Dodaj do ulubionych

Ama-bud i Zakątek Wiślany

09.12.06, 20:45
Hej,
czy ktoś może słyszał coś więcej o tej inwestycji poza tym, ze buduja (maja
budowac) na Tarchominie?

pozdro
Obserwuj wątek
    • kruder76 Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany 10.12.06, 10:13
      Jak nie chcesz kłopotów to trzymaj się od tego dewelopera z daleka.
    • Gość: Gość Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany IP: *.acn.waw.pl 10.12.06, 19:18
      Czy mógłbyś coś więcej napisać dlaczego trzymać się z dala od tego developera?
    • Gość: gosc Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany IP: *.aster.pl 10.12.06, 22:27
      Witam,
      Zapowiadalo sie obiecujaco,
      niestety na dzien dzisiejszy ktos z Akacji 6 zaskarzyl pozwolenie na budowe..
      i nie wiadomo kiedy ostatecznie budowa ruszy - to oficjalne stanowisko Ama-budu
      [bo zgodnie z prawem wyjasnianie wszystkich watpliwosci moze trwac 2 m-ce a moze
      i dluzej, postawili juz nawet dzwig i miala ruszyc budowa...ale zanim nie
      wyjasni sie cala sprawa nic nie moga zrobic].

Szacowana cena m2 zmieniala sie od 4300, poprzez 4900, 5300, 5500, ostatecznie
      stanelo na 5900-6000[info z zeszlego tygodnia] za mieszkania > 90mkw .. no ale
      czy tak bedzie na wiosne? ktoz to wie... do tego 12 500 cena miejsca postojowego
      na powietrzu + koszt balkonow...

No i tyle w sprawie tej inwestycji. Co do developera - w sieci jest wiecej
      pozytywow niz negatywow... mysle ze investycja jednak w koncu ruszy... tyle ze
      planowane oddanie pierwszych mieszkan przesunie sie pewnie na II polowe 2008
      roku... :-( nie wiec to juz jednak dosc odlegla perspektywa...

pozdrawiam
      • wolny_rodnik Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany 10.12.06, 22:39
        Dzieki za info,
        w takim razie to oficjalne stanowisko AMabudu byc moze jest tylko gra na zwloke
        ukierunkowana na zwyzke ceny. Pod końcem listopada robiłem "wstepne"
        rozpoznanie rynku i faktycznie wachlarz cenowy od 4500 do 5000 za m2. Postaram
        sie skontaktowac z Amabudem i potwierdzic, badz zaprzeczyc tym rewelacjom.
        pozdrawiam
      • wolny_rodnik Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany 11.12.06, 09:44
        Niestety, ale to prawda. Ceny zostały dostosowane do rynku, cokolwiek sie kryje
        pod pojeciem rynek.
        • Gość: Lemur Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 17:50
          Ama Bud to:

1. Niewywiązywanie się z terminów
          2. Olewanie klientów
          3. Nieodpowiadanie na pisma
          4. Rżnięcie głupa
          4. Marna jakość
          5. Złe zarządzanie zbudowanym osiedlem

Radzę poszukać innego dewelopera - gwarantuje, że są lepsi i normalni na rynku.
    • Gość: ata Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany IP: *.acn.waw.pl 26.01.07, 16:51
      Z pewnością się dopasują do rynku, skoro inwestycja Odkryta 1 przy liniach
      wysokiego napięcia ma oficjalne ceny 5500-6000zł za m2, to tu też wzrośnie. A
      miejsce jest urokliwe, o niebo lepsze niż Terenixu.
      Ama-Bud dał ciała na teklinku, ludzie mieszkają już o 1,5roku, a nie ma aktów
      notarialnych. Pewnie im się nie chce zaimować starą inwestycją skoro na
      Sprawnej liczą na wielkie zyski.
      Jako developer nie jest chyba Ama-Bud najgorszy, zobaczymy czy uda im się oddac
      budynki do użytkowania czy tak jak w teklinku będą ściemniać i zwlekać.

• Gość: Doc. Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany IP: *.u.mcnet.pl 29.01.07, 13:21
        Witam.
        Przepraszam bardzo, ale o jakich opuźnieniach w aktach notarialnych mówisz? Bo mieszkam na Teklinku już ponad 2 lata, a akty podpisywałem w czerwcu 2006 roku. Pozatym jak jest jakaś usterka, to usuwali ją w miarę szybko. Oczywiście że nie są idealnie, ale jak na cenę jaką ja płaciłem za metr w 2003r. to nic więcej nie oczekiwałem.
        Pozdrawiam.
        • Gość: ata Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany IP: *.acn.waw.pl 30.01.07, 19:22
          Zapewne nie mieszkasz w budynku 48F.
          To tu zaczęły się problemy. Ludzie zamieszkali już wiosna/lato 2005, a aktów
          nie ma do tej pory.
          jak ktoś ma kredyt to płaci więcej, prąd droższy bo inna taryfa, poza tym
          niepewność, czy te akty kiedykolwiek będą.
      • Gość: wito Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.07, 20:51
        CHCą 6700 ZA M + 4000 BALKON +12000 PARKING
    • Gość: tola Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany IP: 217.17.40.* 28.01.07, 23:46
      odradzam odradzam i jescze raz odradzam
      jesli walną taką kichę a na pewno walną jak przy budowie osiedla teklinek to
      lepiej uciekac jak najdalej,
      mają niesolidnych podwykonawców co rzutuje na jakość wybudowanych mieszkań
      prezesina tego kociołka więcej chłapie ozorem niż działa
      nie odpowiadają na pisma to fakt i generalnie mają ludzi gdzieś
      a ceny rzeczywiście ładnie podbijają i nie spieszą się z budową tego zakątka
      wiślanego bo czekają na zwyżkę cen
      odradzam ten zakątek chodzę w te okolice na spacery i tam tak ciągnie od wisły
      że nawet w lato wyczuwa się inną strefę klimatyczną a jeszcze jak wisła wyleje
      to dopiero właściciele tych ogródków co im Amabudziaki oferują gratis będą miec
      atrakcję, jak dla mnie tragedia a budynki mają być niepodpiwniczone, miejsca
      parkingowe pod chmurką więc korozja przy takiej wilgoci jaka tam panuje murowana
      • Gość: sisii Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany IP: *.pools.arcor-ip.net 30.01.07, 19:53
        Tola, kurcze niestety nie ma w tej chwili duzego wyboru inwestycji na
        Tarchominie. Wszytsko albo juz zarezerwowane, albo sie ciagnie z pozwoleniem na
        budowe i konca nie widac...
        • Gość: mieszkanka Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany IP: *.spray.net.pl 08.02.07, 00:27
          Witam!

Jestem mieszkanką TEKLINKA i w moim przypadku developer spisał sie bardzo
          dobrze. Nie miałam z nim zadnych problemów, jesli byly jakieś usterki to je
          naprawiali, na pisma odpowiadaja a personel tez jest mily.
          Co do ZAKATKA to napewno wybuduja solidnie te osiedle, juz teraz maja podobno
          po 10 osob chetnych na jedno mieszkanie.
          • Gość: gosc Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany IP: 213.134.135.* 08.02.07, 08:33
            piszesz ze spraya.pl - a net w biurze AmaBudu jest w spray-u....bez
            komentarza...
            • Gość: mieszkanka Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany IP: *.spray.net.pl 08.02.07, 12:11
              Gość portalu: gosc napisał(a):

> piszesz ze spraya.pl - a net w biurze AmaBudu jest w spray-u....bez
              > komentarza...

Oczywiście jak się pisze dobrze o Ambudzie to trzeba być ich pracownikiem,
              znajomym, itp. Twierdząc tak jestes smieszny.
              Czy ja nie mam prawa byc zadowolona z tego developera, jest wielu mieszkancow
              na moim osiedlu, ktorzy nie powiedza na nich zlego slowa.
              Najlepiej jak sie na nich psy wiesza, wtedy jestes zadowolony...?
              A tak wogole to skąd Ty wiesz jakiego jakiego neta ma Amabud....?, moze to Ty
              jestes niezadowolonym pracownikiem/pracownica...?
          • Gość: Piaskowiec Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 08:44
            Przyjedźcie sobie na Piaskową 4 i zobaczcie ten syf, który tutaj odwalił AmaBud.
            Trzymajcie się od tej firmy z daleka.
          • herox Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany 08.02.07, 08:46
            Gość portalu: mieszkanka napisał(a):

> Witam!
            >
            > Jestem mieszkanką TEKLINKA i w moim przypadku developer spisał sie bardzo
            > dobrze. Nie miałam z nim zadnych problemów, jesli byly jakieś usterki to je
            > naprawiali, na pisma odpowiadaja a personel tez jest mily.
            > Co do ZAKATKA to napewno wybuduja solidnie te osiedle, juz teraz maja podobno
            > po 10 osob chetnych na jedno mieszkanie.

Ja też wierzę, że będzie super git,
            a 10 osób to jeszcze nic,
            każde mieszkanko w takiej wspaniała inwestycja będzie licytowane i osiągnie
            dotychczas niespotykane ceny.
          • Gość: tola Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany IP: 217.17.40.* 13.02.07, 15:23
            dobre dobre ja tez jestem mieszkanką teklinka no i wiem co piszę, radzę trzymać
            się z dala od tego dewelopera odwalili kichę na teklinku mieszkania mają
            powazne wady, których nie są w stanie usunąć bo musieliby zburzyć i wybudować
            na nowo i ty mieszkanko chyba naprawdę jesteś z Amabudziakami w jakiś sposób
            powiązana, że tak ich zachwalasz!!
            • erka80 Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany 14.02.07, 11:13
              Gość portalu: tola napisał(a):

> dobre dobre ja tez jestem mieszkanką teklinka no i wiem co piszę, radzę
              trzymać
              >
              > się z dala od tego dewelopera odwalili kichę na teklinku mieszkania mają
              > powazne wady, których nie są w stanie usunąć bo musieliby zburzyć i wybudować
              > na nowo i ty mieszkanko chyba naprawdę jesteś z Amabudziakami w jakiś sposób
              > powiązana, że tak ich zachwalasz!!

Napisz o jakich poważnych wadach piszesz, niech się wszyscy dowiedza co takiego
              jest strasznego w Twoim mieszkaniu, że developer nie moze sobie poradzić...!!!!

• Gość: tola Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany IP: 217.17.40.* 14.02.07, 13:23
                niewydolna wentylacja a raczej jej brak w lokalach z aneksem kuchennym przez
                co tworzą się grzybki, pleśnie (lubię grzybki ale nie takie) i co na to
                amabudziaki trzeba wietrzyc czyli wychodzi na to, że jedyną sprawną wentylacją
                w lokalu jest okno
    • erka80 Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany 14.02.07, 11:11
      Witam...!

Ludzie, nie każdy zadowolony z tego osiedla musi być powiązany z Amabud-em,
      każdy ma prawo wyrazić swoją opinię, jedni są zadowoleni drudzy nie. Nie wiem
      po co oskarzacie nie ktorych o to, że piszą pozytywy...?!
      Ja też jestem mieszkanką TEKLINKA i tak się składa, ze jestem zadowolona z tego
      developera. Moje mieszkanko jest super nie ma zadnych wad i jestem szczęśliwa,
      ze mieszkam na tym osiedlu.Z firmą nie mialam problemów, pracownicy są mili,
      starają sie pomóc jak jest jakiś problem.
      • Gość: tola Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany IP: 217.17.40.* 14.02.07, 13:20
        to zazdroszcze masz szczęście, że ci się lokal bez wad trafił
      • Gość: tomson Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany IP: 195.128.228.* 14.02.07, 13:28
        "...I nie jest prawdą że dach przeciekał, zwłaszcza że prawie wcale nie
        padało..."
        • Gość: tola Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany IP: 217.17.40.* 14.02.07, 14:18
          oczywiście że nie padało i nie ma żadnego zacieku i ogólnie jest kul, kotły
          gazowe też nigdy nie wysiadały i nigdy nie było żadnej awarii na tym osiedlu
          cud miód, bramy do garaży też się nigdy nie psuły, a jaką mamy wspaniałą
          stolarkę okienną - "najlepszą na rynku" i jeszcze mamy super plac zabaw, super
          ochronę, za którą coraz to mniej płaciliśmy jak oddawali kolejny blok do
          użytku, oj jaki solidny ten nasz deweloper i jak chętnie jego zarząd odpowiada
          nam na wszystkie pisma i służy pomocą w najdrobniejszych sprawach, och i dużo
          by tu jeszcze zachwalać,
    • Gość: waldi Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.07, 16:30
      sprzedam cesję do zakątka wiślanego 53 m2 za 6700 m2+ 12000 parking + 4000
      balkon + odstępne 10 000.
    • Gość: tola Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany IP: 217.17.40.* 07.04.07, 23:19
      niezła cena jak za ten wiślany wygwizdów
      • Gość: marce Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany IP: 195.20.110.* 23.04.07, 14:44
        a mi się tam bardzo podoba. A cena tak jak wszędzie, nic nowego. Wiadomo, że
        ceny rosną a nie spadają to co się dziwisz.
        • Gość: ata Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany IP: *.acn.waw.pl 24.04.07, 10:35
          "Cena jak wszędzie", no cóż do tej pory na Tarchominie było sporo taniej. Za
          niewiele wieksze pieniądze można mieć wyszykowane mieszkanko w tej okolicy.
          Chętni zapewne się znajdą, bo miejsce ciekawe. Ale jak na razie z rzeszy
          rezerwujących mieszkania nabywcy się wykruszają.
          Kolejna sprawa jak zachowa się Ama-Bud czy też da ciała jak przy ostatnim bloku
          na Teklinku i lokatorom zostanie płacenie za prąd budowlany i o wiele większe
          odsetki od kredytów?
          Kolejny dylemat to termin oddania, czasy kiepskie na budowanie bo brak towaru,
          juz teraz wielkie budowy maja kłopoty i przestoje, a nas czeka jeszcze Euro
          2012 i z materiałami i robocizną nie będzie łatwo.
          Może też cena jest kalkulowana na te okoliczności? Ale ile będziecie czekac na
          oddanie?
          • Gość: ateneus Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany IP: 212.244.209.* 13.09.07, 13:17
            Zapraszam na forum osiedla "Zakatek Wiślany" - czyli obecnie
            realizowanej inwestycji Ama-budu.
            www.zakatekwislany.up.pl
            • Gość: ateneus Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany IP: 212.244.209.* 15.10.07, 15:09
              Te samo forum dostepne jest rowniez pod bezposrednim adresem:
              www.zakatekwislany.yoyo.pl
              • Gość: mickey Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany IP: *.pg.com 29.10.07, 12:38
                uprzedzam przed tym deweloperem. Kiedyś pytalem się ludzi z ul.
                Piaskowej jak to z tym AMABUDem jest. Wszystko sie sprawdza.Czlowiek
                cieszył sie ze nowe mieszkanie itp. ludzi nie sluchal. A teraz
                wyklina tego cwaniaka na czym swiat stoi. Mieszkam sobie na
                Pełczyńskiego "dwa stawy" i powiem wam jedno. Wykończenie ma gość w
                głębokim poważaniu. Wziął kase i teraz go wszystko wali a nam na
                głowe w zime sople beda spadac. Izolacja budynku nie dokonczona,
                drzwi wejsciowe jakos powypaczaly sie, to samo z drzwiami do
                smietnika (dodam ze blok oddano do uzytko jakos w maju 2007) ooo
                sorry ostatnio: klatke maluja. chca wzrok ludziom nacieszyc tym ze
                cos sie robi!!!! Domofon nie działa choć jest! Szyby w oknach
                pękają!! wjazd do garazu na -1 wogole nie dokonczony -wyglada
                obleśnie- surowe cegły i beton. AMA BUD to zlodzieje -wzieli kase i
                teraz nie maja za co poprawek robic!!! rekojmia jest, pisma
                powysyłane -odzewu zero!!! Ludzie uwazajcie!!! Jak pasuje Wam
                Alternatywy 4 to polecam!! to jest dokładny tego przykład!!!
                • Gość: Greg Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany IP: *.aster.pl 01.11.07, 17:58
                  To napisz jeszcze cwaniaczku ile zapłaciłeś za metr tego
                  beznadziejnego mieszkanka i ile ono jest warte w stanie dzisiejszym,
                  tak beznadziejnym??? Frajerem jestes tylko tyle da sie zrozumiec z
                  Twojej wypowiedzi :-)
                  • Gość: mickey Re: Ama-bud i Zakątek Wiślany IP: *.pg.com 02.11.07, 12:41
                    to jaka cena była kiedyś a jaka jest teraz to jest tutaj akurat
                    najmniej istotne. Poprostu pisze że gość nie wywiązuje się z
                    podpisanych umów. Po sadach nie zamierzam chodzic bo na to szkoda mi
                    czasu. Ty bedziesz cwaniakiem i frajerem jezeli wejdziesz (za taką
                    kase jaką się teraz żąda za metr) w układ z tym deweloperem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka