Wizytujecie" regularnie swoje mieszkania? IP: 12.21.160.* 01.07.04, 20:11
          niestety, moje odwiedziny ograniczja sie do wgladu na zdjecia z budowy zrobione
          prze MC (prosimy tak dalej)i przeglad tego forum. Przyszli mieszkancy,
          szczegolnie Karen777 i Delie , wierze ze to co piszecie o postepach na budowie
          to prawda !!!
          pozdrawiam z ...(niestety nie z Pari)
          alojzy
          • delie Re: "Wizytujecie" regularnie swoje mieszkania? 02.07.04, 10:06
            Dziękujemy za zaufanie:)
            • Gość: Arturo Re: "Wizytujecie" regularnie swoje mieszkania? IP: 217.153.92.* 02.07.04, 14:45
              staramy się z Żoną co weekendzik zajrzeć na plac KEN6(ostatnio nawet panowie
              ochroniarze pozdrowili nas klasycznym "Dzien Dobry państwu":)) Sądząc z tego co
              piszecie i z tego co mówią zaprzyjaźnieni "fachowcy" Wersal ma spore szanse
              zakończyć cała inwestycję jeszce w tym roku ok. grudnia, a klatki od strony KEN-
              u, czyli VI, V i IV zapewne ok. października. Osobiście uważam, że to całkiem
              dobry wynik:)
              P.S. instalacja gazowa jest wykonywana na samym końcu, już po tynkach i
              hydraulice, także spokojnie trzeba czekać:)

pozdrawiam nie z Pari, ale tutaj też jest fajnie:)

• karen777 Re: "Wizytujecie" regularnie swoje mieszkania? 02.07.04, 17:08
                A kto powiedział, że w Pari jest fajnie :-))
                Fajnie jest - o tak, jak się jest na romantycznym spacerku, na wycieczce; za to
                już praca z rozlazlymi Francuzami już do romantycznych nie nalezy :-(
                Tymczasem wracam we wrzesniu do Ojczyzny na dobre :-))))))) więc niech się nasz
                miejscowy Wersal śpieszy! ja już myslę o parapetówce.
                pozdrawiam sąsiadów,
                karen
                • Gość: Arturo Re: "Wizytujecie" regularnie swoje mieszkania? IP: 217.153.92.* 05.07.04, 10:48
                  Francuzów znam tylko z telewizji (Zidane i inni:))

Spiesząc z newsami zbliżającymi sąsiadów do parapetówy "uprzejmie donoszę", że
                  na KEN6 w mieszkaniach są już grzejniki, zwane również kaloryferami:) I tynki
                  wewnętrzne w znacznej części mieskań w "naszej" klatce:),
                  i elewacja zewnętrzna się poszerzyła o kolejne piony.
                  Pozdrawiam Sąsiadów
                  • delie Arturo:) 05.07.04, 11:35
                    w "naszej" klatce, to znaczy w której klatce?
                    • Gość: Arturo Delie:) IP: 217.153.92.* 06.07.04, 11:57
                      Witam wszytskich
                      Nasza klatka to nr IV czyli trzecia od strony KEN 5 - mam nadzieję, ze ją też
                      oddadzą w październiku:)
                      Co do parkietu to wiem, że tzw. "dobry parkieciarz" nie zacznie pracy jeśli
                      szlichta w mieskaniu ma przekroczoną jakąś tam normę wilgotności dla parkietu.
                      Nie mam bladego pojęcia jak to się mierzy i ile wynosi, ale przypuszczam, ze
                      jak tynki dobrze nie wyschną to układanie parkietu może być dość ryzykowne
                      (zalezy jeszce od rodzaju drewna jak mniemam:))

Pozdrawiam

• delie Re: Delie:) 06.07.04, 12:39
                        U mnie w mieszkaniu tynki już są, więc pewnie wylewka też niedługo zostanie
                        zrobiona. Liczę, że do października/listopada to wyschnie. Taką mam nadzieję w
                        każdym razie;)
          • karen777 Re: "Wizytujecie" regularnie swoje mieszkania? 02.07.04, 17:10
            Alojzy,
            machnij mi na mailu Twój numer mieszkania (tylko ten własciwy :-). zajrzymy, co
            tam u Ciebie. pa!
            k.
            • Gość: alojzy Re: "Wizytujecie" regularnie swoje mieszkania? IP: 12.21.160.* 02.07.04, 19:27
              Karen,
              jak wiesz mam problemy z zapamietaniem numeru mieszkania, wiec napisze Ci po
              powrocie do domu,
              dzieki
              • padrone Re: "Wizytujecie" regularnie swoje mieszkania? 05.07.04, 18:27
                Witam Szanownych Sąsiadów!
                Wizytowaliśmy z żoną nasze mieszkanie w sobotę. U nas kładą dopiero elektrykę
                (są mniej wiecej w połowie). Muszępowiedzieć, że jestem mile zaskoczony
                postępem i jakością robót. Po mojej wcześniejszej wizycie miałem dwie uwagi co
                do ścianek wewnętrznych w naszym mieszkaniu. Zgłosiłem je panu kierownikowi. W
                sobotę zobaczyłem, że wszystko zostało poprawione - i to lepiej niż się
                spodziewałem. Co do innych mieszkań, to faktycznie wiele z nich jest już
                wytynkowanych (moim zdaniem tynki są bardzo dobrej jakości, tzn. gładziutkie)
                oraz w wielu mieszkaniach jest już rozprowadzona instalacja C.O. i są już też
                grzejniki (Purmo). Dla zainteresowanych wiadomość... Pan kierownik powiedział,
                że mieszkania w klatce w KN6, od strony KN5 powinny być oddawane na przełomie
                września i października br.

Pozdrawiam!
                • delie Re: "Wizytujecie" regularnie swoje mieszkania? 05.07.04, 18:37
                  >Dla zainteresowanych wiadomość... Pan kierownik powiedział,
                  > że mieszkania w klatce w KN6, od strony KN5 powinny być oddawane na przełomie
                  > września i października br.

Mam nadzieję, bo mam ekipy do wykończenia i parkieciarzy na październik
                  umówionych:)
                  • padrone Parkiet na podłodze. 06.07.04, 00:18
                    Delie, widzę, że chcesz jak najszybciej zamieszkać w nowym mieszkaniu... Mam
                    lekkie obawy co do układania parkietu tak szybko jak to planujesz. Gipsowe
                    tynki schną pare miesięcy więc jak położysz podłogi (klepka)już w październiku
                    to na następną zimę może ta podłoga się "trochę" porozsychać. Rozmawiałem ze
                    znajomym, który handluje drewnianymi podłogami. Powiedzia, że najlepszy okres
                    do układania drewnianej podłogi to szczyt sezonu grzewczego, czyli styczeń-
                    luty. Wtedy powietrze w mieszkaniu jest najbardziej wysuszone (oczywiscie jeśli
                    wyschły już tynki).
                    Rozumiem, że Ci nie masz wyboru, ale w tej sytuacji weź poprawkę na te
                    informacje.
                    Pozdrawiam!
                    • delie Padrone:) 06.07.04, 09:45
                      Dzięki za info - skonsultuję z moim architektem. Z drugiej strony jakoś nie
                      mogę sobie wyobrazić mieszkania tam na betonowej wylewce, a wprowadzić się
                      muszę w tym roku.
                      • Gość: pawel Przebudowa IP: *.acedsl.com 06.07.04, 17:36
                        czy ktos z Szanownego Gremium mial moze doczynienia z przerobka w trakcie
                        budowy? Kiedy zadzwonili z WP i zapytali ktore sciany przestawiac myslalem ze
                        wszystkie sa ok, ale po "wizji lokalnej" okazalo sie, ze sciana kryjaca piony
                        jest za dluga i zasadniczo moznaby ja lekko przesunac. Widzialem podobne
                        rozwiazanie w innym lokalu (tzw. golebnik - do pionu wentylacyjnego, a cala
                        sciana przesunieta dobre 0,4 m.) Jak jednak powiedzial robotnik, ze "teraz to
                        sie nie da" i moze dopiero jak wejdzie prywatna ekipa do wykanczania to sie tym
                        zajma. Czy Ktos z Sasiedztwa mial podobny problem? Czy ew przerobka bedzie
                        wymagala uzgodnien z WP (na jakim szczeblu? - Kierownik budowy, czy wyzej - bo
                        zasadniczo ma to wplyw na metraz). Lacze uklony i inne wyrazy.
                        • delie Re: Przebudowa 06.07.04, 18:00
                          Nam też wpadł nam do głowy pomysł poszerzenia wnęki na wannę w łazience, tzn.
                          zmniejszenia ściany kryjącej piony [o jakieś 20 cm, bo też była tam pusta
                          przestrzeń], a u góry został zrobiony taki wypust do wentylacji [wygląda to jak
                          kostka doczepiona do ściany]. Tak dokładnie to opisuję, żebyś mógł porównać czy
                          to jest to o co Ci chodzi. Swoją sugestię przedstawiliśmy kierownikowi budowy
                          jeszcze przed postawieniem jakichkolwiek ścian w mieszkaniu. I udało się.
                          Myślę, że powinienieś porozmawiać z kierownikiem budowy, a nie z robotnikami,
                          bo u nich zawsze jest odpowiedź, że się nie da. Radzę nie zostawiać tego ekipie
                          wykańczającej, bo jest to jednak spora ingerencja w ścianę budynku.
                        • Gość: Arturo Re: Przebudowa IP: 217.153.92.* 06.07.04, 18:25
                          Zrobilismy u siebie taki manewr. Kierownik budowy nie miał z tym najmniejszych
                          problemów, ba! nawet sam nam podpowiedział takie rozwiązanie. Myślę, że to
                          jednak da się zrobić:)
                          Pozdrawiam sąsiadów
                          • Gość: pawel Re: Przebudowa IP: *.acedsl.com 06.07.04, 18:51
                            Serdecznie dziekuje za szybki odzew.
      • areck Re: "Wizytujecie" regularnie swoje mieszkania? 08.07.04, 21:38
        Ja ? Dwa - trzy razy na tydzień. Zmiany w planach + dozór robotników +
        flaszka... no trzeba sobie pomagać żeby budowali jak dla sioebie :)
        • Gość: alojzy Przerwa ?! IP: 12.21.160.* 15.07.04, 20:26
          Mam nadzieje ze przerwa na "laczach e-mailowych" nie oznacza przerwy na budowie
          :-)
          • Gość: Arturo Re: Przerwa ?! IP: 217.153.92.* 16.07.04, 11:45
            Absolutnie:)
            nie dalej jak wczoraj byliśmy na budowie i widac postępy. na szóstce zaczęli
            tytnkowac klatki schodowe (oczywiście tylko na jednym skrzydle), w piątce
            wykładają marmurami...
            Aha - no i jest juz pierwsza witryna sklepowa na KN6:))

pozdrawiam sąsiadów
            • Gość: pawel Re: Przerwa ?! IP: *.acedsl.com 16.07.04, 19:09
              Zasadniczo przerwa na naszym forum to dobry omen (tfu tfu :) ). Znak to, ze
              wszystko posuwa sie do przodu. Ale oczywiscie nalezy zachowac rewolucyjna
              czujnosc :) Pozdrawiajac wszystkich PT Sasiadow a zwlaszcza Informatorow
              tradycyjnie dorzuce pytanko: Czy ktos zna jakiegos architekta/projektanta
              wnetrz? Zasadniczo nie musi byc to czlowiek dyplomowany, ale raczej ktos, kto
              udzieli odpowiedzi na pytanie czy moja „wizja” trzyma sie technicznej i
              praktycznej, ze tak powiem kupy. Na dyplomowanych, bez urazy, przejechali sie
              moi znajomi i musieli przebudowywac lazienke. Milego weekendu Sasiedztwu zycze
              i do szybkiego zobaczenia (konca inwestycji) !!!!
              • padrone Architekt 17.07.04, 23:23
                Pawel, moze bede mieć kogos dla Ciebie... My znalezlismy Pania architekt, która
                przeprojektowala nam nasze mieszkanie w KN6, zrobila nowe plany elektryki a po
                odebraniu mieszkania bedziemy z nia konsultowac ostateczne wykonczenie. Mysle,
                ze bedziesz zadowolony podobnie jak my jestesmy. Powiem Ci tylko, ze dziewczyna
                jak narysowala nam nowe plany mieszkania, to na budowie nie mogli sie
                napatrzec! Fuszerka nie wchodzi w gre!
                Wiecej szczegolow podam Ci w poniedzialek wieczorem.

Pozdrawiam!
                • Gość: pawel Re: Architekt IP: *.acedsl.com 19.07.04, 15:48
                  Dzieki Padrone! Bede czekal na info. Pozdrawiam
                • Gość: pawel Re: Architekt IP: *.acedsl.com 20.07.04, 16:29
                  Padrone, Jesli moglbys przeslac info nt Pani Architekt na moj pryw e-m, chetnie
                  sie z nia skontaktuje. Bede wdzieczny. Pozdrawiam
                  dpavlovich@hotmail.com
    • delie Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap 19.07.04, 16:35
      Witam po przerwie:)
      Na budowie byłam u ubiegłą sobotę i praca szła pełną parą. Poza tym co zostało
      wcześniej napisane, to dowiedziałam się, że w ciągu 2 tygodni mają zrobić
      wylewkę na podłodze (w każdym razie w moim mieszkaniu). Z tego co zauważyłam,
      stan prac w pierwszych dwóch klatkach KN6 od strony KN5 jest we wszystkich
      mieszkaniach prównywalny. Martwi mnie tylko "rozgrzebany" garaż-dopóki nie
      zrobią dachu, nie ma mowy o oddawaniu mieszkań, bo nie byłoby jak wejść do
      klatek:(
      Pozdrawiam sąsiadów:)
      • sarna3 Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap 19.07.04, 22:01
        co do wylewki nie byłabym taka pewna. Ja byłam na budowie w poniedziałek rano
        (zeszły tydzien)poczłapałam tam do kierownika, jak sie okazało kierownik na
        urlopie, ale ma zastepce. łaskawie pytam czy w moim mieszkaniu jest juz
        wylewka, zapytał o numer mieszkania, po czym odpowiedział, ze oczywiscie
        wylewka jest juz zrobiona. Z wielka radoscia we wtorek po poludniu wybrałam sie
        na budowe, do mieszkanaka obejzec wylewke. Wyobrazcie sobie moje zdziwinie -
        wylewki BRAK!!!!!!!!! tylko mnostwo rur, ahhh oszutst jeden!!!!!!!!!
        dzis spogladałam na budowe, balkon w moim mieszkaniu otwarty - mam nadzieje, ze
        to wylewka sie suszy :))
    • delie Czy ktoś z Was ma mieszkanie w KN 6, w klatce 22.07.04, 12:54
      najbliżej KN5 ? [Pytam z ciekawośći, mimo że to pierwszy stopień od piekła;-)]
      D.
      • padrone Re: Czy ktoś z Was ma mieszkanie w KN 6, w klatce 22.07.04, 18:52
        Delie,
        wydaje mi sie, że ja mam mieszkanie w tej klatce...
        Czy to oznacza, ze bedziemy korzystac z tej samej windy?... :)))

Pozdrawiam!
        • Gość: pawel Re: Czy ktoś z Was ma mieszkanie w KN 6, w klatce IP: *.acedsl.com 22.07.04, 22:54
          Rowniez moi znajomi maja tam mieszkanie (balkon frontem do KN5). Fajna Parka.
          Przy okazji Padrone dzieki raz jeszcze!!! Napisalem do Pani Arch. Pozdrawiam.
        • delie Padrone i Paweł 23.07.04, 09:36
          No, ładnie:-) Padrone-chyba będziemy korzystać z tej samej windy:-)
          Paweł-ja też mam mieszkanie frontowe:-)
          Pozdrawiam Panów,
          D.
      • areck A kto mieszka w KN 5 24.07.04, 10:25
        Klatka najbliżej domków za naszymi blokami i od strony KN 4 ???
        Pozdro,
        • Gość: Peter Re: A kto mieszka w KN 5 IP: *.era.pl 28.07.04, 09:40
          Cześć, ja mieszkam w KN5, ale bardziej po środku.
          Ma ktoś może jakieś info dot. opóźnień. Chłopaki na budowie się mocno uwijają,
          ale chyba w 2 m-ce się nie uwiną :(
          Tynki zewnętrzne tylko z 1 strony budynku, mnóstwo mieszkań bez wylanej
          podłogi...ale klatki już coraz ładniejsze :)
          • jmayol Re: A kto mieszka w KN 5 28.07.04, 16:27
            Witam,

Jak widzę, forumowicze powoli zaczynją się ujawniać. Ja mam mieszkanie w klatce
            od strony KN6 i od strony domków szeregowych. W klatce prace są już mocno
            zaawansowane - tynki, marmury (ładniejsze niz na parapety :-( ) W mieszkaniach
            są juz chyba wszędzie wylewki. Jak zaczną oddawać klatkami to można bedzie
            podzielić się z innymi wrażeniami z odbioru. Ja zamierzam zatrudnic fachmana
            pomimo iż w miarę na bieżąco kontroluję stan lokalu ale wiadomo, że nie uda się
            wszystkiego wychwycić.

Pozdrawiam Sąsiadów i przyszłych wspólnotowiczów.
            Paweł
            KN5

Gość portalu: Peter napisał(a):

> Cześć, ja mieszkam w KN5, ale bardziej po środku.
            > Ma ktoś może jakieś info dot. opóźnień. Chłopaki na budowie się mocno
            uwijają,
            > ale chyba w 2 m-ce się nie uwiną :(
            > Tynki zewnętrzne tylko z 1 strony budynku, mnóstwo mieszkań bez wylanej
            > podłogi...ale klatki już coraz ładniejsze :)
            • Gość: goscc Re: A kto mieszka w KN 5 IP: *.chello.pl 28.07.04, 21:03
              prosze poleccie jakies fachmana, ktory dostrzeze niedorobki i bledy przy
              odbiorze technicznym.

dzieki z gory
    • delie Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap 02.08.04, 17:29
      Dla tych co jeszcze nie wiedzą - KN 6 jest już otynkowane w całości od strony
      KENu:)
      • Gość: Peter Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap IP: *.eranet.pl 03.08.04, 10:02
        Zostały już niecałe 2 m-ce do końca III kwartału, czyli do kiedy powinna zostać
        oddana inwestycja (przynajmniej tak jest w KN5).
        Może zaczniemy robić zakłady czy się wyrobią... :)))
        • Gość: MC Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.08.04, 21:46
          Wprzypadku KN6 mamy taki sam termin oddania w umowie.

Czy ktoś może zaglądał na budowe? Ciekawy jestem jak wygląda budowa garażu
          podziemnego od strony dziedzińca (KN6). Do momentu w wylania stropu nad garażem
          i wykończenia klatek oraz dojścia do klatek, nie mamy co marzyć o przekazywaniu
          mieszkań.

pzdr,
          MC
          • lenkaa7 Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap 03.08.04, 23:17
            Garaż przy KN6 raczej w proszku. Połowa zakryta jest juz wprawdzie jakimis
            płytami (chyba ebonitowymi) ale do wylania stropu jeszcze daleko. Poza tym na
            budowie usłyszałam ze najpierw chcą się wyrobić z piątką i dopiero wezmą się
            porządnie za KN6, co mnie raczej nie ucieszyło.
            Sąsiedzi z piątki, czym tak zaplusowaliście?? :-)
            Pozdrawiam wszystkich, Lenka
            • padrone Postępy na budowie KN6 04.08.04, 20:46

Byłem dziś na budowie i w moim mieszkaniu. Moje mieszkanie niewiele as
              interesuje, wiec powiem tylko, ze są już wnim tynki! To tyle jesli chodzi o
              prywatę! :)))
              Faktycznie, elewacja KN6 jest juz wytynkowana od strony ulicy, w części
              równoległej do Al. K.E.N. Zaokrąglenie i część budynku od strony parku oraz od
              strony podwórza i KN5 jest dopiero ocieplana i przygotowywana pod tynkowanie.
              Garaże... Jesli dobrze widziałem, jest w 3/4 porzykryty szalunkiem i na ok 1/2
              powierzchni stropu trwają prace zbrojeniowe. Myslę, że w ciągu 2 tygodni będą
              zalewać strop nad garażami.
              W środku budynku "robota idzie z gazem"!... Idąć klatkami do mojego mieszkania
              co chwila natykałem się na hydraulików, tynkarzy czy elektryków. posuwając sie
              klatkami w stronę KN5 widać, że nim bliżej "piątki" tym roboty są bardziej
              zaawansowane. Nie zdziwię się jak pierwszą (od KN5) klatkę oddadzą na przełomie
              września i października.
              Dwa dni temu rozmawiałem z bankiem (Rheinhyp BRE). Pan od KN6 (rachunek
              powierniczy) powiedział, że bank bardzo cisnie WP aby jak najszybciej kńczył tą
              inwestycję. Dobrze więc to wróży dla tych, którzy nie mogą się już doczekać na
              swoje nowe "M"! Dla porównanie, roboty na inwestycji WP na Grochowskiej stoią
              od kilku miesięcy. Wygląda to tak, jakby WP przeżucił wszystkie siły na KN5+6.
              Dodam tylko, że wysoko oceniam poziom robót i jakość prac. Tynki są kładzione
              bardzo starannie. Kanty wykańczane są - tak jak trzeba! - kątownikami
              aluminiowymi aby były trwałe i odporne na obicia. Myślę, że będziemy zadowoleni
              i nie będziewielu powodów do narzekań przy odbiorze mieszkań. :)))))

Pozdrawiam!
              • delie Re: Postępy na budowie KN6 05.08.04, 09:57
                Wreszcie jakiś optymistyczny wątek:) W moim też już są tynki od jakiś 3 tygodni
                albo i dłużej, i mają robić wylewkę niedługo. Mam nadzieję, że wyschnie w miarę
                szybko:)
                • Gość: pawel Re: Postępy na budowie KN6 IP: *.acedsl.com 09.08.04, 16:57
                  Szanowni Uczestnicy! Nie chce siac niepokoju, ale czy ktos moze przygladal sie
                  marmurowi, ktory jest kladziony na klatkach schodowych? Nie jestem geologiem,
                  ale rozbity fragment mial jakas dziwna strukture i bardziej przypominal
                  konglomerat (chodzi o klatke w KN5).
                  • Gość: pawel Re: Postępy na budowie KN6 IP: *.acedsl.com 13.08.04, 18:08
                    Hallo, mowi sie, Czy jest tu kto? Jakos Wszyscy zamilkli. Ponowie wiec swoje
                    pytanie (patrz poprzedni post). Pozdrawiam serdecznie.
                    • Gość: alojzy Re: Postępy na budowie KN6 IP: 12.21.160.* 16.08.04, 22:04
                      skontaktuj sie bezposrednio z WP, zadzwon lub wyslij maila.
                      pozdrawiam sasiadow.
                      • Gość: pawel Re: Postępy na budowie KN6 IP: *.acedsl.com 17.08.04, 21:47
                        hm, prawde mowiac myslalem ze ta kwestia moze zainteresowac Forumowiczow, ale
                        widze ze Sasiadom wszystko jedno. Ok, zasiegne jezyka w WP i poinformuje.
                        Tymczasem tradycyjnie pozdrawiam.
                        • Gość: goscc Re: Postępy na budowie KN6 IP: *.chello.pl 23.08.04, 21:43
                          jakas taka cisza na forum, pewnie to przez wakacje, a termin odbioru naszych
                          mieszkan zbliza sie milowymi krokami.
                          Watpie w to, by WP wyrobil sie w terminie okreslonym w umowie, tzn. do konca
                          wrzesnia, stawiam, ze oddawac beda od konca listopada (mowie tu o KN6).
                          Czy ktos ma inne wiesci czy przypuszczenia nt. terminu oddania mieszkanek??
                          • Gość: Basik Re: Postępy na budowie KN6 IP: 194.205.123.* 24.08.04, 10:38
                            Witam wszystkich sasiadow. Ja mam informacje do zastepcy kierownika, ze KEN6
                            tzn. klatki od strony lasku maja byc raczej oddane w grudniu.
                            • Gość: Ula Re: Postępy na budowie KN6 IP: 217.197.167.* 24.08.04, 11:42
                              A czy ktoś ma informacje na temat terminu oddania mieszkań w KEN6 od strony KN5?
                              Czy macie informacje na temat terminu wylania płyty nad garażem w KEN6?
                              • Gość: goscc Re: Postępy na budowie KN6 IP: *.chello.pl 24.08.04, 21:25
                                to bosko, po prostu bosko. Czlowiek nastawia sie, ze za wynajem mieszkania
                                bedzie płacił byc moze do pazdziernika (wg. umowy oddanie mieszkan do wrzesnia)
                                a tu info. ze beda oddawac w grudniu. Siasc i płakac.
                                • Gość: Arturo Re: Postępy na budowie KN6 IP: 217.153.92.* 25.08.04, 08:41
                                  Witam po wakacjach!
                                  jak widzę Sąsiedzi również powracali z zasłużonych urlopów i forum odżyło:)
                                  Według informacji, które mi udało się zebrać 3 klatki w KN6 od strony KEN
                                  powinny być oddane w pierwszej połowie października. Przynajmniej oddane na
                                  tyle by mozna było zacząć urzadzanie mieszkań, czyli łazienki podłogi i inne
                                  cuda. Mam nadzieję, żę ten termin bedzie realny:)

Pozdrawiam Sąsiadów
                                  • Gość: pawel Re: Postępy na budowie KN6 IP: *.acedsl.com 25.08.04, 16:24
                                    A czy ktos ma moze jakies info nt terminu oddania KN5???? Pozdrawiam
                                    • Gość: dot Re: Postępy na budowie KN5 IP: *.visp.energis.pl 28.08.04, 17:20
                                      Tu jest teraz gorzej, niestety.
                                      • Gość: goscc Re: Postępy na budowie KN5 IP: *.chello.pl 31.08.04, 22:03
                                        nie sadze, aby 3 klatki KN6 były oddane do połowy pazdziernika, ta data wydaje
                                        sie dla mnie "kosmiczna".
                                        Stawiam na to, ze beda oddawac mieszkanka w grudniu, ostatnio malo sie dzieje na
                                        budowie.
                                        • Gość: MC Zdjecia z budowy IP: *.acn.waw.pl 01.09.04, 21:42
                                          Witam,

Po wakacyjnej przerwie wybrałem sie z aparatem na budowę. Zainteresowane osoby
                                          zapraszam do rzucenia okiem na zdjęcia jakie zrobiłem 28 sierpnia.

KN6 - strop nad garażem jest jeszcze w powijakach. WP układa dopiero zbrojenie
                                          nad stropem, który następnie muszą zalać betonem + czas na schniecie +
                                          tynkowanie wewnętrznej strony budynku - jakieś 1,2 miesiące patrząc optymistycznie.
                                          Mieszkanaka w klatce 1 i 2 są już w bardzo zaawansowanym stanie. We wszystkich
                                          są już położone tynki, a część została już pomalowana białą farbą. Do położenia
                                          pozostał jeszcze marmur na klatkach i instlacji wind.
                                          Troche gorzej przedstawia sie sytuacja w mieszkaniach z pozostałych trzech
                                          klatek. W większości sa tylko ścianki działowe i instalacja elektryczna w części
                                          rozpoczęto tynkowanie.

www.mediaactive.com.pl/WP
                                          pozdrawiam,
                                          MC
    • padrone Inspekcja w dniu 03.09.2004 na KN6. 04.09.04, 11:09
      Urlop niestety już się skończył. Trzeba było wrócić do Warszaway i oczywiście
      sprawdzić postępy na budowie naszych mieszkań w KN6!
      Pojechałem wczoraj na budowe i oto co zobaczyłem...
      Zbrojenie stropu garazy jest już prawie skończone. Możliwe, że w przyszłym
      tygodniu będą już zaalewać strop betonem.
      Co do stanu mieszkań... Część budynku równoległa do Al. K.E.N. jest wyraznie
      zaawansowana w pracach. Nim bliżej KN5 tym postep prac wydaje się większy.
      Klatki schodowe są juz wytynkowane i częściowo pomalowane pierwszą warstwą
      farby. W mieszkaniach są juz porobione wylewki podłogowe, wiszą na ścianach
      grzejniki. Wiele mieszkań jest już pomalowanych (chyba tylko pierwasza warstwa
      białej farby). W przyszłym tygodniu - poczawszy od pierwszj klatki od strony
      KN5 - mają już rozpocząć montowanie drzwi wejsciowych do mieszkań. Po
      zamontowaniu drzwi dokończą dzieła elektrycy (instalacja skrzynek z
      bezpiecznikami w mieszkaniach oraz gniazdek, włączników, itp.).
      Wygląda na to, że ta część KN6 może być oddawana już w październiku, razem z
      KN5...
      Jeśli natomiast chodzi o część od strony parku oraz część zaokragloną naszego
      budynku to tam roboty są mocno opóźnione - brak tynków, instalacji...
      I to by było na tyle!

Pozdrawiam!
      • Gość: Sasiad Re: Inspekcja w dniu 03.09.2004 na KN6. IP: *.acn.waw.pl 06.09.04, 17:18
        Potwierdzam, wczorajszy spacer na tylach naszego osiedla pokazal ciekawy widok.
        Od strony Ken'u nowe bloki wlasciwie skonczone, ale z drugiej strony to juz
        zupelnie inna historia.

sasiad
        • delie Re: Inspekcja w dniu 03.09.2004 na KN6. 06.09.04, 18:04
          Żeby się nie dołować oglądam blok tylko od strony KEN-u i ze swojego tarasu;-)

Padrone: jakoś na razie nie ma tej windy, którą będziemy dzielić;-P

A tak w ogóle, to pozdrawiam wszystkich sąsiadów po przerwie:-)
          • padrone Re: Inspekcja w dniu 03.09.2004 na KN6. 06.09.04, 18:43
            Delie,
            bedzie i winda!.. Wkrótce...

Faktycznie, elewacja budynku od strony dziedzińca wygląda dość przygnębiajaco...
            Jednak aby rozpocząć tynkowanie elewacji musi być gotowy strop nad garażami
            żeby ustawić rusztowania. Myślę, że tynkowanie rozpocznie się za około 3
            tygodnie. Wazniejsze są jednak mieszkania...
            Bądźmy dobrej myśli!

Pozdrawiam!
            • delie Re: Inspekcja w dniu 03.09.2004 na KN6. 07.09.04, 09:43
              padrone napisał:

> Delie,
              > bedzie i winda!.. Wkrótce...
              >
              Mam nadzieję, bo mam prawie tonę gresu do przetransportowania wyyyysoko:)
              • Gość: pawel Wiadomosc dla KN5-iczow IP: *.acedsl.com 09.09.04, 16:10
                Rozmawialem dzisiaj z kierownikiem budowy i zapewnia, ze mieszkania beda
                oddawane pod koniec pazdziernika. Oby!
                • delie Re: Wiadomosc dla KN5-iczow 09.09.04, 17:48
                  tylko w 5-tce ?
                  • Gość: pawel Re: Wiadomosc dla KN5-iczow IP: *.acedsl.com 09.09.04, 20:34
                    hm, kierownik byl zdawkowy i jakos tak "w pedzie" (choc moze to akurat dobrze,
                    bo znaczy ze sie spiesza :)).
                    • delie Wiadomosc dla KN6-iczow [od strony 5-tki] 10.09.04, 10:53
                      W przyszłym tygodniu w pierwszej klatce od 5-tki będą już drzwi wejściowe i
                      podobno będzie można wejść do klatki normalnie wejściem na parterze. Może
                      zalewają ten garaż wreszcie.
                      • areck Re: Wiadomosc dla KN6-iczow [od strony 5-tki] 10.09.04, 16:11
                        O ile wiem to już można wejść przez klatkę. Strop wylewali w zeszłym tygodniu.
                        Pozdr, Areck.
                      • areck W KN5.... 10.09.04, 16:18
                        na klatkach od strony KN4 są już właściwie zakończone prace. Garaż jest już
                        teraz malowany, elewacja od tyłu - pomału idzie do przodu.
                        Pozdr, Areck
                    • areck Re: Wiadomosc dla KN5-iczow 10.09.04, 16:14
                      Śpieszą się, tym bardziej że pozwolenie na rozpoczęcie KEN-Bis już się
                      uprawomocniło i zaczynają budowę. Chcą jak najszybciej mieć nas z głowy :) więc
                      przyśpieszają.
                  • areck Re: Wiadomosc dla KN5-iczow 10.09.04, 15:55
                    Rozmawiałem dziś z p. Czyżewskim (kierownik budowy) - stwierdził krótko: "Panie
                    Arkadiuszu, mógłbym powiedzieć - koniec września, ale żeby pan mnie
                    nie "trzymał za słowo" powiem - do połowy października", to tyle na temat
                    piątki. :) Już blisko :)
                    • fc6 Re: Wiadomosc dla KN5-iczow 10.09.04, 17:27
                      a czy Pan Czyżewski nie powiedział "Panie Arkadiuszu, pana kolega z KN6 tez do
                      polowy pazdziernika..." ???
                      postroofka

areck napisał:

> Rozmawiałem dziś z p. Czyżewskim (kierownik budowy) - stwierdził
                      krótko: "Panie
                      >
                      > Arkadiuszu, mógłbym powiedzieć - koniec września, ale żeby pan mnie
                      > nie "trzymał za słowo" powiem - do połowy października", to tyle na temat
                      > piątki. :) Już blisko :)
                    • delie Garaż w 6-tce zalany:) 13.09.04, 12:55
                      w każdym razie w sobotę suchą nogą weszłam do klatki
                      • nellijka ostatnia wpłata - KEN 6 14.09.04, 13:35
                        Kochani,
                        Takie sobie przypomnionko, że wpłacamy ostatnią ratę, o ile tylko mamy juz
                        tynki wewnętrzne w domkach.
                        Ja o swojej zapomniałam, mam "omsknięcie" 4 dniowe; także sprawdżcie u siebie!
                        Nela
                • jmayol Planowane odbiory w KN5 w październiku 27.09.04, 11:48
                  Wygląda na to, że zbliża się odbiór mojego mieszkania w KN5 (skrzydło od strony
                  KN6). Brakuje tylko wentylacji (nie dojechały jakieś pieruńskie klapy
                  oddymiające!). Ściany juz pomalowane. Klatka prawie gotowa. Według oceny
                  kierownika powinienem odbierać za ok. 2 tygodnie. Zobaczymy. Jak będzie obsuwa
                  to małe szanse na wykończenie jeszcze przed świętami.
                  Czy ktoś jeszcze jest bliski szczęścia ?
                  Na odbiór planuję zabrać budowlańca bo nigdy nie wiadomo czy czegoś tam nie
                  schrzanili (nieumyślnie oczywiście!).

Pozdrawiam towarzyszy niedoli ;-)
                  Paweł
                  KN5
                  • areck Re: Planowane odbiory w KN5 w październiku 28.09.04, 12:01
                    Po rozmowie z kierownikiem okazuje sie ze chociaz moje lokum jest w skrzydle od
                    strony Płaskowickiej, jest szansa że za dwa tygodnie może być "ten dzień" :)
                    Czas pokaże. Pozdrawiam Szanownego Sąsiada.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka