Dodaj do ulubionych

Taba-El Wekala

19.08.06, 15:34
Jeżeli ktoś był lub wrócił z tego hotelu,proszę o trochę informacji na temat
tego hotelu.Interesuje mnie czy na miejscu jest jakieś biuro które organizuje
wypady jedniodniowe do Jerozolimy.Jeśli tak,jaki jest koszt i program.
Czekam na info.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • wychu Re: Taba-El Wekala 20.08.06, 09:55
      Wróciliśmy z El Wekali 2 tyg. temu. Na wycieczce w Jerozolimie byliśmy z Alfą.
      Koszt był znaczny bo 120 $. Wiem, że teraz maja jakąś promocję, chyba 99 $.
      Lokalnych biur tam raczej nie znajdziesz. Jest takie stanowisko w hotelu. Można
      pojechać do kanionu, górę Mojżesza ale ceny tez dość wygórowane. Jeśli chodzi o
      program wycieczki to zaczyna się kapielą m morzu martwym, później Góra oliwna,
      Betlejem (podobno tylko Alfa to zapewnie), i dalej Jerozolima, bazylika grobu,
      inne kościoły, ściana płaczu. Ogólnie jest ok. Nie zapewniaja obiadu. Mozna
      wykupić za 10 $ w domu pielgrzyma. Podobno bardzo smaczne polskie jedzenie (nie
      wiem bo nie skorzystaliśmy). W razie pytań pisz.
      p.s. Moim zdaniem hotel jest bardzo dobry. Świetna rafa (500 metrów w lewo od
      plaży hotelowej do pomostu), super jedzenie, spoko obsługa. 60% Anglików, dużo
      Belgów, trochę Polaków i Czechów.
      • amla Re: Taba-El Wekala 20.08.06, 20:01
        Bardzo dziękuję za informacje,mam tylko jedno pytanie,czy to prawda,że na
        granicy izraelskiej dosyc długo wypytują ludzi po co jadą i dlaczego?Czy trzeba
        dać kilkanaście dolarów żeby dostać dobry pokój w hotelu.Pozdrawiam
        • wychu Re: Taba-El Wekala 21.08.06, 15:12
          na granicy egipt - izrael nie mieliśmy najmniejszych problemów. wszystko
          przebiegło bardzo szybko. co do pokoju to my wzielismy co nam dali. wiem, ze za
          pokoj z widokiem na zatoke trzeba oficjalnie zaplacic. ale ile nie wiem. a
          zreszta czy warto? w pokoju spedza sie na prawde malo czasu. pozdrawiam
          • emz60 Re: Taba-El Wekala 22.08.06, 08:51
            Cześć, zajrzyj na str. www.taniewycieczkisharm.com. To jest egipskie biuro
            podróży (sprawdzone) polskojęzyczne. Wystarczy po przylocie wysłać do nich
            sms'a z nazwą hotelu i nr. pokoju a sami się zgłoszą z pomocą organizacji
            wycieczki i to dużo taniej niż Alfa Star.Pozdr. Marek
            • amla Re: Taba-El Wekala 22.08.06, 11:17
              Dzięki ,ten adres już znam,próbowałam tydzień temu z nimi się skontaktować e-
              mailem,ale nie odpowiadają.Wydaje mi się że jest to już nieaktualne aby
              ktokolwiek będąc z jakimś biurem np.Alfastar mógł na własną rękę pojechać na
              tego typu wycieczki.Podobno jest zakaz,można tylko korzystać z wycieczek u
              rezydenta swojego biura,natomiast z prywatnych biur na mieście możesz tylko
              korzystać z tego typu wycieczek jak: rejsy statkiem,snurfowanie,jazdy konne itp.
              Wszystkie dotyczące zwiedzania jak Św.Katarzyna,luxor,jerozolima-Tylko ze
              swojego biura od rezydenta.Szkoda,bo z lokalnych biur rzeczywiście było
              taniej.Dzięki za szczere chęci.pozdrawiam
              • emz60 Re: Taba-El Wekala 22.08.06, 12:32
                Niestety, nie zgodze się z Tobą. Byłem już wielokrotnie i korzystałem z
                tamtejszych usług "obcych" biur podróży. Ja lecę 3 października do El Wekala
                (poraz pierwszy w ten rejon)i mam zamiar odwiedzić Izrael. kontaktowałem sie z
                tym biurem podróży i mi odpowiedzieli, że nie ma problemu. Cierpliwości , Tobie
                też odpiszą.
                Pozdr. Marek
                • amla Re: Taba-El Wekala 22.08.06, 14:05
                  Szkoda,trochę się miniemy bo my 1.10.06r.wrócimy.Tak byśmy razem popróbowali
                  dostać się do Jerozolimy.Byłoby raźniej.My też lecimy w rejon Taby 1 raz inne
                  mamy zaliczone,Izrael objechałam cały,ale moja druga połowa nie widziała,stąd
                  moje zainteresowanie biurami lokalnymi.A o zakazie o którym pisałam usłyszałam
                  wczoraj,więc spróbuj dowiedzieć się jeszcze raz od tego biura,czy aby ich
                  oferta jest aktualna co do jerozolimy itp.Pozdrawiam
    • emz60 Re: Taba-El Wekala 22.08.06, 14:23
      To jak wrócisz to koniecznie odezwij się na forum lub napisz do mnie :
      emz60@onet.eu
      Będę bardzo wdzięczny.
      Pozdrawiam i fajnego urlopu życzę ;))
      • amla Re: Taba-El Wekala 22.08.06, 14:31
        O.K.
        napewno napiszę jak było.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka