Dodaj do ulubionych

JWC "Lewandów"

IP: *.acn.waw.pl 14.12.06, 13:35
czy ktos cos wie o tej inwestycji, po ile m2 , kiedy dostana pozwolenie na
budowe i czy ogólnie warto w to wchodzic?

Pozdrawiam i czekam na wasze informacje
Obserwuj wątek
    • wolny_rodnik Re: JWC "Lewandów" 15.12.06, 11:37
      podobno okolo 5800 z metra.
    • Gość: martawoj Re: JWC "Lewandów" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 18:21
      też zastanawiamy się nad tym osiedlem. bylismy w biurze JWC, pozwolenie ma być
      podobno w czerwcu 2007, dwa lata później skończona budowa. co do dewelopera to
      mnóstwo złych rzeczy można się naczytać o nim, ale chyba trudno znaleźć teraz
      firmę, która nie bedzie olewać klientów i wciskać im nie wiadomo czego (w końcu
      ludzie i tak wszytsko kupią). ceny od 5,500 do 6,200 chyba. Pan w biurze mocno
      się zdziwił że chcieliśmy zobaczyć plan osiedla, dowiedzieć się jak będą szły
      drogi itd... wyglądał jakby pierwszy raz słyszał takie pytania (i pewnie tak
      było). Generalnie nie wygląda to zbyt wesoło, ale trudno o jakąś dobrą
      alternatywę...
      • Gość: RO Re: JWC "Lewandów" IP: *.crowley.pl 15.12.06, 18:54
        Gość portalu: martawoj napisał(a):

Pan w biurze mocno
        > się zdziwił że chcieliśmy zobaczyć plan osiedla, dowiedzieć się jak będą szły
        > drogi itd... wyglądał jakby pierwszy raz słyszał takie pytania (i pewnie tak
        > było).

trochę to dziwne, bo plan osiedla i przebieg gróg na nim jest załączony do
        plany każdego mieszkania - może dlatego się zdziwił pytaniem :)
      • colasz23 Re: JWC "Lewandów" 15.12.06, 19:59
        Czesc ja stałem przed takim samym wyborem zdecydowałem sie kupic wszedłem we
        wrzesniu decyzje podjełem choc nie była łatwa zgadza się co do opini o
        developeże ale na którego teraz sie nie skarzą,wydaje mi sie że wybrałem
        mniejsze zło,ponieważ cena atrakcyjna w porównaniu do innych developerów,ja
        płaciłem 4,409 zł za m2 we wrzesniu za parter teraz nie wiem po ile ale wiem że
        sporo podskoczyła,oczywiscie jak by miał kase wiekszą to bym kupił na Bemowie
        czy żoliboszu,ale lepsze to niz nic
    • Gość: zet Re: JWC "Lewandów" IP: *.aster.pl 15.12.06, 20:36
      W Ząbkach , przy ulicy Drewnickiej możesz obejrzeć
      co buduje JWC :
      Odpadające balony , odpadające tynki , pęknięcia
      a jak zapytasz lokatorów , to Ci powiedzą więcej .
      Chcesz utopić pieniądze : O.K .
      Ale teraz wiesz , że robisz to na własne życzenie .
      • Gość: Zeus Re: JWC "Lewandów" IP: *.acn.waw.pl 15.12.06, 23:43
        dobra przestan mieszac Zet własnie szedł,byc może tak jest ale żaden developer
        nie da ci 100% gwarancji,nie ma ludzi do pracy i zatrudniają byle kogo i tak to
        własnie wygląda
      • Gość: RO Re: JWC "Lewandów" IP: *.crowley.pl 16.12.06, 16:04
        Lewandów porównywałbym raczej z osiedlami JWC w Radzyminie i Rembertowie -
        niemal identyczne projekty i technologie

Drewnicka to zupełnie inna bajka i inna epoka
    • Gość: zet Re: JWC "Lewandów" IP: *.aster.pl 16.12.06, 22:28
      To znaczy gwarancja niskiej jakości okien ,
      najgorsze materiały i na pewno wliczą ci grubość
      ścian działowych w metraż .
      Ogrodzenie , jeżeli wogóle zrobią - to tak ,
      jakby było zrobione na 5 lat , chociaż będą was zapewniać , że budynek
      wytrzyma 70 lat . Budują przeważnie na najtańszych , podmokłych działkach .
      W Tarchominie klatka schodowa jest na zewnątrz budynku , czegoś takiego
      nigdzie nie zobaczycie tylko w JWC .
      • Gość: martawoj Re: JWC "Lewandów" IP: 217.116.110.* 17.12.06, 22:46
        co do tych planów... jeżeli ten planik z prostokącikami i zaznaczonymi drogami
        (które, jeśli się w rzecz wgłębić, okażą się w większości rowami, a nie drogami
        <o czym się od dewelopera nie dowiemy>) nazywamy planem osiedla (jedynym, i,
        tym samym, najbardziej szegółowym jaki mają do pokazania) to naprawdę trzeba
        pogratulować profesjonalizmu... przecież oni nawet nie wiedzą czy będzie
        jakikolwiek inny wyjazd niż od ul.lewandów... nie są w stanie odpowiedzieć na
        najprostsze pytania
        co do osiedla w Ząbkach... akurat mam przyjemność pracować w przedszkolu tuż
        przy nim i regularnie je oglądać... cóż, rzeczywiście nie zachęca
        • Gość: RO Re: JWC "Lewandów" IP: *.crowley.pl 18.12.06, 12:07
          przecież oni nawet nie wiedzą czy będzie
          > jakikolwiek inny wyjazd niż od ul.lewandów... nie są w stanie odpowiedzieć na
          > najprostsze pytania

owszem , są w stanie - będzie także kilka wyjazdów od strony Głębockiej
    • serart Re: JWC "Lewandów" 18.12.06, 12:36
      Z tego co wiem ceny mieszkań w tej inwestycji zaczynają się od 5400 za parter do
      6700 za wyższe piętro. Ceny są różne, zależy od mieszkania. Ja kupiłem w czerwcu
      więc zapłaciłem sporo mniej. Jeśli chodzi o developera to wydaje się być to
      pewna firma skoro planują wejść na giełdę więc nie ma obaw o jakieś przekręty. Z
      drugiej zaś strony często słychać negatywne opinie jeśli idzie o jakość ich
      budynków, chociaż i tu zdania są podzielone, generalnie jakość się poprawia ale
      smród pozostał. Jeśli jesteś zainteresowany mieszkaniem w tej inwestycji i
      chcesz zapłacić mniej niż u developera to skontaktuj się za mną na privie
      sleedzioo@o2.pl.
      • Gość: zet Re: JWC "Lewandów" IP: *.aster.pl 18.12.06, 20:54
        Mieszkania JWC są po prostu inne niż wszystkie
        - wiem , bo mam znajomych którzy takie "coś" kupili .
        A śpiewka o tym , że niby na początku budowali źle , a teraz już dobrze
        znana jest mi już od 2002 roku .
        • csmaniak Re: JWC "Lewandów" 14.01.07, 20:27
          a orientuje sie ktos czy jeszcze mozna kupic mieszkanie i po ile m2
          • zr11 Re: JWC "Lewandów" 17.01.07, 00:07
            polecam cesję praw do umowy. Dobra cena. Mieszkanie 40 m2, na I lub II piętrze. Kontakt 601 320891.
          • Gość: max Re: JWC "Lewandów" IP: *.chello.pl 17.01.07, 23:18
            Oferuję cesję do M-2 lub M-3 po korzystnej cenie, niższej od obecnie
            obowiązującej u dewelopera. tel. 0 609 084 850
          • Gość: ewaje19 Re: JWC "Lewandów" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.07, 12:47
            Jeżeli koniecznie chcesz kupić na Lewandowie to może poczekaj, aż developer
            otrzyma pozwolenie na budowę, co jest wielce problematyczne. Osoby,
            które "kupiły" w I etapie w czerwcu 2006 i wpłaciły 10% zaliczki po podpisaniu
            umowy przedwstępnej nadal czekają na jego wydanie. W tym okresie utraciły prawo
            do ulgi odsetkowej i sadże, że gdyby te pieniądze ulokowały na lokacie to
            przyniosłyby im jakiś dochód. Już nie wspomnę, że terminy oddania inwestycji
            przesuwają się na bliżej nieodgadnioną przyszłość. A JWC zawiesiło z własnej
            inicjatywy postępowanie o wydanie pozwolenia na budowę, co może świadczyć o:
            1. braku własności działek przeznaczonych pod budowę;
            2. chęci rozwiązania umów przedwstępnych a w przyszłości wznowienia inwestycji
            po nowych wyższych cenach.
            • Gość: rozczarowany Re: JWC "Lewandów" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 17:15
              kupiłem mieszkanie w jw i do dzis nie maja pozwolenia na budowe lewandowa....
    • Gość: obserwator Re: JWC "Lewandów" IP: *.ipgum.pl 17.01.07, 06:47
      a nie lepiej kupić coś gotowego, niestarego np. na białołęce za 7tys/m2
      niż pchać się w nierozpoczętą nawet budowę i czekać 2-3 lata na oddanie??
      no chyba, że chodzi o handelek,
      co do JWC naprawdę radzę omijać szerokim łukiem
    • Gość: antyJW Ludzie przemyślcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 23:33
      Radze Wam to nie kupujcie w tej firmie, kasę biorą klientów mają gdzieś. Okna
      wieją, wentylatory buczą nie dają się wyłączyć, drzwi wejściowe źle zamontowane,
      okna przy ramach odchodzą od ścian...Lepiej więcej zapłacić niż się z tymi
      patałachami użerać.
    • Gość: rebe Re: JWC "Lewandów" IP: *.acn.waw.pl 19.03.07, 11:38
      podobno w wakacje maja dostac pozwolenie na budowe, pozostało pare działek do
      wykupienia, czy ktos cos wie na ten temat :D
      • glumbek Re: JWC "Lewandów" 19.03.07, 16:31
        Jak ostatnio sie dowiadywalem to mowili, ze pozwolenie otrzymaja we wrzesniu a zakonczenie budowy przewiduja na polowe 2009 roku
        • glumbek Re: JWC "Lewandów" 19.03.07, 16:31
          oczywiscie chodzi o zakonczenie budowy w polowie 2009
          • Gość: edi Re: JWC "Lewandów" IP: *.spray.net.pl 24.03.07, 13:33
            podpisałam umowę w sierpniu 2006,wpłaciłam 10% , pozwolenie miało być do końca
            listopada 2006, w ubiegłym tygodniu dostałąm pismo, że przewidywany termin
            uzyskania pozwolenia to 30.09.2007 i od tego czasu 24 miesiące na oddanie
            inwestycji. nie ma mieszkania...nie ma kasy...
            • Gość: Sarar Re: JWC "Lewandów" IP: *.merinet.pl 24.03.07, 13:58
              Z tego co wiem to JW nabyło już wszystkie działki pod etap I i złożyli wniosek o
              pozwolenie na budowę. Na ile wiarygodna jest ta informacja ciężko mi powiedzieć.
              • lewandosie3 Re: JWC "Lewandów" 17.04.07, 21:45
                najpierw mowia, ze pozwolenie na budowe bedzie do konca pazdziernika 2006,a
                umowe podpisali miesiac wczesniej tego samego roku.Pozniej czekamy na pozwolenie
                do grudnia,az w koncu mowia ze do konca marca 2007.No to oczywiscie czekamy
                dalej a cisnienie rosnie,tym bardziej ze znowu powiedzieli ze termin pozwolenia
                na budowe bedzie do konca czerwca!Teraz czytam , ze mowi sie juz o datach
                wrzesniowych 2007??Czy moze jest to inny etap budowy?Wyjasnie wiec, ze "nasza
                inwestycja" miesci sie przy ul.Lewandow.Jezeli jest to I etap to dlaczego nie ma
                w necie niczego na ten temat(oprocz tego forum)?Czy ktos wie co sie dzieje? Co
                to za sprawa w sadzie o wlasnosc gruntow?Przeciez byly juz umowy wstepne na
                ostatnie grunty wiec jaki problem?Czyzby mydlenie oczu?
                • Gość: tadeusz Re: JWC "Lewandów" IP: *.compensa.pl 18.04.07, 11:14
                  tak się właśnie kupuje w jwc. to normalne. mozesz być pewien, ze tak cie będą
                  zwodzić przez aż do odbioru.
                • Gość: gość Re: JWC "Lewandów" IP: *.crowley.pl 18.04.07, 15:48
                  WITAM WSZYSTKICH Z TEGO GRONA ROZMÓW !
                  CZYTAM I JESTEM ZASKOCZONA ŻE TAK DŁUGO SA ZAŁATWIANE WSZYSTKIE FORMALNOŚCI NA
                  TEJ INWESTYCJI. POZWOLIŁAM SOBIE NA WYPOWIEDŹ PONIEWAZ W MAJU 2006 ROKU SAMA
                  BYŁAM ZAINTERESOWANA KUPNIE MIESZKANIA NA LEWANDOWIE GDZIE MIAŁAM ZAPŁACIĆ
                  3850 M2 W PIERWSZYCH DNIACH SPRZEDAŻY MIESZKAŃ( TAKA BYŁA CENA ZA M2 JEDYNIE
                  NAROZNE NIESZKANIA Z WIDNĄ KUCHNIA BYŁY TROCHĘ DROŻSZE ALE W TYM CZSIE BYŁY
                  TAKIE CENY NA BIAŁOŁĘCE). MNIE TEŻ POINFORMOWANO ŻE POZWOLENIE BĘDZIE NA BUDOWĘ
                  W 10/2006 A KREDYT MOGĘ ZAŁATWIAC W PKO BP I GO OTRZYMAM ,NAWET JEŻELI NIE
                  BĘDZIE POZWOLENIA NA BUDOWE PONIEWAZ ONI MAJA UMOWE Z BANKIEM. TERAZ SIĘ CIESZE
                  ŻE TEGO NIE ZROBIŁAM, JAK CZYTAM WASZE WYPOWIEDZI.
                  PRZEPRASZAM ZE JESTEM TAK KRYTYCZNA, JA TEŻ W KOŃCU DOKONAŁAM REZERWACJI U
                  INNEGO DEVELOPERA KTÓRY NIE MIAŁ JESZCZE POZWOLENIA NA BUDOWĘ ALE OBIECAŁ ŻE
                  BĘDZIE ONO W CIĄGU 4 MIESIĘCY I TAK SIĘ STAŁO. (ZUFAŁAM MNIEJSZEJ FIRMIE, CO Z
                  TEGO ŻE WASZ INWESTOR WSZEDŁ BĄDŻ WEJDZIE NA GIEŁDĘ NIEMA TO PRZECIEŻ
                  PRZEŁOŻENIA NA WASZE M.)
                  POZDRAWIAM I ŻYCZE ŻEBY JAK NAJSZYBCIEJ ZAŁATWILI FORMALNOŚCI I ZACZELI BUDOWAĆ
                  WASZE M.
                  • Gość: kisiel Re: JWC "Lewandów" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 13:14
                    A u jakiego dewelopera kupowałaś swoje mieszkanie jeśli można wiedzieć? - bo ja
                    zastanawiam się nad nową inwestycja JWC przy Zdziarskiej ale po tym co tu
                    czytam to mi się chyba odechciewa:( Wiem jaką opinię mają, ale żeby tyle czasu
                    bawić się z uzyskaniem pozowolenia na budowę to zgroza. Przy Zdziarskiej
                    teoretczny termin uzyskania pozwolenia jest do końca października 2007 - ale z
                    tego co tu czytam to chyba można się decyzji spodziewać w czasie EURO 2012:)
                    Pozdrawiam
                • Gość: g Re: JWC "Lewandów" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.07, 19:24
                  www.lewandowypark.fora.pl/
    • csmaniak Re: JWC "Lewandów" 05.06.07, 20:24
      czy ktos juz cos wie na temat pozwolenia na budowe, kiedy dostana itp
      • Gość: rer Re: JWC "Lewandów" IP: *.acn.waw.pl 05.06.07, 23:06
        podobno w lipcu
    • mrmrooz Re: JWC "Lewandów" 06.07.07, 20:34
      A ja bym prosił o info jak to osiedle jw ma się do obecnych tam domków jkj - bo
      pani z jw nie była w stanie mi wytłumaczyć przez telefon.

Pozdrawiam
      Michał M
      • Gość: coqui Re: JWC "Lewandów" IP: *.acn.waw.pl 06.07.07, 23:13
        Otóż JW weźmie JKJ w 2 ognie. Z lewej i z prawej.
        • Gość: alexandra Re: JWC "Lewandów" IP: 202.124.77.* 27.07.07, 12:58
          Uslyszalam dzisiaj od pani Kasi Poskurskiej z oddzialu Al.Jana PawlaII,iz w
          nastepnym tygodniu bedzie podpisane nieprawomocne pozwolenie na budowe.Czekam
          na info od osob,ktore kupily Lewandow na inwestycje i z mysla o dalszej
          odsprzedazy z odstepnym.Chce porozmawiac z Wami czy zmodyfikowaliscie swoje
          plany,ze wzgledu na nieterminowosc JWC,tym samym niewarygodnosc do tego
          developera,przez co w koncu doczeklismy sie dramatycznie innej sytuacji na
          rynku nieruchomosci niz kiedy kupowalismy,ceny wyhamowaly,rynek jest zalany
          Bialoleka-itp/sredniej klasy mieszkaniami(czyt.planami)do sprzedania. Osobiscie
          moj zapal bardzo wygasl.Chce sprzedac dwa "mieszkania",na ktore wplacilam po
          10% na kazde,nie mam tyle cierpliwosci,aby czekac do 3-ciego etapu.Wycofuje
          sie,szukam kupca.
          • handlowiec_jwc Re: JWC "Lewandów" 27.07.07, 20:17
            Przyjdź do nas. Znajdziemy ci kupca.
            • Gość: alexandra Re: JWC "Lewandów" IP: 117.102.153.* 17.09.07, 09:18
              Do:handlowiec_jwc.
              Zapewniasz znalezienie mi kupca?Na jakich warunkach?A czy mozesz
              napisac wiecej na jakich zasadach odbywa sie przeniesienie cesji,
              rozliczenie, plus przekazanie odstepnego,jeszcze przed pozwoleniem
              na budowe - co podobno wyklucza mozliwosc ubiegania sie o kredyt
              potencjalnego kupca?Pozdrawiam.
              Kontakt do mnie: lauramorris@wp.pl
            • Gość: Tomek Re: JWC "Lewandów" IP: *.subscribers.sferia.net 27.09.07, 21:08
              jestem gotowy odsprzedać udział w swoim mieszkaniu na Lewandów I. 57m2 z
              miejscem pod budynkiem.
              Jak masz jakąś oferte to proszę o kontakt tomekjaro@interia.pl
              pozdr
              Tomek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka