Dodaj do ulubionych

Brzeziny - UWAŻAJCIE!!!! Developer - AMATOR!!!

IP: *.chello.pl 04.03.03, 11:40
Witam.

Przestrzegam przed kupowaniem miszkań na osiedlu Brzeziny (Agroman).
Zero profesjonalizmu, duże opóźnienia w infrastrukturze, niski standardd
wykończenia.
Od września brak obiecywanych telefonów, TV, internetu!
Jedno, co cieszy: Urocza okolica.
Wszystko jest piekne w salonie sprzedaży - po kupnie mieszkania - inny świat.

UWAŻAJCIE!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: misia Re: Brzeziny - UWAŻAJCIE!!!! Developer - AMATOR!! IP: 217.96.20.* 04.03.03, 12:15
      nie przesadzaj!!!!!!!!!
      • Gość: :) Re: Brzeziny - UWAŻAJCIE!!!! Developer - AMATOR!! IP: 217.96.11.* 04.03.03, 13:39
        Gość portalu: misia napisał(a):

> nie przesadzaj!!!!!!!!! ... z tą uroczą okolicą ...
    • Gość: yan Re: Brzeziny - UWAŻAJCIE!!!! Developer - AMATOR!! IP: *.warszawa.rmf 05.03.03, 16:27
      Na tym osiedlu licza sobie GIGACZYNSZE - 10 złotych za metr mieszkania + opłaty.
      Są hotele, w których płaci się mniej. Chyba spadli z dużej wysokości prosto na
      łby...
      • Gość: butterfly Re: Brzeziny - UWAŻAJCIE!!!! Developer - AMATOR!! IP: 217.153.33.* 06.03.03, 08:37
        Byłam tam niedawno ściągnięta lukrowaniem na temat tego osiedla. I faktycznie
        okolica ciekawa, ale nic poza tym. Małe miejsca postojowe, garaży jak na
        lekarstwo. Ogrzewanie kotłowniami (każdy budynek oddzielnie ogrzewany). Zyczę
        powodzenia w opłatach za ogrzewanie.
        Parter - lepiej okna balkonowego nie otwierać bo gwarantowane że pies sąsiada
        lub dziecko może z ciekawości wejść do mieszkania (o innych nie wspominam).
        A ochrona nie wykazuje żadnego zainteresowania wchodzącymi na teren.
        Dojazd - trzeba bardzo uważać żeby nie zostawić zawieszenia (ktoś zapomniał
        choćby wyrównać prowizoryczną drogę). I ostatnia sprawa ktoś mówił że w
        Brzezinach nie ma blokowiska (betonowiska). Tam sąsiedzi zaglądają sąsiadom w
        okna taqk blisko siebie położone są te budyneczki. Całość wygląda jak jeden
        wielki parking z drogami i przejazdami i nie widać tam miejsca na plac zabaw
        (widocznie dzieci będą się bawić między licznymi samochodami).
        Ale cóż każdy jest kowalem własnego losu i mieszka tam gdzie czuje się
        najlepiej.

Co do ceny to nie jest taka niska bo do podawanej trzeba dodać VAT. Do tego
        brak piwnic czy jakiś komórek. A najgorsze są "plotki" na temat developera.
        Pozdrawiam
        • Gość: lokator Re: Brzeziny - UWAŻAJCIE!!!! Developer - AMATOR!! IP: 195.94.193.* 07.03.03, 12:28
          Agro-Mana nie można nazwać Amatorem. To co innego znaczy.
          AGRO-MAN TO PODSTĘPNY, NIEUCZCIWY I CHAMSKI DEWELOPER.
          Wydaje mi się, że te słowa najlepiej go charakteryzują. Można by dodać parę
          wulgaryzmów, ale po co?
          Z początku wszystko pięknie, ale potem - schody.
          Pomijam kwestie dotyczące całego osiedla - brak TV, internetu i tel. już
          przeszło pół roku, spory o własność kabli w ziemi z zarządem wspólnoty
          mieszkańców, niekorzystne umowy zawarte przez Agro-Mana na rzecz osiedla które
          odbijają się czkawką mieszkańcom, to reszta jest dopiero atrakcyjna.
          Budynki nie są zbudowane zgodnie ze sztuką budowlaną, Agroman nie potrafi tego
          naprawić - nie reaguje na zgłaszane usterki (pisemnie - już ponad 4 miesiące
          czekam), które uniemożliwiają normalne życie. Mało tego przy odbiorze lokalu
          zobowiązał się do usunięcia usterek zamieszczonych w protokole (ponad pół roku
          temu) - nic z tego. Następna ciekawa sprawa - firma nie odpowiada na 95%
          wysyłanych do nich pism. Większość z mieszkańców ma kłopoty z wyegzekwowaniem
          należnych kar umownych od Agromana. Ten odsyła bez skrupułów do Sądu,
          jednocześnie szantażując, że jeśli będzie sprawa w Sądzie i którakolwiek strona
          wygra, to i tak nie podpisze Aktu notarialnego. W akcie trzeba się zrzec
          wszelkich roszczeń (podarować kary), a jakakolwiek zmiana w akcie nie jest
          możliwa. To wszystko Agro - Man ubiera w "piękne" słowa sugerując, że klient ma
          płacić i NIE WYMAGAĆ. Fajna zabawa. Jeśli ktoś chce się pobawić - podpisujcie
          umowy z Agro - Manem.
          • Gość: sylwia@gazeta.pl Re: Brzeziny - UWAŻAJCIE!!!! Developer - AMATOR!! IP: 213.25.91.* 13.03.03, 08:39
            Witam wszystkich;

dwa tygodnie temu podpisałam umowę z Agromanem, kilka dni temu wpłaciła
            pierwszą ratę, a dziś przeczytałam "same pochlebne" wiadomości na temat
            developera. Proszę napiszcie czy są jakieś pozytywne strony współpracy z
            AGROMANEM oraz pozytywne strony tego osiedla. Dziękuję za każdą informację.
            Powiem szczerze, że troszkę wystraszyłam się po przeczytniu Waszych opinii. Z
            góry dziękuję za każdą informację.
            • Gość: Fly do Sylwi IP: 156.24.231.* 13.03.03, 09:33
              witaj nowa sasiadko!
              czy kupilas mieszkanie w IV etapie? w ktorym budynku?
              Z Agromanem nie jest podobno za lekko ale i nie tak tragicznie! To fakt, ze I
              etap i kolejne maja poki co problemy z tv, tel i intern., ale miejmy nadzieje,
              ze do czasu odebrania naszych mieszkan wszystko sie jakos ulozy...
              Sylwia - poczytaj watek Brzeziny ponizej na tym forum - sa i pozytywne strony
              zamieszkania na brzezinach - chocby mili sasiedzi :-) /to jest moja wersja
              optymistyczna/ - organizujemy spotkanie w te sobote w pizzy hut przy rondzie na
              trasie o 17tej - zajrzyj...
              pozdrawiam sasiedzko,
              Fly, orion17
              • Gość: zocha Re: do Sylwi IP: *.inetia.pl 13.03.03, 14:01
                Gość portalu: Fly napisał(a):

> Z Agromanem nie jest podobno za lekko ale i nie tak tragicznie! To fakt, ze I
                > etap i kolejne maja poki co problemy z tv, tel i intern., ale miejmy
                nadzieje,
                > ze do czasu odebrania naszych mieszkan wszystko sie jakos ulozy...
                > Sylwia - poczytaj watek Brzeziny ponizej na tym forum - sa i pozytywne strony
                > zamieszkania na brzezinach - chocby mili sasiedzi :-) /to jest moja wersja
                > optymistyczna/
                CUKIER,CUKIER,CUKIER KOCHANA FLY CZYŻBYŚ DOSTAŁA GARAŻ ZA DARMO??
            • Gość: sąsiad Re: Brzeziny - UWAŻAJCIE!!!! Developer - AMATOR!! IP: *.eds.net 13.03.03, 09:38
              Sylwio,

Do sprawy podejdź bardziej spokojnie. Większość
              negatywnych opinii pochodzi od mieszkańców I etapu, który
              został oddany z pewnym opóźnieniem, zresztą do dzisiaj
              nie maja tam wszystkich instalacji, jak tv, internet,
              telefony. Jest to powód do narzekań. Natomiast z mojego
              doświadczenia więkoszść mieszkańców np. etapu III raczej
              jest zadowolona, tak jak ja. Moje mieszkanie miało być
              oddane w maju a jest juz gotowe i gdybym poprosił
              Agromana to dostałbym juz dzisiaj klucze. Co do samego
              developera, to nie jest on idealny, ale da się z nim żyć
              i można się dogadać w wielu kwestiach. Na rynku niestety
              nie ma idealnych developerów, a Agroman na tle innych
              niczym szczególnym sie nie wyróżnia. Co do samego
              osiedla, to ciagle jest ono na etapie samoorganizowania
              się, ale mam nadzieję, że w przyszłości będzie tam się
              fajnie mieszkać.

Pozdrawiam,
              sąsiad, etap III
            • Gość: Grzechu do Sylwii IP: 157.25.92.* 13.03.03, 13:54
              Cześć
              W którym budynku kupujesz?
              Ja jestem z O13 i szukam sąsiadów a szczególnie sąsiadek.
              Fly mnie tutaj nakierowała na Ciebie ,że może ty jesteś z O13?
              Pozdawiam
              • Gość: sylwia@gazeta.pl Re: do Sylwii IP: 213.25.91.* 13.03.03, 14:01
                Witam Cię serdecznie,

bradzo mi przykro, ja zdecydowałam się na mieszkanie w budynku PEGAZ 8.

PS. Właśnie dowiedziałam się, że w pobliżu "naszego" osiedla będzie budowana
                trasa do Nieporętu. To niezbyt dobra wiadomość. Z jednej strony Toruńska z
                drugiej nowa trasa szybkiego ruchu. Jutro będę wiedziała coś więcej na ten
                temat.
                • Gość: Fly do ZOCHY IP: 156.24.231.* 13.03.03, 14:31
                  zocha - dziecko...ty jeszcze chyba nie wiesz co to cukier.... strasznym
                  dziegciem od ciebie zalatuje...
                  mimo wszystko... milego dnia...
                  Fly

ps. przepraszam milych sasiadow... tacy kasliwi i niezyczliwi ludzie zawsze mi
                  sie czkawka odbijaja...
                  • Gość: misia Do FLY IP: 217.96.20.* 13.03.03, 15:58
                    Fly jestem z Tobą. Nie rozumiem dlaczego wszyscy uwzieli się na AGROMANA może
                    nie jest to idealny developer, ale musicie brac poprawkę na to że oni się na
                    Was uczą. Moje dotychczasowe spotkania z przedstawicielami Agromana wspominam
                    dobrze (pomijając rozmowę z panią w dziale sprzedaży, dużo lepiej rozmawia się
                    z panem Hubertem przynajmniej jest konkretny). Rozumiem że I-szo etapowcy mogą
                    się czuć trochę zawiedzeni tym że dostali mieszkania z pewnym opóźniemiem i
                    mają nadzieję na wywalczenie odsetek, ale niech zobaczą jak postępują inni
                    developerzy. Czy ktoś z Was zna developera który zapłacił odsetki???
                    • Gość: ZZRobert Re: Do FLY IP: *.acn.waw.pl 13.03.03, 16:52

> Fly jestem z Tobą. Nie rozumiem dlaczego wszyscy uwzieli się na AGROMANA
                      może
                      > nie jest to idealny developer, ale musicie brac poprawkę na to że oni się na
                      > Was uczą.
                      hmmm to idź do lekarza by odbierał Twój poród albo robił Ci operację mózgu
                      niech się nauczy na Tobie. Ja nie chcę by się na mnie i za moje pieniądze
                      uczył (o ile się uczy).

> Moje dotychczasowe spotkania z przedstawicielami Agromana wspominam
                      > dobrze (pomijając rozmowę z panią w dziale sprzedaży, dużo lepiej rozmawia
                      się
                      > z panem Hubertem przynajmniej jest konkretny). Rozumiem że I-szo etapowcy
                      mogą
                      > się czuć trochę zawiedzeni tym że dostali mieszkania z pewnym opóźniemiem i
                      > mają nadzieję na wywalczenie odsetek, ale niech zobaczą jak postępują inni
                      > developerzy. Czy ktoś z Was zna developera który zapłacił odsetki???
                      Niektórzy nie muszą bo i umowa jest sprawiedliwa i zgodna z prawem i terminy
                      są dotrzymywane. A klienci są traktowani jak klienci i przed i po zakupie.

To tylko o to mają pretensję niektórzy.
                      Że zostali oszukani - to właściwe słowo (wiem co słyszałem od pracowników
                      Agromana i to co pisali inni pokrywa się z tym co sam słyszałem) a boją się
                      dociekać prawdy bo boją się o to co już zapłacili i ewentualne zwroty ulg.

Choć fakt jak Cię nie stać na "Nałęczowiankę" tylko na wodę ze stawu to nie
                      narzekaj na mętną wodę w szklance. Ale o muł i plamy ropy możesz się już
                      burzyć.

Popatrzcie na siebie i swoją pracę - większość z Was gdyby tak się wywiązywała
                      z umów i pracy to już dawno dostałaby kopa. Po prostu godzicie się na to co
                      się dzieje - powiedzmy że nie macie wyjścia. Ale nie wpierajcie że jest super.
                      • Gość: Fly krotkie re... IP: 156.24.231.* 14.03.03, 11:00
                        nikt nikomu nie wpiera, ze jest super...

ba, wszyscy wiemy, ze bedziemy toczyc boje z agromanem - tylko po co sie
                        jeszcze dodatkowo nakrecac?

proponuje zaparzyc kawe i wyjac schowanego w szufladzie biurka dyzurnego
                        cukierka ;-)

pozdrawiam,
                        Fly
                        • Gość: Kerrick A5 Re: krotkie re... IP: *.edipresse.pl 15.03.03, 07:10
                          Brawo Fly!!!

Kiedy idziemy na kawe?

:-)
                          • Gość: Fly Re: krotkie re... IP: *.visp.energis.pl 15.03.03, 11:01
                            ..jak to kiedy? ...dzisiaj...o 17stej... ;)

Kerrick - po adresie nadawcy wnioskuje, ze znacie sie z Ela.. :-)
                            /Ela zna szczegoly dzisiejszego spotkania, wprawdzie to spotkanie IV etapu ale
                            zapraszamy...rowniez IIgi :-) z A5.../

pozdrowionka,

Fly
                            (wielbicielka Sherlocka H.;-))
                    • Gość: lokator Re: Do FLY IP: armagedon:* 31.03.03, 11:44

> Fly jestem z Tobą. Nie rozumiem dlaczego wszyscy uwzieli się na AGROMANA
                      może nie jest to idealny developer, ale musicie brac poprawkę na to że oni się
                      na Was uczą. Moje dotychczasowe spotkania z przedstawicielami Agromana
                      wspominam dobrze (pomijając rozmowę z panią w dziale sprzedaży, dużo lepiej
                      rozmawia się z panem Hubertem przynajmniej jest konkretny). Rozumiem że I-szo
                      etapowcy mogą się czuć trochę zawiedzeni tym że dostali mieszkania z pewnym
                      opóźniemiem i mają nadzieję na wywalczenie odsetek, ale niech zobaczą jak
                      postępują inni developerzy. Czy ktoś z Was zna developera który zapłacił
                      odsetki???
                      L: Znam dewelopera, który zapłacił odsetki. Ba, nawet nie jednego. Jeśli Cię to
                      interesuje, to odsyłam do lektury "Gazety". Jakiś czas temu był artykuł o tym.
                      Poza tym patrzenie jak postępują inni jest może dla Ciebie sposobem życia. Nie
                      dla mnie. Jak wkoło same chamstwo i nieuczciwość, to Ty starasz się być trochę
                      mniej chamska i trochę mniej nieuczciwa? Zastanów się! To dlatego ten kraj tak
                      wygląda...
    • Gość: .. Re: Brzeziny - UWAŻAJCIE!!!! Developer - AMATOR!! IP: 217.153.33.* 26.03.03, 09:09
    • Gość: .. Re: Brzeziny - UWAŻAJCIE!!!! Developer - AMATOR!! IP: 217.153.33.* 26.03.03, 09:10
      • Gość: Fly do LOKATORA i do mojego cienia...:) IP: 156.24.231.* 31.03.03, 15:12
        Lokatorze,

pisales do Fly czy odpisywales Misi?
        Do ktorej bys jednak nie pisal - wszyscy po trosze mamy racje, czyz nie? i
        wszyscy po trosze czasem tej racji nie mamy...
        Tylko niektorzy do swoich racji, wnioskow, spostrzezen itp. dokladaja chamstwo
        i agresje... tylko po co na milosc boska? po to, zeby wydac sie, no jakim
        wlasnie? madrzejszym???

pozdrawiam,
        Fly

----------
        ----------

widzialam, widzialam Beciu...
        pozdrawiam i Ciebie, a co tam...nie ubedzie mi...
        Fly

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka