Dodaj do ulubionych

Po ile jest m2 na Derbach X

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 14:41
jak w temacie
Obserwuj wątek
    • Gość: ola Re: Po ile jest m2 na Derbach X IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 15:00
      Ceny wahają się od 5200 do 6000 za metr
      • Gość: Zniesmaczony Re: Po ile jest m2 na Derbach X IP: 62.29.248.* 15.09.06, 15:06
        To jest dla mnie niepojetnie absolutnie, w tak beznadziejnym miejscu tyle
        forsy. Skad Ci ludzie w ogole biora takie pieniadze.
        • Gość: antek Re: Po ile jest m2 na Derbach X IP: 195.42.249.* 15.09.06, 15:10
          z banku na 30-40 lat :)
        • Gość: gosienka1981 Re: Po ile jest m2 na Derbach X IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 15:10
          To akurat nieprawda. Ja mam zarezerwowane mieszkanie za 4600/m2. Dodam tylko,
          że ieszkanie jest b. duże, więc może dlatego cena jest niższa.
          Wydaje mi się, że DD chyba w tej inwestycji nie sprzedaje drożej niż po 5kPLN
          • Gość: antek Re: Po ile jest m2 na Derbach X IP: 195.42.249.* 15.09.06, 15:33
            wlasnie, ze po 5.800
            smiechu warte...
            Derby 10
            byłem u nich na miejscu w biurze
            • dskowronski Re: Po ile jest m2 na Derbach X 16.09.06, 20:40
              Prognozowano, że po wejściu Polski do UE ceny mieszkań wzrosną o 100% w ciągu 10 lat. No i wzrosły, tyle że w przypadku Białołęki trwało to 6 lat z czego dopiero 2 jesteśmy w Unii.

Gdy Dom Development zaczął sprzedawać mieszkania na Derby I (był to bodajże rok 2000), to mieszkania zaczynały się od 2200 z VATem (partery). A gdy ja kupowałem w siepniu zeszłego roku mieszkanie na Derby VI, to płaciłem 3030 z VATem (piętro, partery były tańsze o jakieś 200 - 300 zł - dokładnie nie pamiętam).

Nota bene mój kolega kupił parę tygodni temu mieszkanie na Bródnie za niecałe 4000 za m2 z VATem - Edbud - inwestycja przy Rembielińskiej (to ta, na której przejechał się niesławny Warinvewst). Lokalizacji chyba nie ma co porównywać.

P.S. Na stronie DD wciąż jest w sprzedaży tylko Derby VIII. O Derby X kompletna cisza.
    • herox Re: Po ile jest m2 na Derbach X 15.09.06, 15:42
      Ludzie!! Nie narzekajcie na ceny tylko
      Brać, kupować, pędzić, zamawiać, rezerwować, wpłacać, negocjować, nalegać...
      I to szybko, teraz, już, bo później już nie będzie, wykupią, podniosą,
      zabronią, sprzedadzą, nie pozwolą, zabiorą...
      Później cena przytłoczy, zamroczy, podskoczy, osaczy, nie przebaczy, mózg
      zlasuje, wykasuje, ucieknie, przemknie...

Radzę na serio wziąć powyższe prognozy.
      • doradca-finansowy Re: Po ile jest m2 na Derbach X 15.09.06, 17:01
        Herox ma rację,
        a ja pomogę sfinansować kazdą kwotę kredytu!
        • herox Re: Po ile jest m2 na Derbach X 15.09.06, 17:46
          > a ja pomogę sfinansować kazdą kwotę kredytu!

I o to właśnie chodzi.
          To jest prawdziwie obywatelska postawa.
          Dzięki takim jak Wy, towarzyszu, nasze społeczeństwo czeka świetlana
          przyszłość!!!
          • poszi Re: Po ile jest m2 na Derbach X 15.09.06, 17:53
            > Dzięki takim jak Wy, towarzyszu, nasze społeczeństwo czeka świetlana
            > przyszłość!!!

Tak jest. Gierek już pokazał, że długi to dobra rzecz.
            • Gość: www Re: Po ile jest m2 na Derbach X IP: *.chello.pl 15.09.06, 19:41
              no to co zrobic,zeby kupic mieszkanie??ceny sa szalone.ostatnio widzialam
              kawalerke na brodnie,25m za 170tys pln!w starym blokersie na 7pietrze.do
              remontu.mi udalo sie w tym roku kupic w ząbkach po 3300 brutto,i w grudniu
              przeprowadzka.ale takich mieszkan juz nie ma!!!
            • jaqbek2 Re: Po ile jest m2 na Derbach X 15.09.06, 20:19
              Wiele inwestycji finansuje się z kredytu. Jeśli inwestycja nabiera wartości
              szybciej, niż rosną odsetki, to chyba się opłaca, prawda ?
              • Gość: alto Re: Po ile jest m2 na Derbach X IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 20:28
                Za takei pinieadze nei opałąc sie kupowac meiszkania ceny ieszkan sa
                pzrewartosciowane w stosunku do wartości domów za cene mieszkania mozna
                pobudoac lub kupic przyzwoity dom. Predzej czy pózniej to domy beda lepsza
                lokata kapitału niz mieszkanie!
              • poszi Re: Po ile jest m2 na Derbach X 15.09.06, 20:55
                > Wiele inwestycji finansuje się z kredytu. Jeśli inwestycja nabiera wartości
                > szybciej, niż rosną odsetki, to chyba się opłaca, prawda ?

Kombinujesz tak samo, jak Gierek :) Poważnie, zagraniczne kredyty miały w
                zamyśle pobudzić gospodarkę przez wzrost konsumpcji, a dodatkowo inwestycje
                miały poprawić dochody z eksportu, za które długi miały być spłacone. Zachód
                zaś wręcz prosił się o wzięcie krydytów, a stopy były niskie. Potem jednak plany
                oprócz niewydolności socjalizmu pokrzyżował kryzys naftowy, wzrost stóp i
                dekoniunktura zagranicą.

Nieruchomości to inwestycja tylko, gdy się je wynajmuje. Inaczej to taka
                "inwestycja" jak kupienie złota. A obecnie wynajem nie jest zaś w stanie pokryć
                w większości przypadków kosztów odsetek, więc wzrost cen to jedyna szansa na
                zarobek. A licząc na wzrost cen można się przeliczyć.
                • jaqbek2 Re: Po ile jest m2 na Derbach X 17.09.06, 00:24
                  W mojej sytuacji miałem na myśłi to, że zbierając na mieszkanie, w życiu zapewne
                  bym sobie go nie kupił, bo jego cena by rosła szybciej, niż wartość kredytu.
                  Zatem lepiej teraz wziąc kredyt na mieszkanie, które będzie za x lat warte
                  przynajmniej 150 % tego, co teraz. O ile nie więcej
                  • herox Re: Po ile jest m2 na Derbach X 18.09.06, 11:03
                    > Zatem lepiej teraz wziąc kredyt na mieszkanie, które będzie za x lat warte
                    > przynajmniej 150 % tego, co teraz. O ile nie więcej

W tym wzorze należy podstawić x = 1 rok
                    Takie są szacunki ekspertów, którzy rzadko się mylą.
                    Głowa do góry, nie narzekać, kupować i już.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka