Gość: Analyzer Spotkanie na SR IP: *.pkobp.pl 26.08.03, 15:06 Witam wszytkich przyszłych mieszkańców OSR. Mam propozycję, aby w sobotę tj. 30-08-2003r o godzinie 10:00 spotkać się przed wjazdem na budowę tj. od ul. Padarewskiego. Wspólnie obejrzeć budowę, porozmawiać na temat JWC i osiedla i przy okazji poznać się. Jeśli jest ktoś zainteresowany, to proszę dać znać na forum lub na e-maila: net-serwis@wp.pl Pozdrawiam Analyzer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ned2k Re: Spotkanie na SR IP: *.zurich.pl 26.08.03, 15:24 Przybędę z przyjemnością (i jeszcze żonę wezmę). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maro1972 Re: Spotkanie na SR 26.08.03, 17:56 Powinienem wstać, i też zabiorę żonę. Maro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adix Re: Spotkanie na SR IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.03, 22:28 1.przybędę 2.j/w - tj. z żoną :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rabarbarka Re: Spotkanie na SR IP: 213.25.35.* 27.08.03, 16:19 A ja niestety nie bede bo wyjezdzam. Ale i tak mam nadzieje na poznanie sasiadow.Moze w przyszla sobote? zwlaszcza R II B;))) pozdrawiam Basia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -utek Re: Spotkanie na SR IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.03, 17:01 Tez chetnie poznamy sasiadow. My 2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Analyzer Budowa z dnia 30-08-2003r IP: *.pkobp.pl 01.09.03, 08:35 Witam Po ostatnim spotkaniu, na którym pojawiło się 12 osób, budowa wygląda następująco: Budynek R IIB jest ocieplony (kawałkiem)z jednej strony. Wewnątrz trwały prace w garażu oraz na 3 kondygnacji. W niektórych mieszkaniach są już rury ciepłej i zimnej wody i kanalizacyjne. Niektóre mieszkania mają już wewnątrz tynki. Budynek R III jest ocieplony z jednej strony. Wewnątrz są mieszkania wszystkie otynkowane (w całym budynku). W segmencie A na parterze są już wylewki na podłogach. Na wyższych piętrach są położne już prawie wszystkie media. Budynek R IV jest ocieplony i otynkowany z 3 stron i z jednej ma położoną żółto- zieloną elewację. W środku budynku część mieszkań jest otynkowanych. Są też w niektórych pociągnięte media. Nie wiem jak wygląda sprawa w budynkach R IA, R IB, R IIA. P.S. Z rozmowy z kierownikiem budowy wynika, że osiedle ma być oddane do końca tego roku. Pozdrawiam Analyzer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: Budowa z dnia 30-08-2003r IP: *.lan / 192.168.0.* 03.09.03, 21:48 Cieszymy się bardzo z postępów. Czy pojawiły się sugestie co do następnego spotkania? (w tym niestety nie mogliśmy uczestniczyć). Pozdrawiamy Kinga i rodzinka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Analyzer Re: Budowa z dnia 30-08-2003r IP: *.pkobp.pl 04.09.03, 13:53 Witam Następne spotkanie planowane jest pod koniec września. Pozdrawiam Analyzer Gość portalu: Kinga napisał(a): > Cieszymy się bardzo z postępów. Czy pojawiły się sugestie co do następnego > spotkania? (w tym niestety nie mogliśmy uczestniczyć). > Pozdrawiamy > Kinga i rodzinka. Odpowiedz Link Zgłoś
tarper Do przyszłych mieszkańców R IV 01.09.03, 12:47 Witam, Właśnie wróciłem z budowy i chciałbym poinformować iż widziałem jak ocieplali styropianem ścianę klocka R IVc od strony lasu sosnowego (pozostały już tylko do ocieplenia z tego co pamiętam 4 ściany). Pozdrawiam, Tarper Odpowiedz Link Zgłoś
wolf_gang stan budowy z dnia 3 wrzesnia godz. 18 04.09.03, 12:19 Wczoraj o godz. 18 mialem okazje byc na budowie. Zdjeto juz rusztownie z otynkowanej sciany budynku RIVc i widac juz elewacje budynku. Wyglada nie zle. Trwa nadal ocieplanie reszty budynku RIV. Odpowiedz Link Zgłoś
maro1972 Re: stan budowy z dnia 3 wrzesnia godz. 18 04.09.03, 17:23 wolf_gang napisał: > Wczoraj o godz. 18 mialem okazje byc na budowie. Zdjeto juz rusztownie z > otynkowanej sciany budynku RIVc i widac juz elewacje budynku. Wyglada nie zle. > Trwa nadal ocieplanie reszty budynku RIV. Będąc dziś w okolicy podjechałem luknąć i : Paderewskiego rozkopana na wys. Kadrowej - prace ziemne. Widok od strony RIVc: rusztowania faktycznie zdjęte, ale elewacja widocznie niezakończona, poza tym trwało ocieplanie RIII. Generalnie ruch na budowie niewielki, padało - mam nadzieję że chociaż wewnątrz coś diałali. Pozdrawiam. Maro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: stan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.03, 10:37 Czy jest na formum ktoś z RIA? Czy jest ktoś, kto miał podpisaną umowę z jwc w formie 40/60? I komu jeszcze tej umowy nie wypowiedzieli? Ja wiem że z tej umowy się wycofali, ale gdy dzwonię do nich w tej sprawie, mówią, że to nie prawda, że o wszystkim będę informowana oficjalnym pismem itd... Nie bardzo wiadomo czego się trzymać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: stan IP: proxy / 10.6.10.* 05.09.03, 13:42 Ja jestem z RIa, ale nie w programie 40/60. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: stan IP: *.uksw.edu.pl 05.09.03, 14:16 nie dzwoń tylko umów się na rozmowę z panią prezes Wróbel, ale nie mów nic o programie tylko o np zamianie na większe w programie40/60 czy 30/70. ja tak zrobiłam i wtedy wypowiedzieli mi umowę. zbywają Cię bo nie maja kasy na zwroty pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: stan IP: *.izz.waw.pl / 192.168.1.* 08.09.03, 10:09 Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić na czym polega ta umowa w formie 40/60? Bardzo proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: stan IP: *.cntk.pl / *.cntk.pl 16.09.03, 10:06 Cześć przeczytaj sobie od początku wiadomości na forum, jest tam sporo wiedomości na temat programu 40/60 a jeśli chcesz jakiś informacji dodatkowych to napisz do mnie marta@cntk.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kubafun-jw Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC 05.09.03, 16:55 Dzisiejsza wyborcza opisuje jak to gmach Sądów na ul. Leszno się sypie i odpadają tynki z sufitu bo budynek był wypalony w czasie wojny a potem byle jak odbudowany w ramach szaleństwa czynów 22 lipca. Ale mimo to tynk trzymał się sufitu ponad 50 lat. A u JW bywa, że tynk nie trzyma się sufitu nawet 2 lata (patrz artykuł GW o odpadających tynkach z sufitu na osiedlu Ursus). A przecież JW daleko do czynów 22 lipca, zważywszy na slimacze tempo z jakim budowali Grochowską ("tylko" 15 miesięcy opóźnienia). Pytanie jak będą wyglądały budynki wybudowane przez JW za 50 lat. Czy wszystkie z nich będą jeszcze stały na powierzchni ziemi? (te w Ząbkach grożą zawaleniem - artykuł też z GW z 13 sierpnia dodatek Dom). Ja osobiście uważam, że pieniądze jakie zainwestowałem w mieszkanie wybudowane przez JW były wyrzucone w błoto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adix Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.03, 21:15 zdecydowałem się kupić mieszkanie od jwc poniewaz, mimo rozlicznych opisywanych wad i ślamazarnosci robót mają jedną zasadniczą zaletę - powstają w końcu. a tego o wielu bardziej "renomowanych" firmach nie można powiedzieć. poza tym mieszkania jwc są tanie. w jwc nie kupuje się mieszkań docelowych, najczęściej są to pierwsze mieszkania dla młodych rodzin, które nie oczekują super jakości tylko przystępnej ceny. dla mnie to mieszkanie ma zasadniczą zaletę: przez ok. 10-12 lat będzie moje, a nie wynajmowane. liczę, że przez ten vczas się nie zawali i będę mógł je sprzedać... ps. dzisiaj na budowie widziałem pracujących robotników (przy Niedzieli!!!). pozdrawaim sąsiadów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klamot Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.media 08.09.03, 12:53 Witaj Pytam z ciekawości cz jeździsz może srebrzystym Punto, ponieważ również przejeżdżałem przez osiedle w niedzielę i akurat zauważyłem oglądających i Punto zaparkowane przed osiedlem. Również widziałem robotników (W NIEDZIELĘ) chyba jednak im zależy na czasie.. Pozdrawiam sąsiada. Odpowiedz Link Zgłoś
tarper Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC 09.09.03, 09:41 Gość portalu: klamot napisał(a): > Witaj > Pytam z ciekawości cz jeździsz może srebrzystym Punto, ponieważ również > przejeżdżałem przez osiedle w niedzielę i akurat zauważyłem oglądających i > Punto zaparkowane przed osiedlem. > Również widziałem robotników (W NIEDZIELĘ) chyba jednak im zależy na czasie.. > Pozdrawiam sąsiada. Witanko, Klamot jeżeli ten puntolot (Punto I) stał przed wejściem na budowę od strony budynku RIV to byłem ja. Rzeczywiście pracowali w niedzielę. Pozdrawiam, Tarper Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adix Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.03, 21:41 ja jeżdżę zielonym Peugeotem 206, byłm w niedzielę tuż przed 19.00 i robotnicy dopiero kończyli robotę przy R IV (całkiem ładne kolorki tego tynku, chyba całe osiedle będzie takie?). pozdrawiam sąsiadów :) Odpowiedz Link Zgłoś
tarper Do Analyzera 09.09.03, 10:35 Witanko, Michale kiedy umieścisz nowe zdjęcia na stronie SR (pytam się tak z ciekawości). A propo zobacz strone osiedla Ogrody Bema www.ogrodybema.of.pl pod kontem forum. Oni umieścili je na serwerze www.me2.pl do którego jest link ze strony osiedla. Pozdrawiam, Tarper Odpowiedz Link Zgłoś
tarper Do Analyzera 09.09.03, 11:13 Witka ponownie, Michale, co do forum to jest zajebisty program pod nazwą UBB.threads który znajduje sie na stronie www.infopop.com . Pozdrawiam, Tarper Odpowiedz Link Zgłoś
tarper ZAPRASZAM NA STRONĘ OS. SADY REMBERTOWSKIE 13.09.03, 12:31 Witam, Zapraszam w swoim imieniu jak również kol. Analyzera na stronę poświęconą naszemu osiedlu jak i na nowe forum (na razie jest ono w formie roboczej ale mam nadzieję że z czasem zostanie dopracowane). www.republika.pl/osr/index.htm Pozdrawiam, Tarper Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzychu komunikacja IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 16.09.03, 16:25 czy ktoś z was myslał o tym żeby zmienić trase autobusu 515 tak aby przejeżdżał koło nas, żebyśmy mieli dojazd do centrum bez przesiadki? w końcu samochody sie psują a poza tym nie każdy je posiada. Odpowiedz Link Zgłoś
wolf_gang komunikacja - plan działania 17.09.03, 10:54 Zdecydowanie popieram ten pomysł. Jaki obieramy plan działania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wernix Re: komunikacja - plan działania IP: 213.77.87.* 17.09.03, 15:01 Kilka luźnych pomysłów: 1. będzie ok 400 miezszkań - lekko licząc ok. 800 wyborców żywotnie zainteresowanych problemem plus okoliczni mieszkańcy. a to oznacza sporą możliwość nacisku na lokalne władze włącznie z wystawieniem własnej ekipy do samorządu (to oczywiście rozwiązanie długofalowe). Na oficjalną prośbę władz gminy ZTM będzie inaczej patrzył. 2. jak by się wykręcali wzmocnienie naszego stanowiska "kontrolowanymi przeciekami" do mediów - warszawskie działy gazet pewnie by nam pomogły. 3. dodatkowo namówienie dewelopera do podobnego pisma do ZTM dla wzocnienia efektu :) po takiej serii gwarantowany efekt w postaci zmiany trasy albo może nawet nowej linii. ps. chyba nalepsze rozwiązanie komunikacyjne dla niezmotoryzowanych to dojazd do stacji PKP a stamtąd pociągiem do centrum. pozdrawiam sąsiadów. ps 2 kolega siedzący obok sugeruje wynajęcie ruskich, ale do tego się chyba nie posuniemy? :))) Będziemy walczyć! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzychu Re: komunikacja - plan działania IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 18.09.03, 08:24 Pociąg owszem fajna rzecz ale to juz jest, a poza tym z pociagu też trzeba sie przesiąść a to zajmuje czas no i oczywiście pociąg nie jedzie taką trasą jak autobus a to powoduje "pewne ograniczenia" co do mozliwości korzystania z niego. A jak bedzie i to i to to każdy będzie mogl sobie wybrać to co mu pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tubylec Re: komunikacja - plan działania IP: 217.153.142.* 18.09.03, 08:34 A wozy drabiniaste i inne podwody ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Analyzer Re: komunikacja IP: *.pkobp.pl 18.09.03, 10:25 Witam Z tą zmianą trasy 515 jest dobry pomysł. Powinniśmy już zacząć pisać pismo do ZTM i do Gminy w tej sprawie, bo jak wiadomo, to minie kilka ładnych miesięcy, za nim to rozpatrzą. Zebrać jak najwięcej podpisów od przyszłych mieszkańców i ewentualnie osób już tam mieszkających. Tych co miaszkają blisko osiedla. Co wy na to? Pozdro Analyzer Odpowiedz Link Zgłoś
tarper ZAPRASZAM NA NOWE FORUM OS. SADY REMBERTOWSKIE 17.09.03, 12:49 WITANKO, ZAPRASZAM WSZYSTKICH NA NOWĄ STRONĘ OS. SR ORAZ NA NOWE FORUM www.republika.pl/osr/index.htm POZDRAWIAM, Tarper Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Stopień ukończenia inwestycji - SR - co wy na to? IP: 62.233.175.* 18.09.03, 10:02 Otrzymałem informację, że stopień wykończenia budowy Sady Rembertowskie wynosi około 56%..... Co więcej, słyszałem również, że budynki zostaną oddane najprawdopodobniej pod koniec I kwartału 2004 - czyli uwzględniają poślizg. Co Wy na to... Pozdrawiam Alex Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ned2k Re: Stopień ukończenia inwestycji - SR - co wy na IP: *.zurich.pl 18.09.03, 11:08 A skąd ta informacja? Mi cały czas mówiono że "Do Wigilii powinniśmy się wyrobić." ..... A jeszcze lepsze dane są tutaj: www.jwconstruction.pl/sady/?PHPSESSID=00ce037e7ace4d29c15ac20a6b3b995a Ciekawe czy ktoś to wogóle aktualizuje? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Stopień ukończenia inwestycji - SR - co wy na IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.03, 22:11 BYŁEM NA BUDOWIE W OSTATNIĄ SOBOTĘ,MOJE MIESZKANIE ZNAJDUJE SIĘ W R1B.NIE WIEM JAK INNE BUDYNKI ALE JEŚLI CHODZI O MÓJ TO CHCĄC BYĆ NAJWIĘKSZYM OPTYMISTĄ Z KLAPKAMI NA OCZACH TO BARDZO WĄTPIE CZY UDA SIĘ NAM WPROWADZIĆ W PIERSZEJ POŁOWIE PRZYSZŁEGO ROKU.NIE WSPOMINAJĄC O DROGACH KTÓRYCH W ZIMIE RACZEJ NIE ZROBIĄ.A PAMIĘTACIE O BASENIE???!!!,CHYBA że to będzie basen dmuchany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nishka Re: Stopień ukończenia inwestycji - SR - co wy na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 14:15 Witam. Moje mieszkanie znajduje się w RIA i z tego co widzę, to nikomu nie śpieszy się z wykończeniem go w przewidzianym terminie. Jw mówi o przełomie listostopada i grudnia(!), kierownik budowy o świętach, a znajomi którzy się znają na budownictwie nie chcą się wypowiadać na temat tych optymistycznych terminów. No cóż... Pozdrawiam sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wernix Re: Stopień ukończenia inwestycji - SR - co wy na IP: 213.77.87.* 19.09.03, 14:20 ostatnie dwa budynki r 3 i r 4 są znacznie bardziej zaawansowane. aczkolwiek nie chce mi się wierzyć w termin do końca gudnia br. bardziej realny wydaje się być koniec 1 kwartału 2004 - dla nich wsszystko w porządku bo dotrzymają "terminu poślizgu", ale z drugiej strony i tak bym się wprowadzał dopiero na wiosnę (przeprowadzka w grudniu? - brrr...). drugi wariant: może będą chcieli oddawać etapami? z r 4 by się do grudnia może wyrobili, jest już w połowie otynkowany. pocieswzający jest fakt, że jednak widać jakąś aktywność na budowie i roboty jednak się posuwają. w wyborczej widzę regularnie komunikat outrudnieniach w komunikacji w rejonie naszego osiedla spowodowanych robotami ziemnymi - ciągną kanalizację. zatem pozostaje nam się uzbroić w cierpliwość i .... aby do wiosny. Odpowiedz Link Zgłoś
wolf_gang Stan budowy na dzien 22 września 23.09.03, 11:28 Wczoraj wieczorem miałem okazję być w Rembertowie. Nie byłem w środku na placu budowy, jednak, to co widziałem zza ogrodzenia wskazuje na to, że prace trwają, szczególnie jeśli chodzi o budynki RIII i RIV. W tych budynkach kończą wewnętrzne tynkowanie, dużo było uchylonych okien co wskazuje na to, że tynki się suszą. Przybyło także kontenerów mieszkalnych dla robotników, co też może świadczyć o większej ilości brygad aktywnych na placu budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wernix Re: Stan budowy na dzien 22 września IP: 213.77.87.* 23.09.03, 12:11 nareszcie jakieś pozytywy :) a co z planowanym w sobotę spotkaniem, czy jest aktualne? pozdrawiam przyszłych sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adix Re: Stan budowy na dzien 22 września IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.03, 22:19 Dzisiaj w gazecie "Nieruchomości" ciekawy artykuł sponsorowany o Sadach. powraca wersja o fitness klubie i basenie (które na razie nie są nawet w fazie wbicia łopaty w ziemię). dodatkowo mieszkania określono jako luksusowe (???) oraz napisano coś w stylu: tu nic nowego już się nie wybuduje. a ja się pytam - a drugi etap SR to co, pies? przecież na tej działce z "górą", która należy do JWC nie wybudują boiska do krykieta tylko następne bloki. ja rozumiem, że reklama dźwignią handlu, ale z takimi bzdurami jak tam to trochę przegięli. Wkurzyłem się :) pozdrawiam, do zobaczenia w sobotę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rabarbarka Re: Stan budowy na dzien 22 września IP: 213.25.35.* 25.09.03, 14:19 troche sie zmartwilam co z drugim etapem SR? mnie mowiono,ze juz tam nic nie bedzie budowane. Jaka dzialka z gora? Gdzie to jest? Moze sie nie przyjrzalam,ale mnie sie wydaje,ze tam zadnej gory nie ma. Prosze o informacje. Basia RIIB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta.g Re: Stopień ukończenia inwestycji - SR - co wy na IP: 62.233.129.* 05.11.03, 08:22 Cześć Sąsiedzie. Ja też mam mieszkanie w RIb, na 4 piętrze. I na razie jeszcze jestem optymistką, może uda nam się wprowadzić na Wielkanoc. Mam termin umowy na 7 listopada (pojutrze, ha,ha), ale handlowiec z którym rozmawiałam, był zaskoczony, "bo przecież podpisują umowy na koniec roku". Już nic nie rozumiem... No i proszę o radę: mam umowę przedwstępną zwykłą, jak i gdzie podpisuje się umowę w formie aktu notarialnego? Szkoda, że tak późno trafiłam na to forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ned2k Re: Stopień ukończenia inwestycji - SR - co wy na IP: *.zurich.pl 05.11.03, 13:44 Witam sąsiadkę z RIB (ja jestem na 2-gim piętrze) :)))) Dziwny termin masz w umowie. Myślałem że wszyscy z naszego budynku mają na 31.12. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta.g Re: Stopień ukończenia inwestycji - SR - co wy na IP: 62.233.129.* 05.11.03, 13:58 Te panie z biura handlowego też tak myślały i bardzo sie zdziwiły jak im powiedziałam, że mam na 7 listopada. Ale david z forum na stronie osr tez ma na 7, więc nie jestem jedyna. Aczkolwiek to dziwne, nie uważacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Analyzer Re: ludzie oni Wam budują mieszkanka na bagnach IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.09.03, 22:10 Witam Ja teraz też mieszkam w bloku, który stoi na dawnym korycie wisły. Mieszkam już 13 lat i nie mam problemów zdrowotnych z tym związanych. Blok i inne obok również stoją i się nie sypią. Nie przesadzajmy z tymi mieszkaniami. Jakie jest JWC to każdy wie, ale nie pogrzebujmy tej firmy w piachu (przynajmniej na razie). Pozdrawiam Analyzer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ned2k Re: ludzie oni Wam budują mieszkanka na bagnach IP: *.zurich.pl 26.09.03, 11:48 Mieszkam tam od dziecka i: 1) Nie mam problemów zdrowotnych 2) Nie uważam żeby były problemy komunikacyjne. Korki są większe w centrum i na trasie Ł niż na wiadukcie, o którym piszesz. 3) Hamownię to słyszałem może raz, ale to było na początku lat 90-tych. 4) Jeżeli chodzi o śnieg - to tylko zaleta. Jak w cetrum jest syfiasta i płynąca plucha, to w Rembertowie jeszcze jest biało i przyjemnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: ludzie oni Wam budują mieszkanka na bagnach IP: *.chello.pl 30.09.03, 18:53 Skoro mieszkałeś tam od dziecka, to chyba znasz też jakieś zalety tej okolicy? Bo skoro tyle czasu tam spędziłeś i nie zdecydowałeś się przeprowadzić to jakiś powód musiał być ??? A korki i ślizgawice mnie nie przekonują :) Są po prostu wszędzie. Pozdrawiam Alex PS No i czekam na więcej informacji o tej dzielnicy i okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MITA Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.chello.pl 02.10.03, 13:53 a CZYWIESZ O TYM, ŻE MY JUŻ OD ROKU INFORMUJEMY SIĘ NA TEMEAT TYCH "SADÓW" I CAŁY CZAS MAJĄ TAM DO SPRZEDANIA DWA OSTATNIE !!!MIESZKANIA? NIESAMOWITE, WYCHODZI NA TO, ŻE NIKT NIE JEST ZAINTERESOWANY ICH KUPNEM!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.media / *.media-saturn.com 22.10.03, 14:46 Cześć Właśnie jestem w trakcie kupowania tam mieszkania i chciałbym się dowiedzieć co sądzicie o zaawansowaniu i postępie robót na tym osiedlu. Handlowiec twierdzi iż mają to oddać do końca roku, najdalej do końca stycznia, ale coś mi się nie chce w to wierzć. Będę wdzięczny za wszelkie opinie i uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIO Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.03, 19:40 Ja mam termin na 12\03 ale ostatnio dowidziałem się że na całość jest bez szans, jednak będą oddawać bloki sukcesywnie. Mój R3 ma być zasiedlany od początku stycznia.Blok jest już otynkowany i pomalowany(prawie), więc jest szansa. Co do reszty to już nie jestem taki pewny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Analyzer Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.11.03, 00:04 Witam kogoś z R3 - jaki segment? Ja mam wieści, że oddadzą w drugiej połowie grudnia 2003r. Pozdro Analyzer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cisek Re: ludzie oni Wam budują mieszkanka na bagnach IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.03, 14:02 Być może że oczka z rakami jeszcze gdzieś się zachowały ale większość już dawno wyschła. Mieszkam w Rembicz już coś koło 20 lat i co nieco wiem o tej osadzie i jej okolicach. A propo "siłowni" to nazywa się to hamownią i jest ona w lasach prawie na wysokości Sulejówka.Może i te 2.5 km ale od AON-u, od SR dobre 5-6. A jak komuś przeszkadza deszcz i śnieg to proponuję Irak lub okolice. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: proxy / 10.6.10.* 05.11.03, 07:13 Czy ma ktos nowe informacje dotyczące budowy? Konkretnie interesuje mnie budynek RIa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.03, 15:34 Witam! My podpisalismy umowe cale wieki temu i wynika z niej, ze powinnismy otrzymac mieszkanie w III kwartale tego roku. Kiedy trzeci kwartal minal, to wszyscy wiedza, a na razie nie zanosi sie rowniez na oddanie i w IV kwartale... Umowa dotyczy RIa Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maro1972 Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC 06.11.03, 16:51 Ponawiam pytanie: Czy ma ktoś jakieś newsy z pola boju JWC w Rembertowie ? Mam zamiar podjechać tam w weekend, może coś luknę. A propos, pytanie do Jerrego: jest możliwość wejścia na budowę od ulicy Kadrowej? Pozdrawiam. Marek. Odpowiedz Link Zgłoś
tarper Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC 07.11.03, 16:16 Siemka Moi znajomi wchodzili ostatnio od Kadrowej wic chyba można. Fakt że byli z małym dzieckiem. Pozdrawiam, Tarper /Jerry/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hans Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.bp.com.pl 10.11.03, 09:55 Byłem w sobotę na budowie. Udzło mi się wejść do RIV. W mieszkaniach są tynki, wylewki, szlichty (cokolwiek to znaczy) i wszystkie instalacje. Pozostały do zainstalowania grzejniki. Gdy tam byłem akurat faceci z innej firmy montowali drzwi wejściowe w mieszkaniach. Rozmiawiałem także z kierownikiem budowy. Powiedział, że o termin ukończenia w tym roku RIV i RIII się nie boi, natomiast jeśli chodzi o pozostałe to wszystko zależy od pogody. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maro1972 Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC 10.11.03, 11:49 Byłem też w sobotę, w RIII i RIV. Muszę powiedzieć że przyspieszyli. W RIII nie tylko są otynkowane klatki, kładzione (chyba) płytki w mieszkaniach i na klatkach są także wstawione drzwi, i założone kaloryfery. W RIV jest podobny poziom wykończenia. Jadę jeszcze raz za chwilę, będąc w sobotę widziałem złożone płytki w mieszkaniu, a przecież zrezygnowałem z tych "bajecznych" kolorów, jescze są gotowi je położyć ? Napiszę coś po dzisiejszej wizycie. Pozdrawiam. Marek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adix Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.03, 14:35 ja również zrezygnowałem! jeśli mimo to kładą to trza ich bić! :) Może jednak uda się zrobić sylwestrową parapetówę na Paderewskiego? pozdrawiam sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
maro1972 Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC 12.11.03, 09:47 Tak jak obiecałem że napiszę co słychać. Budowa RIII i RVI zbliżą się do końca i są nadzieję że wspomniana parapetówa będzie realna - tylko te parapety trochę wąskie ale...(mniej podlewania). W moim M, zrobili składzik z płytkami na klatkę (płytki bajeczne... widziałem) dlatego zrezygnowałem z takich w mieszkaniu. Prezes Agata, twierdzi że według jej stanu wiedzy wręczenia kluczy dokona ok 15 - 18.12.2003. Tyle na dziś. Pozdrawiam. Marek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 13.11.03, 12:14 My byliśmy na budowie we wtorek. Dwóch spotkanych tam panów niezaleznie stwierdziło, że rzucili wszystkie siły na wykończenie RIII i RIV. I chcą oddać do końca roku. Oglądaliśmy RIVc bo tam jest "nasze" M. Wewnątrz mieszkań jest już chyba wszystka skończone, brakuje tylko kaloryferów i klamek. Na korytarzach brakuje chyba jeszcze jakichś ścianek, chyba że przewidziane są taaaakie przestrzenie. No i na zewnątrz są całkiem niezłe latarnie. Ściany i podłogi są całkiem proste, drzwi też podobno (mój tata się tym zajmuje) wstawione OK, tylko pianka uszczelniająca jakaś chyba najtańsza. Ale czytając np. Politykę zastanawiam się kiedy te ściany mogą zacząć pękać :((. Kinga i rodzinka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adix Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.03, 18:42 a w r3 są kaloryfery - byłem 12 list - i dzrzwi wejściowe. tylko te kaloryferki jakieś takie krótkie, ale za to Purmo - to chyba niezła firma. w r4 wykańczali wczoraj jeszcze o 19.00. reszta osiedla jeszcze "w lesie". r 1,2 oddadzą pewenie w okolicach kwietnia/maja... licze na daptację w r3 w styczniu/lutym. ps. latarnie faktycznie fajne! pozdrawiam sąsiadów i sąsiadki ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikielek Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.03, 11:59 Witam sąsiadów ja byłam dzisiaj w swoim M w R3, jest już zrobiona wylewka na podłodze, założone kaloryfery, piękne parapety...Na dobrą sprawę jest to juz przygotowane do wejścia ekipy kładącej glazurę i biały montaż, szczególnie że w pierwszej klatce już pracuje ekipa wykończeniowa. Miałam okazję też zobaczenia koloru kafelków w łazienkach ( całkiem spoko ) oraz wykończenia klatek schodowych ( gładkie ściany, gres ). Latarnie są bardzo fajne i co najważniejsze działają!!!! Ułożone są też chodniki i dojazd do naszych bloków. Ekipy pracują na full. Z tego, co mówią w JW mieszkania będą oddawane do użytku sukcesywnie, na pierwszy ogień pójdą właśnie nasze 3-piętrowe zielone bloki.Mam nadzieję, że uda mi się odebrać moje mieszkanie najpóźniej do końca stycznia 2004 roku. W obecnej chwili jestem w fazie podpisywania aneksu do umowy i prowadzenia dalszej procedury przejęcia mieszkania. pozdrawiam nikielek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Analyzer Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.pkobp.pl 18.11.03, 15:19 Witam W jakim segmencie masz swoje M? Ja jestem z R IIIA. Odbiór mam na grudzień 2003r i wszystko wskazuje na to, że tak będzie. Pozdrawiam i życzę udanych negocjacji z JWC. Analyzer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikielek Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.03, 12:39 Ja mam mieszkanie w segmencie RIIIC dzięki za wsparcie pozdrawiam nikielek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adix Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.03, 21:46 A my R3 b, pozdrawiamy sąsiadów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek i Marzena Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.core.jjs.pl 27.11.03, 15:12 My tez w R3b (407), i tez serdecznie pozdrawiamy sąsiadów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzena i Tomek Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.nbp.pl 27.11.03, 15:30 tzn. Marzena i Tomek 8-))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
maro1972 Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC 01.12.03, 20:46 Czy są jakieś przecieki odnośnie terminu oddania RIII i R IV ? Pozdrawiam. Marek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Analyzer Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.pkobp.pl 02.12.03, 09:36 TErmin oddania R III i R IV to druga połowa grudnia br. Bliższe informacje możesz uzyskać 13 grudnia na budowie. Pozdrawiam Analyzer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 02.12.03, 09:46 A dlaczego akurat 13-ego. A 6-ego to jeszcze nie będą wiedzieli? Pod koniec listopada brałam od JWC oświadczenie w którym termin oddania określili na I kwartał 2004. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Analyzer Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.pkobp.pl 02.12.03, 09:58 Który blok? Ja wiem o R III i R IV. Na temat innych bloków, to tylko słyszałem, że w lutym lub marcu 2004r Analyzer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piohal Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.gov.pl 02.12.03, 11:04 Czy może na 13 grudnia planowane jest jakieś spotkanie na budowie? A co z budynkiem R1a? Żeby tak choć w lutym oddali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piohal Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.gov.pl 02.12.03, 11:06 Mam pytanko: czy po odbiorze mieszkania i po wykończeniu a przed podpisaniem aktu not. można już tam mieszkać? Jeśli tak to na jakich zasadach? (Nie to żebym teraz mieszkał na dworcu, ale...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta.g Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: 62.233.129.* 02.12.03, 13:29 Można, mój szwagier tak mieszka na Dabrówce Wiślanej. Płaci się czynsz budowlany przez jakiś czas, potem normalnie (nie wiem po jakim okresie)i czeka sie na wezwanie z JW w kwestii aktu, ewentualnie dba sie o to samemu. Z tego co wiem nie regulują tego jakieś szczególne zasady. Płacisz czynsz i mieszkasz pozdrawiam M. Odpowiedz Link Zgłoś
maro1972 Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC 08.12.03, 18:06 Muszę Cię zmartwić kolego z R IIIA, ja mam mieszkanko w R IIIB, i dostałem dziś informację że połowa stycznia 2004 to bardzo realny termin. Myślę że należało się tego spodziewać, chociaż w gruncie rzeczy liczyłem że wyrobią się przed Wigilią. Hm...... Marek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga no to jak z tym 13. grudnia??? IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 09.12.03, 10:43 Dlaczego akurat 13. na budowie można się czegos dowiedzieć? Czyżby jakies spotkanie? Tym razem na 100% będę bo i tak mam je pokazać osobie, która nam pomoże przy odbiorze. "Nasze" M jest w RIVc i to o tym bloku dostałm oświadczenie, że odbiór planowany jest w I kwartale 2004 roku. Ale pani w buirze powiedziała że będą zaczynać oddawać raczej w II połowie grudnia br. - ale tego mi na piśmie nie dała :)). Kinga Odpowiedz Link Zgłoś
tarper Re: no to jak z tym 13. grudnia??? 09.12.03, 13:44 Witam sąsiadkę, Ja również mam mieszkanko w RIVc. Mam jedno pytanko, czy oświadczenie o odbiorze w I kw 2004 r. dostałaś na piśmie. Pytam się dlatego, ponieważ od przyszłych sądsiadów zarówno z RIV jak i z RIII zostałem poinformowany o odbiorze mieszkanka jeszcze w tym roku. Pozdrawiam, Tarper Ps. Aby skorzystać zarówno w tym roku jak i w następnych latach z ulgi remontowej z tego co wiem to należy w 2003 r. odberać lokal, dlatego w naszym wspólnym interesie jest odebranie mieszkana w tym miesiącu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: no to jak z tym 13. grudnia??? IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 11.12.03, 09:27 Sorry, że dopiero teraz, ale miałam pracę w terenie:))). Tak oświadczenie, że w I kwartale 2004 dostałam na piśmie, które było mi potrzebne do banku. I Pani, która mi je oddawała powiedziała, że to tak tylko w razie czego. Też bym chciała odebrać w tym roku, a później pędem po zakupy - tylko nie wiem za co tak po świętach - bo oprócz tego, że trzeba odebrać w tym roku to jeszcze trzeba wydać jakąś minimalną sumę (chyba ok. 500 PLN). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piohal Re: no to jak z tym 13. grudnia??? IP: *.crowley.pl 11.12.03, 09:41 Zastanawiam sie co z tą ulgą remontową. Dzwoniłem właśnie do Urzędu Skarbowego swojego i dowiedziałem się że: 1. Podstawą do odliczenia jest tylko tytuł prawny - w tym przypadku umowa przedwstępna spełnia takie wymogi 2. Odbiór mieszkania w tym roku nie jest wymagany Ktoś ma jakieś inne informacje? Piohal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piohal Re: no to jak z tym 13. grudnia??? IP: *.crowley.pl 11.12.03, 11:42 Odnośnie ulgi remontowej uzyskałem informecję od Izby Skarbowej że termin odbioru mieszkania nie wpływa na możliwość odliczenia. Jednakże sprawa może być dyskusyjna i najlepiej jest zwrócić się do swojego urzędu skarbowego z prośbą o odpowiedź na piśmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Look Re: no to jak z tym 13. grudnia??? IP: 213.25.91.* 16.12.03, 11:29 Przeciez wszedzie bebnia, ze nie wazne jest kiedy sie rozpocznie ulge remontowa. (gazeta wyborcza). Interpretacja z MF zaklada rozpoczecie korzystania z ulgi w ciagu tych trzech lat (2003-2005). To chyba nie oznacza, ze trzeba miec prawo do lokalu juz w tym roku i kupic w tym roku za przynajmniej 500PLN. Po prostu zaczynasz odliczac w roku, w ktorym wydasz pow. 500PLN. Moim zdaniem reklamy o koncu ulgi to tylko chwyt supermarketow. Look Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikielek Re: no to jak z tym 13. grudnia??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.03, 10:54 No to jak z tym 13 grudnia? Czy coś sie już wyjaśniło? pozdrawiam sąsiadów nikielek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: no to jak z tym 13. grudnia??? IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 16.12.03, 12:02 No to byłam. I żadnych rewelacji. mieszkania pozamykane i można je oglądać tylko z jednym Panem więc trochę czekaliśmy, a było zimno. Za to w mieszkaniu ciepło i bez widocznych usterek. Ktoś pisał o metalowych narożnikach, więc mój dziadek - architekt - powiedział, że to dobrze bo dzięki temu trzyma wszystkie kąty. Mój dziadek oprócz tego zajmuje się radiestezją itp. Więc stwierdził, że nasze mieszkanie (wRIVc) jest zdrowe, nie ma cieków i innych zaburzeń pola. Tylko, że jest mocno podwyższone (w górnych granicach normy) promieniowanie. To jak by kogoś interesowały takie "niematerialne" fakty :))). A jeżeli chodzi o termin to wszyscy odpytywani stwierdzili, ze chcą oddawać jeszcze przed Świętami. Po czym dodawali: ale wie Pani jak to jest na budowie. No więc nie wiem nadal nic konkretnego o terminie - a święta tuż, tuż. A z tą ulgą to też już nie wiem. Pozdrawiam Kinga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Analyzer Do Kingi IP: *.pkobp.pl 17.12.03, 11:20 Szanwona sąsiadko, czy możesz bardziej wyjaśńić o co chodzi z tym promieniowaniem? Z góry dzięki Analyzer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: Do Kingi IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 17.12.03, 13:29 No chodzi o promieniowanie radioaktywne. Może być ono różne w zależności od miejsca. W Warszawie norma to chyba 0,11 (to znaczy nie pamiętam dokładnie czy to tyle zer, ale 11 na pewno) natomiast na naszym osiedlu jest 0,15 a w mieszkaniu 0,18. To górna granica normy. Podobno po awarii w Czarnobylu rozdawali liczniki i jak skakało właśnie do 0,18 to już kazali zawiadamiać. Natomiast to podobno świadczy o użytych materiałach, które są produkowane z odpadów. No ale jeszcze nie miałam okazji poczytać czy jest się naprawdę czym przejmować. Pozdrawiam Kinga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Analyzer Re: Do Kingi IP: *.pkobp.pl 17.12.03, 13:52 Dzięki za wyjaśńienie. Nie ma co się martwić tym faktem. Wszędzie jest promieniowanie, bo przecież żyjemy w świecie telefoni komórkowej i innch gadżetów radiowych. Dziwie się, że mieszkaniach jest aż tak dużo. Chciałem postawić tam sieć radiową, ale chyba nie będę narażał mieszkańców na dodatkowe promieniowanie. Jak się dowiesz czegoś więcej na temat aktywności naszych mieszkań, to chętnie poczytam na ten temat. Pozdrawiam Analyzer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piohal Do Analyzera IP: *.crowley.pl 17.12.03, 14:36 No właśnie, trzeba coś będzie wymyśleć z dostępem do internetu na naszych Sadach. Co byś proponował? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Analyzer Re: Do Analyzera IP: *.pkobp.pl 17.12.03, 15:31 Proponuję jakiś LAN z wyjściem na świat. Albo radiowy, albo kablowy. Nie wiadomo, czy jakaś kablówka z Internetm wejdzie, czy coś innego. Chcę załatwić stały adres IP i świadczyć usługi Internetowe i nietylko. Serwer wprawdzie mam, to tylko net trzeba sklecić i prawie gotowe. Może ktoś ma inny pomysł? Analyzer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piohal Re: Do Analyzera IP: *.energis.pl 21.12.03, 15:18 Jako ze jesteś najbardziej zorientowany w sprawach Sadów proszę o poradę. Mam pewien ból. Otóż zamówilem sobie postawienie dodatkowej scianki w mieszkaniu. Stawiać będą robotnicy z budowy ale prywatnie. (poza J.W) Napisałem oświadczenie że zgadzam się na przeróbkę. Przeróbka polega na tym ze moje mieszkanie wczesniej bylo przerobione przez kogos, a teraz chcę wrócić do standardu. Za wszystko place ja. Czy może to spowodować jakieś problemy przy odbiorze? Sprawa jest uzgodniona z kierownikiem robót. Co o tym sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Analyzer Nie martw się Piohalu IP: *.pkobp.pl 22.12.03, 08:49 Witaj Jeśli chodzi o te twoje przeróbki, to nie wpływa to na odbiór mieszkania. Ponieważ przywracasz jakby stan, jaki oferuje JWC, a przy tym zachowujesz ich standrad. Musisz uważać tylko na to, aby ścianka była mniej więcej zgododna z pierwotnym planem mieszkania. Pozdrawiam Analyzer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piohal Re: Nie martw się Piohalu IP: *.crowley.pl 22.12.03, 10:45 Thx za słowo otuchy. Zastanawia mnie jeszcze ta norma wg której będzie liczona powierzchnia. U mnie jest PN-70/B-02365. Podobno jest niekorzystna. Masz jakieś inf. na ten temat? Pewnie trzeba będzie dopłacać. :( A wogóle co z tym 13 grudnia na budynkach RIV i RIII? Kiedy będą tam odbiory? Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Analyzer Re: Nie martw się Piohalu IP: *.pkobp.pl 22.12.03, 11:10 Jeśli chodzi o normę, to nie jest niekorzystna. Mnie się zmniejszył metraż o ok. 1 m2. Nie musiałem więc dopłacać, a zaoszczędziłem 3000zł. Jeśli chodzi o odbiór R III oraz R IV, to będą oddawane w lutym 2004r. Wtedy będą zaczynalu oddawać mieszkania. To jest ich kolejny plan, a jak wyjedzie w rzeczywisteości, to czas pokaże. Jak z twoim blokiem, na kiedy odbiór? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piohal Re: Nie martw się Piohalu IP: *.crowley.pl 22.12.03, 11:21 To ja już nic nie czaję. To miałeś już ten obmiar mieszkania końcowy? A co do terminu oddania to też nie czaję. Kierownik robót stwierdził że nasz blok odda do firmy w 2 poł stycznia (R1a).Wogóle jak taki odbiór wygląda? Bo najpierw to odbiera firma a potem dopiero my? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Look Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: 213.25.91.* 10.12.03, 13:39 Witam, A czy ktos wie cos na temat losow RIB? Tak na budowie wyglada, ze jest ostatni (ciekawe czemu). Jak myslicie, kiedy oddadza? Look Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.12.03, 23:11 Rozmawiałem z Panią kierownik:jeśli dopisze pogoda to RIBzostanie skończony w lutym,jeśli("co przecież się u nas nie zdaża"),pogoda nie dopisze to jak będzie cieplej,i uda się zrobić elewacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Look Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: 213.25.91.* 15.12.03, 17:34 Mnie odpowiedzial ostatnio inny kierownik, ze nie musza konczyc bloku, abym przejal mieszkanie i moze to nastapic w lutym nawet jesli nie skoncza elewacji. Z tego co wiem ogrzewanie juz zakladaja i w srodku beda robic caly czas. Tylko czy mozna odebrac bez elewacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piohal Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.energis.pl 15.12.03, 23:06 No więc mi to samo powiedzieli. (pan Leszek Kęcki, kierownik na R1a). Też mówi ze elewacja nie jest wymagana, tylko ocieplenie, i ogrzewanie juz podobno od pon. idzie. Właśnie wylewają posadzki na korytarzu. Drzwi wstawili. I świecą się niektóre świetlowki. Jutro jadę jeszcze raz i zobacze jak pracują w dzien powszedni.Coś sie dowiem to dam znac. A wogole to termin oddania mieszkania powiedzial mi ok 15 stycznia na R1a. (dziwne) Tak szybko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hans Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.bp.com.pl 17.12.03, 10:18 Dzwoniłem do JW i pytałem o termin oddania R IVc. Pani powiedziała, że wczoraj był u nich kierownik budowy (też pani) i ustalili termin oddawania na luty, marzec (liczyłem na grudzień. A to łobuzy. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piohal Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.03, 00:09 Czy ktoś będzie potrzebował na Sadach miejsca parkingowego? Chętnie wynajmę. Kontakt piohal@go2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nishka Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.aps.edu.pl 22.12.03, 12:18 Bezpieczny termin wg pani prezes to 30 kwietnia (dla rIa). Co wy na to? Życzę optymizmu na nowy roku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piohal Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.crowley.pl 22.12.03, 12:40 To ja już nic nie rozumiem. Jednak te rozbieżności wynikają myślę z tego, że p. Prezes mówi o terminie oddania całego budynku co nie jest równoznaczne z oddaniem mieszkań. Mieszkania myslę będą oddane wcześniej. A tak swoją drogą to będziesz mieszkać w R1a? Który lokal? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Look Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: 213.25.91.* 05.01.04, 16:36 Z tego, co pisza w umowie jesli nie oddadza do 30 marca beda placic kare. Czy ktos sie orientowal ile to moze wyniesc? A moze ktos wie jakie sa koszty samego odbiotu mieszkania - ile trzeba miec jeszcze przy sobie pomijajac oczywiscie ostatnia rate za mieszkanie (a wiec samo przejecie, podpisanie aktu, itp.) Look Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikielka Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.04, 09:31 Przy odbiorze mieszkania następuje rozliczenie końcowe z firmą. Należy wtedy wpłacić 3-krotność miesięcznego czynszu ( kaucja , którą zwrócą Ci po roku czasu, w momencie gdy JWC przestanie zajmować się administracją naszego osiedla). Następnie odbierasz klucze i mieszkasz. A tak na marginesie: czy ktoś z was już jest w trakcie odbierania mieszkania? nikielka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs Terminy IP: 212.160.141.* 07.01.04, 14:28 Bylem wponiedzialek w jwc na radzyminskiej.podobno klucze do czterech mieszkan w R4 juz (chyba nie najlepsze okreslenie) trafily w rece wlascicieli. R3 ma byc oddawany nie wczesniej niz na przelomie lutego i marca. jak twierdzi pani od aranzacji wnetrz jeszcze nie rozpoczeto prac wykonczeniowych mieszkan - dopiero w tym tygodniu maja zlozyc zamowienia na plytki i terakote. CO do innych oplat - w banku,gdzie biore kredyt wyliczono. ze na wszelkie prowizje, ubezopieczenia kredytu,notariusza, s?d. podatek etc potrzebuje ok 10 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Look Re: Terminy IP: 213.25.91.* 07.01.04, 16:50 Dzisiaj dzwonilem na Radzyminska - moje mieszkanie (RIB) bedzie do odbioru najpozniej pod koniec marca. Look Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikielelk Re: Terminy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.04, 10:48 Podczas mojej wczorajszej rozmowy z Panią z Działu Zarządzania Nieruchomościami dowiedziałam się, że na dzień 31.01.2004 roku jest planowane zakończenie całej budowy Sadów Rembertowskich. Następnie pierwsze mieszkania mają być oddawane miesiąc później, czyli na początku marca 2004 roku. Przyznam się, że tak średnio mnie to ucieszyło. Mam wrażenie , że te JWC jest cholernie cwane, gdyż w aneksie do umowy, któy podpisałam jest wyraxnie napisane, ze maja obowiązek przekazać mi klucze do mieszkania najpóźniej do 31.01.2004 roku. Gdybym wiedziała o tak dużym opóźnieniu, to wcale nie jestem pewna, czy nadal kupowałabym mieszkanie w JWC..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 88 Re: Terminy IP: 213.77.87.* 08.01.04, 15:06 a ja odbieram (do adaptacji)w przyszłym tygodniu :) Trzeba ich cisnąć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikielek Re: Terminy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.04, 16:00 No ja mam mieszkanie do wykończenia "pod klucz" i niestety, jestem uzależniona od kaprysów JWC.... nikielek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dębowy Park Re: Terminy IP: *.axelspringer.com.pl 08.01.04, 16:06 Widzę, że mamy podobne terminy oddania mieszkań. My z DP już się nie możemy doczekać :-( Odpowiedz Link Zgłoś
maro1972 Re: Terminy 08.01.04, 19:06 Chyba też się przyznam że w przyszłym tyg. odbieram klucze (do adaptacji). Jest już prawie wszystko, tylko woda będzie dopiero pod koniec stycznia. Dowiedziałem się pewnej ciekawostki, otóż znalazł się na RIII jakiś twardziel (walka z JWC), bo wstawił meble jeszcze w grudniu - żeby skożystać z ulgi. Jak dla mnie, to niech szykuje miejsce na medal za upór. Pozdrawiam. Marek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Terminy IP: *.stoen.pl 09.01.04, 08:17 o co chodzi z tymi kluczami do adaptacji i z którego budynku jesteście? Odpowiedz Link Zgłoś
maro1972 Re: Terminy 09.01.04, 20:06 Mieszkania do adaptacji to takie które wykańcza się samemu na własny koszt. Klucze nie oznaczają jeszcze zamieszkania, dają tylko możliwość wykańczania mieszkania. Ja mam chatkę w RIII. Pozdrawiam. Marek. PS. Może ktoś wie czy po otrzymaniu kluczy można już podjąć starania o meldunek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piohal Ważne!! Do maro1972 i innych IP: *.crowley.pl 12.01.04, 13:39 Możesz mi powiedzieć jak wygląda załatwianie spraw związanych z przyjęciem mieszkania do adaptacji? 1. Co z odbiorem przez inspektora ? 2. Co z końcowym obmiarem? Kiedy to się odbywa ? (Dopłaciliście coś?) 3. Czy adaptacja mieszkania to znaczy podpisanie protokołu zdawczo-dbiorczego? 4. Pytaliście się o puszczenie mediów? A wogóle to z rozmów z kierownikiem wynika że moze on sprawę pzyśpieszyć... Ale wyczułem jakby za jakąś drobną łapówkę.Wiesz cos na ten temat? Pozdro Piohal Odpowiedz Link Zgłoś
maro1972 Re: Ważne!! Do maro1972 i innych 12.01.04, 23:40 1. Trzeba zarezerwować 1 dzień na sprawy w biurze JWC : -naliczenie waloryzaccji -wpłata całej wartości mieszkania -odkurzyć wszystkie potwierdzenia przelewów (ja mam wszystkie od 2001r) -w BOK JWC resztę załatwią pracownice ( biegając po pokojach ) 2.Dogadać się z dyrekcją budowy i majstrami z Twojego bloku o wcześniejszym odebraniu kluczy.( podstawą jest dokument rozliczenia z biura JWC patrz wyżej) 3.Życzę powodzenia to naprawdę trudne pozdrawiamy Marek i Kasia z R III :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piohal Re: Ważne!! Do maro1972 i innych IP: *.crowley.pl 13.01.04, 08:10 Thz za info. Widzę że byliści upaci i jestescie wiernymi klientami JWC. A takich jst niewielu:) Interesuje mnie jeszcze odbiór mieszkania przez inpsketora, końcowy obmiar mieszkania i protokół. Macie to już za sobą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wimarc Re: Ważne!! Do maro1972 i innych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.04, 16:10 Po pierwsze ludzie czemu nie piszecie na stronie osiedla? Tutajpanuje straszny chaos!!! Po drugie jak wy odbieracie te mieszkania do adaptacji? Jesteście po oficjalnym odbiorze? Jak można odebrać mieszkanie bez mediów, a co z prądem? Co do tego twardziela co wprowadził się w grudniu jeśli to prawda (szczerze wątpie) to jakiś dureń (chyba że nie ma gdzie mieszkać). Bo samo wprowadzenie się do mieszkania nic nie daje. Aby skorzystać z ulgi nie trzeba było rozpoczynać jej w roku 2003 ale można w obecnym. I żeby z niej skorzystać trzeba miec tytuł własności chyba ze ktos będzie kupował na inne mieszkanie. Ostatnio ministerstwo finasów wydało opinie że tytuł własności stanowi umowa przedwstępna, ale podobno nie wszystkie urzędy skardowe się z tym zgadzają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Terminy IP: *.heros.wew / 62.233.201.* 14.01.04, 16:04 Musisz mieć tytuł prawny do lokalu, w tym przypadku jest to równoznaczne z podpisaniem aktu notarialnego i nabyciem prawa własności. Zgodnie z informacjami z "pewnego żródła" zakończenie całej inwestycji planowane jest na lipiec 2004. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs http://republika.pl/osr IP: 212.160.141.* 15.01.04, 13:37 Zamiast pisac w tym chaosie porozumiewajmy sie na stronie osiedla Dla tych ktorzy nie znaja adresu republika.pl/osr republika.pl/osr republika.pl/osr A co do terminow - im wiecej dobrze poinformowanych zrodel tym mniej wiadomo. Podobnie z ulga remontowa i innymi podatkami. zyjemy w takim kraju ze nic nie wiadomo na pewno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miguel Re: http://republika.pl/osr IP: *.waw.pl 17.01.04, 13:50 Tylko dlaczego strona w "republice" działa tak wolno. A formu to juz w ogóle. Teraz wchodziłem to wyskoczyły błędy. A tam tak przyjemnie. miguel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Analyzer Re: http://republika.pl/osr IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.01.04, 16:16 Przykro mi bardzo, ale nie odpowiadam za strony umieszczone na republice. Wolno działa, ponieważ jest serwer bardzo obciążony. Ja tego nie zmienię. Można zmienić serwer, ale to na darmowy jest bez sensowny, ponieważ znowu będzie zawalony. Jak kiedyś postawię sam własny serwer, to będzie działać OK. Na razie mnie na to nie stać. Pozdrawiam Analyzer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piohal Do Analyzera IP: *.crowley.pl 21.01.04, 09:25 Hej. Może warto by sie zastanowić nad ofertą firmy www.bajt.pl odnośnie internetu? Co o tym sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Analyzer Re: Do Analyzera IP: *.pkobp.pl 21.01.04, 16:10 Niestety, ale oni tam się tylko ogłosili. Nie zrobili pomarów i nie dali mi odpwiedzi, czy będzie tam internet, czy nie. Oni zestawiają łącze radiowe, ale po uprzednim zbadaniu terenu. Jeszcze nie zrobili tego. Pani z działu technicznego tej firmy, powiedziała, że raczej nie będzie tam internetu z przyczyn technicznych. Ja mam już operatora, który tam wejdzie na nasze osiedle, ale muszę poczekać, aż się tam wprowdzę. Wtedy tylko formalności i 1Mb/s będzie. Pozdrawiam Analyzer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piohal Re: Do Analyzera IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.04, 18:40 Aaaaa, chyba że tak. To ja jestem pierwszy chętny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piohal blok R1a IP: *.crowley.pl 21.01.04, 09:33 Na R1a w klatce a położone są płytki na 4 piętrze. Teraz zaczynają układać 3 piętro. Wygląda to całkiem całkiem. Są jnak poblemy ze schnięciem ścian. Niższe piętra są jeszcze nie wilgotne. Ale moim zdaniem w marcu będziemy wykańczać mieszkanka i siebie :). Mieszkańcy R1a odezwijcie się !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: blok R1a IP: *.cntk.pl / *.cntk.pl 22.01.04, 14:16 Witam. Dzięki za nowe informacje na temat naszego bloku cieszę się, że coś tam się dzieje. Czy można już wchodzić do naszego bloku i do mieszkań - bo ostatnio jak wylewali szlichtę na klatkach to nie wpuszczali. Muszę zmierzyć kuchnię ale jeśli mam tam jechać i nie wejdę do bloku to się jeszcze wstrzymam. Na którym piętrze masz mieszkanie bo ja na 3 a mieszkania 406b. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Analyzer Internet na OSR IP: *.pkobp.pl 23.01.04, 09:51 Witam wszystkich. Rozglądałem się już za łączem internetowym na naszym osiedlu. Firma BAIT nie jest w stanie podłączyć nas do Internetu, dlaczego nie wiem do końca, bo nie potrafią dobrze to wyjaśnić. Mówią, że być może radiolinia, ale do końca są pewni. Ja znalazłem ISP, ale będę dokładniej znał szczegóły jak tylko odbiorę mieszkanie. Na początek 1 Mbps. Chciałbym zrobić rozeznanie na ilość chętnych do podłączenia do Internetu. Bardzo proszę chętnych o zgłaszanie się do mnie. Można zgłaszać na e-mail net-serwis@wp.pl lub wpisywać się na tym forum. Pozdrawiam Analyzer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ned2k Re: Internet na OSR IP: *.zurich.pl 23.01.04, 10:28 liczba_chetnych ++; Pozdrawiam Piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikielek Re: Internet na OSR IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.04, 11:27 Jestem następną osobą chętną na załozenie internetu Moje mieszkkanie jest w bloku RIIIC pozdr nikielek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piohal Re: Internet na OSR IP: *.energis.pl 24.01.04, 11:19 Ja też jestem chętny.Blok R1a. Odpowiedz Link Zgłoś
adalo Re: Internet na OSR 25.01.04, 18:48 i ja. "r 3 b" ps. w czwartek odbieram mieszkanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piohal Do tych co już odbierają mieszkanie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.04, 20:12 Wielka prośba do tych co już odbierają mieszkania: Podzielcie się swoimi doświadcaeniami w tym względzie, co należy załatwić, jak najlepiej to zrobić, na co uważać. Proponuję wypowiadać się na forum osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nuśka Re: Do tych co już odbierają mieszkanie IP: *.axelspringer.com.pl 26.01.04, 08:55 Witam serdecznie Niedługo zamieszkam na osiedlu JWC Dębowy Park na Tarchominie. Proszę Was o podanie strony internetowej osiedla OSR. Nasza strona to www.debowy-park.prv.pl Pozdrawiam Nuśka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piohal Re: Do tych co już odbierają mieszkanie IP: *.crowley.pl 26.01.04, 09:32 Strona osiedla. www.republika.pl/osr/index.htm Odpowiedz Link Zgłoś
maro1972 Re: Do tych co już odbierają mieszkanie 06.02.04, 22:35 Gość portalu: Piohal napisał(a): > Strona osiedla. www.republika.pl/osr/index.htm Czy są jakieś problemy ze wspomnianą stroną ? Nie mogę tego otworzyć do końca !!! Marek. Odpowiedz Link Zgłoś
krokusek Re: Internet na OSR 09.02.04, 19:12 ja tez chce. blok r2b :) pozdrawiam krokusek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piohal DO WSZYSTKICH MISZKAŃCÓW SADÓW !!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.04, 19:45 W związku z sygnałami od JW że planują z nami spotkanie, proponuję nadesłać swoje maile na moją skrzynkę. Na obecną chwilę mam w bazie 49 maili mieszkańców. Chcemy zorganizować spotkanie we własnym gronie aby przygotować wspólne pisma do JW w palących sprawach. Od nas zależy jak będzie wyglądalo nasze osiedle. Ale do tego trzeba włożyć trochę wysiłku. Maile niech wysyłają osoby, które nie mailowały na forum osiedla www.republika.pl/osr/index.htm lub które nie podały tam adresu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krokusek Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.04, 21:42 czy jest tu ktos z R2B? przeczytalam wiekszosc wypowiedzi ale nie znalazlam :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Do piohala IP: *.stoen.pl 11.02.04, 13:58 Niestety nie mogę nic napisać (z przyczyn technicznych) na forum naszej strony więc piszę tutaj. A może wzorem dębowego parku mógłbyś umieścić wszystkich mieszkańców SR którzy podali ci swoje namiary na jednej wspólnej liście w oddzielnym wątku (mam na myśli imię i numer lokalu), wtedy łatwiej będzie nam wszystkim zlokalizować sąsiadów i komunikować się na forum, a nowe osoby mogłyby się dopisywać. Oczywiście chodzi mi o umieszczenie listy na forum naszej strony a nie tutaj. Marcin (RIa/308b) Odpowiedz Link Zgłoś
maro1972 Re: Do piohala 18.02.04, 15:50 Czy są jakieś przyczyny techniczne, przez które nie można wejść na forum Sadów ? Marek. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_talon Re: Do piohala 18.02.04, 19:21 Np. taka, że przyciski są zrobione we flash`u i kiedy się klepie na nie swoim koputerze na którym nie ma tej wtyczki to nie można przejść do forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piohal Re: Do piohala IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.04, 22:42 Są tak jak mówi pantalon. I zapraszam na spotkanie 19. lutego o 18 w holu Biblioteki Uniw. Warszawskiego. Możesz podać swoj mail? Odpowiedz Link Zgłoś
maro1972 Re: Do piohala 19.02.04, 00:04 Czemu będzie poświęcone to spotkanie ? maro1972@gazea.pl Marek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Do piohala IP: *.polkomtel.com.pl 09.03.04, 18:06 Bardzo proszę o dopisanie mojego maila do listy, chętnie będę brała udział w dyskusji i decyzjach odnośnie Sadów Rembertowskich. mój mail: asienka1@poczta.onet.pl będę mieszkać RIA(506A) Pozdrowionka, Asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piohal Re: Do piohala IP: 62.29.137.* 10.03.04, 08:33 Z radością dopisuję!!!. Ja też jestem z R1a/404a. Jesteś 2 mieszkańcem z nnaszej klatki który się ujawnił. Byłas na spotkaniu w piątek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Do piohala IP: *.polkomtel.com.pl 10.03.04, 14:06 Cześć, byłam ale musiałam uciekać wcześniej. Wyszłam około 19:30. O której się skończyło spotkanie i czy zostały ustalone bądź podniesione jeszcze jakieś ważne kwestie? Pozdrawiam, Asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: Do piohala IP: 212.160.106.* 19.03.04, 09:48 Cześć Piohal, mozesz się do mnie odezwać? a.nickl@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
dolmant Re: Do piohala 11.03.04, 15:33 Witam W koncu udalo mi sie dotrzec do przyszlych sasiadow!!! Serdecznie pozdrawiam!!! Nazywam sie Marcin i bede mieszkal w RIV/205. Prosze takze o dopisanie mojega maila: dolmant@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JWC Zaproszenie na spotkanie z kierownictwem JW IP: *.crowley.pl 26.02.04, 15:14 Zarząd JW Construction Holding SA wysyła obecnie do przyszłych mieszkańców budynków R1A i B zaproszenie na spotkanie w siedzibie firmy w dniu 5 marca br. o godz. 18-tej. Pragnę wykorzystać do zaproszenia wszystkich zainteresowanych również niniejsze forum dyskusyjne w przypadku gdyby poczta zawiodła. Naturalnie klienci z innych budynków Osiedla Sady Rembertowskie otrzymają także zaproszenia na spotkania z kierownictwem firmy: R2A i B - 10 marca br, R3 i 4 12 marca br zawsze o godz. 18-tej. Marek Skrzypczyński dyrektor pełnomocny JW Construction Holding SA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibiribi Re: Zaproszenie na spotkanie z kierownictwem JW IP: *.plj.com.pl 26.02.04, 16:28 !! Jestem w szoku, Panie Dyrektorze Marku, a czy moglby Pan cos rowniez na forum dotyczacym Ostrobramskiej szepnac ? panuja tam rozne nastroje, a fakt ze Panstwo i tu zagladaja cieszy. W imieniu mieszkancow Ostrobramskiej bardzo prosze o pare słow i do nas, CZEKAMY ! Odpowiedz Link Zgłoś
maro1972 Re: Zaproszenie na spotkanie z kierownictwem JW 09.03.04, 12:24 Gość portalu: bibiribi napisał(a): > !! Jestem w szoku, Panie Dyrektorze Marku, a czy moglby Pan cos rowniez na > forum dotyczacym Ostrobramskiej szepnac ? panuja tam rozne nastroje, a fakt ze > Panstwo i tu zagladaja cieszy. W imieniu mieszkancow Ostrobramskiej bardzo > prosze o pare słow i do nas, CZEKAMY ! Część z nas jest już po spotkaniu, może sa jakieś konkrety ? A propos: proszę o podanie aktualnego adresu na forum sadów. Dzięki. Pozdrawiam. Marek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wimarc Przedw wszystkim do tych co niechcą basenu!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.04, 12:35 Piszę tutaj bo to forum na stronie osiedla chyba pada, ja przynajmniej nie moge wejść. Witam wszystkich przeciwników basenu! Spotkałem się wczoraj osobiście z administratorem Osiedla Jerozolimskie na Ursusie. Mają oni identyczny basen jaki ma powstać u nas. Obecnie nie jest on użytkowany z powodów proceduralnych - powstaje stowarzyszenie, które ma zarządzać tym basenem, poza tym są jeszcze inne sprawy prawne (nie będę pisał bo dużo tego by było). Basen jest utrzymywany w stanie „hibernacji” (nie można go całkiem wyłączyć ponieważ potem trzeba by go uruchamiać na nowo, nowe odbiory wszystkich służb itp. itd.). Koszt utrzymywania basenu w tym stanie kosztuje ok. 12000 zł miesięcznie. Po uruchomieniu tego basenu do użytkowania koszty szacowane są na ok. 44500 zł miesięcznie, przy założeniu że basen otwarty będzie 14 godz. dziennie. Szacunek ten otrzymałem od administratora (czyli z pierwszej ręki) opiera się on na ofercie doświadczonej firmy która zarządza basenami. Szczegółowe koszty: 12000 – gaz, woda, energia elektryczna 12000 – obsługa instruktorsko – ratownicza (to nie jest sprawdzone ale prawdopodobnie na 15 osób przypadać powinien 1 ratownik) 6000 – obsługa konserwująco – eksploatacyjna 4500 – sprzątanie 5000 – fundusz remontowy (podobno na taki obiekt to i tak niewiele) 2000 – fundusz remontowy (nie przewidziane wydatki np. kontrole sanepidu itp.) Na basen może wejść jednorazowo maksymalnie 24 osoby basen jest rozmiarów 15 x 8 m głębokość od 0,8 do 1,5 m (tak gwoli przypomnienia). Muszę dodać, że nie ma chętnych aby basen wziąć w ajencje. Chętni są ale na obsługę tego basenu dla tegoż stowarzyszenia. Jednym słowem, nikt nie chce podjąć ryzyka całkowitego wynajmu. Basen jest obiektem nie rentownym – nieliczne obiekty (na pewno nie takie małe) przynoszą zyski ale jak wiemy wyjątki potwierdzają regułę. Teraz trochę pokalkuluje: Na naszym osiedlu jest 400 mieszkań, czyli: 44500 : 400 = 111,25 tyle wypada średnio na jeden lokal opłaty miesięcznej na basen (to połowa czynszu letniego – szok!!! mnie nie stać na takie coś bo jak by mnie było stać to na pewno nie kupił bym mieszkania od JWC) Załóżmy że na naszym osiedlu mieszkać będzie 1000 osób (2,5 osoby na mieszkanie – to minimum). 1000 : 24 = ok. 42 42 : 14= 3 to oznacza że średnio będziemy mogli chodzić na basen co 3 dni na jedną godzinę co daje w miesiącu 10 godzin basenu czyli godzina wychodzi za 11,25 zł. Pominąłem tutaj istotny fakt że większość ludzi od rana do 16 pracuje. I te obliczenia dadzą dużo gorszy wynik. Nie mówiąc o kłótniach kto i kiedy ma chodzić. Byłem wczoraj na spotkaniu JWC z mieszkańcami RII a i b. I pozbyłem się złudzeń. Nie dogadamy się w kwestii basenu. Są po prostu zapaleńcy (czytaj fanatycy powstania basenu), którym nic nie przemawia do rozumu. Straszyli nawet, że jak nie powstanie basen to pozwą do sądu JWC. Wkurza mnie, że przez paru zapaleńców nie będziemy mieli żadnego obiektu, tylko basen który wcześniej czy później padnie. Ja mam taką propozycje, aby każdy kto jest przeciwny budowie tego basenu wysłał bądź złożył osobiście pismo do JWC, że rezygnuje z basenu i chce coś w zamian (chyba tylko kasę bo nie dogadamy się – znacie przysłowie o dwóch Polakach). Druga bardziej sensowna propozycja: Ja nie mam w umowie przedwstępnej żadnej wzmianki o basenie i JWC nie ma prawa mi go wciskać w akcie notarialnym i niech mówią sobie co chcą. Dlatego proponuję aby wynająć adwokata (jak będzie nas dużo to wyjdzie niewiele do zapłacenia, a może jest wśród nas ktoś taki) i niech ten idzie gadać z prawnikami JWC. Jak pójdzie taki adwokat z naszym pełnomocnictwem to JWC zobaczy że nie żartujemy i trzeba nas traktować poważnie. Żeby was nie wystraszyć to nie myślę tutaj o żadnym procesowaniu się przynajmniej na razie. Tak nawiasem mówiąc to ja myślę, że JWC ma dylemat jak z tego wybrnąć bo z jednej strony obiecało ludziom basen a z drugiej strony część ludzi o go nie chce. Niech ewentualnie ci co chcą basen niech go mają a ci co nie to nie. Tak było na Dąbrówce Wiślanej. Ja osobiście jestem gotów zrzec się tego basenu całkowicie. Bo i tak nic z niego nie będę miał, oprócz późniejszych kłopotów, kłótni jak kto i kiedy ma z niego korzystać. Ale nie zapomnę tym przez których stracimy jakiś fajny obiekt, który mógłby powstać zamiast basenu. Dlatego zbierzmy się w parę osób weźmy tego adwokacinę i działajmy. Kto jest na to chętny to proszę kontaktować się ze mną na maila wimarc@o2.pl. Jestem oczywiście otwarty na inne może lepsze pomysły. Podaje ceny basenu, na pobliskim AON: Jednorazowe wejście: 30 minut – dorośli 8 zł, dzieci 6 zł Karnet miesięczny: jeden raz ( 30 minut) w tygodniu 31,50, dwa razy w tygodniu 58 zł, trzy razy w tygodniu 84 zł Karnet kwartalny: dwa razy (30 minut) w tygodniu 148 zł, trzy razy w tygodniu 220 zł Istniej możliwość wykupienia karnetów nie na 30 minut a na godzinę, wtedy cena maleje proporcjonalnie. Basen pełno wymiarowy długość 25 m. Pozdrawiam Marcin Wiatrzyk RIb Basenowi mówię zdecydowane nie!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś