wolny_rodnik 09.12.06, 20:45 Hej, czy ktoś może słyszał coś więcej o tej inwestycji poza tym, ze buduja (maja budowac) na Tarchominie? pozdro Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kruder76 Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany 10.12.06, 10:13 Jak nie chcesz kłopotów to trzymaj się od tego dewelopera z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany IP: *.acn.waw.pl 10.12.06, 19:18 Czy mógłbyś coś więcej napisać dlaczego trzymać się z dala od tego developera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany IP: *.aster.pl 10.12.06, 22:27 Witam, Zapowiadalo sie obiecujaco, niestety na dzien dzisiejszy ktos z Akacji 6 zaskarzyl pozwolenie na budowe.. i nie wiadomo kiedy ostatecznie budowa ruszy - to oficjalne stanowisko Ama-budu [bo zgodnie z prawem wyjasnianie wszystkich watpliwosci moze trwac 2 m-ce a moze i dluzej, postawili juz nawet dzwig i miala ruszyc budowa...ale zanim nie wyjasni sie cala sprawa nic nie moga zrobic]. Szacowana cena m2 zmieniala sie od 4300, poprzez 4900, 5300, 5500, ostatecznie stanelo na 5900-6000[info z zeszlego tygodnia] za mieszkania > 90mkw .. no ale czy tak bedzie na wiosne? ktoz to wie... do tego 12 500 cena miejsca postojowego na powietrzu + koszt balkonow... No i tyle w sprawie tej inwestycji. Co do developera - w sieci jest wiecej pozytywow niz negatywow... mysle ze investycja jednak w koncu ruszy... tyle ze planowane oddanie pierwszych mieszkan przesunie sie pewnie na II polowe 2008 roku... :-( nie wiec to juz jednak dosc odlegla perspektywa... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wolny_rodnik Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany 10.12.06, 22:39 Dzieki za info, w takim razie to oficjalne stanowisko AMabudu byc moze jest tylko gra na zwloke ukierunkowana na zwyzke ceny. Pod końcem listopada robiłem "wstepne" rozpoznanie rynku i faktycznie wachlarz cenowy od 4500 do 5000 za m2. Postaram sie skontaktowac z Amabudem i potwierdzic, badz zaprzeczyc tym rewelacjom. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wolny_rodnik Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany 11.12.06, 09:44 Niestety, ale to prawda. Ceny zostały dostosowane do rynku, cokolwiek sie kryje pod pojeciem rynek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lemur Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 17:50 Ama Bud to: 1. Niewywiązywanie się z terminów 2. Olewanie klientów 3. Nieodpowiadanie na pisma 4. Rżnięcie głupa 4. Marna jakość 5. Złe zarządzanie zbudowanym osiedlem Radzę poszukać innego dewelopera - gwarantuje, że są lepsi i normalni na rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ata Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany IP: *.acn.waw.pl 26.01.07, 16:51 Z pewnością się dopasują do rynku, skoro inwestycja Odkryta 1 przy liniach wysokiego napięcia ma oficjalne ceny 5500-6000zł za m2, to tu też wzrośnie. A miejsce jest urokliwe, o niebo lepsze niż Terenixu. Ama-Bud dał ciała na teklinku, ludzie mieszkają już o 1,5roku, a nie ma aktów notarialnych. Pewnie im się nie chce zaimować starą inwestycją skoro na Sprawnej liczą na wielkie zyski. Jako developer nie jest chyba Ama-Bud najgorszy, zobaczymy czy uda im się oddac budynki do użytkowania czy tak jak w teklinku będą ściemniać i zwlekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doc. Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany IP: *.u.mcnet.pl 29.01.07, 13:21 Witam. Przepraszam bardzo, ale o jakich opuźnieniach w aktach notarialnych mówisz? Bo mieszkam na Teklinku już ponad 2 lata, a akty podpisywałem w czerwcu 2006 roku. Pozatym jak jest jakaś usterka, to usuwali ją w miarę szybko. Oczywiście że nie są idealnie, ale jak na cenę jaką ja płaciłem za metr w 2003r. to nic więcej nie oczekiwałem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ata Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany IP: *.acn.waw.pl 30.01.07, 19:22 Zapewne nie mieszkasz w budynku 48F. To tu zaczęły się problemy. Ludzie zamieszkali już wiosna/lato 2005, a aktów nie ma do tej pory. jak ktoś ma kredyt to płaci więcej, prąd droższy bo inna taryfa, poza tym niepewność, czy te akty kiedykolwiek będą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wito Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.07, 20:51 CHCą 6700 ZA M + 4000 BALKON +12000 PARKING Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tola Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany IP: 217.17.40.* 28.01.07, 23:46 odradzam odradzam i jescze raz odradzam jesli walną taką kichę a na pewno walną jak przy budowie osiedla teklinek to lepiej uciekac jak najdalej, mają niesolidnych podwykonawców co rzutuje na jakość wybudowanych mieszkań prezesina tego kociołka więcej chłapie ozorem niż działa nie odpowiadają na pisma to fakt i generalnie mają ludzi gdzieś a ceny rzeczywiście ładnie podbijają i nie spieszą się z budową tego zakątka wiślanego bo czekają na zwyżkę cen odradzam ten zakątek chodzę w te okolice na spacery i tam tak ciągnie od wisły że nawet w lato wyczuwa się inną strefę klimatyczną a jeszcze jak wisła wyleje to dopiero właściciele tych ogródków co im Amabudziaki oferują gratis będą miec atrakcję, jak dla mnie tragedia a budynki mają być niepodpiwniczone, miejsca parkingowe pod chmurką więc korozja przy takiej wilgoci jaka tam panuje murowana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisii Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany IP: *.pools.arcor-ip.net 30.01.07, 19:53 Tola, kurcze niestety nie ma w tej chwili duzego wyboru inwestycji na Tarchominie. Wszytsko albo juz zarezerwowane, albo sie ciagnie z pozwoleniem na budowe i konca nie widac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany IP: *.spray.net.pl 08.02.07, 00:27 Witam! Jestem mieszkanką TEKLINKA i w moim przypadku developer spisał sie bardzo dobrze. Nie miałam z nim zadnych problemów, jesli byly jakieś usterki to je naprawiali, na pisma odpowiadaja a personel tez jest mily. Co do ZAKATKA to napewno wybuduja solidnie te osiedle, juz teraz maja podobno po 10 osob chetnych na jedno mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany IP: 213.134.135.* 08.02.07, 08:33 piszesz ze spraya.pl - a net w biurze AmaBudu jest w spray-u....bez komentarza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany IP: *.spray.net.pl 08.02.07, 12:11 Gość portalu: gosc napisał(a): > piszesz ze spraya.pl - a net w biurze AmaBudu jest w spray-u....bez > komentarza... Oczywiście jak się pisze dobrze o Ambudzie to trzeba być ich pracownikiem, znajomym, itp. Twierdząc tak jestes smieszny. Czy ja nie mam prawa byc zadowolona z tego developera, jest wielu mieszkancow na moim osiedlu, ktorzy nie powiedza na nich zlego slowa. Najlepiej jak sie na nich psy wiesza, wtedy jestes zadowolony...? A tak wogole to skąd Ty wiesz jakiego jakiego neta ma Amabud....?, moze to Ty jestes niezadowolonym pracownikiem/pracownica...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piaskowiec Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 08:44 Przyjedźcie sobie na Piaskową 4 i zobaczcie ten syf, który tutaj odwalił AmaBud. Trzymajcie się od tej firmy z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
herox Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany 08.02.07, 08:46 Gość portalu: mieszkanka napisał(a): > Witam! > > Jestem mieszkanką TEKLINKA i w moim przypadku developer spisał sie bardzo > dobrze. Nie miałam z nim zadnych problemów, jesli byly jakieś usterki to je > naprawiali, na pisma odpowiadaja a personel tez jest mily. > Co do ZAKATKA to napewno wybuduja solidnie te osiedle, juz teraz maja podobno > po 10 osob chetnych na jedno mieszkanie. Ja też wierzę, że będzie super git, a 10 osób to jeszcze nic, każde mieszkanko w takiej wspaniała inwestycja będzie licytowane i osiągnie dotychczas niespotykane ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tola Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany IP: 217.17.40.* 13.02.07, 15:23 dobre dobre ja tez jestem mieszkanką teklinka no i wiem co piszę, radzę trzymać się z dala od tego dewelopera odwalili kichę na teklinku mieszkania mają powazne wady, których nie są w stanie usunąć bo musieliby zburzyć i wybudować na nowo i ty mieszkanko chyba naprawdę jesteś z Amabudziakami w jakiś sposób powiązana, że tak ich zachwalasz!! Odpowiedz Link Zgłoś
erka80 Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany 14.02.07, 11:13 Gość portalu: tola napisał(a): > dobre dobre ja tez jestem mieszkanką teklinka no i wiem co piszę, radzę trzymać > > się z dala od tego dewelopera odwalili kichę na teklinku mieszkania mają > powazne wady, których nie są w stanie usunąć bo musieliby zburzyć i wybudować > na nowo i ty mieszkanko chyba naprawdę jesteś z Amabudziakami w jakiś sposób > powiązana, że tak ich zachwalasz!! Napisz o jakich poważnych wadach piszesz, niech się wszyscy dowiedza co takiego jest strasznego w Twoim mieszkaniu, że developer nie moze sobie poradzić...!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tola Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany IP: 217.17.40.* 14.02.07, 13:23 niewydolna wentylacja a raczej jej brak w lokalach z aneksem kuchennym przez co tworzą się grzybki, pleśnie (lubię grzybki ale nie takie) i co na to amabudziaki trzeba wietrzyc czyli wychodzi na to, że jedyną sprawną wentylacją w lokalu jest okno Odpowiedz Link Zgłoś
erka80 Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany 14.02.07, 11:11 Witam...! Ludzie, nie każdy zadowolony z tego osiedla musi być powiązany z Amabud-em, każdy ma prawo wyrazić swoją opinię, jedni są zadowoleni drudzy nie. Nie wiem po co oskarzacie nie ktorych o to, że piszą pozytywy...?! Ja też jestem mieszkanką TEKLINKA i tak się składa, ze jestem zadowolona z tego developera. Moje mieszkanko jest super nie ma zadnych wad i jestem szczęśliwa, ze mieszkam na tym osiedlu.Z firmą nie mialam problemów, pracownicy są mili, starają sie pomóc jak jest jakiś problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tola Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany IP: 217.17.40.* 14.02.07, 13:20 to zazdroszcze masz szczęście, że ci się lokal bez wad trafił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomson Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany IP: 195.128.228.* 14.02.07, 13:28 "...I nie jest prawdą że dach przeciekał, zwłaszcza że prawie wcale nie padało..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tola Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany IP: 217.17.40.* 14.02.07, 14:18 oczywiście że nie padało i nie ma żadnego zacieku i ogólnie jest kul, kotły gazowe też nigdy nie wysiadały i nigdy nie było żadnej awarii na tym osiedlu cud miód, bramy do garaży też się nigdy nie psuły, a jaką mamy wspaniałą stolarkę okienną - "najlepszą na rynku" i jeszcze mamy super plac zabaw, super ochronę, za którą coraz to mniej płaciliśmy jak oddawali kolejny blok do użytku, oj jaki solidny ten nasz deweloper i jak chętnie jego zarząd odpowiada nam na wszystkie pisma i służy pomocą w najdrobniejszych sprawach, och i dużo by tu jeszcze zachwalać, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.07, 16:30 sprzedam cesję do zakątka wiślanego 53 m2 za 6700 m2+ 12000 parking + 4000 balkon + odstępne 10 000. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tola Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany IP: 217.17.40.* 07.04.07, 23:19 niezła cena jak za ten wiślany wygwizdów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marce Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany IP: 195.20.110.* 23.04.07, 14:44 a mi się tam bardzo podoba. A cena tak jak wszędzie, nic nowego. Wiadomo, że ceny rosną a nie spadają to co się dziwisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ata Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany IP: *.acn.waw.pl 24.04.07, 10:35 "Cena jak wszędzie", no cóż do tej pory na Tarchominie było sporo taniej. Za niewiele wieksze pieniądze można mieć wyszykowane mieszkanko w tej okolicy. Chętni zapewne się znajdą, bo miejsce ciekawe. Ale jak na razie z rzeszy rezerwujących mieszkania nabywcy się wykruszają. Kolejna sprawa jak zachowa się Ama-Bud czy też da ciała jak przy ostatnim bloku na Teklinku i lokatorom zostanie płacenie za prąd budowlany i o wiele większe odsetki od kredytów? Kolejny dylemat to termin oddania, czasy kiepskie na budowanie bo brak towaru, juz teraz wielkie budowy maja kłopoty i przestoje, a nas czeka jeszcze Euro 2012 i z materiałami i robocizną nie będzie łatwo. Może też cena jest kalkulowana na te okoliczności? Ale ile będziecie czekac na oddanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateneus Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany IP: 212.244.209.* 13.09.07, 13:17 Zapraszam na forum osiedla "Zakatek Wiślany" - czyli obecnie realizowanej inwestycji Ama-budu. www.zakatekwislany.up.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateneus Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany IP: 212.244.209.* 15.10.07, 15:09 Te samo forum dostepne jest rowniez pod bezposrednim adresem: www.zakatekwislany.yoyo.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mickey Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany IP: *.pg.com 29.10.07, 12:38 uprzedzam przed tym deweloperem. Kiedyś pytalem się ludzi z ul. Piaskowej jak to z tym AMABUDem jest. Wszystko sie sprawdza.Czlowiek cieszył sie ze nowe mieszkanie itp. ludzi nie sluchal. A teraz wyklina tego cwaniaka na czym swiat stoi. Mieszkam sobie na Pełczyńskiego "dwa stawy" i powiem wam jedno. Wykończenie ma gość w głębokim poważaniu. Wziął kase i teraz go wszystko wali a nam na głowe w zime sople beda spadac. Izolacja budynku nie dokonczona, drzwi wejsciowe jakos powypaczaly sie, to samo z drzwiami do smietnika (dodam ze blok oddano do uzytko jakos w maju 2007) ooo sorry ostatnio: klatke maluja. chca wzrok ludziom nacieszyc tym ze cos sie robi!!!! Domofon nie działa choć jest! Szyby w oknach pękają!! wjazd do garazu na -1 wogole nie dokonczony -wyglada obleśnie- surowe cegły i beton. AMA BUD to zlodzieje -wzieli kase i teraz nie maja za co poprawek robic!!! rekojmia jest, pisma powysyłane -odzewu zero!!! Ludzie uwazajcie!!! Jak pasuje Wam Alternatywy 4 to polecam!! to jest dokładny tego przykład!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany IP: *.aster.pl 01.11.07, 17:58 To napisz jeszcze cwaniaczku ile zapłaciłeś za metr tego beznadziejnego mieszkanka i ile ono jest warte w stanie dzisiejszym, tak beznadziejnym??? Frajerem jestes tylko tyle da sie zrozumiec z Twojej wypowiedzi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mickey Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany IP: *.pg.com 02.11.07, 12:41 to jaka cena była kiedyś a jaka jest teraz to jest tutaj akurat najmniej istotne. Poprostu pisze że gość nie wywiązuje się z podpisanych umów. Po sadach nie zamierzam chodzic bo na to szkoda mi czasu. Ty bedziesz cwaniakiem i frajerem jezeli wejdziesz (za taką kase jaką się teraz żąda za metr) w układ z tym deweloperem. Odpowiedz Link Zgłoś