ol4 14.03.07, 15:05 Wystawili ceny. 8.500/mkw + 30.000 za garaz. Powaliło?? Przeciez to w koncu jednak Praga, a otoczenie nieszczególne. Developer tez nie slynie z wysokiego standardu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasia Re: KStrus - Terespolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 20:58 Zgadzam się, też bylam zainteresowana do momentu uslyszenia ceny 8500k, max to 7200 bym zaplacila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pestka Re: KStrus - Terespolska IP: *.240.159.dialup.iptcom.net 16.03.07, 18:49 Ceny faktycznie wysokie, ale co do otoczenia to bym sie nie zgodzila . Tam jest nie najgorzej a nawet lepiej , niz w prestizowych dzielnicach W-wy. Ktos , kto pisze, ze tam jest bee, to dawno tam nie byl. Okolica pieknieje, coraz wiecej nowych budynkow, blisko parki i do centrum niedaleko i to z dobrym dojazdem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krop Re: KStrus - Terespolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 03:49 No nieeee, "pięknie" to tam będzie (może) za 20 lat, na razie jest nadal księżycowy krajobraz. Owszem buduje się to i owo ale nadal przeważają ruinki. Parki, dobry dojazd - to prawda, ale mówić że jest pięknie to nieuczciwe. Niemniej wydaje mi się ze 8500 to uczciwa cena jak na dzisiejsze czasy. Stamtąd jest się w 10 minut w centrum. A w 20 to piechotą. To kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)) Re: KStrus - Terespolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.07, 07:29 No cóż, coś o mieszkaniach i trzech milionach powoli staje się rzeczywistością- ale to będą mieszkania za trzy miliony !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pestka Re: KStrus - Terespolska IP: *.240.159.dialup.iptcom.net 17.03.07, 16:45 Nie napisalam ,ze jest "pieknie", ale ,ze okolica "pieknieje". Chyba dostrzegasz roznice:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grochowiak Re: KStrus - Terespolska IP: 81.15.149.* 19.03.07, 08:41 no tak... to jest świetna cena za ten architektonicznie siegający do wzorów pruskiego wiezniannictwa, "kalsyczy" czterostudniowiec z widokiem - z wiekości na mieszkań - na wewnętrzne spacerniaki, przy czym architektura nie jest pozbawiona inowacyjności - wyskość blokhauzu 10 pięter, dzięki tej perle okolica jeszcze bardziej wypieknieje... ;) przedobrzyli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krop Re: KStrus - Terespolska IP: *.europe.hp.net 19.03.07, 12:58 Nie jest tak źle, zmienili tamten studniowy koszmarek na coś bardziej strawnego ;-) Za tamto tyle kasy by nikt (mam nadzieję) nie zapłacił. Teraz jest zupełnie w porządku budynek. Odpowiedz Link Zgłoś
alinaw1 Re: KStrus - Terespolska 19.03.07, 14:18 A ja jestem załamana architekturą mieszkań. Nie wiem jak małe ale te największe to totalne nieporozumienie, np. 80m nawiązują do niechlubnych tradycji lat 80.Drzwi główne i prowadzący od nich długi korytarz wiodący do łazienki. W największych jeszcze gorzej: brak podziału na część gościnną i sypialną, garderoba z oknem (jak się zaadoptuje na pokój to jeden wyjdzie bardzo duży, drugi klatkowaty), dwie pary drzwi wejściowych obok siebie, dwie łazienki obok siebie, dwa balkony obok siebie- kapitalna propozycja dla rozwiedzionych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krop Re: KStrus - Terespolska IP: *.europe.hp.net 19.03.07, 15:41 Wszystko wskazuje na to że ta firma przy wyborze architektów kieruje się tylko ceną - na to wskazują wszystkie poprzednie inwestycje których większość mogłaby spokojnie powstać za Gierka. To i nie dziwota. Sensownie zaprojektować mieszkania to nie jest łatwa rzecz, trzeba umieć. A jak ktoś umie to się i bardziej ceni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grochowiak Re: KStrus - Terespolska IP: 81.15.149.* 19.03.07, 18:46 na stronie developera ciągle ta sama perła ubrana w elewację starszy www.kstrus.pl/lokalizacja/?id=30 co zostało zminione? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pestka Re: KStrus - Terespolska IP: *.240.159.dialup.iptcom.net 21.03.07, 10:37 Moze ktos wie , co zmienilo sie w projekcie? Jak wyglada to teraz po zmianach? Te "spacerowniki" w pierwotnym projekcie to totalny niewypal. Tak patrzac na architekture wspolczesna W-wy to jakis koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedoszły... Re: KStrus - Terespolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 15:16 Szkoda, żę budynek nie jest ogrodzony. Zawsze to bezpieczniej by było zważywszy na okolicę i na... sąsiedztwo sądów (w końcu nie tylko uczciwi tam przychodzą). Interesowalismy się dużymi mieszkaniami. Mało wyboru: 82 m albo 114 (stanowczo za dużo). No i te 80 m są od zachodu, od ulicy (bez ogrodzenia)i od podwórza ale "w kącie", w oczy patrzeć można sąsiadom. Ten długi korytarzyk, o którym już tu była mowa- też mnie odstrasza. Żadnych 80-90 m. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
alinaw1 Re: KStrus - Terespolska 23.03.07, 18:08 Ponoć wszystko już zarezerwowane, sprzedaż się zaczęła ale jakoś nie widać Was tu forumowicze, ewentualni przyszli sąsiedzi...W umowie stoi, ze ceny mogą się zmieniać jeśli zwiększy się podatek i ceny materiałów budowlanych (wskaźniki GUS). Do końca budowy prawie dwa lata, tzn. z jakimi zwyżkami można się liczyć (i przeliczyć)? Odpowiedz Link Zgłoś
dwunastnica Re: KStrus - Terespolska 24.03.07, 22:48 Jeżeli chodzi o wskaźnik GUS wzrostu usług budowlanych to na 100% Strus go doliczy do końcowej ceny mieszkania. Czyli zapłacicie całość a potem dostaniecie od dewelopera pismo że macie dopłacić. W moim przypadku było to ok. 0,6% (bardzo mało). Ale cholera wie ile to będzie w przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
frankhestain 20 min. 10.05.07, 15:26 Stamtąd > > jest się w 10 minut w centrum. A w 20 to piechotą. To kosztuje. ty masz chyba 7 milowe buty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pestka Re: KStrus - Terespolska IP: *.240.159.dialup.iptcom.net 27.03.07, 10:09 Jakie zmiany w projekcie budynku? Byla tu wzmianka o tym i cicho... Na stronie Strusa bez zmian. Nie ma tez tej inwestycji w " nieruchomosciach". Odnosze wrazenie , ze dziwniw dzialaja zza wegla:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WOP Re: KStrus - Terespolska IP: *.infoplus.com.pl 05.04.07, 11:10 Co z tą inwetycją? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kim dzwon il Re: KStrus - Terespolska IP: 213.199.195.* 05.04.07, 21:11 a tak zgadz się 7900 - 8500zl/m2 to prawda. no cóż nie dla psa "kiełbasa". ja to zlewam. Kiedyś (w lecie 2006) myślałem, że może rzucą z 5500zł/m2 (podbijając o ok. tysiąc wiecej niż SBM Beta sprzedająca wtedy na kaleńskiej/kobielskiej). no coż ale wznieśli się ponad przeciętność... I chyba szcześcia nie należy im życzyć (przynajmniej ja nie będę). Ktoś się ze mną zgadza? ja odpadam. Przy zarobkach 4300zl netto ze wskazaniem na 5000zł nie wchodze już w ten biznes. I sorry nie bedę sobie mówił że jak się z źoną weźmiemy, i będziemy żyli oszczednie to damy rade..blisko do centrum i warto... Dla mnie jednak nie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trader Re: KStrus - Terespolska IP: 195.42.249.* 10.04.07, 15:47 cena absurdalna, tak jak wszystkie teraz. Projekt mi sie nie podoba, chociaz miejsce mi pasuje, ale za tamte m2 moglbym dac 5-5,5/m2, wiecej to ja dziekuje. I nie obchodzi mnie to ze inni kupia. A kupujcie, placcie, splacajcie. Zaplaccie deweloperowi 100% marzy, czemu nie? Niech ma. Ja nie musze i w pelni sie zgadzam z przedmowca. Na jednym forum Angoli o nieruchomosciach natknalem sie na taka wypowiedz: ,, (...) my concern is that i cannot understand how people can afford to buy property there at the current prices considering the wages they are on? any one elses opinion on this?'' www.askaboutproperty.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinio Re: KStrus - Terespolska IP: *.infoplus.com.pl 10.04.07, 12:42 Jeśli Strusowi zależy na sprzedaży mieszkań to ... powinien wymienić panie w biurze. Kompletny brak kompetencji i profesjonalizmu. Co ze zmianą projektu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thesopranos Re: KStrus - Terespolska IP: 192.193.245.* 10.04.07, 16:04 te mieszkania maja oddac za 2 lata... za rok obecni "kupujacy" bede sprzedawac te mieszkania po 5 tys bo okolica nienajlepsza i juz mozna wybierac... za takie pieniadze w takim miejscu??? polecam lekture dzisiejszej Rzeczpospolitej - juz widac ze sprzedajacych zaczyna byc wiecej niz kupujacych pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: KStrus - Terespolska IP: 212.244.167.* 11.04.07, 08:42 Wczoraj w rozmowie telefonicznej zaproponowałem, aby za tę cenę sprzedawali mieszkania wykończone "pod klucz" w wysokim standardzie (jeśli potrafią) plus w promocji kawalerka w Siedlcach (tam też budują).Pozdrawiam rozsądnych kupujących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pestka Re: KStrus - Terespolska IP: *.infoplus.com.pl 26.04.07, 21:05 Może jakieś wieści z budowy? Czyżby ta inwestycja nie cieszyła sie wzięciem, sąsiedzi ruszcie się:) Odpowiedz Link Zgłoś
alinaw1 Re: KStrus - Terespolska 09.09.07, 13:52 na forum jakoś cicho o CORZE. Czy ktoś z Was kupiła tam mieszkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mexxi2 Re: KStrus - Terespolska IP: *.piaseczno.robbo.pl 09.09.07, 14:25 ja co prawda nie kupiłam ale przejeżdżam codziennie tamtędy i widzę że budują- w miarę szybko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terespolski Re: KStrus - Terespolska IP: *.centertel.pl 28.09.07, 17:42 Drodzy sąsiedzi! Budynek rośnie,część mieszkań już sprzedana a na forum cicho. Macie jakieś informacje na temat postępu prac itd? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś