Dodaj do ulubionych

JWC ma chyba jakies kłopoty fanansowe

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.03, 16:11
Tak, tak jest to prawda.
Otóż moja historia jest następująca. Mieszkam w wybudowanym przez JW budynku
przy ulicy Grochowskiej. JWC przez pierwszy rok administrował budynkiem. Co
miesiąc płaciłam czynsz wg zaliczek, faktury przesyłali w około 1-2
miesięcznym opróżnieniem. Jak się okazało powstała nadpłata, której w żaden
sposób nie mogę od JWC wyegzekwować, chociaż w akcie notarialnym jest zdanie,
że nadpłata zostanie zwrócona w ciągu 2 miesięcy po zakończeniu
administrowania budynkiem przez JWC. Jednak Pani w Dziale Czynszowym
stwierdziła że muszę napisać podanie, tak więc napisałam podanie i złożyłam
za potwierdzeniem na początku lutego. Dołączyłam kserokopie faktur i dowodów
wpłat.
Ale niestety pieniędzy nie ma. Pani z wspomnianego Działu Czynszowego
powiedziała mi dzisiaj, że wszystkie przelewy i wypłaty zostały wstrzymane i
nie wiadomo kiedy będą zrealizowane.
Oczywiście skontaktowanie się z Panią Wiceprezes Agatą Wróbel są niemożliwe,
bo sekretarka powtarza ciągle, że Pani Prezes jest na spotkaniu.
Tak więc o czym to ma świadczyć, jeżeli nie o poważnych kłopotach finansowych
tego giganta. Skoro nawet nie są respektowane uzgodnienia zapisane w akcie
notarialnym.
Jak widać nie wystarczą już postanowienia aktu notarialnego, to nie wiem jak
można zawierać umowy z tą firmą.
Będę informować o postępach w mojej sprawie. Jutro znów będę próbować
skontaktować się z JWC.
Obserwuj wątek
    • Gość: Klara Re: JWC ma chyba jakies kłopoty fanansowe IP: *.ipartners.pl 25.04.03, 12:43
      Tak, tez się z tym spotkalam. Moi znajomi tez mieszkaja na Grochowskiej i też o tym wspominali
    • Gość: A Re: JWC ma chyba jakies kłopoty fanansowe IP: 212.160.117.* 25.04.03, 15:52
      Ludzie zastanówcie się co piszecie. Ta firma w 2002r. zarobiła ponad 13 mln PLN
      (nowych złotych) czystego zysku netto. To poprostu krętacze, chamy i złodzieje,
      ale do upadłości im jeszcze daleko. Ja też czekam na pieniądze od nich i szlag
      mnie trafia, że firma z takim zyskiem finansuje się jeszcze moimi pieniędzmi.
      • Gość: Renata Re: JWC ma chyba jakies kłopoty fanansowe IP: *.sggw.waw.pl 25.04.03, 15:57
        Pewnie dlatego wypracowali taki zysk, skoro finansują się wpłatami innych, nie
        angażując swoich zasobów, bo ich pewnie nie mają.
      • Gość: iradek Re: JWC ma chyba jakies kłopoty fanansowe IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.03, 21:37
        Niestety sprawa jest duzo bardziej skomplikowana. Rzeczywiscie caly holding
        wykazal zysk w wysokosci 13 mln, ale trezba pamietac, ze duza wazniejsza jest
        biezaca plynnosc. Plynnoscią nawet takiego giganta bardzo latwo zachwiac -
        zadna firma nie trzyma nadwyzek finansowych w formie gotowki, ale inwestuje.
        Nie zdizwilbym sie gdyby JWC mialo jakies marne 500 tys -1 mln w kasie.
        Wystarczy, aby jeden z bankow wycofal sie z finansowania JWC i cala spółka
        leży. Oczywiscie leży JWC Sp z o o, a nie SA. Oczywiscie tego im nie zycze, bo
        przymierzam sie do Ostrobramskiej. pzdr
    • Gość: johny Re: JWC ma chyba jakies kłopoty fanansowe IP: 193.109.127.* 25.04.03, 16:45
      Gość portalu: xxx napisał(a):

> Tak, tak jest to prawda.
      > Otóż moja historia jest następująca. Mieszkam w wybudowanym przez JW budynku
      > przy ulicy Grochowskiej. JWC przez pierwszy rok administrował budynkiem. Co
      > miesiąc płaciłam czynsz wg zaliczek, faktury przesyłali w około 1-2
      > miesięcznym opróżnieniem. Jak się okazało powstała nadpłata, której w żaden
      > sposób nie mogę od JWC wyegzekwować, chociaż w akcie notarialnym jest zdanie,
      > że nadpłata zostanie zwrócona w ciągu 2 miesięcy po zakończeniu
      > administrowania budynkiem przez JWC. Jednak Pani w Dziale Czynszowym
      > stwierdziła że muszę napisać podanie, tak więc napisałam podanie i złożyłam
      > za potwierdzeniem na początku lutego. Dołączyłam kserokopie faktur i dowodów
      > wpłat.
      > Ale niestety pieniędzy nie ma. Pani z wspomnianego Działu Czynszowego
      > powiedziała mi dzisiaj, że wszystkie przelewy i wypłaty zostały wstrzymane i
      > nie wiadomo kiedy będą zrealizowane.
      > Oczywiście skontaktowanie się z Panią Wiceprezes Agatą Wróbel są niemożliwe,
      > bo sekretarka powtarza ciągle, że Pani Prezes jest na spotkaniu.
      > Tak więc o czym to ma świadczyć, jeżeli nie o poważnych kłopotach finansowych
      > tego giganta. Skoro nawet nie są respektowane uzgodnienia zapisane w akcie
      > notarialnym.
      > Jak widać nie wystarczą już postanowienia aktu notarialnego, to nie wiem jak
      > można zawierać umowy z tą firmą.
      > Będę informować o postępach w mojej sprawie. Jutro znów będę próbować
      > skontaktować się z JWC.

Potwierdzam!
      Ta lajza z Działu Czynszowego i sekretarka tej lachudry Pani "Prezes" sa jak
      zaprogramowane. Od dawien dawna mowia to samo! Czyli bzdety opowiadaja:((
      Co do duzego zysku jak ktos napisal...to bylbym ostrozny, bo akurta z moich
      informacji to kolos na glinianych nogach zadluzony tu i tam.
    • Gość: Żenka Re: JWC ma chyba jakies kłopoty fanansowe IP: *.kprm.gov.pl 28.04.03, 10:32
      Kiedy podczas spotkania w banku w sprawie kredytu powiedzieliśmy, że chodzi o
      mieszkanie w JWC, pani dyrektor uśmiechnęła się krzywo i spytała, czy jesteśmy
      zdecydowani w 100% na tę właśnie firmę. "Nie chcę państwa martwić, ale oni
      stracili płynność finansową. Nabrali kredytów na kolejne inwestycje. Mają
      trudności ze sprzedażą swoich mieszkań i władowali się w poważne kłopoty..."
      Zrezygnowaliśmy.
      • Gość: lucek Re: JWC ma chyba jakies kłopoty fanansowe IP: 193.109.127.* 28.04.03, 12:45
        Gość portalu: Żenka napisał(a):

> Kiedy podczas spotkania w banku w sprawie kredytu powiedzieliśmy, że chodzi o
        > mieszkanie w JWC, pani dyrektor uśmiechnęła się krzywo i spytała, czy
        jesteśmy
        > zdecydowani w 100% na tę właśnie firmę. "Nie chcę państwa martwić, ale oni
        > stracili płynność finansową. Nabrali kredytów na kolejne inwestycje. Mają
        > trudności ze sprzedażą swoich mieszkań i władowali się w poważne kłopoty..."
        > Zrezygnowaliśmy.

I slusznie zrobiliscie!
        Nie tak dawno niejaka Krycha pisala o ich upadlosci. Podniosl sie lament ze to
        nieprawda itp.
        Otoz bardzo mozliwe ze prawda...
        • Gość: Jola Re: JWC ma chyba jakies kłopoty fanansowe IP: 193.59.106.* 28.04.03, 13:09
          Słuchajcie, gdyby JW nie mialo plynnosci, to banki by nie dawły kredytów na
          mieszkania kupowane u nich. A wiem, ze daja i to bez problemow.
          • Gość: lucjan Re: JWC ma chyba jakies kłopoty fanansowe IP: 193.109.127.* 28.04.03, 13:20
            Gość portalu: Jola napisał(a):

> Słuchajcie, gdyby JW nie mialo plynnosci, to banki by nie dawły kredytów na
            > mieszkania kupowane u nich. A wiem, ze daja i to bez problemow.

Zabepieczeniem kredytow sa hipoteki. I w tym momencie plynnosc JW je srednio
            interesuje.A w przypadku JW to standard ze hipoteki inwestycji sa one
            obciazone. Naprawde dziwie sie tym co sie na ten chlam decyduja.
            • Gość: jola Re: JWC ma chyba jakies kłopoty fanansowe IP: 193.59.106.* 28.04.03, 13:28
              zgadza sie, ze pod hipoteke, ale gdyby mieli watpliwosci, ze te mieszkania
              powstana, to co im z hipoteki
              • Gość: lucjan Re: JWC ma chyba jakies kłopoty fanansowe IP: 193.109.127.* 28.04.03, 13:39
                Gość portalu: jola napisał(a):

> zgadza sie, ze pod hipoteke, ale gdyby mieli watpliwosci, ze te mieszkania
                > powstana, to co im z hipoteki

Podejrzewam ze same grunty (ktore sa wlasnie obciazane) maja konkretyna
                wartosc. Moze nie same budynki.

• Gość: jola Re: JWC ma chyba jakies kłopoty fanansowe IP: 193.59.106.* 28.04.03, 13:57
                  pewnie masz racje, ale jak to sie ma do X ktory bierze kredyt na kupno swojego
                  mieszkania? Bank musi miec jakies zabezpieczenie a obciazony grunt nie jest
                  takowym, dlatego wnioskuje, ze maja jakies gwarancje, ze jwc wybuduje
                  kredytowane przez nie mieszkania, bo inaczej nie dawali by kredytow dla
                  klientow jwc
      • Gość: kamil Re: JWC ma chyba jakies kłopoty fanansowe IP: 172.10.11.* 28.04.03, 13:17
        A w jakim to było banku?
        • Gość: kamil Re: JWC ma chyba jakies kłopoty fanansowe IP: 172.10.11.* 28.04.03, 13:19
          a to jest pytanie do Żenki
    • Gość: bzdura JWC ma chyba jakies kłopoty fanansowe - to bzdura IP: *.basf-ag.de 29.04.03, 11:18
      To jakas bzdura, ze JWC ma problemy finansowe. Prosze o nie rozposzechnianie
      bezpodstawnych plotek.
      • Gość: kobra Re: JWC ma chyba jakies kłopoty fanansowe - to bz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.03, 13:44
        Jeśli jest to bzdura, kolego (koleżanko?) "bzdura", to dlaczego zalegają nam od
        ponad 4 miesięcy z zapłatą faktur. Znam zresztą inną firmę, której także długo
        zalegają.
      • Gość: romek Re: JWC ma chyba jakies kłopoty fanansowe - to bz IP: *.acn.waw.pl 11.05.03, 15:19
        Gość portalu: bzdura napisał(a):

> To jakas bzdura, ze JWC ma problemy finansowe. Prosze o nie rozposzechnianie
        > bezpodstawnych plotek.

A gdzie ty sie bzduro uleglas? Kazdy srednio zainteresowany wie ze maja
        problemy finansowe i to nie od dzis. JWC to jeden wielki burdel i to chylacy
        sie ku upadkowi.
    • Gość: kobra Re: JWC ma chyba jakies kłopoty fanansowe IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.03, 13:38
      skoro faktury, które mieli nam zapłacić w styczniu nie są jeszcze przez nich
      zapłacone to znaczy, że
      a) albo mają superbajzel i nie kontrolują księgowości (co zwazyszy na bajzel,
      który panował na budowie jest całkiem możliwe)
      b) albo specjalnie nie płacą po chamsku swoich długów po to by mieć pieniądze
      na koncie i zarobić na odsetkach (w co nie wierzę bo odsetki karne 13% są jakby
      nie było wyższe od tych 3-4, jakie można dostać na lokacie)
      c) z założenia i programowo mają klientów i kontrahentów w d... (to to na pewno)
      d) albo przeinwestowali się i mają kasę utopioną w murach licznych
      niesprzedanych mieszkań (mieć zyski, często papierowe, a kasę to zupełnie 2
      różne rzeczy).
      Albo wszystkie wyżej wymienione przyczyny na raz.
      • Gość: lu Re: JWC ma chyba jakies kłopoty fanansowe IP: *.acn.waw.pl 11.05.03, 15:21
        Gość portalu: kobra napisał(a):

> skoro faktury, które mieli nam zapłacić w styczniu nie są jeszcze przez nich
        > zapłacone to znaczy, że
        > a) albo mają superbajzel i nie kontrolują księgowości (co zwazyszy na
        bajzel,
        > który panował na budowie jest całkiem możliwe)
        > b) albo specjalnie nie płacą po chamsku swoich długów po to by mieć
        pieniądze
        > na koncie i zarobić na odsetkach (w co nie wierzę bo odsetki karne 13% są
        jakby
        >
        > nie było wyższe od tych 3-4, jakie można dostać na lokacie)
        > c) z założenia i programowo mają klientów i kontrahentów w d... (to to na
        pewno
        > )
        > d) albo przeinwestowali się i mają kasę utopioną w murach licznych
        > niesprzedanych mieszkań (mieć zyski, często papierowe, a kasę to zupełnie 2
        > różne rzeczy).
        > Albo wszystkie wyżej wymienione przyczyny na raz.

Oczywiscie ze wszystkie naraz!
        Te lachudry wisza kase nie tylko swoim klientom. Ze zrozumialych powodow nie
        moge napisac szczegolow, ale uwierzcie mi, ze tak jest. A klientow zawsze
        mieli w dupie, o burdelu u nich nie wspominajac!
    • Gość: xyz Re: JWC ma chyba jakies kłopoty fanansowe IP: 213.77.90.* 22.05.03, 22:04
      Za pewne ma i to duże. Gdyby nie miało problemów finansowych to od wczoraj w
      Sądzie nie leżałby wniosek o upadłość tej firmy. A skoro leży to należy
      wywnioskować, że u nich z kasą cienko, chyba bardzo cienko.
      • Gość: ABC Re: JWC ma chyba jakies kłopoty fanansowe IP: *.se.com.pl / 10.0.11.* 23.05.03, 11:48
        Gość portalu: xyz napisał(a):

> Za pewne ma i to duże. Gdyby nie miało problemów finansowych to od wczoraj w
        > Sądzie nie leżałby wniosek o upadłość tej firmy. A skoro leży to należy
        > wywnioskować, że u nich z kasą cienko, chyba bardzo cienko

Takie informacje chyb amuszą być sprawdzone ?!
        Masz taką pewność ?!
        • Gość: MATTI Re: JWC ma chyba jakies kłopoty fanansowe IP: 193.59.186.* 23.05.03, 12:56
          Witam
          Skoro masz takie informacje to może podasz w jakim
          sądzie jest złożony ten wniosek to sprawdzimy, a jak nie
          masz to nie siej paniki.
          Pzdr.
      • Gość: Klient JWC Re: JWC ma chyba jakies kłopoty fanansowe IP: 62.233.207.* 23.05.03, 13:01
        Wniosek o updałość może złożyć każdy z kontrachentów, któremu JWC zalega z
        zapłatą. To dobry sposób na wydobycie pieniędzy.
        Jeżeli nawet to prawda może to oznaczać również koniec JWC, ale też i jedynie
        wynikać z sytuacji, którą wyżej opisałem...
        Osobiście modlę się aby to drugie...
        • Gość: p Re: JWC ma chyba jakies kłopoty fanansowe IP: *.crowley.pl 23.05.03, 13:22
          Wniosek złożyła firma, która dochodzi 8.000 zł co przy zysku za ubiegły rok ok.
          17.000.000 zł świadczy dość jednoznacznie o celu działania wnioskodawcy.
    • Gość: analizator oto fakty... JWC nieźle sobie radzi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.03, 22:40
      Zapraszam na strone muratorplus gdzie znajduje sie ranking firm budowlanych.
      Prosze zwrocic uwage na współczynnik wypłacalności JWC oraz i zysk. W prównaniu
      do innych firm nieźle im się powodzi. Sadzę, że nadal będą budowali.

www.muratorplus.pl/lista100_E451CA2B09554AD0AE6AC4C2E9DC5F4D.htm
      Za niedługo pojawi się bardziej aktualny rankig. Jednak nie sądze aby ich
      sytuacja drastycznie się pogorszyła.
      • Gość: rudy Re: oto fakty... JWC nieźle sobie radzi IP: *.acn.waw.pl 25.05.03, 23:12
        Gość portalu: analizator napisał(a):

> Zapraszam na strone muratorplus gdzie znajduje sie ranking firm budowlanych.
        > Prosze zwrocic uwage na współczynnik wypłacalności JWC oraz i zysk. W
        prównaniu
        >
        > do innych firm nieźle im się powodzi. Sadzę, że nadal będą budowali.
        >
        > www.muratorplus.pl/lista100_E451CA2B09554AD0AE6AC4C2E9DC5F4D.htm
        > Za niedługo pojawi się bardziej aktualny rankig. Jednak nie sądze aby ich
        > sytuacja drastycznie się pogorszyła.

Czy Ty w dupe kopany debilu kiedys sie zamkniesz?!?
        W bebechach sie przewraca jak sie czyta te Twoje "rewelacje" na temat
        fantastycznej kondycji JWC...A jest to gowno prawda..
        • Gość: MMM Re: oto fakty... JWC nieźle sobie radzi IP: 193.59.186.* 26.05.03, 07:40
          Sam się zamknij ośle jak ci ktoś podaje fakty
          to nawet w to ci trudno uwierzyć widocznie nie
          rozumiesz kasztanie tej tabeli.
          Może pokażesz jakieś konkrety a nie wyzywasz tylko
          ludzi i siejesz panikę.
          • Gość: rudy Re: oto fakty... JWC nieźle sobie radzi IP: 193.109.127.* 26.05.03, 09:31
            Gość portalu: MMM napisał(a):

> Sam się zamknij ośle jak ci ktoś podaje fakty
            > to nawet w to ci trudno uwierzyć widocznie nie
            > rozumiesz kasztanie tej tabeli.
            > Może pokażesz jakieś konkrety a nie wyzywasz tylko
            > ludzi i siejesz panikę.

Kabanie Pastowany!
            Otoz ten debil Anal podaje kupe na tacy a nie fakty!
            Kupil w tym pierdolniku JWC, madrzy sie jak hrabia na raucie i to juz
            wystarczy zeby stwierdzic ze jest glupi jak but z lewej nogi!
            Mam po dziurki w uszach jego i innych fanow JWC. Trzeba byc skonczonym idiota
            zeby bronic najwiekszych zlodziei w Polsce.
            Konkrety zachowam dla siebie ale mimo to wszyscy wiedza co to za firma!
            • Gość: Analyzer Do p.Rudego IP: *.pkobp.pl 26.05.03, 10:11
              Szanowny panie.

Analyzer i analizator, to dwie różne osoby. Proszę zobaczyć identyfikacje
              sieciową, może to panu rozjaśni umysł i przestanie pan sypać dziwnymi
              epitetami. Jakby pan chciał się spotkać i pogadać, to może przekonam pana, że
              nie ma pan racji w tym co mówi na temat JWC. Potrafię udowodnić swoje racje,
              ale chyba pan raczej nie. Jednak jak pan chce się spotkać i pogadać, to proszę
              podać jakiś tel. kontaktowy.

Pozdrawiam i życzę miłego dnia.
              Analyzer
            • Gość: Marasia Re: oto fakty... JWC nieźle sobie radzi IP: *.zus.pl 26.05.03, 10:14
              Zwracam uwagę forumowiczów, że pracownicy JWC korzystają z serwera crowley, a
              pracownicy Dom Develepoment acn.waw.pl To może wyjaśniać chamstwo niektórych
              wypowiedzi.
              • Gość: rudy do anala i marasi IP: 193.109.127.* 26.05.03, 10:34
                Gość portalu: Marasia napisał(a):

> Zwracam uwagę forumowiczów, że pracownicy JWC korzystają z serwera crowley, a
                > pracownicy Dom Develepoment acn.waw.pl To może wyjaśniać chamstwo niektórych
                > wypowiedzi.

Wyjasnic to sobie mozesz blondasku w glowie. Z tym ze bardziej rozjasnic o ile
                to mozliwe.
                Do Anala: spotkac sie ? i co?
                Toczyc prozna dyskusje na temat zlodziei?
                Ja zostalem okradziony i w zasadzie nie znam nikogo zadowolonego z kupna w tym
                burdelu. Tak sie to niestety nazywa i epitety sa tu najbardziej na miejscu!
                Zaznaczam ze troszke osob ktore popelnily ten blad znam i nie jest to jedna czy
                dwie sztuki.
                Po prostu JWC to jedna wielka pomylka!
                • Gość: Analyzer Pan Rudy IP: *.pkobp.pl 26.05.03, 10:49
                  Gość portalu: rudy napisał(a):

> Gość portalu: Marasia napisał(a):
                  >
                  > > Zwracam uwagę forumowiczów, że pracownicy JWC korzystają z serwera crowley
                  > , a
                  > > pracownicy Dom Develepoment acn.waw.pl To może wyjaśniać chamstwo niektóry
                  > ch
                  > > wypowiedzi.
                  >
                  >
                  > Wyjasnic to sobie mozesz blondasku w glowie. Z tym ze bardziej rozjasnic o
                  ile
                  > to mozliwe.
                  > Do Anala: spotkac sie ? i co?
                  > Toczyc prozna dyskusje na temat zlodziei?
                  > Ja zostalem okradziony i w zasadzie nie znam nikogo zadowolonego z kupna w
                  tym
                  > burdelu. Tak sie to niestety nazywa i epitety sa tu najbardziej na miejscu!
                  > Zaznaczam ze troszke osob ktore popelnily ten blad znam i nie jest to jedna
                  czy
                  >
                  > dwie sztuki.
                  > Po prostu JWC to jedna wielka pomylka!

Bardzo mi przykro z powodu kradzieży, ale może będę mógł panu pomóc.
                  Analyzer
      • tarper DO WSZYSTKICH NIEZADOWOLONYCH Z JWC 26.05.03, 11:16
        Witam,

Ponieważ świat jest tak zbudowany że nie sposób wszystkich zadowolić, mam
        prośbę do osób które przez swoją gorycz ubliżają osobom zadowolonym z JWC.
        ODWALCIE SIE A JAK CHCECIE SIĘ WYŻYĆ I PRZY OKAZJI SIĘ ROZERWAĆ TO WSADŹCIE
        SOBIE GRANAT W TYŁEK I WYCIĄGNIJCIE ZAWLECZKĘ.

Forum jest po to aby wymieniać się pogladami a nie zwymyślać osobom które np.
        maja mniejsze wymagania a niżeli osoby niezadowolone. Proszę weźcie to pod
        uwagę.

Pozdrawiam,

tarper

• Gość: carlos Re: DO WSZYSTKICH NIEZADOWOLONYCH Z JWC IP: 193.109.127.* 26.05.03, 12:31
          tarper napisał:

> Witam,
          >
          > Ponieważ świat jest tak zbudowany że nie sposób wszystkich zadowolić, mam
          > prośbę do osób które przez swoją gorycz ubliżają osobom zadowolonym z JWC.
          > ODWALCIE SIE A JAK CHCECIE SIĘ WYŻYĆ I PRZY OKAZJI SIĘ ROZERWAĆ TO WSADŹCIE
          > SOBIE GRANAT W TYŁEK I WYCIĄGNIJCIE ZAWLECZKĘ.
          >
          > Forum jest po to aby wymieniać się pogladami a nie zwymyślać osobom które np.
          > maja mniejsze wymagania a niżeli osoby niezadowolone. Proszę weźcie to pod
          > uwagę.
          >
          > Pozdrawiam,
          >
          > tarper
          >

To bardzo ciekawe stwierdzenie: mniejsze wymagania.
          Tu sie pisze o oszukiwaniu, olewaniu itp w wykonaniu JWC!
          Jesli to sa mniejsze wymagania no to gratulacje!
          I zonie tez gratuluje:)))
          • tarper Re: DO WSZYSTKICH NIEZADOWOLONYCH Z JWC 26.05.03, 12:53
            Gość portalu: carlos napisał(a):

> To bardzo ciekawe stwierdzenie: mniejsze wymagania.
            > Tu sie pisze o oszukiwaniu, olewaniu itp w wykonaniu JWC!
            > Jesli to sa mniejsze wymagania no to gratulacje!
            > I zonie tez gratuluje:)))

I tu się potwierdza fakt że większość ludzi ma problemy ze zrozumieniem tekstu
            który przeczytało.

Wersja dla ograniczonych:
            "Przestańcie sobie ubliżać a zacznijcie wymieniać się informacjami".
            PROŚCIEJ SIĘ JUŻ NIE DA.

A od mojej żony to WARA.

Tarper

• Gość: Analyzer Re: DO WSZYSTKICH NIEZADOWOLONYCH Z JWC IP: *.pkobp.pl 26.05.03, 13:02
              Dziwie się, że niektórzy zamiast wymieniać doświadczenia i informacje na temat
              JWC, na wzajem sobie ubliżają, jak to powiedział Tarper. Przecież jeśli ktoś
              dał się oszukać przez developera (w tym przypadku JWC), to zamiast JWC mógłby
              się znależć inny developer. Co poniektórzy są sami sobie winni, ale to nie
              powód, aby teraz za to mścić się na innych.
              Nie rozumiem tego, że ktoś czepia się człowieka, a nawet jego rodziny, skoro go
              nie zna. Po czym go tak ocenia?

Analyzer
            • Gość: carlos Re: DO WSZYSTKICH NIEZADOWOLONYCH Z JWC IP: *.acn.waw.pl 26.05.03, 18:23
              tarper napisał:

> Gość portalu: carlos napisał(a):
              >
              >
              > > To bardzo ciekawe stwierdzenie: mniejsze wymagania.
              > > Tu sie pisze o oszukiwaniu, olewaniu itp w wykonaniu JWC!
              > > Jesli to sa mniejsze wymagania no to gratulacje!
              > > I zonie tez gratuluje:)))
              >
              > I tu się potwierdza fakt że większość ludzi ma problemy ze zrozumieniem
              tekstu
              > który przeczytało.
              >
              > Wersja dla ograniczonych:
              > "Przestańcie sobie ubliżać a zacznijcie wymieniać się informacjami".
              > PROŚCIEJ SIĘ JUŻ NIE DA.
              >
              > A od mojej żony to WARA.
              >
              > Tarper
              >

Pewnie ze wara. To pewnie wachaty, gruby spalak spod budki z piwem.
              Kto by go chcial tak jak JWC i to co produkuja...
              Co do zrozumienia tekstu to buraczku doskonale go rozumiem.
              • Gość: Analyzer Do Carlosa IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.05.03, 21:15

> tarper napisał:
                >
                > > Gość portalu: carlos napisał(a):
                > >
                > >
                > > > To bardzo ciekawe stwierdzenie: mniejsze wymagania.
                > > > Tu sie pisze o oszukiwaniu, olewaniu itp w wykonaniu JWC!
                > > > Jesli to sa mniejsze wymagania no to gratulacje!
                > > > I zonie tez gratuluje:)))
                > >
                > > I tu się potwierdza fakt że większość ludzi ma problemy ze zrozumieniem
                > tekstu
                > > który przeczytało.
                > >
                > > Wersja dla ograniczonych:
                > > "Przestańcie sobie ubliżać a zacznijcie wymieniać się informacjami".
                > > PROŚCIEJ SIĘ JUŻ NIE DA.
                > >
                > > A od mojej żony to WARA.
                > >
                > > Tarper
                > >
                >
                >
                > Pewnie ze wara. To pewnie wachaty, gruby spalak spod budki z piwem.
                > Kto by go chcial tak jak JWC i to co produkuja...
                > Co do zrozumienia tekstu to buraczku doskonale go rozumiem.

Hej baranku, czy ty potrafisz sie wyslawac w ogole??? Jak mozesz komus takie
                bzdety pisac i to jeszcze piszesz do osby i na osobe, ktorej nie znasz. DEBIL
                JESTES DO KWADRATU.

Moze trzeba zablokowac na forum domene acn.waw.pl. Wtedy skonczy sie skowyt psa
                carlosa.

HCWD CALROS

P.S.
                Rozumiem, ze ty kupiles domek z kart, albo z papieru i teraz zadroscisz, ze
                ktos kupil w JWC, bo sam bys tam chcial mieszkac.

Odwal sie od Tarpera i jego zony i od innych tez.
                • Gość: carlos do anala IP: *.acn.waw.pl 26.05.03, 22:07
                  Gość portalu: Analyzer napisał(a):

> Gość portalu: carlos napisał(a):
                  >
                  > > tarper napisał:
                  > >
                  > > > Gość portalu: carlos napisał(a):
                  > > >
                  > > >
                  > > > > To bardzo ciekawe stwierdzenie: mniejsze wymagania.
                  > > > > Tu sie pisze o oszukiwaniu, olewaniu itp w wykonaniu JWC!
                  > > > > Jesli to sa mniejsze wymagania no to gratulacje!
                  > > > > I zonie tez gratuluje:)))
                  > > >
                  > > > I tu się potwierdza fakt że większość ludzi ma problemy ze zrozumieni
                  > em
                  > > tekstu
                  > > > który przeczytało.
                  > > >
                  > > > Wersja dla ograniczonych:
                  > > > "Przestańcie sobie ubliżać a zacznijcie wymieniać się informacjami".
                  > > > PROŚCIEJ SIĘ JUŻ NIE DA.
                  > > >
                  > > > A od mojej żony to WARA.
                  > > >
                  > > > Tarper
                  > > >
                  > >
                  > >
                  > > Pewnie ze wara. To pewnie wachaty, gruby spalak spod budki z piwem.
                  > > Kto by go chcial tak jak JWC i to co produkuja...
                  > > Co do zrozumienia tekstu to buraczku doskonale go rozumiem.
                  >
                  >
                  >
                  > Hej baranku, czy ty potrafisz sie wyslawac w ogole??? Jak mozesz komus takie
                  > bzdety pisac i to jeszcze piszesz do osby i na osobe, ktorej nie znasz.
                  DEBIL
                  > JESTES DO KWADRATU.
                  >
                  > Moze trzeba zablokowac na forum domene acn.waw.pl. Wtedy skonczy sie skowyt
                  psa
                  >
                  > carlosa.
                  >
                  > HCWD CALROS
                  >
                  > P.S.
                  > Rozumiem, ze ty kupiles domek z kart, albo z papieru i teraz zadroscisz, ze
                  > ktos kupil w JWC, bo sam bys tam chcial mieszkac.
                  >
                  > Odwal sie od Tarpera i jego zony i od innych tez.

Dupku Analu!
                  Zablokowac to sobie mozesz, ale kierownice w swoim trabancie. Zapewne niczym
                  lepszym nie jezdzisz, sadzac po zainteresowaniu JWC. To przeciez dobra firma!
                  Hahahah!Zablokowac:)))
                  Naprawde dobre!
                  Otoz nie kupilem domku z papieru, tylko mieszkanie, a nie barak w JW.
                  Piszac ze ktos moze zazdroscic kupna tego gowna made in JWC ostatecznie sie
                  osmieszasz...Nawet szkoda gadac jaki jestes zalosny...
                  Do bolu mnie rozsmieszyles!
                  Frajerze!
                  Bez odzewu cwoku ze wsi!
                  To samo do cwoka tarpana czy innego tarpera razem z jego owlosiona zona.
                  • Gość: Analyzer Carlos IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.05.03, 22:37
                    To ciekawe co piszesz, az mnie roluzniles. Moze swoje racje wyjasnimy na zywo.
                    Co ty na to? Spotkajmy sie. Zobaczymy, czy jestes odwazny tylko w japie, czy
                    pokazesz zasrana dupe, a masz je dwie, wiec kup sobie twarz, bo po co ci dwie
                    dupy? No jak dupogryz chcesz sie spotkac, to podaj telefon to zadzwonie. No
                    chyba, ze telefon tez papierowy, tak jak twoj domek. Nawet brak ci odwagi
                    napisac u jakiego developera, albo spoldzielni kupiles chatke vel szmatke.
                    Frajerzyno. Mialem na forum nie uzywac brzydkich wyrazow, ale taki smiec jak ty
                    na to zasluguje.

P.S.
                    Zablokowac domene mozna fagasie. Jak sie nie znasz, to sie nie udzielaj.
                    Zalosnik z ciebie.
                    • Gość: carlos Re: Carlos IP: 193.109.127.* 27.05.03, 16:49

> To ciekawe co piszesz, az mnie roluzniles. Moze swoje racje wyjasnimy na
                      zywo.
                      > Co ty na to? Spotkajmy sie. Zobaczymy, czy jestes odwazny tylko w japie, czy
                      > pokazesz zasrana dupe, a masz je dwie, wiec kup sobie twarz, bo po co ci dwie
                      > dupy? No jak dupogryz chcesz sie spotkac, to podaj telefon to zadzwonie. No
                      > chyba, ze telefon tez papierowy, tak jak twoj domek. Nawet brak ci odwagi
                      > napisac u jakiego developera, albo spoldzielni kupiles chatke vel szmatke.
                      > Frajerzyno. Mialem na forum nie uzywac brzydkich wyrazow, ale taki smiec jak
                      ty
                      >
                      > na to zasluguje.
                      >
                      > P.S.
                      > Zablokowac domene mozna fagasie. Jak sie nie znasz, to sie nie udzielaj.
                      > Zalosnik z ciebie.

Koles, tobie sie chyba cos w tej pustej bani pomieszalo!
                      Z pedalami, badziewiarzami itp. sie nie spotykam i nie rozmawiam przez telefon.
                      Gowno cie obchodzi gdzie kupilem mieszkania, bo nawet zakladajac ze MPO mi
                      sprzedalo komorke zsypowa trafilbym o niebo lepiej niz taki chlopek malorolny
                      ktory kupil (dobre stwierdzenie bo czesto tylko wplacil kase) w JWC.
                      Co do zablokowania domeny to rzeczywiscie buraczku zaimponowales mi swoja
                      wiedza informatyczna! Moze jeszcze umiesz windowsa uruchomic?
                      Jako ze jestes cwok i debil wyjasniam: nie chodzilo mi o techniczne mozliwosci
                      ale o ilosc osob piszacych z tej domeny.

jeszcze raz pisze: bez odzewu pedale
                      • Gość: Analyzer Re: Carlos IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.05.03, 22:59

> Gość portalu: Analyzer napisał(a):
                        >
                        > > To ciekawe co piszesz, az mnie roluzniles. Moze swoje racje wyjasnimy na
                        > zywo.
                        > > Co ty na to? Spotkajmy sie. Zobaczymy, czy jestes odwazny tylko w japie, c
                        > zy
                        > > pokazesz zasrana dupe, a masz je dwie, wiec kup sobie twarz, bo po co ci d
                        > wie
                        > > dupy? No jak dupogryz chcesz sie spotkac, to podaj telefon to zadzwonie. N
                        > o
                        > > chyba, ze telefon tez papierowy, tak jak twoj domek. Nawet brak ci odwagi
                        > > napisac u jakiego developera, albo spoldzielni kupiles chatke vel szmatke.
                        >
                        > > Frajerzyno. Mialem na forum nie uzywac brzydkich wyrazow, ale taki smiec j
                        > ak
                        > ty
                        > >
                        > > na to zasluguje.
                        > >
                        > > P.S.
                        > > Zablokowac domene mozna fagasie. Jak sie nie znasz, to sie nie udzielaj.
                        > > Zalosnik z ciebie.
                        >
                        > Koles, tobie sie chyba cos w tej pustej bani pomieszalo!
                        > Z pedalami, badziewiarzami itp. sie nie spotykam i nie rozmawiam przez
                        telefon.
                        > Gowno cie obchodzi gdzie kupilem mieszkania, bo nawet zakladajac ze MPO mi
                        > sprzedalo komorke zsypowa trafilbym o niebo lepiej niz taki chlopek malorolny
                        > ktory kupil (dobre stwierdzenie bo czesto tylko wplacil kase) w JWC.
                        > Co do zablokowania domeny to rzeczywiscie buraczku zaimponowales mi swoja
                        > wiedza informatyczna! Moze jeszcze umiesz windowsa uruchomic?
                        > Jako ze jestes cwok i debil wyjasniam: nie chodzilo mi o techniczne
                        mozliwosci
                        > ale o ilosc osob piszacych z tej domeny.
                        >
                        > jeszcze raz pisze: bez odzewu pedale

Kiedy czytam twoje teksty, to nie moge sie nie odezwac do tak zacnego
                        czlowieczka. Super sie wypowiadasz, czyli jednak nie masz odwagi pogadac twarza
                        w twarz. Tchorz jestes i tyle. Tarper ma racje, ze nie ma takiego poziomu, do
                        ktorego mozna byloby sie znizyc, aby ci dorownac. MPO to twoja firma, ktora
                        sprzedala ci smietnik, rozumiem, tam bezdomni mieszkaja, czyli wynika z tego,
                        ze mieszkasz w srod smieci. Widocznie zaslugujesz na to.

P.S.
                        Co to za problem zablokowac domene. Co z tego, ze uzywa jej duzo osob, to
                        najwyzej przez takiego pupala jak ty, nie beda.
                        Chociaz nie zrobie im tego. Dalej sobie pisz co chcesz i moze sie ockniesz i
                        zaczniesz pisac normalnie, a nie wymieniac glupie teksty.

Zycze powodzenia, a jak sie juz zastanowisz nad sensem swoich wypowiedzi, to
                        napisz.

Analyzer
              • tarper DO carlosa 27.05.03, 09:51
                Carlos jeteś tak żałosny że aż dupę ściska.

Wiesz chciałem dorównać twojemu poziomowi intelektualnemu ale nawet położenie
                się na podłodze to za mało,a założe się że nawet zjazd do najgłębszej kopalni
                by nie wystarczył.

tarper

Ps. Pozdrowienia dla twojej Kozy Basi, ty zoofilu.
                • Gość: carlos Re: DO carlosa IP: 193.109.127.* 27.05.03, 16:50
                  tarper napisał:

> Carlos jeteś tak żałosny że aż dupę ściska.
                  >
                  > Wiesz chciałem dorównać twojemu poziomowi intelektualnemu ale nawet położenie
                  > się na podłodze to za mało,a założe się że nawet zjazd do najgłębszej
                  kopalni
                  > by nie wystarczył.
                  >
                  >
                  > tarper
                  >
                  > Ps. Pozdrowienia dla twojej Kozy Basi, ty zoofilu.

O jakiej podlodze mowimy?
                  Bo chyba nie o tej dziurze w szlichcie produkcji JWC?

• Gość: siema siema Re: DO carlosa IP: *.chello.pl 27.05.03, 17:03
                    Carlos, tata skrzywdzil Cie w dziecinstwie ?
                  • tarper DO carlosa 27.05.03, 17:04
                    Strasznie długo myślałeś nad bardzo prymitywną odpowiedzią (zresztą bardzo
                    kiepską ponieważ potwierdziłeś że nie rozumiesz tekstu jaki czytasz gdyż nie
                    zrozumiałeś dalszej części zdania mówiącej o kopalni).
                    Myślałem że z ciebie lepszy przeciwnik a okazało się że jesteś LESZCZEM BAROWYM.

Tarper

Ps. Jak sobie o tobie pomyślę to jestem ZA ABORCJĄ aby takie prymitywy
                    eliminować już na etapie rozwoju.
    • z0rr0 Re: JWC ma chyba jakies kłopoty fanansowe 27.05.03, 17:34
      Pragnę nieśmiało zwrócić uwagę wszystkim piszącym o dobrej kondycji finansowej
      JWC, na pewne FAKTY:
      1. jest firma JWC S.A. - nazwijmy ją firmą A - właścicielem jest Maciej
      Gnoiński
      2. jest też JWC Sp. z O.O. - nazwijmy ją firmą B - prezesem jest Blida.
      3. firma A jest jedynym właścicielem firmy B i paru innych, które wiecznie
      zmieniaja nazwy, czasem znikają (TBS Batory, Batory Sp. z O.O itp). Zespół tych
      wszystkich firm to JWC Holding.
      4. kupujący mieszkanie podpisuje umowę z firmą B.
      4. wobec kupującego mieszkanie zobowiązania ma tylko firma B.
      5. wobec kupującego mieszkanie żadnych zobowiązań nie ma firma A.
      6. firma A (czyli tak naprawdę pan Gnoiński) może robić z firmą B to co jej się
      żywnie podoba.
      Może mianować prezesa - i mianuje.
      Może też transferować zyski (to znaczy pieniądze zebrane od podpisujących
      umowę) z B do A - i to czyni - zobacz kolumnę 11 (zysk netto) w zestawieniu
      www.muratorplus.pl/lista100_E451CA2B09554AD0AE6AC4C2E9DC5F4D.htm
      PYTANIA
      1. W przypadku niewywiązania się firmy B wobec kupującego mieszkanie możliwe
      jest SKUTECZNE dochodzenie wobec niej praw?
      Odp. Tak, ale pod pewnymi warunkami:
      (a) umowa sprzedaży (wstępna i końcowa) została zawarta w formie aktu
      notarialnego oraz nie ma wad prawnych (np. takich jak brak umocowania prawnego
      przedstawiciela firmy B do jej reprezentowania)
      (b) z firmie B został jeszcze jakiś majątek.
      (c) w kolejce wierzycieli kupujący jest na czele
      (d) kupujący ma na dobrego adwokata i dużo wytrwałości.

2. Czy kupujący może dochodzić swoich roszczeń wobec firmy A?
      Odp. Nie może. Umowy zostały zawarte z firmą B - odpowiada ona za zobowiązania
      do wysokości swojego majątku - jest przecież spółką z Ograniczoną
      Odpowiedzialnością. Oznacza to że nie wolno tu ruszyć np. majątku właściciela.

3. Czy kupujący może zaspokoić swoje roszczenia z majątku właściciela firmy A?
      Odp. Nie może. Pan Gnoiński nie może przecież odpowiadać za zobowiązania
      jakiejś firmy B, której nawet nie jest właścicielem. Bo przecież właścicielem
      firmy B jest firma A, a nie pan Gnoiński.

4. Co robić?
      Odp. Odpowiedz sobie sam.

Spokojnych snów, pozdrawiam z0rr0.
      • tarper Re: JWC ma chyba jakies kłopoty fanansowe 27.05.03, 17:44
        Witam,

Kolego tyle się napisałeś ale wcześniej nie sprawdziłeś faktów.
        Umowę zarówno przedwstępną jak i ostateczną kupujący podpisuje nie z JWC Sp. z
        o.o. lecz z J.W. CONSTRUCTION HOLDING SA.

Co do podpisywania umowy przedwstępnej w formie aktu notarialnego to jestem
        całkowicie za. Umowa taka lepiej chroni kupującego niż umowa w zwykłej formie
        cywolno-prawnej.

Pozdrawiam,

Tarper
      • tarper Re: JWC ma chyba jakies kłopoty fanansowe 27.05.03, 17:46
        Jeszcze bym zapomniał. Maciej Gnoiński nie jest właścicielem JWC Holding SA
        lecz prezesem zarządu.

Tarper
      • Gość: tomal Re: JWC ma chyba jakies kłopoty fanansowe IP: 212.75.110.* 27.05.03, 21:46
        Witam z tego tekstu broniącego JW widać że traper jest bardzo mocno związany ze
        swoją firmą. pozdrawiam
        • Gość: Ghost kabaret IP: *.chello.pl 27.05.03, 23:07
          Z dużym zainteresowaniem śledzę wątki poświęcone JWC, ponieważ znacznie
          poprawiają mi humor:)Bynajmniej nie dlatego, że cokolwiek mnie wiąże z tą
          firmą, ale dlatego, że są one niemal, jak scenariusz kabaretu:)
          Obrzucanie się przez piszących zadowolonych z firmy JWC i tych, którzy
          zadowoleni z niej nie są, różnymi wymyślnymi epitetami na poczatku było
          żenujące, a teraz po prostu jest śmieszne:) Ludzie tworzą sobie jakiś wątek nt.
          JWC, chcąc dowiedzieć się czegoś konkretnego lub podzielić sie informacjami,a
          tu nagle zostają zmieszani z błotem i zrównani z ziemią z powodu samego tylko
          zainteresowania tą firmą...
          Jak czytam wypowiedzi Carlosa i jemu podobnych, to mam wrażenie, że to jakis
          margines społeczny usiłuje przedstawić swoje zdanie w dość niewybredny i
          żałosny sposób. Kiedy czytam Tarpera lub Analyzera, dziwię się ich
          entuzjazmowi.Ale nie aż tak, żeby im ubliżać z powodu ich zadowolenia.
          Ludzie pokroju Carlosa, stuknijcie sie w czoło, jak chcecie komus naubliżać
          możecie załozyć wątek dla sfrustrowanych chamow i tam dac popis swoich
          mozliwości pisarskich.Dajcie innym się cieszyć tym, że kupili sobie mieszkanie,
          nawet jeśli kupili je od JWC.
          • Gość: Analyzer Re: kabaret IP: *.pkobp.pl 28.05.03, 07:53
            Gość portalu: Ghost napisał(a):

> Z dużym zainteresowaniem śledzę wątki poświęcone JWC, ponieważ znacznie
            > poprawiają mi humor:)Bynajmniej nie dlatego, że cokolwiek mnie wiąże z tą
            > firmą, ale dlatego, że są one niemal, jak scenariusz kabaretu:)
            > Obrzucanie się przez piszących zadowolonych z firmy JWC i tych, którzy
            > zadowoleni z niej nie są, różnymi wymyślnymi epitetami na poczatku było
            > żenujące, a teraz po prostu jest śmieszne:) Ludzie tworzą sobie jakiś wątek
            nt.
            >
            > JWC, chcąc dowiedzieć się czegoś konkretnego lub podzielić sie informacjami,a
            > tu nagle zostają zmieszani z błotem i zrównani z ziemią z powodu samego tylko
            > zainteresowania tą firmą...
            > Jak czytam wypowiedzi Carlosa i jemu podobnych, to mam wrażenie, że to jakis
            > margines społeczny usiłuje przedstawić swoje zdanie w dość niewybredny i
            > żałosny sposób. Kiedy czytam Tarpera lub Analyzera, dziwię się ich
            > entuzjazmowi.Ale nie aż tak, żeby im ubliżać z powodu ich zadowolenia.
            > Ludzie pokroju Carlosa, stuknijcie sie w czoło, jak chcecie komus naubliżać
            > możecie załozyć wątek dla sfrustrowanych chamow i tam dac popis swoich
            > mozliwości pisarskich.Dajcie innym się cieszyć tym, że kupili sobie
            mieszkanie,
            >
            > nawet jeśli kupili je od JWC.

Witaj GHOST
            Zgodzę się w 100% z tym co piszesz. Z tego wątku powstał kabaret. Uwierz, że
            niektórzy sami się proszą o to, aby prowadzić głupie dyskusje. Czasami chcę się
            powstrzymać, ale jak? skoro pisze taki Carlosik, co go może skrzywdził losik i
            nie wie teraz co ze sobą zrobić.

Pozdrawiam
            Analyzer
          • tarper Re: kabaret 28.05.03, 10:19
            Cześć Ghost,

Podobnie jak Analyzer podzielam zdanie co do podobnych do "Carlosika sika".
            Uwierz mi jestem osoba spokojną i odwiedzam te forum aby uzyskać informacje ale
            KREW MNIE ZALEWA JAK CZEREŚNIACTWO WYZYWA OD RÓŻNYCH INNYCH (W TYM MNIE I
            KOLEGĘ ANALYZERA). Niestety mam pewną dewizę życiową która zmusza mnie do
            odzewu takim osobom. Ta dewiza to "Jak ktoś rzuci we mnie kamieniem to ja
            oddaję całą furą kamieni". Niektórzy dzięki temu może zmądrzą (chyba poza
            carlosem).

Pozdrawiam

Tarper
            • Gość: carlos Re: kabaret IP: 193.109.127.* 28.05.03, 12:07
              tarper napisał:

> Cześć Ghost,
              >
              > Podobnie jak Analyzer podzielam zdanie co do podobnych do "Carlosika sika".
              > Uwierz mi jestem osoba spokojną i odwiedzam te forum aby uzyskać informacje
              ale
              >
              > KREW MNIE ZALEWA JAK CZEREŚNIACTWO WYZYWA OD RÓŻNYCH INNYCH (W TYM MNIE I
              > KOLEGĘ ANALYZERA). Niestety mam pewną dewizę życiową która zmusza mnie do
              > odzewu takim osobom. Ta dewiza to "Jak ktoś rzuci we mnie kamieniem to ja
              > oddaję całą furą kamieni". Niektórzy dzięki temu może zmądrzą (chyba poza
              > carlosem).
              >
              > Pozdrawiam
              >
              > Tarper

Tak....odwiedzasz TE forum, IDZIETA z kolegami na wino, itp.
              Oj szanowni rolnicy, madrale i debile jestescie smieszni i tyle!
              • tarper Re: kabaret 28.05.03, 12:49
                Carlos nie ośmieszaj się proszę,I NIE ODZYWAJ SIĘ WIĘCEJ NA TYM FORUM, JEŻELI
                NIE POTRAFISZ NORMALNIE POROZMAWIAĆ
                BO JEŻELI DALEJ BĘDZIESZ TAK PRYMITYWNY TO TYLKO UDOWODNISZ ŻE TWÓJ MÓŻGOJAD
                DAWNO ZDECHŁ Z GŁODU.

TARPER

• Gość: ice Re: kabaret IP: *.pkobp.pl 28.05.03, 13:40
                Oj Carlos, Ty pseudointeligencjo, a co Ty masz jeszcze do rolników...oni też
                Ci przeszkadzają?
                Jeśli juz kupiłeś sobie mieszkanie, to może zajmij się lepiej wykończeniem
                wnętrz, bo obawiam się - wnioskując po Twoich wypowiedziach - że zbytnio
                koncentrujesz się na sprawach innych, co może negatywnie wpłynąć, przy Twoim
                poziomie chamstwa i prostactwa, na kolor kafelków w łazience...
                A może Tobie ta jadowitość i menelskie mądrości sącza się z kranu? Jeśli
                chodzi natomiast o cudze żony, to poważnie się zastanawiam, co Twoja żona,
                jeśli takową posiadasz, w Tobie widziała?
                Jeśli jest podobnie chamska, jak Ty, to musicie być bardzo nieszczęsliwym
                małżeństwem...współczuje.Cały dzień słuchać w domu takich tekstów...
                Możesz sobie komentować do bólu - ze swojej strony i tak poświęciłam już
                wystarczająco dużo mojego cennego czasu na taki przypadek, jak Ty.
                Ciebie powinno się ignorować, tego najbardziej nie znoszą ludzie, którzy
                prowokuja innych...
                Cóż...niektórzy nie mają nic ciekawego do powiedzenia, Ty niestety też do nich
                należysz.
                Mimo tych swoich wywodów, jesteś zupełnie nieszkodliwy dla otoczenia.
                Trzymaj się Carlos,wypożycz jakiś melodramat, idź do domu, weź ciepłą
                kąpiel,potem obejrzyj film, popłacz sobie troche i się wyluzuj.Może to Ci
                pomoże.
                To tyle.
        • tarper do tomala 28.05.03, 10:10
          Witam,

Jesteś w dużym błędzie, ponieważ NIE JESTEM PRACOWNIKIEM JWC. Po prostu razi
          mnie jeżeli ktoś nie sprawdzi informacji i w dodatku podaje je jako FAKT.
          Trochę więcej profesjonalizmu proszę.

Tarper
    • Gość: Analyzer To ciekawe IP: *.pkobp.pl 28.05.03, 10:39
      Witam

W większości piszecie na temat kłoptów finansowych JWC, ale tak na prawdę nikt
      jeszcze nie udowodnił swoich racji. Czy ma ktoś na to dowody??? W 99% jestem
      pewien, że nie ma. Trzeba przedstawiać konkrety, a nie wymyślone historie.
      Ludzie potrzebują informacji normalnych, nie zmyślonych głupot. Zastanówcie się
      o czym piszecie. Lepiej nie napisać nić, niż pisać głupoty i wprowadzać innych
      w błąd.

Pozdrawiam
      Analyzer
      • Gość: amika Re: To ciekawe IP: *.alcatel.pl 29.05.03, 09:13
        Cz Ty możesz zapewnić wszystkich obecnych i przyszłych klientów i poprzeć
        dowodami, że JW nie ma problemów finansowych? Jeśli tak, to bardzo proszę.
        Pozdrawiam,
        • Gość: Analyzer Re: To ciekawe IP: *.pkobp.pl 29.05.03, 10:07
          Gość portalu: amika napisał(a):

> Cz Ty możesz zapewnić wszystkich obecnych i przyszłych klientów i poprzeć
          > dowodami, że JW nie ma problemów finansowych? Jeśli tak, to bardzo proszę.
          > Pozdrawiam,

Tak, mogę swoje racje udowodnić. Nie widzę problemu.

Pozdro
          Analyzer
          • Gość: max JWC to firma sukcesu IP: *.crowley.pl 29.05.03, 15:26
            Od conajmniej 3 lat czytuję w Internecie ataki na J.W. Gdyby przynajmniej 1/10
            tych ataków była wiarygodna i oparta na faktach to firma ta zbankrutowała by
            juz z 10 razy. A jakos do tego nie doszło prawda? Co więcej nadal sprzedaje
            najwiecej mieszkań w Polsce - vide najnowszy numer Home&market. Powstaje więc
            pytanie - kto te mieszkania kupuje? czyzby sami idioci, osoby naiwne lub gorzej
            poinformowane? Nie wydaje mi się. gdyby J.W. przy tej towarzyszącej jej od
            lat "czarnej propagandzie" oszukała choć jednego klienta i nie wydała mu
            kupionego przez niego mieszkania - to media by ja rozszarpały. A jakoś nie
            słychać o tego rodzaju przekrętach. Apeluje więc do internautów_ nie wierzcie
            banialukom wypisywanym przez sfrustrowane działy public relations konkurencji.
            O tym, że w Internecie funkcjonuje tzw. "czarny p-r" wiedzą przecież wszyscy.
            Kierujcie sie własnym rozumem i rozsądkiem.
            • Gość: amika Re: JWC to firma sukcesu??????? IP: *.alcatel.pl 29.05.03, 15:54
              My tu nie piszemy, że nie wydali mieszkania komuś, ale napisz, bardzo proszę
              ile lub czy chociaż jedno mieszkanie wydali zgodnie z terminem określonym w
              umowie. Opóźnienie w stosunku do umowy w oddaniu mojego mieszkania wynosi już 9
              MIESIĘCY. Wskaż kogoś komu oddali w terminie określonym umową wpłacone
              pieniądze jeśli zrezygnował przez ich opóźnienie, itd....
              Pozdrawiam,
              • Gość: max Re: JWC to firma sukcesu??????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.03, 13:59
                Ja jestem taką sobą- otrzymałem bez poślizgów i wykonane na przyzwoitym
                poziomie m-4 na Osiedlu Jerozolimskim. Powtarzam - nie miałem żadnych większych
                uwag krytycznych a cena była bezkonkurencyjna.
            • Gość: lutek Re: JWC to firma sukcesu IP: 193.109.127.* 29.05.03, 16:19
              Gość portalu: max napisał(a):

> Od conajmniej 3 lat czytuję w Internecie ataki na J.W. Gdyby przynajmniej
              1/10
              > tych ataków była wiarygodna i oparta na faktach to firma ta zbankrutowała by
              > juz z 10 razy. A jakos do tego nie doszło prawda? Co więcej nadal sprzedaje
              > najwiecej mieszkań w Polsce - vide najnowszy numer Home&market. Powstaje więc
              > pytanie - kto te mieszkania kupuje? czyzby sami idioci, osoby naiwne lub
              gorzej
              >
              > poinformowane? Nie wydaje mi się. gdyby J.W. przy tej towarzyszącej jej od
              > lat "czarnej propagandzie" oszukała choć jednego klienta i nie wydała mu
              > kupionego przez niego mieszkania - to media by ja rozszarpały. A jakoś nie
              > słychać o tego rodzaju przekrętach. Apeluje więc do internautów_ nie wierzcie
              > banialukom wypisywanym przez sfrustrowane działy public relations
              konkurencji.
              > O tym, że w Internecie funkcjonuje tzw. "czarny p-r" wiedzą przecież wszyscy.
              > Kierujcie sie własnym rozumem i rozsądkiem.

Straszne glupoty wypisujesz...oj straszne...
              Piszac ze jw nie oszukala zadnego klienta po prostu sie kompromitujesz...I nie
              plec banialuk ze to dzialy PR konkurencji....Proporcje mowia co innego..
          • Gość: carlos Re: To ciekawe IP: 193.109.127.* 29.05.03, 16:11

> Gość portalu: amika napisał(a):
            >
            > > Cz Ty możesz zapewnić wszystkich obecnych i przyszłych klientów i poprzeć
            > > dowodami, że JW nie ma problemów finansowych? Jeśli tak, to bardzo proszę.
            > > Pozdrawiam,
            >
            > Tak, mogę swoje racje udowodnić. Nie widzę problemu.
            >
            > Pozdro
            > Analyzer

Wlasnie porblem w tym ze nie widzisz problemu glupku...
            • tarper Re: To ciekawe 29.05.03, 16:24

Carlos strasznie się musiałeś zmęczyć myśląc nad odpowiedzią do Analyzera.
              Odpocznij sobie bo się spocisz, albo kup sobie Bobofruta.

Tarper

• Gość: carlos Re: To ciekawe IP: 193.109.127.* 29.05.03, 16:56
                tarper napisał:

>
                > Carlos strasznie się musiałeś zmęczyć myśląc nad odpowiedzią do Analyzera.
                > Odpocznij sobie bo się spocisz, albo kup sobie Bobofruta.
                >
                > Tarper
                >
                >

Generalnie jest tak ze nad odpowiedzia do rolnikow typu anal i tarpan nie
                trzeba myslec...
                • tarper Re: To ciekawe 29.05.03, 17:14
                  Z POZIOMU twoich wypowiedzi rzeczywiście można śmiało wnioskować że TY
                  RZECZYWIŚCIE JESTEŚ BEZMÓZGOWCEM.
                  I odczep się od rolników ponieważ porównując ich kulturę i intelekt do ciebie
                  to tak jak porównać mercedesa do forda T oczywiście na korzyść dla rolników.

tarper
                  • Gość: carlos Re: To ciekawe IP: *.acn.waw.pl 29.05.03, 19:51
                    tarper napisał:

> Z POZIOMU twoich wypowiedzi rzeczywiście można śmiało wnioskować że TY
                    > RZECZYWIŚCIE JESTEŚ BEZMÓZGOWCEM.
                    > I odczep się od rolników ponieważ porównując ich kulturę i intelekt do
                    ciebie
                    > to tak jak porównać mercedesa do forda T oczywiście na korzyść dla rolników.
                    >
                    > tarper

A co ty mozesz wiedziec o fordzie czy mercedesie skoro kupiles mieszkanie na
                    poziomie syrenki...Co ja mowie! Komara...
                    • Gość: Analyzer Carlos IQ -XXXX IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.05.03, 21:44
                      Carlos, ty nawet czytac po polsku nie potrafisz. W tekstach twoich widac to
                      bardzo wyraznie. ZNAJDZ MI kogos o pseudonimie TARPAN. Gdzie taki wystepuje
                      kretynie? Gdzie? Widac, ze nawet rolnikom nie dorownujesz. Widac dales sie tez
                      skrzywdzic im, bo skoro ich sie czepiasz. Szkoda dyskutowac z toba, bo to traci
                      sens. Postaram sie juz do ciebe nie odzywac, ale w niektorych momentach nie
                      potrafie, bo twoje wypowiedzi sa poprostu ponizej 0. Szkoda ze tak durny
                      czlowiek, jakim ty jestes wlaczyl sie nie potrzebnie w dyskusje.

Analyzer
                      • Gość: carlos jestem kretyn, przyznaje IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.03, 22:27
                        ...
                        • wolf_gang Carlos kupił mieszkanie w JWC 31.05.03, 21:24
                          zaczynam dochodzić do wniosku, że Carlos kupił mieszkanie w JWC i chyba nawet
                          mieszka teraz w mieszkaniu wybudowanym przez JWC albo oczekuje na mieszkanie,
                          które jest budowane przez JWC.
                      • Gość: carlos Re: Carlos IQ -XXXX IP: *.acn.waw.pl 01.06.03, 00:43

> Carlos, ty nawet czytac po polsku nie potrafisz. W tekstach twoich widac to
                        > bardzo wyraznie. ZNAJDZ MI kogos o pseudonimie TARPAN. Gdzie taki wystepuje
                        > kretynie? Gdzie? Widac, ze nawet rolnikom nie dorownujesz. Widac dales sie
                        tez
                        > skrzywdzic im, bo skoro ich sie czepiasz. Szkoda dyskutowac z toba, bo to
                        traci
                        >
                        > sens. Postaram sie juz do ciebe nie odzywac, ale w niektorych momentach nie
                        > potrafie, bo twoje wypowiedzi sa poprostu ponizej 0. Szkoda ze tak durny
                        > czlowiek, jakim ty jestes wlaczyl sie nie potrzebnie w dyskusje.
                        >
                        > Analyzer

Analu, po raz wtory powtarzam ze jestes tylko jednym z frajerow ktorzy kupili
                        barak w jwc.Chociarz ty chyba jeszcze nie kupiles tylko "negocjujesz"...Jakim
                        to idiota trzeba byc zeby pisac o negecjacjach z jw...Rany...naprawde
                        powiedzenie ze glupich nie sieja tylko sami sie rodza nabiera realnych
                        ksztaltow...
                        Nie chce mi sie tlumaczy ze dla mnie nie ma roznicy czy jakis idiota (ktory
                        juz kupil w tych burdelu-i mieszka w burdelu) nazywa sie anal, analyzer,
                        tarpanm czy tarper....Ksywki rownie glupie jak posiadacze...
                        Smutne to ale prawidziwe...
                        Miliony osob w tym kraju wiedza ze jwc to mega chujowa firma, ze baraki ktore
                        buduja to mega chujowe baraki, i ze nawe wlasciciele agencji towarzyskich
                        omijaja te lokale z daleka szukajac nowej miejscowki.
                        Wy wiecie lepiej. I to jest istota waszego debilizmu.
                        Pisze wam kur.... wyraznie: BEZ ODZEWU.
                        A wy jak te zasrane namolne, muchy dalej odpisujecie...
                    • Gość: bibi Re: To ciekawe IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.03, 14:05
                      Carlos!
                      Przeciez dobrzy ludzie radzili ci ze szczerego serca abyś sobie kupił bobofruta
                      i nie zaśmiecał więcej wykwitami swojego intelektu naszej listy internetowej.
                      Nie posłuchałeś, no powiedz, dlaczego?
                      • Gość: carlos Re: To ciekawe IP: *.acn.waw.pl 01.06.03, 00:37
                        Gość portalu: bibi napisał(a):

> Carlos!
                        > Przeciez dobrzy ludzie radzili ci ze szczerego serca abyś sobie kupił
                        bobofruta
                        >
                        > i nie zaśmiecał więcej wykwitami swojego intelektu naszej listy internetowej.
                        > Nie posłuchałeś, no powiedz, dlaczego?

Nie twoj zasmarkany interes frajerzyno
                      • Gość: carlos Re: To ciekawe IP: *.acn.waw.pl 01.06.03, 00:44
                        Gość portalu: bibi napisał(a):

> Carlos!
                        > Przeciez dobrzy ludzie radzili ci ze szczerego serca abyś sobie kupił
                        bobofruta
                        >
                        > i nie zaśmiecał więcej wykwitami swojego intelektu naszej listy internetowej.
                        > Nie posłuchałeś, no powiedz, dlaczego?

Zebys kretynko miala zagadke hydrologiczna!
                        • wolf_gang Carlos kupił mieszkanie w JWC 01.06.03, 09:26
                          Carlos, Ty chyba naprawde kupiłeś mieszkanie w JWC. Przyznaj się.
                          • Gość: carlos Re: Carlos kupił mieszkanie w JWC IP: *.acn.waw.pl 01.06.03, 11:24
                            wolf_gang napisał:

> Carlos, Ty chyba naprawde kupiłeś mieszkanie w JWC. Przyznaj się.

Nie.Ale mam posrednio na tyle niemile doswiadczenia ze moge smialo pisac to co
                            pisze, ku przestrodze innym.
                            W zasadzie jest suma doswiadczen rowniez moich znajmych. Jesli 100% z nich ma
                            jakies tam spore problemy z tym burdelikiem jwc to chyba o czyms to swiadczy.
                            Ale anal badz tarpan sa zadowoleni, bo przeciez po przeprowadzce z jakis
                            podradomskich czworakow uwazaja ze maja cudowne wille w cudownym miescie.
                            Coz, niektorzy lubia byc chujani...
                            • Gość: Barteczek Re: Carlos kupił mieszkanie w JWC IP: 195.94.205.* 01.06.03, 16:32
                              Powiem tak:

Carlos: ty sie prezesie tak nie denerwuj, bo to nieladnie przeklinac.

Anal i spolka: Chyba oslepliscie.

1) Ja nie wiem czy JWC ma klopoty finansowe, ale cos musi byc zle skoro cofneli
                              im kredyt na "jedyny w swoim rodzaju program w ktorym deweloper finansuje twoje
                              mieszkanie". A ty je potem splacasz przez 30 lat - to sie nazywa kredyt i jest
                              juz znane od jakiegos czasu. Uprzedzajac odpowiedzi Anala i innych: belkot o
                              tym, ze to program na kazda kieszen, bez badania zdolnosci kredytowej itp.
                              niech sobie ze tak powiem JWC wsadzi - kto umie liczyc ten wie, ze sie na tym
                              obrywa ostro.

2) Cokolwiek by nie mowic, buduja chlam. Tak sie sklada, ze jedna znajoma
                              pracowala dla nich jako architekt. Oszczedzaja na wszystkich materialach i ich
                              gumowe domki sie nie zawala za predko - spokojna glowa - ale ze beda rysy na
                              scianach i pizgawka w zimie to 100% pewne, wiec moze niech koledzy zaprzestana
                              tej pseudokulturalnej reklamy JW.

3) MIalem u nich kupic kiedys mieszkanie. Cena wyrazona byla w dolarach,
                              splata -w czasie trwania inwestycji w lotowkach, kazdorazowo po przeliczeniu
                              wg aktualnego kursu dolara. Z jednym szczegolem: pod warunkiem, ze kurs powyzej
                              1$=4,1zl. Jesli 1$ɜ,1zl toplacisz wg kursu 4,1 za dolara. I to sie nazywa
                              lekcewazenie i robienie z ludzi dupkow, bo jak sie chce zabaezpieczac przed
                              ryzykiem kursowym to sie wyraza cene w zlotowkach albo zabezpiecza obie strony.

4) Zobaczcie sobie co i gdzie oni buduja. Obejrzyjcie sobie dom przy
                              Grochowskiej. Architekt za to powinien zostac pozbawiony prawa do wykonywania
                              zawodu.

5) Poczytajcie sobie chlopaki co pisza inni ludzie, pojdzcie sobie na ich
                              osiedle i pogadajcie z ludzmi to zobaczycie co wam powiedza.

A ja bym sie bardzo chcial dowiedziec: coz to sa za argumenty za JWC ze tak
                              dobrze im idzie? Tak w dwoch slowach jesli mozna?

Wiem jedno: jak ktos u nich kupi mieszkanie a potem bedzie je chcial odsprzedac
                              to wspolczuje. No chyba ze slepemu (bez urazy) to moze.

Panowie, wasze rozmowy sa zabawne ale moze juz dajcie sobie spokoj i napiszcie
                              cos konkretniejszego anie epitety (przyznam, ze niektore oryginalne, ale tylko
                              niektore i z czasem wyczerpuje sie wam inwencja)

B
                              • Gość: carlos Re: Carlos kupił mieszkanie w JWC IP: *.acn.waw.pl 01.06.03, 16:53
                                Gość portalu: Barteczek napisał(a):

> Powiem tak:
                                >
                                > Carlos: ty sie prezesie tak nie denerwuj, bo to nieladnie przeklinac.
                                >
                                > Anal i spolka: Chyba oslepliscie.
                                >
                                > 1) Ja nie wiem czy JWC ma klopoty finansowe, ale cos musi byc zle skoro
                                cofneli
                                >
                                > im kredyt na "jedyny w swoim rodzaju program w ktorym deweloper finansuje
                                twoje
                                >
                                > mieszkanie". A ty je potem splacasz przez 30 lat - to sie nazywa kredyt i
                                jest
                                > juz znane od jakiegos czasu. Uprzedzajac odpowiedzi Anala i innych: belkot o
                                > tym, ze to program na kazda kieszen, bez badania zdolnosci kredytowej itp.
                                > niech sobie ze tak powiem JWC wsadzi - kto umie liczyc ten wie, ze sie na
                                tym
                                > obrywa ostro.
                                >
                                > 2) Cokolwiek by nie mowic, buduja chlam. Tak sie sklada, ze jedna znajoma
                                > pracowala dla nich jako architekt. Oszczedzaja na wszystkich materialach i
                                ich
                                > gumowe domki sie nie zawala za predko - spokojna glowa - ale ze beda rysy na
                                > scianach i pizgawka w zimie to 100% pewne, wiec moze niech koledzy
                                zaprzestana
                                > tej pseudokulturalnej reklamy JW.
                                >
                                > 3) MIalem u nich kupic kiedys mieszkanie. Cena wyrazona byla w dolarach,
                                > splata -w czasie trwania inwestycji w lotowkach, kazdorazowo po
                                przeliczeniu
                                > wg aktualnego kursu dolara. Z jednym szczegolem: pod warunkiem, ze kurs
                                powyzej
                                >
                                > 1$=4,1zl. Jesli 1$ɜ,1zl toplacisz wg kursu 4,1 za dolara. I to sie nazywa
                                > lekcewazenie i robienie z ludzi dupkow, bo jak sie chce zabaezpieczac przed
                                > ryzykiem kursowym to sie wyraza cene w zlotowkach albo zabezpiecza obie
                                strony.
                                >
                                > 4) Zobaczcie sobie co i gdzie oni buduja. Obejrzyjcie sobie dom przy
                                > Grochowskiej. Architekt za to powinien zostac pozbawiony prawa do
                                wykonywania
                                > zawodu.
                                >
                                > 5) Poczytajcie sobie chlopaki co pisza inni ludzie, pojdzcie sobie na ich
                                > osiedle i pogadajcie z ludzmi to zobaczycie co wam powiedza.
                                >
                                > A ja bym sie bardzo chcial dowiedziec: coz to sa za argumenty za JWC ze tak
                                > dobrze im idzie? Tak w dwoch slowach jesli mozna?
                                >
                                > Wiem jedno: jak ktos u nich kupi mieszkanie a potem bedzie je chcial
                                odsprzedac
                                >
                                > to wspolczuje. No chyba ze slepemu (bez urazy) to moze.
                                >
                                > Panowie, wasze rozmowy sa zabawne ale moze juz dajcie sobie spokoj i
                                napiszcie
                                > cos konkretniejszego anie epitety (przyznam, ze niektore oryginalne, ale
                                tylko
                                > niektore i z czasem wyczerpuje sie wam inwencja)
                                >
                                > B

Pieknie napisane:)))
                                Nie wypada sie nie zgodzic.
                                Oczywiscie zaraz anale, tarpany i inne wolfcostam znajda nastepne durne
                                argumenty ze nie masz racji, ale chyba trzeba to olac bo szkoda nerwow.
                                Ja generalnie koncze ta glupia polemike.
                                • Gość: Jason Bourne Carlos czyli Szakal.... Szakal czyli Carlos.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.03, 15:46
                                  Carlos, nie martw się. Jason Bourne i tak Cię załatwi....
                                  • Gość: carlos Re: Carlos czyli Szakal.... Szakal czyli Carlos.. IP: 193.109.127.* 02.06.03, 16:56
                                    Gość portalu: Jason Bourne napisał(a):

> Carlos, nie martw się. Jason Bourne i tak Cię załatwi....

A moze David Webb?:)))
                              • Gość: Mieszkaniec DW Re: Carlos kupił mieszkanie w JWC IP: *.pocztylion.com.pl 02.06.03, 15:53
                                > 1) Ja nie wiem czy JWC ma klopoty finansowe, ale cos musi byc zle skoro
                                >cofneli im kredyt na "jedyny w swoim rodzaju program w ktorym deweloper
                                >finansuje twoje mieszkanie".

Rzecz nie polega na cofnięciu kredytu ale zmianie przepisów.
                                Coś dzwoni ale nie wiadomo w którym kościele ?

> 2) Cokolwiek by nie mowic, buduja chlam. Tak sie sklada, ze jedna znajoma
                                > pracowala dla nich jako architekt.
                                > ale ze beda rysy na scianach i pizgawka w zimie to 100% pewne

Umiesz przewidywać przyszłość, gratuluje. Prościej porozmawiać
                                z mieszkańcami JW i dowiesz się czy mieli 'pizgawke' w zimie

> 4) Zobaczcie sobie co i gdzie oni buduja. Obejrzyjcie sobie dom przy
                                > Grochowskiej. Architekt za to powinien zostac pozbawiony prawa do wykonywania
                                > zawodu.

Twojej znajomej architekt odebrali uprawnienia, wspólczuje.

> 5) Poczytajcie sobie chlopaki co pisza inni ludzie, pojdzcie sobie na ich
                                > osiedle i pogadajcie z ludzmi to zobaczycie co wam powiedza.

Wszystkie epitety padają z ust ludzi ktorzy w budynkach JW nie mieszkają
                                ale mają na ten temat tyle do powiedzenia jakby spędzili w nich pół żywota.

Jeżeli chcecie faktycznie pogadać z mieszkańcami to zapraszam serdecznie
                                na rekonesans, na Dąbrówke Wiślaną.
                                Bluzgających prosze o pozostanie wyłącznie na tym forum.

pzdr
                                :)

• Gość: lucy Re: Carlos kupił mieszkanie w JWC IP: 193.109.127.* 02.06.03, 16:15
                                  Gość portalu: Mieszkaniec DW napisał(a):

> > 1) Ja nie wiem czy JWC ma klopoty finansowe, ale cos musi byc zle skoro
                                  > >cofneli im kredyt na "jedyny w swoim rodzaju program w ktorym deweloper
                                  > >finansuje twoje mieszkanie".
                                  >
                                  > Rzecz nie polega na cofnięciu kredytu ale zmianie przepisów.
                                  > Coś dzwoni ale nie wiadomo w którym kościele ?
                                  >
                                  >
                                  > > 2) Cokolwiek by nie mowic, buduja chlam. Tak sie sklada, ze jedna znajoma
                                  > > pracowala dla nich jako architekt.
                                  > > ale ze beda rysy na scianach i pizgawka w zimie to 100% pewne
                                  >
                                  >
                                  > Umiesz przewidywać przyszłość, gratuluje. Prościej porozmawiać
                                  > z mieszkańcami JW i dowiesz się czy mieli 'pizgawke' w zimie
                                  >
                                  >
                                  > > 4) Zobaczcie sobie co i gdzie oni buduja. Obejrzyjcie sobie dom przy
                                  > > Grochowskiej. Architekt za to powinien zostac pozbawiony prawa do wykonywa
                                  > nia
                                  > > zawodu.
                                  >
                                  > Twojej znajomej architekt odebrali uprawnienia, wspólczuje.
                                  >
                                  >
                                  > > 5) Poczytajcie sobie chlopaki co pisza inni ludzie, pojdzcie sobie na ich
                                  > > osiedle i pogadajcie z ludzmi to zobaczycie co wam powiedza.
                                  >
                                  >
                                  > Wszystkie epitety padają z ust ludzi ktorzy w budynkach JW nie mieszkają
                                  > ale mają na ten temat tyle do powiedzenia jakby spędzili w nich pół żywota.
                                  >
                                  > Jeżeli chcecie faktycznie pogadać z mieszkańcami to zapraszam serdecznie
                                  > na rekonesans, na Dąbrówke Wiślaną.
                                  > Bluzgających prosze o pozostanie wyłącznie na tym forum.
                                  >
                                  > pzdr
                                  > :)
                                  >
                                  >
                                  >
                                  >
                                  > Przede wszystkim nie ma sie czym chwalic (mowie o mieszkaniu na DW).Po drugie
                                  nie trzeba pol zycia spedzic w "mieszkaniu" jwc zeby wiedziec tyle ile ludzie
                                  wiedza. Zapomniales jeszcze napisac o tym jak pare miesiecy temu jeden koles
                                  rzucil sie z balkonu.
                                  Moze chcesz powiedziec ze ze szczescia ze ma takie fajowe mieszkanie?
                                  Rozmawialem z mieszkancami i taki news ze na 4-ym wywalilo kolesiowi wszystkie
                                  gowna z gory bo robole zostawili butelki po napojach w rurach to tez twoim
                                  zdaniem plus?
                                  To tylko niektore przyklady.

Gratulacje stary!!!
                                  >
                                  >
                                  • Gość: Mieszkaniec DW Re: Carlos kupił mieszkanie w JWC IP: *.pocztylion.com.pl 02.06.03, 16:43
                                    > Przede wszystkim nie ma sie czym chwalic (mowie o mieszkaniu na DW).Po dru
                                    > gie nie trzeba pol zycia spedzic w "mieszkaniu" jwc zeby wiedziec tyle ile
                                    > ludzie wiedza. Zapomniales jeszcze napisac o tym jak pare miesiecy temu jeden
                                    > koles rzucil sie z balkonu.
                                    > Moze chcesz powiedziec ze ze szczescia ze ma takie fajowe mieszkanie?
                                    > Rozmawialem z mieszkancami i taki news ze na 4-ym wywalilo kolesiowi
                                    > wszystkie gowna z gory bo robole zostawili butelki po napojach w rurach to
                                    > tez twoim zdaniem plus?
                                    > To tylko niektore przyklady.
                                    >
                                    > Gratulacje stary!!!

Dziekuje :)

Gratuluje wyczucia i doboru przykładów.
                                    Fajnie tak poplotkować o człowieku, który wyskoczył z okna.

Może juz lepiej zostańmy przy wyzwiskach.

pzdr

• Gość: lucy Re: Carlos kupił mieszkanie w JWC IP: 193.109.127.* 02.06.03, 16:49

> > Przede wszystkim nie ma sie czym chwalic (mowie o mieszkaniu na DW).Po dru
                                      > > gie nie trzeba pol zycia spedzic w "mieszkaniu" jwc zeby wiedziec tyle il
                                      > e
                                      > > ludzie wiedza. Zapomniales jeszcze napisac o tym jak pare miesiecy temu je
                                      > den
                                      > > koles rzucil sie z balkonu.
                                      > > Moze chcesz powiedziec ze ze szczescia ze ma takie fajowe mieszkanie?
                                      > > Rozmawialem z mieszkancami i taki news ze na 4-ym wywalilo kolesiowi
                                      > > wszystkie gowna z gory bo robole zostawili butelki po napojach w rurach t
                                      > o
                                      > > tez twoim zdaniem plus?
                                      > > To tylko niektore przyklady.
                                      > >
                                      > > Gratulacje stary!!!
                                      >
                                      > Dziekuje :)
                                      >
                                      > Gratuluje wyczucia i doboru przykładów.
                                      > Fajnie tak poplotkować o człowieku, który wyskoczył z okna.
                                      >
                                      > Może juz lepiej zostańmy przy wyzwiskach.
                                      >
                                      > pzdr
                                      >
                                      >

Ale przyznasz ze przyklad z gownem jest ok:)
                                      W nim jest spore podobienstwo do jwc.

• Gość: Jason Bourne Czy Carlos to Lucy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.03, 17:10
                                        Carlos, Jason Bourne powoli zbliża się do prawdy... Powoli zaczynam rozgryzać
                                        Twoją siatkę konspiracyjną. Lucy i Carlos nadają z tego samego adresu
                                        IP........ Carlosie, wiedz, że Jason Bourne i tak znajdzie Ciebie nawet wtedy
                                        kiedy zmienisz płeć....

hasta la vista baby

Jason Bourne

P.S. Davidem Webbem jestem w zyciu prywatnym. W starciu z Carlosem zamieniam
                                        sie w Jasona Bourne'a.
                                        • Gość: carlos Re: Czy Carlos to Lucy? IP: *.acn.waw.pl 02.06.03, 20:20

> Carlos, Jason Bourne powoli zbliża się do prawdy... Powoli zaczynam
                                          rozgryzać
                                          > Twoją siatkę konspiracyjną. Lucy i Carlos nadają z tego samego adresu
                                          > IP........ Carlosie, wiedz, że Jason Bourne i tak znajdzie Ciebie nawet
                                          wtedy
                                          > kiedy zmienisz płeć....
                                          >
                                          > hasta la vista baby
                                          >
                                          > Jason Bourne
                                          >
                                          >
                                          > P.S. Davidem Webbem jestem w zyciu prywatnym. W starciu z Carlosem zamieniam
                                          > sie w Jasona Bourne'a.

Tak,tak!
                                          Jestes prawdziwym szerlokiem . Ciut na rauszu ale szerlokiem:)

• Gość: Jason Bourne Jason Bourne - (Szerlok) na tropie.... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.03, 20:48
                                            Carlos, jestem na tropie........ subnet nalezy do firmy ABCdata. Firma Trecom
                                            tez jest powiazana z tym subnetem. Ciekawe czy Tomasz Sz. lub Janusz K. to Ty?
                                            Jesli nie jestes jednym z nich to ciekawe czy ich znasz?

pozdrawiam,

Jason Bourne

• Gość: carlos Re: Jason Bourne - (Szerlok) na tropie.... IP: 193.109.127.* 06.06.03, 10:11

> Carlos, jestem na tropie........ subnet nalezy do firmy ABCdata. Firma Trecom
                                              > tez jest powiazana z tym subnetem. Ciekawe czy Tomasz Sz. lub Janusz K. to
                                              Ty?
                                              >
                                              > Jesli nie jestes jednym z nich to ciekawe czy ich znasz?
                                              >
                                              > pozdrawiam,
                                              >
                                              > Jason Bourne
                                              >

Pudlo:))

• Gość: Barteczek Re: Carlos kupił mieszkanie w JWC IP: *.sgh.waw.pl 02.06.03, 17:09

> > 1) Ja nie wiem czy JWC ma klopoty finansowe, ale cos musi byc zle skoro
                                  > >cofneli im kredyt na "jedyny w swoim rodzaju program w ktorym deweloper
                                  > >finansuje twoje mieszkanie".
                                  >
                                  > Rzecz nie polega na cofnięciu kredytu ale zmianie przepisów.
                                  > Coś dzwoni ale nie wiadomo w którym kościele ?
                                  >
                                  >
                                  > > 2) Cokolwiek by nie mowic, buduja chlam. Tak sie sklada, ze jedna znajoma
                                  > > pracowala dla nich jako architekt.
                                  > > ale ze beda rysy na scianach i pizgawka w zimie to 100% pewne
                                  >
                                  >
                                  > Umiesz przewidywać przyszłość, gratuluje. Prościej porozmawiać
                                  > z mieszkańcami JW i dowiesz się czy mieli 'pizgawke' w zimie
                                  >
                                  >
                                  > > 4) Zobaczcie sobie co i gdzie oni buduja. Obejrzyjcie sobie dom przy
                                  > > Grochowskiej. Architekt za to powinien zostac pozbawiony prawa do wykonywa
                                  > nia
                                  > > zawodu.
                                  >
                                  > Twojej znajomej architekt odebrali uprawnienia, wspólczuje.
                                  >
                                  >
                                  > > 5) Poczytajcie sobie chlopaki co pisza inni ludzie, pojdzcie sobie na ich
                                  > > osiedle i pogadajcie z ludzmi to zobaczycie co wam powiedza.
                                  >
                                  >
                                  > Wszystkie epitety padają z ust ludzi ktorzy w budynkach JW nie mieszkają
                                  > ale mają na ten temat tyle do powiedzenia jakby spędzili w nich pół żywota.
                                  >
                                  > Jeżeli chcecie faktycznie pogadać z mieszkańcami to zapraszam serdecznie
                                  > na rekonesans, na Dąbrówke Wiślaną.
                                  > Bluzgających prosze o pozostanie wyłącznie na tym forum.
                                  >
                                  > pzdr

W odpowiedzi na list "mieszkanca JW": Nie ublizaj ludziom, ktorych nie znasz.
                                  Znajomej nie cofneli uprawnien i daleko do tego. Cienkie masz koles argumenty.
                                  Widziales budynek przy Grochowskiej? Byles w srodku? Chyba nie. Jak byles i ci
                                  sie bardzo podoba to OK. Jak nie to najpierw pojedz a potem gadaj - duza
                                  szansa, ze zrewidujesz swoje poglady. Co do tego ze argumenty padaja z ust
                                  ludzi, ktorzy nie mieszkaja w JW: zgadza sie, i cale szczescie. Chcialem kupic
                                  u nich mieszkanie, ale po blizszej obserwacji na szczescie zmienilem zdanie.

Aha, gdybys nadal twierdzil, ze jest super to przyjedz na Ostrobramska.
                                  Budowany wiezowiec JW znajduje sie okolo 15-20 metrow od stacji benzynowej.
                                  Klawo, nie?

Moje umiejetnosci przewidzenia przyszlosci w odniesieniu do JW nie sa niczym
                                  nadzwyczajnym. Pogadamy za dwa lata.

...A co do zmiany przepisow: to ciekawe co piszesz. Mozesz rozwinac te mysl?
                                  Skoro pouczasz innych to nie uzywaj cwanych sformulowan z ktorych nic nie
                                  wynika tylko dopisz do konca, bo chyba sam nie wiesz.

I jeszcze jedno: niedokladnie czytasz forum. Wczytaj sie to zobaczysz z czyich
                                  ust padaj epitety pod adresem JW. Ja rozumiem, ze glupio jest narzekac na
                                  WLASNE mieszkanie, ale z liczby osob, ktore tak robia chyba cos wynika?

Proponuje zebys troszke pochamowal swoj jezyk na przyszlosc i nie obrazal mojej
                                  znajomej, zwlaszcza jesli dopisujesz, zeby bluzgajacy pozostali w domu. A na
                                  Dabrowke niestety nie pojade - mi osobiscie nie pasuje dojezdzanie poltorej
                                  godziny, jak widze Tobie - bardzo.

:) Barteczek
                                  • Gość: do Barteczka "pochamowal" pisze się przez samo H IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.03, 17:14
                                    Ciekawe co Ty, Barteczku, robisz na SGH, skoro popełniasz błędy ortograficzne
                                    na poziomie szkoły podstawowej.
                                  • Gość: Mieszkaniec DW Re: Carlos kupił mieszkanie w JWC IP: *.pocztylion.com.pl 02.06.03, 17:55
                                    Powtórzyłem za Tobą :
                                    "Znajoma pracuje/pracowała w JW"
                                    "Architektom z JW powinni zabierać uprawnienia"
                                    -sam ją obrażasz :)

Mieszkania na Ostrbramskiej są be, ale
                                    ja mieszkam na DW i jest OK - stąd wniosek, że JW
                                    jest do kitu czy nie -możesz mnie oświecić ?

Co do zmiany przepisów, prostymi słowy: :)
                                    Kredyt brany na zasadach TBSowych zmienił się na komercyjny.
                                    Poszperaj w internecie na pewno znajdziesz podstawe prawną.

pozdrawiam serdecznie
                                    :)

• Gość: Barteczek Re: Carlos kupił mieszkanie w JWC IP: *.sgh.waw.pl 08.06.03, 10:20

> Powtórzyłem za Tobą :
                                      > "Znajoma pracuje/pracowała w JW"
                                      > "Architektom z JW powinni zabierać uprawnienia"
                                      > -sam ją obrażasz :)
                                      >
                                      > Mieszkania na Ostrbramskiej są be, ale
                                      > ja mieszkam na DW i jest OK - stąd wniosek, że JW
                                      > jest do kitu czy nie -możesz mnie oświecić ?
                                      >
                                      >
                                      > Co do zmiany przepisów, prostymi słowy: :)
                                      > Kredyt brany na zasadach TBSowych zmienił się na komercyjny.
                                      > Poszperaj w internecie na pewno znajdziesz podstawe prawną.
                                      >
                                      >
                                      >
                                      >
                                      > pozdrawiam serdecznie
                                      >
                                      >
                                      >
                                      >
                                      Niedokladnie czytasz: nie architektom tylko architektowi, ktory dom przy
                                      Grochowskiej zaprojektowal.

A co do czlowieka, ktory wytknal mi blad ortograficzny: no glupi byl, i owszem,
                                      ale jak sie pisze duzo i szybko to sie na to nie zwraca uwagi. A co do
                                      pytania "co robie na sgh" odpowiem: pracuje i nie zajmuje sie ortografia tylko
                                      nieco inna galezia nauki - widac nie wiesz, czym sie zajmuje sgh.

A jeszcze co do przepisow: nie wiem czy zauwazyles, Mieszkaniec, ze program JWC
                                      to NIE TBS, przynajmniej JWC tak twierdzi - tez poszperaj w przepisach to
                                      zobaczysz, ze TBS nie przechodzi na wlasnosc po 30 latach w przeciwienstwie do
                                      obiecywanego i niespelnionego programu JWC :) Dlatego tlumaczenie zmiana
                                      przepisow to latwy wykret - moze teraz uwierzysz?

Pzdr,

Barteczek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka