Dodaj do ulubionych

KStrus - Terespolska

14.03.07, 15:05
Wystawili ceny. 8.500/mkw + 30.000 za garaz.
Powaliło?? Przeciez to w koncu jednak Praga, a otoczenie nieszczególne.
Developer tez nie slynie z wysokiego standardu.

Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: KStrus - Terespolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 20:58
      Zgadzam się, też bylam zainteresowana do momentu uslyszenia ceny 8500k, max to
      7200 bym zaplacila.
    • Gość: pestka Re: KStrus - Terespolska IP: *.240.159.dialup.iptcom.net 16.03.07, 18:49
      Ceny faktycznie wysokie, ale co do otoczenia to bym sie nie zgodzila . Tam jest
      nie najgorzej a nawet lepiej , niz w prestizowych dzielnicach W-wy. Ktos , kto
      pisze, ze tam jest bee, to dawno tam nie byl. Okolica pieknieje, coraz wiecej
      nowych budynkow, blisko parki i do centrum niedaleko i to z dobrym dojazdem.
      • Gość: Krop Re: KStrus - Terespolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 03:49
        No nieeee, "pięknie" to tam będzie (może) za 20 lat, na razie jest nadal
        księżycowy krajobraz. Owszem buduje się to i owo ale nadal przeważają ruinki.
        Parki, dobry dojazd - to prawda, ale mówić że jest pięknie to nieuczciwe.

Niemniej wydaje mi się ze 8500 to uczciwa cena jak na dzisiejsze czasy. Stamtąd
        jest się w 10 minut w centrum. A w 20 to piechotą. To kosztuje.
        • Gość: :)) Re: KStrus - Terespolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.07, 07:29
          No cóż, coś o mieszkaniach i trzech milionach powoli staje się rzeczywistością-
          ale to będą mieszkania za trzy miliony !!!!!!!!!!!!
        • Gość: pestka Re: KStrus - Terespolska IP: *.240.159.dialup.iptcom.net 17.03.07, 16:45
          Nie napisalam ,ze jest "pieknie", ale ,ze okolica "pieknieje". Chyba
          dostrzegasz roznice:)
          • Gość: grochowiak Re: KStrus - Terespolska IP: 81.15.149.* 19.03.07, 08:41
            no tak... to jest świetna cena za ten architektonicznie siegający do wzorów
            pruskiego wiezniannictwa, "kalsyczy" czterostudniowiec z widokiem - z wiekości
            na mieszkań - na wewnętrzne spacerniaki, przy czym architektura nie jest
            pozbawiona inowacyjności - wyskość blokhauzu 10 pięter, dzięki tej perle
            okolica jeszcze bardziej wypieknieje... ;) przedobrzyli!
            • Gość: Krop Re: KStrus - Terespolska IP: *.europe.hp.net 19.03.07, 12:58
              Nie jest tak źle, zmienili tamten studniowy koszmarek na coś bardziej
              strawnego ;-) Za tamto tyle kasy by nikt (mam nadzieję) nie zapłacił. Teraz
              jest zupełnie w porządku budynek.
              • alinaw1 Re: KStrus - Terespolska 19.03.07, 14:18
                A ja jestem załamana architekturą mieszkań. Nie wiem jak małe ale te największe
                to totalne nieporozumienie, np. 80m nawiązują do niechlubnych tradycji lat
                80.Drzwi główne i prowadzący od nich długi korytarz wiodący do łazienki. W
                największych jeszcze gorzej: brak podziału na część gościnną i sypialną,
                garderoba z oknem (jak się zaadoptuje na pokój to jeden wyjdzie bardzo duży,
                drugi klatkowaty), dwie pary drzwi wejściowych obok siebie, dwie łazienki obok
                siebie, dwa balkony obok siebie- kapitalna propozycja dla rozwiedzionych.
                • Gość: Krop Re: KStrus - Terespolska IP: *.europe.hp.net 19.03.07, 15:41
                  Wszystko wskazuje na to że ta firma przy wyborze architektów kieruje się tylko
                  ceną - na to wskazują wszystkie poprzednie inwestycje których większość mogłaby
                  spokojnie powstać za Gierka. To i nie dziwota. Sensownie zaprojektować
                  mieszkania to nie jest łatwa rzecz, trzeba umieć. A jak ktoś umie to się i
                  bardziej ceni.
                  • Gość: grochowiak Re: KStrus - Terespolska IP: 81.15.149.* 19.03.07, 18:46
                    na stronie developera ciągle ta sama perła ubrana w elewację starszy
                    www.kstrus.pl/lokalizacja/?id=30
                    co zostało zminione?
                    • Gość: pestka Re: KStrus - Terespolska IP: *.240.159.dialup.iptcom.net 21.03.07, 10:37
                      Moze ktos wie , co zmienilo sie w projekcie? Jak wyglada to teraz po zmianach?
                      Te "spacerowniki" w pierwotnym projekcie to totalny niewypal. Tak patrzac na
                      architekture wspolczesna W-wy to jakis koszmar.
                      • Gość: niedoszły... Re: KStrus - Terespolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 15:16
                        Szkoda, żę budynek nie jest ogrodzony. Zawsze to bezpieczniej by było zważywszy
                        na okolicę i na... sąsiedztwo sądów (w końcu nie tylko uczciwi tam przychodzą).
                        Interesowalismy się dużymi mieszkaniami. Mało wyboru: 82 m albo 114 (stanowczo
                        za dużo). No i te 80 m są od zachodu, od ulicy (bez ogrodzenia)i od podwórza
                        ale "w kącie", w oczy patrzeć można sąsiadom. Ten długi korytarzyk, o którym
                        już tu była mowa- też mnie odstrasza. Żadnych 80-90 m. Szkoda.
                        • alinaw1 Re: KStrus - Terespolska 23.03.07, 18:08
                          Ponoć wszystko już zarezerwowane, sprzedaż się zaczęła ale jakoś nie widać Was
                          tu forumowicze, ewentualni przyszli sąsiedzi...W umowie stoi, ze ceny mogą się
                          zmieniać jeśli zwiększy się podatek i ceny materiałów budowlanych (wskaźniki
                          GUS). Do końca budowy prawie dwa lata, tzn. z jakimi zwyżkami można się liczyć
                          (i przeliczyć)?
                          • dwunastnica Re: KStrus - Terespolska 24.03.07, 22:48
                            Jeżeli chodzi o wskaźnik GUS wzrostu usług budowlanych to na 100% Strus go
                            doliczy do końcowej ceny mieszkania. Czyli zapłacicie całość a potem dostaniecie
                            od dewelopera pismo że macie dopłacić. W moim przypadku było to ok. 0,6% (bardzo
                            mało). Ale cholera wie ile to będzie w przyszłości.
        • frankhestain 20 min. 10.05.07, 15:26
          Stamtąd
          >
          > jest się w 10 minut w centrum. A w 20 to piechotą. To kosztuje.

ty masz chyba 7 milowe buty
    • Gość: pestka Re: KStrus - Terespolska IP: *.240.159.dialup.iptcom.net 27.03.07, 10:09
      Jakie zmiany w projekcie budynku? Byla tu wzmianka o tym i cicho... Na stronie
      Strusa bez zmian. Nie ma tez tej inwestycji w " nieruchomosciach". Odnosze
      wrazenie , ze dziwniw dzialaja zza wegla:(
    • Gość: WOP Re: KStrus - Terespolska IP: *.infoplus.com.pl 05.04.07, 11:10
      Co z tą inwetycją?
    • Gość: kim dzwon il Re: KStrus - Terespolska IP: 213.199.195.* 05.04.07, 21:11
      a tak zgadz się 7900 - 8500zl/m2 to prawda. no cóż nie dla psa "kiełbasa". ja
      to zlewam. Kiedyś (w lecie 2006) myślałem, że może rzucą z 5500zł/m2
      (podbijając o ok. tysiąc wiecej niż SBM Beta sprzedająca wtedy na
      kaleńskiej/kobielskiej). no coż ale wznieśli się ponad przeciętność...
      I chyba szcześcia nie należy im życzyć (przynajmniej ja nie będę). Ktoś się ze
      mną zgadza? ja odpadam. Przy zarobkach 4300zl netto ze wskazaniem na 5000zł nie
      wchodze już w ten biznes. I sorry nie bedę sobie mówił że jak się z źoną
      weźmiemy, i będziemy żyli oszczednie to damy rade..blisko do centrum i warto...
      Dla mnie jednak nie warto.
      • Gość: trader Re: KStrus - Terespolska IP: 195.42.249.* 10.04.07, 15:47
        cena absurdalna, tak jak wszystkie teraz. Projekt mi sie nie podoba, chociaz
        miejsce mi pasuje, ale za tamte m2 moglbym dac 5-5,5/m2, wiecej to ja dziekuje.
        I nie obchodzi mnie to ze inni kupia. A kupujcie, placcie, splacajcie.
        Zaplaccie deweloperowi 100% marzy, czemu nie? Niech ma. Ja nie musze i w pelni
        sie zgadzam z przedmowca.

Na jednym forum Angoli o nieruchomosciach natknalem sie na taka wypowiedz: ,,
        (...) my concern is that i cannot understand how people can afford to buy
        property there at the current prices considering the wages they are on? any one
        elses opinion on this?''
        www.askaboutproperty.com
    • Gość: kinio Re: KStrus - Terespolska IP: *.infoplus.com.pl 10.04.07, 12:42
      Jeśli Strusowi zależy na sprzedaży mieszkań to ... powinien wymienić panie w
      biurze. Kompletny brak kompetencji i profesjonalizmu. Co ze zmianą projektu?
      • Gość: thesopranos Re: KStrus - Terespolska IP: 192.193.245.* 10.04.07, 16:04
        te mieszkania maja oddac za 2 lata... za rok obecni "kupujacy" bede sprzedawac
        te mieszkania po 5 tys bo okolica nienajlepsza i juz mozna wybierac... za takie
        pieniadze w takim miejscu??? polecam lekture dzisiejszej Rzeczpospolitej - juz
        widac ze sprzedajacych zaczyna byc wiecej niz kupujacych

pzdr
    • Gość: obserwator Re: KStrus - Terespolska IP: 212.244.167.* 11.04.07, 08:42
      Wczoraj w rozmowie telefonicznej zaproponowałem, aby za tę cenę sprzedawali
      mieszkania wykończone "pod klucz" w wysokim standardzie (jeśli potrafią) plus w
      promocji kawalerka w Siedlcach (tam też budują).Pozdrawiam rozsądnych
      kupujących.
    • Gość: pestka Re: KStrus - Terespolska IP: *.infoplus.com.pl 26.04.07, 21:05
      Może jakieś wieści z budowy? Czyżby ta inwestycja nie cieszyła sie wzięciem,
      sąsiedzi ruszcie się:)
    • Gość: xyz Re: KStrus - Terespolska IP: *.infoplus.com.pl 10.05.07, 06:26
      ....
      • alinaw1 Re: KStrus - Terespolska 09.09.07, 13:52
        na forum jakoś cicho o CORZE. Czy ktoś z Was kupiła tam mieszkanie?
        • Gość: mexxi2 Re: KStrus - Terespolska IP: *.piaseczno.robbo.pl 09.09.07, 14:25
          ja co prawda nie kupiłam ale przejeżdżam codziennie tamtędy i widzę
          że budują- w miarę szybko...
        • Gość: terespolski Re: KStrus - Terespolska IP: *.centertel.pl 28.09.07, 17:42
          Drodzy sąsiedzi!
          Budynek rośnie,część mieszkań już sprzedana a na forum cicho.
          Macie jakieś informacje na temat postępu prac itd?
          Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka