Dodaj do ulubionych

J.W. Construction - uwaga kombinatorzy!!!!!!!!!!

23.03.01, 14:39
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: J.W. Construction - uwaga kombinatorzy!!!!!!!!!! IP: 10.3.1.4, 212.76.33.* 23.03.01, 19:49
      Moze cos wiecej i konkretniej na temat kretactw i partactwa tej firmy ?

Wiecej przykladow, a nie pustych slow ostrzezen.
      • Gość: Ania Re: J.W. Construction - uwaga kombinatorzy!!!!!!!!!! IP: 10.3.1.4, 212.76.33.* 24.03.01, 18:46
        Mialam pecha kupic u nich mieszkanko, ktorego jeszcze nie odebralam -
        lokalizacja Bialoleka. Podczas ogledzin mojej chatki stwierdzilam zacieki na
        scianie i zardzewiale futryny z ktorych rdza juz przechodzila na sciane - nie
        wspomne o krzyej podlodze (nie rowno wylana). Oczywiscie zglosilam to pisemnie
        do "Batorego". Dzis znowu ogladalam wlasne M , jednakze szkody nie zostaly
        usuniete : zardzewiale futryny TYLKO ZAMALOWANO , nacieki nie zniknely a
        podloga dalej nie rowna.
        Poradzcie mi co zrobic w takiej sytuacji. Zaznaczam ze mieszkania jeszcze
        formalnie od nich nie odebralam.

CO zrobic zeby to naprawili tak jak powinno byc - tzn licze na wymiane futryn
        i wyrownanie podlogi.

Pozdrawiam
        Ania
        • Gość: pawel Re: J.W. Construction - uwaga kombinatorzy!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.01, 10:18
          nie wiem jak potchodza do poszczegolnych klientow,
          w moim przypadku nie bylo zadnych problemow a nawet wiecej w ramach przeprosin
          firma nawet zgodzila sie na pewne finansowe ustepstwo (z uwagi na jej ceche
          niestety nie moge napisac o co chcodzilo dokladnie). Wiem ze JW ma wiele na
          sumieniu ale naprawde na spokojnie mozna z nimi wszystko zalatwic.
          Jedym slowem wszystkie usterki zostaly usuniete bez problemow.
          Zreszta inne firmy nie sa tez bez winy, a ceny ich mieszkan sa o wiele wiekszw
          • Gość: Henryk Re: J.W. Construction - uwaga kombinatorzy!!!!!!!!!! IP: 192.168.95.215, 195.136.48.200, 195.136.250.* 30.03.01, 11:59
            Pawel, chyba pracuje jako PR w JW Construction, a jezeli nie to powinni go
            zatrudnic...
            • Gość: Marek Re: J.W. Construction - uwaga kombinatorzy!!!!!!!!!! IP: *.ciech-stomil.pl 30.03.01, 15:19
              JW Construction znalazła sposób na darmowe kredyty.Obiecuje mieszkanie w
              określonym terminie / z góry wie ,że go nie dotrzyma/.Naiwny klient wplaca
              pieniadze , czeka , czeka nic sie nie dzieje , termin mija , klient odbiera
              pieniądze.JW wyplaca tylko wplacona wczesniej kwote , mimo,ze umowa przewiduje
              wyplate dodatkowo odsetek.Wszelkie interwencje pozostaja bez odpowiedzi.Ja w
              ten sposob stracilem 15000 zlotych.teraz pozostaje mi tylko droga sadowa.
              JW Construction liczy , ze moze mi sie nie bedzie chcialo dochodzic nalezności.
              Na pewno maja prawnikow,ktorzy wszystko udowodnia.czy innych tez to spotkalo?
              • Gość: Ania Re: J.W. Construction - do Pawla IP: 10.3.1.4, 212.76.33.* 30.03.01, 15:51
                Zastanawiam sie jak to zrobiles. Ja pisemnie zglosilam usterke w mieszkaniu
                ktorego jeszcz nie odebralam. Otoz zardzewiale futryny , naciek na scianie w
                lazience, nie rowno przetarty sufit i tak samo z podloga , dodatkowo za
                cienka wylewka na podlodze - jak sie tupnie to styropian sie ugina -
                wszystko ladnie chodzi .... wkrotce to peknie i kto to ma pozniej
                naprawiac ?
                Aby dobrze poprawic podloge nalezaloby ja zerwac i na nowo polozyc. Tylko
                ciekawa jestem czy im sie bedzie chcialo ....
                Ja takiego mieszkania "niedorobionego" nie mam zamiaru odbierac.
                Z tego co widzialam to naprawili WYLACZNIE jedna rzecz jaka byla w tej liscie
                usterek : udroznili odplyw zlewu w kuchni - a zardzewiale futryny drzwiowe -
                zamalowali (tego nie uwazam za naprawe).
                I mysla ze ktos jest az tak glupi ...
                Moze masz pomysl jak ich zmusic aby oddali mieszkanie w dobrym stanie wg
                obowiazujacych norm ?

• Gość: Tomek Re: J.W. Construction - do Pawla IP: 213.76.100.* 02.04.01, 20:28
                  J.W. Construction to kolos na glinianych nogach. Byłem na budowie i nie dałem
                  się na szczęście naciąć. Innych, niestety to nie minęło. Poza tym z wpłacanych
                  pieniędzy nie są budowane nasze mieszkania na bieżąco, ale kończone poprzednie
                  budowy. Wszystko jest w porządku, dopóki nie skończą się nowe inwestycje. A tak
                  będzie, bo na rynku mieszkaniowym zaczyna się (już się zaczęła) recesja.
                  Dlaczego ludzie podpisując umowy nie sprawdzają stanu posiadania firmy?
                  Wystarczy przecież wyciąg z rejestru handlowego, bilans firmy - potwierdzony
                  przez bank, itp.
                  • Gość: Michal Re: J.W. Construction - do Pawla IP: *.polpx.pl 03.04.01, 13:35
                    A wlasnie, rok temu ich kapital zakladowy wynosil 4000PLN, dalej nie pytalem. W
                    takiej firmie mozna kupic telewizor, mieszkanie juz nie. Na jesieni odebralem
                    mieszkanie w firmie Unibud-Budimex, drozej ale bez najmniejszych problemow i
                    dwa miesiace przed terminem.
                    • Gość: Ania Re: J.W. Construction - do Michala IP: 10.3.1.4, 212.76.33.* 03.04.01, 14:12
                      hmmm czy trzeba az tyle razy ..... ?

co do unibudu - to jaka jest lokalizacja budynkow przez nich wykonanych ?
                      nie moge znalezc ich strony na www.
                      • Gość: piotr Re: J.W. Construction - do Michala IP: *.2lo.gorzow.pl 09.04.01, 18:42
                        adres unibudu http://www.unibud.com.pl/ -budują wszędzie
                        • Gość: ewa Re: J.W. Construction - do Michala IP: *.chello.pl 31.01.02, 21:44
                          Gość portalu: piotr napisał(a):

> adres unibudu www.unibud.com.pl/ -budują wszędzie

Aktualny adres to :www.budimex-nieruchomosci.com.pl
                          Firma połaczyła się z Budimexem.
                      • Gość: Michal Re: J.W. Construction - do Michala IP: *.polpx.pl 10.04.01, 16:40
                        Wybaczcie, nie chcialo sie wyslac...
                      • Gość: Sylvia Re: J.W. Construction - do Michala-do Ani IP: *.*.*.* 25.04.01, 11:35
                        http://www.bxunibud.com.pl/
                        :))
                        • Gość: Madalena Re: J.W. Construction - do Michala-do Ani IP: *.proszynski.pl 01.06.01, 13:16
                          stronka nie wchodzi, czy zły adres?
                    • Gość: aksa Re: J.W. Construction - do Pawla IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.01, 19:18
                      W listopadzie kapitał zakładowy TBM BAtory wynosił 500 tysięcy, obecnie nie
                      wiem.
                • Gość: Pawel Re: J.W. Construction - do ANI IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.01, 12:38
                  pisalem ladne pisma i ich przekonalem
                  Anniu jak chcesz wiecej szczegolow zapraszam na strone czerniakus@wp.pl
                  • Gość: Piotr Re: J.W. Construction - do ANI IP: 212.106.0.62, 212.106.0.* 05.04.01, 12:03
                    Zawarłem umowe z JW w czerwcu ubiegłego roku, mieszkanie odebrałem w sierpniu.
                    Oczywiście miałem ten komfort, że blok był już na wykończeniu, a mieszkanie
                    które miałem kupić dokładnie obejrzałem przed spisaniem umowy. jednak muszę
                    stwierdzić, iż mimo że mnie generalnie omineły większe problemy z tą firmą to
                    stanowczo odradzam robić z nią interesy. Trzeba ciągle ją kontrolować a
                    szczególnie rachunki jakie wystawia. W czasie ostatecznych rozliczeń według
                    moich obliczeń miałem dużą nadpłatę (i tak faktycznie było), niestety JW
                    odczytał ją jako niedobór i próbował mnie obciążyć karnymi odsetkami.
                  • Gość: Piotr Re: J.W. Construction - do ANI IP: 212.106.0.62, 212.106.0.* 05.04.01, 12:04
                    Zawarłem umowe z JW w czerwcu ubiegłego roku, mieszkanie odebrałem w sierpniu.
                    Oczywiście miałem ten komfort, że blok był już na wykończeniu, a mieszkanie
                    które miałem kupić dokładnie obejrzałem przed spisaniem umowy. jednak muszę
                    stwierdzić, iż mimo że mnie generalnie omineły większe problemy z tą firmą to
                    stanowczo odradzam robić z nią interesy. Trzeba ciągle ją kontrolować a
                    szczególnie rachunki jakie wystawia. W czasie ostatecznych rozliczeń według
                    moich obliczeń miałem dużą nadpłatę (i tak faktycznie było), niestety JW
                    odczytał ją jako niedobór i próbował mnie obciążyć karnymi odsetkami.
                • Gość: Marek Re: J.W. Construction - do Pawla IP: 212.244.191.* 28.04.01, 10:49
                  U mnie w bloku są "dziury" wielkości 2 cm,
                  jest tak brudno, że wstyd kogoś zaprosić.
                  Motto: "Lepiej długo wynajmować niż w JW CONSTRUCTION kupować"

Zapraszam zobaczyć słynny Buczynek B12.
              • Gość: Andrzej Re: J.W. Construction - uwaga kombinatorzy!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 29.10.01, 16:55
                Poszukuję osób, które podpisały umowę na mieszkanie przy ulicu Łuckiej.
                Inwestycja miała rozpocząć sie w 1999 roku, a zakończyć 2001, teraz termin
                zakończenia został przesunięty na rok 2003.
                Chcę się wycofać z umowy bez większych strat - czy jest osoba, która miała
                podobną sytuację i jak z tego wybrnęła.
                Pozdrawiam
                Andrzej
      • Gość: Piotr_M Re: J.W. Construction - uwaga kombinatorzy!!!!!!!!!! IP: 195.117.174.* 09.04.01, 10:31
        Mieszkam na Kosynierów w Markach.
        JW wybudowało betonową pustynię. Na poczatku miały być 3 bloki, ale okazało
        się, że można postawić 6 - czemu nie?.
        Bloki stoją tak blisko, że wiem co sąsiad ma na obiad, o walorach sasiadek mogę
        dużo powiedzieć....
        Ludzie - tam prawie nie ma zieleni. Tylko samochody, samochody, ...
        A miało być tak pieknie!
        Pieknie było ale na reklamówkach - niestety
      • Gość: shocker Re: J.W. Construction - uwaga kombinatorzy!!!!!!!!!! IP: 192.168.0.* / *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.10.01, 17:22
      • Gość: shocker Re: J.W. Construction - uwaga kombinatorzy!!!!!!!!!! IP: 192.168.0.* / *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.10.01, 17:24
        Czy to prawda ze osiedle w ursusie bedzie przy autostradzie, chyba bedzie dobry
        dojazd?
    • Gość: ANITA Re: J.W. Construction - uwaga kombinatorzy!!!!!!!!!! IP: *.supermedia.pl 09.04.01, 12:00
      Przeczytałam wszystkie Wasze opinie na temat tej firmy. Teraz boję się kupić od
      nich mieszkanie, bo mogą mnie spotkać brzydkie niespodzianki. Przyznam sie,że
      byłam zainteresowana ich ofertą - Dąbrówka Wiślana przede wszystkim ze względu
      finansowego (wpłacając 40% mogę spokojnie zamieszkać). Oglądałam nawet ich
      mieszkania pokazowe na Al.Jerozolimskich. Robiły wrażenie. A teraz niektórzy z
      Was, którzy kupili u nich mieszkanie, starają się przekonać innych, że nie
      warto bo można się oszukać...Prosiłabym każdego, kto mógłby mi doradzić
      odnośnie konkretnych wad J.W.Construction, a także poradziłby innego
      developera. Mój adres borsuczyca@poczta.onet.pl
      • Gość: piotr Re: J.W. Construction - uwaga kombinatorzy!!!!!!!!!! IP: *.2lo.gorzow.pl 09.04.01, 18:41
        kto jest zainteresowany domkiem w ciągu 3 miesięcy to polecam http://www.unibud.com.pl/
        Byłem fabrykę widziałem .
    • marek.bo Re: J.W. Construction - uwaga kombinatorzy!!!!!!!!!! 11.04.01, 20:55
      Moja dobra rada. Jeśli kupujecie mieszkanie od J.W. to przedstawione będą Wam
      obietnice "nie z tej ziemi". Jeśli chcecie sprawdzić czy są prawdziwe,
      wystarczy poprosić o zawarcie ich w Waszej umowie kupna (najlepiej notarialnej
      a nie żadnej tam wstępnej (niczego nie gwarantującej w świetle prawa). Gdy Wam
      odmówią, oznacza to po prostu, że obietnice nie będą spełnione w żadnym
      wypadku, a Wy nabici w butelkę będziecie mogli potem, sami wiecie co.
      Wtedy radzę podziękować i poszukać jakiejś normalnej firmy, o którą ciężko.

Ja niestety się naciąłem. Kupiłem mieszkanie w Ząbkach i biegam teraz po czymś
      co przypomina polną drogę cztery razy dziennie (w błocie lub w kurzu, w
      zależności od pogody). A miało być tak pięknie - nowa ulica, autobus załatwiony
      przez samego prezesa i w ogóle bajer. Były też inne obietnice, np. szkoła na
      osiedlu i owszem jest, ale pusty budynek, z którym nie wiadomo co zrobić. I
      pewnie tak pozostanie, bo J.W. ma nas teraz gdzieś.
      Gorąco nie polecam. Kto może niech robi im złą (ale prawdziwą) reklamę i
      wszystkim innym oszustom i naciągaczom ku przestrodze innym.
      Dzięki
    • Gość: Krzyszto Re: J.W. Construction - uwaga kombinatorzy!!!!!!!!!! IP: *.polkomtel.com.pl 12.04.01, 21:02
      Kilka lat temu chciałem kupić od TBM Batory mieszkanie w Ząbkach. Podpisałem
      umowę (przedwstępną - czy jakoś tak), wpłaciłem 5000 PLN, reszta do dnia...
      Wszytko było pięknie, panie miłe, gratulujemy wyboru itd. Po czym po
      konsultacji z prawnikiem wpadłem na pomysł żeby umowę ("końcową") zawrzeć
      notarialnie. Zadzwoniłem, nadal w zasadzie bez problemów, ale musi się Pan
      spotkać z Prezesem, kiedy będzie, jutro, jutro nie ma - wyjechał, na budowie,
      na spotkaniu, przed chwilą był etc. Po wielu telefonach, odbiciach od drzwi
      (był, ale pilnie musiał wyjść) udało mi się zastać Pana Prezesa w Biurze na
      Konwiktorskiej (marmur, złote litery JW): nie widzi problemów, ale trzeba
      ustalić szczególy, proszę się kontaktować. Ustalanie szczegółów, kolejne liczne
      telefony do Biura trwały ok. m-ca (jeszcze nic nie wiemy o pańskiej sprawie).
      Po miesiącu zaniosłem więc pisemną rezygnację z umowy (na dziennik) z prośbą o
      zwrot wpłaconej kwoty. Następnie kolejne telefony kiedy oddadzą : trzeba się
      pytać Pani Księgowej - teraz jej nie ma, będzie jutro etc. Za którymś razem
      była : właśnie poszedł przelew na Pana konto, osobiście podpisałam itd. -
      czekam, nic. Dzwonię, pytam co z przelewem - trzeba czekać, no wie Pan - te
      banki etc. - ale naaa peeeewno poszedł, zaraz połączę z Panią Księgową, uuups -
      telefon zajęty, to z Prezesem? - był, ale wyszedł, proszę próbowac później.
      Dzwoniąc po raz kolejny-ostatni (znów ani Księgowej, ani Prezesa) poprosiłem w
      akcie desperacji chociaż o przekazanie im wiadomości, że kieruję sprawę do
      sądu. Chyba wiadomość doszła, bo za kilka dni kwota pojawiła się na moim
      koncie. Oczywiście data przelewu była po tym ostatnim telefonie.
      Tak więc udzieliłem TBM Batory/JW Construction nieoprocentowanego kredytu na
      ok. 2 m-ce, kwota wprawdzie skromna, ale zawsze coś. Kosztowało mnie to jeszcze
      kilka wizyt w Biurze i kilkadziesiąt telefonów. W sumie i tak nieźle, bo mogłem
      się z nimi bujać jeszcze przecież z rok albo i dwa.
      Aha : Pan Prezes miał na nazwisko nomen omen : Gnoiński Maciej, nie wiem czy
      aktualnie jest ten sam.
    • Gość: Kasia Re: J.W. Construction - uwaga kombinatorzy i to jacy! IP: 159.107.89.* 19.04.01, 17:34
      Mieszkanie z JW odebraliśmy dokładnie rok temu, oddane przed termine.
      Jest to tzw. Buczynek II, Białołęka, tylko 4 bloczki, trochę zielenie ale nie
      wystarczająco.

Myślę że JW od postawienia swojego pierwszego osiedla znacznie się poprawiło,
      wady są oczywiście, ale nie takie jak wcześniej.
      Nie oszukujmy się, wszystko robią jak najtańszym kosztem, a do tego zabraniają
      wprowadzać podczas budowy jakichkolwiek zmian. W naszymn wypadku prosiliśmy ich
      o niestawianie ściany pomiędzy kuchnią a pokojem, nawet nie chcieliśmy od nich
      za to wyrównania, i tak postawili, trzeba było wyburzać!

Wszystko obecne problemy załatwialiśmy pisaniem, pisaniem i pisaniem (nawisem
      mówiąc jestem już chyba na ich czarnej liście za wszystkie paszkwile do
      Prezesa) ale chociaż są skutki. Tylko po co te wszystkie nerwy!
      Wyobraźcie sobie że nawet ostatnio Prezes napisał przeprosiny, bo nikt nie
      raczył przez 7 miesięcy sprzątnąć zejścia do garażu.
      Chyba zaczynają mieć zbyt dużą konkurencję na rynku.

Przy sprzedaży obiecywali kokosy i że ogrodzą osiedle. Nikt nie wymusił na nich
      tego w umowie. Oczywiście osiedla nie ogrodzili, a teraz kiedy już kończą u nas
      administrację mówią że nic takiego nie obiecywali.

Dobra rada dla wszystkich.

NIE KUPUJCIE MIESZKANIA W JW.
      Zaoszczędzi Wam to czasu, nerwów a i mieszkanie będzie o niebo lepiej
      wybudowane.
      I nie ma się co łaszczyć że maja trochę tańsze mieszkania od konkurencji,
      pomyślcie kosztem czego, oczywiście że Waszego mieszkania!
      • Gość: Olga Re: J.W. Construction - uwaga kombinatorzy i to jacy! IP: *.bbnplanet.com 20.04.01, 16:24
        ja również byłam tak naiwna i podpisałam z nimi umowę (Tarchomin, osiedla
        Buczynek)Na szczeście jeszcze przed oddaniem mieszkania podczas oględzin
        zauwazyliśmy, iż wymiary przedpokoju i jednej z sypialni są niezgodne z
        przepisami prawa budowlanego, a konkretnie z przepisami Rozporządzenia Ministra
        Gospodarki Przestrzennej i Budownictwa z dnia 14 grudnia 1994 roku w sprawie
        warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie
        (Dz.U.99.15.140 z późn. zm.). na tej podstawie odstąpiliśmy od umowy. Wypłacili
        pieniądze w terminie z odsetkami.
        Mieliśmy również wcześniej wiele przejść z nimi. Jedno z ich hasał reklamowych
        brzmi "pomoc przy realizacji książeczek mieszkaniowych". Walczyliśmy z nimi dwa
        miesiące o zgodę na wpis roszczenia o ustanowienie własności lokalu. Bez
        skutku. W końcu ustąpił bank i wypłacił pieniądze.
        Odradzam,odradzam i jeszcze raz odradzam. Żeby cokolwiek osiągnąć trzeba
        dzwonić ok. 20 razy, straszyć Głównym Nadzorem Budowlanym, prasą itp. Z moich
        doświadczeń wynika, iż tylko to działa
        • Gość: Ania Re: J.W. Construction - uwaga kombinatorzy i to jacy! do Olgi IP: 10.3.1.* / *.acn.pl 20.04.01, 17:03
          Ja niestety tez kupilam mieszkanie w Tarchominie i tez Buczynek (Ksiazkowa)
          jeszcze mieszkania nie odebralam chociaz juz dostalam odpowiednie pismo
          wybieram sie obejrzec wszelkie partactwa z ich strony....
          prosze Cie o pomoc jesli cos znajde (a wiem ze tak, jesli nie naprawili
          usterek ktore zglosilam pisemnie) w jaki sposob moge sie wycofac - oczywiscie
          zgodnie z prawem (umowa) nie szkodzac przede wszystkim sobie.
          Z tego co piszesz wynika ze masz duze doswiadczenie, chetnie bym uslyszala
          wiecej na ten temat.
          Pozdrawiam

chociaz czy mozna liczyc na poprawe usterek , bo ile mozna mieszkac z
          tesciowa ... litosci
          • Gość: Olga Re: J.W. Construction - uwaga kombinatorzy i to jacy! do Ani IP: *.bbnplanet.com 23.04.01, 14:03
            Wynotuj wszelkie niezgodności (wymiary, o których pisałam wcześniej np.
            przedpokój powinien mieć minimum 1,20 m, ewentulanie 90 cm, ale na odcinku nie
            dłuższym niż 1,5 m, sypialnia dla jednej osoby powinna mieć min. 2,20),
            odstępstwa od planu i partactwa. Napisz kolejny długi i nieprzyjemny list
            (wyślij go koniecznie poleconym - w celach dowodowych). Napisz, ze w zwiazku z
            tym, iz mieszkanie ma wady fizyczne zmniejszajace wartość mieszkania, zgodnie z
            art. 560 kodesku cywilnego możesz żądać obniżenia ceny lub odstąpić od umowy i
            żądać zwrotu wpłaconych pieniędzy plus odsetki zgodnie z umową. W przypadku
            braku reakcji z ich strony możesz wspomnieć o tym, iż zamierzasz poinformować
            Powiatowego Rzecznika Praw Konsumenta oraz Główny Nadzór Budowlany. Obawiam
            się, iż w razie kontroli j.w.c. miałoby problemy.

Pozdrawiam
            • Gość: Ania Re: J.W. Construction - uwaga kombinatorzy i to jacy! do Olgi IP: 10.3.1.* / *.acn.pl 23.04.01, 14:48
              Dziekuje za porade. Obecnie mam problem z podloga - zle wylana - przy tupnieciu
              noga - po prostu pekla. Z tego co slyszalam to powinno sie od nowa ja
              wylac uprzednio usunac stara i wadliwa - ale nie jestem pewna czy jest to
              prawda ? Czy ewent moga wykuc tylko fragmenty i je uzupelnic betonem ?
              Czy wiesz jak to jest ?
              Prosze o odpowiedz

• Gość: Olga Re: J.W. Construction - uwaga kombinatorzy i to jacy! do Ani IP: *.bbnplanet.com 24.04.01, 19:33
                Cześć Aniu,

niestety o kwestiach natury technicznej nie mam zielonego pojęcia. Natomiast z
                punktu widzenia prawnego jest to bez wątpienia wada fizyczna mieszkania i
                możesz żądać jej usunięcia lub obniżenia ceny. Czy podpisywałaś już protokół
                zdawczo-odbiorczy?
                Pozdrawiam

Olga
                • Gość: Wlodek Re: J.W. Construction IP: *.bhv.pl 25.04.01, 16:25
                  Pierwotna cena za m2 ok. 3000pln nie jest niska cena, jestesmy chyba
                  przyzwyczajani przez developerow do akceptowania cen w ktorych zbyt duzy
                  procentowy udzial ma ich przychod.
                  Nie spodziewalem sie znalezdz takiego miejsca, w ktorym moglem uzyskac tyle
                  informacji na temat developerow, chce bardzo wszystkim podziekowac za
                  bezinteresowne dzielenie sie informacjami.
                • Gość: Ania Re: J.W. Construction - uwaga kombinatorzy i to jacy! do Olgi IP: 10.3.1.* / *.acn.pl 26.04.01, 19:16
                  Drog Olgo
                  jeszcze nie podpisywalam odbioru - ale juz w maju go
                  podpisze
                  musze juz w koncu mieszkac gdzies "na swoim"

co do wad spotkalam sie nawet z ich inz budowlanym i
                  jakies drobne usterki te co zauwazylam i ich
                  gnebilam kazal zrobic (wydal polecenie kierownikowi
                  budowy ktory byl przy tym)
                  co do peknietej podlogi zostala ona tylko zamazana
                  szlichta podlogowa (kierownik klamal ze usterka
                  zostala wykuta i na nowo zalana) heh ale za 2 tyg
                  zamierzam tam pojechac i poskakac sobie wszedzie -
                  moze znowu cos peknie ?
                  Wtedy bede wredna .... (oczywiscie dla nich)
                  Pozdawiam
                  • Gość: Olga Re: J.W. Construction - uwaga kombinatorzy i to jacy! do Ani IP: *.bbnplanet.com 07.05.01, 12:17
                    Myśę, że to dobry pomysł. Koniecznie sprawdź też okna, czy dobrze się zamykają
                    i czy nie pękają wokół nich tynki. POnadt okno po otwarciu powinno nie powinno
                    samo się zamykać. Życzę powodzenia i rozumien twój pęd to własnego M.

Pozdrawiam

Olga
    • Gość: Pawel Re: J.W. Construction - uwaga kombinatorzy!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.01, 13:01
      Jednakze mimo to mieszkania sie buduja
      Zreszta poczytajcie sobie o WAR-Invest na forum gazety
      • Gość: Ania Re: J.W. Construction - do Marka IP: 10.3.1.* / *.acn.pl 28.04.01, 11:50
        A moze by tak Buczynek B17 ? :)

heh tam bede mieszkac .... z wynajmowaniem sie nie zgadzam, bo nie mam
        tyle kasy i katem mieszkam u tesciow. Mimo wszystko czekam na swoje wlasne M
        jak na zbawienie.
        Pozdrawiam
        • Gość: Piotr J.W. Construction -TBS "Marki" IP: *.ipin.edu.pl 01.05.01, 10:35
          A może ktoś z was wie coś ciekawego o TBS-ie, w którym macza paluchy
          JW.construction (konkretnie chodzi o wielki blok przy ul. Kowalczyka na
          Żeraniu)?
          • Gość: Furora Re: J.W. Construction -TBS IP: 190.1.2.* 07.05.01, 19:10
            Hej ludziska, od tego co piszecie włos się jerzy na głowie! Ja też długo
            szukałam firmy, przeglądałam ogłoszenia w "GW", oglądałam "obrazki" czyli
            reklamówki. Pojechałam do kilku firm, ale nie ukrywam, że na wiele ofert nie
            było mnie stać (4-5 tys. na Ursynowie). A potem, zupełnie przez przypadek
            spodobała mi się firma ARCHE. I okazało się po dogłębnym wywiadzie, inwigilacji
            poprzednich klientów, różnych stowarzyszeń budowniczych domów itd., że firma
            jest OK, nigdy nie było na nią żadnych skarg, że robotników ma porządnych, nie
            partaczy, a jeśli coś nie tak to szybciutko naprawia. Kasy za bardzo sie nie
            domaga, jak sie nie ma to poczeka, jest bardzo elastyczna i przy podpisywaniu
            umowy i przy zmianach projektu. Na budowie praca wre, co tydzień jest dużo
            więcej, tynki jak żyletka, wylewka na glanc. Za dwa miesiące wprowadzają się
            znajomi do pierwszej części osiedla więc dane będą z pierwszej ręki. Jak na
            razie sie nie skarżą, a nacieli się poprzednio dwa razy i umoczyli sporo kasy.
            Dużo nie budują (jedna inwestycja rocznie), ale za to porządnie i nie "na
            kredyt". Naprawdę polecam. No i cena nie jest kosmiczna - za metr mieszkanka w
            KONSTANCINIE!!! 3200PLN. A im większe tym metr tańszy.
            Jak ktoś będzie zainteresowany to ogłaszają się w dodatku DOM i
            Nieruchomości "GW" - ARCHE Sp. z o.o. z ul. Zięby
            (i wcale nie jestem ich rzecznikiem prasowym!!!)

Pozdrawiam wszystkich "budowlańców"
          • Gość: magda Re: J.W. Construction -TBS IP: 157.25.69.* 20.06.01, 11:03
            Chyba jedziemy na tym samym wozku. Mowiac szczerze dawno nie bylam na budowie
            i sie obawiam tego co oni tam mogli zrobic. Z JW jak slychac i widac sa
            same problemy. Bede sie cieszyc jak sciany bede w miare proste i woda w
            kranie.
            Jak ktokolwiek bedzie cos wiedzial co sie dzieje z ta budowa to piszcie.
            Niby jeszcze jest duzo czasu do odbioru i moze dlatego jest cisza.

pozdrawiam

magda
            • Gość: paw Re: J.W. Construction -TBS IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.01, 11:23
              nie czytaj tych bzdur nie jest tak źle
              ludziska pisza rozne rzeczy bo taka ich psia natura
              • Gość: Pat Re: J.W. Construction -TBS IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.01, 15:36
                Byłem pare dni temu na kończonym właśnie osiedlu TBS w
                Markach. Nie obawiaj się Magdo, jest OK. Jest woda,
                prąd, kanalizacja - wszystko działa. Standard mieszkań
                bez uwag. Zresztą po co bić pianę w internecie,
                wystarczy zobaczyć na własne oczy.
                • Gość: magda Re: J.W. Construction -TBS -do PAT IP: 157.25.69.* 21.06.01, 09:44
                  Halo, dobra powiedz ile Ci dali , albo gdzie
                  pracujesz.
                  Chyba to jakis cud czy co ze niby TBS'y
                  jakos wygladaja. W Markach co prawda jeszcze nie
                  bylam , a interesuje mnie "Kowalczyk", bo jakby
                  nie bylo mam tam swoj interes.

A jak juz tak duzo wiesz. To czy mozesz mi
                  powiedziec , kiedy beda oddawali KOwalczyka i czy
                  wolno tam bedzie robic male przerobki (np.delikatnie
                  przestawic sciane). Jakby nie bylo to jest
                  wlasnosc TBS MARKI a nie lokatorow. Wg ustawy - ta
                  ja znam juz prawie na pamiec. Takie "lekkie"
                  przerobki robic mozna, za goda administracji.
                  Oczywiscie nie mowie tu o scianach nosnych ,
                  tylko dzialowych (Ci designerzy, strasznie zle
                  ustawili wnetrza).

Ok czekam na odpowiedz
                  magda
                  • Gość: Pat Re: J.W. Construction -TBS -do PAT IP: *.warszawa.mtl.pl 21.06.01, 11:14
                    Hej, znam tylko swoją lokalizację czyli Marki i narazie jestem kontent. O
                    kowalczyku wiem niewiele, ponieważ nie podobało mi się miejsce. Trzymaj kciuki
                    aby budynek nie był gorszy niż marecki. Co do zmian to liczę na to, że TBS nie
                    będzie oponował / sytuacja jest podobna do mieszkań spółdzielczych
                    lokatorskich/.
                    • Gość: magda Re: J.W. Construction -TBS -do PAT IP: 157.25.69.* 02.07.01, 11:44
                      Gość portalu: Pat napisał(a):

> Hej, znam tylko swoją lokalizację czyli Marki i narazie jestem kontent. O
                      > kowalczyku wiem niewiele, ponieważ nie podobało mi się miejsce. Trzymaj kciuki
                      > aby budynek nie był gorszy niż marecki. Co do zmian to liczę na to, że TBS nie
                      > będzie oponował / sytuacja jest podobna do mieszkań spółdzielczych
                      > lokatorskich/.

Cześc to znowu ja -magda,

Mam taką prośbę, jeżeli już widziałeś mieszkanie w markach prosze powiedz mi
                      w jakim stanie sa łazienki - jak je wykańczają. Tnz. jaki jest standart.
                      Jak handlowiec "sprzedawal" mi partycypacje to sywierdzil , że w standardzie
                      lazienka będzie biala i sie zarzekal ze to juz nie bedzie ten
                      system "pudelkowy" - który JWC przyniósł bardzo zła sławę ( chyba wiesz o
                      czym mówię) - łazienki same "odpadały od ściany". Ja w sumie bedę
                      zadowolona, jak ściany będą proste i okna nie będą wypadały (doświadczenie
                      moich znajomych z Nowodworów - w gotowe mieszaknie musieli wpakować ok
                      25000 , na sam remot - poprawki - troche wytargali od JW , ale tylko trochę).

będę wdzeczna informację
                      pozdrawiam

magda

• Gość: Pat Re: J.W. Construction -TBS -do PAT IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.01, 12:54
                        Magdo, w Markach są normalne łazienki, w kolorze białym są sanitariaty,
                        umywalki i wanny. W mojej łazience mam glazurę i terakotę w odcieniach błękitu,
                        a w pokojach dość ładną wykładzinę dywanową. Co do łazienek tzw. modułowych,
                        które przeszły do historii JWC, nie są montowane w żadnym z nowobudowanych
                        osiedli. Dowiadywałem się i sprawdzałem. Łazienki murują!
                        • Gość: magda Re: J.W. Construction -TBS -do PAT IP: 157.25.69.* 02.07.01, 14:41

> Magdo, w Markach są normalne łazienki, w kolorze białym są sanitariaty,
                          > umywalki i wanny. W mojej łazience mam glazurę i terakotę w odcieniach błękitu,
                          >
                          > a w pokojach dość ładną wykładzinę dywanową. Co do łazienek tzw. modułowych,
                          > które przeszły do historii JWC, nie są montowane w żadnym z nowobudowanych
                          > osiedli. Dowiadywałem się i sprawdzałem. Łazienki murują!

Ok , jeszce mam jedno male pytanie - czy miales jakis wplyw na wyglad
                          lazienki ( tzn. wybor np. kafelkow itd.)?
                          Czy tak jak ja sadze - dostales to co akurat mieli?

magda

• Gość: Pat Re: J.W. Construction -TBS -do PAT IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.01, 08:40
                            Magdo, oczywiście masz rację. Dostałem to co mieli, całe szczęście że trafili z
                            grubsza w oczekiwania /przynajmniej moje/. Życzę szczęścia.
                            • Gość: magda Re: J.W. Construction -TBS -do PAT IP: 157.25.69.* 16.07.01, 11:28

> Magdo, oczywiście masz rację. Dostałem to co mieli, całe szczęście że trafili z
                              >
                              > grubsza w oczekiwania /przynajmniej moje/. Życzę szczęścia.
                              ------------------------------------------------------------------
                              Ok jak juz niby masz to miszkanie to mam pare pytań:
                              W jaki sposób TBS sprawdza dochody ( w ustawie jest mowa o odpisie z
                              urzędu skarbowego, i że moga to zrobić raz na dwa lata).

Czy już jesteś zameldowany w Markach, jeżeli nie to kiedy sie spodziewasz?
                              Czy TBS robi jakeś problemy w związku ztym ?
                              Ile sie spóźnili? - Na kiedy był Twój termin i czy sie wywiązali?

Jeżeli chodzi o KOwalczyka to trudno powiedzieć , no niby coś tam grzebią
                              przy nim a o tempie budownicta to nie wiem zbyt dużo.

Ok to na tyle ,
                              jeżeli masz tylko ochotę proszę odpowiedz .
                              pozdrawiam

magda

• Gość: Dorot\ Re: J.W. Construction - do Ani IP: *.pol-nil.com.pl 22.05.01, 10:04
          No proszę, człowiek sie jeszcze nie wprowadził a ilu ma sąsiadów. Ja też będę
          właśnie odbierac mieszkanie w B-17. Czy wiesz coś na temat terminu kiedy zostanie
          podłączony gaz, a budynek przekazany do zasiedlenia. widziałam, że niektórzy juz
          kwiatki na balkonach chodują, ale wolałabym odbierać tak, aby jak najmniej
          mieszkac na placu budowy. Po tych postach bardzo dokładnie sprawdziłam
          wszystkie "wrażliwe" miejsca i zaskoczeniem stwierdziłąm, że nie mam się do czego
          przyczepić.
          Pozdrawiam,

• Gość: jarzyna sasiedzi b17 IP: 195.8.131.* 05.06.01, 11:08
            witam wszystkich sasiadow
            byly rozne problemy (podloga, sufit, metalowe futryny w standarcie jw)
            ale wolalem zrobic poprawki samemu szkoda nerwow
            zobaczymy co dalej
          • Gość: Butter Re: J.W. Construction - do Ani IP: *.astercity.net 06.06.01, 10:00
            Nagazowanie budynku [tak to sie chyba nazywa] mialo odbyc sie w tym tygodniu.
            Mnie najbardziej cieszy, ze ruszula winda. W innych blokach [np.'e'] ruszyla
            bardzo pozno.
            Mnie najbardziej niepokoi administracja/administrator.
            Gosc twierdzi, ze mamy obowiazek podawac mu co miesiac stany licznika.
            tymczasem jest odwrotnie - to on ma za zadanie chodzic i spisywac dane.
            No i ten parking pod oknami [nie zazdroszcze tym na dole!]. O ile pamietam,
            miala tam byc zielen..
            • Gość: Ania Re: J.W. Construction - do Butllera IP: *.pl 06.06.01, 15:48
              wiem wiem tak pieknie to wygladalo na planie
              mialo byc tyle zieleni i bezpieczny plac zabaw dla dzieci - a jak na razie
              niczego takiego nie widze
              dobrze ze mieszkac bede po drugiej stronie - wole juz patrzec w okna sasiadom
              niz na parking.
              Dowiedzialam sie ze adres B XVII to ul Ksiazkowa 9 g
              Martwi mnie tylko to ze nie bede miala dostepu do sieci - i internetu astercity
              dotrze tam najpredzej w 2002 :(((((((( zastanawiam sie jak ja sobie poradze.

Wiesz moze czy mozna parkowac juz na dole ???? W przyszlym tygodniu bede juz
              odbierac swoje mieszkanko - i to tylko jeden plus calej sytuacji.
              Pozdrawiam
              Ania
              • Gość: Butter Re: J.W. Construction - do Butllera IP: *.astercity.net 11.06.01, 13:32
                Gość portalu: Ania napisał(a):

> wiem wiem tak pieknie to wygladalo na planie
                > mialo byc tyle zieleni i bezpieczny plac zabaw dla dzieci - a jak na razie
                > niczego takiego nie widze
                Osiedle mialo byc ogrodzone ....
                > dobrze ze mieszkac bede po drugiej stronie - wole juz patrzec w okna sasiadom
                > niz na parking.
                no nie wiem. Jest nieujemna szansa, ze cos sie w sprawie tego parkingu da zrobic.
                A bloku naprzeciwko raczej nie ruszysz.
                > Dowiedzialam sie ze adres B XVII to ul Ksiazkowa 9 g
                > Martwi mnie tylko to ze nie bede miala dostepu do sieci - i internetu astercity
                >
                > dotrze tam najpredzej w 2002 :(((((((( zastanawiam sie jak ja sobie poradze.
                raczej wczesniej. w tym tygodniu powinienem znac dokladny termin.
                >
                > Wiesz moze czy mozna parkowac juz na dole ???? W przyszlym tygodniu bede juz
                Nie mozna.
                > odbierac swoje mieszkanko - i to tylko jeden plus calej sytuacji.
                Butter
              • Gość: pm Re: J.W. Construction - do Butllera IP: *.*.*.* 28.11.01, 12:20

> Dowiedzialam sie ze adres B XVII to ul Ksiazkowa 9 g
                > Martwi mnie tylko to ze nie bede miala dostepu do sieci - i internetu astercity
                > dotrze tam najpredzej w 2002 :(((((((( zastanawiam sie jak ja sobie poradze.

mieszkam w okolicy.
                W bloku JW przy ulicy Ksiazkowej jest kafejka internetowa, z
                tego co mowil jej pracownik to maja lacze wlasnie z astercity.

pm
        • Gość: Jarek Re: J.W. Construction - do wszystkich IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.01, 15:29
          Piszę tekst o JW Construction. Zależy mi na nieanonimowych opiniach do
          wykorzystania. Mój adres: jotlis@poczta.onet.pl. Odezwijcie się mieszkający już
          i czekający na mieszkanie. Z góry dziękuję
    • Gość: Aga Re: J.W. Construction - uwaga kombinatorzy!!!!!!!!!! IP: *.tmns.net.au 10.05.01, 17:00
      Witam serdecznie...
      moje uwagi na temat JW sa nastepujace:
      1) nalezy zwrocic uwage na to, po jakim kursie USD rozlicza Was TBM, bo z
      reguly firma udowadnia klientowi, iz zastosowal inny kurs USD niz byc powinno,
      oczywiscie zawsze jest to na niekorzysc klienta,
      2) akt notarialny ( wstepny i koncowy - Buczynek, B6 ) bez problemow, robia to
      obecnie gdzies kolo Placu Bankowego,
      3) usterki - niewykonczenie garazu, trzy zarowki na caly garaz, ciemno , szaro,
      brak wylanej podlogi ( wyglada to tak jakby sie po piasku chodzilo ),
      - zle wylana szlichta,
      - nie chcielismy sciany pomiedzy pokojami,powiedziano nam, ze nie
      mozna bo juz za pozno, bo sciany juz stoja, pojechalismy na budowe, scian
      jeszcze nie bylo, ale i tak nic nie dalo sie zrobic, sciany musimy zburzyc,
      - w lazience, drzwi wejsciowe, dziura..... obnizono nam wartosc,
      - szereg innych usterek ( klamki, zarysowania na szybach itp ) w
      sumie okolo 40 sztuk, w wiekszosci zostaly usuniete
      - pomiar koncowy lokalu- plus 4 m2, musielismy doplacic. Ciekawe
      komu na pietrze brakuje tych 4 metrow?
      TBM jest chyba taka sama firma jak inne. Gdzie indziej pewnie tez jest
      partactwo, opoznienia itp. Firma buduje, ludzie odbieraja i mieszkaja. Mysle,
      ze tak zle nie jest. I tak trzeba pare rzeczy poprawic, ale to chyba zawsze sie
      robi w kazdym mieszkaniu.
      Czeka mnie ogrom robot, bo chce miec mieszkanko zrobione na cacy. Ciekawe, czy
      mi sie to uda?
      Pozdrawiam goraco...

Aga

ps. A moze jest ktos z B6?
      • Gość: Ania Re: J.W. Construction - uwaga kombinatorzy!!!!!!!!!! IP: 10.3.1.* / *.acn.pl 10.05.01, 20:42
        ja bede mieszkala w B17
        zastanawiam sie czy bede miala tam dostep do sieci - inny niz oferuje TPSA

moze ktos wie czy i jakie sa mozliwosci podlaczenia do internetu ????
        • Gość: Pawel Re: J.W. Construction - uwaga kombinatorzy!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.01, 10:30

> ja bede mieszkala w B17
          > zastanawiam sie czy bede miala tam dostep do sieci - inny niz oferuje TPSA
          >
          > moze ktos wie czy i jakie sa mozliwosci podlaczenia do internetu ????

Na Buczynku wyłączność ma EL-NET o TP SA zapomnij
          Możesz podłączyć w jednym pakiecie TV kablową 65 zł telefon 339 zł (gdy masz
          kabel i ich telefon abonament tylko 33 zł brutto) oraz dostep do internetu nie
          pamietam ile kosztuje podlaczenie ale miesieczny abonaemt wynosi 111 zł.

pozdrawiam,
          Paweł
          • Gość: do ANI Re: J.W. Construction - uwaga kombinatorzy!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.01, 10:32
            Gość portalu: Pawel napisał(a):

> Gość portalu: Ania napisał(a):
            >
            > > ja bede mieszkala w B17
            > > zastanawiam sie czy bede miala tam dostep do sieci - inny niz oferuje TPS
            > A
            > >
            > > moze ktos wie czy i jakie sa mozliwosci podlaczenia do internetu ????
            >
            > Na Buczynku wyłączność ma EL-NET o TP SA zapomnij
            > Możesz podłączyć w jednym pakiecie TV kablową 65 zł telefon 339 zł (gdy masz
            > kabel i ich telefon abonament tylko 33 zł brutto) oraz dostep do internetu nie
            > pamietam ile kosztuje podlaczenie ale miesieczny abonaemt wynosi 111 zł.
            >
            > pozdrawiam,
            > Paweł

• Gość: bogdan Re: J.W. Construction - uwaga kombinatorzy!!!!!!!!!! IP: 195.205.177.* 11.05.01, 22:48
        W tym miesiącu odbieram mieszkanie od J.W.Construction . Mam z nimi
        bardzo poważny problem , wykonali moje mieszkanie tak jak im udało
        się zbudować , w pewnych fragmentach niezgodnie z projektem .Jestem
        wdzięczny wszystkim opisujacym już nie incydentalne sytuacje z tym
        developerm , czuję się uświadomiony o skali i różnorodności problemów
        na które należy zwrócić uwagę . Jestem tuż przed odbiorem mieszkania
        i dlatego bardzo proszę Agę o kontakt ze mną pod adresem
        wermo@poczta.onet.pl
    • Gość: padalec Re: J.W. Construction - uwaga kombinatorzy!!!!!!!!!! IP: 195.116.6.* 04.06.01, 14:24
      bardzo współczuję wszystkim klientom J.W. Poznałem firmę jako dostawca
      mat.budowlanych, i muszę przyznać, że moja firma odetchneła z ulgą w momencie
      zakonczenia z nimi współpracy.Banda kretynów i naciągaczy, która aby obniżyć
      koszty, kupuje materiały bez atestów, wykonuje prace niezgodnie z prawem
      budowlanym, za nic ma obowiązujace normy.
      !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!OMIJAĆ Z DALEKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: MIŚKA Re: J.W. Construction - uwaga kombinatorzy!!!!!!!!!! IP: *.waw.cdp.pl 04.06.01, 15:23
        Gość portalu: padalec napisał(a):

> bardzo współczuję wszystkim klientom J.W. Poznałem firmę jako dostawca
        > mat.budowlanych, i muszę przyznać, że moja firma odetchneła z ulgą w momencie
        > zakonczenia z nimi współpracy.Banda kretynów i naciągaczy, która aby obniżyć
        > koszty, kupuje materiały bez atestów, wykonuje prace niezgodnie z prawem
        > budowlanym, za nic ma obowiązujace normy.
        > !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!OMIJAĆ Z DALEKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        A dostarczałeś coś do Dom Development?

• Gość: AA Re: J.W. Construction - uwaga kombinatorzy!!!!!!!!!! IP: *.zus.pl 04.06.01, 16:23
          Gdzie można zgłosić, taką samowolkę?
          • Gość: Atos Re: J.W. Construction - uwaga kombinatorzy!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.01, 08:17
            Rozumiem, że Padalec dostarcza materiały budowlane bez atestu. Gościu, chociaż
            nic byś nie mówił na ten temat. A od stwierdzania, czy coś jest budowane
            zgodnie z prawem budowlanym czy też nie jest powiatowy inspektor nadzoru
            budowlanego, a nie dostawca nieatestowanych wyrobów. Sorry.
            • Gość: padalec Re: J.W. Construction - uwaga kombinatorzy!!!!!!!!!! IP: 195.116.6.* 05.06.01, 12:57
              albo się żle wyraziłem, albo Atos mnie nie zrozumiał. na jedno wychodzi za co
              b. przepraszam. A moja (była) firma sprzedawała mat. bardzo dobrej jakości,
              dodatkowo zatrudniała technologa, który ma czuwać aby wszystko było ok. a jeśli
              J.W. zamawia mat o określonej wytrzymałości(na konstrukcję budynku)i w połowie
              pracy twierdzi, że nasza cena jest za wysoka ( jako producent mamy 10 % marżę )
              i bierze mat. od innej firmy tańszy o 40% to to nie jest normalne. po zbadaniu
              przez technologa okazało się, że ów mat.nie spełnia norm wytrzymałości.
              Zresztą niedowiarkom, a zaineresowanym polecam odwiedziny na budowie J.W.
    • Gość: Znawca Re: J.W. Construction - uwaga kombinatorzy!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.01, 14:29
      Ponoć mają kłopoty finnasowe i nie wiadomo czy skończą obecne inwestycje
      • Gość: Aga Re: J.W. Construction - uwaga kombinatorzy!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.01, 09:21
        Znawco, po co straszysz ludzi nie mając pewności / piszesz w trybie
        przypuszczającym/. Jest to zagrywka nie fair. Ja akurat zapoznałam się z
        wynikami za 2000 rok zarówno JWC jak i TBM Batory. Od wysokości zysku zawrót
        głowy. Naturalnie wiem, że nie jest to gwarancja stabilności finansowej. Ale co
        Znawca powiedziałby o kłopotach Mostostalu Warszawa, dużym spadku zysków Echo
        Inwestment. Ciekawa jestem też jaka budowa JWC została wstrzymana z powodów
        braku płynności finansowej. Jak się już puszcza bąka, to nie publicznie.
        • Gość: Olga Re: J.W. Construction - uwaga kombinatorzy!!!!!!!!!! IP: *.bbnplanet.com 11.06.01, 17:19
          O tym, czy jakaś została wstrzymana nie słyszałam, natomiast o tym, że inne nie
          były oddawane na czas a i owszem. Ponadto o kłopotach finansowych spółki mówi
          się nie tylko "na mieście", ale mówią także osoby, które tam pracowały, a
          ostatnio w wyniku kolejnych "cięć" zostały zwolnione.
    • Gość: Joanna Re: J.W. Construction - uwaga kombinatorzy!!!!!!!!!! IP: *.mofnet.gov.pl 12.06.01, 14:05
      A czy macie Państwo informacje na temat ich
      inwestycyji Sady Rembertowskie, cena jest bardzo
      korzystna, warunki spłaty również.
      • Gość: Patron Re: J.W. Construction - uwaga kombinatorzy!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.01, 09:24
        Kupiłem mieszkanie w Rembertowie w tzw. programie 40%, czyli ja jako klient
        wpłacam 40% ceny mieszkania, a pozostałe 60% spłacam deweloperowi, a nie
        bankowi.Dla mnie było to interesujące, ponieważ nie muszę udowadniać żadnych
        dochodów czy zdolności kredytowej. Oprocentowanie też atrakcyjne. Oglądałem
        działkę, w pobliżu las i zabudowa jadnorodzinna. Spokój i cisza. Jedyny
        mankament, że trzeba trochę poczekać na finał.
        • Gość: Gosia Re: J.W. Construction - uwaga kombinatorzy!!!!!!!!!! IP: *.matrix.pl 13.06.01, 10:47
          Mankamentów jest niestety trochę więcej. Otóż czy zwróciłeś uwagę na drogę
          dojazdową? W tej chwili jest to tragedia, nie droga. Ponoć mają z nią coś
          zrobić, ale nie sądzę, żeby ją poszerzyli (domy niektóre stoją zbyt blisko
          niej), a tylko to może by coś zmieniło. No i widok na piękny komin kawęczyński.
          I trzecia rzecz, dowiadywałam się wczoraj i nie mają jeszcze pozwolenia na
          budowę, a zapewniali, że w czerwcu rusza już budowa. No ale poza tym,
          rzeczywiście okolica jest przyjemna, dużo lasów. No i ja również skusiłam się i
          podpisałam już umowę.
          • Gość: alis Re: J.W. Construction - uwaga kombinatorzy!!!!!!!!!! IP: 213.77.91.* 20.06.01, 16:21
            no to będziemy sąsiadami, bo ja się też zdecydowałam
            byłam tam, ale nie mogę wpaść na to, która to działka
            może ktoś mi to dokładniej określi
            • Gość: alis Re: J.W. Construction - uwaga kombinatorzy!!!!!!!!!! IP: 213.77.91.* 20.06.01, 16:23
              i budowa ma się rozpocząć dopiero w lipcu
              • Gość: aksa Re: J.W. Construction - uwaga kombinatorzy!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.01, 19:15
                Czy piszesz o Dębowym Parku czy o innej inwestycji? Odpisz proszę
                • Gość: alis Re: J.W. Construction - uwaga kombinatorzy!!!!!!!!!! IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 21.06.01, 21:17
                  Gość portalu: aksa napisał(a):

> Czy piszesz o Dębowym Parku czy o innej inwestycji? Odpisz proszę

jeśli Cię to pocieszy, to nie o Dębowym Parku, tylko o Sadach Rembertowskich

• Gość: Robuś Re: J.W. Construction - uwaga kombinatorzy!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.06.01, 00:00
              Działka na której ponoć mają być budowane Sady Rembertowskie to wolny plac
              położony na ulicy Paderewskiego w Rembertowie. Działka zaczyna się tuż za
              kapliczką na tej ulicy, tam gdzie kończy się asfalt (JW Construction obiecuje
              przedłużenie twardej nawierzchni, ale kto ich tam wie). Teren nie jest nawet na
              razie ogrodzony, nie jest za duży jak na przewidywaną liczbę bloków (+basen).
              Podejrzewam, że chętni na tą inwestycję są im potrzebni, aby mogli dokończyć
              inne.
              • Gość: Gosia Re: J.W. Construction - uwaga kombinatorzy!!!!!!!!!! IP: *.matrix.pl 25.06.01, 00:00
                A mnie jednak wydaje się, że to nie jest ta działka. Jak rozmawiałam z
                handlowcem, to mówił, że jest ona raczej bliżej Kramarskiej niż Czwartaków. Jak
                tam byłam znalazłam taką działkę i nie jest to ta za kapliczką tylko trochę
                dalej. Jak jedzie się Paderewskiego w stronę Ząbek, mija się Czwartaków i
                wjeżdża na taką paskudną uliczkę pełną dziur i dołów, mija się jeden plac (w
                pierwszej wersji myślałam, że to tu będzie stało osiedle), jedzie się dalej i
                za jakiś czas pokazuje się drugi plac. Wjazd na niego jest zaraz za domem,
                który dopiero się wybudował i nie jest wykończony (a przynajmniej tak wygląda).
                Jak się wjedzie na tą działkę, to zaraz za tym domem działka się poszerza. I to
                pasowałoby do planów, bo jak widziałam wjazd na osiedle ma być węższy, (na
                planie było narysowane coś na kształt tego domku), a zaraz potem jest
                poszerzenie i już właściwe osiedle (ma być). Tak myślę.
                Gosia
                • Gość: Ania Re: J.W. Construction - uwaga kombinatorzy!!!!!!!!!! IP: 10.3.1.* / *.acn.pl 25.06.01, 00:00
                  Jesli macie watpliwosci czy to jest ta dzialka macie prawo pojechac na
                  miejsce z handlowcem ktory rozwieje wasze watpliwosci (no chyba ze sam nie wie
                  co sprzedaje).
                  ja juz mam problem z glowy - swoje nieszkanko na Tarchominie Nowodwory
                  odebralam i juz nie dlugo wprowadze sie na swoje. Mam pewnosc ze 4 sciany stoja
                  i winda dziala.
                  Sprawdzcie lepiej pozwolenie na budowe i prawo wlasnosci dzialki - inaczej
                  zadnej kasy nie wplacajcie. Jako kupujacy macie prawo do wgladu tych
                  dokumentow. Jesli beda krecic ze za miesiac , tydzien dwa ... to powiedzcie
                  my mamy czas to za tydzien dwa wrocimy. Oni nie maja prawa zaczac budowy
                  bez tych dokumentow.
                  Tez mialam cyrk z aktem notarialnym sprzedazy dzialki i z wpisem do ksiegi
                  wieczystej ze maja wlasnosc (do kredytu).
                  Powodzenia
    • Gość: aksa Re: J.W. Construction - uwaga kombinatorzy!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.01, 17:47
      Czy ktoś wie coś o ich inwestycji na Dębowym Parku, rzeczywiście rosną tam
      tylko dęby zabytkowe, z którymi podobnież nic nie można zrobić. Mieli zacząć
      budowę kilka miesięcy temu, przynajmniej tak obiecywali, ale nie mają jeszcze
      pozwolenia na budowę. Odpiszcie jeżeli coś wiecie na ten temat.
      • Gość: Michał Re: J.W. Construction - uwaga kombinatorzy!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.01, 07:31
        Wiem ze nie maja pozwolenia na budowe. Tez kupilam na Dębowym Parku, trochę
        mnie przeraża ta zwłoka. Chyba spotkam się z Rzecznikiem Praw i opowiem o tym
        wszystkim, jak będę coś wiedział napiszę.
    • Gość: Robi Re: J.W. Construction - uwaga kombinatorzy!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.mtl.pl 25.06.01, 00:00
      Jestem klientem JWC z osiedla w Ursusie. Czytam całą dyskusję na temat tej
      firmy i pewnych rzeczy nie rozumiem. Jeżeli ktoś nie jest zadowolony z obsługi,
      jakości itp. to przecież można zabrać swoje zabawki i iść do konkurencji. A tam
      zapewne wcale nie jest lepiej, bo przecież tam gdzie nas nie ma to .....
      Tysiące ludzi powierzyło tej firmie swoje oszczędności i tysiące ludzi odebrało
      klucze. Zatem sam tytuł który nadał marek bo. jest chybiony, oznacza on bowiem
      iż parę tysięcy ludzi zostało nabranych, oszukanych, okradzionych itp. przez
      kombinatorów. Moje mieszkanie w U 8 jest wykończone bez uwag, widziałem,
      sprawdzałem. Cieszę się na myśl, że się tam wkrótce wprowadzę. Dlatego nie
      rozumiem, skąd tyle złości. Czy musimy być ciągle niezadowoleni ze wszystkiego
      co nas otacza /rząd, sejm, telewizja, banki, supermarkety, i wreszcie JWC, bo
      tak wypada, bo niezadowolony oznacza wymagający, cwany, przyzwyczajony do
      wyższego standardu niż nabywane mieszkanie, bo zadowolony oznacza szaraczka
      pogodzonego ze swoim losem lub kogoś kto otrzymuje kasę z JWC. Paranoja z
      której się wypisuję.
    • Gość: piotr Re: J.W. Construction - uwaga kombinatorzy!!!!!!!!!! IP: 213.17.164.* 04.01.02, 11:26
      w pełni potwiedzam że firma jest nie solidna i nie wywiązuje się z umów, a
      buduje tak słabo że lepiej nie mówić. Lepiej poszukać kogoś lepszego nawet
      jeśli będzie trochę droższy. Maje doświadczenia z nimi są jak najgorsze i nie
      zyczę nikomu by prze to przechodził.
      • Gość: Klaudia Re: J.W. Construction - uwaga kombinatorzy!!!!!!!!!! IP: 213.25.161.* 04.01.02, 12:14
        Miesiąc temu kupiłam u nich mieszkanie na osiedlu Dąbrówka Wiślana VII. Czy
        możesz mi opisać jakie miałeś z nimi problemy. Czemu nie wywiązali się z umowy
        i w jakim stanie otrzymałeś mieszkanie?
        • Gość: Eryk Re: J.W. Construction - uwaga kombinatorzy!!!!!!!!!! IP: 10.85.101.* 04.01.02, 14:03
          Wlasnie, prosze o jakies konkrety, bo ja akurat kupilem mieszkanie na DW IV i poki co na nich nie narzekam.
          Kobieta przy podpisywaniu umowy od razu powiedziala mi, ze czas oddania budynku wynosi 18 miesiecy (czyli
          grudzien 2001), ale z reguly faktyczny termin oddania to 3 miesiace pozniej. Jak na razie wyglada na to, ze miala
          racje i sprawe od razu postawila jasno. Poza tym zawsze moglem liczyc na jej pomoc, w kazdej sprawie. Nie
          wiem, moze ja akurat trafilem na dobra agentke, ale dla mnie pani Agnieszka z JW zachowuje sie bardzo
          profesjonalnie.
          • Gość: domek do Eryka IP: 217.96.48.* 04.01.02, 14:40
            Czy pani Agnieszka pokazywała Ci miejsce gdzie będzie pętla autobusowa?
            Mi pokazała paluchem.
            Czy obiecywała piwnicę i ogrodzenie osiedla?
            Bo mi opisywała (niezwykła wyobraźnia!) nawet jaka będzie brama.
            • Gość: joanab Re: do Eryka IP: *.matrix.pl 08.01.02, 11:14
              Widać wszystko zależy od handlowca. Mi akuart handlowiec jasno naświetlił jak
              się sprawa ma. Inni owszem ściemniali (szczególnie na wycieczce, która miała
              pokazać bloki wybudowane przez JW). Wiedziałam, że kiedyś tą pętlę autobusową
              przesuną, ale nie było to powiedziane kiedy. Była mowa, że może będą piwnice,
              ale okaże się to później i uzależnione będzie w dużej mierze od ilości
              sprzedanych miejs garażowych. Także nie kupowałam kota w worku. W międzyczasie
              miałam kontakt z wieloma handlowcami. Ci na Dąbrówce Wiślanej to wyrafinowane
              kłamliwe bestje, na dodatek nie chce im się ruszyć czterech liter na prośbę
              klienta, który już kupił u nich mieszkanie. Z moją handlowiec mam kontakt do
              dzisiaj. Kobieta nie ściemnia, mówi co wie, jeżeli nie wie to się dowiaduje.
              Także nie taki diabeł straszny jak go malują. Ja kupiłam u nich mieszkanie
              chociaż widziałam co przeżywał kolega, który czekał na mieszkanie w Ząbkach.
              Pracowaliśmy w jednym pokoju. Telefonom nie było końca. Przez cały czas
              próbował się umówić z panem prezesem, którego nigdy dla klientów nie było.
              Jednak zdecydowałam się n JWC, bo wiedziałam najważniejszą rzacz - że oddają
              mieszkania. Mieszkania te są wykończone najtańszym kosztem, ale na pewno nie
              widać w nich różnicy aż 20 tys zł, a tyle więcej musiałabym zapłacić w innej
              firmie.
              Pozdrawiam
              Joana
            • Gość: Eryk Re: do Eryka IP: 10.85.101.* 09.01.02, 18:52
              Gość portalu: domek napisał(a):

> Czy pani Agnieszka pokazywała Ci miejsce gdzie będzie pętla autobusowa?
              Niestety nie, a fajnie by bylo gdyby byla, ale znam sytuacje finansowa WAWy i z tego co wiem na razie male szanse.
              > Czy obiecywała piwnicę i ogrodzenie osiedla?
              Gdy zapytalem o piwnice, zaprzeczyla (tylko miejsce garazowe zamiast piwnicy). O ogradzaniu osiedla nie mowila,
              ale wspominala o ochronie na osiedlu
              > Bo mi opisywała (niezwykła wyobraźnia!) nawet jaka będzie brama.
              Moze znamy inna pania Agnieszke.
              Mnie w kazdym razie podala komorke i faktycznie ZAWSZE moglem do niej dzwonic i podawala mi konkretne info,
              nawet okazala sie bardzo pomocna gdy zalatwialem kredyt w banku w zupelnie innym miescie. Dosyc szybko
              dzialala, ale fakt, inni ludzie z JW czesto sciemniaja i nie zawsze podchodza do klienta profesjonalnie. Ale badzmy
              szczerzy, sa najtansi i buduja, nie mozna wymagac od PKO BP tego co np. od Citibanku.
              • praba Re: do Eryka 16.01.02, 14:49
                Gość portalu: Eryk napisał(a):

>
                Ale badzmy
                > szczerzy, sa najtansi i buduja, nie mozna wymagac od PKO BP tego co np. od Citi
                > banku.

Bardzo dobre porównanie.
                • _rafi Re: do Eryka 16.01.02, 17:10
                  Wolałbym inne porównanie. Bardziej spożywcze. (Dzieci niech tego nie czytają)

Nie można wymagać od kupy, żeby zastąpiła kotleta schabowego.
                  • Gość: yyy Re: do Eryka IP: 195.136.21.* 17.01.02, 08:43
                    biedny rafi siedzi po uszy w ... grzybie.
                    • _rafi J-WC 17.01.02, 15:59
                      Jaśnie Wielmożne Cieniasy
                      • Gość: RobKOT Re: J-WC IP: *.acn.waw.pl 17.01.02, 16:17
                        Cieniasy to my jesteśmy że sie wpakowaliśmy w to j WC
                        • _rafi Re: J-WC 17.01.02, 17:37
                          Częściowo też to miałem na myśli :)
                          • _rafi Re: J-WC 18.01.02, 09:11
                            • Gość: Marcin obliczanie powierzchni IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.02, 20:50
                              Jaka jest możliwość uczciwego rozliczenia powierzchni lokalu (zgodnie z nowymi
                              normami)?
                              Znacie jakieś akty prawne na jakie mógłbym się powołać?
                              Dodają po 2cm do każdej ze ścian (na tynki) i powołują się na nieaktualną
                              normę.
                              wygrał ktoś z nimi w tej sprawie?
                              Marcin
          • croma Re: J.W. Construction - uwaga kombinatorzy!!!!!!!!!! 27.01.02, 13:32
            Jesli mowa o p. Agnieszce M. z budynku "Ilmetu" to jej stosunek do klienta jest
            zenujacy, i gdybym rozmawial z nia osobiscie a nie telefonicznie po tym
            numerze, ktory wykrecila to zle by sie to skonczylo ;-)

Pozdr
            Kromka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka