Dodaj do ulubionych

Sprzedający - pochwalcie się

20.10.06, 11:24
Sprzedający - pochwalcie się ile udało wam się wziąć za swoje mieszkanko.
Wpisujcie ceny ofertowe i transakcyjne.
Wybierzmy kupującego-jelenia roku.
Obserwuj wątek
    • yapkovitz Re: Sprzedający - pochwalcie się 20.10.06, 11:31
      Nie ma co sie chwalic wzialem za malo, w marcu sprzedalem moje mieszkanie za
      160 tys zł, a teraz identyczne, na tym samym osiedlu, sa w cenie od 220 tys zł
      do 250 tys zł. Czuje sie wiec jak jelen wsrod sprzedajacych:)a i zona mi to
      ciagle wypomina, ciezko z tym zyc:)
      • jan-w Re: Sprzedający - pochwalcie się 20.10.06, 11:37
        Pociesz się trochę, że te 220-250 tysięcy, to zapewne ceny ofertowe.
        • Gość: zambrok Re: Sprzedający - pochwalcie się IP: *.crowley.pl 20.10.06, 11:48
          Dla testu zarzadałem 400 tys na bródnie za nowe mieszkanie 2 pokojowe.
          Zdziwiłem się bardzo bo mam chetnych i sam teraz nie wiem co mam robić...
          • yapkovitz Re: Sprzedający - pochwalcie się 20.10.06, 11:59
            Pocieszam sie jak tylko moge:) ale faktycznie po tyle sa sprzedawane te
            mieszkania. Ostatnio rozmawialem z developerem, ktory powiedzial im pare
            zaskakujacy prawd ale i zarazem oczywistych:
            - drozeja grunty, dlatego tez ceny mieszkan ida w gore,
            - ludzie kupuja wszystko, dlatego nie wie czy sie oplaca dalej budowac
            solidnie, bo i tak sprzeda to co wybuduje,
            - brakuje materialow budowlanych,
            - brakuje fachowcow, a ci ktorzy sa zadaja wiekszych stawek niz w ubieglym
            roku, dlatego tez drozeja mieszkania,
            na koniec stwierdzil ze mimo ze tak ceny ida w gore, to ten interes przestaje
            sie oplacac. Ciekawe jaka jest bariera oplacalnosci dla developera?
            • Gość: zambrok Re: Sprzedający - pochwalcie się IP: *.crowley.pl 20.10.06, 12:13
              Developer od którego kupilem mieszkanie ma 50% z kazdego metra do kieszeni. I
              wiem to od jego pracownika z dz. ksiegowosci. Niektore branze marzą o takiej
              rentowności.
              • Gość: johnny Re: Sprzedający - pochwalcie się IP: 217.8.161.* 20.10.06, 13:09
                wszystko co powyzej to pewnie prawda. z jednej strony spore marze na bierzacych
                projektach, z drugiej strony: jesli deweloper sprzedal projekt w
                wiekszosci "inwestorom" a teraz musi kupowac grunt po wyzszej cenie pod projekt
                2, to jego ryzyko jest ze sprzedaz projektu 2 zbiegnie sie z inwestorami
                sprzedajacymi mieszkanka z projektu 1. dlatego niektorzy deweloperzy juz nie
                zgadzaja sie na cesje.
              • Gość: znudzony Re: Sprzedający - pochwalcie się IP: *.chello.pl 20.10.06, 13:15
                Park Leśny czy ZZ ?
            • thelima Re: Sprzedający - pochwalcie się 20.10.06, 13:04
              Kitu Ci nawciskał ten developer.

Poza jednym stałym kosztem (ceną gruntu) nic nie różni się w pracy developera
              w Wawie czy Mławie. W Mławie opłaca się stawiać mieszkania za 2000-2200pln/metr
              a temu się nie opłaca po 6000-10000pln/metr... Jaasne. Słuchaj go dalej... :)))

Mieszkania drożeją z jednego, jedynego powodu - dużego popytu. To co mówił ten
              developer to głupoty... Zmaleje popyt - spadną ceny - i dalej będzie się to
              opłacało.

• yapkovitz Re: Sprzedający - pochwalcie się 20.10.06, 13:23
                Piszes ze nic sie nie rozni?:)
                To dlaczego firmy budowalne w Warszawie inwestuja w billbordy, z ktorych mozemy
                sie dowiedziec ze poszukaja roznych fachowcow a najlepiej cale ekipy. MOj
                szwagier pracuje u innego developera, niz ten z ktorym rozmawialem, zajmuje sie
                wlasnie kontaktami z podwykonawcami, mowi ze jest tragedia pod tym wzgledem,
                nie ma komu budowac mieszkan w Warszawie, a jezeli juz znajdzie podwykonawce to
                zadaja sporej kasy za uslugi. Poszukuja wrecz juz pojedynczych fachowcow, np. z
                Mlawy, ale takim sie nie oplaca przyjechac do Warszawy robic, bo co z tego ze
                zarobi, ale musi czesc pieniedzy przeznaczyc na zycie w wielkim miescie.
                Powstalo bledne kolo.
                • Gość: thelima Re: Sprzedający - pochwalcie się IP: *.bas.roche.com 20.10.06, 14:39
                  A myślisz, że ludzie tylko z Wawy wyjechali? Zapewniam Cię, że pod tym względem
                  developerzy w przysłowiowej Mławie nie mają wcale lepiej niż w Wawie. Mam
                  teściów mieszkających 120km od Wawy - większość budowlańców zgadnij gdzie
                  pracuje (o ile nie wyjechała na zachód)?

thelima
    • herox Re: Sprzedający - pochwalcie się 20.10.06, 13:33
      Czy możemy sprowadzić wątek do przechwałek, kto ile wziął za lokal, zamiast po
      raz kolejny rzucać argumenty za/przeciw wzrostowi cen?
      Ceny rosną i nikt poza rynkiem tego nie zmieni.
    • Gość: janek Re: Sprzedający - pochwalcie się IP: 194.246.124.* 20.10.06, 15:58
      Myślę, że wygram konkurs... Jakie są nagrody?

Sprzedałem 97 m za 1.050.000 zł. Cena ofertowa: 1.100.000 zł. Nie sądziłem, że
      to możliwe, ale jedank!

Dziwię się ludziom, którzy ode mnie kupili za taką kasę, ale cóż, nie
      wzbraniałem się :-)
      • herox Re: Sprzedający - pochwalcie się 20.10.06, 16:05
        Gość portalu: janek napisał(a):

> Myślę, że wygram konkurs... Jakie są nagrody?
        >
        > Sprzedałem 97 m za 1.050.000 zł. Cena ofertowa: 1.100.000 zł. Nie sądziłem,
        że
        > to możliwe, ale jedank!
        >
        > Dziwię się ludziom, którzy ode mnie kupili za taką kasę, ale cóż, nie
        > wzbraniałem się :-)

Gratulacje!
        A jaka lokalizacja?
        • Gość: janek Re: Sprzedający - pochwalcie się IP: 194.246.124.* 20.10.06, 16:53
          Ursynów
      • Gość: Reflektor2 Re: Sprzedający - pochwalcie się IP: *.crowley.pl 20.10.06, 16:18
        Czy może na Mickiewicza?
        • Gość: janek Re: Sprzedający - pochwalcie się IP: 194.246.124.* 20.10.06, 16:55
          Nie na Mickiewicza. Na Ursynowie.
          • raffy2 Re: Sprzedający - pochwalcie się 20.10.06, 19:13
            rzeczywiscie mocny faworyt. a moze ktos zna kupca na dobrze wyposazone 63 metry
            na Kabatach za... 650.000?
    • Gość: Misio Re: Sprzedający - pochwalcie się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.06, 20:01
      A ja sprzedalem swoja zatechla kawalerke w suterenie na Wierzbnie za rowniotki
      milion zlotych, a do tego corka kupujacego zobowiazana jest (NOTARIALNIE!) do
      swiadczenia roznych uslug na ma rzecz co najmniej 3 razy tygodniowo. Malo tego
      tak zarobione srodki ulokowalem w nowy projekt Pirelli - "Galaxy Apartments" i
      na etapie dziury w ziemi nabylem luksusowy apartament jednopokojowy w
      Rzeszowie, a jak wiemy tam beda ceny takie jak w Tokio samym przy palacu
      cesarskim albo innym placu czerwonym, wiec tylko licze ile na tej inwestycji
      zarobie. A poki co pocieszam sie ze jesien ciepla i w mym kartonie przejsciowym
      zbyt nie wieje! Pozdrawiam goraco!
    • Gość: Jan Re: Sprzedający - pochwalcie się IP: *.spray.net.pl 22.10.06, 11:03
      Odkryta tarchomin wystawione 45m2 za 370tys.Poszło za
      360tys.bezposrednio.miejsce parkingowe,piwnica.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka