Dodaj do ulubionych

sm-nowa zna ją ktoś

IP: *.intergraph.com 23.11.01, 12:52
czy ktoś może coś powiedzieć o sm-nowa i o inwestycji na Tomcia Palucha
Obserwuj wątek
    • Gość: PKL Re: sm-nowa zna ją ktoś IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.01, 00:23
      poszukaj dokładnie na forum,
      budują w ursusie 2 budynki na maj i na wrzesień
      nie wygląda na to by mieli oddac w terminie,
      chetnie idą na ustepstwa jesli idzie o wpłaty
      • Gość: kowro Re: sm-nowa zna ją ktoś IP: 129.103.248.* 24.11.01, 09:36
        Ja kupuje u nich w B1, jak na razie nie mialem z nimi problemow, nie liczac
        tego, ze mieli poslizg na poczatku. Ale jak zaczeli we wrzesniu 2000 to jakos
        idzie. Wstawiaja juz okna i mysle, ze przez zime beda wykanczac w srodku, wiec
        pewnie kolo kwietnia oddadza - taka mam nadzieje.

Martwi mnie tylko to, ze scianki dzialowe sa Gips-karton i nie da sie tego
        zmienic.

Prosze jesli ktos ma jakies informacje o tej inwestycju, niech sie odezwie.

• Gość: Radek Re: sm-nowa zna ją ktoś IP: *.mofnet.gov.pl 30.11.01, 08:43
          Ja tez kupuje w B1. Chetnie nawiaze kontakt z osobami z tej inwestycji.
          • Gość: kowro Re: sm-nowa zna ją ktoś IP: 217.194.32.* 03.12.01, 08:54
            Kiedy zaczales wplacac? Ja w 1999 :-))) czyli czekam juz 3 lata.
            Jestem jednak zadowolny z rozkladu i wielkosci mieszkania (3 pok)

Jedno co mnie denerwuje to to, ze 3 lata temu byla to naprawde kozystna
            oferta, cuz nikt nie przewidzial, ze ceny nowych mieszkan wrecz potanieja w
            nastepnych latach.

Nadal jednak uwazam, ze jest to super miejsce na mieszkanie.
            • Gość: Radek Re: sm-nowa zna ją ktoś IP: *.mofnet.gov.pl 03.12.01, 13:32
              Witam,
              Wplacam jak Ty od 1999. Dobrze jakby skonczyli do Kwietnia.
              • Gość: kowro Re: sm-nowa zna ją ktoś IP: 217.194.32.* 03.12.01, 15:43
                Podobno bedzie mozna wczesniej wejsc i zaczac robic wnetrza, przed
                zasiedleniem. Mysle, ze nie bedzie niedorobek z ich strony.
                Jak rozmawialem z ludzmi mieszkajacymi przy Alejach, to wypowiadali sie
                pozytywnie o tej firmie, ktora budowala u nich i u nas.
                • Gość: Radek Re: sm-nowa zna ją ktoś IP: *.mofnet.gov.pl 03.12.01, 16:08
                  Ja tez widzialem wykonanie tej firmy i jestem podbudowany. Trzymajmy kciuki!!!
        • o+o-o Re: sm-nowa zna ją ktoś 11.12.01, 15:28
    • Gość: kowro Re: sm-nowa zna ją ktoś IP: *.erlm.siemens.de 27.11.01, 16:09
      Czy moglby mi ktos udzielic informacji, dlaczego przesunieto termin oddania
      bloku B1 na 2 kwartal 2002 ???
      • Gość: Radek Re: sm-nowa zna ją ktoś IP: *.mofnet.gov.pl 29.11.01, 14:00
        Wlasnie, slyszalem, ze przesuwaja termin oddania na II kwartal. Czy ktos dostal
        oficjalne zawiadomienie? Widzialem, ze okna sa wstawione i elektryka oraz rury
        gotowe. Ciekawe skad to opoznienie.
        • Gość: kowro Re: sm-nowa zna ją ktoś IP: 217.194.32.* 03.12.01, 08:48
          Bylem w piatek w spoldzielni, powiedzieli mi, ze opoznienie wyniklo po czesci
          z tego, ze zmienily sie plany. Nie buduja trzeciego budynku, poniewaz w
          ostatnim roku zmniejszyl sie popyt na mieszkania a jak wiadomo buduja tylko ze
          srodkow przyszlych wlascicieli.
          Powiedzieli mi, ze budynek B1 zostanie oddany w 2 kwartale 2002 i z
          zaawansowania prac tak wyglada, mysle nawet, ze to bedzie tak kolo maja. Przed
          oddaniem i odbiorem przez gmine musi byc wykonany dojazd i infrastruktora
          pozwalajaca na swobodny dostep do mieszkania.

Czy ktos jest w stanie powiedziec ile faktycznie procentowo jest wykupione w
          B2? Bo w B1 zostalo tylko kilka mieszkan nie sprzedanych na parterze.

Na koniec pytania do zainteresowanych:
          Co myslicie o sciankach dzialowych z gipskartonu ?
          Slyszalem ostatnio, ze na terenie stadionu przy Sosnkowskiego ma powstac
          kompleks basenow, czy to prawda?
          • Gość: Radek Re: sm-nowa zna ją ktoś IP: *.mofnet.gov.pl 03.12.01, 13:35
            Scianki mnie nie przerazaja. Tylko przesuniecie w czasie. Mam nadzieje, ze
            wplaty na infrastrukture beda wraz z postepami w jej budowie. Slyszalem, ze
            infrastruktura ma kosztowac ok. 2000 za metr?
            • Gość: kowro Re: sm-nowa zna ją ktoś IP: 129.103.248.* 03.12.01, 15:29
              Raczej 200zl za metr tej infrastruktury, mi o tym mowli juz na poczatku.
              Chcialem, by termin realizacji byl dotrzymany, ale i tak bede sie cieszyl jak
              bedzie to maj (mam nadzieje)
              • Gość: Radek Re: sm-nowa zna ją ktoś IP: *.mofnet.gov.pl 03.12.01, 16:10
                Tak 200 to moj blad. Wiesz przy tych cenach 200 a 2000:))
                • Gość: kowro Re: sm-nowa zna ją ktoś IP: 129.103.248.* 03.12.01, 17:37
                  Jest jeszcze cos co przeraza moja zone, a mianowicie niedaleka baza
                  transportowa, z kod czasami dochodza nieciekawe zapachy. Coprawda bedziemy
                  odgrodzeni budynkiem garazu, ale jednak.

Zadalem pytanie o ta baze w watku o osiedlu KOLOROWA (oni sa blizej bazy) ale
                  tam uwazaja, ze to nie problem.

• Gość: Radek Re: sm-nowa zna ją ktoś IP: *.mofnet.gov.pl 04.12.01, 09:57
                    O bazie nie wiedzialem ale dobrze wiedziec. Nad nami jest tez scierzka
                    podejscia na okecie ale samoloty lataja dosyc wysoko wiec jest w miare cicho.
                    Ja mam mieszkanie na 5 pietrze, wiec interesowalo mnie to bardzo.
                    • Gość: kowro Re: sm-nowa zna ją ktoś IP: *.erlm.siemens.de 04.12.01, 11:22
                      Nad Ursynowem takze lataja, ale wole latajace samoloty niz mieszkanie przy
                      ruchliwej ulicy. Mieszkam obecnie w Ursusie i nie odczuwam by bylo to
                      uciazliwe, choc w starych blokach okna nie sa zbyt szczelne.

Wiesz moze cos wiecej o przydziale garazy, telefonach, kablowce, itp. ?
                      • Gość: Radek Re: sm-nowa zna ją ktoś IP: *.mofnet.gov.pl 05.12.01, 09:14
                        Garaz mam pod budynkiem, jeszcze nie rozmawialem nt przydzialu. Jezeli chodzi o
                        kablowke, to najlepiej aby podlaczyc odrazu sztywne lacze do netu.
                        • Gość: kowro Re: sm-nowa zna ją ktoś IP: 217.194.32.* 05.12.01, 13:26
                          Zgadza sie, stale lacze to podstawa ale slyszalem, ze sa problemy z tym na
                          sasiednich osiedlach wiec chcialbym sie dowiedziec czegos konkretnego na temat
                          przylaczenia naszych budynkow do kablowki i laczy telefonicznych.
                          Czy ktos wie cos wiecej na ten temat?

• Gość: kowro Re: sm-nowa zna ją ktoś IP: 217.194.32.* 05.12.01, 13:40
      Prosze o informacje o postepach w budowie, jesli ktos z Was byl tam ostatnio.
      Czy tam sie cos dzieje, kiedy zaczna robic ocieplanie budynku B1, czy zaczeli
      juz prace w srodku ????
      • radoslaw.stepien Re: sm-nowa zna ją ktoś 11.12.01, 11:48
        Bylem tam w sobote i widac jakby okna byly osloniete folia od srodka, co by
        oznaczalo, ze wykanczaja wnetrza. Infrastruktury i elewacji ne zaczeli.
    • Gość: Radek Infrastruktura IP: *.mofnet.gov.pl 11.12.01, 15:25
      Spoldzielnia znowu przeslala wezwanie do zaplaty za infrastrukture. To drugie
      wezwanie. Mimo pierwszej wplaty nic nie zrobili tej infrastruktury. Moze ktos
      mi wytlumaczy na czym polegaja raty, skoro nic nie robia?
      • Gość: kowro Re: Infrastruktura IP: 129.103.248.* 11.12.01, 16:36
        Mi tlumaczyli, ze to rachunki za wspolne z innymi firmami budowanie ulicy
        Skoroszewskiej.

• Gość: Radek Re: Infrastruktura IP: *.mofnet.gov.pl 17.12.01, 09:34
          Dzwonilem do nich i powiedzieli, ze to za podlaczenie kanalizacji. Poprosilem o
          rozpiske na co i kiedy wydawane sa pieniadze.
          • Gość: kowro Re: Infrastruktura IP: 129.103.248.* 17.12.01, 11:51
            I co Ci powiedzieli ?

Bede na Swieta w domu to pojade tam obejrzec co sie dzieje na budowie, moze
            mnie wpuszcza do srodka ?
            Raz juz bylem w moim mieszkanku, jak jeszcze nie bylo okien :-)))
            • Gość: Radek Re: Infrastruktura IP: *.mofnet.gov.pl 17.12.01, 13:25
              Odpowiedzieli, ze dyrektor przyjol do wiadomosci - cytat. Jezeli sie nie
              odezwie w ciagu paru dni, to umowie sie na spotkanie. Znam jeszcze jedna osobe
              z tego budynku. Jakby bylo cos nie tak to powiadomie. Napisz wrazenia z "wizji"
              lokalnej. Wesolych i pozdrawiam.
    • Gość: Radek Kto był na budowie? IP: *.mofnet.gov.pl 03.01.02, 09:36
      Jezeli ktos byl na budowie i moze powiedziec na jakim jest etapie B1, to prosze
      o informacje.
      • Gość: kowro Re: Kto był na budowie? IP: 129.103.248.* 07.01.02, 10:56
        Bylem, widzialem ... Nic nie ruszyli - przerwa Swiateczna.
        W Spoldzielni powiedzieli, ze cos wiecej bedzie wiadomo jak wejda ekipy od
        wykonczen i okresla sie z czasem wykonania. Ale mowia, ze do maja sie wyrobia i
        bedzie mozna wchodzic i wykanczac.

• Gość: Radek Re: Kto był na budowie? IP: *.mofnet.gov.pl 07.01.02, 13:24
          Mnie powiedzieli, ze na razie nic nie moga powiedziec o terminie. Mam nadzieje,
          ze nie beda przeciagac w nieskonczonosc.
          • Gość: kowro Re: Kto był na budowie? IP: 129.103.248.* 07.01.02, 16:27
            Wydaje mi sie, ze tylko my 2 tu jestesmy, czyzby nikt inny nie mial dostepu do
            internetu ?
            Mam nadzieje, ze jak na budowie sie cos ruszy, to i tutaj rozmowa sie
            rozkreci :-)))
            Ja jestem dobrej mysli.

Zauwazyles, ze z okien wschodnich bedziemy mieli widok na rozgrzebana budowe
            widmo ?

• Gość: Radek Re: Kto był na budowie? IP: *.mofnet.gov.pl 14.01.02, 11:46
              Dastep do netu chyba nie jest powszechny. Chyba, ze my jestesmy jedyni ktorzy
              wykupili mieszkania:))
              Widok z okien niezbyt pocieszajacy ale wazne zeby nasza budowe skonczyli.
              Zaczeli nabor do nowej inwestycji, moze z niej beda finansowac stara:)
              Dzwonilem do spoldzielni i ponoc ekipy maja wchodzic niedlugo. Moze weszly, czy
              masz jakies wiadomosci?
              • Gość: kowro Re: Kto był na budowie? IP: 217.194.32.* 14.01.02, 12:30
                Na razie nie ma mnie w kraju wiec niestety nie mam nowych informacji.
                Mysle, ze nie beda sie tlumaczyli tym, ze zima byla ciezka.
                Jak na razie to nie jest zle, dopiero jak ekipa nie zacznie czegos robic do
                konca lutego to sie bedzie mozna zastanawiac gdzie sa nasze pieniadze?

• Gość: Radek Re: Kto był na budowie? IP: *.mofnet.gov.pl 14.01.02, 13:42
                  Wlasnie. Jak cos bede wiedzial to sie odezwe.
                  • Gość: Radek Re: Kto był na budowie? IP: *.mofnet.gov.pl 29.01.02, 10:22
                    Dzwonilem do spoldzielni i cos kreca. Nie mozna uzyskac odpowiedzi kiedy
                    zakoncza budowe. Na samej budowie lezy styropian do ocieplen i okna sa od
                    sirodka zakryte folia. Nie poinformowali nas o opoznieniach a gazecie daja
                    ogloszenia o zakonczeniu budowy w II kwartale. Ja chyba napisze pismo o
                    wyjasnienia sytuacji. Co o tym sadzisz? (moze sadzicie?)
                    • Gość: kowro Re: Kto był na budowie? IP: *.siemens.pl 29.01.02, 12:46
                      No tak, mnie rowniez nie udalo sie uzyskac jakichs wiazacych informacji,
                      staram sie teraz umowic na spotkanie z dyrektorem technicznym ale nie jest to
                      latwe.
                      Wiecej bede mogl powiedziec po wizycie, jesli nastapi.
                      • Gość: Radek Re: Kto był na budowie? IP: *.mofnet.gov.pl 30.01.02, 14:10
                        Dowiadujmy sie roznymi kanalami i dzialajmy razem.
                        • Gość: kowro Re: Kto był na budowie? IP: *.siemens.pl 04.02.02, 09:48
                          Radek jak mozesz to napisz na priw. kowro@hotmail.com
                          Musimy sie jakos zorganizowac i moze spotkac.

Dzwonilem do wykonawcy i tam powiedzieli mi, ze byc moze rozpoczna prace nad
                          B1 w tym miesiacu bo spoldzielnia ma im wplacic kase.

Robert.
    • Gość: AGA Re: sm-nowa zna ją ktoś IP: *.wp.waw.pl 29.01.02, 12:26
      Moze wiesz kedy rozpoczna budowe garazu - tego wolnostojącego?
      Czy wiadomo kiedy naprawde zacznie sie cos dziac w tym budynku - bo jak na
      razie nic sie tam nie robi - zadnych robót wykończeniowych?
      • Gość: Radek Re: sm-nowa zna ją ktoś IP: *.mofnet.gov.pl 30.01.02, 14:07
        Tam nic sie nie dzieje. Ja mam garaz pod budynkiem wiec sie nie pytalem.
        Rozmawialem z ochrona i oni mowia, ze Porbud ma tam magazyn i nic nie robia
        wewnatrz, zas w spoldzielni mowia, ze wykanczaja wnetrza. Ja probuje dowiedziec
        sie czegos z Porbudu. Jak cos ustale to sie odezwe ale mysle o pismie do
        prezesa nowej z wyjasnieniami.
    • Gość: aga Re: sm-nowa zna ją ktoś IP: *.wp.waw.pl 04.02.02, 08:01
      niestety my z mezem dowiedzielismy sie - ze spoldzielnia nie zaplacila za
      wstawione okna do tej pory - a ochrona mowi ze cala inwestycje ma przjac ktos
      inny i nie wiadom co dalej bedzie
      • Gość: radek Re: sm-nowa zna ją ktoś IP: *.mofnet.gov.pl 04.02.02, 10:27
        Ja dzwonilem do wykonawcy i tam powiedziano mi, ze inwestycja ma byc przez nich
        realizowana dalej. Nie wiem comyslec. Moze napiszmy pismo do prezesa zeby
        wyjasnil sytuacje? Co otym myslisz?
        • Gość: kowro Re: sm-nowa zna ją ktoś IP: *.siemens.pl 04.02.02, 11:30
          Jade dzis do Spoldzielni ale jakos nie moge nigdy zastac ani prezesa ani
          zadnego z dyrektorow - moze dzis mi sie uda.
          Coprawda nie ma zadnych informacji o tym by spoldzielnia miala upasc ale
          termin realizacji napewno sie przesunie. Z informacji jaka uzyskalem od
          wykonawcy wynika, ze jak dostana pieniadze od Spoldzielni to w pol roku sie
          wyrobia z budynkiem B1. Mowili rowniez, ze spodziewaja sie pieniazkow od NOWEJ
          w najblizszym czasie co wygladaloby na to, ze zaczna wykanczac nasz blok.

• Gość: radek Re: sm-nowa zna ją ktoś IP: *.mofnet.gov.pl 04.02.02, 11:59
        Aga, skontaktujmy sie i ustalmy co robic. Napisz do mnie wksnrs@wp.pl
    • Gość: aga Re: sm-nowa zna ją ktoś IP: *.wp.waw.pl 07.02.02, 11:15
      czy nikt juz nie kupuje tam ieszkania?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka