Gość: Vejica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 14:41 jak w temacie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ola Re: Po ile jest m2 na Derbach X IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 15:00 Ceny wahają się od 5200 do 6000 za metr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zniesmaczony Re: Po ile jest m2 na Derbach X IP: 62.29.248.* 15.09.06, 15:06 To jest dla mnie niepojetnie absolutnie, w tak beznadziejnym miejscu tyle forsy. Skad Ci ludzie w ogole biora takie pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: Po ile jest m2 na Derbach X IP: 195.42.249.* 15.09.06, 15:10 z banku na 30-40 lat :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosienka1981 Re: Po ile jest m2 na Derbach X IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 15:10 To akurat nieprawda. Ja mam zarezerwowane mieszkanie za 4600/m2. Dodam tylko, że ieszkanie jest b. duże, więc może dlatego cena jest niższa. Wydaje mi się, że DD chyba w tej inwestycji nie sprzedaje drożej niż po 5kPLN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: Po ile jest m2 na Derbach X IP: 195.42.249.* 15.09.06, 15:33 wlasnie, ze po 5.800 smiechu warte... Derby 10 byłem u nich na miejscu w biurze Odpowiedz Link Zgłoś
dskowronski Re: Po ile jest m2 na Derbach X 16.09.06, 20:40 Prognozowano, że po wejściu Polski do UE ceny mieszkań wzrosną o 100% w ciągu 10 lat. No i wzrosły, tyle że w przypadku Białołęki trwało to 6 lat z czego dopiero 2 jesteśmy w Unii. Gdy Dom Development zaczął sprzedawać mieszkania na Derby I (był to bodajże rok 2000), to mieszkania zaczynały się od 2200 z VATem (partery). A gdy ja kupowałem w siepniu zeszłego roku mieszkanie na Derby VI, to płaciłem 3030 z VATem (piętro, partery były tańsze o jakieś 200 - 300 zł - dokładnie nie pamiętam). Nota bene mój kolega kupił parę tygodni temu mieszkanie na Bródnie za niecałe 4000 za m2 z VATem - Edbud - inwestycja przy Rembielińskiej (to ta, na której przejechał się niesławny Warinvewst). Lokalizacji chyba nie ma co porównywać. P.S. Na stronie DD wciąż jest w sprzedaży tylko Derby VIII. O Derby X kompletna cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
herox Re: Po ile jest m2 na Derbach X 15.09.06, 15:42 Ludzie!! Nie narzekajcie na ceny tylko Brać, kupować, pędzić, zamawiać, rezerwować, wpłacać, negocjować, nalegać... I to szybko, teraz, już, bo później już nie będzie, wykupią, podniosą, zabronią, sprzedadzą, nie pozwolą, zabiorą... Później cena przytłoczy, zamroczy, podskoczy, osaczy, nie przebaczy, mózg zlasuje, wykasuje, ucieknie, przemknie... Radzę na serio wziąć powyższe prognozy. Odpowiedz Link Zgłoś
doradca-finansowy Re: Po ile jest m2 na Derbach X 15.09.06, 17:01 Herox ma rację, a ja pomogę sfinansować kazdą kwotę kredytu! Odpowiedz Link Zgłoś
herox Re: Po ile jest m2 na Derbach X 15.09.06, 17:46 > a ja pomogę sfinansować kazdą kwotę kredytu! I o to właśnie chodzi. To jest prawdziwie obywatelska postawa. Dzięki takim jak Wy, towarzyszu, nasze społeczeństwo czeka świetlana przyszłość!!! Odpowiedz Link Zgłoś
poszi Re: Po ile jest m2 na Derbach X 15.09.06, 17:53 > Dzięki takim jak Wy, towarzyszu, nasze społeczeństwo czeka świetlana > przyszłość!!! Tak jest. Gierek już pokazał, że długi to dobra rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Po ile jest m2 na Derbach X IP: *.chello.pl 15.09.06, 19:41 no to co zrobic,zeby kupic mieszkanie??ceny sa szalone.ostatnio widzialam kawalerke na brodnie,25m za 170tys pln!w starym blokersie na 7pietrze.do remontu.mi udalo sie w tym roku kupic w ząbkach po 3300 brutto,i w grudniu przeprowadzka.ale takich mieszkan juz nie ma!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jaqbek2 Re: Po ile jest m2 na Derbach X 15.09.06, 20:19 Wiele inwestycji finansuje się z kredytu. Jeśli inwestycja nabiera wartości szybciej, niż rosną odsetki, to chyba się opłaca, prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alto Re: Po ile jest m2 na Derbach X IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 20:28 Za takei pinieadze nei opałąc sie kupowac meiszkania ceny ieszkan sa pzrewartosciowane w stosunku do wartości domów za cene mieszkania mozna pobudoac lub kupic przyzwoity dom. Predzej czy pózniej to domy beda lepsza lokata kapitału niz mieszkanie! Odpowiedz Link Zgłoś
poszi Re: Po ile jest m2 na Derbach X 15.09.06, 20:55 > Wiele inwestycji finansuje się z kredytu. Jeśli inwestycja nabiera wartości > szybciej, niż rosną odsetki, to chyba się opłaca, prawda ? Kombinujesz tak samo, jak Gierek :) Poważnie, zagraniczne kredyty miały w zamyśle pobudzić gospodarkę przez wzrost konsumpcji, a dodatkowo inwestycje miały poprawić dochody z eksportu, za które długi miały być spłacone. Zachód zaś wręcz prosił się o wzięcie krydytów, a stopy były niskie. Potem jednak plany oprócz niewydolności socjalizmu pokrzyżował kryzys naftowy, wzrost stóp i dekoniunktura zagranicą. Nieruchomości to inwestycja tylko, gdy się je wynajmuje. Inaczej to taka "inwestycja" jak kupienie złota. A obecnie wynajem nie jest zaś w stanie pokryć w większości przypadków kosztów odsetek, więc wzrost cen to jedyna szansa na zarobek. A licząc na wzrost cen można się przeliczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
jaqbek2 Re: Po ile jest m2 na Derbach X 17.09.06, 00:24 W mojej sytuacji miałem na myśłi to, że zbierając na mieszkanie, w życiu zapewne bym sobie go nie kupił, bo jego cena by rosła szybciej, niż wartość kredytu. Zatem lepiej teraz wziąc kredyt na mieszkanie, które będzie za x lat warte przynajmniej 150 % tego, co teraz. O ile nie więcej Odpowiedz Link Zgłoś
herox Re: Po ile jest m2 na Derbach X 18.09.06, 11:03 > Zatem lepiej teraz wziąc kredyt na mieszkanie, które będzie za x lat warte > przynajmniej 150 % tego, co teraz. O ile nie więcej W tym wzorze należy podstawić x = 1 rok Takie są szacunki ekspertów, którzy rzadko się mylą. Głowa do góry, nie narzekać, kupować i już. Odpowiedz Link Zgłoś