Dodaj do ulubionych

Dom Development a naprawy gwarancyjne

04.03.07, 14:55
Witam,

jakie są wasze doświadczenia z Dom Development w sprawach napraw
gwarancyjnych ? Ja osobiście nie mam dobrych i im dalej to gorzej.
Niektóre usterki są naprawiane wielokrotnie i niektórzy mieszkańcy mają już
dość i naprawiają we własnym zakresie. Obecnie czeka się tygodniami na
reakcję z ich strony. Czytałem już posty niezadowolonych, ale może są także
zadowoleni o podzielą się jak im się to udało.
Ostatecznością jest sąd, nawet jednej osobie się udało z nimi wygrać (Murator
11/2006). Myślałem że wejscie na giełdę coś zmieni, ale się zawiodłem.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • aviano Re: Dom Development a naprawy gwarancyjne 04.03.07, 16:39
      Mnie by interesowało, jaka jest Wasza ocena łącznego "pakietu" jaki otrzymaliśmy
      od Dom Development, tzn. proporcja wartości do ceny jaką musieliśmy zapłacić. W
      moim przekonaniu wypada to zdecydowanie lepiej niż u innych developerów. Co Wy
      na to?
      • freimann Re: Dom Development a naprawy gwarancyjne 06.03.07, 20:20
        Napewno zapłacilismy nie mało. Dlatego tak usterki są denerwujące, na które DD
        powoli lub w ogóle nie reaguje . Mają kasę na wynajęcie biura w najlepszym
        miejscu w stolicy, a nie potrawią dbać o klienta. Dużo osób narzeka na JW, w
        poprzednim mieszkaniu 3 razy naprawiali pękający sufit, ale w końcu im się
        udało. Oczekiwałem że DD będzie lepsze, ale to średnia krajowa.
        • Gość: Marzynarz Re: Dom Development a naprawy gwarancyjne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 00:03
          W Marinie, tez sie ociagaja z naprawami usterek, poza tym wymusili zarzadzanie osiedlem i zachowuja sie
          jak urzad z PRL. Popieprzylo i m sie kto jest kto. "Zarzadcy" ponadawali sobie tyluly kierownikow i
          dyrektorow, zapominajac ze sa dozorcami. Sygf zaczyna sie po wprowadzeniu sie- arogancja
          administratorow z DD, nieudolnosc ochornyu wynajetej przez nich (pewnie firma szwgra prezesa),
          powolne zalatwianie usterek. Bedzie fajnie jak juz pojda w pi...du i wspolnota sama sie wezmie za
          wynajmowanie obslugi lub firmy zarzadzajacej. Ogolnie mowiac DD to nastawione na "dojenie" klienta po
          chamsku przedsiebiorstwo. Elegancja konczy sie po wyjsciu z biura sprzedazy. Dalej sloma z butow, PRL,
          i skecz "fachowcy".
          • jacso1 Re: Dom Development a naprawy gwarancyjne 08.03.07, 10:10
            Gość portalu: Marzynarz napisał(a):

> W Marinie, tez sie ociagaja z naprawami usterek, poza tym wymusili
            zarzadzanie
            > osiedlem i zachowuja sie
            > jak urzad z PRL. Popieprzylo i m sie kto jest kto. "Zarzadcy" ponadawali
            sobie
            > tyluly kierownikow i
            > dyrektorow, zapominajac ze sa dozorcami. Sygf zaczyna sie po wprowadzeniu sie-

> arogancja
            > administratorow z DD, nieudolnosc ochornyu wynajetej przez nich (pewnie firma
            s
            > zwgra prezesa),
            > powolne zalatwianie usterek. Bedzie fajnie jak juz pojda w pi...du i
            wspolnota
            > sama sie wezmie za
            > wynajmowanie obslugi lub firmy zarzadzajacej. Ogolnie mowiac DD to nastawione
            n
            > a "dojenie" klienta po
            > chamsku przedsiebiorstwo. Elegancja konczy sie po wyjsciu z biura sprzedazy.
            Da
            > lej sloma z butow, PRL,
            > i skecz "fachowcy".

Ponieważ marinę obsługuje dialog a nie internetdsl.tpnet.pl wygląda na to, że
            sprawa jest poważna skoro brzydzisz się tam nawet nocować.
            • Gość: Marzynarz Re: Dom Development a naprawy gwarancyjne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 18:26
              Ale z ciebie tropiciel :-) Fakt, jeszcze wykanczam detale w chacie. Ale Dialogu nie wezme dla zasady,
              bede w domu ciagnal przez blueconnecta.
    • b.dociekliwa Re: Dom Development a naprawy gwarancyjne 12.04.07, 21:52
      zastanawiałym się nad czymś z DOM, ale nie jestem pewna co myśleć o tej firmie,
      treść wspiów nie jest krzepiąca?
      czy naprawede jest tak żle?
      • Gość: dd antyfan Re: Dom Development a naprawy gwarancyjne IP: *.gprspla.plusgsm.pl 13.04.07, 15:52
        postawię śmiałą tezę, że DD jest gorsze od JWC pod wzgledem jakości. popis DD
        na osmańczyka wiele mówi (vide: www.osmanczyka.fora.pl)
    • Gość: Zawisza Czarny DD inwestycja przy ul.Zawiszy IP: *.centertel.pl 14.04.07, 18:08
      Witam,

No wlasnie sam jestem ciekaw co z tym DD.
      Krotko mowiac nabylem mieszkanko w nowej inwestycji
      na Woli przy ul.Zawiszy. Lokalizacja i wzgledy komunikacyjne
      wziely moze gore nad rozumem.
      Ciekaw jestem czy kazdą ichniejsza inwestycje ciagnie
      ta sama firma budowlana. Moze ma ktos jakies info, opinie, etc.
      na temat inwestycji na Zawiszy?

Pozdros!
      • Gość: doc Re: DD inwestycja przy ul.Zawiszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 23:58
        DD nie polecam. Prawdopodobnie popełniłeś b.duży błąd. Bardzo mili do czasu
        podpisania umowy, a po tym to wieczna udręka. Kiepskie wykonastwo, wysokie
        czynsze, administrowanie budynkami haniebne, liczy się tylko kasa wyciągnięta
        od frajerów.
    • b.dociekliwa Re: Dom Development a naprawy gwarancyjne 14.04.07, 18:15
      wyglada na to, że u wszystkich developerów jest podobnie.. ja ciągle szukam..
    • turkucpodjadek1 Re: Dom Development a naprawy gwarancyjne 15.04.07, 08:27
      jestem mieszkańcem Akacji 6 - u nas co najmniej dwie wspólnoty od kilku
      miesięcy walczą w sądzie o narawę usterek w tzw. częściach wspólnych.... co do
      indywidualnych roszczeń - ja i wielu moich znajomych po kilkunastu
      miesiącach "wymiany korespondencji" daliśmy sobie spokój z DD i na własna rękę
      naprawialiśmy isterki... firma jak z PRL.... ale co ztego, skoro
      zapotrzebowanie na mieszkania jest wielki i popyt na nie i tak nie spadnie
      nawet jak się okaże, że firma jest jak shit....
      • zawisza-czarny Inwestycje Zawiszy wznosi UNIBEP S.A. 15.04.07, 12:19
        Hmm...
        Istotnie to co piszecie nie napawa optymizmem :(
        Inwestycje Zawiszy wznosi UNIBEP S.A.
        Zastanawiam sie czy to ma jakis wplyw kto
        realizuje budowe. Jesli chodzi o W-we to
        wlasnie buduja park Tivoli na Targowku
        i jedna z inwestycji DD Olimpia 2 - IV etap.

Pozdros!

• Gość: maja Re: Inwestycje Zawiszy wznosi UNIBEP S.A. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.07, 10:51
          a czy mógłbyś podać ile zapłaciłeś za m? ja zarezerwołałam mieszkanie 60 metrów
          i chcą prawie 9 tys za m2? czy to nie jest za dużo?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka