Dodaj do ulubionych

EKO-BUD - budują w Brwinowie

IP: *.clinternal / 10.2.1.* 25.04.03, 15:36
Bardzo proszę o informacje na temat tej inwestycji, bo zastanawiam się nad
kupnem u nich mieszkania
Będę bardzo, bardzo wdzięczna
Dziekuje
Obserwuj wątek
    • Gość: Mirek Re: EKO-BUD - budują w Brwinowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.03, 19:17
      Ano budują !

Całkiem fajne te ich bloczki... Nawet się skusiłem na mieszkanko od nich, ale
      dopiero na wrzesień. Porównując z innym inwestycjami to propozcyja Eko-Bud'u ma
      wiele zalet oraz jedną wadę, która może być zaletą - daleko od Warszawy. Ale ja
      już mam dosyć W-wy i postanowiłem wynieść się gdzieś na wieś (no prawie wieś).

Nie wiem dokładnie, jakie informacje cię interesują, więc napiszę ogólnie:
      - dobra cena za metr (2480 do negocjacji) - w to wliczone są piwnice i balkony
      (balkony są duże, po dwa na mieszkanie z wyjątkiem kawalerek, gdzie balkon jest
      jeden),
      - niezły standard wykończenia (wliczone w cenę: panele podłogowe, piec gazowoy
      cw/co, kuchenka gazowa, wszelkie instalacje poza białym montażem),
      - całkiem rozsądny kierownik budowy (można wszystko ustalić w najdrobniejszych
      szczegółach: rozmieszczenie gniazdek elektrycznych, przestawienie ścianek,
      prowadzenie rur i te wszyskie drobiazgi),
      - dobra współpraca z deweloperem (wszystkie papierki potrzebne do kretytu i
      inne ustalenia przebiegają w miłej atmosferze),
      - w miarę cicha i bardzo zielona okolica na skraju miasteczka (tu uwaga:
      osiedle jest kikaset metrów od mocno eksploatowanych torów kolejowych, więc na
      zewnątrz słychać przejeżdzające pociągi - średnio co 20 minut, ale wydaje mi
      się, że nie powinno to przeszkadzać wewnątrz mieszkania),
      - dużo mieszkań jest na poddaszach, ale nie wiem, czy to wada czy zaleta; ja to
      bym chyba nie chciał mieszkać na poddaszu z oknami w dachu (fakt, że te
      mieszkania wychodzą taniej, bo inaczej liczy się powierzchnię użytkową pod
      skosami),
      - można dokupić garaż (16m2 ok.20000PLN, w tym samym budynku co mieszkanie).

Ogólnie to na razie jestem dobrej myśli, ale pewnie więcej będę miał do
      powiedzenia, jak już tam zamieszkamy (z żoną i córeczką).

Jak mogę w czymś jeszcze pomóc, to daj znać. Postaram się odpowiedzieć na
      wszelkie pytania (w miarę możliwości oczywiście). A obecenie gdzie mieszkasz? W
      Brwinowe? Jak tak, to napisz parę słów o samym miasteczku, bo tak naprawdę nic
      nie wiem, a będę tam wkrótce mieszkać...

No i trzeba się trochę pospieszyć z ewentualną decyzją, bo z tego co wiem
      najfajniejsze mieszkania są już sprzedane (następne budynki na tym osiedlu
      najwcześniej w 2004).
      • Gość: Elzbi Re: EKO-BUD - budują w Brwinowie IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 03.05.03, 22:57
        Brwinów znam doskonale,przez 12 lat ogladałam te same pola i łaki, które ty
        będziesz widział ze swego balkonu.O negatywach nie będę dużo pisać, może ich
        nie zauważysz.Dla mnie były nimi m.in. zatłoczone i opóżnione pociągi do
        Warszawy,oraz brak sklepu spożywczego w pobliżu.Teraz są dwa i dentysta i coś
        jeszcze nowego tam powstaje w jednym z bloków. Było bezpiecznie i w miarę
        spokojnie,chociaż w koło kręci się trochę pijaczków. Na targu w sobotę można
        się nieżle zaopatrzyć.Jest wspaniała ciastkarnia na ulicy Grodziskiej.Lubiłam
        też drogę przez park.
        • Gość: Anka Re: EKO-BUD - budują w Brwinowie IP: *.clinternal / 10.2.1.* 09.05.03, 15:59
          byłam na budowie i zbadałam inwestycję,
          nie kupuj tam - MAJĄ OGROMNE OPÓŹNIENIA w oddawaniu mieszkań, chociaż poza tym
          reszta jest w miarę ok
          Blok, który ma być oddawany w maju wyglada jakby miał być oddawany w maju, ale
          przyszłego roku (no moze z przyszłym rokiem przesadziłam, ale napewno sporo się
          spóźnią)
          • Gość: Mirek Re: EKO-BUD - budują w Brwinowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.03, 08:10
            Z tymi ogromnymi opóźnieniami to chyba przesada...
            Ale rzeczywiscie na koniec maja raczej nie skończą, chociaż ja bym nie
            przesądzał...

Ale może by się wypowiedział wreszcie ktoś, kto tam mieszka... Bo ktoś tam
            przecież mieszka - sam widziałem !
            • Gość: AAAnonimka Re: EKO-BUD - budują w Brwinowie IP: 157.25.119.* 13.05.03, 10:38
              Termin oddania mojego mieszkania upłynął 30 stycznia 2003r (!!!).
              Z kierownikiem budowy nic nie mogłam załatwić. Sam projekt mieszkań jest wg
              mnie zupełnie nie przemyślany. Panele, które są w "standardzie" pozostawiają
              wiele do życzenia, podobnie kuchenka gazowa.
              Jak w końcu uda mi się tam zamieszkać, w co powoli przestaje już wierzyć, to z
              pewnością podziele się kolejnymi spostrzeżeniami.
              Osoby, które zechcą zakupić mieszkanie na Oś. Źródlanym powinny się uzbroić w
              anielską cierpliwość.
              • Gość: maciek Re: EKO-BUD - budują w Brwinowie IP: 194.9.223.* 26.05.03, 11:45
                Gość portalu: AAAnonimka napisał(a):

> Termin oddania mojego mieszkania upłynął 30 stycznia 2003r (!!!).

Ciekawe, czy to te same mieszkania, które ja kupiłem (w bloku nr 9). Też miało
                być oddane do końca kwietnia, potem maja. Prace idą im teraz jednak w miarę
                szybko, więc mam nadzieję wprowadzić się do połowy czerwca... Do tej pory
                jednak, z wyjątkiem beznadziejnego podprowadzenia rury do kuchenki gazowej,
                nie miałem tam większych problemów...

Sam projekt mieszkań jest wg
                > mnie zupełnie nie przemyślany. Panele, które są w "standardzie" pozostawiają
                > wiele do życzenia, podobnie kuchenka gazowa.

Ja zrezygnowałem. Kupilem kuchnię do zabudowy :-). Chyba się opłaciło.

> Jak w końcu uda mi się tam zamieszkać, w co powoli przestaje już wierzyć, to
                z
                > pewnością podziele się kolejnymi spostrzeżeniami.

Może umówimy się na wielorodzinne piwo?

Pozdrawiam

maciek
                • Gość: AAnonimka Re: EKO-BUD - budują w Brwinowie IP: 157.25.119.* 28.05.03, 14:04
                  Maćku,
                  Milo mi poznać przyszłego Sąsiada!
                  Ja też kupilam mieszkanie w bud.9 ;-)
                  Tydzen temu rozpoczeliśmy remont.
                  Idzie bardzo powoli, bo przerabiamy niemal całą instalację elektryczną - to
                  wina moich projektowych wymysłów ;-)
                  Tez borykamy się z rurami gazowymi. Postanowiliśmy je wymienić na mniejsze i
                  inaczej poprowadzić.
                  Gres w kuchni juz jest !!!
                  Nie moge doczekac sie przeprowadzki i każde opóźnienie doprowadza mnie do
                  pasji ;-)
                  I do zobaczenia na budowie naszego Bloku nr 9!!!
                  Pozdrawiam serdecznie,
                  Anna
                  • Gość: maciek Re: EKO-BUD - budują w Brwinowie IP: 194.9.223.* 13.06.03, 11:15
                    To powiedz jeszczem który numer mieszkania? Ja 8 - chyba, bo nie mogę tego
                    zapamiętać - w każdym razie parter w klatce od strony budowy. Mnie też rozkłada
                    na łopatki czekanie. Tym bardziej, że płacimy za wynajem i teraz już ratę
                    kredyt :-(. A łazienka już w 99 proc. gotowa (bez oświetlenia, pomalowanego
                    sufitu i prysznica). No i w kuchni gres i terakota czekają na montaż szafek,
                    blatu i piekarnika...

W ten weekend będziemy rodzinnie malować. Zapraszam do odwiedzenia!

Pozdrawiam

Gość portalu: AAnonimka napisał(a):

> Maćku,
                    > Milo mi poznać przyszłego Sąsiada!
                    > Ja też kupilam mieszkanie w bud.9 ;-)
                    > Tydzen temu rozpoczeliśmy remont.
                    > Idzie bardzo powoli, bo przerabiamy niemal całą instalację elektryczną - to
                    > wina moich projektowych wymysłów ;-)
                    > Tez borykamy się z rurami gazowymi. Postanowiliśmy je wymienić na mniejsze i
                    > inaczej poprowadzić.
                    > Gres w kuchni juz jest !!!
                    > Nie moge doczekac sie przeprowadzki i każde opóźnienie doprowadza mnie do
                    > pasji ;-)
                    > I do zobaczenia na budowie naszego Bloku nr 9!!!
                    > Pozdrawiam serdecznie,
                    > Anna
    • Gość: KK Re: EKO-BUD - budują w Brwinowie IP: *.cst.tpsa.pl 04.06.03, 12:46
      Kupuje mieszkanie w budynku numer 6 na październik, wiem że na pewno będzie
      opóźnienie i te rury gazowe wyglądają wstrętnie, ale za to okolica. Mieszkam w
      W-wie od 6 lat i mam jej serdecznie dość, marze o tym żeby się jak najszybciej
      stad wynieść. A Brwinów ma dobry dojazd do w-wy wiec jak mi się zachce brudu,
      hałasu i tłumu ludzi zawsze będę mogła wsiąść w pociąg i za 30 minut to mięć.
      Fakt ze panele i kuchenka nie są najlepsze, ale zawsze można zrezygnować, nikt
      nikogo do niczego nie zmusza, przynajmniej nie wchodzisz do domu na betonowa
      podłogę. Taki standard jest w rzadko którym nowym mieszkanku, wiec jest kolejny
      podowd do radości. Ja jestem jak na razie zadowolona, no ale nie chwalmy dnia
      przed .... :)
      • Gość: Mirek Re: EKO-BUD - budują w Brwinowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.03, 16:16
        Widzę, że przybywa sąsiadów...
        Nic tylko się cieszyć...
        A może ktoś kupił mieszkanie w budynku nr 8 ?
        Chętnie poznam przyszłych najbliższych sąsiadów...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka