Gość: Eugene Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 192.168.1.* 07.03.02, 18:53 witam Bylem we wtorek (05/03/02) na budowie i obejrzalem sobie budenek D i klatke nr 5. I w srodku i na zewnatrz budynku robota idzie ze az milo. Dlatego trzeba teraz czesciej ich pilnowac, bo tak sie rozbuchali ze np. u mnie nie zrobili wszystkiego jak chcialem i beda musieli poprawiac. Nie jest tego duzo wiec sie nie martwie tym bardziej ze pan Łabędzki to porzadny czlowiek i rozumie potrzeby przyszlych lokatorow. Wydaje mi sie ze odbior w lipcu czy sierpniu jest dosc realny, ale moze sie zabardzo zagrzalem wiec niech mnie ktos przytomniejszy ostudzi. Z takich ciekawostek to niechetnie, ale podpisalem aneks nr 1 do umowy no i zamierzam wykorzystac zalegly urlop na czestsze wizyty na budowie. pozdrawiam wszystkich E Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.altkom.com.pl 08.03.02, 08:00 Czesc. Nie chcialabym nastawiac sie na odbior w sierpniu. Wolalabym, zeby to byl lipiec :-) Bardzo sie siesze, ze wlasnie w naszej klatce tak wszystko ladnie idzie. Ja jutro bede na budowie, wiec postaram sie tez przytomnym okiem ocenic postepy. Mam jeszcze do Was prosbe. Od czasu spotkania, kiedy to dowiedzielismy sie, ze bardzo wnikliiwe jestesmy sledzeni na watku w Forum, mam wrazenie ze cenzurujemy nasze wypowiedzi tak, aby nie narazic sie tym Sledzacym. Jednak chcialabym przypomniec Wam, ze przeciez watek jest dla nas i powinny znalezc sie tutaj wszystkie prawdziwe informacje, niezaleznie od tego, czy to sie bedzie podobalo innym czy tez nie. Moze sie myle z tym cenzurowaniem, ale faktycznie odnosze takie wrazenie... Tymczasem pozdrawiam goraco wszystkich Sasiadow, no i oczywiscie osoby Śledzace Beata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iskinski Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.pekaes.com.pl 08.03.02, 07:48 SZYMON!!!! nie mam pojecia jaki bedzie czynsz, niestety. Wiem natomiast, ze pewna bardzo urocza i sympatyczna sasiadka bardzo chce sie z Toba skontaktowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 192.168.0.* 08.03.02, 14:57 Iskiński jesteś trochę tajemniczy - nie mówiąc już o pewnej jeszcze bardzej tajemniczej i uroczej sąsiadce która chce sie ze mną skontaktować. Nie ma najmniejszego problemu. A tak poza tym chciałbym złożyc najserdeczniejsze życzenia, w szczególności zdrowia i żeby ich mieszkania rosły w górę jeszcze szybciej niż teraz - wszytkim obecnym i przyszłym Sąsiadkom ze Strumykowej z okazji Miedzynarodowego Dnia Kobiet - niech się święci 8 Marca (jak mówiono kiedyś). Pzdr - w szczególe dla "SG" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buli Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 195.117.255.* 09.03.02, 14:07 Witam wszystkich przyszłych sąsiadów, ja również tam zamieszkam-mam nadzieję.Na forum pojawiam sie po raz pierwszy ale nie ostatni. Czy ktoś z Was ma w umowie zagwarantowane ogrodzenie osiedla? Słyszałem ,że trzeba samemu zapłacić. Może zasugerować przyszłym kupującym aby sobie to zagwarantowali? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.02, 22:55 Ogrodzenie jest w cenie - za to piaskownicy dla dzieci nie ma :))... ale jak ładnie wszyscy poprosimy Prezesa to może wybudują ... pozdrawiam sąsiadów szczególnie poznanych na spotkaniu!! JK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 192.168.0.* 11.03.02, 08:01 Witam Wszystkich po WeekEnd - ie, znów szykuje nam się kolejny piękny tydzień. Mam nadzieję że na budowie "Strumykowa 2001" również. Pzdr Dla "S" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.altkom.com.pl 11.03.02, 07:56 Czesc No, musze stwierdzic, ze budynek F dorownal wysokoscia budynkowi D. Poza tym nawet w sobote mozna zaobserwowac na osiedlu spory ruch i zainteresowanie potencjalnych Klientow. Oby tak dalej Pozdrawiam Beata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 192.168.0.* 11.03.02, 08:09 Aha - "Iskinski" czekam na odzew w sprawie sympatycznej i uroczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iksinski Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.pekaes.com.pl 11.03.02, 09:33 Wiadomoc dla zauroczonego Szymona iskinski@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 192.168.0.* 11.03.02, 16:44 Nie znam sprawy więc z tym zauroczej to chyba nieporozumienie - zreszą Nasze forum budowlane to nie miejsce na tego typu tematy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 192.168.0.* 12.03.02, 08:31 Byłem wczoraj na Naszej budowie - słońce świeciło, mury naszych bloków rosły aż miło, a robotnicy uwijali się jak mrówki. Na budynku D wciąż kończą tynki zewnętrzne i wewnętrzne no i oczywiście instalacje - ale to mieszkańcy "D" wiedzą. W budynku F zaczynają IV piętro, a w niektórych miejscach nawet kończą - jak tak dalej pójdzie to p.Matys mówił że w kwietniu startują z dachem. Ścianki działowe w "F" kończą na II piętrze, niedługo zaczynają na III. A teraz z innej beczki - nie wiem czy wiecie ale wydruki z naszego Forum trafiają nawet do rąk ludzi na budowie - swoiste badanie opini społecznej (w stylu "co się mówi na mieście"), ale myślę że dobrze przecież piszemy o naszych Wykonawcach same dobre słowa. Korzystając z okazji pozdrawiam Panów Kier. Budowy (p."Ł" i p."M")- bo wiem że będa to czytać i będzie im miło:))). Mam nadzieję że się dołączycie do pozdrowień - bo to oni pilnują aby ściany w Naszych mieszkaniach były proste. Pzdr Pamiętajcie - pisać i jeszcze raz pisać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmos Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 213.77.11.* 12.03.02, 08:42 Cieszy mnie fakt, ze budowa idzie sprawnie. Juz dawno tam nie bylem. Ha, raz nawet rozmawialem z kierownikiem budowy, sumpatyczny gość .... Co myslicie o wspolnym przeforsowaniu, aby w aneksie do umowy widnial zapis uniemozliwiajacy zaciagniecie kredytu pod hipoteke naszych mieszkan? Prosze o odpowiedzi ! Kos Mos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.altkom.com.pl 12.03.02, 12:12 Skoro podczas spotkania zgodzili sie na taki zapis, to mysle, ze trzeba bedzie tego dopilnowac. Pozdrawiam Beata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.02, 12:32 Ja również myślę, że to jest ważne i powinno znaleźć się w umowie jakby w "standardzie". Pozdrawiam sąsiadów oraz szanownych Szefów zaprzyjaźnionych firm E i E Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacyko Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 213.77.11.* 12.03.02, 15:59 Tak, tak ja również będę starał sie o taki zapis, to rzeczywiście powinno być w standardzie .pacyko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 192.168.0.* 12.03.02, 16:05 Też jestem za tym aby w aneksie do umowy był zapis uniemożliwiający zaciągnięcie kredytu pod hipotekę. Tylko z kim o tym mamy rozmawiać i aby nie było za pózno, bo np ktoś już podpisał aneks. Aha z tego co wiem to chyba nie ma jeszcze Nr REGON na nową firmę BCB - także do otrzymania tego numeru mamy czas na przeforsowanie tego zapisu - co o tym sądzicie. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.kup.gov.pl 13.03.02, 10:24 Zdecydowanie popieram. Pozdrówki dla sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r2r Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.citicorp.com 13.03.02, 10:28 Czolem sasiadom, wrocilem wlasnie z budowy, roboty ida do przodu az milo popatrzec, budynek F zyskuje wlasnie dach, i konca marca dach zostanie skonczony. Jestem naprawde pod wrazeniem, oby tak dalej! Pozdrawiam, Artur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.man.polbox.pl 14.03.02, 10:28 Hoop Hoop - co byśmy nie zniknęli z pierwszej strony Forum. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.kup.gov.pl 14.03.02, 14:21 Wybieram się w sobotę na teren budowy. Mam nadzieję, że są już ścianki działowe w moim przyszłym 'M' (zgodnie z przedłożonymi zmianami ;-)). Pozdrawiam Darek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.mst.gov.pl 14.03.02, 14:39 taaa, fakt szkoda by grzebac po calym Forum... wiec dla podtrzymania konwersacji..., zgodnie z tym co obiecalem na spotkaniu w Emersonie usilnie probuje poprawic statystyke sprzedanych mieszkan i dolaczyc do mieszkancow tego jakze sympatycznie zapowiadajacego sie osiedla. Ciekawe czy sa na Forum jacys inni amatorzy poddaszy na Strumykowej???? pozdrawiam czynnych uczestników Forum oraz Nasłuchujacych :-) waldekp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.lomza.tpnet.pl 14.03.02, 14:45 Czy załatwialiście kredyt na zakup mieszkań przez Emersona ? czy może samodzielnie?. Mile widziane wasze doświaczenia? Jaki proponujecie bank? pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r2r Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.citicorp.com 14.03.02, 15:37 Hej JK, poczytaj nasze wczesniejsze wypowiedzi o BZ WBK u nas w watku i na forum - naprawde kredyt godny polecenia, ale jezeli np. zalezy Ci na minimalizacji kosztow kredytu to polecam GE. Emmerson dostarcza tylko dokumenty dewelopera do wybranego przez Ciebie banku, reszta zajmujesz sie juz ty. Nasza sasiadka, a moja kolezanka z pracy byla dzis na budowie i mowila, ze w bud. F koncza scianki dzialowe na drugim pietrze, w nastepnym tygodniu bedzie robione trzecie. ;-) Artur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.lomza.tpnet.pl 15.03.02, 08:56 Gość portalu: r2r napisał(a): > Hej JK, > poczytaj nasze wczesniejsze wypowiedzi o BZ WBK u nas w watku i na forum - > naprawde kredyt godny polecenia, ale jezeli np. zalezy Ci na minimalizacji > kosztow kredytu to polecam GE. Emmerson dostarcza tylko dokumenty dewelopera do czytałem ale może ktoś przetarł szlaki w innych bankach niż BZ WBK czy GE pozdrawiam Strumykowców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.kup.gov.pl 15.03.02, 13:44 A może tak Kredyt Bank? Ja mam miłe iniemiłe doświadczenia. (suma sumarum OK). Pozdrawiam Darek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buli Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 195.117.255.* 16.03.02, 11:05 behemot są jeszcze miłośnicy poddaszy do których ja się zaliczam jeśli chodzi o kredyt to możno spróbować w millenium co prawda zdarzają się tam sprzedawcy pietruszki ale ogólnie da radę i procent jest kuszący. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokator Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.datastar.pl 15.03.02, 07:29 Sąsiedzi: Mieszkam w części oznaczonej nr 40A. Za oknem firma BARC postawiła blok w odległosci niecałe 12 m. Czy ktoś ma informację albo sprawdzał, czy wszystko jest zgodne z prawem budowlanym (np odległość tego budynku od naszego). To, że BARC dostał pozowlenie na budowę i postawił budynek nie oznacza, że nie jest załamane prawo. Od kierwonictwa "Naszej" budowy wiem, że Energopol nawet interweniował w tej sprawie (na razie nie wiem na czym ta interwencja polegała). Odezwijcie się Sasiedzi, którzy macie okna wychodzące na stronę pn-wsch (od strony isedla BARCu, również z drugiej bryły. Mimo, że tam już stoi blok możemy spróbowac coś zrobić. Ale skuteczniej i taniej będzie to zrobić razem, :-))) (Piszcie na adres: dlaze@wp.pl i podajcie namiary, tel.) Darek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.man.polbox.pl 15.03.02, 07:54 Słuchaj - przykra sprawa z tym BARC-em, nie zazdroszczę ci takiego widoku, ale nie wiem czy się orientujesz - to z wątkiem tym związani są przeważnie ludzie którzy kupili lub chcą kupić mieszkania w drugim etapie budowy osiedla Strumykowa 2001 (blok D i F). Także myślę, że my na wasz problem to nic nie poradzimy. Z drugiej strony to trochę dziwne, że wy już mieszkający lokatorzy (blok A) nie możecie (nie potraficie) się skrzyknąć w waszej wspólnej sprawie (problemie). Powodzenia i więcej zangażowania innych twoich sąsiadów. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 15.03.02, 08:21 Szymon - dlaczego jesteś tak pewny siebie i tak bardzo niemiły? Ktoś zwraca się z apelem do forumowiczów, a Ty go odsyłasz. Z tego widać, że jeśli Twoje sprawy toczą się pomyślnie to już Cię nic nie obchodzi!!! A taki był z Ciebie "społecznik". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokator Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.datastar.pl 15.03.02, 13:37 Dzięki Kasiu Myślę, że nikt z Was nie może być pewien, że przed Waszymi oknami cos takiego nie wyrośnie. A rośnie szybko. Ja sp-uściłem z oka budowę na kilka tygodni (okres wiosenno-wakacyjny 2001) i gdy wróciłem TOTO już bylo. Pozdrawiam Darek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.man.polbox.pl 15.03.02, 13:44 Kasiu jestem chyba ostatnią osobą, o której by można powiedzieć że jestem niemiły lub że nic mnie nie obchodzi poza mną i moimi sprawami. Ale naprawdę nic nie mogę w tej sprawie pomoc -a koledze poradziłem tylko aby się skrzyknął z sąsiadami - bo tylko razem są w stanie coś wywalczyć. Tak naprawdę jednak nie wiem co - 1.przecież nie odsuną od siebie budynków 2. z firmą BARC też nic nie załatwią, bo przecież nie od nich kupowali mieszkanie 3. najwięcej wydaje mi się powinni wymóc na firmie Energopol Warszawa, która sprzedała im mieszkania (coś kolega wspominał że procesują się z BARC-em), może odszkodowanie, obniżenie ceny mieszkania (chyba też nie bo chyba już mają akty notarialne) 4. a może najwięcej pretensji i roszczeń powinni mieć do gminnego wydziału archtektury (gmina Białołęka), który to wydział opracowuje plany zagospodarowania przestrzennego i zatwierdza plany budowlane firmom developerskim - nie wierzę że nie wiedzieli jaki będzie z tego pasztet (chociaż mówią, że urzędnik to bezduszna istota i ma klapki na oczach do póki nie widzi w czymś swojego interesu). Oczywiście nie chcę tu obrażać urzędników, którym zależy na pomocy ludziom - bo takich też spotkałem. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 195.94.193.* 15.03.02, 11:58 Witam Gość portalu: Lokator napisał(a): > Sąsiedzi: > Mieszkam w części oznaczonej nr 40A. Za oknem firma BARC postawiła blok w > odległosci niecałe 12 m. Czy ktoś ma informację albo sprawdzał, czy wszystko > jest zgodne z prawem budowlanym (np odległość tego budynku od naszego. Slyszalem, ze odleglosc powinna byc nie mniejsza niz wysokosc budynku przeslaniajacego, w praktyka jednak bywa roznie. Jesli chodzi o postawiony budynek to jest juz raczej zapozno na jakiekolwiek dzialanie. Szanse natomiast maja mieszkancy czesci B, ktorzy moga uniemozliwic budowe kolejnego budynku w takiej odleglosci. Nie bez winy jest tez Energopol, ktory dosunal swoje budynki do granicy dzialki, liczac, ze Barc kosztem swojej dzialki zapewni odpowiednia odleglosc. Piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokator Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.datastar.pl 15.03.02, 13:42 Gość portalu: Piotrek napisał(a): > > Witam > > Gość portalu: Lokator napisał(a): > > > Sąsiedzi: > > Mieszkam w części oznaczonej nr 40A. Za oknem firma BARC postawiła blok w > > odległosci niecałe 12 m. Czy ktoś ma informację albo sprawdzał, czy wszyst > ko > > jest zgodne z prawem budowlanym (np odległość tego budynku od naszego. > > Slyszalem, ze odleglosc powinna byc nie mniejsza niz wysokosc budynku > przeslaniajacego, w praktyka jednak bywa roznie. Jesli chodzi o postawiony budy > nek > to jest juz raczej zapozno na jakiekolwiek dzialanie. Szanse natomiast maja > mieszkancy czesci B, ktorzy moga uniemozliwic budowe kolejnego budynku w takiej > > odleglosci. > Nie bez winy jest tez Energopol, ktory dosunal swoje budynki do granicy dzialki > , > liczac, ze Barc kosztem swojej dzialki zapewni odpowiednia odleglosc. > > Piotrek Niezupełnie. Moglibyśmy postarać się o unieważnienie decyzji pozwolenia na budowę BARCU. (Oczywiście nikt nie spodziewa sie, ze tamten budynek będzie rozebranu. Jeżeli to by sie udało to moglibyśmy próbować starac się o odszkodowanie od Urzędu odpowiedzialnego za wydanie błednej decyzji administracyjnej. Wiem... Wiem, zaraz mi pewnie Szymon napisze, że "z motyką na Słońce, itp,". Ale gdyby znalazło się więcej takich "z motyką" to może udałoby sie coś zrobić. Wierzę, że jest to możliwe. Na pewno w pojedynke sie nie uda. Darek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.man.polbox.pl 15.03.02, 13:55 Darek naprawdę jestem po waszej stronie i jak pisałem i pisał będę - tylko wy razem możecie coś zrobić ! I jeśli tylko przyszli mieszkańcy bloków D i F będą mogli w czymś pomóc (to jeśli mogę być tylko ich wyrazicielem) to na pewno wam pomożemy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokator Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.datastar.pl 15.03.02, 14:04 Dzięki: Założyłem nowy wątek Energopol - Osiedle Strumykowa bud. A i B. Może sie odezwą moi Sąsiedzi. A poomóc owszem mógłbyś, jeśli masz zaufanego, dobrego prawnika, który nie mówi na wstępie że się nie da i bierze za taką poradę godziwą zapłatę, ale takiego, który powie co trzeba zrobić i przede wszystkim realnie oceni szanse na sukces (chociaż częściowy) no i będzie chcial się za to wziąć (wiem, że dla Prawnika, który się za to weźmie to jest po prostu wdepnięcie w g..., tak jak dla prawników, którzy walczą w sprawach pokrzywdzonych pacjentów, z reguły takimi sprawami zajmują się prawnicy spoza "rejonu"). :-)) Darek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.kup.gov.pl 18.03.02, 08:17 I po sobotniej wizycie na placu budowy. Postępy widać gołym okiem. Pojawiły się już ścianki działowe w moim mieszkaniu. Wprawdzie nie obyło się bez małych wpadek ( cyt. "bo tu pasował cały bloczek na długość"). Ale obiecano poprawić i dostosować się do moich zmian w projekcie. Ogólnie biorąc OK. Pozdrawiam Darek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.man.polbox.pl 18.03.02, 12:52 -I znów rozpocząa się kolejny tydzień na naszej budowie :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bubu Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.wpts.com.pl 18.03.02, 19:11 Witam - sasiadka z czesci B. Tez jestem rozczarowana tak intymnym sasiedztwem domkow BARC, w kolorach jak ze zlego snu. Czy ktos z forumowiczów-sasiadów ma jakies info na temat ewentualnego wybudowania domow rowniez miedzy czescia B a lasem? Byloby to juz calkowite osaczenie naszego pieknego osiedla. Odezwijcie sie, tu jeszcze mozemy cos zrobic.Pozdrawiam wszystkich Sasiadow. Gość portalu: Lokator napisał(a): > Gość portalu: Piotrek napisał(a): > > > > > Witam > > > > Gość portalu: Lokator napisał(a): > > > > > Sąsiedzi: > > > Mieszkam w części oznaczonej nr 40A. Za oknem firma BARC postawiła bl > ok w > > > odległosci niecałe 12 m. Czy ktoś ma informację albo sprawdzał, czy w > szyst > > ko > > > jest zgodne z prawem budowlanym (np odległość tego budynku od naszego > . > > > > Slyszalem, ze odleglosc powinna byc nie mniejsza niz wysokosc budynku > > przeslaniajacego, w praktyka jednak bywa roznie. Jesli chodzi o postawiony > budy > > nek > > to jest juz raczej zapozno na jakiekolwiek dzialanie. Szanse natomiast ma > ja > > mieszkancy czesci B, ktorzy moga uniemozliwic budowe kolejnego budynku w t > akiej > > > > odleglosci. > > Nie bez winy jest tez Energopol, ktory dosunal swoje budynki do granicy dz > ialki > > , > > liczac, ze Barc kosztem swojej dzialki zapewni odpowiednia odleglosc. > > > > Piotrek > > Niezupełnie. Moglibyśmy postarać się o unieważnienie decyzji pozwolenia na budo > wę > BARCU. (Oczywiście nikt nie spodziewa sie, ze tamten budynek będzie rozebranu. > Jeżeli to by sie udało to moglibyśmy próbować starac się o odszkodowanie od > Urzędu odpowiedzialnego za wydanie błednej decyzji administracyjnej. > > Wiem... Wiem, zaraz mi pewnie Szymon napisze, że "z motyką na Słońce, itp,". Al > e > gdyby znalazło się więcej takich "z motyką" to może udałoby sie coś zrobić. > Wierzę, że jest to możliwe. Na pewno w pojedynke sie nie uda. > > Darek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.man.polbox.pl 20.03.02, 08:28 Nic na ten temat nie wiem, mam nadzieję że nic takiego nie wybudują (jak zapewniali w Emmersonie - jest to starodrzew którego nie można wykarczować aby postawić jakieś inne bloki), choć trzeba być czujnym bo nigdy nic nie wiadomo - taki dziki kraj . Poza tym byłem wczoraj popołudniu na budowie - lało jak diabli, a mimo to przy budynku "F" uwijali się robotnicy (dzwig też pracował) - naprawdę prawdzili twardziele :))) tak trzymać!!! Budynek "F" ma prawie skończone IV piętro i nim się obejrzymy już będą zaczynać dach, ścianki działowe myślę że już zaczęli na III. Budynek "D" prawie już w całości ocieplony i otynkowany - ale to mieszkańcy "D" chyba już wiedzą. A co tam z naszą nową firmą "BauSysteme" z tego co się dowiedziałem to już dostali Regon i inne takie rzeczy potrzebne do rejestracji - a Energopol jak na razie milczy tzn. co z tymi naszymi aneksami (wydawało mi się po spotkaniu że bardzo im zależy na czasie) - bo koniec marca się zbliża i trzeba zapłacić kolejną ratę (tylko komu), przecież musimy powiadomić banki o "zmianie" firmy i numeru konta (czyli można mówić o aneksie do umowy kredytowej z bankiem), a to też trwa. Na szczęście mój bank wykazał zrozumienie i nie będa chcieli opłaty jak normalnie żądają od aneksu. To chyba na razie tyle - jeśli coś więcej wiecie natemat aneksów do naszych umów mieszkaniowych to piszcie. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blewap Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 157.25.125.* 20.03.02, 12:50 Między budynkiem B a lasem miało być, wg planu z grudnia 1999 r., miejsce jeszcze na ulicę i osiedle domków jednorodzinnych. Może od kwietnia 2000 (wtedy byłem w gminie) coś się zmieniło, nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 192.168.0.* 20.03.02, 14:20 Sąsiady nie wiem czy zauważyliście ale mamy mały jubileusz wynikający z liczby naszych kontaktów między sobą na wątku "Energopol - Osiedle Strumykowa", a jest to liczba 250 !!!!!!!!! To jeden z większych wątków - tak trzymać. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRZDYL Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 192.168.1.* 20.03.02, 19:25 Gość portalu: szymon napisał(a): > Sąsiady nie wiem czy zauważyliście ale mamy mały jubileusz wynikający z liczby > naszych kontaktów między sobą na wątku "Energopol - Osiedle Strumykowa", a > jest to liczba 250 !!!!!!!!! > > To jeden z większych wątków - tak trzymać. To moze z tej okazji postawil bys Szymek jakas butelczyne, albo nawet dwie. czolem. > > pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.kup.gov.pl 21.03.02, 09:36 Gość portalu: szymon napisał(a): > Nic na ten temat nie wiem, mam nadzieję że nic takiego nie wybudują (jak > zapewniali w Emmersonie - jest to starodrzew którego nie można wykarczować aby > postawić jakieś inne bloki), choć trzeba być czujnym bo nigdy nic nie wiadomo - > > taki dziki kraj . > > Poza tym byłem wczoraj popołudniu na budowie - lało jak diabli, a mimo to przy > budynku "F" uwijali się robotnicy (dzwig też pracował) - naprawdę prawdzili > twardziele :))) tak trzymać!!! > Budynek "F" ma prawie skończone IV piętro i nim się obejrzymy już będą zaczynać > > dach, ścianki działowe myślę że już zaczęli na III. > Budynek "D" prawie już w całości ocieplony i otynkowany - ale to mieszkańcy "D" > > chyba już wiedzą. > A co tam z naszą nową firmą "BauSysteme" z tego co się dowiedziałem to już > dostali Regon i inne takie rzeczy potrzebne do rejestracji - a Energopol jak na > > razie milczy tzn. co z tymi naszymi aneksami (wydawało mi się po spotkaniu że > bardzo im zależy na czasie) - bo koniec marca się zbliża i trzeba zapłacić > kolejną ratę (tylko komu), przecież musimy powiadomić banki o "zmianie" firmy i > > numeru konta (czyli można mówić o aneksie do umowy kredytowej z bankiem), a to > też trwa. Na szczęście mój bank wykazał zrozumienie i nie będa chcieli opłaty > jak normalnie żądają od aneksu. > To chyba na razie tyle - jeśli coś więcej wiecie natemat aneksów do naszych > umów mieszkaniowych to piszcie. > > pzdr Właśnie dowiedziałem się w Banku,że taka zmiana "firmy" i numeru konta wiąże się z aneksem do umowy kredytowej, za który ja będę musiał zapłacić. Dziękuję za to Panom z E i E. A może okażą się na tyle proklientcy że pokryją koszty aneksu? Czy mógłbyś Szymon zdradzić w jakim banku masz kredyt? Pozdr. Darek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.kup.gov.pl 22.03.02, 12:36 Gość portalu: szymon napisał(a): . > A co tam z naszą nową firmą "BauSysteme" z tego co się dowiedziałem to już > dostali Regon i inne takie rzeczy potrzebne do rejestracji - a Energopol jak na > > razie milczy tzn. co z tymi naszymi aneksami (wydawało mi się po spotkaniu że > bardzo im zależy na czasie) - bo koniec marca się zbliża i trzeba zapłacić > kolejną ratę (tylko komu), przecież musimy powiadomić banki o "zmianie" firmy I nadejszła ta wiekopomna chwila. Właśnie otrzymałem umowę. Ciekawe kto pokryje koszty aneksów umów kredytowych? Darek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.altkom.com.pl 22.03.02, 14:32 Darku, czy w umowie znajduje sie gwarancja ze strony Energopolu o nie zaciaganiu hipoteki na nasza dzialke???????? Pozdrawiam Beata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.02, 09:41 Gość portalu: B napisał(a): > Darku, czy w umowie znajduje sie gwarancja ze strony Energopolu o nie > zaciaganiu hipoteki na nasza dzialke???????? > > Pozdrawiam > Beata w mojej "nowej umowie" nic takiego nie ma JK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.02, 11:28 Ja również otrzymałem aneks dot. cescji i zapisów odnośnie hipoteki też nie znalazłem. Proszę Szanownych Sąsiadów o wymianę poglądów co powinniśmy zrobić. Co prawda Prezes E zapewniał, że nie ma zamiaru zaciągania żadnych pożyczek, jest to człowiek wiarygodny, jak się wydaje, ale jak to zostało podczas spotkania powiedziane słowo pisane ma zupełnie inną wymowę. Wiadomość dla Sąsiadów z D (V klatka) zalali nam już podłogi. Pozdrawiam Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sonsiat Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 213.77.11.* 25.03.02, 08:48 Wszyscy powinnismy wyegzekwowac zapis ktory zawieral bedzie informacje, ze nie bedzie zadnej hipoteki ... slowa sa bardzo cenne i ciesza, ale tylko pisemne zapewnienie bedzie w stanie nam to zagwarantowac. UWAGA, powtarzam raz jeszcze ... WSZYSCY !!! Moi znajomi, ktorzy podpisywali umowy z innymi deweloperami zabezpieczyli sie przed taka ewentualnoscia, ja podpisujac umowe bylem jeszcze slabo zorientowany. A co do dodatkowych oplat do aneksow, jakie sa to koszty ? Czy dotyczy to wszystkich bankow, czy tylko tych z ktorymi nie wspolpracuje energopol ? Sonsiat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SG Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 195.117.5.* 25.03.02, 09:59 Witam serdecznie, ja również dostałam w piątek aneks. Niestety nie mam w obecnej chwili kontaktu z żadnym prawnikiem, powiedzcie czy ktoś z was konsultował się w tej sprawie z prawnikiem??? Wolałabym być pewna, że wszystko jest ok zanim go podpiszę!!! Czekam pilnie na odp. Co do zapisu dotyczącego hipoteki to przypominam, że prezes E powiedział, że niestety nie zagwarantuje nam tego na piśmie. Jeżeli jednak komuś by się udało to wyegzekwować to będę wdzięczna jeżeli poinformuje nas o tym. Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 192.168.0.* 25.03.02, 12:38 Jednym słowem musimy się znów skrzyknąć u "Emmersona" na kawę - w celu nakłonienia p.Prezesa o wpisaniu do naszych aneksów pkt. dotyczącego o niezaciąganiu hipoteki na działki gdzie stoją nasze bloki. No to oczekuję na propozycje daty spotkania - rozumiem że jeszcze nikt aneksu nie podpisał, bo jeśli tak to "po ptokach". Ciekawe czy będą na nas naciski ze strony E E. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacyko Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 213.77.11.* 26.03.02, 09:13 Dokładnie ... Trzeba sie spieszyc poniewaz do 30 marca pewnie u wielu z nas uruchamia sie kolejna transza kredytu, a trzeba jeszcze aneksowac umowe z bankiem, zmienia sie przeciez nr konta. Czy podjete zostana jakies kroki, ktore zagwarantuja nam, ze grunt nie bedzie obciazony hipoteką ? Troche niepokojące byłyby myśli, że wykańczane przez nas mieszkania mogłyby się nagle stać podstawą do spłacenia wierzycieli !!! Czy Pan, Panie Prezesie jest nam to wstanie zagwarantować również na papierze; zapewnienia słowne już słyszeliśmy? Pacyko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kalina Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.rp.pl / 10.10.1.* 26.03.02, 13:27 Hej Pacyku, Jestem równie ciekawa rozstrzygnięcia tej sprawy co Ty, szkoda, że prócz ciekawości nic więcej nie wiem W Emmersonie nic nie wiedzą, właściwie twierdzą, że taka adnotacja nie w aneksie nie jest możliwa, czyli na piśmie najprawdopodbniej nic nie dostaniemy. A może warto się zebrać i "zażądać" tego u prezesa ? Pozdrawiam Kalineczka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SG Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 195.117.5.* 26.03.02, 14:11 Witam ponownie, chciałam powiedzieć, że udało mi się skonsultować z prawnikiem. Cała sprawa wygląda całkiem nieźle. Jest tylko jedna sprawa: czy ktoś widział odpis z KRS naszej nowej spółki? Powinniśmy wystąpić z prośbą o udostępnienie nam takiego dokumentu. Co wy na to? Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 192.168.0.* 27.03.02, 13:40 Też się dowiedziałem że nie jest tak żle, ale jest jedno ale i to moim zdaniem duże - czytając umowę z "BauSysteme...." wynika, że znamy umowę między Energopolem Olsztyn a BauSysteme, mało tego przy tego typu rzeczach (t.j zmianie wierzyciela - lub jak kto woli cesji praw) my jako strona trzecia powinniśmy znać treść umowy pomiędzy Cedentem, a Cesjonariuszem - tak wynika z paragrafów k.c - a dokładnie Tytuł IX Zmiana Wierzyciela lub Dłużnika od Art. 509 do 526 (gdzie 519 jest przytaczany w naszej umowie). Sąsiedzi musimy poznać treść tej umowy - inaczej niczego nie podpisujmy (nie musi to być całość umowy ale fragment co sie stanie gdy jedna ze stron nie wywiąże się z Umowy). Tak poza tym nie wiem czy zdajecie sobie z tego sprawę (tak wynika z treści umowy którą mamy podpisać), że jeśli coś się stanie z naszymi pieniędzmi (firma BauSysteme jest przecież firma niemiecką)to Energopol Olsztyn umywa ręcę (to nie ich sprawa) - i wtedy co mam szukać moich praw w Niemczech :))) Jak do tej pory nie udało mi się jak na razie spotkać Z NIKIM z firmy BauSysteme (no wiecie chciałbym fizycznie spotkać się z firmą której będę płacił kupę forsy), którzy dzielą siedzibę z Emmersonem - pani miłym głosem z Emmersona mówi że wszyscy właśnie są na spotkaniach, p. Jasiński również. Nie wiem ale chyba przeszły jakieś szkolenie w tym zakresie. Na koniec - pieniądze z kolejnej transzy zawsze zdążymy przelać, najpierw poznajmy firmę BauSysteme, tak jak to miało miejsce przy podpisywaniu umów z firmą Energopol Olsztyn (pamiętacie jak ją sprawdzaliśmy i było O'K). Co o tym myślicie - nie jest żle ale niech się trochę wysilą ze swej strony. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SG Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 195.117.5.* 27.03.02, 14:23 LUDZIE ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To są nasze pieniądze, nasza sprawa, ja naprawdę chciałabym zamieszkać w moim wymarzonym mieszkanku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.crt.tpsa.pl 27.03.02, 23:29 Czesc Dopiero dzisiaj dostalam umowe. Mysle, ze warto zorganizowac kolejne spotkanie i rozwiac wszelkie watpliwosci. Jesli mamy prawo poznac umowe pomiedzy Cedentem i Cesjonariuszem to nalezy to wyegzekwowac. Dodatkowo prezes Tyburski obiecal ze mozna bedzie zawrzec aneks o nie zaciaganiu hipoteki na dzialke (zreszta chyba po to m.in. cala ta zabawa). Mysle ze Prezes nie rzuca slow na wiatr, mamy szanse sprawdzic jego prawdomownosc. Reasumujac: jesli uwazacie, ze jest koniecznosc zorganizowania spotkania, napiszcie. Ja w kazdym razie wstrzymuje sie z podpisaniem umowy... az do wyjasnienia watpliwosci. Ciekawe, jak zareaguja na umowe ludzie, ktorzy dopiero teraz (droga pocztowa!!!) dowiedzieli sie o cesji naszego Deevelopera... Pozdrawiam Beata Odpowiedz Link Zgłoś
r2r Re: Energopol - Osiedle Strumykowa 28.03.02, 09:25 Sprawdzic czy hipoteka jest na dzialce mozemy w kazdej chwili, wystarczy atualny odpis z ksiegi wieczystej. A co powiecie o sasiadach, ktorzy nie sa zorientowani w naszych dyskusjach i dostajac umowe, po prostu ja podpisza, a osoby, ktore teraz podpisaly umowe juz z BCB? ;-) A moze ktos byl ostatnio na budowie, jak tam budynek F? Pozdrawiam sasiadow, Artur p.s. Podstawowe Prawo Murphy'ego: To co może się nie udać, nie uda się na pewno. Pochodne Prawo Murphy'ego: Nie uda się nawet wtedy, gdy właściwie nie powinno się nie udać. Wszystko wali się naraz. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.lomza.tpnet.pl 28.03.02, 11:18 > A moze ktos byl ostatnio na budowie, jak tam budynek F? > Pozdrawiam sasiadow, Ja byłem wczoraj po świętach hydraulicy mają zacząć robić budynek F a co do aneksu to na razie go nie podpisuje, czekam na rozwój sytuacji ( ratę mam zapłacić dopiero w czerwcu ) więc mam czas pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacyko Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 213.77.11.* 28.03.02, 09:29 Ja również jestem za spotkaniem, każdy może na własną rękę dowiadywać się wszystkiego na temat firmy BAUM ..., ale chyba wygodniej bedzie zarówno dla nas, Cedenta jak i Cesjonariusza, abyśmy załatwili to wspólnie. Ja również nie podpiszę niczego dopóki nie dowiem się wszystkich szczegółów o nowej firmie, Wydaje mi się, ze nowej firmie zalezy jak Energopolowi, abyśmy podpisali umowy jak najszybciej poniewaz zbliza sie okres wplaty kolejnej transzy dlatego to oni powinni wyjsc z inicjatywą, jesli naturalnie czytaja to co piszemy i rozwiac nasze wszelkie wątpliwości! Pacyko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SG Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 195.117.5.* 28.03.02, 10:43 Cześć, cieszę się, że zaczeliście się odzywać. Ja mam wątpliwości co do otrzymanego pisma. Byłam wczoraj w Emmersonie i rozmawiałam z p. Jasińskim odnośnie całej tej sprawy. Oczywiście według niego wszystko jest ok. Ale po pierwsze: nie ma jeszcze siedziby spółki na Nowym Śiwecie 19, podobno trwa remont i dopiero przygotowują biuro! Po drugie: tak jak wcześniej pisał Szymon powinniśmy mieć możliwość wglądu w umowę między Energopolem a BCB (nawet jest to w otrzymanym przez nas piśmie) natomiast jak się dowiedziałam wczoraj takiej umowy jeszcze nie ma!!!!!!!!!!!!!! Więc my podpisujemy pismo że zapoznalismy się z czymś czego jeszcze nie ma!!!!!!!!!!!!!!! Po trzecie: miałam wgląd w Akt Notarialny i studiujac go doczytałam się, że Energopol nie wnosi kapitału w gotówce tylko w postaci wierzytelności należnych od dwóch Spółek!!!!!!!!! A co będzie jeżeli im te należności nie spłynął!!!!!!!!!!!! To na razie to co mi się rzuciło w oczy. Właśnie rozmawiałam z kolegą który poradził mi, żebyśmy po pierwsze zarządali spotkania z Prezesem, który nam to wszystko wyjaśni, po drugie skontaktowali się z prawnikiem, ktory się zna na takich rzeczach. Teraz prośba do Beaty, na spotkaniu była z tobą twoja znajoma, która to znowu była z jakimś panem znającym się na tych sprawach, moze on mógłby nam pomóc i jeszcze raz wziąść udział w naszym spotkaniu???? Proszę odzywajcie się, bo sprawa jest dość dla mnie nie jasna a zarazem pilna! Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacyko Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 213.77.11.* 28.03.02, 10:55 To co piszesz jest bardzo niepokojące. Nie wiem, kto poprzednio organizował spotkanie i czy mógłby to zrobic raz jeszcze. Jedno jest pewne. Niech nikt nic nie podpisuje do momentu, aż wszystkie kwestie, o których pisze Sylwia nie zostaną nam wyjaśnione !!!! Pacyko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SG Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 195.117.5.* 28.03.02, 11:38 Niestety są. Najgorsze jest to, że ja mam termin płatności kolejnej raty 30.03.2002r, ale nie uruchomię transzy zanim nie wyjaśnię tych wszystkich spraw! Rozmawiałam z księgowością Energopolu i powiedziano mi, że zdają sobie sprawę, że zmiany które nastąpiły opóźnią wypłaty kolejnych transz i nie będą naliczali z tego powodu odsetek, trzymam ich za słowo! Poprzednie spotkanie organizował, o ile dobrze pamietam, Szymon, kto teraz ma chwilkę żeby podjąć się tego zadania? Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r2r Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.citicorp.com 28.03.02, 11:33 Wierzytelnosci, to przeciez nasze wplaty do Energopolu, a pozniej BCB, wiec jak maja nie wplynac? Dostajemy wraz z nową umową - tyle zaplaciles, tyle zostalo przekazane do BCB, tyle masz jeszcze do zaplacenia. Jakos mi nie wyniklo ani z umowy ani z tego rozliczenia, ze mam zaplacic wiecej - czyli wierzytelnosci zostaly przekazane. Owszem gdy ktos rzeczywiście przestanie płacić to wierzytelnosci nie wplyna, ale w rezultacie nie dostanie mieszkania. Art. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SG Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 195.117.5.* 28.03.02, 11:58 Nie zrozumiałeś mnie. Żeby zawiązać spółkę potrzebny jest kapitał. Energopol nie wniósł go gotówką (tak jak to z regóły jest praktykowane), albo w postaci jakiś konkretnych przedmiotów, tylko wierzytelnościami od dwóch Spółek!!! Jeżeli te wierzytelności nie wpłynął na konto Energopolu, bo okaże się że są nie ściągalne, to wtedy sytuacja jest nizbyt korzystna dla Spółki i dla nas również, bo okazuje się że Spółka nie ma kapitału własnego! Tu nie chodzi o nasze wpłaty na konto Energopolu, to jest oddzielna historia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r2r Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.citicorp.com 28.03.02, 12:01 Ok, rozumiem, czy wiesz moze jakie sa to spolki? Art. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SG Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 195.117.5.* 28.03.02, 12:05 Wiem, bo poprosiłam o wgląd w akt notarialny i ty również możesz o to poprosić. Dostałam również potwierdzony wpis do KRS. Chciałam zauważyć, że zrobiliśmy błąd nie biorąc na spotkaniu numerów telefonów od siebie, byłoby nam łatwiej się kontaktować!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacyko Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 213.77.11.* 28.03.02, 12:49 Szymnon ???!!! Zorganizujesz kolejne spotkanie, czy ma się tym zająć ktos inny? Jeśli chodzi o termin wpłat to mój również upływa 30 tego, pewnie u więkrzości z nas jest taka data. Co ciekawe człowiek z banku twierdzi, że sprawdzają ich i wszystko jest ok, ale sam nie wiem ile w tym prawdy, a ile dyplomacji, zastanawam się również, czy takiemu gościowi z banku nie jest wszystko jedno, czy ta firma padnie, czy nie, bo i tak wyegzekwuje ode mnie pieniądze. Pacyko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXXX Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.rp.pl / 10.10.1.* 28.03.02, 13:08 a mnie wkurza, że tak bez sensu pieprzycie i nic nie robicie, "ja się pytałam, oni odpoiwedzieli, a kolega to mi powiedział, a może ktoś pomoże" "nic nie podpisujmy, zorganizujmy spotkanie" Ludzie, daleko nie zajdziecie smucąc na forum, a niestety tak to włąśnie żałośnie wygląda jak to czytam Skupcie się ! Chodźcie codziennie do Emmersona, pytajcie, dzwońcie , domagajcie się, spotkajcie się dziś, 30.03.02 jest za dwa dni. Bez sensu ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 192.168.0.* 28.03.02, 13:42 Ale mądry jesteś XXXX !!!! Wspaniała rada - naprawdę. Jak pisałem nie denerwujcie się że 30.03 to za dwa dni, to my decydujemy kiedy wpłacamy kolejne pieniądze. Tak sobie myślę, że jeśli nie ma w sumie umowy między BCB i Energopole, to co my w ogóle podpisujemy. Bo przecież można tak - wpłacamy dalej na konto Energopolu (bo przecież budują i tu zastrzeżeń nie mamy), a jak będzie już formalna umowa to niech wtedy przeleją sobie pieniądze - tak na chłopski rozum!!! Mr XXXX twierdzi że pieprzymy - trzeba zatem zorganizować spotkanie (co by nas XXXX pochwalił - kurcze jak mi na tym zależy :)))) Myślę że po świętach będzie dobrą datą (chyba że jutro w Piątek) - postaram się skontaktować z p. Jasińskim, co on na to. Faktycznie jak udałoby się zaprosić na nasze spotakanie jakiegoś prawnika to byłoby O'K. Tak jak pisałem wcześniej i jak mówiłem p.Jasińskiemu wcale to nie wygląda jakoś zle, wcale nie ma w nas fobii teorii spisku - wszyscy chcą nas oszukać itp, ale przecież jak byłby wgląd w umowę to obyłoby bez zgrzytów, każdy miałby jasność sytuacji, aneksy byłyby podpisane, forsa przelana na konto nowej spółki, nasze mieszkania odbieramy w terminie - na koniec wszyscy zadowoleni i szczęśliwi - i spotykamy się na wielkiej parapetówce, zapraszamy panów Prezesów itd,itp normalnie sielanka :)))) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacyko Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 213.77.11.* 28.03.02, 13:58 Fajnie, ze piszesz. Spotkanie w Wielki Piątek to chyba przegięcie, ale jak mógłbyś ustawić je na Poniedziałek byłoby super. Czekamy na info, o terminie spotkania ! Pacyko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacyko Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 213.77.11.* 28.03.02, 14:01 Oczywiście na Wtorek, w Poniedziałek jeszcze są święta :)) Tylko umów proszę to spotkanie na 100%. Gość portalu: Pacyko napisał(a): > Fajnie, ze piszesz. > > Spotkanie w Wielki Piątek to chyba przegięcie, ale jak > mógłbyś ustawić je na Poniedziałek byłoby super. > > Czekamy na info, o terminie spotkania ! > > Pacyko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SG Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 195.117.5.* 28.03.02, 14:12 Na ludziach z banku nie można polegać. Oni owszem sprawdzą Spółkę, ale tylko na tyle, że zobaczą KRS, akt notarialny i na tym pewnie skończą. Musimy się skrzyknąć i coś z tym zrobić bo to naprawdę wygląda mało wiarygodnie. Jest tylko mały problem, że spotkanko takie można pewnie zorganizować dopiero po świętach, bo wcześniej już nie ma szans. Trudno musimy poczekać. Odezwijcie się może kto kiedy wraca z wypraw świątecznych i trzeba będzie zadzwonić do Emmersona i poprosić o takie spotkanie, jeżeli nie mają nic do ukrycia to spotkają się z nami jeszcze raz. Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.altkom.com.pl 28.03.02, 15:45 Gość portalu: SG napisał(a): ...ciach... > Teraz prośba do Beaty, na > spotkaniu była z tobą twoja znajoma, która to znowu była z jakimś panem > znającym się na tych sprawach, moze on mógłby nam pomóc i jeszcze raz wziąść > udział w naszym spotkaniu???? Proszę odzywajcie się, bo sprawa jest dość dla > mnie nie jasna a zarazem pilna! > > Sylwia Witam Wlasnie rozmawialam z Edyta, czyli osoba, ktora byla na spotkaniu z prawnikiem ds budowlanych. Edyta jest w zasadzie spokojna i uwaza, ze umowa skonstruowana jest w porzadku. Jednak ze wzgledu na brak informacji o samej umowie cesji oraz brak wpisu o niezaciaganiu hipoteki rowniez ja wstrzymuja od podpisania umowy. Niestety czas jest na tyle niefortunny, ze zaraz sa Swieta i wiele osob wyjezdza. Chyba celowo w tym okresie dostalismy te umowy, zeby ciezko sie bylo skrzyknac:-) Dlatego Edyta uchwytna bedzie dopiero w czwartek (to niestety dopiero za tydzien). W kazdyn razie my rowniez do czwartku sie wstrzymujemy z podpisaniem umowy. Uspokoic nas moze fakt, ze prace na budowie trwaja i w zasadzie termin oddania naszego osiedla zbliza sie z kazdym dniem. Na razie pozdrawiam Beata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SG Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 195.117.5.* 28.03.02, 15:59 Ja również wstrzymam się z podpisaniem umowy do czwartku. Mam nadzieję, że uda nam się zorganizować jakieś spotkanko na ten dzień. Pozdrawiam Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.kup.gov.pl 28.03.02, 16:08 Czwartkowy termin jest OK. Pozdrawiam i przesyłam Życzenia Świąteczne Darek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.altkom.com.pl 29.03.02, 07:33 Gość portalu: SG napisał(a): ...ciach... > Teraz prośba do Beaty, na > spotkaniu była z tobą twoja znajoma, która to znowu była z jakimś panem > znającym się na tych sprawach, moze on mógłby nam pomóc i jeszcze raz wziąść > udział w naszym spotkaniu???? Proszę odzywajcie się, bo sprawa jest dość dla > mnie nie jasna a zarazem pilna! > > Sylwia Witam Wlasnie rozmawialam z Edyta, czyli osoba, ktora byla na spotkaniu z prawnikiem ds budowlanych. Edyta jest w zasadzie spokojna i uwaza, ze umowa skonstruowana jest w porzadku. Jednak ze wzgledu na brak informacji o samej umowie cesji oraz brak wpisu o niezaciaganiu hipoteki rowniez ja wstrzymuja od podpisania umowy. Niestety czas jest na tyle niefortunny, ze zaraz sa Swieta i wiele osob wyjezdza. Chyba celowo w tym okresie dostalismy te umowy, zeby ciezko sie bylo skrzyknac:-) Dlatego Edyta uchwytna bedzie dopiero w czwartek (to niestety dopiero za tydzien). W kazdyn razie my rowniez do czwartku sie wstrzymujemy z podpisaniem umowy. Uspokoic nas moze fakt, ze prace na budowie trwaja i w zasadzie termin oddania naszego osiedla zbliza sie z kazdym dniem. Na razie pozdrawiam Beata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.altkom.com.pl 29.03.02, 08:13 Ups, przepraszam za powtorke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 192.168.0.* 29.03.02, 13:04 O'k do czwartku - a potem zobaczymy. Mam nadzieję że spotkanie z p. Prezesem dojdzie do skutku. Tak jak pisałem sprawa wygląda niezle, ale tak jak pisała Beata nie znamy umowy cesji i to jest chyba jedyna przeszkoda żeby podpisać z czystym sumieniem aneks. Ale wierzę że się wszystko wyjaśni - najważniejsze że budują (ale strona prawna też jest ważna, co by się nie okazało w przyszłości, że mieszkamy w nie swoich mieszkaniach). Poza tym zdrowych, spokojnych Świąt Wielkanocnych i mokrego dyngusa :))) pzdr Nie martwcie się będzie dobrze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.altkom.com.pl 29.03.02, 13:10 Z okazji Świat Wielkiej Nocy zycze wszystkim Sasiadom z osiedla Strumykowa spokojnych i radosnych chwil. I nadziei, ze nastepne swieta (Bozonarodzeniowe) spedzimy w naszych przytulnych mieszkankach. Pozdrawiam Beata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 2.3.STABLE* / 10.1.12.* 29.03.02, 13:35 Wszystkim Sąsiadom zdrowych, pogodnych i wesołych Świąt. Do zobaczenia w przyszłym tygodniu Pozdrawiam Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r2r Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.citicorp.com 29.03.02, 14:16 Wszystkim zyczymy Wesolych Swiat, aby juz niedlugo, myslac o domowej atmosferze mysleli o naszych mieszkaniach na Strumykowej. Swiateczne zyczenia przesylamy rowniez dla wszystkich zaangazowanych w budowe i sprzedaz mieszkan na naszym osiedlu. Artur i Kamilla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 158.66.121.* 29.03.02, 16:04 Wszystkim oczekującym na wlasny kąt oraz pozostałym Gościom wątku, życzę Wesołych i Pogodnych Świąt Wielkiej Nocy, oby nam się sprawnie budowało, a problemy rozwiązywały się same :-) waldekp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcel Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 62.89.112.* 30.03.02, 01:26 Wszystkim moim przyszłym sąsiadom z okazji świąt życzę kolorowych jajeczek, wacianych owieczek, rozkicanych króliczków pyszności w koszyczku i mokrego ubrania w dniu wielkiego lania. marcel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ty Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 213.77.11.* 03.04.02, 09:37 Jak tam po świętach i co ze spotkaniem ? ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.rp.pl / 10.10.1.* 03.04.02, 12:02 czy ktoś próbował umówić się na spotkanie z prezesem Tyburskim ? z tego co pamiętam miało być we czwartek, czy udało się na czwartek ? sprawa podpisania tych umów niepotrzebnie się przeciąga, tym bardziej, że część klientów już je podpisała mam nadzieję, że ktoś, kto może porozmawiać SOLIDNIE na ten temat z prawnikiem ( ja niestety nie znam żadnego ) powinien zrobić to jak najszybciej, bo nie wiadomo czy czas nie działa na naszą niekorzyść poza tym niewarto zaprzątać sobie głowy tyle czasu jedną kwestią spotkajmy się, zdecydujmy : tak czy nie ? podpisujemy czy nie ? musimy w końcu uruchumić kolejne transze, w moim przypadku miało się to odbyć do 30 marca Drodzy sąsiedzi, a może niepotrzebne jest nam spotkanie z prezesem ? Może to co wiemy wystarczy. Wiemy, że nie wiadomo czy BCB i Energopol podpiszą umowę między sobą, wiemy, że jednocześnie powstała spółka BCB ......, której udziałowcem jest Energopol, wiemy, że nie wiadomo czy BCB będzie chciało współpracować z Energopolem i czy wogóle wejdzie w 3 etap. Kurczę, więc po co to wszystko skoro nic nie wiadomo. Albo podpiszmy i uwierzmy, że będzie ok, albo nie podpisujmy, skoro de facto nas ta spółka nie tyczy, a z tego co mi wiadomo, to Energopol Olsztyn nie został rozwiązany, więc wpłacajmy dalej do niego. Z tą siedzibą BCB też dziwna sprawa ...... tak naprawdę jej nie ma, a możemy jedynie na słowo wierzyć Emmersonowi, że dwa piętra wyżej taka siedziba powstanie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SG Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 195.117.5.* 03.04.02, 13:45 Witam po świętach, rozmawiałam dziś z p. Jasińskim i poprosiłam żeby zorganizował spotkanie z p. Tyburskim. Czekam na odp dziś, a najpóźniej jutro. Zobaczymy. Jeżeli o mnie chodzi to ja też najchętniej wpłaciłabym kolejną transzę na Energopol, lecz p. Tyburski na poprzednim spotkaniu prosił żebyśmy tak nie robili. A niestety tak jak sam zauważyłeś jest sporo niewiadomych wokół firmy BCB i nie zapłacę nic na jej konto póki tego nie wyjaśnię. A zaufać to ja mogę, ale najbliżeszej koleżance ... Pozdrawiam i obiecuje się odezwać jak tylko będę wiedziała coś więcej na temat spotkania Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kol Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.rp.pl / 10.10.1.* 09.04.02, 17:24 Obawiam się, ze jesli nie podpiszemy i nie wpłacimy na BCB to zaczną nam naliczać odsetki, zgodnie z prawem zresztą. Umowa jest w porządku, więc chyba nie ma na co czekać. Też miałem transzę do 30.03, i zdecydowałem się podpisać. Myślę, że nie ma co przedłużać sprawy, co zyskamy na spotkaniu ??? Przecież Prezes i Emmerson czytają Forum i wiedzą o naszych obawach, odpowiedzi gotowe na zarzuty mają i myślę, że nic nowego nie wymyślą. Kol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ty Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 213.77.11.* 03.04.02, 13:27 Jak tam po świętach i co ze spotkaniem ? ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 192.168.0.* 04.04.02, 08:04 Witam wszystkich po świętach - i chyba w końcu nadszedł czas aby rozwiązać "problem" pt: cesja praw na firmę BCB. Sylwia napisała, że ma dostać termin spotkania z Prezesem Tyburskim od p.Jasińskiego - mam nadzieję że będzie to niedługo. Tak jak pisałem przed świętami trzeba rozwiać wszelkie obawy, aby z czystym sumieniem podpisać aneks i jak najszybciej o tym zapomnieć i tylko patrzeć jak budują się nasze domy. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SG Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 195.117.5.* 04.04.02, 09:31 Witam, Niestety termin naszego spotkanka przesunął się na następny tydzień. Rozmawiałam z p. Jasińskim o początku następnego tygodnia. O dokładnym terminie dowiem się prawdopodobnie dziś. Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.isep.pw.edu.pl 06.04.02, 11:23 Cześć Jest sobota, a ja pracuję - mam nadzieję, że w końcu spotkamy się z p. Prezesem wyjaśnimy wszytkie wątpliwości, podpiszemy aneksy i już w spokoju będziemy czekać na odbiór swoich mieszkań!!! Poza tym chciałem przesunąć nasz wątek w górę Forum, co by nie zniknął przez Weekend z pierwszej strony. No i mam przyjemność Was poinformować że jest to 300 wiadomość na naszym wątku - śmieszne ale to zamieszanie z firmą BCB do tego doprowadziło:))) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Strumyk Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 213.77.11.* 08.04.02, 14:18 Witam, Czy ustalona juz zostala data spotkania ? Może był ktoś w weekend na budowie. Jak ma się budynek F? Strumykowiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacyk Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 213.77.11.* 09.04.02, 13:04 Czy wiadomo coś w sprawie spotkania, dlaczego nikt nic nie pisze ? Pacyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r2r Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.citicorp.com 09.04.02, 13:11 Nikt nic nie pisze bo wszyscy juz podpisali, albo podpisza umowy. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sonsiat Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 213.77.11.* 09.04.02, 13:12 Jeśli ktoś podpisał i uważa, że wsjo jest OK, to prosiłbym, żeby się wypowiedział na ten temat. Sonsiat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SG Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 195.117.5.* 09.04.02, 14:24 A Ty już podpisałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SG Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 195.117.5.* 09.04.02, 13:19 Witam, niestety do tej pory nie udało mi się ustalić terminu naszego spotkania. Cały czas czekam na telefon od p. Jasińskiego, a on znowu na informację od p. Tyburskiego. Mam nadzieję, że jednak uda nam się ustalić jakiś w miarę szybki termin. Teraz mam pyt do tych którzy mieli termin płatności 30.03.2002: czy cały czas wstrzymujecie się z zapłatą kolejnej transzy, czy moze wpłaciliście ale na Energopol? Czekam na odp. Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacyk Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 213.77.11.* 09.04.02, 13:32 Ja jeszcze nie wpłaciłem, dlatego również zależy mi na szybkim terminie. Pacyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hi Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.rp.pl / 10.10.1.* 09.04.02, 17:16 wszystko jest ok, jedyne co nas może martwić to czy na pewno są fundusze na dalszą budowę, ale skoro budowa posuwa się w dobrym tempie, to raczej zagrożenia nie ma. Siedziby sami nie zbudujemy, nie wyremntujemy, więc nie ma się co nad tym zastanaiwać, a umowa cesji, którą każdy z nas otrzymał jest jak najbardziej zgodna z prawem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.rp.pl / 10.10.1.* 09.04.02, 17:25 Obawiam się, ze jesli nie podpiszemy i nie wpłacimy na BCB to zaczną nam naliczać odsetki, zgodnie z prawem zresztą. Umowa jest w porządku, więc chyba nie ma na co czekać. Też miałem transzę do 30.03, i zdecydowałem się podpisać. Myślę, że nie ma co przedłużać sprawy, co zyskamy na spotkaniu ??? Przecież Prezes i Emmerson czytają Forum i wiedzą o naszych obawach, odpowiedzi gotowe na zarzuty mają i myślę, że nic nowego nie wymyślą. Kol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eugene Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 192.168.1.* 09.04.02, 22:56 Witam Wszystkich Nie bede sie rozpisywal. 1. W umowie ktora ja podpisalem z Energopolem Trade Olsztyn jest w ktoryms paragrafie punkt mowiacy o cesji, dlatego nic w tej sprawie nie zdzialamy. 2. Zasiegnelem opinii prawnika na temat przeslanych nam do podpisania dok. dotyczacych cesji. I tu tak jak myslalem pod wzgledem prawnym dokumenty te sa w porzadku. Jednak dla pewnosci mozna poprosic o KRS i akt notarialny. Jesli je otrzymam i beda ok. to podpisuje i place BCB inaczej nic nie place. 3. Nadal głownym wykonawca bedzie Energopol i to jest dobre, ale pojawia sie BCB i to jest moze troszke niepokojace. Do tej pory kontakt byl z Energopolem a teraz droga np. w dochodzeniu naszych praw wydluzy sie o stopien jakim jest BCB (w ktorym prawie 100% ma Energopol). Pytanie jak skutecznie BCB bedzie egzekwowac od glownego wykonawcy nasze prawa. 4. Nadal sie zastanawiam po co tak naprawde powolali BCB. Jak cos madrego wymysle dam znac. 5. Prace na budowie caly czas trwaja (przesuneli baraki, moze robia miejsce pod budynki C i E ;-), a to mysle bardzo wazne dla nas i napawa optymizmem. to tyle. pozdrawiam E. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SG Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 195.117.5.* 10.04.02, 10:11 Witam, dostałam odp w sprawie spotkania: piątek godz. 17.00 w Emmersonie. Jednak po tym co przeczytałam dziś nie wiem czy wogóle ktoś się wybierze na to spotkanie. Odezwijcie się czy nadal jesteście zainteresowani! Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.rp.pl / 10.10.1.* 10.04.02, 10:48 ciężko stwierdzić, czy jest ono potrzebne sądzisz, że dowiesz się czegość więcej ? a jeśli tak to na jaki temat ? pamiętasz jak było po ostatnim spotkaniu ? wszyscy byli zadowoleni, po to tylko, żeby potem narzekać i znów snuć wątpliwości, które przeciągały w czasie podpisanie umów cesji i dyspozycję o uruchomieniu transz nie twierdzę, że było ono niepotrzebne, bo owszem jak najbardziej w piątek można się spotkać tylko konkretne pytania należałoby przygotować podejrzewam, że każdy z nas zadawał w Emmersonie, bądź na poprzednim spotkaniu, te istoyne dla sprawy i generalnie uzyskaliśmy na nie odpowiedź, zarówno o umowie, jak i o tym, dlaczego powstało BCB. Troszkę sceptycznie podchodzę do spotkania, bo nie sądzę, żebyśmy dowiedzieli się czegoś nowego Nie mniej jednak podsumowując, dla uciszenia własnego sumienia można udać się na spotkanie pzdr kol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SG Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 195.117.5.* 10.04.02, 12:02 Witam ponownie, jeżeli o mnie chodzi to mam dwie główne wątpliwości (pisałam już wcześniej) o których niestety nie mogliśmy wiedzieć na poprzednim spotkaniu i bez wyjaśnienia których na pewno nie wypłacę transzy. Dla mnie to spotkanie jest ważne i jeżeli nawet będę miała być na nim sama to i tak na nie pójde. Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.rp.pl / 10.10.1.* 10.04.02, 12:57 a mogłabyś przypomnieć te dwie wątpliwości, bo listów jest już tak dużo , że nie pamiętam akurat Twoich, a szukania zbyt wiele po listach może ja zbyt optymistycznie do sprawy podchodzę, może też będę w piątek bardzo proszę, zdradź te wątpliwości raz jeszcze pzdr kol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.kup.gov.pl 10.04.02, 14:17 Myślę, że warto się spotkać w piątek. Pozdrawiam Darek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SG Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 195.117.5.* 10.04.02, 15:12 Pierwsza to brak umowy pomiędzy BCB a Energopolem, czyli brak, jak dla mnie, potwierdzenia ich współpracy!!!, a druga to kapitał własny firmy BCB w formie należności od dwóch spółek. Nie ukrywam, że te dwie rzeczy decydują o moim "braku zaufania" do całej sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.rp.pl / 10.10.1.* 10.04.02, 16:20 Niestety nie bardzo rozumiem jakiej umowy się spodziewasz. Spólka BCB Bausysteme & Development - Strumykowa ..... powstała w połaczeniu sił (w 90%) Energopolu i niemieckiego BCB ..... KRS i Akt notarialny , w których zawarta jest UMOWA SPÓŁKI powinna wystarczyć Ci jako dokument potwierdzający ich współpracę. Przecież wszystko dokładnie jest tam opisane. Co będzie robić spółka, jakie wkłady wnosi Energopol, a jakie druga strona itd.Ta umowa o współpracy nazywa się Umową Spółki. To na jej podstawie działa spółka, a więc jednoznaczne jest to ze współpracą BCB... i Energopolu, a więc działalnością opisaną w tej umowie BCB Bausysteme & Development - Strumykowa ..... Nie będzie umowy o współpracy między BCB a Energopolem, bo oni nie współpracują, tylko utworzyli nową spółkę , a więc powstała Umowa Spółki i zawarte w niej wytyczne tej spółki. Gdybym ja chciała współpracować z BCB np. dostarczać im cegły, to podpisałabym umowę o współpracy, ale nie w przypadku połączenia dwóch spółek w jedną, poprostu utworzenia nowej spółki. A co do drugiej sprawy to niestety nie wiem :)))) dowiemy się w piątek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eugene Osiedle Strumykowa - Bausysteme IP: 192.168.1.* 10.04.02, 18:06 witam wedlug mnie A ma racje. KRS i Akt notarialny powinny Ci w zupelnosci wystarczyc. Przypomne ze podpisujac umowe z Energopolem juz wyrazilaz zgode na cesje. Teraz nic w tej sprawie nie zrobisz. Papiery o cesji i zobowiazaniach pod wzgledem prawnym sa OK. Nie martw sie SG. Popros o KRS i Akt notarialny no i moze wyciag z ksiegi oraz przepisane na BCB pozwolenie na budowe i podrzuc to prawnikowi. pzdr E. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacyk Re: Osiedle Strumykowa - Bausysteme IP: 213.77.11.* 11.04.02, 11:03 Czy wiadomo już o której odbędzie się spotkanie ? Pacyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SG Re: Osiedle Strumykowa - Bausysteme IP: 195.117.5.* 11.04.02, 15:02 Tak: piątek (12.04.2002) godz 17.00. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.altkom.com.pl 12.04.02, 08:43 Czesc Sylwia Dziekuje Ci bardzo za inicjatywe i wytrwalosc. Potwierdzam swoja obecnosc. Do zobaczenia na spotkaniu. Beata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.kup.gov.pl 12.04.02, 09:44 Rozumiem, że spotkanie w tym samym miejscu co poprzednio? Pozdrawiam i do zobaczenia. Darek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacyk Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 213.77.11.* 12.04.02, 10:08 Też tak sądzę ... Pacyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SG Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 195.117.5.* 12.04.02, 10:12 Witam, jak najbardziej w tym samym miejscu co poprzednie: EMMERSON DZIŚ 17.00!!!!!!!!! Cieszę się, że postanowiliście jednak wziąść udział w spotkaniu:-))) Do zobaczenia:-) Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.lomza.tpnet.pl 12.04.02, 11:55 niestety nie będę mógł wziąść udziału w spotkaniu, dlatego proszę niech ktoś kto na nim będzie zda dokładną relację na forum pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r2r Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.citicorp.com 12.04.02, 12:06 Obawiam sie, ze i ja rowniez nie zdaze na spotkanie. Odnosnie naszej budowy to slyszalem, ze w budynku F pojawily sie w niektorych mieszkaniach ramy okienne. Proponuje jednak zapytac na spotkaniu o terminowosc prac przy F, na poprzednim wspominane bylo, ze dach zostanie zakonczony do swiat wielkanocnych i dzwigi zostana juz wkrotce zdemontowane. Tymczasem dzwigi jak byly tak sa. Pozdrawiam sasiadow, Artu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.lomza.tpnet.pl 15.04.02, 11:29 No i co była na tym spotkaniu, poproszę o relację :)) pozdrawiam Strumykowców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.kup.gov.pl 16.04.02, 08:35 Myśle, że warto sprawdzić tę ugodę, o której wspominał Prezes, między Energopolem a BCB, która ma sie pojawić w księdze wieczystej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.lomza.tpnet.pl 16.04.02, 08:40 Gość portalu: Darek napisał(a): > Myśle, że warto sprawdzić tę ugodę, o której wspominał Prezes, między > Energopolem a BCB, która ma sie pojawić w księdze wieczystej. Ludzie napiszcie co było na tym spotkaniu - jaka znowu ugoda ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SG Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 195.117.5.* 16.04.02, 09:30 Witam serdecznie, więc pokrótce: 1. mamy obiecane spotkanie z inwestorem niemieckim, wstępnie zaplanowane na następny tydzień - właśnie czy ktoś się kontaktował z p. Jasińskim w tej sprawie??? Oczywiście w związku z tym wstrzymujemy się z podpisaniem cesji które otrzymaliśmy. 2. jeżeli inwestor niemiecki się zgodzi (p. Tyburski już wyraził zgodę) zostanie podpisany aneks mówiący o niezaciąganiu hipoteki pod naszą działkę. 3. postanowiliśmy zgodnie zapłacić nasze transze na Energopol a nie na BCB. To taki telegraficzny skrót. Myślę, że dużo ważniejsze będzie kolejne spotkanie, więc dobrze by było żeby osoby które nie mogły być w piątek znajdą chwilkę w następnym terminie!!! Pozdrawiam Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.kup.gov.pl 16.04.02, 15:13 Jesli dobrze pamiętam B miała w naszym imieniu przygotować oficjalne pismo do BCB z prośbą o przygotowanie stosownego aneksu do umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.altkom.com.pl 17.04.02, 07:52 Gość portalu: Darek napisał(a): > Jesli dobrze pamiętam B miała w naszym imieniu przygotować oficjalne pismo do > BCB z prośbą o przygotowanie stosownego aneksu do umowy. Oj, chyba nie najlepiej pamietasz... Kazdy zainteresowany mial wyslac do BCB pismo z prosba o aneks do umowy obiecujacy nie zaciaganie hipoteki na nasza dzialke. Ja wlasnie dzisiaj to zrobie. I dobrze byloby, zeby bylo nas wiecej. Pozdrawiam, Beata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.kup.gov.pl 17.04.02, 08:17 W takim razie może ustalilibyśmy wspólnie jakiś szkielet tego aneksu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacyk Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 213.77.11.* 17.04.02, 09:07 Ja również myślałem,że będzie jedno pismo, pod którym wszyscy złożylibyśmy swoje podpisy. Jeśli każdy ma wysłać takie pismo na własną rękę, to prosiłbym aby B napisała jego treść na forum, abyśmy wszyscy wysłali identyczne. Pozdro Pacyko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.altkom.com.pl 17.04.02, 15:13 OK w takim razie podaje swoj e-mail. Ja juz takie pismo mam. Jesli chcielibyscie otrzymac wzor pisma, zapraszam na priva. Pozdrawiam, Beata beatadept@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 212.244.167.* 25.04.02, 16:04 Beatko dziękuję Ci serdecznie za wzór pisma do BCB. Czy ktoś otrzymał może jakąś odpowiedź na to pismo w sprawie aneksu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SG Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 195.117.5.* 26.04.02, 14:09 Niestety jeszcze nic nie otrzymałam:-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.kup.gov.pl 18.04.02, 08:20 Czy ktoś znalazł może informacje w internecie na temat niemieckiego udziałowca w BCB BAUSYTEME & DEVELOPMENT – STRUMYKOWA 2001 Sp. z o.o. Warto by chyba wiedzieć kto buduje nasze mieszkania. Jeśli to solidny parter z kapitałem to ma jakiś adres www. Pozdrawiam Darek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Energopol - Osiedle Strumykowa i IP: 158.66.121.* 18.04.02, 15:25 Hej Hmm dla zmiany tematu: wczoraj dolaczylem do grona przyszlych mieszkancow strumykowej (budynek F poddasze 10) Pozdrawiam sasiadow blizszych i dalszych. Mam pytanko: z tego co dowiedzialem sie w E., nie ma juz miejsc parkingowych (na powierzchni) Czy ktos ma podobny problem lub dowiadywal sie czegos na temat dodatkowego parkingu (podobno byly jakies takie przymiarki...) pzdr waldekp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: Energopol - Osiedle Strumykowa i IP: *.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.02, 18:47 Gość portalu: behemot napisał(a): > Hej > Hmm dla zmiany tematu: > wczoraj dolaczylem do grona przyszlych mieszkancow strumykowej > (budynek F poddasze 10) Pozdrawiam sasiadow blizszych i dalszych. > Mam pytanko: z tego co dowiedzialem sie w E., nie ma juz miejsc parkingowych > (na powierzchni) Czy ktos ma podobny problem lub dowiadywal sie czegos > na temat dodatkowego parkingu (podobno byly jakies takie przymiarki...) > pzdr > waldekp witamy w gronie Strumykowców :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon Re: Energopol - Osiedle Strumykowa i IP: *.isep.pw.edu.pl 20.04.02, 12:33 Witam Byłem wczoraj na budowie - jak miło popatrzeć. Jeśli chodzi o budynek D to jeszcze troche i będzie można tam mieszkać: stolarka okienna kompletna, drzwi wejściowe typu Gerda, tynki zew. i wew. no i oczywiście instalacje. Budynek F trochę mniej "kompletny" ale naprawdę się starają i budują: ścianki działowe porobione, wstawione (w większości mieszkań) ramy okienne, w klatce I i VII zaczęte instalacje, poza tym kończą powoli dach. A poza tym z drzew okalających nasze osiedle zaczynają "wychodzić" liście - naprawdę robi się ładnie i wiosennie. No i czekamy na spotkanie (miejmy nadzieję w przyszłym tygodniu) z p.Tymburskim i partnerem z firmy BCB - w sprawie dla nas bardzo ważnej!!! O terminie jeszcze nic nie wiadomo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon Re: Energopol - Osiedle Strumykowa i IP: *.itwl.pl / 192.168.0.* 23.04.02, 12:57 Witam Piszę bo Nasz wątek był zbyt nisko w "rankingu" Forum budowlanego, nie chcę aby zniknął z pierwszej strony!!! pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: Energopol - Osiedle Strumykowa i IP: 195.94.219.* 23.04.02, 16:16 ... czekamy na termin spotkania ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacyko Re: Energopol - Osiedle Strumykowa i IP: 213.77.11.* 23.04.02, 16:33 A kto ustala termin spotkania ? Pacyko Odpowiedz Link Zgłoś
bakus0 Re: Energopol - Osiedle Strumykowa i 23.04.02, 19:13 Dostałem informację od Pana Jasińskiego, że inwestor niemiecki wyraził chęć spotkania z nami. Zmianie ma ulec forma spotkania. Mianowicie, na spotkanie zostaną zaproszeni wszyscy klienci, którzy podpisali umowy. Wobec tego potrzeba jest wynajęcia dużej sali, rozesłania do wszystkich zaproszeń, przeprowadzenia innych działań logistycznych (zrozumiałe). Spotkanie miało by się odbyć po 5 maja. Myślę, że chętnie wszyscy (w miarę możliwości) stawimy się na spotkaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon Re: Energopol - Osiedle Strumykowa i IP: *.itwl.pl / 192.168.0.* 24.04.02, 10:11 Myślę, że na takie spotkanie przyjdą wszyscy zainteresowani (będzie Nas siła, no i poznamy nowych przyszłych sąsiadów)) - będzie bardzo ciekawie. Tak na marginesie to, że spotkanie ma się odbyć ze wszytkimi którzy podpisali umowy dobrze świadczy o naszym nowym Inwestorze - obym oczywiście nie zapeszył. Rozumiem, że wysyłacie na adres BCB pisma w sprawie aneksów do umowy - bo ja tak, mam nadzieję że to co nam ustnie obiecano (p.Tyburski)zostanie teraz sfinalizowane na papierze!!! pzdr szymon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witek Re: Energopol - Osiedle Strumykowa ANEKSY IP: *.ii.pl 28.04.02, 12:53 NIC nie wysyłamy, żadnych aneksów bo poźniej nie dadzą nam gwarancji o nie zaciąganiu kredytu (na piśmie). Lepiej poczekać do spotkania z BCB chociaż ja uważam że Emmerson = BCB Nowy Świat = Nowy Świat Witek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacyko Re: Energopol - Osiedle Strumykowa ANEKSY IP: 213.77.11.* 29.04.02, 08:34 Wedlug mnie nalezy wyslac. Lepiej to zrobić, niz nic nie wysylac. Tak ustalalismy z P. Tyburskim i dobrze, abysmy wszyscy sie tego trzymali. Pacyko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SG Re: Energopol - Osiedle Strumykowa ANEKSY IP: 195.117.5.* 29.04.02, 09:14 Witam kolegę, czy koledze chodzi o nie wysyłanie pisma w sprawie hipoteki? Czy chodzi o cesje wierzytelności które dostaliśmy od Energopolu? Bo jeżeli chodzi o cesje to rzeczywiście ich nie wysyłamy (przynajmniej mam taką nadzieję), ale jeżeli chodzi o pisma w sprawie nie zaciągania hipoteki pod nasze mieszkania to jak najbardziej wysyłamy. Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SG Re: Energopol - Osiedle Strumykowa i IP: 195.117.5.* 24.04.02, 10:54 Witam serdecznie, ja również rozmawiałam wczoraj z p. Jasińskim o naszym spotkanku. Rzeczywiście odwlecze się ono w czasie, ale myślę, że jak już puściliśmy nasze transze, to nie zrobi nam wielkiej różnicy termin spotkanka. Obsunięcie może być nawet trzy tygodniowe, ale mam nadzieję, że jednak będzie mniejsze. Jeżeli będę coś więcej wiedziała na ten temat będę się odzywała. Pozdr Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon Re: Energopol - Osiedle Strumykowa i IP: *.itwl.pl / 192.168.0.* 06.05.02, 07:55 Witam wszystkich po długim Weekend-e, mam nadzieję że wszyscy sobie dobrze wypoczeliście - bo ja tak :))). pzdr szymon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 212.51.202.* 06.05.02, 08:18 Witam serdecznie Wszystkich! Byłem na budowie, wszystko piękie wygląda. Już są zamontowane na balkonach aluminiowe barierki i powstaje kolor elewacji. Wszystko w terminie!!! Cesji nie wysyłamy, czekamy do spotkania. Pismo w sprawie hipoteki wysyłamy Drodzy Państwo. pozdrawiam Rafał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.rp.pl / 10.10.1.* 06.05.02, 11:47 hi, weekend super ! tylko po takiej cudownej słonecznej przerwie cięzko wypędzić lenia w pracy, raczej rozmowy na temat opalenizny i form wypoczynku, niż na temat pracy .... A czy te bariereczki balkonowe i powstające elewacje dotyczą obu budynków ? pzdr A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r2r Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.citicorp.com 06.05.02, 13:06 Oby taka pogoda byla dalej az do listopada!!! Niestety budynek D jest bardziej zaawansowany i to w nim wstawiaja barierki, F zyskal dopiero wiekszosc okien. W mojej klatce tz. 1 mamy juz rury od pionow kanalizacyjnych i zaczeli prace przy instalacji elektrycznej, nie wiem jak w innych. Artur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.rp.pl / 10.10.1.* 06.05.02, 13:32 dzięki za info, tak zresztą podejrzewałam, że F idzie znacznie wolniej, ale mam nadzieję, że pogoda nakręci pozytywnie brygadę do pracy, że ciepłe słoneczko bedzie dopingowało do pracy, a nie do chłodnego piwka w cieniu wybiorę się w ten weekend to dokkładnie wszystko obejrzę :) pzdr A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Spotkanie BCB IP: 212.51.202.* 08.05.02, 16:00 Witam serdecznie! Czy wiadomo coś na temat terminu spotkania z BCB? pozdrawiam Rafał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacyko Re: Spotkanie BCB IP: 213.77.11.* 08.05.02, 16:20 Rzeczywiście ucichła sprawa spotkania, a z tego co pamiętam miało być ono własnie na początku Maja Pacyko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon Re: Spotkanie BCB IP: *.itwl.pl / 192.168.0.* 09.05.02, 10:21 Jak zapewne wiecie (lub może nie) w tym tygodniu nasza budowa przerwę (wszyscy budowlańcy są na urlopach)wynikającą z przyczyn organizacyjno - technicznych, jakmi się udało dowiedzieć wynika to z tego, że nowa firma BCB wprowadza swoich nowych inspektorów nadzoru, którzy muszą formalnie przejąć obowiązki od starych inspektorów, co formalnie wiąże się z przekazaniem dokumentów, planów, pozwoleń, inwentaryzacją budowy, zapoznanie się z etapami prac, ocenienie jakości wykonanych do tej pory robót, itp,itd. Mam nadzieję że odbędzie się to sprawnie i bez zgrzytów, tak aby od poniedziałku mogli dalej kończyć nasze bloki - bo szkoda naprawdę dobrej pogody. Takie są oficjalne powody tygodniowej przerwy, a dodatkowo jak wiecie na wschodzie Polski właśnie zaczęła się Wielkanoc w kościele prawosławnym, co również nie jest bez znaczenia (też tak mi powiedziano). Uważam że nie co wzbudzać "alarmu" bo wynika z tych oświadczeń, że jest to normalne i tak to się odbywa, a ponadto niemiecki inwestor wchodząc po raz pierwszy na rynek polski nie może pozwolić sobie na fuszerkę więc wszystko chcą dokładnie sprawdzić i ocenić - czyli nasze ściany będą jeszcze bardziej proste :))) Zapewniano mnie również że przerwa ta nie powinna wpłynąć na terminowość wykonania robót. Co do spotkania z firmą BCB, to jak powiedział mi p.Jasiński prawdopodobnie odbędzie się ono w przyszłym tygodniu (kwestia dokładnego terminu zależy od przybycia jakiś "szyszek" z Niemiec, bo wszyscy inni sa na miejscu) w gimzazjum na ulicy Strumykowej (kwestia wynajęcia też już jest załatwiona) - mam nadzieję ze wiecie gdzie jest to gimnazjum, blisko naszych bloków,zaraz za tym nowo budowanym kościele.Zawiadomienia dla wszytkich podkreślam wszytkich przyszłych mieszkańców osiedla Strumykowa mają byż wysłane pocztą lub będziemy powiadamiani telefonicznie - mam nadzieję że z pewnym wyprzedzeniem, a godzina spotkania będzie w miarę pózno popołudniowa tak aby każdy mógł po pracy zdążyć dojechać na Tarchomin. Aha i tak już na koniec - do końca maja ma być uruchomione biuro firmy BCB w już przywiezionych kontenerach (sam widziałem)na terenie budowy, ma byż tam księgowość, inspektorzy, itd.itp - także wszystkie rzeczy związane z budową naszych mieszkań, będzie można tam na miejszu załatwić. Pytanie co z planami biura BCB na Nowym Świecie. To tyle, trochę dużo ale mam nadzieję że treściwie. Pzdr szymon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.isep.pw.edu.pl 11.05.02, 12:40 Coś cisza na naszym wątku, a tyle się ostatnio napisałem (nie wierzę że macie taki długi majowy weekend):))) Mam nadzieję, że od poniedziałku robota znów ruszy z kopyta - bo pogoda piękna a poza tym "Energopol vel BCB" mają tydzień do nadrobienia swojej nieobecności. pzdr szymon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.kup.gov.pl 13.05.02, 11:50 Dziś rano nie widziałem jakiegoś "ożywienia" na budowie ( może było za wcześnie 7.20 ;-). Pozdrawiam Darek Odpowiedz Link Zgłoś
bakus0 Re: Spotkanie BCB 14.05.02, 14:03 Również uważam, że nowy inwestor musi zapoznać się z tematem zrobić inwentaryzację, bilans otwarcia. Mam nadzieję, że wyniki tego zostaną przedtawione nam na spotkaniu. Czy ktoś się dostał już jakąś odpowiedź w sprawie aneksów o nie zaciąganiu hipoteki? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SG Re: Spotkanie BCB IP: 195.117.5.* 14.05.02, 14:26 Witam, niestety nic jeszcze nie dostałam:-( Za to wiem, że na naszej budowie dalej nic się nie dzieje. Mam nadzieję, że to na prawdę skutek inwentaryzacji, ale chyba powinniśmy zacząć dmuchać na zimne ... będę próbowała skontaktować się dziś z Emmersonem i z p. Lichocikiem (o ile dobrze zapamiętałam nazwisko), jeżeli się czegoś ciekawego dowiem, napiszę. Pozdrawiam Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Spotkanie BCB IP: *.kup.gov.pl 15.05.02, 08:55 Potwierdzam, nie widać żadnych oznak "ożywienia" na budowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r2r Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.citicorp.com 15.05.02, 10:45 Czesc Sasiedzi, mieli miec przerwe w pracach przez dlugi weekend i tydzien po nim. Teraz juz przerwa przedluza sie na kolejny tydzien. Czy macie jakies wiarygodne informacje kiedy nalezy spodziewac sie wznowienia prac? A moze pracuja tylko we wnetrzach i nie widac ich na zewnatrz? Artur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.kup.gov.pl 15.05.02, 11:24 Z tego co się dziś dowiedziałem mają ruszyć w przyszłym tygodniu.Zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rq Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 212.244.37.* 23.05.02, 16:18 Witam przyszłych sąsiadów ze Strumykowej. Widzę, że jesteście troszkę zmartwieni przestojem w pracy na waszej budowie. Nie martwcie się. Wychodząc dzisiaj rano do pracy widziałem jakąś ciężarówkę i robotników na waszej budowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SG Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 195.117.5.* 15.05.02, 11:35 Cześć, z tego co udało mi się dowiedzieć to ten tydzień jeszcze trwa inwentaryzacja i przekazywanie budowy, ale jakoś do końca nie chce mi się w to wierzyć ... Czy macie jakiś pomysł jak sprawdzić obecną sytuację???? Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.kup.gov.pl 15.05.02, 11:46 A o zmianie zarządu BCB słyszeliście? Odpowiedz Link Zgłoś
r2r Re: Energopol - Osiedle Strumykowa 15.05.02, 13:21 Nie, pierwsze slysze, jakies zmiany na stanowisku prezesa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.lomza.tpnet.pl 20.05.02, 08:48 czy już zaczęli budować? - może ktoś był (będzie) na budowie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacyko Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 213.77.11.* 20.05.02, 09:01 Wczoraj miałem odwiedzić Strumykową, ale w końcu nie udało mi się. Również jestem ciekaw, czy inwentaryzacja już się zakończyła. Pacyko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.pap / 10.10.254.* 20.05.02, 10:50 Witam. Mnie udało się już zamieszkać na Strumykowej, zresztą bez żadnych problemów. Niestety, przy nowobudowanych budynkach dzisiaj o godz. 9.00 nic się nie działo. Odpowiedz Link Zgłoś
bakus0 Re: Energopol - Osiedle Strumykowa 20.05.02, 11:53 To chyba masz jakieś specjalne względy u budowniczych :-) A tak poważnie byłem wczoraj na budowie nic się nie rusza (oprócz pieska na łańcuchu). Dowiedziałem się, że jeśli ruszą to gdzieś w granicach czwartku. Moim zdaniem inwentaryzacja się już na pewno skończyła (mogła trwać najwyżej tydzień), są jakieś inne przyczyny. Próbowałem je wyjaśnić ale nie mogłem się skontaktować z Panem Lichosikiem od BCB mimo usilnych starań, może komuś z Was się uda. Na moje oko zaczyna ruszać 3 etap a więc akcent został przeniesiony właśnie w tym kierunku. W obecnej chwili mogą trwać przetargi, negocjacje umów, itp. (ale to jest tylko moja dywagacja). Czy ktoś z Was został już zaproszony na spotkanie? Nie możemy dłużej już odkładać terminu. Zaraz kończy się maj, natępny długi weekend... Myślę, że organizacja tego nie jest aż tak czasochłonna, jeśli istnieje potrzeba w pomocy organizacji spotkania to nawet możemy pomóc (mówiem za siebie ale wiem, że na Was też można liczyć). Należy ustalić jakiś deadline czasowy z Emersonem i BCB. Spróbujmy podzwonić w tym tygodniu i coś już konkretnego ustalić. Ja ze swojej strony jeśli się czegoś dowiem to zaraz Wam napiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.kup.gov.pl 20.05.02, 12:13 Wg. dzisiejszych ustaleń mają ruszyć na nowo z robotą cyt. "koło środka tygodnia". Ciekawe co z termniem oddania. Według kwietniowych zapewnień Prezesa T. "mieli lekkie opóźnienienie".Teraz to już chyba ooopóźnienie gigant. Pozdrawiam Darek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r2r Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.citicorp.com 20.05.02, 12:39 Nie przesadzajmy, inne firmy maja opoznienia, trwajace nawet i rok. Tfu, tfu, odpukac...... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.itwl.pl / 192.168.0.* 20.05.02, 12:42 No właśnie jakoś trudno się skontaktować z tym p.Lichocikiem - pewnie już nie ma siły wyjaśniać dlaczego budowa STANEŁA!!! Przecież nie można mówić przez dwa i pół tygodnia że jest inwentaryzacja. Musi coś być jeszcze o czym my nie wiemy, a o czym oni nie chcą mówić. Powoli zaczyna mnie to denerwować - tak najkultularniej mówiąc! A miało być tak pięknie po zmianie inwestora :))) Musimy wymóc na nich spotkanie - próbujmy wszczyscy. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.altkom.com.pl 20.05.02, 14:01 Czesc Strumykowcy naleze do tych "szczesciarzy", ktorym dane bylo rozmawiac z p. Lichosikiem. Ale to za duzo nie dalo, bo i tak nic wiecej nie wiem. Wszystko sprowadza sie do NOWEGO pana Prezesa BCB (czy pamietacie, jak p. Tyburski tak wspaniale mowil, ze to on jest prezesem nowej spolki, zapomnial tylko powiedziec, ze czasowo...) No wiec tyle udalo mi sie ustalic: - nie mozna sie z nim skontaktowac, bo p. Lichosik nie zna telefonu (ciekawe, jak sie z nim kontaktuje) - nic nie wiadomo na temat spotkania, bo nie mozna skontaktowac sie z p.Krukowskim - to wlsnie jest nowy prezes - nic nie wiadomo o aneksach, bo nie mozna skontaktowac sie z p.Krukowskim :-) - nic nie wiadomo o przestrzeganiu terminow prac, bo nie mozna skontaktowac sie z p.Krukowskim :-) Takze jak widzicie, wiem o wiele wiecej :0))) POdobniez termin tego tygodnia (zaczecia prac) jest chociaz troche prawdopodobny, podobniez w tym tygodniu moga tez otworzyc nowa "siedzibe" BCB na Strumykowej (ciagna energie). Dzwonmy skutecznie do Emmersona! Pan Lichosik oraz pan Jasinski powinni sie chyba troche bardziej postarac, zeby zaczac rozmawiac przekazujac konkrety a nie zbywac nas brakiem kontaktu do nowego prezesa. Na razie sytuacja jest malo zabawna, przynajmniej dla mnie... Pozdrawiam cierpliwie, Beata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.kup.gov.pl 20.05.02, 14:21 Tajemniczy Pan Prezes miał sie dziś podobno pojawić w Emmersonie około 12.00. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.lomza.tpnet.pl 20.05.02, 14:26 zaczynam się denerwować, zmiany prezesów ( nawiasem mówiąc to teraz pan Tyburski jest kto ? ), budowa stoi - czyżby coś naprawdę było nie tak ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SG Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 195.117.5.* 20.05.02, 14:49 Witam, szczerze mówiąc mi również przestaje się to podobać. Chyba na prawdę musimy się zebrać i coś z tym zrobić, bo nie wygląda to zbyt optymistycznie. Wybieram się dziś do Emmersona do p. Lichocika może uda mi się dowiedziec coś więcej, moze uda mi się złapać również p. Jasińskiego ... zobaczymy. A spotkanie z prezesem, o którym pisała Beata, chyba się odbyło, bo jak dzwoniłam własnie w tych godz to i p. Jasiński i p. Lichocik byli akurat na jakimś spotkaniu, mam nadzieję że to własnie na tym. Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.lomza.tpnet.pl 20.05.02, 15:01 Gość portalu: SG napisał(a): > Witam, > szczerze mówiąc mi również przestaje się to podobać. Chyba na prawdę musimy się > > zebrać i coś z tym zrobić, bo nie wygląda to zbyt optymistycznie. > Wybieram się dziś do Emmersona do p. Lichocika może uda mi się dowiedziec coś > więcej, moze uda mi się złapać również p. Jasińskiego ... zobaczymy. > A spotkanie z prezesem, o którym pisała Beata, chyba się odbyło, bo jak > dzwoniłam własnie w tych godz to i p. Jasiński i p. Lichocik byli akurat na > jakimś spotkaniu, mam nadzieję że to własnie na tym. > > Sylwia to jak coś się dowiesz to napisz pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SG Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 195.117.5.* 21.05.02, 12:17 Witam, byłam wczoraj w Emmersonie i widziałam się z p. Lichocikiem, ale niestety nic konkretnego się nie dowiedziałam. Szczerze mówiąc nie wiem od czego powinnam zacząć, ale chyba tak: 1. p. L nie ma żadnych konkretnych informacji kiedy budowa ruszy i wogóle dlaczego stoi, inwentaryzacja jest już chyba zakończona! 2. spotkanie z p. Krukowskim sie nie odbyło w dniu wczorajszym, bo p. Krukowski jest nieuchwytny. Wogóle p. Krukowski jest ze Szczecina i podobno odkąd został prezesem, czyli od 17.04.2002r. jeszcze nikt go w Warszawie nie widział, nawet p. Lichocik!!! Podobno leży cała sterta dokumentów (łącznie z naszymi fakturami) która do tej pory nie jest podpisana z powyższego powodu. Jak się łatwo domyślić mieszkań też nie sprzedają bo nie ma komu podpisywać umowy, bo pan prezes jest nieuchwytny!!!! Ach i co najważniejsze podobno ani p. Lichocik ani p. Jasiński nie mają żadnego kontaktu z p. Krukowskim, żadnego numeru tel, ani nic!!! Nie wiem tylko jak się z nim kontaktują, chociażby w sprawie wczorajszego niedoszłego spotkania!!! 3. Próbowałam skontktować się z p. Tyburskim, ale podobno jest dziś w Warszawie na spotkaniu, mam nadzieję że to w sprawie naszej budowy. 4. podobno prawnik naszej firmy twierdzi że podpisanie aneksów w sprawie hipoteki jest niekorzystne dla BCB jak również dla nas!!! Ale sprawa nie jest do końca wyjaśniona BO NASZ OBECNY PREZES JEST NIEUCHWYTNY!!! I TAK WKOŁO MACIEJU!!! Szczerze mówiąc nie podoba mi się to coraz bardziej:-((( Nie wiem co powinniśmy zrobić!!! Jedyne co mi podpowiedziano to to, że powinniśmy pisać do BCB jak najwięcej pism z prośbą o wyjaśnienie obecnej sytuacji, jeżeli nie odpisują to pisać następne, żeby mieć w razie czego podkładkę, że staraliśmy się coś zrobić i nie siedzieliśmy z założonymi rączkami. Jeżeli będziecie mieli jakiś pomysł co dalej robić to czekam na info!!! Jeżeli coś mi się jeszcze przypomni to napiszę. Pozdr tym niezbyt optymistycznym akcentem Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Energopol - Osiedle Strumykowa- eeeech IP: *.mg.gov.pl / 158.66.121.* 22.05.02, 12:49 a to Polska wlasnie... za dobrze szlo domy sie budowaly ludzie kupowali placili pieniazki, firmy zarabialy, klienci byli zadowoleni, robotnicy mieli prace ze o kierownictwie nie wspomne... Nudy po prostu... Teraz za to sprawy wziely "wlasciwy " obrot nikt nic nie wie, budowa stoi, klienci (ja) sie irytuja (delikatnie mowiac), ci co cos powinni wiedziec nie wiadomo gdzie sa... Zaraz ktos spanikuje, pojawia sie jakies niesympatyczne akcenty na naszej liscie... Jesli nie ma powaznych powodow tej sytuacji, tylko jakies zwykle niechlujstwo i nieudacznictwo to nie powiem co żal sciska... pozdrawiam pozostalych zdezorientowanych ps. pytanie konkursowe czy widok rozbabranej budowy: a) zacheca nowych klientow do zawarcia kolejnych transakcji na setki tysiecy PLN? b) poprawia prestiz dewelopera? c) obie odpowiedzi sa prawidlowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.altkom.com.pl 20.05.02, 15:05 Czesc P. Tyburski nadal jest Prezesem, ale firmy, ktora jest generalnym wykonawca inwestycji, czyli Energopolu Olsztyn. Natomiast od niedawna Prezesem BCB jest p. Krukowski. Pan Tyburski byl Prezesem BCB tylko do czasu powolania nowego zarzadu. Pozdrawiam, Beata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r2r Re: Krukowski IP: *.citicorp.com 21.05.02, 12:39 A moze nasz Krukowski to ten???? Miasto sie zgadza i profil dzialalnosci tez. www.szczecin.pl/zarzad/krukowski.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eugene ambitne plany BCB IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 21.05.02, 22:18 witam na takie info natrafilem na stronie www.bialoleka.waw.pl/wydarzenia/2002/04_04.htm "Dnia 22 marca 2002 wydano pozwolenie na budowę dwóch budynków mieszkalnych, wielorodzinnych przy ul. Strumykowej. Inwestorem jest firma "BCB Bausysteme & Development - Strumykowa 2001" Sp. z o.o. z siedzibą przy ul. Nowy Świat 19. Budynek "C": liczba mieszkań - 103, pow. użytkowa - 6099,9 m², kubatura - 37039,2 m³, liczba kondygnacji - 4,5, liczba miejsc postojowych - 107. Budynek "E": liczba mieszkań - 86, pow. użytkowa - 4776,1 m², kubatura - 27839,6 m³, liczba kondygnacji - 4,5, liczba miejsc postojowych - 77. Autor projektu: arch. Mariusz Szpotowicz, inż. Dariusz Płoszaj." z tego wynika ze BCB chce zaczac budowe budynkow C i E na powaznie. Swiadzczy o tym dolek jaki wykopali w miejscu planowanych budynkow. Ja im jednak proponuje dokonczyc najpierw D i F, a pozniej moga sobie budowac nawet swoja siedzibe, moze byc rowniez na strumykowej. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: ambitne plany BCB IP: *.crt.tpsa.pl 21.05.02, 22:44 Po spotkaniu w Emmersonie ustalilismy, ze wystosujemy pismo do BCB i Energopolu, z prosba o wyjasnienie zaistnialej sytuacji. Im wiecej osob sie dolaczy, tym lepiej. Dlatego BARDZO Was prosze o maila na priva: beatadept@interia.pl Pozdrawiam, Beata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.altkom.com.pl 22.05.02, 10:40 Czesc Sasiedzi Jak wspomnialam we wczesniejszej informacji, prosze o kontakt na priva. Behemot, Eugene, Witek, A, Jesli czytacie ta wiadomosc, skontaktujcie sie ze mna (beatadept@interia.pl) Pozdrawiam wszystkich Beata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Spotkanie w Gimnazjum przy ul. Strumykowej IP: *.altkom.com.pl 24.05.02, 11:42 Czesc Co tu tak cicho??? :-))) Pewnie czekacie z niecierpliwoscia na info o spotkaniu :-) Wiemy, ze odbedzie sie ono 3 czerwca o godz. 18:30 w Gimnazjum przy ul. Strumykowej (zaraz za kosciolem). Wiemy rowniez, ze beda na nim przedstawiciele firmy Energopol-Trade Olsztyn. Ale czy ktos ma informacje o tym, czy bedzie ktos z BCB???? Byloby BARDZO dobrze, gdyby tak... Pozdrawiam, Beata Odpowiedz Link Zgłoś
bakus0 Re: Spotkanie w Gimnazjum przy ul. Strumykowej 24.05.02, 12:18 Wiem kto to może widzieć. Osoba ta to Pan Lichosik. Dzwońcie do niego i pytajcie o to. Myślę, że im więcej osób zadzwoni tym bardziej będzie zadowolony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaDa Re: Spotkanie w Gimnazjum przy ul. Strumykowej IP: 62.29.138.* 24.05.02, 14:37 Czesc Sasiedzi, Jestem pod wrazeniem Waszego (juz naszego) zorganizowania. Dopiero wczoraj dowiedzilem sie ze istniejecie. Wczoraj bylem w Emersonie, podpisalem sie pod wnioskiem, jestem juz na liscie dystrybucyjnej p.Beaty i postaram sie dzielic z Wami newsami. Mariusz alias MaDa Budynek D "Strumykowa" Odpowiedz Link Zgłoś
dorta Re: Spotkanie w Gimnazjum przy ul. Strumykowej 24.05.02, 16:11 Witam Sąsiadów, Ja także mam nadzieję, że uda mi się zostać szczęśliwą mieszkanką "Strumykowej" (D,kl.V); wniosek podpisany i wysłany faxem. Rozmawiałam dzisiaj z przedstawicielką Emmersona urzędującą na budowie; nie wiem czy to coś nowego czy kontynuacja, ale ekipa została wysłana na tygodniowy urlop (mają być gotowi na wezwanie). Nie słyszała, żeby nie płacono wykonawcom. Kierownik budowy twierdzi, że nawet po takim kilkutygodniowym przestoju będą w stanie oddać bud. D w obiecywanym terminie. Został im montaż kaloryferów, położenie gresu w jednej z klatek i instalacja wind. Z firmą "windziarską" inwestor (ktokolwiek nim nie jest) ma kontrakt, którego zerwanie wiązałoby się z wysoką karą. Nie wiem czy to wartościowe wiadomości, ale tyle się dowiedziałam. Fakt istnienia takiej aktywnej grupy bardzo podniósł mnie na duchu - dziękuję za info o jej istnieniu. Pozdrawiam wszystkich, Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AW Re: Spotkanie w Gimnazjum przy ul. Strumykowej IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.02, 16:32 Witam szanowne sąsiedztwo po raz pierwszy i nie ostatni. Bardzo dziękuję za telefoniczne powiadomienie o spotkaniu dn.23.05. Moje miejsce na Strumykowej to budynek D, klatka III, poddasze. W związku z niepodpisywaniem przez BCB żadnych dokumentów, nie mogę się doprosić o wystawienie zaświadczenia do banku potrzebnego do realizacji książeczki mieszkaniowej. Czy ktoś z Was pisał w związku z podobną sytuacją prośbę o aneks do umowy przesuwający termin wpłaty raty na czas nieokreślony? Jeśli tak, to proszę o podpowiedź, jak takie pismo powinno wyglądać. Pozdrawiam Andrzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witek Re: Spotkanie w Gimnazjum przy ul. Strumykowej IP: *.ii.pl 25.05.02, 19:37 Byłem za granicą pozdrawiam Wszystkich co tam z budową??? witek@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Spotkanie w Gimnazjum przy ul. Strumykowej- od AW IP: *.kup.gov.pl 27.05.02, 08:25 Witam Jestem w podobnej sytuacji. Wystosowałem do BCB pismo za potwierdzeniem z informacją o zawieszeniu płatności kolejnej raty do czasu przedstawienia przez nich odpowiednich dokumentów. Pozdrawiam Darek Odpowiedz Link Zgłoś
dorta Re: Spotkanie w Gimnazjum przy ul. Strumykowej- od AW 27.05.02, 09:51 Gość portalu: Darek napisał(a): > Witam > Jestem w podobnej sytuacji. Wystosowałem do BCB pismo za potwierdzeniem z > informacją o zawieszeniu płatności kolejnej raty do czasu przedstawienia przez > nich odpowiednich dokumentów. > Pozdrawiam Darek Ja również mam problem z książeczką. Darku, jeżeli możesz podziel sie wzorem tego pisma. Pozdrawiam, Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
adaswiet pytanko 27.05.02, 10:22 Witam! Jestem tu pierwszy raz (F p.I). Czy wiecie moze ile mieszkan jest juz na naszym osiedlu sprzedanych oraz ile garazy podziemnych (sam zaklepalem)? Druga rzecz to watpliwosci co do planow inwestora i mozliwosci zaciagniecia przez niego kredytu pod zastawa hipoteki nan naszej dzialce (w przyszlosci - w sumie naszej). Rozmawialem z inspektorem kredytowym z jednego z bankow i jesli chodzi o mozliwosc zaciagniecia takiego kredytu to takowa istnieje - jest to oczywiscie bardzo niekorzystne dla nas ale malo prawdopodobne, zeby jakikolwiek bank w cos takiego wszedl - zwlaszcza gdy to bedzie kredyt na druga czesc inwestycji lub na inna inwestycje - zaden bank nie powinien ryzykowac sciagania dlugu od przyszlych mieszkancow - wlascicieli dzialki. A poza tym ten nowy partner ma byc przeciez zrodlem kapitalu - po co wiec kredyt? Czy ktos moze orientuje jak dokladnie nazywa sie ta niemiecka firma - pod nazwa BCB trudno ja gdziekolwiek zlokalizowac? A moze macie -radasna teraz -wiesc ze budowa w koncu znowu ruszyla? Przejezdzajac tam w ostatni czwartek widzialem, ze ktos tam sie krecil.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AW Re: pytanko IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.02, 10:47 Na spotkaniu w Emmersonie usłyszałem od przyszłego sąsiada o 110 sprzedanych mieszkaniach. O garażach nic nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaDa Re: Spotkanie w Gimnazjum - nowa siedziba BCB IP: 62.29.138.* 27.05.02, 09:53 Hej, Troche wiadomosci z budowy. Bylem w niedziele i zobaczylem prawie gotowa siedzibe BCB w budynku D na parterze. Jest nawet osobna bramka na teren budowy oraz - uwaga - wywiesili taki szyld/granatową plachce z napisem "BCB Development". Zaczyna wygladac ze BCB chce sie ujawnic i pokazac nam ze dziala. Dobry krok. Pozdr. Mariusz Budynek D, III Klatka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon Re: Spotkanie w Gimnazjum - nowa siedziba BCB IP: *.itwl.pl / 192.168.0.* 27.05.02, 10:18 Czyli coś drgnęło - oby na dobre. Tak poza tym chciałem ogłosić, że mamy kolejny "jubileusz" - przekroczona liczba 400 na naszym wątku. Ciekawe do ilu dojdziemy nim otrzymamy klucze do naszych mieszkań - tym bardziej, że do "starych" forumowiczów dołączyli nowi sąsiedzi. Ale co najważniejsze czekamy w tym tygodniu na odpowiedz BCB wsprawie naszego wniosku. pzdr szymon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Spotkanie w Gimnazjum - nowa siedziba BCB IP: *.mg.gov.pl / 158.66.124.* 28.05.02, 09:30 czesc, fajno ze sa juz szyldy BCB i sama siedziba naszych dobrodziejow, ale czy nie widzial ktos byc moze jakiegos robotnika przy pracy w okolicy naszych blokow ??? (wczoraj lub dzis) pozdrawiam waldekp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AW Re: Spotkanie w Gimnazjum IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.02, 09:38 Witam Sąsiedztwo. Wczoraj listem poleconym dostałem zaproszenie na spotkanie w Gimnazjum w sali 35. Zaproszenie wystosował Energopol. Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: Czy ktos tu pracuje???? IP: *.altkom.com.pl 28.05.02, 09:57 Czesc Wczoraj bylam na budowie. Faktycznie, szyld BCB wisi, w srodku nawet jakies kwiatki, wiec wykonczone... Ale to wszystkie nowosci. Nikt w budynkach nic nie robi. Na razie prace wstrzymane do konca tygodnia ;o( Ehhhhhhh Pozdrawiam, Beata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Czy ktos tu pracuje???? IP: *.mg.gov.pl / 158.66.124.* 28.05.02, 11:02 ładnie urzadzone ??? moze tam by sie wprowadził, jakby urlopy sie przeciagnęły... :-) waldekp Odpowiedz Link Zgłoś
dorta Re: Czy ktos tu pracuje???? 29.05.02, 09:31 Witam wszystkich, Donoszę uprzejmie, że oprócz zaproszenia na spotkanie otrzymałam list od BCB z informacją, że 29 maja otwierają Biuro Obsługi Klienta na terenie budowy (czynne pn.-pt., 10-16), więc szanse na wprowadzenie się do tego lokalu są nikłe. Pozdrawiam, Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Czy ktos tu pracuje???? IP: *.mg.gov.pl / 158.66.121.* 29.05.02, 09:55 No wiesz ... w sumie mnie interesuje mieszkanie raczej miedzy 16.00 a 10.00 potem jestesmy z zona w pracy a synek w sumie zajmuje niewiele miejsca wiec moze posiedziec z klientami w biurze, albo pobawic sie na budowie- trzeba sobie jakos radzic. Poza tym w weekendy mozna by mieszkac 'pelna geba'... :-) wiec nie jest tak zle... milego dnia waldekp Odpowiedz Link Zgłoś
bakus0 Re: Czy ktos tu pracuje???? 29.05.02, 12:10 Miejmy nadzieję, że osoby obsługujące nowe biuro będą na tyle kompetentne, że udzielą nam odpowiednich informacji... Czy znacie już jakiś telefon do biura BCB? Pytanie drugie: jak wyobrażacie sobie spotkanie 3 czerwca? Ja osobiście uważam, że powinien być jakiś krótki plan spotkania (przedstawienie stanu inwestycji, problemy, plany, itp), po którym dopiero nastąpi luźna dyskusja. Pamiętajmy, że może być nas sporo, co może utrudniać właściwą komunikację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Czy ktos tu pracuje???? IP: *.kup.gov.pl 03.06.02, 09:36 Bardzo dziekuje BCB za informacje o otwarciu nowego biura w godzinach niezwykle dogodnych dla klienta oraz za to, że biuro było czynne 31.05.2002 r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Czy ktos tu pracuje???? IP: *.mg.gov.pl / 158.66.121.* 03.06.02, 09:52 czesc, mnie udalo sie zajrzec na budowe. To co napisze to dla wiekszosci zadne news'y ale moze ktos podobnie jak ja nie mogl wczesniej sie zebrac zeby tam pojechac... Budynek 'F' bo on mnie interesuje podciagniety pod dach, dach miejscami foliowy, folia lezy sobie na wieźbie dachowej, poza tym stan bardzo surowy. no i mam scianki dzialowe... Na spotkaniu mam nadzieje dowiemy sie co dalej... Pozdrawiam sasiadow. waldek pienkowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SG Re: Czy ktos tu pracuje???? IP: 195.117.5.* 03.06.02, 10:47 Witam, widzę, że kolega również wybrał się w piątek 31.05 na budowę, żeby sprawdzić jak sobie radzi założone niedawno biuro obsługi klienta i jak się domyślam pocałował kolega klamkę tak samo jak ja. Cóż może dzisiejsza wyprawa na Tarchomin nie zakończy się fiaskiem:-))) Pozdr i do zobaczenia o 18.30 Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: Czy ktos tu pracuje???? IP: 212.51.202.* 03.06.02, 12:57 Witam Wszystkich czy Ktoś z Was był dziś na budowie??? i czy wreszcie ruszyła??? tak jak obiecali??? ile to już dni trwa przerwa w budowie? pozdrawiam ;-( Rafal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SG Re: Czy ktos tu pracuje???? IP: 195.117.5.* 03.06.02, 13:15 Niestety nie byłam dziś na budowie. Nie budują od 29.04.2002. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon Re: Czy ktos tu pracuje???? IP: *.itwl.pl / 192.168.0.* 03.06.02, 14:35 Czyli równy MIESIĄC - taki mały "jubileusz" :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon Re: Czy ktos tu pracuje???? IP: *.itwl.pl / 192.168.0.* 05.06.02, 17:03 Tak piszę co by nasz wątek nie zniknął z pierwszej strony forum] pzdr szymon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Czy ktos tu pracuje???? IP: *.mg.gov.pl / 158.66.121.* 10.06.02, 12:21 nie chcialbym byc poczytany za idealiste ale czy moze ktos przechodzil/przejezdzal dzis kolo budowy i zobaczyl jakiegos robotnika kalajacego sie praca fizyczna ??? :-) W zeszlym tygodniu p. Prezes BCB obiecywal start prac od poniedzialku... stad moje naiwne pytanie, za ktore jeszcze raz przepraszam :-) Niestety nie moge byc dzis na spotkaniu- zycze konkretow i owocnych obrad waldekp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Czy ktos tu pracuje???? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.02, 12:58 Slyszalam dzis z ust szefa Energopolu Olsztyn, ze jego "zaloga" ma stawic sie na budowie w najblizszy poniedzialek. To tak dla pokrzepienia serc. Mnie sa oni potrzebni w kolejnym etapie budowy, przed ktorym staną wszyscy t.j. usuwania usterek :-) Sasiadka z budynku A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.altkom.com.pl 10.06.02, 09:08 Czesc Zapraszamy dzisiaj na spotkanie z przedstawicielami BCB i Energopolu. Moze byc ciekawie :-) Spotkanie odbedzie sie w Gimnazjum (tak jak tydzien temu) o godz 18:30 (jesli ktos moze, zapraszamy troche wczesniej) Pozdrawaim, Beata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Strumykowcy nie dadza sie developerowi ! IP: *.altkom.com.pl 13.06.02, 10:33 Czesc Jak wchodzilam dzisiaj na forum, niezwykle wymowne stalo sie dla mnie zdanie, bedace tytulem tego forum: "Nie daj sie developerowi..." Nie sadzicie, ze jest bardzo adekwatne do naszej sytuacji? A tak w ogole, to odzywajcie sie, jakos tu cicho ostatnio :-))) Pozdrawiam, Beata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Czy budowa ruszyła od poniedziałku??? IP: 212.51.202.* 17.06.02, 10:56 Witam Was Mam pytanie: Czy budowa ruszyła od dzisiaj PEŁNĄ PARĄ jak zapewniał nas Prezes Tyburski??? pozdrawiam Rafał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Czy budowa ruszyła ??? IP: 213.77.11.* 19.06.02, 13:43 uhuuuuu, uhuuuuuu !!! jest tam kto ??? rozumiem ze prowadzimy dyskusje "pod powierzchnia" ale moze na forum ogolnym tez powinnismy istniec. Ze wzgledu na osoby sledzace nasz watek spoza lokatorow strumykowej???? waldekp ps. ma ktos jakies news-y z budowy ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokator Re: Czy budowa ruszyła ??? IP: *.datastar.pl 20.06.02, 07:54 Uprzejmie donoszę przemiłym sąsiadom, że elewacja od strony budynku, gdzie jest biuro BCB jest prawie zakończona. Mnie obecność robotników też interesuje bo już mam trochę wad do usunięcia. Mam nadzieję, że u Was będzie jak najmniej popękanych ścian, źle osadzonych okien, odparzonych szlicht na balkonach, krzywo zamontowanych gniazdek i kontaktów, nierównych tynków, źle wykonanych obróbek blacharskich, itp, itd, itp. Pozdrawiam, Lokator z części A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorka Re: Czy budowa ruszyła ??? IP: *.zptr.com.pl 21.06.02, 16:28 Witam, Proszę nas tu nie straszyć usterkami, bo skoro nasza budowa idzie tak powoli to może tylko znaczyć, że robią baaardzo dokładnie ;) Pozdrawiam, Dorka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grono Re: Czy budowa ruszyła ??? IP: 62.89.76.* 23.06.02, 15:25 Nie mieszkamnawaszym osiedlu tylko na osiedlu grzymalitów, ale ostatnie stwierdzenie, ze skoro buduja wolno to dokładnie jest wg mnie szczytem naiwności. Jeżeli developer buduje wolno, to powodem może być brak funduszy i develper czeka na nowych nabywców aby mieć kase na dokończenie budowy, problemy na lini wykonawca deweloper, problemy prawne ( zaleganie z podatkiem lub tym podone) Nie chce przez to powiedzieć, że na osiedlu strumykowa takie rzeczy wystepują, ale na pewno wolne budowanie nie jest skutkiem dokładności. Każdemu deweloperowi zalezy na szybkim wybudowaniu mieszkania i szybkim oddania mieszkań ludziom , którzy szybko za nie zapłaca i wtedy deweloper zacznie szybko mieć kasę za czynsz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokator Re: Czy budowa ruszyła ??? IP: *.waw.cdp.pl 25.06.02, 19:45 Ja nie straszę, to niestety jest rzeczywistość. Energopol tak naprawdę nie dokończył również części A i B, m.in. nie uprzątnął terenu wokół budynku. Tutaj nie podejrzewam ich o złą wolę ale po prostu o brak pieniędzy, bo skoro są problemy z tak małym wydatkiem, to co można o tym sądzić. Poza tym z tego co wiem to ciągle nie są uporządkowane sprawy Energopol- Emmerson-BCB. Wykonawca jest gotowy do pracy ale nie zaczyna bo nie wie kto mu zapłaci i kiedy. Jest nikła nadzieja, że zaczną od 1 lipca. Tego Wam naprawdę życzę Sąsiedzi. Lokator Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pmk Re: Czy budowa ruszyła ??? IP: *.biol.uw.edu.pl 26.06.02, 08:04 Jaka jest/byla rola spolki Energopol Trade Center/Centrum przy tej budowie? W poniedzialkowym SuperEkspresie i wtorkowej audycji Radia TOK FM (pochodnej tego artykulu) wspomniano, ze ta spolka, zajmujaca sie budownictwem, oglosila upadlosc/zbankrutowala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: Czy budowa ruszyła ??? IP: *.altkom.com.pl 27.06.02, 08:41 Energopol-Trade nic nie ma do Strumykowej. Wiec nie siejmy paniki. Tak naprawde to Energopol-Trade Olsztyn z dniem wczorajszym przestal byc generalnym wykonawca. Budowa bedzie toczyla sie swoim torem, tyle ze - niestety - beda pewnie opoznienia;-( Pozdrawiam, Beata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Strumy . Re: Czy budowa ruszyła ??? IP: *.rp.pl / 10.10.1.* 27.06.02, 09:48 skoro Energopol Trage Olsztyn nie ma nic do Strumykowej to skąd Twoje zdanie na spotkaniu, żeby liczyć się z tym, że nie wyniosą się z budowy, i skąd niepokoje BCB o to samo ??? nie pisz, ze nie mają nic wspólnego ze Strumykową, bo jak narazie mają i to jak najbardziej, BCB nie skończyło rozmawiać z Energopolem, a wręcz przeciwnie, po wybraniu nowego prezesa rozmowy z Energopolem zaczną się na nowo. Energopol Trade Olsztyn cały czas czy chcemy czy nie chcemy ma baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo dużo wspólnego z BCB. Poza tym nikt paniki nie sieje, tylko fakty są faktami, a o opóźnienia w budowie, to mało kto oprócz Ciebie się martwi, ludzie boją się, żeby to się wogóle budowało !!!! Po cóżby zawieranie umów przedstępnych ? Wybacz, ale nie zawiera się takich umów w przypadkach, gdy tylko ma nastąpić opóźnienie, a w przypadkach, gdy wszystko wskzuje na to, że to opóźnienie może baaaardzo długie, lub istnieje zagrożenie niewybudowania inwestycji, a takie to u nas są wizje. Nikt nie martwiłby się o podpisywanie takich umów i wydawania na nie kasy, gdyby budowa szła, albo nie byłoby komplikacji z Energopolem. Póki BCB nie oznajmi nam, że Energopol wyniósł się z budowy i że nowe brygady wchodzą na budowę, to niestety, ale nie masz racji, musimy myśleć o Energopolu. Prawda ....? Strumy..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: Czy budowa ruszyła ??? IP: *.altkom.com.pl 27.06.02, 15:37 Przykro mi, ze nie zrozumiales mojego posta. Powtarzam wiec, co napisalam: Energopol-Trade nie ma nic do budowy przy ul. Strumykowa. Wyjasnienie: poniewaz generalnym wykonawca byl nie glowny Energopol, ale Energopol Trade Olsztyn. A jest to inna firma. Ale chociaz przy tej okazji mogles sie wyladowac emocjonalnie :-) Gratulacje. Najczesciej osoby nie majace wiekszego pojecia o calej sprawie sieja najwiecej zametu. Ciekawe jest rowniez to, ze nawet nie chca sie ujawniac, tylko posluguja sie pseudonimami.... Pozdrawiam, Beata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Czy budowa ruszyła ??? IP: 193.0.75.* 27.06.02, 16:54 Witajcie, jestem tu pierwszy raz i napisałem długą historię mojego spotkania ze Strumykową i Emmersonem oraz Energopolem. I nic - nie doszło, czy co? Na razie więc tylko pozdrawiam przeszłych ewentualnych sąsiadów (ja mam mieć mieszkanie w bloku D, klatka V). Ostatnio na budowie byłem w poniedziałek 24. Niewiele się działo, a z tego, cowiem, Energopol już nie jest głównym wykonawcą. Na razie tyle. Pozdrawiam Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Czy budowa ruszyła ??? IP: 193.0.75.* 28.06.02, 09:29 Witam wszystkich raz jeszcze. Mam pytanie do osób, które już podpisały umowę: co wynika z Waszego ostatniego spotkania z inwestorem i wykonawcą? Co z aneksami, o których jakiś czas temu dyskutowaliście (czy podpisalisice je, a jesli nie - czy w jakis sposób mozna się zabezpieczyć przed niespodzianka w postaci obciążonej kredytem hipoteki mieszkaniowej?)? Przy okazji dementuję informację, która się tu jakis czas temu pojawiła - nie ma "wykopanego dołu" pod budynki B i C. Wyrównano jedynie trochę teren i utworzyło się małe zagłębienie. Nie jest to jednak wykop pod fundamenty. Pozdrawiam Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: Czy budowa ruszyła ??? IP: *.altkom.com.pl 28.06.02, 14:26 Szczerze mowiac, to probujemy zabezpieczac troszke w inny sposob. Bardziej kosztowny, ale tez pewniejszy. Konkretnie bedziemy podpisywac umowy przedwstepne w formie aktu notarialnego :-) Pozdrawiam, Beata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorka Re: Czy budowa ruszyła ??? IP: *.zptr.com.pl 28.06.02, 14:43 Czy ktoś może wie jaka jest sytuacja na budowie - mam na myśli ewakuację Energopolu? Pozdrawiam,Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Czy budowa ruszyła ??? IP: *.bresa.com.pl 02.07.02, 10:33 Cześć, Być może będę Waszą sąsiadką (kw F). Byłam juz zdecydowana, ale skoro nic się tak długo nie dzieje, zaczęłam się wahać. Czy ktoś wie, czy coś się ruszyło? Pozdrawiam, Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Czy budowa ruszyła ??? IP: 193.0.75.* 02.07.02, 14:58 Witajcie. Beato (Pani Beato)- dziekuję za wiadomość. Czy umowy przedwstępne rzeczywiście zabezpieczają przed niespodziankami kredytowymi? Czy ich koszty wpłyną później na zmniejszenie kosztu aktu notarialnego na koniec - po odebraniu mieszkania? Czy w ogole wiadomo, kiedy budowa ruszy? Ja juz powoli zaczynam szukać czegoś innego - gonią mnie terminy,a ciągle nic nie wiadomo. Zresztą osobom, które jeszcze nie podpisały umowy trudno o szczegółowe informacje. :( Pozdrawiam Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinA Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 62.233.164.* 03.07.02, 12:20 Witam, Mam zarezerwowane 3 pokojowe miaszkanie w bud F. Ale czytając kilka postów zacząłem się obawiać czy warto tam inwestować, dlatego mam kilka pytań, bardzo proszę o odpowiedź na nie: 1. Czy grunt na którym stoi osiele oraz czy wybudowane bloki są zadłużone czy zastawione hipotecznie np w banku? 2. Jeżeli tak to czy kupując takie mieszkanie można się ustrzec przed hipoteką spisując umowę cywilno prawnę w formie aktu notarialnego? 3. Czy BCB zmienił juz ekipę wykonawczą? 4. Kiedy znowu rusza budowa? 5. Czy termin oddania mieszkania na wrzesień jest realny, czy jednak będą poślizgi? pozdrawiam MarcinA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wp Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 213.77.11.* 03.07.02, 12:42 przepraszam ze odpowiadam pytaniem na pytanie... kto obiecal Ci wrzesniowy termin? Chyba nie zdradze jakiejs tajemnicy piszac ze stan budowy w zadnej mierze nie daje nadziei na wrzesniwy termin oddania bloku F. pozdrawiam ps z duza doza pewnosci mozna stwierdzic ze dzialka nie jest jeszcze zadluzona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinA Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 62.233.164.* 03.07.02, 13:47 Przed chwilą rozmawiałem z emmersonem o wrzesniowym terminie. Jednak kobieta z działu obsługi klienta była uczciwa i powiedziała ze jeszcze nie ma nowego wykonawcy więc niewiadomo czy dotrzymają oraz inwestycja nie jest zadłużona hipotecznie. Na dzień dzisiejszy jeżeli śpieszy mi się to zaproponowała inną lokalizacje, natomiast w ciagu miesiąca może się coś wyklaruje i jezeli będzie miała 100% pewność że nie ma żadnych niebezpieczeństw to zaproponuje mi właśnie strumykową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 193.0.75.* 08.07.02, 10:33 Z Waszych ostatnich wypowiedzi wynika, że budowa na Strumykowej nie ruszyła. Szkoda. Nie byłem tam juz ok. dwóch tygodni, ale widzę, że nie ma po co tam jeżdzić. Mam pytanie do tych, którzy już zainwestowali - co z Waszymi umowami przedsprzedaży podpisywanymi notarialnie? Pozdrawiam Tomek (ewentualny sąsiad z bloku D) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.bresa.com.pl 08.07.02, 11:49 Jak to, kto obiecał? Przecież tak jest napisane w umowie! Skoro nie można mieć zaufania do tego zapisu z umowy, to do którego można? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.02, 20:21 witajcie! wprawdzie nie jestem jeszcze waszym sasiadem ale mialbym prosbe - przeczytalem cala historie tego watku, chcialbym na tym osiedlu zamieszkac, ale nie chciano mi w Emmersonie udostepnic telefonu do BCB, wywijano sie jakimis dziwnymi tlumaczeniami. Jesli ktos z was posiada takowy telefon, czy namiar na te firme, to bardzo bym prosil. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 193.0.75.* 16.07.02, 13:30 Niesłychana cisza na forum - spadlismy z pierwszej strony. Sądzę w związku z tym, że nadal nic się nie wyjaśniło, a na budowie nic sie nie dzieje. Mam rację? Czy może się odezwać ktoś, kto podpisał umowę w ostatnich dniach? Wiem, że miał sie zacząć proces podpisywania nowych umów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.altkom.com.pl 17.07.02, 08:28 Czesc Mysle, ze w przyszlym tygodniu bardzo wiele sie wyjasni, dlatego wstrzymajcie sie jeszcze ten tydzien:-) Pozdrawim, Beata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 193.0.75.* 17.07.02, 12:36 Pani Beato, dziekuję za wiadomość. Wprawdzie jest nieco (?) enigmatyczna, ale zawiera jakis termin, a to już coś :) Szczerze mówiąc, nie wiem, czy w końcu zostanę Waszym sąsiadem, gdyż pilą mnie terminy i już mam na oku inną inwestycję. Na szczęście jest bardzo blisko, więc będę nadal śledził losy "mojej/naszej" Strumykowej. Pozdrawiam Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.bresa.com.pl 17.07.02, 13:35 Na początku lipca przedstawiłam Emmersonowi propozycje poprawek do umowy i harmonogram wpłat. Zastrzegłam, że nie chcę nic wpłacać, dopóki nie ruszy budowa. Od tego czasu nie dostałam żadnej odpowiedzi. I tu przychylam się do Tomka - ja też szukam czegoś innego i być może zrezygnuję z tego osiedla, bo ile można czekać. To chyba im powinno zależeć, nie mi. Ja mogę sobie znaleźć inne mieszkanie. Może nie tak ładne lub droższe, ale jeśli mam czekać pół roku, to dziękuję. Pozdrawiam wszystkich. PS Mam pytanie do Beaty - dlaczego akurat w przyszłym tygodniu będzie coś wiadomo? Może mogłabyś podać jakieś szczegóły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 193.0.75.* 17.07.02, 14:41 Kasiu, o jakich propozycjach zmian w umowie piszesz? Czy ktoś z BCB z Tobą o tym rozmawiał? Coś mi się nie chce wierzyc, żeby się na cokolwiek zgodzili, ale może się mylę. Beato - prośba o szczegóły także zmojej strony. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.bresa.com.pl 17.07.02, 16:33 Nikt z BCB ze mna nie rozmawiał. Wszystko załatwiałam przez Emmersona. Pani Paulina, która oprowadzała mnie po budowie, powiedziała, że wykonawca akceptuje zmiany i sama zasugerowała naniesienie jakichś poprawek. Wysłałam umowę z pozaznaczanymi zamianami do Emmersona i pani Małgorzata Szczęśniak powiedziała, że przesłała je dalej do akceptacji BCB. Zmian naniosłam sporo, ale też nie wierzę, żeby wszystkie zaakceptowali. Tomku, podaj mi swojego prywatnego maila, to Ci prześlę tę umowę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.altkom.com.pl 18.07.02, 07:54 Z tego co wiem, BCB na razie wstrzymuje sie od podpisywania umow z przyszlymi mieszkancami osiedla, poniewaz sytuacja na budowie jest niejasna. Trwa spor pomiedzy BCB a wykonawca. BCB stawia sprawe jasno i mysle, ze pewne szczegoly juz znacie. Nie podpisuje wiec umow, dopoki cos sie nie wyjasni. Mysle, ze jest to sprawiedliwe. Na razie przyjmuje tylko rezerwacje. Natomiast w przyszlym tygodniu maja zapasc jakies decyzje w tej sprawie. Przykro mi, ale na raze nic wiecej nie moge Wam powiedziec. Jesli faktycznie jestescie zainteresowani tym osiedlem, poczekajcie jeszcze chwile, dwie...:-) Mysle, ze warto. Zreszta wystarczy tam pojechac i zobaczyc, w jakim otoczeniu byscie mieszkali. Mnie przynajmniej sie bardzo podoba. Pozdrawiam przyszlych Sasiadow Beata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W@c Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 2.3.STABLE* / 126.17.25.* 18.07.02, 13:23 Witam Wszystkich! Od pewnego czasu przyglądam się dyskusji na temat tego osiedla. Jeszcze do końca czerwca byłem zainteresowany kupnem mieszkania, ale teraz zrezygnowałem. Chciałem podpisać umowę przez Emmersona, ale Pani która nas "obsługiwała" za każdym razem gdy umawiała się że zadzwoni, spóźniała się o dwa tygodnie:( Do propozycji umowy chciałem wnieść parę poprawek, i dostać komplet dokumentów). Od końca kwietnia do początku lipca nie potrafiła nawet ich przedstawić a ja już w banku dostałem promesę. Po ostatniej rozmowie z nią dowiedziałem się że, albo podpisuję z nimi umowę bez wszystkich dokumentów, albo muszę zrezygnować z rezerwacji. Od niej też dowiedziałem się że ma taki przykaz od inwestora. Poza tym mówiła że budowa nie ruszy napewno do końca lipca, a nie wiadomo nawet czy coś drgnie do końca sierpnia. Nie żebym Was straszył czy szerzył defetyzm, ale takie informacje uzyskałem w Emmersonie! Pozdrawiam niedoszłych sąsiadów Wacek P.S. A mieszkanie jak i całe osiedle naprawdę bardzo mi się podobało!!! Szkoda że nie będę mógł z Wami tam mieszkać:((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.polkomtel.com.pl 18.07.02, 15:36 Gość portalu: W@c napisał(a): > Poza tym mówiła że budowa nie ruszy napewno do końca lipca, a nie wiadomo nawet czy > coś drgnie do końca sierpnia. Nie żebym Was straszył czy szerzył defetyzm, ale > takie informacje uzyskałem w Emmersonie! > Patrząc (mieszkam obok) na stan zaawansowania budowy, typuję jej zakończenie na czerwiec 2003. Nie wszystkie budynki mają okna, ale w sumie budowa jest bardzo daleko zaawansowana i nie sądzę, aby inwestor zrezygnował łatwo z możliwości zarobku. Pozdrawiam, Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 193.0.75.* 19.07.02, 14:11 Kasiu - podaję maila: tomasz.k.@poczta.gazeta.pl Będę wdzięczny za wszelkie informacje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stach Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.waw.cdp.pl 24.07.02, 15:02 Informacja z dzisiejszej Rzepy. Nowy zarząd Energopolu w upadłości skierował do prokuratury wniosek o zbadanie, czy nie doszło do popełnienia przestępstwa polegającego na wyprowadzeniu przez 2 członków starego zarządu majątku w postaci nieruchomości na Strumykowej (działanie na szkodę spółki). Jak sądzicie, czy istnieje ryzyko unieważnienia przez sąd trsnsakcji sprzedaży iwestycji i co za tym idzie odwleczenie w czasie oddania budynków w trakcie realizacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.bresa.com.pl 23.07.02, 15:49 I co? Czy już coś wiadomo? Pozdrawiam, Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 193.0.75.* 24.07.02, 13:15 Gość portalu: Kasia napisał(a): > I co? Czy już coś wiadomo? > Pozdrawiam, Kasia Dobre pytanie, Kasiu. Podpisuję się pod nim i ja. Pani Beato, mam nadzieję, że Pani tu zagląda i - gdy będzie coś wiadomo - da nam Pani znać... Pozdrawiam Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.plusgsm.pl 25.07.02, 21:09 Coś zamilkło... wakacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norman Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 62.233.164.* 30.07.02, 10:27 Hej, No i co? Coś się dzieję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 193.0.75.* 30.07.02, 10:50 Widzę, że nic się nie dzieje. Szkoda - chciałem być z Wami, ale w tej sytuacji na 99% już nie zostanę Waszym sąsiadem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.altkom.com.pl 31.07.02, 08:44 Witajcie. Niestety, nie wchodzę tutaj za często, więc też często nie mogę odpowiadać. Tak naprawde to na budowie nic się nie dzieje. Terminy budowy są przekładane z tygodnia na tydzień. Nie wiemy, jak to długo jeszcze potrwa. Nie ma więc chyba sensu, abym pisała nieprawdę. Jeśli zależy Wam na czasie, poszukajcie innej inwestycji ;-((( My już w tym siedzimy, więc nie mamy wyjścia. Jak coś (w najbliższym terminie) się zmieni na lepsze, dam znać. POzdrawiam, Beata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 193.0.75.* 02.08.02, 14:51 Beato (i wszyscy inni ze Strumykowej), dzisiaj zwalniam swoją rezerwację na mieszkanie w bloku D. Będę Wam jednak, niedoszli sąsiedzi, kibicował, bo sam kupuję mieszkanie na... Strumykowej (sic!), tylko 500 metrów bliżej - naprzeciwko kościoła, w firmie BMI. POzdrawiam. Trzymam za WAs kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norman Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 62.233.164.* 08.08.02, 12:29 Hej sąsiedzi, czy macie juz jakies informacje odnośnie wznowienia budowy? Tomek, jeśli mozesz to powiedz jakie mieszkanie zwolniłeś z rezerwacji, ile pokoi i jaki metraż, może sobie zamienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.polkomtel.com.pl 08.08.02, 14:50 Gość portalu: Norman napisał(a): > Hej sąsiedzi, czy macie juz jakies informacje odnośnie wznowienia budowy? > > > Tomek, jeśli mozesz to powiedz jakie mieszkanie zwolniłeś z rezerwacji, ile > pokoi i jaki metraż, może sobie zamienie. > A mógłbyś napisać jakie są warunki rezerwacji (ile PLN, co to gwarantuje i do czego zobowiązuje?) Pozdrawiam, Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norman Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 62.233.164.* 08.08.02, 12:33 Witam ponownie, czy macie jakies nowe informacje na temat rozpoczęcia budowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 193.0.75.* 09.08.02, 13:24 Witajcie, Rezerwacja była bezpłatna i do niczego nie zobowiązywała. Pierwotnie miał trwac najwyżej dwa tygodnie, pózniej należało wpłacić zaliczkę. W momencie, gdy prace stanęły, rezerwacje automatycznie stały się bezterminowe. To miły ruch ze strony Emmersona. W ogole obsługa była tam naprawdę bardzo dobra - miłe, kompetentne i życzliwe osoby. Szkoda, że musiałem zerwać współpracę... Zwolniłem 35 metrów w bloku D - bardzo ładne, słoneczne mieszkanie z narożnym oknem i ogromną wnęka, a właściwie garderoba w przepdokoju. Co do ewentualnych zmian w sytuacji - przestałem się tym interesować, ale często bywam w okolicy "naszej" budowy (kupiłem mieszkanie b. blisko stamtąd) i widzę, że na budowie nadal nic się nie dzieje. Pozdrawiam Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Energopol - Osiedle Strumykowa-budowa rusza? IP: *.plusgsm.pl 11.08.02, 10:33 Gość portalu: Tomek napisał(a): > Witajcie, > Rezerwacja była bezpłatna i do niczego nie zobowiązywała. Pierwotnie miał trwac > > najwyżej dwa tygodnie, pózniej należało wpłacić zaliczkę. W momencie, gdy prace > > stanęły, rezerwacje automatycznie stały się bezterminowe. To miły ruch ze > strony Emmersona. Wg pań z biura budowa rusza w poniedziałek no i teraz już panie nie przyjmują niezobowiązujących rezerwacji, tylko 40% od razu/60% do uzgodnienia. Na moje oko trochę ryzykowny układ, gdy proponowane mieszkanie nie mialo nawet stanu surowego zamknietego a bodajże brakowało nawet 1 piętra (coś mi się nie zgadzało z planami i to było jedyne wytłumaczenie). Pozdrawiam, Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Energopol - Osiedle Strumykowa - coś drgnęło IP: *.plusgsm.pl 16.08.02, 20:26 Gość portalu: Tomek napisał(a): > Co do ewentualnych zmian w sytuacji - przestałem się tym interesować, ale > często bywam w okolicy "naszej" budowy (kupiłem mieszkanie b. blisko stamtąd) i > > widzę, że na budowie nadal nic się nie dzieje. Coś drgnęło - dźwigi zmieniają położenie, a w barakach są jacys robotnicy (na oko z 4-5 osób) Pozdrawiam, Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norman Re: Energopol - Osiedle Strumykowa - coś drgnęło IP: 62.233.164.* 27.08.02, 16:59 Zasmucę was. Chcę sprzedać mieszkanie przy Odkrytej i kupic w BCB przy Strumykowej, jednak nic sie tam nie dzieję. Wiem, bo codziennie jadę i wrazam tamtędy z pracy. Zadnych ruchów na budowie, ż osób "żywych" widuje tylko ochroniarzy. Faktycznie dźwigi zmieniają pozycję, nie wiem z jakiego powodu, ale bynajmniej nie z powodu kontynuacji budowy. Mam jednak nadzieję na kontynuację budowy bo tamte bloki mi się bardzo podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eugene Re: Energopol - Osiedle Strumykowa - coś drgnęło IP: *.stock9.one.pl 28.08.02, 17:36 nie tylko Tobie sie podobaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Energopol - Osiedle Strumykowa - coś drgnęło IP: *.polkomtel.com.pl 29.08.02, 13:03 Wg Emersona blok D jest w obróbce przez elektryków. Co do bloku F, ze strony BCB ciągle nie wiadomo kiedy coś zaczną robić. Dzwigi faktycznie zmieniają pozycję, ale chyba dla picu, bo nie mam żadnych prac natury budowlanej. Jakby nie było, nawet jak dopieszczą blok D, to i tak nikogo nie wpuszcza na plac budowu, aby sobie pomieszkał - musieliby podzielić plac budowy na 2 części i z jednej z nich (D) dokonać odbioru, poza tym wyrównać teren, a na to sie nie zanosi. Widząc co się dzieje, stawiam marzec 2003. Pozdrawiam, Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norman Re: Energopol - Osiedle Strumykowa - coś drgnęło IP: 62.233.164.* 29.08.02, 13:15 Wczoraj jeszcze pod koniec dnia rozmawiałem z Małgorzatą Król z BCB , twierdzi że budowa ruszy lada chwila zarówno na bud. D i F. Termin realizacji planują na koniec stycznia początek lutego. Cały czas załatwiają formalności prawne i wchodzi ekipa na budowę(niestety ale przy powoływaniu nowego podmiotu jest b.dużo formalności i biurokracji). Jak będzie faktycznie to zobaczymy, mam nadzieję ze już nie będzie zadnych obsówek i dotrzymają ten termin, ja decyduje się dalej czekać., zobaczymy co z tego wyjdzie. Czy szanowni sąsiedzi podpisywaliście umowę kupna sprzedazy w formie aktu notarialnego czy jako umowa cywilno-prawna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norman Re: Energopol - Osiedle Strumykowa - coś drgnęło IP: 62.233.164.* 30.08.02, 12:05 Hej! Co taka cisza, nikomu nie zalezy na mieszkaniu??? Czy macie jakies niusy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: Energopol - Osiedle Strumykowa - coś drgnęło IP: *.altkom.com.pl 02.09.02, 08:53 Nie nastawiaj sie na mieszkanie na Strumykowej. Jest cisza, bo my juz zwiatpilismy w powodzenie tej inwestycji. Jestesmy caly czas zwodzeni terminami, a tak naprawde na budowie nic sie nie dzieje. Pewnie za inwestycje zabrala sie banda oszustow i kombinuja tylko jak wyciagnac od nas kase... Jak jeszcze nie siedzicie w tym bagnie, to sie w to nie pakujcie (dobra rada). A termin koniec stycznia (jak t optymistycznie przekazuje p. Krol) przy obecnej sytuacji jest - wiecej niz pewne - nierealny. Chyba ze zdarzy sie cud :-) Pozdrawiam, B Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Energopol - Osiedle Strumykowa-nic nie drgnęło IP: 212.51.202.* 16.09.02, 12:30 ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos BCB - Osiedle Strumykowa - coś drgnęło !!! IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 01.10.02, 17:28 Hm Mam dla was kilka informacji zdobytych w rozny sposob... Cos drgnelo... Wybrano wykonawce nowego - jakas firma z Kalisza,ale nazwy nie kojarze - ma podobno wejsc od przyszlej srody... Wiec poczekamy zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: no, nie wiem... IP: 193.0.75.* 03.10.02, 17:31 Witajcie niedoszli sąsiedzi! Ja niestety nie mogłem czekać i musiałem zrezygnować z pieknej kawalerki w bloku D... Nową kupiłem jednak kilkaset metrów dalej - też przy Strumykowej w BMI, więc Wasze/nasze bloki często oglądam (u mnie wciąż prace wykończeniowe). Ostatnio zaczęli się tam kręcić jacyś ludzie, ale większych zmian nie zauważyłem. NP. elewacja bloku D nadal jest pomalowana tylko w części - tak jak w czerwcu. Może rzeczywiście robią coś wewnątrz. Ale z drugiej strony, kiedy ja tam byłem w czerwcu, to w bloku D wszystkie instalacje były gotowe, a nawet zamontowano drzwi antywłamaniowe. Brakowało wykończenia niektórych klatek schodowych, niektórcyh balustart na balkonach itp. drobiazgów. Nie wiem więc, co tam mieliby jeszcze robić elektrycy. W każdym razie - mam nadzieję, że wszystko się dobrze skończy. Trzymam kciuki i nadal będę prowadził obserwacje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: proxy / 195.116.92.* 11.10.02, 15:40 Czy podpisać z nimi umowę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 195.117.5.* 15.10.02, 14:50 Z kim chcesz podpisywać umowę? Z tymi co obecnie siedzą w biurze BCB??? Nawet nie waż się o tym myśleć, a co dopiero robić. Jeżeli podoba ci się lokalizacja i mieszkanie i "nie pali" ci się z kupnem mieszkania, to poczekaj na wyjaśnienie sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norman Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 62.233.164.* 15.10.02, 15:05 No własnie a jak wygląda teraz sytuacja, bo przed wakacjami sie przymierzałem do zakupu tam mieszkania. Co prawda jeszcze nie kupiłem w innej lokalizacji ale jeżeli wartobyłoby poczekać to prosże o informację od lokatorów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 193.0.75.* 05.11.02, 14:47 Witajcie sąsiedzi! Chciałem Wam tylko powiedzieć, że na Strumykowej rzeczywiście coś drgnęło. Dzisiaj rano widziałem na dachu robotników. MOże wkrótce skończą? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 193.0.75.* 19.11.02, 17:23 Na bloku D maluja elewacje od strony wewnętrznej osiedla, na bloku F trwaja prace na dachu. Wszystko idzie w dobrym kierunku. Mam nadzieje, że wkrótce uda się Wam zamieszkać. Pozdrawiam i trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: proxy / *.polkomtel.com.pl 20.11.02, 09:57 Gość portalu: Tomek napisał(a): > Na bloku D maluja elewacje od strony wewnętrznej osiedla, na bloku F trwaja > prace na dachu. Wszystko idzie w dobrym kierunku. Mam nadzieje, że wkrótce uda > się Wam zamieszkać. Pozdrawiam i trzymam kciuki. Cześć, Na bloku D pojawił się wielki napis BCB, widac jakieś rusztowania. Jednak - a mieszkam obok - ruchu na tej budowie w okoliach budynku F nie widzę. Byc może te prace na dachu to zabezpieczenia przed zimą.Radziłbym jednak podejść ostrożnie do tematu i obserwowac, czy coś realnie się dzieje, czy też są to dziaałania pozorowane. Kiedys interesowałem sie budynkiem F i pani z BCB dała mi plany z mieszkaniem na 5-ym piętrze... - tymczasem nie mogę się oglądając budynek doliczyć takiego piętra! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gatsby Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.02, 23:01 Witam. Na dniach zamierzam podpisac umowe zakupu mieszkania na parterze w tym najstarszym (gotowym juz) bloku graniczącym z osiedlem Barc. Mam kilka pytan do osob ktore mieszkaja już w tym budynku: 1) kiedy zawiąże się wspólnota mieszkańców? co stoi na przeszkodzie temu, że dotychczas ona nie powstała? 2) czy ten teren przy mieszkaniach na parterze można by w jakiś sposób wykupić, żeby zrobić taką małą działkę jak mają ludzie z Barcu naprzeciwko? 3) na co zwrócić uwagę przy podpisywaniu umowy? 4) czy przewidywane jest podłączenie sieci internetowej w budynku? 5) jaki macie obecnie czynsz? czy przewiduje się zmniejszenie czynszu po zawiązaniu wspólnoty mieszkańców? 6) czy macie jakieś argumenty przeciw zakupowi mieszkania w tym bloku? :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gatsby Re: Energopol - Osiedle Strumykowa 22.11.02, 08:37 Wlaśnie się dowiedziałem, że jest to blok B - mieszkanie nr 4. Jesli ktos mieszka w tym budynku to bardzo prosze o odpowiedz na nurtujace mnie pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blewap Re: Energopol - Osiedle Strumykowa IP: 195.136.33.* 22.11.02, 11:51 Gość portalu: Gatsby napisał(a): > Witam. Na dniach zamierzam podpisac umowe zakupu mieszkania na parterze w tym > najstarszym (gotowym juz) bloku graniczącym z osiedlem Barc. Mam kilka pytan do > > osob ktore mieszkaja już w tym budynku: > 1) kiedy zawiąże się wspólnota mieszkańców? co stoi na przeszkodzie temu, że > dotychczas ona nie powstała? Zarząd Wspólnoty mamy zamiar powołać jeszcze w tym roku. Teraz głównie opóźnia nas brak wystarczającej ilości prawników w naszym gronie. :) > 2) czy ten teren przy mieszkaniach na parterze można by w jakiś sposób wykupić, > > żeby zrobić taką małą działkę jak mają ludzie z Barcu naprzeciwko? Z tego co wiem, deweloper coś takiego obiecuje, ale prawda jest taka, że bez zgody wspólnoty terenu nie wykupisz. Będzie być może mowa o dzierżawie lub wykupie ale pod warunkiem spełnienia określonych warunków (jednolity sposób zagospodarowania terenu wokół bloku itp.). > 3) na co zwrócić uwagę przy podpisywaniu umowy? Ciężko mi podpowiedzieć, nie jestem prawnikiem... > 4) czy przewidywane jest podłączenie sieci internetowej w budynku? Na razie nie ma o tym mowy - myślę, że dopóki zarządzania osiedlem nie przejmie wspólnota nic się nie zmieni. Deweloper miał rok by coś zrobić i nie zrobił. > 5) jaki macie obecnie czynsz? czy przewiduje się zmniejszenie czynszu po > zawiązaniu wspólnoty mieszkańców? Z ochroną 516 zł za 66m2. Czy będzie mniejszy? Mam nadzieję. :) > 6) czy macie jakieś argumenty przeciw zakupowi mieszkania w tym bloku? :) Deweloper od wybudowania nic nie robi, na usunięcie usterek czekam prawie rok. Trochę tu namieszało bankructwo wykonawcy, ale w końcu co to mnie obchodzi? Generalnie we wspólnocie cała nadzieja, bo deweloper blok wybudował i teraz ogranicza się do inkasowania czynszu, nie robiąc nic żeby poprawić lub choćby utrzymać jakość życia na osiedlu (próśb o różne usprawnienia nie spełnia zasłaniając się niereprezentatywnością :) proszących). Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś