Dodaj do ulubionych

Telefon do Dozorcy:

18.01.07, 12:17
Podaję do wiadomości wszystkich państwa nowy numer telefonu do dozorcy osiedla
Orla II - 0-600 806 143
Jednocześnie informuje że dozorca dostał polecenie od zarządu wspólnoty by nie
otwierać bramy na osiedle osobą nie posiadającym uprawnień na wjazd
(nie posiadającym pilotów do bramy).

Obecne tymczasowe pomieszczenie dla dozorców znajduje się w bloku Skorupki 17
pomieszczenie po lewej stronie od wejścia do klatki.
Obserwuj wątek
    • jerzy.76 Re: Telefon do Dozorcy: 18.01.07, 14:15
      Witam.
      A czy samochody osób które będą przyjeżdżać z odwiedzinami nie będą wpuszczane
      na teren osiedla również?

• m.dzinkans Re: Telefon do Dozorcy: 18.01.07, 14:55
        O ile dobrze pamiętam to sąsiad Jerzy.76 jest mieszkańcem bloku C lub D, więc
        myślę, że Nasz dozorca nie będzie wpuszczał Waszych Gości. Prawdopodobnie
        wprowadzimy ewidencję wjazdów osób, które nie posiadają uprawnień do tego.
        • arek-zabki Re: Telefon do Dozorcy: 18.01.07, 14:59
          Przypominam mieszkańcom bloków A i B, że nasza wspólnota "na razie" nie posiada
          jeszcze parkingu dla gości.
          Parkując samochody w zatoczce przed wjazdem do garażu (blok B), robią to państwo
          na własną odpowiedzialność (możliwość odholowania pojazdu).
          • jerzy.76 Re: Telefon do Dozorcy: 18.01.07, 15:19

Z całym szacunkiem, kolego arek-zabki, ale na litość, zostawmy to holowanie,
            bądźmy poważni...
            A jak do kolegi przyjedzie ktoś z rodziny, to co, powiesz mu niech gdzieś na
            ulicy zostawi samochód?
            Przecież nie można być aż tak ..... okrótnym, żeby komuś samochód odholować!

• m.dzinkans Re: Telefon do Dozorcy: 18.01.07, 15:26
              Niestety drogi sąsiedzie nie można mieć skrupułów, bo ludzie tego nadużywają.
              Jeżeli nie będą mięli "bata nad głową" to będzie taka samowola, jaką mamy
              dzisiaj.
        • jerzy.76 Re: Telefon do Dozorcy: 18.01.07, 15:32
          nasza brama, wasza brama...
          to jest niepoważne w ogóle.

A tak dla ciekawostki: czy te piloty tylko jedną jakoś bramę otwierają? czy może
          są uniwersalne?

• arek-zabki Re: Telefon do Dozorcy: 18.01.07, 15:52
            Piloty miały być uniwersalne ale niestety nie są.
            A co do holowania, to nie mój wymysł tylko dyrektywa firmy zarządzającej waszą
            częścią osiedla - Zamek.
            I mają rację gdyż bardzo często cała droga przy blokach C i D, jest zastawiona
            samochodami, a to przecież droga pożarowa.
            Co do parkingu za blokiem B, to należy on do mieszkańców C i D, i nie dziwie się
            że zgłaszają oni do swojego administratora fakt że parkuję tam nie upoważnieni
            lokatorzy z naszych bloków.
            • m.dzinkans Re: Telefon do Dozorcy: 18.01.07, 16:12
              Inna sprawa, że te miejsca są na ok cztery samochody, gdyż takie ich ustawianie
              jak teraz ogranicza (znacznie) szerokość drogi (w tym pożarowej).
      • broda74 Re: Telefon do Dozorcy: 05.02.07, 21:14
        mam pytanie kto ma telefon dozorcy gdy ten idzie do domu???????? wieczorem
        dzwoniłem w sprawie wody ,odebrał ktoś kto sięnie przedstawił,kto?
        • arek-zabki Re: Telefon do Dozorcy: 06.02.07, 00:40
          broda74 napisał:

> mam pytanie kto ma telefon dozorcy gdy ten idzie do domu???????? wieczorem
          > dzwoniłem w sprawie wody ,odebrał ktoś kto sięnie przedstawił,kto?

Telefon dozorcy ma zazwyczaj któryś z członków zarządu, najczęściej ja.
          I przepraszam że się nie przedstawiłem, wynik zmęczenia całym tym dniem.
          Arkadiusz Nowakowski
    • khubix Re: Telefon do Dozorcy: 18.01.07, 16:34
      coś mi sie wydaje, że dochodzimy do gorszej paranoi niz za rządów
      dolcanu????!!! jestem jednym z tych którzy stawiają samochód na parkingu dla
      gości , ale nie robię tego z cwaniactwa, skapstwa, czy innych kretyńskich
      pobudek, stawiam go tam ponieważ niema innego miejsca na którym mógłby stać
      jezeli wspólnota zaproponuje opłaty za ten parking to ja bardzo chętnie zapłacę
      ale napewno nie bedę stawiał swojego samochodu gdzieś na ulicy bo sam na niego
      ciężko zapracowałem i nie będę robił nikomu prezentów w postaci kołpaków, czy
      lusterek, myślę że powinniśmy podejść do sprawy konstruktywnie i załatwić
      sprawę , a nie straszyć się odcholowywaniem, ponieważ to żadne rozwiązanie
      • nmjt Re: Telefon do Dozorcy: 18.01.07, 16:37
        Z panem całkowicie się zgadzam, chociaż samochodu niemam
      • m.dzinkans Re: Telefon do Dozorcy: 18.01.07, 16:39
        To przedstaw jakieś konstruktywne rozwiązanie w takim razie. Nie będzie napewno
        mowy o stawianiu samochodów w drodze pożarowej, bo to niezgodne z przepisami, a
        szczególnie chodzi tu o Nasze wspólne bezpieczeństwo. Co do załatwienia spraw z
        DOLCAN'em to niewiele można zrobić. Nawet jeśli udowodnimy im niezgodność z
        przepisami to co w związku z tym?? Przecież nie wykopiemy drugiego poziomu
        garażu!!!
        • khubix Re: Telefon do Dozorcy: 18.01.07, 16:45
          KONSTRUKTYWNE ROZWIĄZANIE prosze bardzo: niech firma zamek zaproponuje opłaty
          za wynajem ich miejsc, myślę że w takiej sytuacji drastycznie zmniejszy się
          liczba stawianych tam samochodów, czyli znikna wszyscy cwaniaczkowie i osoby
          pragnące koniecznie zaoszczędzić pare groszy a skorzystyaja ludzie którzy są
          poważnie zainteresowani wynajeciem tych miejsc. myslę że jest to jakiś pomysł
          na uzdrowienie sytuacji i na wyciszenie złych emocji
          • fortuniarz Re: Telefon do Dozorcy: 18.01.07, 17:21
            Ilość miejsc do wynajęcia? 4,5 samochodu. (4 samochody i przyczepka). Droga
            pożarowa.
          • m.dzinkans Re: Telefon do Dozorcy: 18.01.07, 17:40
            No to tylko pozostaje Ci kontaktować się z Agencją ZAMEK w tej kwestii. Nic do
            tego Zarządowi. Inna sprawa, że jak nawet tamta Wspólnota sprzedała by (lub
            dzierżawiła) te miejsca postojowe to tym samym oni nie będą mięli miejsc dla
            gości. Jeśli problem tych miejsc (bez względu na to, kto się tym zajmie - czy
            Zarząd czy ZAMEK) doprowadzi jedynie do tego, że My, a szczególnie Nasi goście
            nie będą migli stawiać tam samochodów. ZAMEK postawi słupki i będzie po
            problemie.
        • jerzy.76 Re: Telefon do Dozorcy: 18.01.07, 21:40
          Przydał by się jakiś parking w okolicy,co?
          Przy ulicy Poniatowskiego jest na przykład działka niezabudowana, naprzeciwko
          bloku C.
          Jakby tam powstał taki parking ...
          Tylko kto jest właścicielem tej działki...
          • m.dzinkans Re: Telefon do Dozorcy: 18.01.07, 23:34
            Z tego co widziałem na planach wynika jednoznacznie, że to nie jest wogóle
            działka. To taka pozostałość z podziału okolicznych działek, czyli skrawek
            ziemi de facto niczyj. Na stronie
            www.geodezja.wolomin.pl/www_start/index.htm
            są mapki podziału działek.
    • khubix Re: Telefon do Dozorcy: 18.01.07, 17:44
      ja cały czas nie mogę zrozumieć jednej jedynej kwestii: jak to jest że "
      goście" mają mieć większy komfort niż mieszkańcy, według mnie priorytetem jest
      zapewnienie godziwego i mało stresowego zycia właścicielom a dopiero w dtugiej
      kolejności " gościom" ale może ja jestem jakiś dziwny że tak rozumuje????????
      • m.dzinkans Re: Telefon do Dozorcy: 18.01.07, 17:55
        Z tego co mi się wydaje to każdy z mieszkańców posiadających Akt Notarialny
        podpisał coś takiego:
        "właściciel lokalu użytkowego U1 w budynku nr 17 korzysta - z wyłączeniem
        właścicieli innych lokali lub dotychcasowego właściciela - z miejsc
        postojowych, o łącznej powierzchni 300 metrów kwadratowych (...)"
        Tam należy szukać naszych miejsc dla gości i lokatorów.
      • arek-zabki Re: Telefon do Dozorcy: 18.01.07, 20:15
        khubix napisał:

> ja cały czas nie mogę zrozumieć jednej jedynej kwestii: jak to jest że "
        > goście" mają mieć większy komfort niż mieszkańcy, według mnie priorytetem jest
        >
        > zapewnienie godziwego i mało stresowego zycia właścicielom a dopiero w dtugiej
        > kolejności " gościom" ale może ja jestem jakiś dziwny że tak rozumuje????????

Kolego ja też nie moę tego zrozumieć, że dorośli ludzie jakimi jesteśmy
        (podobno) dali się tak załatwić dolcanowi że przy podpisywaniu aktów
        notarjalnych nie zainteresowaliśmy się tym że na naszym osiedlu nie ma gdzie
        zaparkować samochodu?!?
        I jeszcze podpisaliśmy zgodę na to by jedyne miejsca które znajdują się przed
        blokiem 17 użytkował za nas ktoś inny.
        I obecny zarząd niestety nie wiele może z tym zrobić, bo zarządza tym co przeją
        po dolcanie. I tylko ogół wspólnoty może to jakoś załatwić, a o tym jak to
        zrobić, wszyscy lokatorzy zostaną poinformowani na kolejnym zebraniu wspólnoty.
        • khubix Re: Telefon do Dozorcy: 18.01.07, 20:22
          arek tak jak juz wielkorotnie powtarzałem niejako wżeniłem się w to mieszkanie
          także nie miałem nic do powiedzenia przy podpisywaniu aktu
          • piradek Re: Telefon do Dozorcy: 18.01.07, 21:28
            khubix to Ty kolego niezły jesteś :-) szkoda, że nie poznaliśmy się wcześniej,
            ja też poszukałbym kobity z chatą hahahahahahahahaha. Jokowałem oczywiście,
            niech się twoja luba nie obraża tylko, bo moja wątroba może przeprosin nie znieść.

A tak a propos dania się wydymania przy podpisywaniu aktów notarialnych. To cały
            czas nas zapewniano, że miejsca wewnątrz osiedla dla gości będą na 100%, a
            pretensje to tych, którzy dali się wydymać jako pierwsi. Reszta aktów poszła jak
            leci wg. szablonu.

Pozdrawiam
    • m7m5 Re: Telefon do Dozorcy: 03.02.07, 17:22
      Czy to nie jest kpina z mieszkańców?Jeśli nam PAN DOZORCA nie otworzy bramy-chyba będzie potrzebna interwencja policji.Bo w końcu mamy prawo do placu!!!
      • pysiulinek Re: Telefon do Dozorcy: 03.02.07, 17:50
        kup sobie pilota i po sprawie
        pozdrawiam
      • william_turner Re: Telefon do Dozorcy: 03.02.07, 18:37
        Jak masz garaż to i masz pilota, więc w czym problem? W zasadzie to miejsca parkingowe przed blokiem
        też powinny być sprzedane - jak dla mnie jest to niesprawiedliwe że jedni muszą kupić miejsce a inni
        parkują przed blokiem nie ponosząc żadnych opłat.

• m.dzinkans Re: Telefon do Dozorcy: 03.02.07, 20:26
          Miejsca naziemne są de facto częścią Wspólnoty bloków C i D, więc mieszkańcy
          blokó A i B parkiją tam tylko dzięki "grzeczności" tej że Wspólnoty. Nie mówię
          już o fakcie, że to są miejsca dla gości, a nie do parkowanie dla mieszkańców.
          Fakt ten niestety nie jest respektowany przez mieszkańców bloków A i B. W
          związku z tym przedsatawiciel Agencji ZAMEK, która zarządza częściami wspólnymi
          bloków C i D oznajmił jednemu z Człoków Zarządu Wspólnoty Mieszkaniowej "ORLA
          II", że albo Zarząd zadba o to, aby miejsca te nie były notorycznie zajmowane
          przez osoby do tego nieuprawnione, albo pojazdy będą odholowywane poza teren
          Wspólnot. Nie może być tak, że zajmujemy miejsca nienależące do Nas korzystając
          z domeny "Kto pierwszy ten lepszy". Zwróćcie uwagę na to, że mieszkańcy bloków
          C i D parkują poza terenem (na ul. Poniatowskiego), a u Nas nadal cwaniactwo na
          każdym kroku.
          • viper_1 Re: Telefon do Dozorcy: 03.02.07, 21:44
            Witam!!!
            Na terenie osiedla stać nie mozna , bo się nam nie nalezy odholuje ZAMEK, przed
            blokiem stać nie można odholuje HEMAN, to gdzie kurwa mać mamy stawiać te
            pieprzone samochody , może na balkonach??????????????????????????????
            • arek-zabki Re: Telefon do Dozorcy: 04.02.07, 00:15
              Kolego "viper_1":
              A powiedz, czy kupując mieszkanie nie wiedziałeś że podpisujesz w akcie
              notarialnym zgode na to żeby z parkingu należącego do Ciebie i innych
              mieszkańców Orla II, korzystał tylko i wyłącznie p. Szczepaniak - właściciel
              HE-MANA ???
              Być może nie zorientowałeś się w tym, i powiem Ci że ja osobiście na dzień dobry
              też nie.
              Dopiero potem się takiego zapisu doszukałem.
              A ten parking przed blokiem przy Skorupki 17, należy do naszej wspólnoty bo jest
              usytuowany na naszej działce. I w tym momencie jest taki układ że my - lokatorzy
              nie możemy tam stawiać samochodów (przez ten głupi zapis w akcie), i stawiamy na
              ulicy gdzie popadnie narażając się na brud z ulicy i uszkodzenia dokonywane
              przez klientów pobliskiego sklepu nocnego.

Ale to do czasu...

Pozwólcie zarządowi wspólnoty w spokoju popracować w najbliższym czasie a my
              postaramy się ze swojej strony jak najszybciej tą sprawę załatwić tak by nasz
              parking powrócił do nas i by wszyscy lokatorzy mogli z niego korzystać.

A co do parkingu wewnątrz osiedla, usytuowanego za blokiem Skorupki 19, to
              żeczywiście (pomimo wcześniejszych obiecanek p. Jolanty Brzostek z administracji
              dolcana) nie należy on do nas, a do bloków C i D.
              I to u mnie w piątek był przedstawiciel firmy Zamek, informując mnie o tym że
              jeżeli nasi dozorcy nadal będą wpuszczali naszych lokatorów, na parking należący
              do nich, to oni będą za każdym razem wzywali policję, która oprócz tego że
              wystawi takiemu kierowcy mandat za parkowanie na czyimś prywatnym parkingu, to
              jeszcze skieruje sprawę do sądu grodzkiego przeciwko naszej wspólnocie, za to że
              to nasi dozorcy bezprawnie wpuszczają samochody na nie nasz teren.
              A po co nam to?!?
              Dlatego dozorcy nie będą już wpuszczali nikogo na teren osiedla poza gośćmi do
              lokatorów którzy posiadają miejsca w garażu pod blokami i będą udostępniali
              swoje własne miejsce dla swoich gości, samemu stawiając samochód na ulicy.

I mam nadzieję że wszyscy ci którzy tak bardzo domagają się miejsc parkingowych
              do użytku członków wspólnoty, poprą na najbliższym zebraniu zarząd w tym by nasz
              parking przy ulicy Skorupki odzyskać.
              Pozdrawiam.
              Arkadiusz Nowakowski
          • asc12 Re: Telefon do Dozorcy: 05.02.07, 13:36
            Co do ziemi CiD nie byłbym taki pewien ich własności. Tak się składa że ten
            grunt jest przecież dzielony do aktów na Ci D no i jestem ciekaw jak zostanie
            podzielony, bo jak mi się narazie wydaje to działka 30, ta na której powstały
            budynki Ci D musi zostać podzielona żeby móc pisać akty, tak mi kiedys
            powiedzieli w DOLCANIe. Wię nie wiem jakie prawo będzie obowiązywało co do
            naziemnych stanowisk.
            • m.dzinkans Re: Telefon do Dozorcy: 05.02.07, 14:26
              Nie wiem czy dobrze zrozumiałeś intencje ludzi z DOLCAN'u. Chodzi o to, że cała
              działka, na której stoją bloki zostanie podzielona na części, aby każdy, kto
              kupi mieszkanie miał udział w tej działce. Wobec powyższego te stanowiska
              postojowe nadal będą własnością Wspólnoty Mieszkaniowej, którą może już wkrótce
              powołacie do życia. One są częścią działki należącej do bloków C i D i to nie
              ulega wątpliwości.
              • arek-zabki Re: Telefon do Dozorcy: 05.02.07, 15:13
                Chodzi o to że na 100% nie są na działce należącej do bloków A i B.
                A więc lokatorzy z tych bloków nie powinni tam parkować,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka