Dodaj do ulubionych

Arche, Osiedle Albatrosów

IP: *.bchsia.telus.net 21.11.06, 19:22
Czy ktos byl badz jest zaineresowany inwestycja firmy Arche - Osiedle
Albatrosow, ul. Rybitwy? Prosze o uwagi, opinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Bercia Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.aster.pl 11.12.06, 17:38
      Witam, ja kupiłam mieszkanko na tym osiedlu i .....jeszcze nie wiem, co z tego
      będzie. pozdrawiam. Bercia
      • Gość: Autor Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: 81.210.16.* 25.07.08, 13:41

Panowie Panie , opowiemy historie z Arche.... przed podpisaniem
        umowy osiedle w Piasecznie miało miec obok bloków plac zabaw
        przepompownie i
        śmietnik na osiedlu jak przyszło co podpisywania aktów odłączyli
        nam niewielki kawałek ziemi ten co miał być na plac zabaw nie dość
        tego Przepopownia znalazła sie nie na naszym terenie takżę śmietnik.
        A deweloper wyglądał na solidnego , A teraz można go porównać do
        najgorszych szchrajów Deweloperów na rynku. Uważajcie na nich .....
        Bo przed podpisaniem umowy mówią cio innego , a póżniej może się
        okazać całkiem coś innegoo ....Szachraje i tyle >!!!!!!
    • shirley74 Re: Arche, Osiedle Albatrosów 11.12.06, 19:20
      Bylismy zainteresowani, ale ostatecznie stwierdzilismy ze zbyt blisko
      Puławskiej i zrezygnowalismy.Poza tym dla nas ponad 1,5 roku czekania to było
      za długo :-)
    • Gość: Bercia Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.aster.pl 12.12.06, 11:06
      Szukam sąsiadów !!! czy tylko ja zdecydowałam się na ten szalony zakup w Arche?
      Póki co, dziura w ziemi się powiększa, a jak zima nie dopisze to będą przed
      czasem z tą budową:-))ale w to oczywiście nie wierzę. Myślę, ze pomysł zebrania
      się wspólnie i pilnowania budowy "naszego" osiedla to dobra sprawa. Z
      niecierpliwością czekam na kontakt z przyszłymi sąsiadami. W końcu co kilka
      głów to nie jedna. Pozdrawiam. Bercia
      • Gość: Jakub Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: 195.85.249.* 13.12.06, 14:06
        Ja tez tam nabylem mieszkanie, juz zbrojenie kęcą, nie jest tak zle tylko , ż
        eArche zawsze tak opieszale dziala, Poza tym harmonogram platności to
        skandal...ale i tak sie zdecydowalem....
        • Gość: Bercia Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.acn.waw.pl 15.12.06, 17:10
          Widzę, za mało nas....ech, może ktoś się jeszcze przyłączy. Zastanawiam się czy
          stan "zero" wykona Arche do końca grudnia. Od tego zależy kolejna wpłata.
          Pozdrawiam. Bercia
          • Gość: Jakub Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.onecik.pl 15.12.06, 23:12
            Wiem, że nie niestety nie wykona do konca roku..
            pzdr
          • Gość: jana Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 17:32
            Szukam sąsiadów, pomysł pilnowania jest dobry, ale wpływu chyba żadnego nie
            będziemy mieć póki co jest dobrze, harmonogram wpłat świadczyć może o
            trudnościach Arche
            Jana
            • Gość: Bercia Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: 81.210.116.* 02.01.07, 13:09
              Teoretycznie stan "zero" jest. Zobaczymy jakie niespodzianki szykuje nam Arche
              w 2007 roku. Wg. bandyckiego terminu spłat, powinni się obłowić do końca 2006 i
              ruszyć z inwstycją. Pozdrawiam. Bercia
              • Gość: Eastwood Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.eeft.com 09.01.07, 17:25

Dołączam się do klubu!
                Co do terminu spłat zgadzam się w 100%. Obecnie mieszkam
                niedaleko, więc zaglądam na budowe co jakis czas, zeby sprawdzić jak im idzie
                i musze powiedzieć, że tempo jest nie najgorsze. Zaczynają wylewać beton na
                ściany parteru bo garaże we wszystkich 3 budynkach już stoją!

Pozdrawiam
      • Gość: Alena Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.171.64.194.crowley.pl 26.04.07, 10:13
        Witam!Własnie chce kupic tam mieszkanko ale wciaz czekam na podpisanie umowy
        przedwstępnej sprzedaży... nie wiem co z tego bedzie, ale chetnie dołacze do
        pilnowania tej budowy ;)) pozdrawiam
        • Gość: bulion Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: 188.33.94.* 02.10.09, 08:54
          madżonga
    • tmi11 Re: Arche, Osiedle Albatrosów 03.01.07, 09:54
      Gratuluje zakupu. Mieszkam obok i z ciekawością obserwuję tą inwestycję. Sam
      się zastanawiam nad drugim etapem bo moim zdaniem będzie fajniejszy bo dalej od
      Puławskiej :)
      Pozdrawiam i życzę powodzenia.
      tmi
    • Gość: Bercia Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: 81.210.116.* 24.01.07, 12:03
      Jak widać za oknem, należy spodziewać się zatrzymania budowy. Akurat to co
      nadrobili, teraz poczeka sobie na wiosnę:-)) Cieszę się, że mój stan "zerowy"
      jest skończony. Pozdrawiam
    • Gość: polmos Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.chello.pl 05.02.07, 20:55
      My tez tam dokonalismy zakupu i co jakis czas zerkamy na plac budowy. Jak na
      razie, robota idzie z gazem : ) Pozdrowienia dla sasiadow
    • agatoska Re: Arche, Osiedle Albatrosów 12.03.07, 12:48
      Witam,
      Właśnie zastanawiam się nad kupnem mieszkania, chyba jednego z ostatnich....
      Mam pytanie do "już zdecydowanych" czy to nie za blisko Puławskiej, czy nie
      jest tam strasznie głośno???
      Pozdr,
      • Gość: Bercia Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.acn.waw.pl 12.03.07, 13:31
        Kochana, a gdzie teraz nie jest głośno?:-)) Tak na serio, to wydaje mi się, że
        nie będzie źle. Mieszkam niedaleko, w podobnej odległości od Puławskiej i tylko
        w nocy, jak szaleją na motorach to czasem coś usłyszę. Poza tym, jest OK.
        Uważam, że ta lokalizacja jest 10 i dlatego zdecydowałam się kupić tu
        mieszkanie. Wychowałam się na Ursynowie i to jedyne miejsce, które spodobało mi
        się z nowych inwestycji. Pozdrawiam. Bercia
        • agatoska Re: Arche, Osiedle Albatrosów 12.03.07, 14:00
          Dzięki:)
          tylko "moje" mieszkanie było by w budynku A czyli najbliżej Puławskiej,
          wolałabym w C ale już nie ma...
          ale dziękuję za pocieszenie:)
          • Gość: Agnes Czy ktos chce sprzedac mieszkanie w tej inwestycji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.09, 14:23
            A moze ktos jednak chciałby sprzedac swoje mieszkanie o powierzchni
            ok 60 m w tym miejcu?

Proszę o kontakt:
            wojcik.agn@wp.pl

• Gość: Kasia Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: 213.134.135.* 13.03.07, 10:14
        Witam,

Jeżeli chodzi o nowe inwestycje na Ursynowie, to chyba osiedla najbardziej
        kameralnie wygląda ze wszystkich pozostałych. My kupiliśy w budynku A i myślę
        że jest lepiej niż w C bo przynajmniej nikt sobie do okien nie będzie zaglądał
        i zawsze jakaś prywatność będzie zachowana -)))

Pozdrawiam
        • Gość: eastwood Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.eeft.com 26.03.07, 14:35
          To witam sąsiadkę z budynku A :-)
          Które piętro? Ja mam mieszkanie na parterze.

Pozdrawiam
        • Gość: polmos Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.chello.pl 02.04.07, 20:27
          Alo, alo, tu drugie piętro w A :) Pozdrawiamy sąsiadów.
          • Gość: Kasia Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: 213.134.135.* 10.04.07, 11:44
            Witam,

Drugie piętro z tej strony budynek A-)))) pozdrawiam serdecznie
            • Gość: polmos Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.wsz-pou.edu.pl 12.09.07, 11:29
              czyli może okazać się, że będziemy sąsiadami przez ścianę :)
        • Gość: sasiad Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.aster.pl 13.04.07, 19:01
          Witam, klania sie, najprawdopodobniej przyszly sasiad. Obecnie mieszkania te
          sprzedaje firma Art house. Czy mozna kupowac, jest solinda itd? Moze jakies
          uwagi? Dziekuje z gory i pozdrawiam.
      • Gość: maliborek RE: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.ikea.com 10.05.07, 07:48
        czesc;

z halas z lotniska?; bylem pewnego razu w porannych godzinach i samoloty czesto
        przelatywaly doslownie tuz nad osiedlem ladujac!!!
        trzeba wziasc to pod uwage :)
        • Gość: Bercia_ Re: RE: Arche, Osiedle Albatrosów IP: 81.210.116.* 14.05.07, 11:15
          Co do samolotów, to owszem czasami jak remontują pasy na lotnisku, wtedy latają
          jak chcą i faktycznie nad tym terenem też. Przeważnie jest spokojnie. Bardziej
          o hałas puławskiej bym się martwiła niż o samoloty.
          • Gość: polmos Re: RE: Arche, Osiedle Albatrosów IP: 217.153.207.* 15.05.07, 12:25
            Miejmy nadzieję, że ten hotel przy Puławskiej wytłumi hałas.
            • Gość: Bercia Re: RE: Arche, Osiedle Albatrosów IP: 81.210.116.* 13.06.07, 09:41
              Okna już są prawie wszędzie. Szkoda, że Arche nie ma szczegółowych planów - czy
              to możliwe? Poprosiłam Panią w biurze o dokładne plany mieszkania, żeby sobie
              coś już zaplanować, chociaż wstępnie, a tu ....niespodzianka. Pani nie
              dysponuje szczegółowymi planami mieszkań. Mam się opierać tylko na słabym ksero
              (załączonym do umowy zakupu) i sobie policzyć powierzchnie, które mnie
              interesują. Chyba żart..... A czy Wam drodzy sąsiedzi udało się zdobyć plany i
              nanieść jakieś poprawki??? Pozdrawiam. Bercia
              • Gość: Eastwood Re: RE: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.eeft.com 18.06.07, 09:56
                Ja uzyskałem taką samą odpowiedź i na razie bazuje na tych "ogólnych" planach
                - dodatkowo przeniosłem je do komputera z zachowaniem wymiarów. Co do
                ewentualnej zmiany rozkładu mieszkania to ja będę robił to na 100% ale czekam
                aż dostane od nich szczegółowe plany (mam nadzieje, ze nastapi to przed
                odbiorem mieszkania:).

Czy ktoś ma przypadkiem informacje o planowym oddaniu mieszkań? To, że nastapi
                to wcześniej niż zakładano jest oczywiste ale ciekawy jestem o ile.

Nie wiem czy zauważyliście ale okno sprawiaja wrażenie drewnianych a nie jak
                było na wizualizacjach plastykowych. Nie ma jednak pewności ponieważ są
                zabezpieczone taśmami.

Pozdrawiam
                • Gość: Bercia termin oddania mieszkań IP: 81.210.116.* 21.06.07, 11:48
                  Z wczorajszej mojej korespondencji z Arche wynika, że być może nawet koniec
                  roku jest realny:-)) a wizyty na budowie ponoć będą "oficjalnie" możliwe po
                  wakacjach. Pozdrawiam. Sąsiadka z B1
                  • patiaimarcin Witam Sąsiadów 17.11.07, 19:59
                    Hello!
                    Pati i Marcin z A1
                    Mieszkanie kupiłam 2 dni temu i juz nie mogę się doczekać terminu oddania!
                    Pozdrawiam
                • Gość: Bercia Wykończenie lokalu mieszkalnego - z umowy IP: 81.210.116.* 25.06.07, 08:40
                  Hejka, aż sprawdziłam jeszcze raz treść umowy i jest tam napisane:
                  - instalacje ciepłej i zimnej wody
                  - piony kanaliz. z ruru PVC
                  - centralne ogrzewanie łącznie z grzejnikami PURMO lub równorzędnymi, zawory
                  termostatyczne i ceipłomierze,
                  - wentylacja grawitacyjna,
                  - instalacja elektryczna,
                  - intstalacja letewizyjna, telefoniczna i domofony,
                  - stolarka okienna drweniana bez parapetów wewnętrznych,
                  - drzwi zewnętrzne antywłamaniowe,
                  - ściany działowe murowane bez ościeżnic i drzwi wewnętrznych,
                  - podłoża pod posadzki wylewka betonowa,
                  - tynki wewnętrzne gipsowe kat. III w pokojach
                  - tynk cementowy w łazienkach i toaletach.
                  Jest również adnotacja, że " Strony dopuszczają zastosowanie innych rozwiązań
                  niż zawarte w opisie - tylko szkoda, że My właściciele nie możemy dokonywać
                  żadnych zmian na etapie budowy. Nie bardzo się znam na budowie, ale czy to
                  oznacza, że ogrzewanie podłogowe w łazience np. moge zrobić na tym co będzie,
                  czy trzeba będzie rozwalać tę betonową posadzkę???

Pozdrawiam, Sąsiadka z B1

• ja.ke Re: Arche, Osiedle Albatrosów 18.06.07, 14:21
      Pozdrawiam sąsiadów - ja, budynek C wschód.
      W trochę innym miejscu powstało inne forum dotyczące naszego osiedla
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=45872&w=56739508&a=56739508. Jest tam
      parę informacji, ale tu widzę, że jest więcej użytkowników.
    • dr.filip Re: Arche, Osiedle Albatrosów 18.06.07, 16:22
      Wszystko fajnie, tylko w okolicy osiedla będzie węzeł drogowy Puławska łączący
      Obwodnicę Ursynowa z ul. Puławską.
      Raczej nie kupowałbym tu mieszkania... www.siskom.waw.pl/s2.htm
      • ja.ke Re: Arche, Osiedle Albatrosów 19.06.07, 09:30
        No to chyba duży plus dla kogoś kto chce mieszkać w mieście? 1 km to idealna
        odległość.
        • dr.filip Re: Arche, Osiedle Albatrosów 19.06.07, 12:16
          Oczywiście, że idealna. Z autostrady będzie zjazd bezpośrednio do garażu pod
          budynkiem. Bardzo wygodne ;-)

ja.ke napisał:

> No to chyba duży plus dla kogoś kto chce mieszkać w mieście? 1 km to idealna
          > odległość.
          • ja.ke Re: Arche, Osiedle Albatrosów 19.06.07, 12:57
            Nie liczę na aż takie udogodnienie, ale ogólnie to b. dobre rozwiązanie.
            • Gość: medalp Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: 213.158.197.* 19.06.07, 19:45
              Węzeł na Puławskiej(za: OBI-GEANT). Jeśli... to najwcześniej 2012!
              Jak plotka głosi- wstępny obmiar mieszkań i możliwe wejście - pod koniec
              września! Zmienił się też plan budowy- hotel od Puławskiej dopiero na końcu (3
              etap). Pozdrawiam wszystkich na forum!!
        • Gość: Bercia Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: 81.210.116.* 19.06.07, 12:18
          Też tak myślę, że bliskość do węzła komunikacyjnego to super sprawa jak mieszka
          się w mieście, poza tym to duże udogodnienie. A jak ktoś chce mieć wszędzie
          daleko i lubi spędzać czas w samochodzie, to może kupić coś w piasecznie albo w
          górze kalwarii:-)) Zbyt drogocenny jest dla mnie czas i nie mam go zbyt dużo,
          żeby dojeżdżać po 2 godziny w każdą stronę. A jak będę miała dość miasta to
          wyniosę się na wieś, na emeryturkę:-)) Pozdrawiam. Sąsiadka z B1.
    • Gość: Grzesiek Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.ms.gov.pl 25.06.07, 12:36
      Witam,
      Jestem zainteresowany kupnem mieszkania w tej inwestycji i zastanawiam się, czy
      ktoś z Was negocjował i co za tym idzie zmieniał treść umowy sprzedaży, która
      niestety nie odpowiada zasadzie równoprawności podmiotów i stawia kupującego w
      znacznie gorszej sytuacji. Oczywiście, z tym nigdy nie jest dobrze jeżeli
      chodzi o developerów, ale np. brak kary umownej za opóźnienia w oddaniu lokalu
      powoduje, że brak jest jakiegokolwiek środka nacisku na planowe oddanie
      mieszkania. Jeżeli oddadzą je nawet za 10 lat, to i tak jedyne co można zrobić,
      to odstąpić od umowy. Zresztą jest tak jeszcze kilka innych wątpliwych
      przepisów (np. wzrost wskaźnika cen w budownictwie - wzrost kosztu lokalu,
      spadek wskaźnika cen w budownictwie - bynajmniej nie skutkuje spadkiem kosztu
      mieszkania).
      Obok wątpliwości dotyczacych umowy dziwi mnie trochę ich głęboka niewiedza o
      tym, co budują, np. jak duże będą ogródki i jak zagospodarują przestrzeń
      osiedla.
      Pozdrawiam
      Grzesiek
      • Gość: gosc Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.chello.pl 25.06.07, 17:18
        Witam, kupilismy mieszkanie u Arche (inna inwestycja), poki co nie
        narzekamy,jednak nie jest do developer, z ktorym mozna cokolwiek wynegocjowac,
        moze jedynie terminy wplat (nasz sasiad nie mogl zaplacic w terminie i
        przesuneli mu wplate transzy) jednak w trakcie budowy nie mozna nic zmieniac w
        mieszkaniach, scianki dzialowe wiekszosc sasiadow burzyla juz po oddaniu lokali,
        Arche nie ustepuje w tej kwestii, z planami mieszkan tez jest niezly Meksyk,
        gdyz te, ktore dostaja sie wraz z umowa, na niewiele sie zdaja... Tresci umowy
        nie zmienisz, nie masz co sie ludzic. Pozdrawiam
        • Gość: polmos umowy IP: *.chello.pl 30.06.07, 12:30
          Witam wszystkich forumowiczow. Mam pytanie: podpisywaliscie umowy notarialne,
          czy tylko te przyrzeczenia sprzedaży? W banku stwierdzili, ze notarialna nie
          jest absolutnie potrzebna i zebym sie nie martwil, ale ciagle sie zastanawiam...
          • ja.ke Re: umowy 02.07.07, 08:06
            Ja podpisałem dodatkowo akt notarialny. Z tego co wiem byłem jedyną osobą,
            która to zrobiła.
            • Gość: beba Re: umowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 22:52
              Kupilem u nich w innej inwestycji i jedno co moge stwierdzic, to trzeba im
              patrzec na rece. Po oddaniu bloku deweloper nie poczuwa sie do obowiazku
              naprawy tego co jest zle zrobione- jezeli sie jeszcze dorzuci punkt w umowie
              ktory narzuca firme zarzadzajaca, ktora wszystko ma gleboko w nosie, to
              wychodza naprawde dobre numery. Psujace sie windy, zalane garaze i szyby
              windowe, spaprane niektore instalacje w mieszkania (cud- wszystko niby zgodne z
              planem, a nie dziala), opoznienie w oddaniu, ludzie mieszkajacy na budowie,
              bledy w rozliczeniach budowy. Lista jest naprawde dluga.
              • Gość: Stef Re: umowy IP: *.centertel.pl 04.07.07, 09:19
                A jaka to lokalizacja?
                • Gość: gosc Re: umowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 11:15
                  Ogólnie!- to nie można narzekać. Praca idzie solidnie, sprawnie i wszystko
                  zgodnie z umową. Oby tak dalej....
            • Gość: polmos Re: umowy IP: *.chello.pl 11.07.07, 18:18
              dzieki. mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok. troche nie chce mi sie chodzic po
              sądach : )
          • Gość: Grzesiek Re: umowy IP: *.cust.tele2.pl 11.07.07, 19:48
            Też chciałem kupić mieszkanie w Osiedlu Albatrosów, ale po analizie umowy i
            sytuacji prawnej gruntu zrezygnowałem. Problem możliwości zawarcia umowy
            notarialnej dopiero przy wpłacie 50% wartości nieruchomości nie wydaje mi się
            najważniejszym przy tej inwestycji (zresztą na razie i tak nie można jej
            zawrzeć). Przede wszystkim skutkiem tego, że umowa jest w formie pisemnej a nie
            notarialnej jest sposób możliwych roszczeń w sytuacji niewykonania
            zobowiązania. W skrócie: przy formie notarialnej możesz dochodzić zawarcia
            umowy (wyrok sądu zastępuje oświadczenie Arche o przekazaniu nieruchomości), a
            przy umowie pisemnej, gdy Arche nie wykonuje zobowiązania, możesz jedynie
            dochodzić odszkodowania. Tu też zaczynają się pierwsze poważniejsze problemy.
            Arche nie zgadza się na żadne kary umowne. Czyli de facto mogą nie wydawać
            mieszkania przez miesiąc, rok, 10 lat i jedyną konsekwencją tego jest ogólne
            roszczenie odszkodowawcze i to tylko za szkodę rzeczywistą, nie obejmuje zatem
            utraconych korzyści np. dochodów z tytułu wynajmowania mieszkania, które w
            rzeczywistości byś otrzymywał. Problem ten urasta to potężnych rozmiarów w
            zestawieniu z kolejnym, mianowicie Arche nie może ani obciążać ani sprzedawać
            gruntu. Od dwóch lat toczy się postępowanie cywilne, w którym jednym z
            pozwanych jest Arche. W zeszłym roku sąd zabezpieczył powództwo, na wniosek
            powoda, w ten sposób, że zakazał, jako zabezpieczenie roszczenia, sprzedaży i
            obciążania gruntu. Z tego powodu, do czasu zakończenia postępowania Arche nie
            będzie mogło zawrzeć umowy sprzedaży mieszkań. Tu trzeba wskazać dwie rzeczy:
            po pierwsze nie wiadomo jak długo będzie trwał proces i jaki będzie jego
            skutek. Trwa dwa lata i może potrwać miesiąc (następna rozprawa w sierpniu), a
            może i 10 lat. A roszczenie musi być poważne, skoro sąd zdecydował się na
            zabezpieczenie. Po drugie wprawdzie Arche obiecuje, że wpłaci kwotę równą
            wartości roszczenia do depozytu sądowego i to raczej powinno skłonić sąd do
            rezygnacji z zabezpieczenia na hipotece, ale mam co do tego pewną wątpliwość.
            Po pierwsze nawet jak to zrobią, to raczej będą decyzje odwlekali i potrwa to
            sporo czasu (przypominam, że na podstawie umowie mają aż 9 miesięcy od
            przekazania mieszkania na zawarcie aktu notarialnego), a dla osób biorących
            kredyt łączy się to ze sporymi kosztami – dłuższy okres płacenia ubezpieczenia
            kredytu, ubezpieczenia, które płaci się do czasu wpisu hipoteki. Poza tym
            najważniejsze: dlaczego mieliby wpłacać depozyt sądowy? Z ekonomicznego punktu
            widzenie zupełnie im się to nie opłaca. Po pierwsze mają już całą kasę, po
            drugie mają dobrze skonstruowane umowy i żadnych kar umownych, a lokowanie
            pieniędzy na depozycie to dla firmy tragedia, zamraża kapitał na niewiadomo jak
            długi okres. Wprawdzie uchodzą za firmę w miarę solidną, ale to naprawdę byłaby
            ekonomiczna głupota. Dlatego nawet jeżeli się na depozyt zdecydują to moim
            zdaniem będą maksymalnie zwlekać. A potencjalnym kupcom zostaje tylko ogólne
            roszczenie odszkodowawcze z tytułu niewywiązania się Arche z zobowiązania.
            Oczywiście można wierzyć, że wszystko będzie w porządku: proces szybko się
            skończy, ale umowy mają to do siebie, że powinny zabezpieczać obie strony od
            ewentualnych zagrożeń. Umowa Arche jest fatalna dla kupującego i niestety
            stawia go w trudnej sytuacji, a zagrożenia w tym przypadku są naprawdę duże.
            Poza tym w umowie jest więcej kwiatków, których konsekwencję mogą być
            niesympatyczne. Dlatego ja zdecydowanie zrezygnowałem z kupna, właśnie ze
            względu na bardzo niekorzystną umowę i do tego niepewny stan prawny gruntu.
            • Gość: polmos Re: umowy IP: 217.153.207.* 17.07.07, 17:26
              Dzieki, Grzesiek, za obszerna odpowiedz. Przyznam, ze nie sa to krzepiace
              wiesci... ale i tak mam nadzieje, ze bedzie dobrze. BTW, o tych problemach z
              gruntem, to wiesz od nich, czy z innego zrodla? Pozdrawiam.
    • bercia_wawa Kupię miejsce parkingowe!!!! 28.08.07, 14:20
      Poszukuję osoby, która odsprzedałaby miejsce parkingowe na naszym
      osiedlu. Brak piwnicy i 1 miejsce parkingowe,to zdecydowanie za
      mało. A gdzie będą parkować goście??? jakoś nie widzę miejsca na
      dodatkowy parking przed osiedlem lub obok niego. Pozdrawiam. Bercia
    • Gość: Wacek Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.centertel.pl 21.09.07, 09:30
      Czy zauważyliście, że Osiedle Albatrosów zniknęło ze strony
      internetowej Arche?
      • Gość: A1 Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.07, 10:52
        Tak! Arche tłumaczy, że aktualnie- nie mają ofert sprzedaży...
        • Gość: Wacek Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.centertel.pl 21.09.07, 13:04
          A na Woronicza mają???
          • Gość: A1 Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.eranet.pl 23.09.07, 09:07
            Na Woronicza- sprzedali! A tu (2etap) sprzedaż wstrzymana....
            • Gość: A Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.eranet.pl 23.09.07, 18:03
              _Więcej... w poniedziałkowej audycji Janusza Weiss'a- Radio Zet!!
              • Gość: Wacek Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.centertel.pl 25.09.07, 09:10
                No i co było (tak w skrócie), bo nie mogłem posłuchać?
                • Gość: A Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.07, 13:21
                  _Temat ten ciągnie się cały tydzień...
                  • Gość: Wacek Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.centertel.pl 29.09.07, 14:59
                    A możesz jednak coś o tym napisać - nie miałem możliwości słuchania.
                    • przemicki Re: Arche, Osiedle Albatrosów 30.09.07, 10:57
                      Hej!

Na stronce Zetki możesz wszystkiego spokojnie wysłuchać np. podczas porannej
                      kawki ;) Audycje: 21-27.09

www.radiozet.pl/dzwoniedo.php
                      Pozdrawiam

Przem (C1)
                      • Gość: jQ Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.aster.pl 17.10.07, 22:14
                        Skąd wiesz, że w przypadku Arche chodzi również o wpis na hipotece ?
                        • Gość: A Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.07, 11:42
                          Wiesz, bo teraz są "Ciągłe Badania Agencji nieruchomości" !
    • Gość: Bercia Zaczynam się denerwować !!!!!!!! IP: 81.210.116.* 17.10.07, 15:29
      Drodzy sąsiedzi, czy macie może jakieś świeże informacje na temat
      naszej budowy???? Arche wycofało OS. Albatrosów ze sprzedaży w
      swojej ofercie na stronach internetowych i tylko czekam, aż coś
      wybuchnie. Zaczynam się denerwować. Pozdrawiam. Sąsiadka z B1
      • Gość: pit Re: Zaczynam się denerwować !!!!!!!! IP: *.marsoft.net 17.10.07, 21:31
        Developer twierdzi, że wywiąże się z zawartych umów. Firma ma też sporo do
        stracenia... pozdrawiam
      • Gość: Wacek Re: Zaczynam się denerwować !!!!!!!! IP: *.centertel.pl 18.10.07, 08:12
        Rozmawiałem z Kierownikiem budowy. Twierdzi, że wszystko idzie
        zgodnie z planem - trwają przyłączenia. Odbiór powinien nastąpić w
        terminie.
        • Gość: Pata Re: Zaczynam się denerwować !!!!!!!! IP: *.bbned.dsl.internl.net 18.10.07, 13:07
          Nie denerwujcie sie:
          Znikniecie os. Albatrosow ze strony Arche Spowodowane jest to tym,
          ze na dzialce gruntowej jest "zastrzezenie" sadowe które ma zniknac,
          chociaz to potrwa ok.2 miesiêcy. Jednoczesnie Arche ma pozwolenie na
          budowê. Jednak z powodu "zastrzezenia" banki nie chca udzielac
          ludziom kredytu na kupno lokali. Dlatego Arche wstrzymalo sprzedaz,
          chociaz prace przygotowawcze trwaja ;)
          • Gość: polmos zniknięte pole kapusty IP: 217.153.207.* 06.11.07, 11:23
            Zauważyliście, że w miejscu pola kapusty zaczynają coś budować. Wie
            ktoś co tam ma być? Pozdrawiam
            • Gość: Kapusta ;) Re: zniknięte pole kapusty IP: *.chello.pl 12.11.07, 16:48
              wlasnie wlasnie, bylismy tam z mezem dwa dni temu i tez sie tym
              zainteresowalam
              mialam nadzieje ze zostanie przestrzen, wyglada na to ze jednak cos
              tam stanie
              bardziej bylabym jednak zainteresowana informacjami na temat
              znikniecia inwestycji ze strony (nawet naszego etapu!) i informacji
              kiedy bedzie tam mozna wejsc (wie ktos?)
              pozdrawiam sasiadow :)
              • Gość: kapusta ;) Re: zniknięte pole kapusty IP: *.chello.pl 12.11.07, 16:58
                ooo dawno nie bylam na stronie, inwestycja widmo wrocila i zaczeli
                sprzedaz drugiego etapu:) to chyba dobrze :)
                • Gość: polmos Wejscie na budowę IP: *.chello.pl 13.11.07, 21:00
                  Podobno wczoraj poszły listy do wszystkich klientów I etapu z
                  informacjami na temat ogladania mieszkan. Z tego co mi wiadomo jest
                  to planowane na 19-21 grudnia. W liscie sa tez - podobno -
                  informacje na temat terminu odbioru mieszkan. Czekamy z
                  niecierpliwoscia...
                  • ja.ke Re: Wejscie na budowę 16.11.07, 18:16
                    Dziś dostałem info o dniach otwartych + umowa ze STOEN do podpisania.
                    Tylko te terminy oglądania trochę dziwne - w tygodniu od 9 do 15.
                    19.12 - A1, 20.12 - B1 i 21.12 - C1
                    • patiaimarcin Witam Sąsiadów 17.11.07, 20:01
                      Hello!
                      Pati i Marcin z A1
                      Kupiłam mieszkanko 2 dni temu i juz nie mogę się doczekać terminu oddania:)
                      Pozdrawiam
                      • Gość: pawelk Re: Witam Sąsiadów IP: *.marsoft.net 18.11.07, 10:59
                        Czy zauważyliście, że na naszym osiedlu pojawiła się „masowa
                        wyprzedaż” mieszkań na wtórnym rynku?! Jest też coraz więcej ofert
                        sprzedaży dla wielu nowych, innych inwestycji- z cenami takimi ,
                        jak u Developera…
                        www.domiporta.pl/details,191,103137806.asp
                        www.domiporta.pl/details,191,103175639.asp
                        www.domiporta.pl/details,191,103018941.asp
                        www.domiporta.pl/details,191,102997168.asp
                        www.domiporta.pl/details,191,102952464.asp
                        www.domiporta.pl/details,191,102936070.asp
                        www.domiporta.pl/details,191,102909028.asp
                        www.domiporta.pl/details,191,102907402.asp
                        www.domiporta.pl/details,191,102894171.asp
                        www.domiporta.pl/details,191,102752686.asp
                        • Gość: iwa Re: Witam Sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 22:30
                          patrzcie im dobrze na rece. To sa kretacze i partacze. Jestem ich klientem z
                          Woronicza. Po prostu porazka. Na kazdym kroku cos jest schrzanione. A zarzad w
                          wykonaniu firmy zwiazanej z Arche tez jest porazka- np. przez kilka miesiecy nie
                          prowadzili ksiegowosci.
                          • Gość: P Re: Witam Sąsiadów IP: *.bbned.dsl.internl.net 20.11.07, 16:55
                            mam mieszkanie na woronicza i wszystko jest jak najbardziej ok!
                            przestancie sie wszyscy stresowac bedzie dobrze :)
                            • patiaimarcin Re: Witam Sąsiadów 20.11.07, 20:34
                              P zgadzam się w 100%. Zamiast cieszyć się nowym mieszkaniem wszyscy jakoś
                              pesymistycznie patrzą na przyszłość! Ja na razie mieszkam na Ochocie
                              Włodarzewska SA. Same negatywy o developerze a wcale nie jest źle :)
                              Trochę optymizmu drodzy sąsiedzi :)
                              Pozdrawiam
                              • Gość: Z Woronicza Re: Witam Sąsiadów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.07, 21:05
                                Nie jest zły choc mogło by być lepiej. Faktycznie trzeba mu patrzeć
                                na ręce, blok przy ul. Woronicza 76 zrobił audyt budynku i nie
                                wyszło to zbyt dobrze by nie powiedzieć tragicznie. Wiem iż
                                wystąpili z roszczeniami, brak dokumentacji, żle zrobione
                                fundamenty, odwodnienia, dachy...

Zarząd Woronicza 76 zrobił spotkanie z mieszkańcami i przedstawił
                                ten raport, pogadajcie z nimi dowiecie się więcej ze źródła. Jest
                                tutaj forum "Woronicza Park" tak możecie zadać pytanie.
                                Mieszkaniec Woronicza 76
                                • Gość: aqgość Polecam :) wykończenia mieszkań IP: 81.219.54.* 02.12.07, 19:29
                                  Nasza firma oferuje profesjonalne i kompleksowe usługi w zakresie wykończeń mieszkań w stanie deweloperskim:
                                  - prace malarskie i tynkarskie,
                                  - montaż płyt karton - gips,
                                  - montaż sufitów podwieszanych,
                                  - układanie podłóg, montaż paneli,
                                  - wykończenia kuchni i łazienek,
                                  - instalacje wodno-sanitarne i elektryczne,
                                  - glazura i terakota,
                                  - prace murarskie,
                                  inne prace wykończeniowe.
                                  Rzetelne wykonanie, dobre ceny, fachowe doradztwo!
                                  WOLNE TERMINY NA MARZEC 2008
                                  Świadczymy usługi na terenie Południowej Warszawy i okolic.
                                  Kontakt 0-607-066-918 ; biuro@remlux.eu
                                  • jaqbek2 Re: Polecam :) wykończenia mieszkań 09.12.07, 10:09
                                    A ja polecam dobrego lekarza, który oduczy spamowania. Z mojego forum już
                                    wyleciałeś, prawda?
                                    • Gość: gosc Re: Polecam :) wykończenia mieszkań IP: *.chello.pl 09.12.07, 18:40
                                      czlowieku, co ci szkodzi, ze ktos oglasza sie na forum? To, ze ktos oglasza sie
                                      na forum o nieruchomosciach nie swiadczy, ze jest partaczem. Poczytaj, popytaj,
                                      jak to jest na "starcie" a dopiero potem pisz takie posty..Zalosne , ze tak
                                      dokopujesz ludziom.
                                      • jaqbek2 Re: Polecam :) wykończenia mieszkań 09.12.07, 23:48
                                        Przeczytaj sobie znaczenie słowa SPAM, potem przejrzyj, gdzie "reklamuje się"
                                        zacny remlux, potem zastanów, dlaczego robi to na wszelkich możliwych forach
                                        dyskusyjnych, a dlaczego nie znajdziesz ich ogłoszenia w żadnym komercyjnym
                                        (czyt. płatnym) serwisie, a potem mów, że jestem pieniaczem
                                      • Gość: Ola UWAGA partacz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.07, 08:24
                                        Bo to jest najgorszy typ to SPAMer!!!!!!!!!

A oni to najczęściej partacze nad partaczami
                                        • Gość: Ewa Re: UWAGA partacz IP: *.crowley.pl 10.12.07, 12:31
                                          Bzdury kompletne piszecie...
                                          Czy ktoś tu w ogóle wie co to jest spam?
                                          To ogłpszenie spamem ne jest.

A co w tym złego, że ktoś się ogłasza na forach? Nie chcesz - nie
                                          czytaj - regulamin forum nie zabrania wieszania ogłoszeń. Zresztą
                                          prawie na każdym forum można znaleźć ogłoszenia typu
                                          kupię/sprzedam/usługi - dla wygody forowuczów wrzucane czasem do
                                          działów typu: ogłoszenia, tablica ogłoszeń. itp. To, że firma nie
                                          korzysta z płatnych serwisów w cale nie oznacza, że jest do niczego.
                                          Nikt też nas - potencjalnych klentów nie zmusza do korzystania z
                                          usług "forowych firm".
                                          Jaqubek - jesli wywaliłeś kogoś z forum tylko dlatego, że się na nim
                                          ogłosił - to wystawiłeś sobie samemu najlepszą opinię jako zarządcy
                                          forum. A jak ktoś napisze, że zaopiekuje się dzieckiem albo szuka
                                          chce kupić mieszkanie to też go wywalisz?
                                          Trochę zdrowego rozsądku...
                                          • Gość: Ola Sprzedam suknię ślubną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.07, 14:55
                                            Kurcze, a ja myślałam iż pisanie ogłoszeń gdzie się da to SPAM.

To ja się podłączę, sprzedam suknię ślubną z serii Indy kupiona w
                                            Madonnie, ma pół roku. 172 cm wysokości (mój a nie sukni) i rozmiar
                                            36/38

Mam też w nowe, nieużywane sztućce posrebrzane produkcja Hefra,
                                            dostałam 3 kompakty jako prezent ślubny.
                                            • Gość: Wacek Re: Sprzedam suknię ślubną IP: *.centertel.pl 11.12.07, 07:58
                                              A jaki wzór na tych sztućcach?
                                          • jaqbek2 Re: UWAGA partacz 10.12.07, 15:27
                                            Gość portalu: Ewa napisał(a):

> Bzdury kompletne piszecie...
                                            > Czy ktoś tu w ogóle wie co to jest spam?
                                            Oczywiście. pl.wikipedia.org/wiki/Spam

> To ogłpszenie spamem ne jest.
                                            A czym ? Niechcianym ogłoszeniem?

> Zresztą
                                            > prawie na każdym forum można znaleźć ogłoszenia typu
                                            > kupię/sprzedam/usługi - dla wygody forowuczów wrzucane czasem do
                                            > działów typu: ogłoszenia, tablica ogłoszeń. itp.
                                            Aaaa własnie. Skoro na forum nie ma działu "ogłoszenia" to chyba coś znaczy.
                                            Umieszczenie ogloszenia na platnym serwerze to kwestia kilkudziesięciu do
                                            kilkuset zł. Dlaczego ktoś, kogo na to nie stać, miałby śmiecić nimi gdzie popadnie?

> To, że firma nie korzysta z płatnych serwisów w cale nie oznacza, że jest do
                                            niczego.
                                            To, że firma budowlana w celu zdobycia klientów zniża się do spamowania to
                                            znaczy, że klientów nie ma. Ciekawe, dlaczego ...
                                            Od tego jest panorama firm, by się oglosić. Będę potrzebował firmę budowlaną -
                                            zajrzę do panoramy firm. No ale dla niektórych firm - spamerów kilkadziesiąt czy
                                            kilkaset złotych na reklamę to majątek. Lepiej śmiecić na forach dyskusyjnych.

> Jaqubek - jesli wywaliłeś kogoś z forum tylko dlatego, że się na > nim
                                            ogłosił - to wystawiłeś sobie samemu najlepszą opinię jako zarządcy forum.

Wiem. Pokazałem, że za przekraczanie prawa z mojego forum się wylatuje. Po
                                            prostu. A co do ogłoszeń, jest różnica między ogłoszeniem w rodzaju "będę
                                            mieszkać w waszym bloku, potrzebuję niani do dziecka", czy "mam garaż do
                                            wynajęcia w tym bloku" a "jestem partaczem kładącym plytki, nie stać mnie na
                                            normalną reklamę, szukam frajera".

• Gość: Marcin Re: UWAGA partacz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.07, 16:46
                                              SPAMował po większości forów wspólnot, tam też go pousuwali.
                                              • Gość: 665 Re: UWAGA partacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 02:17
                                                Skończcie ten temat spamowy!!!
                                                Słuchajcie... a jak jest z Arche jeśli chodzi o plan mieszkania? Ja kupuję u
                                                nich mieszkanie (inna inwestycja). I chodzi chociażby o to, że ja chcę zamienić
                                                miejscami łazienkę i kuchnię. Dostałem od nich info, że to niemożliwe. Szczerze
                                                powiedziawszy jestem w szoku bo nie wyobrażałem sobie tego mieszkania inaczej. W
                                                rezultacie pomyślałem sobie, dobra zróbcie zgodnie z planem, ale ja i tak to
                                                wszystko zburzę i zrobię tak jak ja chcę. Główny problem to gaz... (nie ma
                                                takowych rur w łazience) - będę musiał go ciągnąć przez 1/2 mieszkania. Ale tak
                                                mnie tym wkurzyli, że sobie powiedziałem, że zrobię wszystko by postawić na
                                                swoim - pociągnę ścianami/sufitem zakryję ekranami (zdejmowanymi na ewentualność
                                                kontroli) i będzie gites. Czy komuś się coś takiego udało?
                                                • patiaimarcin Re: UWAGA partacz 11.12.07, 13:13
                                                  665
                                                  Ja sobie zamieniłam garderobę z łazienką.
                                                  A może jak ja odpuść sobie gaz i zainstaluj elektryczną płytę. Pozdrawiam!
                                                  • Gość: 665 Re: UWAGA partacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 14:42
                                                    Prawdę mówiąc myślałem nad czymś takim, ale:
                                                    - Potrzebuję wówczas 380V - których nie będę miał - niby są płyty na 220V - ale
                                                    czy są tak samo dobre czy gorsze?
                                                    - Gorzej się na nich gotuje... np jak chcemy szybko zejść z temperaturą
                                                    (gotujące się mleko) aby się nie przypaliło - w rezultacie przerzucać trzeba
                                                    garnkami
                                                    Niemniej jednak biorę coś takiego pod uwagę.
                                                  • Gość: Wacek Re: UWAGA partacz IP: *.centertel.pl 11.12.07, 15:10
                                                    Ale jedną rzecz będziesz miał bezkonkurencyją - czystą kuchnię,
                                                    bez "tłustego kurzu" powstającego w wyniku spalania gazu!
                                                  • Gość: P Re: UWAGA partacz IP: *.vpn.uva.nl 11.12.07, 21:50
                                                    Tylko nie gaz ;)
                                                  • Gość: gosc Re: UWAGA partacz IP: *.chello.pl 12.12.07, 08:06
                                                    Arche nie instaluje "sily" w budynkach , co jest coraz rzadsze wsrod
                                                    developerow, ida na latwizne jak nic. My tez chcielismy rezygnowac z gazu na
                                                    rzecz plyty elektrycznej, bez "sily" mozna uzywac tylko 2 "palniki" wiec totalna
                                                    "kicha" ale koszt indywidualnego przylaczenia to kilka tys zl, stwierdzilismy,
                                                    ze szkoda inwestowac w takie mieszkanie. i tak chcemy tam pomieszkac z rok i
                                                    zamienic na cos lepszego.Pozdrawiam
                                                  • Gość: P Re: UWAGA partacz IP: *.bbned.dsl.internl.net 12.12.07, 15:39
                                                    przeciez na os. albrtrosow ma nie byc gazu a wszystko elektryczne...
                                                    w czym problem?
                                                  • Gość: Wacek Re: UWAGA partacz IP: *.centertel.pl 12.12.07, 15:54
                                                    Choci o to, że remlux wszystko przerabia...
                                                  • Gość: 665 Re: UWAGA partacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 03:27
                                                    W tym, że ja piszę o innej inwestycji (Piaseczno - Bema). :(
                                                  • Gość: P Re: UWAGA partacz IP: *.ic-public.uva.nl 17.12.07, 11:58
                                                    no wlasnie a to jest forum os. albatrosow :)
                                                  • Gość: 665 Re: UWAGA partacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 02:57
                                                    No i co z tego? Pytanie było czy na waszym osiedlu też jest problem ze zmianą
                                                    organizacji wewnątrz mieszkania?
                                                  • Gość: wkurzona Re: UWAGA partacz IP: *.sggw.waw.pl 06.01.08, 19:28
                                                    Witam. Mam mieszkanie w budynku B o pow.50m2
                                                    Po obejrzeniu mieszkania myslalam ze wyjde z siebie. Kuchnia-na
                                                    jednej scianie jest podlaczenie do wody aby mogl byc zlew
                                                    zamontowany a na innej scianie odplyw. Po zapytaniu inzyniera
                                                    dlaczego odlyw nie mogl byc pod zlewem odpowiedzial bardzo
                                                    wyczerpujaco ''nie wiem''. W tym monecie zastanawiam sie co bedzie
                                                    jak odplyw sie zapcha... Jedynym wyjsciem bedzie rozbieranie kuchni.
                                                    Pieknie pomyslana tez zostala łazienka...wszystko ma byc na jednej
                                                    scianie. Za to na innej scianie, gdzie swobodnie mogla zostac
                                                    umieszczona umywalka, lustro w centralnym jej miejscu jest grzejnik.
                                                    Wiele poprawek sie szykuje. Nie chce juz nawet wspominac o szybkosci
                                                    prac na placu...
                                                    Pozdrawiam przyszlych mieszkancow i zycze mało nerwow przy swoich
                                                    poprawkach.
                                                  • archongtv Re: UWAGA partacz 22.01.08, 17:57
                                                    A czy moglbys ocenic ogolne wykonanie? Jakies zdjecia etc?
                                                  • Gość: A1 Re: UWAGA partacz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.08, 11:29
                                                    _No właśnie! Układ przyłączy w lokalu, kaloryfer na środku ściany w
                                                    łazience, brak możliwości jakiejkolwiek korekty- to już nie
                                                    przypadek, lecz celowe (złosliwe) działanie!
                                                  • archongtv Re: UWAGA partacz 24.01.08, 11:46
                                                    Nosimy sie z zamiarem kupna mieszkania w II etapie - z tego co ogladalismy
                                                    wczoraj mieszkania w I etapie to zdarzaja sie wlasnie takie kwiatki ze jets
                                                    gdzie indziej przyplyw a gdzie indziej odplyw - ale tylko w 1 mieszkaniu tak
                                                    bylo (widzielismy 3). Z tego co nam powiedziano, mozemy swobodnie przesunac
                                                    sciany i instalacje, oczywiscie po zgodzie naczelnego architekta.
                                                  • Gość: Grzesiek Re: UWAGA partacz IP: *.ms.gov.pl 24.01.08, 13:10
                                                    A jak sytuacja z gruntem? Zakończyło sie postępowanie sądowe i mogą
                                                    już obciążać hipotekę? Widzę, że zmieniające się warunki gospodarcze
                                                    skłaniają Arche do większej elastyczności, gdyż gdy my się
                                                    orientowaliśmy jakiś czas temu, to była ona niemal zerowa. Na
                                                    wszelki wypadek radzę dobrze przeczytać umowę.
                                                  • archongtv Re: UWAGA partacz 28.01.08, 19:30
                                                    poniewaz jestem bliski zakupu tam mieszkania, pozwolilem sobie zalozyc osobne
                                                    forum dla mieszkancow tego osiedla - osiedle-albatrosow.info Zapraszam :)
      • Gość: czysz Re: Zaczynam się denerwować !!!!!!!! IP: *.aster.pl 03.02.08, 12:35
        cześć,

- czy ktoś orientował się w sprawie wysokości czynszu po zakonczeniu
        budowy? jest to stały koszt i dobrze to wiedzieć!

- sytuacja prawna gruntów - to jest dobre pytanie czy już wszystko
        jest wyjaśnione; czy ktoś ma najnowsze wiadomości na ten temat?

pozdrawiam wszystkich!
        • archongtv Re: Zaczynam się denerwować !!!!!!!! 04.02.08, 00:59
          Zapraszam jednak na forum - www.osiedle-albatrosow.info :) Tam bedzie nam
          latwiej sie poznac i zorganizowac :)

Co do twoich 2 pytan - czynsz - 7-8, grunty - tak wyjasnione, wolne od zobowiazan.
    • Gość: biedronka Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.aster.pl 02.02.08, 15:18
      Witam

Mam zamiar kupic mieszkanie na tym osiedlu, z tzw drugiej reki.

Czy inwestycja ta jest bezpieczna ? Czy jest jakis problem z
      gruntem ?

Bede wdzieczna za szczere informacje.
    • Gość: Jarek Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.centertel.pl 05.02.08, 09:56
      Ludzie! Mamy swoje własne forum, założone przez naszego sąsiada.
      Wchodźcie i rejestrujcie się. Czym szybciej i lepiej się poznamy
      będziemy mogli więcej zrobić dla NASZEJ WSPÓLNOTY MIESZKANIOWEJ!
      • Gość: Jarek Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.centertel.pl 05.02.08, 09:57
        www.osiedle-albatrosow.info
      • Gość: Jarek Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.centertel.pl 05.02.08, 09:58
        Zapomniałem o adresie: www.osiedle-albatrosow.info
        • medalp Re: Arche, Osiedle Albatrosów 19.03.08, 11:30
          Deweloper oddaje mieszkania "do dalszego wykanczania" z miesięcznym
          opóźnieniem (kwiecień/maj). Nic nie wiadomo- nt. terminu końcowego
          (technicznego) odbioru i zgody na użytkowanie... A miało być tak
          dobrze!
          • Gość: gosc Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.chello.pl 28.03.08, 20:07
            Z Arche dobrze? to chyba niemozliwe;-) Od odbioru mieszkania "do wykanczania" do
            odbioru technicznego budynku czeka nas wszystkich daleka droga...w zasadzie to
            tam jest jeszcze plac budowy i totalna prowizorka
            • Gość: polmos Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.chello.pl 06.04.08, 13:23
              Witam,
              Byłem wczoraj na osiedlu. Rzeczywiście ciagle budowa. Ale troche ruszylo .
              Posadzono jakies krzaczki i wyrownano teren. Ciekaw jestem jak bedzie wygladala
              sprawa indeksacji w zwiazku z przewalonym przez Arche terminem odbioru. Moze by
              w tej sprawie zajac wspolne stanowisko?
              Pozdrawiam
              • gosia2236 Wykończenie mieszkania 09.04.08, 20:31
                wwww.remlux.eu

Zapraszamy.
                • Gość: gość Re: Wykończenie mieszkania IP: *.marsoft.net 13.06.08, 08:52
                  U mnie, zakończył się już remont mieszkania. Jeśli ktoś jest
                  zainteresowany szybkim i solidnym wykonaniem remontu kompleksowo,
                  ekipa na Osiedlu- polecam, "Remont pod klucz": 668 566 595
    • Gość: Mieszkańczy Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: 81.210.16.* 19.08.08, 09:12
      Jestęśmy mieszkańcami osiedla Zagajnkowa Piaseczno... Arche jest
      oszustem uważajcie na Nich , przed podpisaniem umowy obiecywali
      plac zabaw i miejsce obok bloków , a jak przyszło co do czego , nie
      oddali nam działki , pozbawili osiedle śmietnika .... Oszusci .
      zapraszamy na osiedle w Piasecznie ul. Zagajnikowa , udzielimy
      informacji........
      Mieszkańcy ......
      • Gość: KMW Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.acn.waw.pl 10.09.08, 15:16
        Zamiast czytać tego typu wypowiedzi ludzi, którzy kupili mieszkania
        z zupełnie innych inwestycji Arche, proponuje przejechać się i
        Osiedle Albatrosów zobaczyć samemu. Etap I stoi i juz od dawna,
        teren jest ladnie zagospodarowany (pomimo tego, ze tuz obok caly
        czas trwa budowa etapu II), jest prąd, jest woda, działają windy.
        Plac zabaw jest mikroskopijny, ale nie dla każdego jest to ważne. Z
        własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że na Arche można polegać,
        widać że zależy im na tej inwestycji (to 6 budynków + hotel,
        naprawdę niezłe pieniądze będą z tego mieli) i wkłajają w nią
        sporo 'serca'. Nie wiem jak wyglądały poprzednie ich inwestycje, ani
        jak będą wyglądać kolejne. Wiem tylko, że Osiedle Albatrosów jest
        naprawdę ok.
        • Gość: ja;P Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.aster.pl 18.01.09, 10:18
          Zgadzam się z moim przedmówcą:)
          My bierzemy mieszkanko na II etapie:-)
          Teren ładnie zagospodarowany. Za jakiś czas będzie z tego naprawdę
          spokojne osiedle 6 bloczków. Poza tym domki wybudowane w pobliżu
          dodają uroku. Nie jest to jedno wielkie blokowisko, a hotel....coż
          tu napisac. Na pewno będzie ograniczał hałas dobiegający z
          Puławskiej, co powinno mieć spore znaczenie dla tych co mieszkają
          najbliżej tej ulicy;-)
          Pozdrawiam przyszłych sąsiadów:)
          • Gość: lokator Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: 193.138.110.* 19.01.09, 10:34
            Ja również czekam na II etap i teraz mam tylko nadzieję, że wszystko
            pójdzie dobrze. Ale jak patrzę z zewnątrz to bardzo jestem
            zadowolony z wyboru. Mam nadzieję, że obecni mieszkańcy są
            zadowoleni. A hotel przy puławskiej mnie bardzo cieszy (ze względu
            na wyciszenie osiedla) i jakby jeszcze była tam fajna knajpa i
            siłownia to będę wniebowzięty.
            Tylko ta nowa myjnia na sąsiedniej działce mi nie pasuje. Miałem
            nadzieję że będzie to coś lepszego.
            • Gość: KMW Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.acn.waw.pl 20.01.09, 00:09
              Z okna widzę, że prace nad etapem II idą dobrze. Ostatnio (mrozy?)
              trochę zwolniły, ale już np. dziś szły pełną parą. Co do myjni, to
              ze swoich okien jej nie widzę, ale faktycznie mogłoby tam powstać
              coś ciekawszego. Przynajmniej zawsze będziemy mieli czyste
              samochody ;-) Hotel rzeczywiście osłoni budynki A od Puławskiej,
              powinno być ciszej. Bardzo liczę na sklepy, które mają się w nim
              znaleźć. Przydałby się jakiś sklep w stylu Żabki, Marcpola albo
              inny, jedyny punkt w okolicy, gdzie można kupić gazetę, chleb czy
              piwo, to stacja benzynowa po drugiej stronie Puławskiej. Z knajpy i
              dobrej siłowni też bym się ucieszył ;-) Pozdrawiam
              • 1-1b Re: Arche, Osiedle Albatrosów 30.01.09, 21:49
                Muszę pochwalić firmę Arche, jak się okazuje, dotrzymują słowa.
                Zdecydowałam się na zakup mieszkania na II etapie,podpisałam umowę.
                Ustaliliśmy z Panią Bożenką, która zajmuje sie sprzedażą tego
                osiedla, że jeżeli nie otrzymam kredytu to oddadzą mi wpacone
                pieniądze z I raty, choć nie miałam tego w umowie. I tak się stało,
                niestety nie otrzymałam kredytu, a pieniądze firma zwróciła bez
                żadnych problemów. A osiedle jest naprawdę ładne, bardzo żałuję, że
                niestety nie mogę kupić tam mieszkania, ale życzę wszystkim takiego
                devolepera. Obsługa bardzo miła, naprawdę na wysokim poziomie. Z
                tego, co wiem, jeżeli, ktoś kupił już mieszkanie, może się umówić i
                obejrzeć swoje mieszkanie, jak postępują prace,a jak widać, chyba
                nie ma problemów.
                • Gość: lokator Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: 193.138.110.* 04.02.09, 12:46
                  To faktycznie zachowali się przyzwoicie. Widać deweloperzy zauważyli
                  że w chwili obecnej muszą walczyć o Klienta i opinię na ich temat.
                  Dlaczego forum osiedlowe zniknęło z dnia na dzień? Dobrze, gdyby
                  takie coś zostało - zatem jeżeli ktoś się na tym zna...
                  • agnieszkazosiedla Re: Arche, Osiedle Albatrosów 06.02.09, 10:21
                    witam po raz pierwszy na tym forum!
                    (etap II, budynek A)
                    też jestem zawiedziona, że forum osiedlowe zniknęło! i popieram
                    inicjatywę jego ponownego otwarcia/kontynuowania!
                    • mmkam Re: Arche, Osiedle Albatrosów 06.02.09, 10:56
                      tez kupilismy mieszkanie w bud A II. Jak wygląda Pani dotychczasowe
                      doświadczenie z Arche?
                      • agnieszkazosiedla Re: Arche, Osiedle Albatrosów 06.02.09, 11:22
                        hm...na razie nie mogę się skarżyć!byli elastyczni w kwestii rat
                        (ich wysokości i terminu zapłaty), Pani Bożena miła i rzeczowa!i
                        choć długo czekałam na termin notarialnego potwierdzenia umowy
                        przedwstępnej - to udało się i mam to już za sobą!
                        a i sama budowa postępuje; mieszkam w pobliżu i codziennie
                        przejeżdżam obok!
                        tfu tfu... odpukać!
                • mmkam Re: Arche, Osiedle Albatrosów 06.02.09, 10:54
                  Ciekawe..... Pani Bożenka twierdzi, ze nie miała ostatnio takiej sytuacji, zeby
                  klientka nie dostała kredytu i zwracano jej pieniądze. Trochę naciągany ten post.
                  • Gość: janek Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: 160.83.57.* 06.02.09, 15:00
                    faktycznie niektore posty chyba troche naciaganie/przeslodzone :) a
                    rzadko kto jednak chwali dewelopera tym bardziej przed skonczona
                    budowa ... z drugiej strony nikt na razie za bardzo tej inwestycji
                    nie zjechal co uznaje za dobry znak :) kupilem mieszkanie w II
                    etapie. dawno nie bylem wiec wpadne pewnie w poniedzialek / wtorek.
                    zdam relacje. pozdr
                    • Gość: polmos Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: 94.254.183.* 07.02.09, 11:09
                      Witam, Mieszkamy w bloku z I etapu i tez popieramy kontynuowanie strony osiedla.
                      Łatwiej sie zorganizowac. A jesli chodzi o dewelopera, to naszym zdaniem nie
                      jest ani szczegolnie dobry, ani szczegolnie zly.
                      • Gość: gość Re: Arche, Osiedle Albatrosów - nowa strona IP: *.acn.waw.pl 10.02.09, 01:21
                        Witam, zapraszam na nową stronę Osiedla Albatrosów:
                        www.osiedlealbatrosow.pl
                        • Gość: lokator Re: Arche, Osiedle Albatrosów - nowa strona IP: 193.138.110.* 10.02.09, 11:04
                          dziękuję za ponowne uruchomienie strony osiedlowej. Widać już forum
                          jest odpowiednio przygotowane :-) mam nadzieję że pojawi się więcej
                          użytkowników.
                          A patrząc na fora internetowe to mam wrażenie, że jeżeli nie ma
                          narzekań na konkretny temat to i tak jest wielki sukces.
                          • Gość: Admin Re: Arche, Osiedle Albatrosów - nowa strona IP: *.acn.waw.pl 10.02.09, 21:30
                            Strona powinna być ponownie dostępna do końca tygodnia. Proszę o
                            cierpliwość, na pewno wróci.
                            • Gość: Hekate Re: Arche, Osiedle Albatrosów - nowa strona IP: *.europe.hp.net 11.02.09, 15:04
                              Witam serdecznie, my się właśnie przymierzamy do kupna jednego z
                              ostatnich mieszkań w II inwestycji, czekam z niecierpliwośćią na
                              uruchomienie stronki, żeby usłyszeć wasze opinie o osiedlu.

Do kolegów którzy szukali siłowni :)- obok REALA jest Gymnasion ;)

Czy ktoś z was zwiedzał okolicę? Interesuje mnie jeziorko i tereny
                              do spacerów z psem.
                              • Gość: lokator Re: Arche, Osiedle Albatrosów - nowa strona IP: 193.138.110.* 13.02.09, 12:33
                                okolica ładna ze względu, że nie jest to blokowisko, ale rejon domów
                                jednorodzinnych. na wiosnę i lato pięknie zakwitają drzwa i krzewy.
                                jeżeli chodzi o jeziorko to raczej jest to bajorko, mocno zarośnięte
                                do którego ciężko się dostać. niestety teren jest słabo
                                zagospodarowany. może z czasem. pamiętam jak tam było 10 lat temu,
                                top nawet dróg nie było.
                                co do siłowni to jednak zawsze przyjemniej gdy jest coś pod domem.
                                wtedy to nawet w bardzo kiepską pogodę albo mając niewiele czasu
                                człowiek się przejdzie. gymnazjon to nie cymes - jest jeszcze sporo
                                siłowni na ursynowie, z basenami włącznie.
                                • agnieszkazosiedla Re: Arche, Osiedle Albatrosów - nowa strona 13.02.09, 13:23
                                  w budowanym hotelu ma być SPA i fitness!
                                  tak jak napisał Lokator - to typowa okolica o niskiej zabudowie (ja
                                  mieszkam obecnie o rzut beretem, po drugiej stronie Puławskiej, więc-
                                  heheh-daleko się nie przeprowadzam)! ze sklepów najbliżej jest
                                  Marcpol-jakoś nie lubię tam robić zakupów, potem REAL - z zaletami i
                                  wadami wielkiego sklepu, a potem sklepy i bazar na Wałbrzyskiej! no
                                  i centrum Auchan w Piasecznie!
                                  Gymnazjon - cóz, moje odczucia sprzed paru lat: drogo (system
                                  całorocznych kart członkowskich), nieco snobistycznie i elegancko!
                                  ale może coś się zmieniło od tego czasu!
                                  • Gość: dociekliwy Re: Arche, Osiedle Albatrosów - nowa strona IP: *.chello.pl 20.02.09, 00:05
                                    Troche mi tu smierdzi wpisami dewelopera..

Czy ktos wie, jak sie rozwiazala sprawa gruntu, jaka byla decyzja sadu i skad to
                                    wie (nie wierze w slowo pisane na forum :) ).

Czy ktos wie w jaki sposob ma sie wcisnac ten hotel miedzy budynkami a pulawska?
                                    - cholernie malo tam miejsca.

Czy ktos jeszcze zauwazyl bledy wykonania typu - odplywy i grzejniki nie tam
                                    gdzie zdrowy rozsadek podpowiada.. ?

Pozdrawiam!
                                    • Gość: lokator Re: Arche, Osiedle Albatrosów - nowa strona IP: 193.138.110.* 20.02.09, 09:06
                                      Też chętnie bym się dowiedział jak przebiegał odbiór pierwszego
                                      etapu i czy były jakieś zastrzeżenia. Jeżeli ktoś może się podzielić
                                      (ale proszę tylko odnośnie tej inwestycji - jak w temacie forum)
                                      A co było nie tak z gruntem? Generalnie mój nadwyraz dociekliwy bank
                                      nie stawiał warunków, więc nie wiem czy coś było niejasne. Arche
                                      wyjaśniało jakieś wzmianki w KW, ale to by było na tyle. dociekliwy
                                      czegoś się doszukał? Czy mieszkańcy pierwsze etapu mają już założone
                                      KW dla swoich nieruchomości? Coś jest wpisane w III lub IV dziale -
                                      oczywiście poza hipoteką banku, jeżeli ktoś się kredytował?
                                      A co do hotelu, to proponuję wejść na mapę satelitarną (np zumi) i
                                      zobaczyć że między pulawska i osiedlem jest spokojnie miejsce na
                                      jeden rząd budynków - przecież to nie będzie Waldorf=Astoria. Na
                                      stronie poniższej stronie jest rozrysowany plan lokalizacyjny.
                                      www.arche.pl/articles/view/1325/Lokalizacja
                                    • Gość: gość Re: Arche, Osiedle Albatrosów - nowa strona IP: *.chello.pl 25.02.09, 22:39
                                      Wczoraj byłem z żoną na budowie, oglądaliśmy mieszkanie, w którym są
                                      już zawieszone kaloryfery, nic takiego nie widzieliśmy. Napewno
                                      wszystkim nam klientom nie dogodzą, dlatego, że każdy z nas ma inną
                                      wizję aranżacji pomieszczeń. Jakaś podstawowa wersja musi być, jak
                                      ktoś będzie chciał tak jak słyszeliśmy od Pani, która nas
                                      oprowadzała może sobie we własnym zakresie zmienić. Najczęściej
                                      skończy się tak, że zostanie tak jak jest i też będzie dobrze. My
                                      Polacy lubimy tylko narzekać. Mamy zamiar kupić tu mieszkanie,
                                      bardzo nam się podoba, widać, że prace idą do przodu, na klatkach
                                      schodowych kładą już płytki, nawet w ładnym, ciepłym kolorze. I tu
                                      zapewne też się znajdzie ktoś, kto będzie narzekał. Kochani przyszli
                                      sąsiedzi mniej narzekajmy.
                                    • Gość: gość Re: Arche, Osiedle Albatrosów - nowa strona IP: *.chello.pl 25.02.09, 22:43
                                      Bardzo proszę nie słuchajmy plotek. Możemy to sami sprawdzić. Księgi
                                      Wieczyste są to dokumenty niejawne może je pobrać z sądu każdy, kto
                                      chce sprawdzić developera. Jak jak ktoś pisze wcześniej, potrafimy
                                      tylko narzekać, tak jak babcie u lekarza. Kochani więcej optymizmu i
                                      uśmiechu.
                                      • Gość: gość Jlona Re: Arche, Osiedle Albatrosów - nowa strona IP: *.chello.pl 25.02.09, 23:00
                                        Kupiłam mieszkanie w drugim etapie. Najchętniej, chciałabym kilka
                                        przeróbek, ale jak mnie uświadomiła pani z arche, jeżeli mają oddać
                                        inwestycję w terminie, to bez końca nie mogą robić przeróbek. Tak
                                        naprawdę mają rację, dlatego, że chcieli byśmy i w terminie oddane
                                        mieszkania i miec zrobione przeróbki. Z tego, co wiem, ci co kupili
                                        mieszkanie wcześniej mogli wprowadzać poprawki. Co do aktu
                                        przedwstępnego poprosiłam, że chcę podpisać taki akt, i po 3
                                        tygodniach już jestem po akcie. Narazie jestem zadowolona, zobaczymy
                                        jak z terminem oddania mieszkania.
                                        • Gość: przyszły lokator Re: Arche, Osiedle Albatrosów - nowa strona IP: *.chello.pl 26.02.09, 22:23
                                          Kupiłem mieszkanie pół roku temu, okazało się, że chcąc zobaczyć w
                                          dniu wczorajszym mieszkanie, firma nie robiła z tym żadnych
                                          problemów. Nawet dostałem zdjęcia potrzebne do banku. Narazie jestem
                                          zadowolony. Mam nadzieję, że się wyrobią z terminem.
                                      • Gość: gosć Re: Arche, Osiedle Albatrosów - nowa strona IP: *.chello.pl 25.02.09, 23:01
                                        chyba dokumenty są jawne
                                        • Gość: gość Re: Arche, Osiedle Albatrosów - nowa strona IP: *.chello.pl 26.02.09, 22:12
                                          Oglądałem dziś mieszkanie na budowie. Jak widać, prace idą dość
                                          dobrze. Faktycznie kładą już płytki na korytarzu. Widać, że jest
                                          trochę pracowników na budowie. Mam nadzieję, że oddadzą mieszkania w
                                          terminie. Planuję zakup mieszkania właśnie w tym osiedlu. Co prawda
                                          niewiele już zostało.
                                  • Gość: Lokator Re: Arche, Osiedle Albatrosów - nowa strona IP: 193.138.110.* 20.02.09, 09:12
                                    Agnieszka, skąd informacja o SPA i fitness? Na stronie arche jest
                                    napisane że będą wejścia do usług na parterze. zatem zobaczymy kto
                                    będzie chętny zainwestować w tym budynku (oby się tylko wybudował w
                                    obecnych czasach)
                                    • agnieszkazosiedla Re: Arche, Osiedle Albatrosów - nowa strona 20.02.09, 11:43
                                      www.arche.pl/Articles/view/1321/Hotel-Pulawska-Residence___
                                      ale czy to zrobią czy nie, to oczywiście inna bajka!
                                      a budowa już się zaczyna- postawili dźwig!
                                      nie wiem czy mieliście na myśli mnie - pisząc o przsłodzonych
                                      postach,ale jeśli tak, to tłumaczę: ja osobiście nie mam jak na
                                      razie co narzekać na Arche! więc czemu mam ich opluwać? na zapas?
                                      jak będę miała powód - sama chętnie to opiszę! każda tego rodzaju
                                      firma ma swoich zaciekłych krytyków jak i obrońców! my - patrzymy z
                                      punktu widzenia przyszłych właścicieli, oni - z punktu widzenia
                                      firmy, która chce wybudować jak najmniejszym kosztem!
                                      • Gość: lokator Re: Arche, Osiedle Albatrosów - nowa strona IP: 193.138.110.* 20.02.09, 12:44
                                        dlatego brakuje mi tu postów od obecnych mieszkańców osiedla... ale
                                        takich prawdziwych, a nie od ludzi szukających zaczepki na necie.
                                        • Gość: Admin Re: Arche, Osiedle Albatrosów - nowa strona IP: *.acn.waw.pl 22.02.09, 22:42
                                          Ponownie ruszyła strona Mieszkańców Osiedla Albatrosów. Niestety, w wyniku
                                          awarii dotychczasowe posty i konta użytkowników zostały skasowane. Zachęcam do
                                          ponownej rejestracji i kontynuowania dyskusji na forum strony. Podjąłem kroki,
                                          by zabezpieczyć się przed ponowną utratą danych.

Adres Portalu Mieszkańców Osiedla Albatrosów: osiedlealbatrosow.pl/
                                          • Gość: Dedal Re: Arche, Osiedle Albatrosów - nowa strona IP: 195.33.129.* 02.10.09, 08:43
                                            Osiedle Strusia, ulica Albatrosów czy Pelikanów- tragedia!!! Ciasno,
                                            mieszkania z widokiem na drugie mieszkanie, wkoło tylko beton i
                                            kostka na drodze, brudne i zawalone śmietniki, słychać co się dzieje
                                            u sąsiadów. A cena za takie mieszkania jest śmieszna- płacić za byle
                                            co tyle kasy!!! W ogóle to ceny mieszkań są przesadzone. Wolę za te
                                            same pienądze kupić działkę i postawić mały domek. Aha- oczywiście
                                            samochodów pełno jest w Piasecznie a miejsc parkingowych na osiedlu
                                            garstka... Nie polecam! Ludzie którzy budujecie i sprzedajecie
                                            mieszkania- nie przesadzajcie z ceną za takie beznadziejne miejsca!!!
                                            • Gość: reqrewq Re: Arche, Osiedle Albatrosów - nowa strona IP: 193.138.110.* 05.10.09, 14:54
                                              a jak to sie ma do osiedla albatrosów, które jest tematem tego forum
                                              i zlokalizowane na ursynowie a nie w piasecznie (czyli ok 10 km
                                              dalej, ale godzine drogi jazdy samochodem)?
                                      • Gość: gość Re: Arche, Osiedle Albatrosów - nowa strona IP: *.chello.pl 26.02.09, 22:16
                                        Brawo Pani Agnieszko za optymizm
    • Gość: bezdomny Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.09, 09:31
      Tak.Jestem zainteresowany.Po ile sprzedają?. Nie wiem tylko ile wziąć kredytu 100 czy 120% wartości.
      • Gość: robert Re: Arche, Osiedle Albatrosów IP: *.aster.pl 21.02.09, 21:39
        Nie wiem tylko gdzie ty dostaniesz ten kredyt na 120% :))))
      • 1-1b Re: Arche, Osiedle Albatrosów 26.02.09, 21:59
        Gdzie,ty dostaniesz kredyt na 120%. Po ile sprzedają, to napewno nie
        ten adres, tylko do biura. Takich informacji, nik normalny nie
        ujawnia. Zastanów się i nie kombinuj.
    • Gość: admin Strona Mieszkańców Osiedla Albatrosów znów działa! IP: *.acn.waw.pl 23.02.09, 00:23
      Ponownie ruszyła strona Mieszkańców Osiedla Albatrosów. Niestety, w wyniku
      awarii dotychczasowe posty i konta użytkowników zostały skasowane. Zachęcam do
      ponownej rejestracji i kontynuowania dyskusji na forum strony. Podjąłem kroki,
      by zabezpieczyć się przed ponowną utratą danych.

Adres Portalu Mieszkańców Osiedla Albatrosów: osiedlealbatrosow.pl/
      • Gość: lokator Re: Strona Mieszkańców Osiedla Albatrosów znów dz IP: 193.138.110.* 23.02.09, 11:04
        Fajnie, dziękuję - pewnie w imieniu większej grupy ludzi. oby teraz
        działała :-)
        • Gość: przyszły lokator Re: Strona Mieszkańców Osiedla Albatrosów znów dz IP: *.chello.pl 01.03.09, 12:22
          Dziękuję, za forum. Można zebrać trochę informaacji o developerze.
          Kupiłam mieszkanie w II etapie i mam nadzieję, że wszystko będzie
          dobrze. Co prawda przejeżdzam codziennie koło budowy i jak widać
          pracują. Mam nadzieję, że zdążą na czas oddać nam mieszkania.
          Zobaczymy, jak dalej.
          • Gość: przyszły lokator Re: Strona Mieszkańców Osiedla Albatrosów znów dz IP: *.chello.pl 06.03.09, 00:15
            Właśnie dziś kupiłam mieszkanie w tym osiedlu. Z tego, co widać w
            księgach wieczystych jest ok (sprawdziliśmy KW w sądzie). Mam
            nadzieję, że wszystko zrobią na czas.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka