Dodaj do ulubionych

Eko Development - Strzyglowska

IP: 195.33.129.* 30.06.06, 14:00
Witam,

Czy ktos ma informacje na temat firmy Eko Development ?
Zainteresowala mnie ich inwestycja na Strzyglowskiej ale nie wiem czy
deweloper godny zaufania.

Pozdrawiam,

Adam
Obserwuj wątek
    • Gość: Monia Re: Eko Development - Strzyglowska IP: *.chello.pl 04.07.06, 13:29
      Też jestem zainteresowana Strzygłowską. Właściwie zarezerwowałam jeden z domów.
      Moje gg 4737801. O developerze wiem niewiele.

Pozdrawiam,
      Monia
    • Gość: Piotr Re: Eko Development - Strzyglowska IP: *.aster.pl 04.07.06, 19:19
      Witam.

Prosze o kontakt na maila: pjeter {małpka} ozyrys {kropka} net
      Kilka osob (przyszlych wlascicieli) ma wieksze szanse na negocjacje korzystnych
      punktow umowy.

Pozdrawiam,
      Piotr
      • aleksander303 Re: Eko Development - Strzyglowska 07.07.06, 15:43
        Witam, ja rowniez dokonałem wstepneh rezerwacji
        • q3a1 Re: Eko Development - Strzyglowska 10.07.06, 12:35
          Mam takie małe pytanko do osób, które już wstępnie zarezerwowały domy? Na planie
          osiedla przebiega dwu pasmowa droga. Czy to jest niby przedłużenie Wału
          Miedzeszyńskiego? Prawdę mówiąc nie zabardzo łapię, w którym miesjcu ma być to
          osiedle...jadąc Wałem w kierunku Otwocka w Strzygłowską w lewo czy w prawo???
          Czy może po dwóch stronach Wału Miedzeszyńskiego?

POzdrawiam,
          Q3a
          • Gość: petro Re: Eko Development - Strzyglowska IP: 81.210.81.* 10.07.06, 13:10
            będzie to droga (na razie jest to rezerwa pod drogę której wymaga gmina)
            pomiędzy osiedlami domów, bo ten teren się kiedyś zabuduje i taka droga napewno
            się przyda. trasa mostu południowego i olszynki jest znacznie dalej.
      • Gość: mefisto Re: Eko Development - Strzyglowska IP: *.gebm.pl / 193.138.110.* 12.07.06, 10:28
        Witam,

i ja też mam wstępną rezerwację. Ostateczne plany mają być w
        poniedziałek/wtorek i chyba powinno się coś ruszyć. Mój mail wojtek2401 (małpa)
        wp.pl
        pozdrawiam
        • Gość: monikadulny Re: Eko Development - Strzyglowska IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 12.07.06, 13:53
          Podobno właścicielem jest dawnz właściciel Deweloper Hause. Wszyscz wiemy co do
          za firma i jakość wykonania. Czy ktoś wie coś na ten temat. Bardzo proszę o
          opinie...
        • q3a1 Re: Eko Development - Strzyglowska 12.07.06, 15:27
          Witam wszystkich,
          Wybraliśmy się na wycieczkę do siedziby tegoż developera. I w zasadzie nic
          jeszcze nie wiadomo. Z tego co usłyszeliśmy, to na tydzień od rozpoczęcia
          sprzedaży (nawet mniej niż tydzień) nie ma pozwolenia na budowę (Części A), nie
          ma planów podziału działek, nie ma planów domów no i wreszcie nie ma nawet
          ostatecznej ceny za metr, bo klienci życzą sobie podniesienia standardu. Ja się
          zastanawiam jacy klienci skoro nie ma jeszcze sprzedaży??? No i czy przypadkiem
          w czasie budowy "klienci" nie zażyczą sobie "złotych poręczy" i "platynowych"
          rur. Na pytanie w jaki sposób developer podejmuje decyzję o podniesieniu
          standardu, otrzymałem odpowiedź, że sam podejmuje taką decyzję. Zatem w trakcie
          budowy przy użyciu stosownego aneksu cena wyjściowa może skoczyć w górę, że
          hoho.... "Bo klienci sobie życzyli" :)

Zrobiliśmy sobie również wycieczkę na plac budowy właśnie realizowanej
          inwestycji blisko siedziby firmy. W pierwszym domu z brzegu coś zostało mocno
          spartolone i całe ocieplenie domu zostało zerwane celem ponownego umieszczenia
          na miejscu. No tak mało profesjonalnie to wyglądało :). Ale jestem laikiem w
          temacie więc może tak po prostu już jest w trakcie budowy...

No i na koniec zdementowano nam, jakoby była prowadzona jakaś wstępna
          rezerwacja? Więc jak wam się udało coś zarezerwować skoro takiej praktyki
          developer nie stosuje...

Nie chcę jątrzyć broń Boże, lecz tak wszystko dziwnie mi to wygląda. A jak mam
          brać kilkaset tysięcy kredytu to wolę głośno na ten temat podyskutować.

Pozdrawiam,
          q3a

• suzi27 Re: Eko Development - Strzyglowska 13.07.06, 15:01
            Zgadzam się z tym co piszesz, nie wiem o jaką tu rezerwację chodzi??? Od targów
            mieszkaniowych na torwarze, śledzimy uważnie inwestycję na Strzygłowskiej.
            Jeżeli wstępną rezerwacją nazywamy to, że pan zapisał sobie nasz mail i nr
            telefonu i informuje nas o każdej zmianie terminu podpisywania umów
            rezerwacyjnyvh to chyba jesteśmy jednymi z pierwszych którzy "zarezerwowali"
            sobie dom na Strzygłowskiej ;) Ogólnie mówiąć jesteśmy coraz bardziej znużeni
            tym czekaniem i odwlekaniem sprzedaży z tygodnia na tydzień. Coraz bardziej
            przestaje nam się podobac developer i ten ciągły brak podstawowych wiadomości.
            A teraz się okazuje, że jeszcze cena może ulec zmianie, to już w ogóle robi się
            mało ciekawie.

Pozdrawiam
          • Gość: Piotr Re: Eko Development - dezinformacja. IP: *.polsl.pl / *.polsl.pl 21.07.06, 11:22
            > No i na koniec zdementowano nam, jakoby była prowadzona jakaś wstępna
            > rezerwacja? Więc jak wam się udało coś zarezerwować skoro takiej praktyki
            > developer nie stosuje...

Oczywiscie, ze byla prowadzona rezerwacja "na telefon", bez wstepnych wplat.
            Wiesz, sa Ci ktorzy zdazyli i Ci ktorzy zorientowali sie troche za pozno. ALE TO
            NIE JEST usprawiedliwienie do OKLAMYWANIA KLIENTOW.

Zasady, chocby najglupsze powinny byc JASNE i JEDNAKOWE dla wszystkich.
            Wprowadzanie dezinformacji juz na samym poczatku jest wrecz zenujace.
            Wiadomo, ze przy takiej liczbie zainteresowanych predzej czy pozniej sie pogubia
            w swoich "klamstewkach" i jak widac po komentarzach szybko to wyszlo na jaw.

Na rynku jest duze zainteresowanie, bedac szczerym wobec klientow, ze nie
            posiada sie na obecna chwile zgody na budowe czy innego papieru, klienci zostana
            i na pewno zainteresuja sie za jaskis czas. Natomiast mowiac nieprawde ... no coz.

Podsumuje to tak:
            Jesli ktos oszukuje w malych sprawach, czy sie zawacha sie sklamac w duzej
            sprawie ? (zwlaszcza jesli ma na tym zarobic).
            Wygladalo to obiecujaco. Teraz wyglada zenujaco i amatorsko.

Na szczescie mozna sie obyc bez developera. Kupno dzialki i budowa na wlasny
            rachunek.

Piotr
    • magd_s Re: Eko Development - Strzyglowska 17.07.06, 10:49
      Witam
      tez naleze do grona zainteresowanych inwestycja.
      O firmie rzeczywiscie trudno cos znalezc...
      Opoznienia wgladu do planow domow czy podzialu dzialek wydaja sie byc zgodne z
      nowa "swiecka tradycja" deveoperska;), wiec niespecjalnie mnie to zraza.
      Wazne jest to ze w poblizu tej inwestycji nie bedzie zadnych tras, drog
      przelotowych itp (sprawdzilam w urzedzie gminy). Nie bedzie rowniez kanalizacji
      (gmina nie planuje - to wazne, bo co prawda woda z sieci miejskiej, ale warto
      dopilnowac by montowano dobre szamba - bez wersji "przesiakania"...), gmina nie
      zainwestuje rowniez w "ucywilizowanie" Strzyglowskiej (w tej chwili to polna
      droga - warto chyba tez upomniec sie o to u developera).

Poki co czekam na dalsze informacje... lokalizacja swietna, wstepne plany
      domow - obiecujace (to proporcjonalnie zmniejszone domy z sosnowego zakatka).

Ciekawa jestem ktory typ domow Was interesuje - w przypadku podjecia decyzji o
      zakupie warto zastanowic sie nad proba wspolnego dokupienia pasa pola od strony
      ogrodkow (tym samym je powiekszajac).

Pozdrawiam,
      ms
      • Gość: Mary Re: Eko Development - Strzyglowska IP: 82.177.111.* 17.07.06, 11:23
        Pomysl dokupienia dodatkowej dzialki na powiekszenie ogrodka jest swietny, choc
        pewnie jego realizacja nie bedzie latwa..
        My myslimy o typie B - idealna wielkosc dla (docelowo) 4-osobowej rodziny i
        przyjezdzajacych z daleka gosci ;-) choc boje sie, ze dzialka jest naprawde
        mala i bedziemy zagladac sobie w okna..
        Zaleta lokalizacji sa tez drzewa.. zawsze to ladniej i przyjemniej niz osiedle
        postawione w szczerym polu..
        Na kanalizacje nie liczylam, ale warto dopominac sie przynajmniej o internet.
        Pozdrawiam!
        M.
    • Gość: Asia Re: Eko Development - Strzyglowska IP: *.chello.pl 17.07.06, 17:22
      Jak rezerwowaliście domki, skoro nie ma jeszcze rezerwacji ?
    • pablo9999 Re: Eko Development - Strzyglowska 18.07.06, 09:28
      Obserwuję działania inwestora przy inwestycji na Strzygłowskiej od prawie już
      dwóch miesięcy - i im dalej w las tym robi się ciemniej
      – na początku:
      dobra cena, szybkie dostarczenie wstępnej dokumentacji i obiecujące terminy
      prac oraz obietnica dostarczenia do połowy czerwca ostatecznych planów
      inwestycji
      – teraz (a mamy drugą połowę lipca):
      - nadal brak ostatecznej dokumentacji budowy
      - posiadane przez inwestora zezwolenia ograniczają się do wydanej przez gminę
      pozytywnej decyzji o warunkach zabudowy (nie wiem czy już prawomocnej) –
      proszę jednak nie mylić tego z pozwoleniem na budowę – to ostatnie może być
      wydane dopiero po uprawomocnieniu się decyzji o warunkach zabudowy i złożeniu
      odrębnego wniosku przez inwestora o pozwolenie – nie wiem czy Eko Development
      taki wniosek już złożyło – biorąc jednak pod uwagę fakt, że nie można otrzymać
      od nich ostatecznych planów zabudowy nie sądzę aby proces wydawania pozwolenie
      na budowę nie został rozpoczęty – jeżeli tak jest i wniosek został by złożony
      dopiero teraz to przy bardzo dobrych układach w gminie inwestor może otrzymać
      pozwolenie dopiero we wrześniu – w opcji pesymistycznej w listopadzie.
      - brak dokumentów potwierdzających własność gruntów na których planowana jest
      inwestycja – wygląda na to, że inwestor nie ma prawa własności ziemi a z
      informacji, które w tej mierze od nich się uzyskuje można wywnioskować tyle, że
      sami nie wiedzą kiedy staną się jej właścicielem – jest to zresztą chyba
      niezbędne do tego by gmina wydała pozwolenie na budowę
      – rośnie cena - poruszono tu już ten wątek – jeszcze w połowie czerwca
      zapewniano mnie o tym, że cena się nie zmieni a tu nagle urosła o kilkanaście
      tysięcy – nie uzyskałem, żadnego sensownego wytłumaczenia powodu podwyżki – co
      więcej wszystko wskazuje na to, że to dopiero jej początek
      - pojawia się coraz więcej pustych obietnic (terminy dostarczenia projektów
      architektonicznych, cena, termin rozpoczęcia prac) a może nawet kłamstw
      (pozwolenie na budowę którego nie ma, własność gruntów której nie ma).

Moim zdaniem firma Eko Development przestaje (jeżeli już nie przestała) być
      wiarygodna.

Tak więc żegnaj Eko Development.

Paweł
      • Gość: petro Re: Eko Development - Strzyglowska IP: 81.210.81.* 18.07.06, 16:03
        ja też żegnam i przy okazji pozdrawiam konkurencję :D
        • pablo9999 Re: Eko Development - Strzyglowska 19.07.06, 15:14
          Szanowny Panie lub Pani „petro”
          W swojej odpowiedzi na mój post żegna mnie Pan/Pani i pozdrawia jako
          konkurencję – tak więc po Pańskiej reakcji mogę wnosić, że jest Pan
          przedstawicielem Eko Development.

Sądzę również że moje wnioskowanie jest dużo bardziej trafne niż Pańskie/Pani –
          twierdzi Pan/Pani, że jestem przedstawicielem Państwa konkurencji, a w rzeczy
          samej jest zupełnie odwrotnie. Jestem Państwa klientem.

Ciekaw jestem skąd przypuszczenie, że reprezentuję konkurencję. Może stąd że
          dosyć jasno i jak sądzę trafnie przedstawiłem perspektywy czasowe jakie dotyczą
          np. uzyskania przez Państwa pozwolenia na budowę. Jeżeli to było przyczynkiem
          Pańskiego/Pani podejrzenia to mogę jedynie w tym miejscu powiedzieć, że
          informacje które podałem w swoim poście pochodzą bezpośrednio z wydziału
          architektury i urbanistyki gminy Wawer – przez godzinę męczyłem urzędnika by
          dociec jaka jest sytuacja Państwa inwestycji pod kątem pozwoleń administracyjno-
          prawnych. W tym miejscu zachęcam wszystkich do takiej wizyty – sporo informacji
          z wiarygodnego źródła.

To co odpisał Pan/Pani na mojego posta potwierdza jedynie, fakt że jesteście
          Państwo firmą której wiarygodność jest szyta grubymi nićmi (jeżeli nie linami).
          Między innymi przez to że, nie podjął Pan/Pani nawet mikro próby by na tym
          forum ustosunkować się do stawianych przeze mnie krytycznych słów wobec
          dotychczasowych Państwa działań związanych z inwestycją na Strzygłowskiej.
          Jeżeli jest to nieprawda niech Pan/Pani to zdementuje. Ja po prostu piszę o tym
          jak się Państwo zachowujecie w stosunku do swoich potencjalnych klientów i
          jakie im przekazujecie informacje.

Szanowny Panie/Pani „petro” - mimo iż przypuszczam, że jest Pan/Pani
          przedstawicielem Eko Development – to nie mam jednak stuprocentowej pewności.
          Mogę więc być w błędzie. A jeżeli to ma miejsce to bardzo Pana przepraszam, że
          kieruję te słowa do Pana jako przedstawiciela inwestora. Proszę uznać ten post
          za niebyły. Nie zmienia to jednak mojego zdania na temat Eko Development.

Paweł
      • Gość: Konrad Re: Eko Development - Strzyglowska IP: *.zabki.net.pl / *.zabki.net.pl 18.07.06, 23:50
        Niestety chyba to prawda - od jakiegoś czasu interesuję się tą inwestycją i ten
        deweloper zachowuje sie troche dziwnie - wiem ze rynek jest dla nas kupujących
        trudny ale faktycznie nie moge wydobyc zadnych konkretnych informacji na temat
        tej inwestycji - na tą chwile mam tylko plany w zasadzie ich poprzedniej
        inwestycji a mówili ze do konca czerwca beda plany ostateczne.
        Majac w perspektywie wydanie kilkuset tysiecy złotych chciałbym wiedziec za co
        mam te pieniadze płacić.
        Wkurza mnie to ze wsrod deweloperów olewanie klienta staje sie coraz bardziej
        jak to sie ostatno mówi "jazzy"
    • Gość: Mary Re: Eko Development - Strzyglowska IP: 82.177.111.* 19.07.06, 09:51
      Czy po wzroscie cen domow na Strzyglowskiej nadal jestescie zainteresowani?
      • magd_s Re: Eko Development - Strzyglowska 19.07.06, 10:57
        A czy ktos wie czym motywowana jest ta zmiana?

Ladne segmenty w tej okolicy (mysle np.o osiedlu w Blotach "Rybaki") kosztuja
        podobnie za stan surowy zewnetrzny przy nieco mniejszej dzialce; no a
        wykonczenie wewnetrzne trzeba szacowac na ok. 100 tys.

Chyba poki nie zobaczymy szczegolow tej konkretnej oferty z ekodevelopment
        trudno ostatecznie wyrokowac...

Pozdrawiam cieplo
        ms
        • llamarse Re: Eko Development - Strzyglowska 21.07.06, 16:14
          Witam,
          ja również byłam/jestem (sama już nie wiem) zainteresowana domami na
          Strzygłowskiej.
          W związku z krętactwami jakie uprawia Eko Development mam prośbę o dopisywanie
          niekorzystnych zmian, jakie zostały wprowadzone do oferty w stosunku do tego o
          czym informowano w ciągu ostatnich trzech miesięcy.
          To co mi wiadomo:
          - mniejszy metraż
          - wyższa cena
          - zmiana układu pomieszczeń
          - cena „stanu deweloperskiego” nie przewiduje pieca gazowego !!! –
          poinformowano mnie, że musieli z niego zrezygnować ze względu na wysoki koszt
          zakupu
          - brak schodów na poddasze – zaplanowano wysuwaną drabinę
          Pozdrawiam
          • Gość: mart Re: Eko Development - Strzyglowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 17:24
            Witam i dopisuje:

- w budynkach typu A nie bedzie przejscia z garazu, przez kotlownie do ogrodka
            (wejscie do kotlowni od garazu, zamiast okna w kotlowni - luksfery)
            - na luksfery zamieniono rowniez jedno z okien na 1. pietrze (nie wiem co to za
            pomieszczenie)

Ale:
            - okna drewniane
            - lepszej jakosci pokrycie dachowe

Niejasne:
            - nie slyszalem o zmianie metrazu - prosze o szczegoly
            - a czy w przypadku poddasza bylo gdzies powiedziane ze maja byc schody? w
            ofercie "mozliwosc adpatacji poddasza" - to chyba oznacza ze w podstawowej
            ofercie nie ma takze schodow?

Proponuje by obok zmian dopisywac typ budynku (z tego co wiem zmiany wygladaja
            roznie w roznych typach)

Pozdrawiam
            m
            • llamarse Re: Eko Development - Strzyglowska 21.07.06, 18:13
              Mnie również interesował typ A
              W odpowiedzi na niejasności, o których piszesz:
              - metraż - jeszcze tydzień temu było to 136 m kw w cenie 367 tys, dziś
              jest to 131,6 w cenie 395 tys.
              - schody na poddasze – projekt domu miał przyjąć takie same rozwiązania
              architektoniczne jakie zastosowano w domach w ich pierwszej inwestycji (Sosnowy
              Zakątek) . To jak tu rozwiązano dostęp do poddasza jest wg mnie jednym ze
              sposobów wyciągania dodatkowej kasy (przypuszczam, że jest możliwe inne
              rozwiązanie ale to jest to za co można sobie policzyć dodatkowo).
              • Gość: mart Re: Eko Development - Strzyglowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 19:29
                >projekt domu miał przyjąć takie same rozwiązania
                > architektoniczne jakie zastosowano w domach w ich pierwszej inwestycji
                (Sosnowy
                >
                > Zakątek) .

Chyba przyjecie dokladnie takich samych rozwiazan przy zmniejszeniu o prawie
                70m2 powierzchni jest niemozliwe... z perspektywy projektu i jego "prawnego
                uznania". Ale za to - wieksze domy maja byc blizsze wersji "zakatka"...
                Zobaczymy, na razie na stronie deweloper sie nie ujawnia z planami.

Pzdr,
                m

• llamarse Re: Eko Development - Strzyglowska 21.07.06, 23:11
                  > Chyba przyjecie dokladnie takich samych rozwiazan przy zmniejszeniu o prawie
                  > 70m2 powierzchni jest niemozliwe... z perspektywy projektu i jego "prawnego
                  > uznania".

Wiesz, sorry wielkie ale wycinasz z kontekstu. Jeśli się wczytasz to
                  zauważysz, że o „takich samych rozwiązaniach” pisałam w odniesieniu do klatki
                  schodowej a akurat na to różnica w metrażu mieszkania nie wpływa w żadnej
                  mierze.
            • Gość: Piotr Re: Eko Development - Strzyglowska IP: *.aster.pl 22.07.06, 15:52
              > Ale:
              > - okna drewniane

Z tego co wiem (wiadomosci od znajomych, ktorzy wlasnie sie wybudowali) okna
              sosnowe - bo wlasnie takie proponuje eko - sa znacznie bardziej ryzykowne z
              perspektywy lat od okien plastikowych. Dodatkowo jest to najtansze drewno
              okienne... co mowi samo za siebie.
              Nie uwazalbym wiec tego za plus.

Piotr
              • llamarse Re: Eko Development - Strzyglowska 22.07.06, 16:42
                Zgadzam się z tobą Piotrze w 100%. Ponadto dwa miesiące temu poinformowano mnie
                (z pełnym przekonaniem), że będzie wykonana, cytuję: stolarka okienna drewniana
                mahoniowa dwuszybowa.
                • magd_s Re: Eko Development - Strzyglowska 24.07.06, 22:09
                  Wczytuje sie z zainteresowaniem w powyzsza dyskusje i probuje zweryfikowac co
                  ja slyszalam podczas rozmow z developerem... I dochodze do wniosku, ze przede
                  wszystkim zachwalano "sosnowy zakatek", dodajac, ze na strzyglowskiej bedzie
                  podobnie, tylko... I tego "tylko" za bardzo nie precyzowano:(

Mam cicha nadzieje, ze w krotkim (!) czasie sytuacja sie wyprostuje, wyjasni
                  i... okaze do zaakceptowania!
                  Czego sobie i innym zycze:)
                  Pozdrawiam serdecznie,
                  ms

ps. my bylismy zainteresowani typem c... albo "bylibysmy" gdybysmy cos
                  wiedzieli...
                  • Gość: Mary Re: Eko Development - Strzyglowska IP: 82.177.111.* 25.07.06, 12:25
                    Hmm.. ja w rozmowie z deweloperem zapytalam wprost o schody na poddasze, rodzaj
                    okien i inne szczegoly.. moze mialam wyjatkowe szczescie, ale uslyszalam
                    odpowiedzi zgodne z tym, co jest w aktualnych planach.
                    Nie dramatyzowalabym z powodu sosnowych okien - tu co prawda duzo zalezy od
                    producenta, ale z pewnoscia sosnowe sa lepsze od plastikowych!
                    Fakt, ze negatywnym zaskoczeniem jest brak drzwi ze schowka za garazem do
                    ogrodu. No i luksfery - nie kazdy je lubi (to drugie luksferowe okno jest chyba
                    przy schodach).
                    Dzis zaczela sie podobno sprzedaz I etapu. Ktos sie zdecydowal? Moze czas
                    zaczac szukac nowych sasiadow? :-)
                    Pozdrawiam,
                    M.
                    • mj-euro-con Art Home Design - Architektura wnętrz 25.07.06, 13:18

Projekty
                      Wizualizacje przestrzenne
                      WEykonawstwo

Nadzór autorski w cenie
                      ceny do negocjacji

tel. 696-631-411

mj-euro-con@o2.pl
                    • Gość: Jerry Re: Eko Development - Strzyglowska IP: *.crowley.pl 25.07.06, 22:09
                      Witam,
                      Z tego co się dowiedziałem, to jeszcze nie ma pozwolenia na budowę. Nie wiem czy
                      jest to praktyka wśród developerów, ale wolałbym podpisać umówę (a zwłaszcza
                      dokonać pierwszej wpłaty) gdy już wszystkie formalności będą załatwione .... z
                      drugiej strony spotkałem się kiedyś ze zpółdzielnią, która sprzedawała
                      mieszkania nie mając jeszcze kupionych wszystkich gruntów :-) gwarantując, że
                      oddadzą pieniądze jeżeli nie uda im się ich wykupić :-D ... i nawet znaleźli się
                      chętni :-o ...
                      Pozdrawiam
    • Gość: Prawie zdecydowany Re: Eko Development - Strzyglowska IP: *.outsourcing.atman.pl 26.07.06, 11:45
      Podpisał już ktoś umowę rezerwacyjną? Przyznać się! ;)
      Pzdr
      • lumbini Re: Eko Development - Strzyglowska 26.07.06, 22:12
        Gość portalu: Prawie zdecydowany napisał(a):

> Podpisał już ktoś umowę rezerwacyjną? Przyznać się! ;)
        > Pzdr
        rezerwacja kosztuje podobno 5000 zl. Bez pozwolenia na budowe... Developer
        twierdzi, ze 4 rezerwacje zostaly juz oplacone. Czy to prawda? Ktos sie na to
        zdecydowal?
        • Gość: gosc Re: Eko Development - Strzyglowska IP: *.aster.pl 27.07.06, 20:02
          >Czy to prawda? Ktos sie na to
          >zdecydowal?

Ja się zdecydowałem! ...że nie kupuje. Bardzo poważnie się zastanawiałem.N ie ma
          zgody na budowe...Miały byc wizualizacje - też brak jak narazie... za to domy
          bedą całkowicie inne od sosnowego zakątka i 3 metrowy ogródek za domem ?!? Umowa
          budzi liczne zastrzeżenia a postawa developera podejrzana.Cenna atrakcyjna...ale
          wole nie ryzkować.
          • Gość: sama-nie-wiem Re: Eko Development - Strzyglowska IP: 82.177.111.* 28.07.06, 08:53
            Ja poki co tez sie nie zdecydowalam. Zobacze jak sie rozwina sprawy i moze
            pomysle o srednim domku, jesli wszystko pojdzie dobrze.. zmiana projektu domu
            (na duzo mniej korzystny moim zdaniem) i miniaturowy ogrodek faktycznie
            zniechecaja..
            Pozdrawiam!
            • Gość: Potencjalny klient Re: Eko Development - Strzyglowska IP: *.chello.pl 29.07.06, 12:11
              Z naszej roboczo założonej grupy kilku inwestorów wszyscy się wycofali. Nawet
              nie będę się bardzo wdawał w to co dostaliśmy od dewelopera, pokrótce fakty:
              1. deweloper nie jest wlascicielem dzialek.
              2. deweloper nie ma pozwolenia na budowe (wystapil).
              3. dzialki (zgodnie z wyslanymi dokumentami) są to grunty orne.
              4. deweloper nie ponosi odpowiedzialnosci za opoznienia zwiazane z decyzjami
              administracji.
              5. harmonogram jest taki, że można zapłacić 395 000 i mieć super domek na
              nieswojej działce.
              I zamiast przeczytać w odpowiedzi od pedra czy sedra "pozdrawiam konkurencje",
              wolalbym:
              >1.
              odpowiedz
              >2.
              odpowiedz
              etc.
              Jednak wszystkim, ktorzy sie zdecyduja zycze zeby wszystko bylo OK.
              Pozdrawiam
              P.S.
              Jedyne co by mnie przekonalo do takiej inwestycji to harmonogram taki: pierwsza
              wplata 30% wartosci inwestycji i w fomie aktu notarialnego dzialka jest moja,
              inne opcje nie wchodza w gre.
              • karolinaekert Re: Eko Development - Strzyglowska 30.07.06, 21:05
                Czy dowiedzieliście sie czegoś nowego? Czy ktoś się już zdecydował? Jadę w
                środę spotkać się z developerem, ciekawa jestem...
                • Gość: Eldomo Re: Eko Development - Strzyglowska IP: 57.66.44.* 31.07.06, 16:42
                  Cześć,
                  W odróżnieniu od większości info nt. Strzygłowskiej dotrało do mnie niedawno bo
                  w tym tygodniu. W weekend obejrzałem działkę. Jestem pod wrażeniem dojazdu do
                  Centrum. Zdecydowanie najlepszy wjazd do Wawy jaki w tej chwili istnieje.
                  Miejsce perspektywiczne o ile nie zrobi się jatka niczym w Józefosławiu gdzie
                  chałupa na chałupie. Oby tutaj można było tego uniknąć. Przyłączam się do grona
                  oczekujących na konkrety. Czy ktoś z Was dysponuje informacjami jak wyglądają
                  starania dewelopera o media? Tam coś popłynie (prąd, gaz, woda)w najbliższym
                  czasie? Proszę o info i wspieram zainteresowanych. Być może za rok na wspólnym
                  grillu....;-))
                  • Gość: Mary Re: Eko Development - Strzyglowska IP: 82.177.111.* 01.08.06, 08:31
                    Na osiedlu Strzyglowska bedzie prawie wszystko, tzn. gaz (do ogrzewania, ale
                    nie do kuchni), woda z miejskich wodociagow, prad normalny i prawdopodobnie
                    linia telefoniczno-netowa tepsy.. nie bedzie raczej na pewno kazalizacji tylko
                    szamba, ale to akurat na Wawrze jest norma..
                    Z tego co wiem domy typu A (najmniejsze) juz sie sprzedaly..
                    Dojazd do centrum jest rzeczywiscie swietny: rano w godzinach szczytu nie
                    zabiera mi wiecej niz 30 minut.
                    Pozdrawiam,
                    M.
                    • Gość: Eldomo Re: Eko Development - Strzyglowska IP: 57.66.44.* 01.08.06, 08:36
                      W kuchni bez gazu? Tzn elektrycznie?
                      • Gość: Mary Re: Eko Development - Strzyglowska IP: 82.177.111.* 01.08.06, 09:13
                        Dokladnie. Tzw plyta ceramiczna. Oczywiscie jak ktos sie uprze to moze sobie
                        doprowadzic do kuchni gaz, ale to sie wiaze z poprowadzeniem po scianach rur
                        gazowych (wymogi bezpieczenstwa nie pozwalaja na chowanie ich w scianach..
                        Ja mam kuchenke elektryczna od paru lat i mimo oporow na poczatku przekonalam
                        sie, ze jest zdecydowanie lepsza niz gazowa..
                        • Gość: dix Re: Eko Development - Strzyglowska IP: 195.205.147.* 01.08.06, 10:54
                          poza tym gaz może być z butli też.
                    • Gość: Eldomo Re: Eko Development - Strzyglowska IP: 57.66.44.* 01.08.06, 11:12
                      OK, ale nadal pozostaje pytanie w jakim terminie możesz otrzymać dokumenty
                      potwierdzajęce, że firma ma umowy z MPWiK, STOEN, etc, żebym wiedział ,ze
                      odbiór budynku nie zostanie odwleczony ze wzgledu na brak któregoś media. Jak
                      sądzicie jakie są realne terminy? Kto może coś konkretnego doradzić w tej
                      kwestii?
                      • Gość: Mary Re: Eko Development - Strzyglowska IP: 82.177.111.* 01.08.06, 11:30
                        Moim zdaniem doprowadzenie mediow nie powinno spowodowac opoznienia - takie
                        rzeczy zalatwia sie od samego poczatku inwestycji.. moje obecne mieszkanie tez
                        kupowalam w postaci "szczerego pola" i szczesliwie mieszkam tam juz kilka lat..
                        opoznienie co prawda bylo, ale dlatego, ze deweloper zaplanowal budowe drogi
                        osiedlowej na grudzien i byl potem zdziwiony, ze jest zima i nie mozna
                        prowadzic robot...
                      • Gość: Mary Re: Eko Development - Strzyglowska IP: 82.177.111.* 01.08.06, 11:30
                        Moim zdaniem doprowadzenie mediow nie powinno spowodowac opoznienia - takie
                        rzeczy zalatwia sie od samego poczatku inwestycji.. moje obecne mieszkanie tez
                        kupowalam w postaci "szczerego pola" i szczesliwie mieszkam tam juz kilka lat..
                        opoznienie co prawda bylo, ale dlatego, ze deweloper zaplanowal budowe drogi
                        osiedlowej na grudzien i byl potem zdziwiony, ze jest zima i nie mozna
                        prowadzic robot...
              • Gość: słodowy Re: Eko Development - Strzyglowska IP: 195.205.147.* 31.07.06, 17:13
                Ludzie może samemu coś zmaścić? Kupić działe i sukcesywnie pobudować sobie
                samemu swego rodzaju "komuną".
          • Gość: andrew Re: Eko Development - Strzyglowska IP: *.chello.pl 09.08.06, 14:18
            jak to 3y metrowy ogódek!!!!! - to ma być metafora czy fakt?? przecież 320 m2
            to może nie rezydencja ale miejsce na grilla dość spore. HMMM
            • Gość: ja Re: Eko Development - Strzyglowska IP: 82.177.111.* 09.08.06, 14:27
              na tych 320 metrach musi sie zmiescic dom, podjazd do garazu, ogrodek i.. (o
              czym sie otwarcie nie mowi) kawalek osiedlowej ulicy, w ktorej kazdy
              mieszkaniec osiedla ma swoj udzial.. no i w sumie moze sie okazac, ze miedzy
              domem a ogrodzeniem sa 3 metry..
        • Gość: Eldomo Re: Eko Development - Strzyglowska IP: 57.66.44.* 01.08.06, 16:51
          Witam,
          Domki "A" już sprzedano. Było ich 7. Zwiększono liczbę domków "C".
    • Gość: zainteresowana Re: Eko Development - Strzyglowska IP: 82.177.111.* 04.08.06, 08:42
      Czy ktos ma jakies wiesci w sprawie II etapu Osiedla Strzyglowska. Ktos
      wspomnial, ze mam byc wiecej domow typu C. a co z terminami? kiedy bedzie znany
      podzial dzialek i ruszy sprzedaz?
      Bede wdzieczna za info.
      Pozdrawiam przedweekendowo!
      • Gość: Eldomo Re: Eko Development - Strzyglowska IP: 57.66.44.* 04.08.06, 09:15
        Podobno tak jak w przypadku większości inwestycji w Wawrze pod koniec miesiąca.
        To mnie zastanawia. DLaczego developerzy zapraszają pod koniec miesiąca?
        Spotkałem się z tym u kilku z nich. Czy wtedy gmina wyda ważne decyzje?
        • Gość: zainteresowana Re: Eko Development - Strzyglowska IP: 82.177.111.* 04.08.06, 09:33
          dzieki! choc malo to konkretne, ale rzeczywiscie deweloperzy sa bardzo
          tajemniczy i oszczedni w udzielaniu informacji.. niestety maja nad nami te
          przewage, ze moga sobie klientow donbierac wg wlasnego uznania - popyt jest na
          tyle duzy, ze chetni znajda sie zawsze - nawet na zakup domu, ktory chwilowo ma
          postac gruntu ornego ;-)
          • Gość: Eldomo Re: Eko Development - Strzyglowska IP: 57.66.44.* 04.08.06, 12:43
            Dokładnie masz rację. Nie wiem jak inni ale ostatnio wcale nie jest wyjątkiem
            gdy pytając się o ofertę developer czy agencja prosi o adres e-mail lub nr tel.
            aby w ciągu 2 godzin zadzwonić z odpowiedzią nt ofert. No i tu kontakt się
            urywa. Mogą wybieraćw klientach, bo jest ich więcej niż ofert. Kasa idzie bez
            wysiłku sama. Co za czasy!!!!!
            • Gość: Aga Re: Eko Development - Strzyglowska IP: *.it.local / *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.06, 13:45
              Wiecie. Jak tak wszystko czytam to mam dużo obaw. Ale czy rezerwujac coś od
              innego developera będzie lepiej ? Nie sądzę. Dopóki popyt przewyższa podaż -
              będzie tak,że będziemy kupować mieszkania/domy na etapie zakupu działki. EKO
              DEV. zakupił działki , owszem wypis z rejestru gruntów wskazuje na rodzaj:orne
              ale są już wydane warunki zabudowy. Teraz trzeba czekać na pozwolenie. Niedawno
              otrzymałam wizualizację domku A. Szkoda,że do rzeczywistości jej duża brakuje.
              Dla mnie ten bliźniak to alternatywa mieszkania 60-80 metrowewgo. Dojazd do
              Wawy- oki - to na plus. Działka 3 metrowa - a czegóż się można spodziewć -
              sprawdzcie oferty Developer Haus ( stan surowy zamknięty domko ok 116 metrów -
              400 tys.), Mostostal Technika (stan surowy zamknięty bliźniaka o podobnym
              metrażu też 400 tys.), Ajax (proponowane segmenty mimo że w niższej cenie układ
              mają tragiczny)- wszędzie tak samo- działeczka mała.Zmiana planów domku A mnie
              zaskoczyła i było to na niekorzyść. Jednak po namyśle stwierdziłam,że jestem
              wstanie zaakceptować nowy układ. Kiedyś może coś zmienię. Szykam potencjalnych
              sąsiadów :))
              • Gość: Aga Re: Eko Development - Strzyglowska IP: *.it.local / *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.06, 14:17
                Przepraszam, pomyliłam się we wcześniejszej wypowiedzi. Dostałam wizualizację
                domku C - tego najmniejszego.
                • monikadulny Re: Eko Development - Strzyglowska 07.08.06, 12:08
                  nie pomyliłaś się. Te najmniejsze domki to typ A. Ja także podpisałam umowę
                  rezerwacyjną. Mam tysiąc wątpliwości ale zaryzykowaliśmy. Witam sąsiadkę

• Gość: niezdecydowana Re: Eko Development - Strzyglowska IP: 82.177.111.* 07.08.06, 12:24
                    a czy sa chetni na domki typu B i C? czy ktos cos wie o terminach i planach? ja
                    przymierzam sie do B, ale przy tych wszystkich watpliwosciach to juz sama nie
                    wiem.. z drugiej strony cena i lokalizacja sa naprawde atrakcyjne..
                    Pozdrawiam!
                  • Gość: Aga Re: Eko Development - Strzyglowska IP: 195.85.249.* 10.08.06, 08:55
                    Ja też zaryzykowałam.
                    Mail do mnie : agnes518@wp.pl
                    • Gość: Eldomo Re: Eko Development - Strzyglowska IP: 57.66.44.* 10.08.06, 10:08
                      Czy ktoś z piszących jest w posiadaniu planów domku B? Czy zasadniczo różni
                      się on od A? Interesuje mnie przejście do ogródka z pomieszczenia
                      gospodarczego. Bo nie wyobrażam sobie wynoszenia "gratów" przez salon. Czy z
                      obserwacji na drugiej inwestycji EKO możecie coś powiedzieć o jakości wykonania?
                      • monikadulny Re: Eko Development - Strzyglowska 10.08.06, 10:41
                        wynosic graty możesz przez garaż i wokoło domu - to jest bliźniak a nie domek
                        szeregowy...
    • Gość: tom Re: Eko Development - Strzyglowska IP: *.aster.pl 09.08.06, 22:58
      orientuje sie ktos czy maja juz pozwolenie na budowe i czy wogole nabyli te
      dzialki ???
    • pete22 Re: Eko Development - Strzyglowska 12.08.06, 18:18
      Też mnie zainteresowała inwestycja na Strzygłowskiej.
      Oprócz niepewności dot. developera mam jeszcze wątpliwości dotyczące bliskości
      planowanej Południowej Obwodnicy Warszawskiej.
      Czy ktoś wie jak daleko od Strzygłowskiej jest planowana obwodnica - czy to nie
      będzie zbyt uciążliwa odległość.
    • Gość: marc Re: Eko Development - Strzyglowska IP: *.aster.pl 21.08.06, 18:26
      będzie bardzo blisko przeczytajcie dzisejszy DZIENNIK
      • pete22 Re: Eko Development - Strzyglowska 21.08.06, 19:17
        Według planu trasy z dzisiejszego DZIENNIKA wygląda, że odległość osiedla od
        trasy będzie ponad 1 km.
        To chyba jednak całkiem wystarczająca odległość.
        • Gość: rozczarowana Re: Eko Development - Strzyglowska IP: 82.177.111.* 25.08.06, 13:00
          no i niestety kolejne przykre niespodzianki: w II etapie rowniez cena rosnie i
          to baaardzo, a metraz spada... (i dom o pow 151m kosztuje prawie tyle co 212m
          na Sosnowym Zakatku) ja rezygnuje z tej firmy...
          • Gość: Eldomo Re: Eko Development - Strzyglowska IP: 57.66.44.* 29.08.06, 10:12
            Czyli ile?
            • Gość: rozczarowana Re: Eko Development - Strzyglowska IP: 82.177.111.* 29.08.06, 11:11
              teraz dom ma powierzchnie 151m i kosztuje 520000 z tarasem od strony
              poludniowej, a od strony polnocnej 480000. a dzialki nie maja juz 350, ale 320m
              (w tym ok. 100m to uliczka osiedlowa).. podwyzka cen bez konkretnego
              uzasadnienia..
              • Gość: black Re: Eko Development - Strzyglowska IP: 195.114.160.* 29.08.06, 11:26
                Nie dramatyzowalbym. Owszem cena wzrosla o okolo 150 PLN na m2 powierzchni domku
                ale ma to uzasadnienie ... sytuacja na rynku nieruchomosci. Ceny wariuja,
                developer to wykorzystuje bo ma do tego prawo a i tak cena jeszcze jest
                rozsadna. Nalezy wzac pod uwage ze mowa tu o wykonczeniu developerskim a nie jak
                u innych, co jest juz niemal regula, stanie surowym zamknietym.

Ja w kazdym razie to rozumiem.

Wiekszym zmartwieniem dla mnie jest obwodnica, czy aby nie bedzie za blisko :(

pozdrawiam
                b,
                • Gość: rozczarowana Re: Eko Development - Strzyglowska IP: 82.177.111.* 29.08.06, 11:37
                  oczywiscie, ze deweloper ma do tego prawo.. wlasciwie w tej sytuacji na rynku
                  moze wszystko.. ale uwazam, ze nie jest w porzadku zapewnianie ze cena sie nie
                  zmieni, a nastepnie przeslanie krotkiego komunikatu, ze teraz dom kosztuje tyle
                  bo tak postanowil deweloper.. jestem zirytowana, bo czekajac na te inwestycje
                  zrezygnowalam z innej (mialam rezerwacje) na duzo wiekszej dzialce i o wiekszym
                  metrazu :-( moj pech!
                  • Gość: black Re: Eko Development - Strzyglowska IP: 195.114.160.* 29.08.06, 11:47
                    OK, masz racje. W moim rozumieniu jednak jedynym wiazacym zapewnieniem jest
                    podpisana umowa (moze za duzo z handowcami doczynienia mam). Tu mam nadzieje
                    zobowiazania beda dotrzymane

pozdrawiam
                    b,
                    • Gość: rozcz. Re: Eko Development - Strzyglowska IP: 82.177.111.* 29.08.06, 12:03
                      oczywiscie, ze liczy sie tylko to, co w umowie. ja dosc naiwnie sadzilam, ze
                      zapewnienia inwestora tez maja jakas wage.. nie maja. dlatego sie nie
                      zdecydowalam na EkoDev. wszystkim radze dokladnie wczytac sie w umowe i
                      zalaczniki do niej - moim zdaniem np. opis standardu wykonczenia jest zbyt
                      ogolny..
                      Pozdrawiam!
                • Gość: Mary Re: Eko Development - Strzyglowska IP: 82.177.111.* 29.08.06, 15:42
                  ja tez zrezygnowalam, bo liczylam na dom 144m2 za 430000 a tymczasem moge kupic
                  151m2 za 520000 - to oznacza podwyzke o ponad 600 zl/m2. moim zdaniem duzo. :-(
                  • Gość: black Re: Eko Development - Strzyglowska IP: 195.114.160.* 29.08.06, 15:49
                    > 51m2 za 520000 - to oznacza podwyzke o ponad 600 zl/m2. moim zdaniem duzo. :-(

nie ma juz tych za 480 kPLN

pozdr,
                    b,
                    • Gość: black Re: Eko Development - Strzyglowska IP: 195.114.160.* 29.08.06, 15:52
                      to bylo pytanie

nie maja juz tych z mniejszymi dzialkami w cenie 480 kPLN ??

pozdr
                      b,
                      • Gość: Mary Re: Eko Development - Strzyglowska IP: 82.177.111.* 30.08.06, 08:28
                        z tego co wiem to dzialki sa wszystki podobnej wielkosci, a roznica w cenie
                        wynika z tego, czy taras jest od polnocy (taniej) czy poludnia.. nie wiem, czy
                        domy jeszcze sa bo wlasciwie przestalam interesowac sie ta inwestycja..
                        • Gość: jar01 Re: Eko Development - Strzyglowska IP: *.eu.sun.com 31.08.06, 11:46
                          Odstrasza rowniez trasa Olszynki Grochowskiej. O ile obwodnica bedzie ok 1 km
                          (tak przynajmniej mi sie wydaje) to trasa olszynki juz znacznie blizej :-(
                          • Gość: fox Re: Eko Development - Strzyglowska IP: 195.114.160.* 04.09.06, 09:40
                            Mozesz podac jakies szczegoly dotyczace tej trasy Olszynki Grochowskiej ?

• Gość: jar01 Re: Eko Development - Strzyglowska IP: *.eu.sun.com 04.09.06, 09:50
                              Polecam:
                              www.siskom.waw.pl/tog.htm
                              • Gość: fox Re: Eko Development - Strzyglowska IP: 195.114.160.* 04.09.06, 10:29
                                No tak, troche blizej niz 1 km :(
                                • Gość: jar01 Re: Eko Development - Strzyglowska IP: *.eu.sun.com 04.09.06, 10:33
                                  A te domy dalej od Strzyglowskiej .....
                                  • Gość: Zuzia Re: Eko Development - Strzyglowska IP: 217.8.161.* 14.09.06, 12:12
                                    Ja byłam wczoraj u developera. Sytuacja w tej chwili jest taka, że plany domków
                                    (B) i plan podziału działki dostałam ale to jest "plan" podziału. W tej chwili
                                    dwie działki na których ma powstać osiedle prawdopodobnie są scalane a dopiero
                                    później dzielone wg planu. Pozwolenia na budowę w dalszym ciągu nie ma i
                                    dowiedziałam, że minimum miesiąc jeszcze to potrwa. A znając życie jak coś
                                    takiego mówią to może to potrwać dłużej. Ale podobno budowa ma ruszyć w tym
                                    roku. Przy samej ulicy Strzygłowskiej nie dzieje się zupełnie nic. Pusto i
                                    cicho. Developer cały czas nie ma ostatecznej koncepcji co do wykończenia.
                                    Zastanawia się nad rynnami drzwiami i brama garażową. Swoją droga ciekawe nad
                                    czym jeszcze. Od developera dowiedziałam się też że ten kawałeczek ulicy
                                    Strzygłowskiej, który teraz jest gruntowy i w fatalnym stanie ma być robiony
                                    przez developera przy współudziale gminy. Ceny na razie są podane ale ciekawe
                                    czy się nie zmienią. Zastanawiam się nad rezerwcją ale jak czytam Wasze
                                    wypowiedzi to zaczynam sie zastanawiacz czy dac sobie spokój z zastanawiam się
                                    wspólpraca z EKO DEV.
                                    • hija1 Re: Eko Development - Strzyglowska 16.09.06, 00:40
                                      Dzięki Wam Kochani za te posty!My tez zastanawialiśmy się nad zakupem tej
                                      inwestycji.Jednak śledząc Wasze wypowiedzi utwierdzam się w przekonaniu,że
                                      trzeba sobie podpuścic EKO Dev.Właśiciel -miły facet ale ten chłopek roztropek
                                      ("piter czy jakos tam"- odpowiedzial na portalu i sie zmył (!?)odbierający
                                      telefony i przekazujący informacje-dalece nieprawdziwe, zawiłe i nieprecyzyjne
                                      a chęć negocjaji warunków umowy kwituje: NIE MUSZA PANSTWO TEGO KUPOWAC...!!!
                                      to jakiś BURAK!(kto widział umowę ten wie, ze jest to mistrzostawo świata (raj
                                      dla developere, który za nic nie odpowiada, kary nakłada niesymentyczne, no i
                                      nie gwarantuej ceny(!), nie ma mozliwosci kupna dzialkii w pierwszej kolejnosci
                                      etc, stawia (kupujacego na przegranej pozycji)...
                                      rzeczywisie lokalizacja całkiem, całkiem (współczuje tym którzy zakupili Sosnowy
                                      -czyba ze sprzedadza w miare szybko przed wybudowniem autostrady )
                                      ale czy Strzygłowska nie bedzie w takim dołku pomiedzy tymi wszystkimi drogami
                                      szybkiego ruchu?czy ten "dołek| oby nie jest podmokły?
                                      zastanawialiśmy się nad B...za 480000
                                      • Gość: mike Re: Eko Development - Strzyglowska IP: *.aster.pl 18.09.06, 00:03
                                        Witam,
                                        My tez zrezygnowalismy choc domki naprawde fajne a i cena biorac pod uwage to co
                                        sie dzieje na rynku dosc rozsadna. Wspolparca poczatkowo zapowiadala sie milo,
                                        gorzej bylo przy doprecyzowywaniu dokumentow. Tu okazalo sie np. ze strop nad
                                        pierwsza kondygnacja nie jest betonowy (a taki mial byc wg. poczatkowych
                                        informacji) a drewniany. Pozniej okazalo sie ze drewnianego stropu to tak
                                        naprawde nia ma a "strop" stanowia same belki bez jakiegokolwiek pokrycia :(.
                                        Czyli na pietrze mamy piekny widok na ocieplenie dachu

Sprzedawca, potwierdzam, dosc specyficzny. Na zadane pytanie dot. standardu
                                        wykonczenia odpowiada (o zgrozo !) "prosze o pilna decyzje, mam klienta na ten
                                        dom i nie chcialbym z Panem przedluzac" :(

Finalnie, zrezygnowalismy, jak dla nas, troche za duzo niewiadomych choc
                                        inwestycja dosc atrakcyjna.

m,
    • Gość: jarek Re: Eko Development - Strzyglowska IP: *.aster.pl 19.10.06, 23:01
      Zna ktoś cene segmentów w III etapie?
      • Gość: gotek Re: Eko Development - Strzyglowska IP: 62.148.86.* 21.11.06, 08:20
        witam,
        jestem zainteresowana inwestycja eko development w lomiankach - szukam ludzi,
        ktorzy byli lub sa klientami eko development - chcialabym poznac opinie ludzi,
        ktorzy kupili domy u tego developera - czy sa zadowoleni, czy nie?
        bede wdzieczna za informacje
      • Gość: gotek Re: Eko Development - Strzyglowska IP: 62.148.86.* 21.11.06, 08:20
        witam,
        jestem zainteresowana inwestycja eko development w lomiankach - szukam ludzi,
        ktorzy byli lub sa klientami eko development - chcialabym poznac opinie ludzi,
        ktorzy kupili domy u tego developera - czy sa zadowoleni, czy nie?
        bede wdzieczna za informacje
        • Gość: Chętny Re: Eko Development - Strzyglowska IP: *.acn.waw.pl 30.11.06, 12:23
          W jakiej cenie i jakim standardzie były sprzedawane połówki bliźniaków ?
          Czy cena bliźniaka zawierała cenę działki ?
    • Gość: m Re: Eko Development - Strzyglowska IP: 217.153.204.* 27.12.06, 16:36
      Podbijam.
      Czy ktoś coś wie o II etapie - B lub III etapie? Będę wdzięczna za jakiekolwiek
      szczegóły. Pozdrawiam
      • Gość: norbert Re: Eko Development - Strzyglowska IP: *.acn.waw.pl 14.01.07, 20:56
        Przyszłych sąsiadów zapraszam na oficjalne forum osiedla:
        www.zielonelomianki.fora.pl
        • Gość: zfora Re: Eko Development - Strzyglowska IP: *.europe.hp.net 21.03.07, 11:56
          Witam wszystkich bardzo serdecznie. W związku z tym, że kilka osób biorących
          udział w dyskusji zdecydowało się na zamieszkanie w przyszłych domkach na
          Strzygłowskiej - chciałbym zaprosić przyszłych sąsiadów na forum:
          www.strzyglowska.bee.pl
        • Gość: zfora Re: Eko Development - Strzyglowska IP: *.europe.hp.net 21.03.07, 12:32
          Witam wszystkich bardzo serdecznie. W związku z tym, że kilka osób biorących
          udział w dyskusji zdecydowało się na zamieszkanie w przyszłych domkach na
          Strzygłowskiej - chciałbym zaprosić przyszłych sąsiadów na forum:
          www.strzyglowska.bee.pl
    • monikas13 Re: Eko Development - Strzyglowska 01.04.07, 13:59
      Moi Drodzy,

wielu z Was podpisalo umowy z Eco Development na zakup domkow typu A i B,
      poniewaz jestem zainteresowana zakupem domku typu C, mam pytanie jak ukladala
      sie Wam wspolpraca z developerem. Czy tez w ciagu 7 dni musieliscie wplacic 30
      % inwestycji ? Czy Banki nie mialy oporow w podejmowaniu decyzji kredytowych ?
      pozdrawiam, monika
    • eendriu20 Re: Eko Development - Strzyglowska 23.08.17, 07:58
      szeroki łukiem od Tej Firmy EKO DEVELOPMENTS oraz firmy córki OMICRON oraz EKO NOVA DEVELOPMENT kupójesz nie wiadomo od kogo a w razie czegokolwiek problemy z gwarancja i na dodatek to bankruci wystarczy sprawdzić KRD SAME DŁUGI !!!!!!!!!!!!!!!!! PRZESTRZEGAM PRZE TA FIRMĄ

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka