Gość: MERGY IP: 126.17.63.* 24.04.03, 08:57 BEDE WDZIECZNA ZA JAKIEKOLIWEK INFO'S NA TEMAT FIRMY TERENIX i jego inwestycji na tarchominie ... BTW, czy ktos kupil mieszkanie na GRZYMALITOW - FAELBET? chcialabym pogadac! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: andzia Re: TERENIX, FAELBET IP: *.mst.gov.pl 24.04.03, 09:30 Gość portalu: MERGY napisał(a): > BEDE WDZIECZNA ZA JAKIEKOLIWEK INFO'S NA TEMAT FIRMY TERENIX i jego > inwestycji na tarchominie ... > > BTW, czy ktos kupil mieszkanie na GRZYMALITOW - FAELBET? chcialabym pogadac! Terenix na razie jeszcze nie skonczyl inwestycji na Grzymalitow (chociaz widac ze pracuja jakies ekipy). W Faelbecie jest za to drogo i raczej nie zaparkujesz na terenie objetym ochrona (chyba ze miejsce parkingowe za 20,000 PLN). Zostaly im partery ktore nazywaja pierwszym pietrem bo z jednej strony okna sa nad garazami (a z drugiej balkon na wysokosci gruntu). Cena ok. 3000 za mkw plus 50USD czyli ok. 200 PLN za udzial w gruncie (za kazdy metr kwadratowy: mieszkania, balkonu i garazu). Na pietrze byly jakies duze dwupoziomowe ale niezbyt zachecajace - cena jak za pelnowartosciowe chociaz pare mkw marnujesz na schody - a pare metrow to parenascie tys. zlotych) Ci co kupili chyba zadowleni (pierwszy budynek byl bardzo usterkowy potem juz lepiej) architektura przyjemna, okolica cicha tylko samochody kradna (ale nie kazdy posiada albo moze miec sluzbowy wiec mu tam rybka Poza tym zajrzyj na www.grzymalici.waw.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Informator Re: TERENIX, FAELBET IP: *.acn.waw.pl 22.05.03, 14:50 Gość portalu: andzia napisał(a): > W Faelbecie jest za to drogo Nie wiem jak teraz ksztaltuja sie ceny, ale jak kupowalem mieszkanie to na dzien dobry obnizyli mi cene o 150zl/m2. Z drugiej strony jak masz dzieci to zwracaj uwage na podworko czy jest plac zabaw - wielu deweloperow o tym zapomina - wola za to zrobic 3x wiekszy parking :( W Faelbecie na szczecie jest spro miejsca dla dzieci - wewnatrz osiedla, wiec nie ma strachu. > i raczej nie zaparkujesz na terenie objetym ochrona Skad taki wniosek? Duzo osob tam parkuje i nie maja z tym problemow, zawsze znajduja miejsce (jest jeszcze kilka miejsc na zewnatrz tuz przy budce ochrony). > (chyba ze miejsce parkingowe za 20,000 PLN). Zostaly > > im partery ktore nazywaja pierwszym pietrem bo z jednej strony okna sa nad > garazami (a z drugiej balkon na wysokosci gruntu). ...albo okna od strony wewnetrznej i balkon na wysokosci pierwszego pietra od strony zewnetrznej. > Cena ok. 3000 za mkw plus > 50USD czyli ok. 200 PLN za udzial w gruncie (za kazdy metr kwadratowy: > mieszkania, balkonu i garazu). Na pietrze byly jakies duze dwupoziomowe ale > niezbyt zachecajace - cena jak za pelnowartosciowe chociaz pare mkw marnujesz > na schody - a pare metrow to parenascie tys. zlotych) > Z tym sie zgodze - dwopoziomowe (jak dla mnie) ma sens przy powierzchni > 95m2. > Ci co kupili chyba zadowleni (pierwszy budynek byl bardzo usterkowy potem juz > lepiej) architektura przyjemna, okolica cicha tylko samochody kradna (ale nie > kazdy posiada albo moze miec sluzbowy wiec mu tam rybka Tak tak.. kradna samochody... codziennie znika jeden ;) Nie dramatyzujmy - pokaz mi miejsce gdzie nie kradna :). Nie zparzeczam jednak, ze jeden pojazd zostal skradziony. > Poza tym zajrzyj na www.grzymalici.waw.pl ... albo podaj swojego maila to zapewne kilka osb sie odezwie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tam Re: TERENIX, FAELBET IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.05.03, 09:10 Hej! My też planujemy kupić mieszkanie w Terenixie na Odkrytej, tzn. jeszcze nie jesteśmy pewni ponieważ dopiero w dobotę jedziemy oglądać. Widzę, że jest bardzo mało opinii na temat tej firmy. A czy Ty już się zdecydowałaś na jakieś mieszkanko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOL Re: TERENIX, FAELBET IP: incolnx* / 192.168.1.* 22.05.03, 08:45 Ja już kupiłem mieszkanie od Terenixa. Na razie jestem zadowolony. W wielu punktach idą na ustępstwa, można się dogadać. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że najtrudniejsze przede mną ... Papiery finansowe mają OK, sprawdził to mój fachowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juty Re: TERENIX, FAELBET IP: *.mst.gov.pl 22.05.03, 10:02 Gość portalu: JOL napisał(a): > Ja już kupiłem mieszkanie od Terenixa. Na razie jestem zadowolony. W wielu > punktach idą na ustępstwa, można się dogadać. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że > > najtrudniejsze przede mną ... Papiery finansowe mają OK, sprawdził to mój > fachowiec. Kupiłeś mieszkanie czy tylko obietnicę mieszkania na grudzień? Też się zastanawiałem na Terenixem - wyglądają solidnie, osiedla budowali ładne - ale gotowych mieszkan chwilowo nie mają... Szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tam Re: TERENIX, FAELBET IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.05.03, 13:00 Hej! Mam do Ciebie pytanie, w którym budynku i jakie kupiłeś to mieszkanie? Ja tak jak pisałam idę dopiero w sobotę oglądać mieszkanko dwupokojowe w budynku B. Znasz ich jakieś ich wcześniejsze, oddane już inwestycje? Wiesz może czy osiedle to będzie strzeżone? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOL Re: TERENIX, FAELBET IP: incolnx* / 192.168.1.* 23.05.03, 09:20 Gość portalu: Tam napisał(a): > Hej! > Mam do Ciebie pytanie, w którym budynku i jakie kupiłeś to mieszkanie? > Ja tak jak pisałam idę dopiero w sobotę oglądać mieszkanko dwupokojowe w > budynku B. Znasz ich jakieś ich wcześniejsze, oddane już inwestycje? > Wiesz może czy osiedle to będzie strzeżone? > Pozdrawiam! > > Nawiązując do poprzednika - kupiłem obietnicę ... poprzednie osiedla oddawali z 1-2 miesięcznym wyprzedzeniem ... mam nadzieję, że i tym razem nie zrobią jakiegoś numeru. Rozmawiałem z ludźmi, z ich wcześniejszej inwestycji - są zadowoleni ... czy będzie chronione? Na pewno będzie ogrodzone, a czy będzie chronione - zależy od decyzji mieszkańców ( taką uzyskałem odpowiedź ) - a to znaczy, że będzie to nasz wybór. Kupiłem mieszkanie bliżej ulicy - 71m2. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Forum dzielnicy Białołęka 22.05.03, 17:33 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=297 Odpowiedz Link Zgłoś