Dodaj do ulubionych

BRANDT S.A. - burakowa , segmenty

05.07.06, 11:26
Zarezerwowałem segment przy ul.burakowej (prostopadła do Sęczkowej)
Szukam informacji o firmie Brandt S.A., przejrzałem fora o developerach i nie
znalazłem złych opinii o tej firmie.
Sprawdziłem w UG, grunty na których ma budować należą do nich.
Czy firma jest godna zaufania, czy są z nia jakieś problemy?
Czy terminowo oddają budynki?

pzdr

Obserwuj wątek
    • niram Re: BRANDT S.A. - burakowa , segmenty 05.07.06, 11:32
      juz znalazłem negatywna wypowiedź:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=29030948&a=35394066
      ale nadal czekam na informacje
      • Gość: gość Re: BRANDT S.A. - burakowa , segmenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 12:17
        poszukaj również opinii o firmie AJAX - to firma bliźniacza
    • Gość: gość:Joanna Re: BRANDT S.A. - burakowa , segmenty IP: *.tele2.pl 05.07.06, 20:38
      Zamieściłam wypowiedź na innym wątku, ale powtórzę jeszcze raz: przestrzegam!
      Kontakty z braćmi (nie chcę wymieniać nazwiska, ale pewnie i tak wiesz),
      należały i należą niestety nadal, a to już piąty rok do naprawdę niespotykanych
      w cywilizowanym świecie. Firma BRANDT odwaliła po prostu fuszerkę i wykręca
      kota ogonem. Segmenty Burakowa-Sęczkowa jak na razie budowane są bez pozwolenia
      na budowę i niezgodnie z przepisami. Brandt, mając układy w odpowiednich
      urzędach, liczy po prostu na to, że mu sie uda. Mam cichą nadzieję, że tym
      razem nie. Nie mam teraz czasu na pisanie szczegółów, ale w razie potrzeby
      służę i zapraszam na wizję lokalną.
      • niram Re: BRANDT S.A. - burakowa , segmenty 05.07.06, 21:34
        Czy mógłbym prosić o jakiś kontakt na maila marcin@tradebizz.pl(w sprawie wizji
        lokalnej) do pani - chętnie skorzystam
      • Gość: someone Re: BRANDT S.A. - burakowa , segmenty IP: 195.94.198.* 07.07.06, 08:28
        Może jednak poproszę o jakieś szczegóły jeśli masz czas. O ile wiem pozwolenie
        na budowę mają a prac budowlanych chyba jeszcze nie zaczeli (chyba że się
        mylę?).
      • Gość: Agnieszka Pani Joanno!!! chyba Pani niewie co pisze!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 15:57
        Pani Joanna jest dosc wysokoreaktywna - pozwolenie na budowę przy ul. Sęczkowej
        i Burakowej z dnia 6 czerwca 2006 roku wydane przez Prezydenta m.st. Warszawy
        decyzją nr 381/2006. Może warto zastanowić się zanim zacznie się wprowadzać w
        błąd. Mylenie faktów i fałszywe informacje źle świadczą o ich autorze

Pozdrawiam
        • Gość: gość:Joanna Re: Pani Joanno!!! chyba Pani niewie co pisze!!! IP: *.tele2.pl 07.07.06, 20:06
          Pani Agnieszko, mylenie faktów pewnie żle świadczy o autorze, zgoda. Natomiast
          nie wywiązywanie sie z obowiązków prawnych przez inwestora i mylenie obywateli
          świadczy żle o tymże inwestorze. Tablica informacyjna, wymagana przez prawo, na
          której powinny znajdować się informacje o budowie m.in. numer pozwolenia na
          budowę, została postawiona 6 lipca w godzinach popołudniowych, po interwencji
          straży miejskiej 5 lipca, która uznała budowę za nielegalną (sic!) właśnie z
          powodu braku wspomnianej tablicy oraz braku ogrodzenia budowy która stwarza
          niebezpieczeństwo dla osób trzecich, w tym na przykład dla dzieci mieszkających
          w pobliżu. Bo chyba się Pani zgodzi, że wystające druty, doły i inne przyjemne
          konstrukcje rozpoczętej na początku czerwca budowy stwarzają takie zagrożenie,
          a jezeli inwestora to nic nie obchodzi to świadczy tylko o nim. Zresztą to jest
          taki przykład traktowania przez niego ludzi charakterystyczny dla niego. Jest
          sympatyczny tylko do momentu wzięcia pieniędzy, wyegzekwowanie jakichkolwiek
          reklamacji jest po prostu później niemożliwe, pozostaje tylko sąd. Mój post był
          z 5 lipca, tablica pojawiła sie 6, natomiast próba zasiegnięcia jakiejkolwiek
          wiedzy (telefonicznie) na temat wspomnianego pozwolenia wcześniej w Biurze
          architekta przy ul. Żegańskiej nie powiodła się, stąd moja sugestia o panującej
          tam korupcji oraz braku tegoż. Pozwolenie jest, zgadza się. Trudno. Na razie
          budowa trochę przystopowała, może mandat był jednak dotkliwy i inwestor
          postanowił ogrodzić teren. W kazdym razie proszę nie rzucac kalumni na mnie
          jeżeli też się nie wie wszystkiego.
          • Gość: m Re: Pani Joanno!!! chyba Pani niewie co pisze!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 00:49
            Pani Joanna, to klasyczny przykład wropgiego oszołoma, który za wszelką cenę i
            przy każdej okazji będzie starał się zaszkodzić swojemu "wrogowi". Plecie baba
            bzdury i jeszcze się obraża. Pogonili panią? Pewnie poznali się w porę na pani
            charakterku.
            • Gość: Tomasz Re: Pani Joanno!!! chyba Pani niewie co pisze!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 22:15
              Pani Joanna, zapewne jako sąsiadka oddała by poł królestwa i rękę własnej córki,
              by budowa się nie rozpoczęła - niestety mieszkając w "centrum" miasta należy się
              spodziewać, że widoki na pola i łąki nie będą trwały wiecznie. A może pojawią
              się mili sąsiedzi ....
              • Gość: Nett Re: IP: *.habeo.pl 11.07.06, 12:44
                Niestety mimo że to "centrum" miasta i ceny odpowiednio wysokie to i tak
                mieszkańcy tego "centrum" muszą wciąż pamiętać żeby szambo sie nie przepełniło
                ... i tak jeszcze potrwa to z 10 lat a potem będziemy drugą japonią:-)
              • Gość: gość:Joanna Re: Pani Joanno!!! chyba Pani niewie co pisze!!! IP: *.tele2.pl 11.07.06, 16:57
                Wydawało mi się, że jest Pan żonaty, może się mylę?
          • Gość: someone Re: Pani Joanno!!! chyba Pani niewie co pisze!!! IP: 195.94.198.* 10.07.06, 15:16
            Jakie ma Pani jeszcze zastrzeżenia do tej firmy oprócz tablicy i ogrodzenia
            terenu. Z wcześniejszego postu wynika, że od 5 lat coś robią nie tak. Czy były
            jakieś opóźnienia w realizacji projektów? Czy wykonanie jest OK itp. ?
            • Gość: gość:Joanna Re: Pani Joanno!!! chyba Pani niewie co pisze!!! IP: *.tele2.pl 11.07.06, 16:52
              Drodzy forumowicze, cieszę się bardzo na tak miłe posty, zwłaszcza przoduje tu
              gość:m (rozumiem, że przyjął zasadę Zidane'a: głupią babę, co plecie
              bzdury,głową w klatę, może sie przewróci i już więcej nic nie napisze). Jeżeli
              chodzi o widoki, to nie spodziewałam się, że będą to pola i łąki, bo owszem
              jest to Warszawa, mieszkam w niej od urodzenia, więc do bloków, kamienic, ulic,
              autobusów, jak i do miłych sąsiadów jestem przyzwyczajona. Jeżeli chodzi o
              listę zastrzeżeń do firmy BRANDT, to jest ona długa:
              1. Szambo, które wylewało prawie codziennie, z powodu nie braku szambiarza, ale
              wad konstrukcyjnych,
              2. Garaż, którego wielkość pasuje mniej więcej do małego fiata,
              3. Nieodprowadzenie wody z rynien gdziekolwiek (trzeba to było zrobić na własny
              koszt),
              4. Brak ogrodzenia i dojścia do domu,
              5. Zła wentylacja i grzyb na ścianach,
              6. Schody, które wytarły się po miesiącu używania,
              7. Popękane w kilkunastu miejscach ściany,
              8. Przesunięcie budynków o kilkanaście centymetrów na teren miasta (na planie
              było ok), co z kolei zrodziło liczne komplikacje urzędnicze i własnościowe,
              9. I co najważniejsze, zamarzająca regularnie w zimie woda w rurach (inwestor
              uzyskał projekt przyłącza wody na podstawie złożenia fałszywych danych,
              twierdził, że garaz jest ogrzewany i tak została zaprojektowana instalacja).
              Nigdy nie wypowiadałabym się na jego temat, gdyby zgłaszane usterki były
              usuwane w ramach gwarancji. Nie byłoby po prostu problemu. Jednak najgorsza
              jest jego AROGANCJA I IGNORANCJA. Co do sąsiadów, cieszę się, że będą mili,
              chociaż nie wszyscy: ten od głupiej baby plecącej bzdury to chyba nie za bardzo
              (no chyba, że to tajne służby firmy Brandt czuwają na forach i bronią interesów
              i wizerunku firmy). Cieszę sie też, że jeden problem sam się rozwiąże niebawem,
              mianowicie kanalizacja. Nie wiem czy do Was dotrze, a dobrze by było, w
              przeciwnym razie jedna szambiarka dziennie, albo co gorsze dwadzieścia naraz.

Szczególne uznanie dla specsłużb firmy Brandt (gość:m): za szybkość działania i
              trafność wypowiadanych opinii. Pozdrawiam wszystkich.
              • Gość: someone Re: Pani Joanno!!! chyba Pani niewie co pisze!!! IP: 195.94.198.* 12.07.06, 16:00
                Witam
                Dziękuję za informację. Szambo to rzeczywiście minus niezależnie od wad
                konstrukcyjnych, które Panią spotkały. Jednak tak jak słyszałem do końca 2009
                mają skanalizować cała dzielnicę (wytyczne UE). Byłem tam akurat(przy
                istniejących segmentach), jak pracowała szambiarka i nie był to przyjemny
                zapach i dźwięk.
                Garaż ma być 18 metrowy. Nie wiem czy to dużo czy mało bo obecnie parkuje pod
                chmurką. Jest on "schowany" wewnątrz segmentu także powinien być cieplejszy.
                Nie widziałem w umowie aby była tam instalacja do ogrzewania. W umowie także
                nie ma o odprowadzaniu wody z rynien, także trzeba liczyć się z dodatkowymi
                kosztami. O dojściu do domu muszę doczytać. Na pewno mają robić drogę
                wewnętrzną , ale czy dojście - nie mam pojęcia. Ich schody też nie są
                rewelacyjne, ale już muszą być jakie są - i tak cały koszt nie jest mały.
                Martwią mnie pęknięcia i grzyb. Czy poprawili w końcu usterki? Gwarancję dają
                na 3 lata.
                • agnrek Re: Pani Joanno!!! chyba Pani niewie co pisze!!! 12.07.06, 16:45
                  Kilkanaście lat miałam szambo i skończmy wreszcie z tą histerią. Rozumiem, że
                  większość z Was to mieszkańcy bloków, którzy nie mieli z szmbem do czynienia,
                  ale bez przesady - naprawdę da się żyć i g... nie śmierdzieć.
    • Gość: jeerry Re: BRANDT S.A. - burakowa , segmenty IP: *.chello.pl 08.09.06, 17:28
      Przyszłych mieszkańców segmentów przy Burakowej / Sęczkowej zapraszam na
      www.podwierzbami.pl - działa tam od jakiegoś czasu forum mieszkańców.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka