Gość: Ona IP: *.bchsia.telus.net 21.11.06, 19:22 Czy ktos byl badz jest zaineresowany inwestycja firmy Arche - Osiedle Albatrosow, ul. Rybitwy? Prosze o uwagi, opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bercia Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.aster.pl 11.12.06, 17:38 Witam, ja kupiłam mieszkanko na tym osiedlu i .....jeszcze nie wiem, co z tego będzie. pozdrawiam. Bercia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: 81.210.16.* 25.07.08, 13:41 Panowie Panie , opowiemy historie z Arche.... przed podpisaniem umowy osiedle w Piasecznie miało miec obok bloków plac zabaw przepompownie i śmietnik na osiedlu jak przyszło co podpisywania aktów odłączyli nam niewielki kawałek ziemi ten co miał być na plac zabaw nie dość tego Przepopownia znalazła sie nie na naszym terenie takżę śmietnik. A deweloper wyglądał na solidnego , A teraz można go porównać do najgorszych szchrajów Deweloperów na rynku. Uważajcie na nich ..... Bo przed podpisaniem umowy mówią cio innego , a póżniej może się okazać całkiem coś innegoo ....Szachraje i tyle >!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
shirley74 Re: Arche, Osiedle Albatrosów 11.12.06, 19:20 Bylismy zainteresowani, ale ostatecznie stwierdzilismy ze zbyt blisko Puławskiej i zrezygnowalismy.Poza tym dla nas ponad 1,5 roku czekania to było za długo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bercia Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.aster.pl 12.12.06, 11:06 Szukam sąsiadów !!! czy tylko ja zdecydowałam się na ten szalony zakup w Arche? Póki co, dziura w ziemi się powiększa, a jak zima nie dopisze to będą przed czasem z tą budową:-))ale w to oczywiście nie wierzę. Myślę, ze pomysł zebrania się wspólnie i pilnowania budowy "naszego" osiedla to dobra sprawa. Z niecierpliwością czekam na kontakt z przyszłymi sąsiadami. W końcu co kilka głów to nie jedna. Pozdrawiam. Bercia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: 195.85.249.* 13.12.06, 14:06 Ja tez tam nabylem mieszkanie, juz zbrojenie kęcą, nie jest tak zle tylko , ż eArche zawsze tak opieszale dziala, Poza tym harmonogram platności to skandal...ale i tak sie zdecydowalem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bercia Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.acn.waw.pl 15.12.06, 17:10 Widzę, za mało nas....ech, może ktoś się jeszcze przyłączy. Zastanawiam się czy stan "zero" wykona Arche do końca grudnia. Od tego zależy kolejna wpłata. Pozdrawiam. Bercia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.onecik.pl 15.12.06, 23:12 Wiem, że nie niestety nie wykona do konca roku.. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jana Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 17:32 Szukam sąsiadów, pomysł pilnowania jest dobry, ale wpływu chyba żadnego nie będziemy mieć póki co jest dobrze, harmonogram wpłat świadczyć może o trudnościach Arche Jana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bercia Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: 81.210.116.* 02.01.07, 13:09 Teoretycznie stan "zero" jest. Zobaczymy jakie niespodzianki szykuje nam Arche w 2007 roku. Wg. bandyckiego terminu spłat, powinni się obłowić do końca 2006 i ruszyć z inwstycją. Pozdrawiam. Bercia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eastwood Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.eeft.com 09.01.07, 17:25 Dołączam się do klubu! Co do terminu spłat zgadzam się w 100%. Obecnie mieszkam niedaleko, więc zaglądam na budowe co jakis czas, zeby sprawdzić jak im idzie i musze powiedzieć, że tempo jest nie najgorsze. Zaczynają wylewać beton na ściany parteru bo garaże we wszystkich 3 budynkach już stoją! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alena Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.171.64.194.crowley.pl 26.04.07, 10:13 Witam!Własnie chce kupic tam mieszkanko ale wciaz czekam na podpisanie umowy przedwstępnej sprzedaży... nie wiem co z tego bedzie, ale chetnie dołacze do pilnowania tej budowy ;)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bulion Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: 188.33.94.* 02.10.09, 08:54 madżonga Odpowiedz Link Zgłoś
tmi11 Re: Arche, Osiedle Albatrosów 03.01.07, 09:54 Gratuluje zakupu. Mieszkam obok i z ciekawością obserwuję tą inwestycję. Sam się zastanawiam nad drugim etapem bo moim zdaniem będzie fajniejszy bo dalej od Puławskiej :) Pozdrawiam i życzę powodzenia. tmi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bercia Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: 81.210.116.* 24.01.07, 12:03 Jak widać za oknem, należy spodziewać się zatrzymania budowy. Akurat to co nadrobili, teraz poczeka sobie na wiosnę:-)) Cieszę się, że mój stan "zerowy" jest skończony. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polmos Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.chello.pl 05.02.07, 20:55 My tez tam dokonalismy zakupu i co jakis czas zerkamy na plac budowy. Jak na razie, robota idzie z gazem : ) Pozdrowienia dla sasiadow Odpowiedz Link Zgłoś
agatoska Re: Arche, Osiedle Albatrosów 12.03.07, 12:48 Witam, Właśnie zastanawiam się nad kupnem mieszkania, chyba jednego z ostatnich.... Mam pytanie do "już zdecydowanych" czy to nie za blisko Puławskiej, czy nie jest tam strasznie głośno??? Pozdr, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bercia Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.acn.waw.pl 12.03.07, 13:31 Kochana, a gdzie teraz nie jest głośno?:-)) Tak na serio, to wydaje mi się, że nie będzie źle. Mieszkam niedaleko, w podobnej odległości od Puławskiej i tylko w nocy, jak szaleją na motorach to czasem coś usłyszę. Poza tym, jest OK. Uważam, że ta lokalizacja jest 10 i dlatego zdecydowałam się kupić tu mieszkanie. Wychowałam się na Ursynowie i to jedyne miejsce, które spodobało mi się z nowych inwestycji. Pozdrawiam. Bercia Odpowiedz Link Zgłoś
agatoska Re: Arche, Osiedle Albatrosów 12.03.07, 14:00 Dzięki:) tylko "moje" mieszkanie było by w budynku A czyli najbliżej Puławskiej, wolałabym w C ale już nie ma... ale dziękuję za pocieszenie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnes Czy ktos chce sprzedac mieszkanie w tej inwestycji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.09, 14:23 A moze ktos jednak chciałby sprzedac swoje mieszkanie o powierzchni ok 60 m w tym miejcu? Proszę o kontakt: wojcik.agn@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: 213.134.135.* 13.03.07, 10:14 Witam, Jeżeli chodzi o nowe inwestycje na Ursynowie, to chyba osiedla najbardziej kameralnie wygląda ze wszystkich pozostałych. My kupiliśy w budynku A i myślę że jest lepiej niż w C bo przynajmniej nikt sobie do okien nie będzie zaglądał i zawsze jakaś prywatność będzie zachowana -))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eastwood Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.eeft.com 26.03.07, 14:35 To witam sąsiadkę z budynku A :-) Które piętro? Ja mam mieszkanie na parterze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polmos Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.chello.pl 02.04.07, 20:27 Alo, alo, tu drugie piętro w A :) Pozdrawiamy sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: 213.134.135.* 10.04.07, 11:44 Witam, Drugie piętro z tej strony budynek A-)))) pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polmos Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.wsz-pou.edu.pl 12.09.07, 11:29 czyli może okazać się, że będziemy sąsiadami przez ścianę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.aster.pl 13.04.07, 19:01 Witam, klania sie, najprawdopodobniej przyszly sasiad. Obecnie mieszkania te sprzedaje firma Art house. Czy mozna kupowac, jest solinda itd? Moze jakies uwagi? Dziekuje z gory i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maliborek RE: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.ikea.com 10.05.07, 07:48 czesc; z halas z lotniska?; bylem pewnego razu w porannych godzinach i samoloty czesto przelatywaly doslownie tuz nad osiedlem ladujac!!! trzeba wziasc to pod uwage :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bercia_ Re: RE: Arche, Osiedle Albatrosów IP: 81.210.116.* 14.05.07, 11:15 Co do samolotów, to owszem czasami jak remontują pasy na lotnisku, wtedy latają jak chcą i faktycznie nad tym terenem też. Przeważnie jest spokojnie. Bardziej o hałas puławskiej bym się martwiła niż o samoloty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polmos Re: RE: Arche, Osiedle Albatrosów IP: 217.153.207.* 15.05.07, 12:25 Miejmy nadzieję, że ten hotel przy Puławskiej wytłumi hałas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bercia Re: RE: Arche, Osiedle Albatrosów IP: 81.210.116.* 13.06.07, 09:41 Okna już są prawie wszędzie. Szkoda, że Arche nie ma szczegółowych planów - czy to możliwe? Poprosiłam Panią w biurze o dokładne plany mieszkania, żeby sobie coś już zaplanować, chociaż wstępnie, a tu ....niespodzianka. Pani nie dysponuje szczegółowymi planami mieszkań. Mam się opierać tylko na słabym ksero (załączonym do umowy zakupu) i sobie policzyć powierzchnie, które mnie interesują. Chyba żart..... A czy Wam drodzy sąsiedzi udało się zdobyć plany i nanieść jakieś poprawki??? Pozdrawiam. Bercia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eastwood Re: RE: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.eeft.com 18.06.07, 09:56 Ja uzyskałem taką samą odpowiedź i na razie bazuje na tych "ogólnych" planach - dodatkowo przeniosłem je do komputera z zachowaniem wymiarów. Co do ewentualnej zmiany rozkładu mieszkania to ja będę robił to na 100% ale czekam aż dostane od nich szczegółowe plany (mam nadzieje, ze nastapi to przed odbiorem mieszkania:). Czy ktoś ma przypadkiem informacje o planowym oddaniu mieszkań? To, że nastapi to wcześniej niż zakładano jest oczywiste ale ciekawy jestem o ile. Nie wiem czy zauważyliście ale okno sprawiaja wrażenie drewnianych a nie jak było na wizualizacjach plastykowych. Nie ma jednak pewności ponieważ są zabezpieczone taśmami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bercia termin oddania mieszkań IP: 81.210.116.* 21.06.07, 11:48 Z wczorajszej mojej korespondencji z Arche wynika, że być może nawet koniec roku jest realny:-)) a wizyty na budowie ponoć będą "oficjalnie" możliwe po wakacjach. Pozdrawiam. Sąsiadka z B1 Odpowiedz Link Zgłoś
patiaimarcin Witam Sąsiadów 17.11.07, 19:59 Hello! Pati i Marcin z A1 Mieszkanie kupiłam 2 dni temu i juz nie mogę się doczekać terminu oddania! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bercia Wykończenie lokalu mieszkalnego - z umowy IP: 81.210.116.* 25.06.07, 08:40 Hejka, aż sprawdziłam jeszcze raz treść umowy i jest tam napisane: - instalacje ciepłej i zimnej wody - piony kanaliz. z ruru PVC - centralne ogrzewanie łącznie z grzejnikami PURMO lub równorzędnymi, zawory termostatyczne i ceipłomierze, - wentylacja grawitacyjna, - instalacja elektryczna, - intstalacja letewizyjna, telefoniczna i domofony, - stolarka okienna drweniana bez parapetów wewnętrznych, - drzwi zewnętrzne antywłamaniowe, - ściany działowe murowane bez ościeżnic i drzwi wewnętrznych, - podłoża pod posadzki wylewka betonowa, - tynki wewnętrzne gipsowe kat. III w pokojach - tynk cementowy w łazienkach i toaletach. Jest również adnotacja, że " Strony dopuszczają zastosowanie innych rozwiązań niż zawarte w opisie - tylko szkoda, że My właściciele nie możemy dokonywać żadnych zmian na etapie budowy. Nie bardzo się znam na budowie, ale czy to oznacza, że ogrzewanie podłogowe w łazience np. moge zrobić na tym co będzie, czy trzeba będzie rozwalać tę betonową posadzkę??? Pozdrawiam, Sąsiadka z B1 Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ke Re: Arche, Osiedle Albatrosów 18.06.07, 14:21 Pozdrawiam sąsiadów - ja, budynek C wschód. W trochę innym miejscu powstało inne forum dotyczące naszego osiedla forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=45872&w=56739508&a=56739508. Jest tam parę informacji, ale tu widzę, że jest więcej użytkowników. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.filip Re: Arche, Osiedle Albatrosów 18.06.07, 16:22 Wszystko fajnie, tylko w okolicy osiedla będzie węzeł drogowy Puławska łączący Obwodnicę Ursynowa z ul. Puławską. Raczej nie kupowałbym tu mieszkania... www.siskom.waw.pl/s2.htm Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ke Re: Arche, Osiedle Albatrosów 19.06.07, 09:30 No to chyba duży plus dla kogoś kto chce mieszkać w mieście? 1 km to idealna odległość. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.filip Re: Arche, Osiedle Albatrosów 19.06.07, 12:16 Oczywiście, że idealna. Z autostrady będzie zjazd bezpośrednio do garażu pod budynkiem. Bardzo wygodne ;-) ja.ke napisał: > No to chyba duży plus dla kogoś kto chce mieszkać w mieście? 1 km to idealna > odległość. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ke Re: Arche, Osiedle Albatrosów 19.06.07, 12:57 Nie liczę na aż takie udogodnienie, ale ogólnie to b. dobre rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medalp Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: 213.158.197.* 19.06.07, 19:45 Węzeł na Puławskiej(za: OBI-GEANT). Jeśli... to najwcześniej 2012! Jak plotka głosi- wstępny obmiar mieszkań i możliwe wejście - pod koniec września! Zmienił się też plan budowy- hotel od Puławskiej dopiero na końcu (3 etap). Pozdrawiam wszystkich na forum!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bercia Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: 81.210.116.* 19.06.07, 12:18 Też tak myślę, że bliskość do węzła komunikacyjnego to super sprawa jak mieszka się w mieście, poza tym to duże udogodnienie. A jak ktoś chce mieć wszędzie daleko i lubi spędzać czas w samochodzie, to może kupić coś w piasecznie albo w górze kalwarii:-)) Zbyt drogocenny jest dla mnie czas i nie mam go zbyt dużo, żeby dojeżdżać po 2 godziny w każdą stronę. A jak będę miała dość miasta to wyniosę się na wieś, na emeryturkę:-)) Pozdrawiam. Sąsiadka z B1. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.ms.gov.pl 25.06.07, 12:36 Witam, Jestem zainteresowany kupnem mieszkania w tej inwestycji i zastanawiam się, czy ktoś z Was negocjował i co za tym idzie zmieniał treść umowy sprzedaży, która niestety nie odpowiada zasadzie równoprawności podmiotów i stawia kupującego w znacznie gorszej sytuacji. Oczywiście, z tym nigdy nie jest dobrze jeżeli chodzi o developerów, ale np. brak kary umownej za opóźnienia w oddaniu lokalu powoduje, że brak jest jakiegokolwiek środka nacisku na planowe oddanie mieszkania. Jeżeli oddadzą je nawet za 10 lat, to i tak jedyne co można zrobić, to odstąpić od umowy. Zresztą jest tak jeszcze kilka innych wątpliwych przepisów (np. wzrost wskaźnika cen w budownictwie - wzrost kosztu lokalu, spadek wskaźnika cen w budownictwie - bynajmniej nie skutkuje spadkiem kosztu mieszkania). Obok wątpliwości dotyczacych umowy dziwi mnie trochę ich głęboka niewiedza o tym, co budują, np. jak duże będą ogródki i jak zagospodarują przestrzeń osiedla. Pozdrawiam Grzesiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.chello.pl 25.06.07, 17:18 Witam, kupilismy mieszkanie u Arche (inna inwestycja), poki co nie narzekamy,jednak nie jest do developer, z ktorym mozna cokolwiek wynegocjowac, moze jedynie terminy wplat (nasz sasiad nie mogl zaplacic w terminie i przesuneli mu wplate transzy) jednak w trakcie budowy nie mozna nic zmieniac w mieszkaniach, scianki dzialowe wiekszosc sasiadow burzyla juz po oddaniu lokali, Arche nie ustepuje w tej kwestii, z planami mieszkan tez jest niezly Meksyk, gdyz te, ktore dostaja sie wraz z umowa, na niewiele sie zdaja... Tresci umowy nie zmienisz, nie masz co sie ludzic. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polmos umowy IP: *.chello.pl 30.06.07, 12:30 Witam wszystkich forumowiczow. Mam pytanie: podpisywaliscie umowy notarialne, czy tylko te przyrzeczenia sprzedaży? W banku stwierdzili, ze notarialna nie jest absolutnie potrzebna i zebym sie nie martwil, ale ciagle sie zastanawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ke Re: umowy 02.07.07, 08:06 Ja podpisałem dodatkowo akt notarialny. Z tego co wiem byłem jedyną osobą, która to zrobiła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beba Re: umowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 22:52 Kupilem u nich w innej inwestycji i jedno co moge stwierdzic, to trzeba im patrzec na rece. Po oddaniu bloku deweloper nie poczuwa sie do obowiazku naprawy tego co jest zle zrobione- jezeli sie jeszcze dorzuci punkt w umowie ktory narzuca firme zarzadzajaca, ktora wszystko ma gleboko w nosie, to wychodza naprawde dobre numery. Psujace sie windy, zalane garaze i szyby windowe, spaprane niektore instalacje w mieszkania (cud- wszystko niby zgodne z planem, a nie dziala), opoznienie w oddaniu, ludzie mieszkajacy na budowie, bledy w rozliczeniach budowy. Lista jest naprawde dluga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: umowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 11:15 Ogólnie!- to nie można narzekać. Praca idzie solidnie, sprawnie i wszystko zgodnie z umową. Oby tak dalej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polmos Re: umowy IP: *.chello.pl 11.07.07, 18:18 dzieki. mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok. troche nie chce mi sie chodzic po sądach : ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: umowy IP: *.cust.tele2.pl 11.07.07, 19:48 Też chciałem kupić mieszkanie w Osiedlu Albatrosów, ale po analizie umowy i sytuacji prawnej gruntu zrezygnowałem. Problem możliwości zawarcia umowy notarialnej dopiero przy wpłacie 50% wartości nieruchomości nie wydaje mi się najważniejszym przy tej inwestycji (zresztą na razie i tak nie można jej zawrzeć). Przede wszystkim skutkiem tego, że umowa jest w formie pisemnej a nie notarialnej jest sposób możliwych roszczeń w sytuacji niewykonania zobowiązania. W skrócie: przy formie notarialnej możesz dochodzić zawarcia umowy (wyrok sądu zastępuje oświadczenie Arche o przekazaniu nieruchomości), a przy umowie pisemnej, gdy Arche nie wykonuje zobowiązania, możesz jedynie dochodzić odszkodowania. Tu też zaczynają się pierwsze poważniejsze problemy. Arche nie zgadza się na żadne kary umowne. Czyli de facto mogą nie wydawać mieszkania przez miesiąc, rok, 10 lat i jedyną konsekwencją tego jest ogólne roszczenie odszkodowawcze i to tylko za szkodę rzeczywistą, nie obejmuje zatem utraconych korzyści np. dochodów z tytułu wynajmowania mieszkania, które w rzeczywistości byś otrzymywał. Problem ten urasta to potężnych rozmiarów w zestawieniu z kolejnym, mianowicie Arche nie może ani obciążać ani sprzedawać gruntu. Od dwóch lat toczy się postępowanie cywilne, w którym jednym z pozwanych jest Arche. W zeszłym roku sąd zabezpieczył powództwo, na wniosek powoda, w ten sposób, że zakazał, jako zabezpieczenie roszczenia, sprzedaży i obciążania gruntu. Z tego powodu, do czasu zakończenia postępowania Arche nie będzie mogło zawrzeć umowy sprzedaży mieszkań. Tu trzeba wskazać dwie rzeczy: po pierwsze nie wiadomo jak długo będzie trwał proces i jaki będzie jego skutek. Trwa dwa lata i może potrwać miesiąc (następna rozprawa w sierpniu), a może i 10 lat. A roszczenie musi być poważne, skoro sąd zdecydował się na zabezpieczenie. Po drugie wprawdzie Arche obiecuje, że wpłaci kwotę równą wartości roszczenia do depozytu sądowego i to raczej powinno skłonić sąd do rezygnacji z zabezpieczenia na hipotece, ale mam co do tego pewną wątpliwość. Po pierwsze nawet jak to zrobią, to raczej będą decyzje odwlekali i potrwa to sporo czasu (przypominam, że na podstawie umowie mają aż 9 miesięcy od przekazania mieszkania na zawarcie aktu notarialnego), a dla osób biorących kredyt łączy się to ze sporymi kosztami – dłuższy okres płacenia ubezpieczenia kredytu, ubezpieczenia, które płaci się do czasu wpisu hipoteki. Poza tym najważniejsze: dlaczego mieliby wpłacać depozyt sądowy? Z ekonomicznego punktu widzenie zupełnie im się to nie opłaca. Po pierwsze mają już całą kasę, po drugie mają dobrze skonstruowane umowy i żadnych kar umownych, a lokowanie pieniędzy na depozycie to dla firmy tragedia, zamraża kapitał na niewiadomo jak długi okres. Wprawdzie uchodzą za firmę w miarę solidną, ale to naprawdę byłaby ekonomiczna głupota. Dlatego nawet jeżeli się na depozyt zdecydują to moim zdaniem będą maksymalnie zwlekać. A potencjalnym kupcom zostaje tylko ogólne roszczenie odszkodowawcze z tytułu niewywiązania się Arche z zobowiązania. Oczywiście można wierzyć, że wszystko będzie w porządku: proces szybko się skończy, ale umowy mają to do siebie, że powinny zabezpieczać obie strony od ewentualnych zagrożeń. Umowa Arche jest fatalna dla kupującego i niestety stawia go w trudnej sytuacji, a zagrożenia w tym przypadku są naprawdę duże. Poza tym w umowie jest więcej kwiatków, których konsekwencję mogą być niesympatyczne. Dlatego ja zdecydowanie zrezygnowałem z kupna, właśnie ze względu na bardzo niekorzystną umowę i do tego niepewny stan prawny gruntu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polmos Re: umowy IP: 217.153.207.* 17.07.07, 17:26 Dzieki, Grzesiek, za obszerna odpowiedz. Przyznam, ze nie sa to krzepiace wiesci... ale i tak mam nadzieje, ze bedzie dobrze. BTW, o tych problemach z gruntem, to wiesz od nich, czy z innego zrodla? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
bercia_wawa Kupię miejsce parkingowe!!!! 28.08.07, 14:20 Poszukuję osoby, która odsprzedałaby miejsce parkingowe na naszym osiedlu. Brak piwnicy i 1 miejsce parkingowe,to zdecydowanie za mało. A gdzie będą parkować goście??? jakoś nie widzę miejsca na dodatkowy parking przed osiedlem lub obok niego. Pozdrawiam. Bercia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.centertel.pl 21.09.07, 09:30 Czy zauważyliście, że Osiedle Albatrosów zniknęło ze strony internetowej Arche? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A1 Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.07, 10:52 Tak! Arche tłumaczy, że aktualnie- nie mają ofert sprzedaży... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.centertel.pl 21.09.07, 13:04 A na Woronicza mają??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A1 Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.eranet.pl 23.09.07, 09:07 Na Woronicza- sprzedali! A tu (2etap) sprzedaż wstrzymana.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.eranet.pl 23.09.07, 18:03 _Więcej... w poniedziałkowej audycji Janusza Weiss'a- Radio Zet!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.centertel.pl 25.09.07, 09:10 No i co było (tak w skrócie), bo nie mogłem posłuchać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.07, 13:21 _Temat ten ciągnie się cały tydzień... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.centertel.pl 29.09.07, 14:59 A możesz jednak coś o tym napisać - nie miałem możliwości słuchania. Odpowiedz Link Zgłoś
przemicki Re: Arche, Osiedle Albatrosów 30.09.07, 10:57 Hej! Na stronce Zetki możesz wszystkiego spokojnie wysłuchać np. podczas porannej kawki ;) Audycje: 21-27.09 www.radiozet.pl/dzwoniedo.php Pozdrawiam Przem (C1) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jQ Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.aster.pl 17.10.07, 22:14 Skąd wiesz, że w przypadku Arche chodzi również o wpis na hipotece ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.07, 11:42 Wiesz, bo teraz są "Ciągłe Badania Agencji nieruchomości" ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bercia Zaczynam się denerwować !!!!!!!! IP: 81.210.116.* 17.10.07, 15:29 Drodzy sąsiedzi, czy macie może jakieś świeże informacje na temat naszej budowy???? Arche wycofało OS. Albatrosów ze sprzedaży w swojej ofercie na stronach internetowych i tylko czekam, aż coś wybuchnie. Zaczynam się denerwować. Pozdrawiam. Sąsiadka z B1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pit Re: Zaczynam się denerwować !!!!!!!! IP: *.marsoft.net 17.10.07, 21:31 Developer twierdzi, że wywiąże się z zawartych umów. Firma ma też sporo do stracenia... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Re: Zaczynam się denerwować !!!!!!!! IP: *.centertel.pl 18.10.07, 08:12 Rozmawiałem z Kierownikiem budowy. Twierdzi, że wszystko idzie zgodnie z planem - trwają przyłączenia. Odbiór powinien nastąpić w terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pata Re: Zaczynam się denerwować !!!!!!!! IP: *.bbned.dsl.internl.net 18.10.07, 13:07 Nie denerwujcie sie: Znikniecie os. Albatrosow ze strony Arche Spowodowane jest to tym, ze na dzialce gruntowej jest "zastrzezenie" sadowe które ma zniknac, chociaz to potrwa ok.2 miesiêcy. Jednoczesnie Arche ma pozwolenie na budowê. Jednak z powodu "zastrzezenia" banki nie chca udzielac ludziom kredytu na kupno lokali. Dlatego Arche wstrzymalo sprzedaz, chociaz prace przygotowawcze trwaja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polmos zniknięte pole kapusty IP: 217.153.207.* 06.11.07, 11:23 Zauważyliście, że w miejscu pola kapusty zaczynają coś budować. Wie ktoś co tam ma być? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kapusta ;) Re: zniknięte pole kapusty IP: *.chello.pl 12.11.07, 16:48 wlasnie wlasnie, bylismy tam z mezem dwa dni temu i tez sie tym zainteresowalam mialam nadzieje ze zostanie przestrzen, wyglada na to ze jednak cos tam stanie bardziej bylabym jednak zainteresowana informacjami na temat znikniecia inwestycji ze strony (nawet naszego etapu!) i informacji kiedy bedzie tam mozna wejsc (wie ktos?) pozdrawiam sasiadow :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapusta ;) Re: zniknięte pole kapusty IP: *.chello.pl 12.11.07, 16:58 ooo dawno nie bylam na stronie, inwestycja widmo wrocila i zaczeli sprzedaz drugiego etapu:) to chyba dobrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polmos Wejscie na budowę IP: *.chello.pl 13.11.07, 21:00 Podobno wczoraj poszły listy do wszystkich klientów I etapu z informacjami na temat ogladania mieszkan. Z tego co mi wiadomo jest to planowane na 19-21 grudnia. W liscie sa tez - podobno - informacje na temat terminu odbioru mieszkan. Czekamy z niecierpliwoscia... Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ke Re: Wejscie na budowę 16.11.07, 18:16 Dziś dostałem info o dniach otwartych + umowa ze STOEN do podpisania. Tylko te terminy oglądania trochę dziwne - w tygodniu od 9 do 15. 19.12 - A1, 20.12 - B1 i 21.12 - C1 Odpowiedz Link Zgłoś
patiaimarcin Witam Sąsiadów 17.11.07, 20:01 Hello! Pati i Marcin z A1 Kupiłam mieszkanko 2 dni temu i juz nie mogę się doczekać terminu oddania:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawelk Re: Witam Sąsiadów IP: *.marsoft.net 18.11.07, 10:59 Czy zauważyliście, że na naszym osiedlu pojawiła się „masowa wyprzedaż” mieszkań na wtórnym rynku?! Jest też coraz więcej ofert sprzedaży dla wielu nowych, innych inwestycji- z cenami takimi , jak u Developera… www.domiporta.pl/details,191,103137806.asp www.domiporta.pl/details,191,103175639.asp www.domiporta.pl/details,191,103018941.asp www.domiporta.pl/details,191,102997168.asp www.domiporta.pl/details,191,102952464.asp www.domiporta.pl/details,191,102936070.asp www.domiporta.pl/details,191,102909028.asp www.domiporta.pl/details,191,102907402.asp www.domiporta.pl/details,191,102894171.asp www.domiporta.pl/details,191,102752686.asp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: Witam Sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 22:30 patrzcie im dobrze na rece. To sa kretacze i partacze. Jestem ich klientem z Woronicza. Po prostu porazka. Na kazdym kroku cos jest schrzanione. A zarzad w wykonaniu firmy zwiazanej z Arche tez jest porazka- np. przez kilka miesiecy nie prowadzili ksiegowosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: Witam Sąsiadów IP: *.bbned.dsl.internl.net 20.11.07, 16:55 mam mieszkanie na woronicza i wszystko jest jak najbardziej ok! przestancie sie wszyscy stresowac bedzie dobrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
patiaimarcin Re: Witam Sąsiadów 20.11.07, 20:34 P zgadzam się w 100%. Zamiast cieszyć się nowym mieszkaniem wszyscy jakoś pesymistycznie patrzą na przyszłość! Ja na razie mieszkam na Ochocie Włodarzewska SA. Same negatywy o developerze a wcale nie jest źle :) Trochę optymizmu drodzy sąsiedzi :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Woronicza Re: Witam Sąsiadów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.07, 21:05 Nie jest zły choc mogło by być lepiej. Faktycznie trzeba mu patrzeć na ręce, blok przy ul. Woronicza 76 zrobił audyt budynku i nie wyszło to zbyt dobrze by nie powiedzieć tragicznie. Wiem iż wystąpili z roszczeniami, brak dokumentacji, żle zrobione fundamenty, odwodnienia, dachy... Zarząd Woronicza 76 zrobił spotkanie z mieszkańcami i przedstawił ten raport, pogadajcie z nimi dowiecie się więcej ze źródła. Jest tutaj forum "Woronicza Park" tak możecie zadać pytanie. Mieszkaniec Woronicza 76 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqgość Polecam :) wykończenia mieszkań IP: 81.219.54.* 02.12.07, 19:29 Nasza firma oferuje profesjonalne i kompleksowe usługi w zakresie wykończeń mieszkań w stanie deweloperskim: - prace malarskie i tynkarskie, - montaż płyt karton - gips, - montaż sufitów podwieszanych, - układanie podłóg, montaż paneli, - wykończenia kuchni i łazienek, - instalacje wodno-sanitarne i elektryczne, - glazura i terakota, - prace murarskie, inne prace wykończeniowe. Rzetelne wykonanie, dobre ceny, fachowe doradztwo! WOLNE TERMINY NA MARZEC 2008 Świadczymy usługi na terenie Południowej Warszawy i okolic. Kontakt 0-607-066-918 ; biuro@remlux.eu Odpowiedz Link Zgłoś
jaqbek2 Re: Polecam :) wykończenia mieszkań 09.12.07, 10:09 A ja polecam dobrego lekarza, który oduczy spamowania. Z mojego forum już wyleciałeś, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Polecam :) wykończenia mieszkań IP: *.chello.pl 09.12.07, 18:40 czlowieku, co ci szkodzi, ze ktos oglasza sie na forum? To, ze ktos oglasza sie na forum o nieruchomosciach nie swiadczy, ze jest partaczem. Poczytaj, popytaj, jak to jest na "starcie" a dopiero potem pisz takie posty..Zalosne , ze tak dokopujesz ludziom. Odpowiedz Link Zgłoś
jaqbek2 Re: Polecam :) wykończenia mieszkań 09.12.07, 23:48 Przeczytaj sobie znaczenie słowa SPAM, potem przejrzyj, gdzie "reklamuje się" zacny remlux, potem zastanów, dlaczego robi to na wszelkich możliwych forach dyskusyjnych, a dlaczego nie znajdziesz ich ogłoszenia w żadnym komercyjnym (czyt. płatnym) serwisie, a potem mów, że jestem pieniaczem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola UWAGA partacz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.07, 08:24 Bo to jest najgorszy typ to SPAMer!!!!!!!!! A oni to najczęściej partacze nad partaczami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: UWAGA partacz IP: *.crowley.pl 10.12.07, 12:31 Bzdury kompletne piszecie... Czy ktoś tu w ogóle wie co to jest spam? To ogłpszenie spamem ne jest. A co w tym złego, że ktoś się ogłasza na forach? Nie chcesz - nie czytaj - regulamin forum nie zabrania wieszania ogłoszeń. Zresztą prawie na każdym forum można znaleźć ogłoszenia typu kupię/sprzedam/usługi - dla wygody forowuczów wrzucane czasem do działów typu: ogłoszenia, tablica ogłoszeń. itp. To, że firma nie korzysta z płatnych serwisów w cale nie oznacza, że jest do niczego. Nikt też nas - potencjalnych klentów nie zmusza do korzystania z usług "forowych firm". Jaqubek - jesli wywaliłeś kogoś z forum tylko dlatego, że się na nim ogłosił - to wystawiłeś sobie samemu najlepszą opinię jako zarządcy forum. A jak ktoś napisze, że zaopiekuje się dzieckiem albo szuka chce kupić mieszkanie to też go wywalisz? Trochę zdrowego rozsądku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Sprzedam suknię ślubną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.07, 14:55 Kurcze, a ja myślałam iż pisanie ogłoszeń gdzie się da to SPAM. To ja się podłączę, sprzedam suknię ślubną z serii Indy kupiona w Madonnie, ma pół roku. 172 cm wysokości (mój a nie sukni) i rozmiar 36/38 Mam też w nowe, nieużywane sztućce posrebrzane produkcja Hefra, dostałam 3 kompakty jako prezent ślubny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Re: Sprzedam suknię ślubną IP: *.centertel.pl 11.12.07, 07:58 A jaki wzór na tych sztućcach? Odpowiedz Link Zgłoś
jaqbek2 Re: UWAGA partacz 10.12.07, 15:27 Gość portalu: Ewa napisał(a): > Bzdury kompletne piszecie... > Czy ktoś tu w ogóle wie co to jest spam? Oczywiście. pl.wikipedia.org/wiki/Spam > To ogłpszenie spamem ne jest. A czym ? Niechcianym ogłoszeniem? > Zresztą > prawie na każdym forum można znaleźć ogłoszenia typu > kupię/sprzedam/usługi - dla wygody forowuczów wrzucane czasem do > działów typu: ogłoszenia, tablica ogłoszeń. itp. Aaaa własnie. Skoro na forum nie ma działu "ogłoszenia" to chyba coś znaczy. Umieszczenie ogloszenia na platnym serwerze to kwestia kilkudziesięciu do kilkuset zł. Dlaczego ktoś, kogo na to nie stać, miałby śmiecić nimi gdzie popadnie? > To, że firma nie korzysta z płatnych serwisów w cale nie oznacza, że jest do niczego. To, że firma budowlana w celu zdobycia klientów zniża się do spamowania to znaczy, że klientów nie ma. Ciekawe, dlaczego ... Od tego jest panorama firm, by się oglosić. Będę potrzebował firmę budowlaną - zajrzę do panoramy firm. No ale dla niektórych firm - spamerów kilkadziesiąt czy kilkaset złotych na reklamę to majątek. Lepiej śmiecić na forach dyskusyjnych. > Jaqubek - jesli wywaliłeś kogoś z forum tylko dlatego, że się na > nim ogłosił - to wystawiłeś sobie samemu najlepszą opinię jako zarządcy forum. Wiem. Pokazałem, że za przekraczanie prawa z mojego forum się wylatuje. Po prostu. A co do ogłoszeń, jest różnica między ogłoszeniem w rodzaju "będę mieszkać w waszym bloku, potrzebuję niani do dziecka", czy "mam garaż do wynajęcia w tym bloku" a "jestem partaczem kładącym plytki, nie stać mnie na normalną reklamę, szukam frajera". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: UWAGA partacz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.07, 16:46 SPAMował po większości forów wspólnot, tam też go pousuwali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 665 Re: UWAGA partacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 02:17 Skończcie ten temat spamowy!!! Słuchajcie... a jak jest z Arche jeśli chodzi o plan mieszkania? Ja kupuję u nich mieszkanie (inna inwestycja). I chodzi chociażby o to, że ja chcę zamienić miejscami łazienkę i kuchnię. Dostałem od nich info, że to niemożliwe. Szczerze powiedziawszy jestem w szoku bo nie wyobrażałem sobie tego mieszkania inaczej. W rezultacie pomyślałem sobie, dobra zróbcie zgodnie z planem, ale ja i tak to wszystko zburzę i zrobię tak jak ja chcę. Główny problem to gaz... (nie ma takowych rur w łazience) - będę musiał go ciągnąć przez 1/2 mieszkania. Ale tak mnie tym wkurzyli, że sobie powiedziałem, że zrobię wszystko by postawić na swoim - pociągnę ścianami/sufitem zakryję ekranami (zdejmowanymi na ewentualność kontroli) i będzie gites. Czy komuś się coś takiego udało? Odpowiedz Link Zgłoś
patiaimarcin Re: UWAGA partacz 11.12.07, 13:13 665 Ja sobie zamieniłam garderobę z łazienką. A może jak ja odpuść sobie gaz i zainstaluj elektryczną płytę. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 665 Re: UWAGA partacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 14:42 Prawdę mówiąc myślałem nad czymś takim, ale: - Potrzebuję wówczas 380V - których nie będę miał - niby są płyty na 220V - ale czy są tak samo dobre czy gorsze? - Gorzej się na nich gotuje... np jak chcemy szybko zejść z temperaturą (gotujące się mleko) aby się nie przypaliło - w rezultacie przerzucać trzeba garnkami Niemniej jednak biorę coś takiego pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Re: UWAGA partacz IP: *.centertel.pl 11.12.07, 15:10 Ale jedną rzecz będziesz miał bezkonkurencyją - czystą kuchnię, bez "tłustego kurzu" powstającego w wyniku spalania gazu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: UWAGA partacz IP: *.chello.pl 12.12.07, 08:06 Arche nie instaluje "sily" w budynkach , co jest coraz rzadsze wsrod developerow, ida na latwizne jak nic. My tez chcielismy rezygnowac z gazu na rzecz plyty elektrycznej, bez "sily" mozna uzywac tylko 2 "palniki" wiec totalna "kicha" ale koszt indywidualnego przylaczenia to kilka tys zl, stwierdzilismy, ze szkoda inwestowac w takie mieszkanie. i tak chcemy tam pomieszkac z rok i zamienic na cos lepszego.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: UWAGA partacz IP: *.bbned.dsl.internl.net 12.12.07, 15:39 przeciez na os. albrtrosow ma nie byc gazu a wszystko elektryczne... w czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Re: UWAGA partacz IP: *.centertel.pl 12.12.07, 15:54 Choci o to, że remlux wszystko przerabia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 665 Re: UWAGA partacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 03:27 W tym, że ja piszę o innej inwestycji (Piaseczno - Bema). :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: UWAGA partacz IP: *.ic-public.uva.nl 17.12.07, 11:58 no wlasnie a to jest forum os. albatrosow :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 665 Re: UWAGA partacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 02:57 No i co z tego? Pytanie było czy na waszym osiedlu też jest problem ze zmianą organizacji wewnątrz mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzona Re: UWAGA partacz IP: *.sggw.waw.pl 06.01.08, 19:28 Witam. Mam mieszkanie w budynku B o pow.50m2 Po obejrzeniu mieszkania myslalam ze wyjde z siebie. Kuchnia-na jednej scianie jest podlaczenie do wody aby mogl byc zlew zamontowany a na innej scianie odplyw. Po zapytaniu inzyniera dlaczego odlyw nie mogl byc pod zlewem odpowiedzial bardzo wyczerpujaco ''nie wiem''. W tym monecie zastanawiam sie co bedzie jak odplyw sie zapcha... Jedynym wyjsciem bedzie rozbieranie kuchni. Pieknie pomyslana tez zostala łazienka...wszystko ma byc na jednej scianie. Za to na innej scianie, gdzie swobodnie mogla zostac umieszczona umywalka, lustro w centralnym jej miejscu jest grzejnik. Wiele poprawek sie szykuje. Nie chce juz nawet wspominac o szybkosci prac na placu... Pozdrawiam przyszlych mieszkancow i zycze mało nerwow przy swoich poprawkach. Odpowiedz Link Zgłoś
archongtv Re: UWAGA partacz 22.01.08, 17:57 A czy moglbys ocenic ogolne wykonanie? Jakies zdjecia etc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A1 Re: UWAGA partacz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.08, 11:29 _No właśnie! Układ przyłączy w lokalu, kaloryfer na środku ściany w łazience, brak możliwości jakiejkolwiek korekty- to już nie przypadek, lecz celowe (złosliwe) działanie! Odpowiedz Link Zgłoś
archongtv Re: UWAGA partacz 24.01.08, 11:46 Nosimy sie z zamiarem kupna mieszkania w II etapie - z tego co ogladalismy wczoraj mieszkania w I etapie to zdarzaja sie wlasnie takie kwiatki ze jets gdzie indziej przyplyw a gdzie indziej odplyw - ale tylko w 1 mieszkaniu tak bylo (widzielismy 3). Z tego co nam powiedziano, mozemy swobodnie przesunac sciany i instalacje, oczywiscie po zgodzie naczelnego architekta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: UWAGA partacz IP: *.ms.gov.pl 24.01.08, 13:10 A jak sytuacja z gruntem? Zakończyło sie postępowanie sądowe i mogą już obciążać hipotekę? Widzę, że zmieniające się warunki gospodarcze skłaniają Arche do większej elastyczności, gdyż gdy my się orientowaliśmy jakiś czas temu, to była ona niemal zerowa. Na wszelki wypadek radzę dobrze przeczytać umowę. Odpowiedz Link Zgłoś
archongtv Re: UWAGA partacz 28.01.08, 19:30 poniewaz jestem bliski zakupu tam mieszkania, pozwolilem sobie zalozyc osobne forum dla mieszkancow tego osiedla - osiedle-albatrosow.info Zapraszam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czysz Re: Zaczynam się denerwować !!!!!!!! IP: *.aster.pl 03.02.08, 12:35 cześć, - czy ktoś orientował się w sprawie wysokości czynszu po zakonczeniu budowy? jest to stały koszt i dobrze to wiedzieć! - sytuacja prawna gruntów - to jest dobre pytanie czy już wszystko jest wyjaśnione; czy ktoś ma najnowsze wiadomości na ten temat? pozdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
archongtv Re: Zaczynam się denerwować !!!!!!!! 04.02.08, 00:59 Zapraszam jednak na forum - www.osiedle-albatrosow.info :) Tam bedzie nam latwiej sie poznac i zorganizowac :) Co do twoich 2 pytan - czynsz - 7-8, grunty - tak wyjasnione, wolne od zobowiazan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedronka Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.aster.pl 02.02.08, 15:18 Witam Mam zamiar kupic mieszkanie na tym osiedlu, z tzw drugiej reki. Czy inwestycja ta jest bezpieczna ? Czy jest jakis problem z gruntem ? Bede wdzieczna za szczere informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.centertel.pl 05.02.08, 09:56 Ludzie! Mamy swoje własne forum, założone przez naszego sąsiada. Wchodźcie i rejestrujcie się. Czym szybciej i lepiej się poznamy będziemy mogli więcej zrobić dla NASZEJ WSPÓLNOTY MIESZKANIOWEJ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.centertel.pl 05.02.08, 09:57 www.osiedle-albatrosow.info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.centertel.pl 05.02.08, 09:58 Zapomniałem o adresie: www.osiedle-albatrosow.info Odpowiedz Link Zgłoś
medalp Re: Arche, Osiedle Albatrosów 19.03.08, 11:30 Deweloper oddaje mieszkania "do dalszego wykanczania" z miesięcznym opóźnieniem (kwiecień/maj). Nic nie wiadomo- nt. terminu końcowego (technicznego) odbioru i zgody na użytkowanie... A miało być tak dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.chello.pl 28.03.08, 20:07 Z Arche dobrze? to chyba niemozliwe;-) Od odbioru mieszkania "do wykanczania" do odbioru technicznego budynku czeka nas wszystkich daleka droga...w zasadzie to tam jest jeszcze plac budowy i totalna prowizorka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polmos Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.chello.pl 06.04.08, 13:23 Witam, Byłem wczoraj na osiedlu. Rzeczywiście ciagle budowa. Ale troche ruszylo . Posadzono jakies krzaczki i wyrownano teren. Ciekaw jestem jak bedzie wygladala sprawa indeksacji w zwiazku z przewalonym przez Arche terminem odbioru. Moze by w tej sprawie zajac wspolne stanowisko? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wykończenie mieszkania IP: *.marsoft.net 13.06.08, 08:52 U mnie, zakończył się już remont mieszkania. Jeśli ktoś jest zainteresowany szybkim i solidnym wykonaniem remontu kompleksowo, ekipa na Osiedlu- polecam, "Remont pod klucz": 668 566 595 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkańczy Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: 81.210.16.* 19.08.08, 09:12 Jestęśmy mieszkańcami osiedla Zagajnkowa Piaseczno... Arche jest oszustem uważajcie na Nich , przed podpisaniem umowy obiecywali plac zabaw i miejsce obok bloków , a jak przyszło co do czego , nie oddali nam działki , pozbawili osiedle śmietnika .... Oszusci . zapraszamy na osiedle w Piasecznie ul. Zagajnikowa , udzielimy informacji........ Mieszkańcy ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KMW Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.acn.waw.pl 10.09.08, 15:16 Zamiast czytać tego typu wypowiedzi ludzi, którzy kupili mieszkania z zupełnie innych inwestycji Arche, proponuje przejechać się i Osiedle Albatrosów zobaczyć samemu. Etap I stoi i juz od dawna, teren jest ladnie zagospodarowany (pomimo tego, ze tuz obok caly czas trwa budowa etapu II), jest prąd, jest woda, działają windy. Plac zabaw jest mikroskopijny, ale nie dla każdego jest to ważne. Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że na Arche można polegać, widać że zależy im na tej inwestycji (to 6 budynków + hotel, naprawdę niezłe pieniądze będą z tego mieli) i wkłajają w nią sporo 'serca'. Nie wiem jak wyglądały poprzednie ich inwestycje, ani jak będą wyglądać kolejne. Wiem tylko, że Osiedle Albatrosów jest naprawdę ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja;P Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.aster.pl 18.01.09, 10:18 Zgadzam się z moim przedmówcą:) My bierzemy mieszkanko na II etapie:-) Teren ładnie zagospodarowany. Za jakiś czas będzie z tego naprawdę spokojne osiedle 6 bloczków. Poza tym domki wybudowane w pobliżu dodają uroku. Nie jest to jedno wielkie blokowisko, a hotel....coż tu napisac. Na pewno będzie ograniczał hałas dobiegający z Puławskiej, co powinno mieć spore znaczenie dla tych co mieszkają najbliżej tej ulicy;-) Pozdrawiam przyszłych sąsiadów:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: 193.138.110.* 19.01.09, 10:34 Ja również czekam na II etap i teraz mam tylko nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze. Ale jak patrzę z zewnątrz to bardzo jestem zadowolony z wyboru. Mam nadzieję, że obecni mieszkańcy są zadowoleni. A hotel przy puławskiej mnie bardzo cieszy (ze względu na wyciszenie osiedla) i jakby jeszcze była tam fajna knajpa i siłownia to będę wniebowzięty. Tylko ta nowa myjnia na sąsiedniej działce mi nie pasuje. Miałem nadzieję że będzie to coś lepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KMW Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.acn.waw.pl 20.01.09, 00:09 Z okna widzę, że prace nad etapem II idą dobrze. Ostatnio (mrozy?) trochę zwolniły, ale już np. dziś szły pełną parą. Co do myjni, to ze swoich okien jej nie widzę, ale faktycznie mogłoby tam powstać coś ciekawszego. Przynajmniej zawsze będziemy mieli czyste samochody ;-) Hotel rzeczywiście osłoni budynki A od Puławskiej, powinno być ciszej. Bardzo liczę na sklepy, które mają się w nim znaleźć. Przydałby się jakiś sklep w stylu Żabki, Marcpola albo inny, jedyny punkt w okolicy, gdzie można kupić gazetę, chleb czy piwo, to stacja benzynowa po drugiej stronie Puławskiej. Z knajpy i dobrej siłowni też bym się ucieszył ;-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
1-1b Re: Arche, Osiedle Albatrosów 30.01.09, 21:49 Muszę pochwalić firmę Arche, jak się okazuje, dotrzymują słowa. Zdecydowałam się na zakup mieszkania na II etapie,podpisałam umowę. Ustaliliśmy z Panią Bożenką, która zajmuje sie sprzedażą tego osiedla, że jeżeli nie otrzymam kredytu to oddadzą mi wpacone pieniądze z I raty, choć nie miałam tego w umowie. I tak się stało, niestety nie otrzymałam kredytu, a pieniądze firma zwróciła bez żadnych problemów. A osiedle jest naprawdę ładne, bardzo żałuję, że niestety nie mogę kupić tam mieszkania, ale życzę wszystkim takiego devolepera. Obsługa bardzo miła, naprawdę na wysokim poziomie. Z tego, co wiem, jeżeli, ktoś kupił już mieszkanie, może się umówić i obejrzeć swoje mieszkanie, jak postępują prace,a jak widać, chyba nie ma problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: 193.138.110.* 04.02.09, 12:46 To faktycznie zachowali się przyzwoicie. Widać deweloperzy zauważyli że w chwili obecnej muszą walczyć o Klienta i opinię na ich temat. Dlaczego forum osiedlowe zniknęło z dnia na dzień? Dobrze, gdyby takie coś zostało - zatem jeżeli ktoś się na tym zna... Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkazosiedla Re: Arche, Osiedle Albatrosów 06.02.09, 10:21 witam po raz pierwszy na tym forum! (etap II, budynek A) też jestem zawiedziona, że forum osiedlowe zniknęło! i popieram inicjatywę jego ponownego otwarcia/kontynuowania! Odpowiedz Link Zgłoś
mmkam Re: Arche, Osiedle Albatrosów 06.02.09, 10:56 tez kupilismy mieszkanie w bud A II. Jak wygląda Pani dotychczasowe doświadczenie z Arche? Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkazosiedla Re: Arche, Osiedle Albatrosów 06.02.09, 11:22 hm...na razie nie mogę się skarżyć!byli elastyczni w kwestii rat (ich wysokości i terminu zapłaty), Pani Bożena miła i rzeczowa!i choć długo czekałam na termin notarialnego potwierdzenia umowy przedwstępnej - to udało się i mam to już za sobą! a i sama budowa postępuje; mieszkam w pobliżu i codziennie przejeżdżam obok! tfu tfu... odpukać! Odpowiedz Link Zgłoś
mmkam Re: Arche, Osiedle Albatrosów 06.02.09, 10:54 Ciekawe..... Pani Bożenka twierdzi, ze nie miała ostatnio takiej sytuacji, zeby klientka nie dostała kredytu i zwracano jej pieniądze. Trochę naciągany ten post. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: 160.83.57.* 06.02.09, 15:00 faktycznie niektore posty chyba troche naciaganie/przeslodzone :) a rzadko kto jednak chwali dewelopera tym bardziej przed skonczona budowa ... z drugiej strony nikt na razie za bardzo tej inwestycji nie zjechal co uznaje za dobry znak :) kupilem mieszkanie w II etapie. dawno nie bylem wiec wpadne pewnie w poniedzialek / wtorek. zdam relacje. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polmos Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: 94.254.183.* 07.02.09, 11:09 Witam, Mieszkamy w bloku z I etapu i tez popieramy kontynuowanie strony osiedla. Łatwiej sie zorganizowac. A jesli chodzi o dewelopera, to naszym zdaniem nie jest ani szczegolnie dobry, ani szczegolnie zly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Arche, Osiedle Albatrosów - nowa strona IP: *.acn.waw.pl 10.02.09, 01:21 Witam, zapraszam na nową stronę Osiedla Albatrosów: www.osiedlealbatrosow.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Arche, Osiedle Albatrosów - nowa strona IP: 193.138.110.* 10.02.09, 11:04 dziękuję za ponowne uruchomienie strony osiedlowej. Widać już forum jest odpowiednio przygotowane :-) mam nadzieję że pojawi się więcej użytkowników. A patrząc na fora internetowe to mam wrażenie, że jeżeli nie ma narzekań na konkretny temat to i tak jest wielki sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admin Re: Arche, Osiedle Albatrosów - nowa strona IP: *.acn.waw.pl 10.02.09, 21:30 Strona powinna być ponownie dostępna do końca tygodnia. Proszę o cierpliwość, na pewno wróci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hekate Re: Arche, Osiedle Albatrosów - nowa strona IP: *.europe.hp.net 11.02.09, 15:04 Witam serdecznie, my się właśnie przymierzamy do kupna jednego z ostatnich mieszkań w II inwestycji, czekam z niecierpliwośćią na uruchomienie stronki, żeby usłyszeć wasze opinie o osiedlu. Do kolegów którzy szukali siłowni :)- obok REALA jest Gymnasion ;) Czy ktoś z was zwiedzał okolicę? Interesuje mnie jeziorko i tereny do spacerów z psem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Arche, Osiedle Albatrosów - nowa strona IP: 193.138.110.* 13.02.09, 12:33 okolica ładna ze względu, że nie jest to blokowisko, ale rejon domów jednorodzinnych. na wiosnę i lato pięknie zakwitają drzwa i krzewy. jeżeli chodzi o jeziorko to raczej jest to bajorko, mocno zarośnięte do którego ciężko się dostać. niestety teren jest słabo zagospodarowany. może z czasem. pamiętam jak tam było 10 lat temu, top nawet dróg nie było. co do siłowni to jednak zawsze przyjemniej gdy jest coś pod domem. wtedy to nawet w bardzo kiepską pogodę albo mając niewiele czasu człowiek się przejdzie. gymnazjon to nie cymes - jest jeszcze sporo siłowni na ursynowie, z basenami włącznie. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkazosiedla Re: Arche, Osiedle Albatrosów - nowa strona 13.02.09, 13:23 w budowanym hotelu ma być SPA i fitness! tak jak napisał Lokator - to typowa okolica o niskiej zabudowie (ja mieszkam obecnie o rzut beretem, po drugiej stronie Puławskiej, więc- heheh-daleko się nie przeprowadzam)! ze sklepów najbliżej jest Marcpol-jakoś nie lubię tam robić zakupów, potem REAL - z zaletami i wadami wielkiego sklepu, a potem sklepy i bazar na Wałbrzyskiej! no i centrum Auchan w Piasecznie! Gymnazjon - cóz, moje odczucia sprzed paru lat: drogo (system całorocznych kart członkowskich), nieco snobistycznie i elegancko! ale może coś się zmieniło od tego czasu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dociekliwy Re: Arche, Osiedle Albatrosów - nowa strona IP: *.chello.pl 20.02.09, 00:05 Troche mi tu smierdzi wpisami dewelopera.. Czy ktos wie, jak sie rozwiazala sprawa gruntu, jaka byla decyzja sadu i skad to wie (nie wierze w slowo pisane na forum :) ). Czy ktos wie w jaki sposob ma sie wcisnac ten hotel miedzy budynkami a pulawska? - cholernie malo tam miejsca. Czy ktos jeszcze zauwazyl bledy wykonania typu - odplywy i grzejniki nie tam gdzie zdrowy rozsadek podpowiada.. ? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Arche, Osiedle Albatrosów - nowa strona IP: 193.138.110.* 20.02.09, 09:06 Też chętnie bym się dowiedział jak przebiegał odbiór pierwszego etapu i czy były jakieś zastrzeżenia. Jeżeli ktoś może się podzielić (ale proszę tylko odnośnie tej inwestycji - jak w temacie forum) A co było nie tak z gruntem? Generalnie mój nadwyraz dociekliwy bank nie stawiał warunków, więc nie wiem czy coś było niejasne. Arche wyjaśniało jakieś wzmianki w KW, ale to by było na tyle. dociekliwy czegoś się doszukał? Czy mieszkańcy pierwsze etapu mają już założone KW dla swoich nieruchomości? Coś jest wpisane w III lub IV dziale - oczywiście poza hipoteką banku, jeżeli ktoś się kredytował? A co do hotelu, to proponuję wejść na mapę satelitarną (np zumi) i zobaczyć że między pulawska i osiedlem jest spokojnie miejsce na jeden rząd budynków - przecież to nie będzie Waldorf=Astoria. Na stronie poniższej stronie jest rozrysowany plan lokalizacyjny. www.arche.pl/articles/view/1325/Lokalizacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Arche, Osiedle Albatrosów - nowa strona IP: *.chello.pl 25.02.09, 22:39 Wczoraj byłem z żoną na budowie, oglądaliśmy mieszkanie, w którym są już zawieszone kaloryfery, nic takiego nie widzieliśmy. Napewno wszystkim nam klientom nie dogodzą, dlatego, że każdy z nas ma inną wizję aranżacji pomieszczeń. Jakaś podstawowa wersja musi być, jak ktoś będzie chciał tak jak słyszeliśmy od Pani, która nas oprowadzała może sobie we własnym zakresie zmienić. Najczęściej skończy się tak, że zostanie tak jak jest i też będzie dobrze. My Polacy lubimy tylko narzekać. Mamy zamiar kupić tu mieszkanie, bardzo nam się podoba, widać, że prace idą do przodu, na klatkach schodowych kładą już płytki, nawet w ładnym, ciepłym kolorze. I tu zapewne też się znajdzie ktoś, kto będzie narzekał. Kochani przyszli sąsiedzi mniej narzekajmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Arche, Osiedle Albatrosów - nowa strona IP: *.chello.pl 25.02.09, 22:43 Bardzo proszę nie słuchajmy plotek. Możemy to sami sprawdzić. Księgi Wieczyste są to dokumenty niejawne może je pobrać z sądu każdy, kto chce sprawdzić developera. Jak jak ktoś pisze wcześniej, potrafimy tylko narzekać, tak jak babcie u lekarza. Kochani więcej optymizmu i uśmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Jlona Re: Arche, Osiedle Albatrosów - nowa strona IP: *.chello.pl 25.02.09, 23:00 Kupiłam mieszkanie w drugim etapie. Najchętniej, chciałabym kilka przeróbek, ale jak mnie uświadomiła pani z arche, jeżeli mają oddać inwestycję w terminie, to bez końca nie mogą robić przeróbek. Tak naprawdę mają rację, dlatego, że chcieli byśmy i w terminie oddane mieszkania i miec zrobione przeróbki. Z tego, co wiem, ci co kupili mieszkanie wcześniej mogli wprowadzać poprawki. Co do aktu przedwstępnego poprosiłam, że chcę podpisać taki akt, i po 3 tygodniach już jestem po akcie. Narazie jestem zadowolona, zobaczymy jak z terminem oddania mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszły lokator Re: Arche, Osiedle Albatrosów - nowa strona IP: *.chello.pl 26.02.09, 22:23 Kupiłem mieszkanie pół roku temu, okazało się, że chcąc zobaczyć w dniu wczorajszym mieszkanie, firma nie robiła z tym żadnych problemów. Nawet dostałem zdjęcia potrzebne do banku. Narazie jestem zadowolony. Mam nadzieję, że się wyrobią z terminem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosć Re: Arche, Osiedle Albatrosów - nowa strona IP: *.chello.pl 25.02.09, 23:01 chyba dokumenty są jawne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Arche, Osiedle Albatrosów - nowa strona IP: *.chello.pl 26.02.09, 22:12 Oglądałem dziś mieszkanie na budowie. Jak widać, prace idą dość dobrze. Faktycznie kładą już płytki na korytarzu. Widać, że jest trochę pracowników na budowie. Mam nadzieję, że oddadzą mieszkania w terminie. Planuję zakup mieszkania właśnie w tym osiedlu. Co prawda niewiele już zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokator Re: Arche, Osiedle Albatrosów - nowa strona IP: 193.138.110.* 20.02.09, 09:12 Agnieszka, skąd informacja o SPA i fitness? Na stronie arche jest napisane że będą wejścia do usług na parterze. zatem zobaczymy kto będzie chętny zainwestować w tym budynku (oby się tylko wybudował w obecnych czasach) Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkazosiedla Re: Arche, Osiedle Albatrosów - nowa strona 20.02.09, 11:43 www.arche.pl/Articles/view/1321/Hotel-Pulawska-Residence___ ale czy to zrobią czy nie, to oczywiście inna bajka! a budowa już się zaczyna- postawili dźwig! nie wiem czy mieliście na myśli mnie - pisząc o przsłodzonych postach,ale jeśli tak, to tłumaczę: ja osobiście nie mam jak na razie co narzekać na Arche! więc czemu mam ich opluwać? na zapas? jak będę miała powód - sama chętnie to opiszę! każda tego rodzaju firma ma swoich zaciekłych krytyków jak i obrońców! my - patrzymy z punktu widzenia przyszłych właścicieli, oni - z punktu widzenia firmy, która chce wybudować jak najmniejszym kosztem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Arche, Osiedle Albatrosów - nowa strona IP: 193.138.110.* 20.02.09, 12:44 dlatego brakuje mi tu postów od obecnych mieszkańców osiedla... ale takich prawdziwych, a nie od ludzi szukających zaczepki na necie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admin Re: Arche, Osiedle Albatrosów - nowa strona IP: *.acn.waw.pl 22.02.09, 22:42 Ponownie ruszyła strona Mieszkańców Osiedla Albatrosów. Niestety, w wyniku awarii dotychczasowe posty i konta użytkowników zostały skasowane. Zachęcam do ponownej rejestracji i kontynuowania dyskusji na forum strony. Podjąłem kroki, by zabezpieczyć się przed ponowną utratą danych. Adres Portalu Mieszkańców Osiedla Albatrosów: osiedlealbatrosow.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dedal Re: Arche, Osiedle Albatrosów - nowa strona IP: 195.33.129.* 02.10.09, 08:43 Osiedle Strusia, ulica Albatrosów czy Pelikanów- tragedia!!! Ciasno, mieszkania z widokiem na drugie mieszkanie, wkoło tylko beton i kostka na drodze, brudne i zawalone śmietniki, słychać co się dzieje u sąsiadów. A cena za takie mieszkania jest śmieszna- płacić za byle co tyle kasy!!! W ogóle to ceny mieszkań są przesadzone. Wolę za te same pienądze kupić działkę i postawić mały domek. Aha- oczywiście samochodów pełno jest w Piasecznie a miejsc parkingowych na osiedlu garstka... Nie polecam! Ludzie którzy budujecie i sprzedajecie mieszkania- nie przesadzajcie z ceną za takie beznadziejne miejsca!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reqrewq Re: Arche, Osiedle Albatrosów - nowa strona IP: 193.138.110.* 05.10.09, 14:54 a jak to sie ma do osiedla albatrosów, które jest tematem tego forum i zlokalizowane na ursynowie a nie w piasecznie (czyli ok 10 km dalej, ale godzine drogi jazdy samochodem)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Arche, Osiedle Albatrosów - nowa strona IP: *.chello.pl 26.02.09, 22:16 Brawo Pani Agnieszko za optymizm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezdomny Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.09, 09:31 Tak.Jestem zainteresowany.Po ile sprzedają?. Nie wiem tylko ile wziąć kredytu 100 czy 120% wartości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.aster.pl 21.02.09, 21:39 Nie wiem tylko gdzie ty dostaniesz ten kredyt na 120% :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
1-1b Re: Arche, Osiedle Albatrosów 26.02.09, 21:59 Gdzie,ty dostaniesz kredyt na 120%. Po ile sprzedają, to napewno nie ten adres, tylko do biura. Takich informacji, nik normalny nie ujawnia. Zastanów się i nie kombinuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: admin Strona Mieszkańców Osiedla Albatrosów znów działa! IP: *.acn.waw.pl 23.02.09, 00:23 Ponownie ruszyła strona Mieszkańców Osiedla Albatrosów. Niestety, w wyniku awarii dotychczasowe posty i konta użytkowników zostały skasowane. Zachęcam do ponownej rejestracji i kontynuowania dyskusji na forum strony. Podjąłem kroki, by zabezpieczyć się przed ponowną utratą danych. Adres Portalu Mieszkańców Osiedla Albatrosów: osiedlealbatrosow.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Strona Mieszkańców Osiedla Albatrosów znów dz IP: 193.138.110.* 23.02.09, 11:04 Fajnie, dziękuję - pewnie w imieniu większej grupy ludzi. oby teraz działała :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszły lokator Re: Strona Mieszkańców Osiedla Albatrosów znów dz IP: *.chello.pl 01.03.09, 12:22 Dziękuję, za forum. Można zebrać trochę informaacji o developerze. Kupiłam mieszkanie w II etapie i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Co prawda przejeżdzam codziennie koło budowy i jak widać pracują. Mam nadzieję, że zdążą na czas oddać nam mieszkania. Zobaczymy, jak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszły lokator Re: Strona Mieszkańców Osiedla Albatrosów znów dz IP: *.chello.pl 06.03.09, 00:15 Właśnie dziś kupiłam mieszkanie w tym osiedlu. Z tego, co widać w księgach wieczystych jest ok (sprawdziliśmy KW w sądzie). Mam nadzieję, że wszystko zrobią na czas. Odpowiedz Link Zgłoś