Dodaj do ulubionych

SADY REMBERTOWSKIE - JWC

06.05.03, 15:42
Witam Wszystkich,

Mam pytanko czy podobnie jak ja dostał ktoś zawiadomienie o osiągniętym
stanie surowym zamkniętym.

Pozdrawiam,

tarper

Ps. Moje mieszkanko będzie w budynku RIV.
Obserwuj wątek
    • Gość: Analyzer Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.pkobp.pl 06.05.03, 15:48
      tarper napisał:

> Witam Wszystkich,
      >
      > Mam pytanko czy podobnie jak ja dostał ktoś zawiadomienie o osiągniętym
      > stanie surowym zamkniętym.
      >
      > Pozdrawiam,
      >
      > tarper
      >
      > Ps. Moje mieszkanko będzie w budynku RIV.

Witam

Ja nie dostałem jeszcze czegoś takiego.
      P.S.
      Przeczytaj sobie forum PROGRAM 30% PADŁ. Ciekawe jakie będzie twoje zdanie na
      ten temat.

Pozdro
      Analyzer
      • tarper Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC 06.05.03, 15:59
        Witam,

O system się nie martwię ponieważ moje mieszkanie jest komercyjne, ale
        współczuję osobom które podpisały umowy na mieszkanie w systemie 30%.

Pozdrawiam,

Tarper
        • Gość: Analyzer Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.pkobp.pl 06.05.03, 16:05
          tarper napisał:

> Witam,
          >
          > O system się nie martwię ponieważ moje mieszkanie jest komercyjne, ale
          > współczuję osobom które podpisały umowy na mieszkanie w systemie 30%.
          >
          >
          > Pozdrawiam,
          >
          > Tarper

Dlaczego współczujesz? Czyżbyś coś wiedział na temat tego programu na SR?

Pozdro
          Analyzer
          • tarper Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC 06.05.03, 16:06
            Odnośnie Sadów nic nie wiem, ale z tego co czytałem na forum (również Twoje
            wypowiedzi) to na innych osiedlach jest ten problem.

Pozdrawiam,

Tarper
            • Gość: Analyzer Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.pkobp.pl 06.05.03, 16:12
              tarper napisał:

> Odnośnie Sadów nic nie wiem, ale z tego co czytałem na forum (również Twoje
              > wypowiedzi) to na innych osiedlach jest ten problem.
              >
              > Pozdrawiam,
              >
              > Tarper

Konkretnie na DW. SR jak na razie w spokoju zostawili.
              Analyzer
    • Gość: klamot Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.media 06.05.03, 16:15
      tarper napisał:

> Witam Wszystkich,
      >
      > Mam pytanko czy podobnie jak ja dostał ktoś zawiadomienie o osiągniętym
      > stanie surowym zamkniętym.
      >
      > Pozdrawiam,
      >
      > tarper
      >
      > Ps. Moje mieszkanko będzie w budynku RIV.

Witaj

Ja jeszcze takiego pisemka nie otrzymałem, lecz wedle tego co mówi handlowiec
      powinienem takowe dostać jeszcze przed 15 maja. Moje jest w RIIB.
    • Gość: Analyzer Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.pkobp.pl 07.05.03, 11:51
      Witam

Czy kupiliście mieszkania na SR w komercji? Jeśli tak, to jestem ciekawy po ile
      za metr wam policzyli?

Analyzer
      • Gość: klamot Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.media 07.05.03, 13:26
        Gość portalu: Analyzer napisał(a):

> Witam
        >
        > Czy kupiliście mieszkania na SR w komercji? Jeśli tak, to jestem ciekawy po
        ile
        >
        > za metr wam policzyli?
        >
        >
        > Analyzer
        Witaj

Kupiłem w komercji, policzyli mi po 2800 m2, 12500 garaż i 1400 loggia. Swoją
        drogą ciekaw jestem czy dzwoniłeś do nich w sprawie systemu na SR i czy nadal
        warunki co do SR nie uległy zmianie
        • Gość: Analyzer Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.pkobp.pl 07.05.03, 13:48
          Gość portalu: klamot napisał(a):

> Gość portalu: Analyzer napisał(a):
          >
          > > Witam
          > >
          > > Czy kupiliście mieszkania na SR w komercji? Jeśli tak, to jestem ciekawy p
          > o
          > ile
          > >
          > > za metr wam policzyli?
          > >
          > >
          > > Analyzer
          > Witaj
          >
          > Kupiłem w komercji, policzyli mi po 2800 m2, 12500 garaż i 1400 loggia. Swoją
          > drogą ciekaw jestem czy dzwoniłeś do nich w sprawie systemu na SR i czy nadal
          > warunki co do SR nie uległy zmianie

Tak, nie uległy zmianie warunki co do SR (mam na myśli program 30%/70%).
          Dzwoniłem do centrali JWC w dniu 06-05-2003 i 07-05-2003 i te same informacje
          otrzymałem: "Na dzień dzisiejszy zarząd nie podjął jeszcze decyzji, co do zmian
          umów na Sadach Rembertowskich". Jednak można mieć 95% pewności, że jeśli takie
          zmiany wprowadzili na Dąbrówce Wiślanej, to na SR też wprowadzą - kwestia
          czasu. Jednak Ciebie to nie dotyczy, ponieważ masz mieszkanie w komercji.

P.S.
          Widziałeś ostatnio stan budowy?

Pozdrawiam
          Analyzer
          • Gość: klamot Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.media 07.05.03, 14:14
            Nie było mnie ostatnio w Warszawie więc nie odwiedzałem budowy, ale będę tam w
            ten weekend to napiszę Ci co się zmieniło.

Pozdrawiam
    • Gość: Analyzer Do Tarpera IP: *.pkobp.pl 08.05.03, 13:03
      Czy wiesz w jakim stopniu zaawansowania jest budowa na SR?

Pozdro
      Analyzer
      • tarper Re: Do Tarpera 08.05.03, 13:10
        Witanko,

Z tego co pamiętam to:

RIa - stan surowy zamkniety
        RIb - podobnie
        RIIa - robią chyba ostatnią kondygnację
        RIIb - cały budynek ale chyba bez wszystkich okien
        RIII abc - stan surowy zamknięty
        RIV abc - oficjalnie stan surowy zamknięty ( a nieoficjalnie to nie ma jeszcze
        wszystkich okien i drzwi balkonowych wstawionych).

Pozdrawiam,

tarper

Ps. Co do RIb i RII a to nie dam sobie głowy obciąć ponieważ mogłem delikatnie
        pomylić faktyczny stan tych dwóch bloków (może być na przemian). W sobotę będę
        na budowie to będę mógł zdać bardziej dokładne relacje).
        • Gość: Analyzer Re: Do Tarpera IP: *.pkobp.pl 08.05.03, 13:27
          tarper napisał:

> Witanko,
          >
          > Z tego co pamiętam to:
          >
          > RIa - stan surowy zamkniety
          > RIb - podobnie
          > RIIa - robią chyba ostatnią kondygnację
          > RIIb - cały budynek ale chyba bez wszystkich okien
          > RIII abc - stan surowy zamknięty
          > RIV abc - oficjalnie stan surowy zamknięty ( a nieoficjalnie to nie ma
          jeszcze
          > wszystkich okien i drzwi balkonowych wstawionych).
          >
          > Pozdrawiam,
          >
          > tarper
          >
          > Ps. Co do RIb i RII a to nie dam sobie głowy obciąć ponieważ mogłem
          delikatnie
          > pomylić faktyczny stan tych dwóch bloków (może być na przemian). W sobotę
          będę
          > na budowie to będę mógł zdać bardziej dokładne relacje).

To podziel się wrażeniami z sobotniej wizyty.
        • Gość: klamot Re: Do Tarpera IP: *.media 08.05.03, 13:30
          tarper napisał:

> Witanko,
          >
          > Z tego co pamiętam to:
          >
          > RIa - stan surowy zamkniety
          > RIb - podobnie
          > RIIa - robią chyba ostatnią kondygnację
          > RIIb - cały budynek ale chyba bez wszystkich okien
          > RIII abc - stan surowy zamknięty
          > RIV abc - oficjalnie stan surowy zamknięty ( a nieoficjalnie to nie ma
          jeszcze
          > wszystkich okien i drzwi balkonowych wstawionych).
          >
          > Pozdrawiam,
          >
          > tarper
          >
          > Ps. Co do RIb i RII a to nie dam sobie głowy obciąć ponieważ mogłem
          delikatnie
          > pomylić faktyczny stan tych dwóch bloków (może być na przemian). W sobotę
          będę
          > na budowie to będę mógł zdać bardziej dokładne relacje).

Witam
          Uściślę nieco po wczorajszej przelotnej wizycie:
          RIA - stan surowy zamknięty wczoraj położona już połowa dachu
          RIB - stan surowy gotowa konstrukcja dachu, całkowity brak okien
          RIIA - kończą czwartą kondygnację
          RIIB - stan surowy zamknięty są wszystkie okna i konstrukcja dachu
          RIIIABC - stan surowy zamknięty zaczęli kłaść dach (zielony)
          RIVABC - dokładnie tak jak napisał Tarper

Pozdrowionka
          • Gość: adix Re: Do Tarpera IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.03, 15:24
            Program padnie na 95%!!! Po prostu banki nie chciały skredytować JWC inwestycji
            bo Sejm pracuje nad ustawą zakazującą eksmisji do nikąd. A to miało być jedno z
            głównych zabezpieczeń dla banku w razie niewypłacalności lokatorów. Ciekawe,
            co w takim razie z dokończeniem budynków w programie, bo jak myślę spora część
            ludzi będzie musiała zrezygnować?
            Mam poważny dylemat, bo okazało się, że mogę kupić mieszkanie za gotówkę - ach
            ta nieoceniona rodzina :), ale czy prace teraz nie staną z braku funduszy. nie
            wydaje mi sie żeby przy dzisiejszym zastoju na rynku udało im się znależć
            chętnych na tyle pustych mieszkań (przecież program to połowa osiedla). Z
            drugiej strony znalezienie na rynku mieszkania trzypokojowego o metrażu dwóch
            pokoi 56 m. graniczy z cudem, a poza tym w Rembertowie mi się po prostu podoba.
            jak wspomniałem, mam dylemat, bo wladowanie kasy w budynek, na którego
            wykonczenie zabraknie pieniędzy mi się nie uśmiecha. Jeżeli ktoś jest w
            podobnej sytuacji, to chętnie podyskutuję. Moja emalia: adix@hoga.pl
            • Gość: Analyzer Adix IP: *.pkobp.pl 08.05.03, 15:35
              Gość portalu: adix napisał(a):

> Program padnie na 95%!!! Po prostu banki nie chciały skredytować JWC
              inwestycji
              >
              > bo Sejm pracuje nad ustawą zakazującą eksmisji do nikąd. A to miało być jedno
              z
              >
              > głównych zabezpieczeń dla banku w razie niewypłacalności lokatorów. Ciekawe,
              > co w takim razie z dokończeniem budynków w programie, bo jak myślę spora
              część
              > ludzi będzie musiała zrezygnować?
              > Mam poważny dylemat, bo okazało się, że mogę kupić mieszkanie za gotówkę -
              ach
              >
              > ta nieoceniona rodzina :), ale czy prace teraz nie staną z braku funduszy.
              nie
              > wydaje mi sie żeby przy dzisiejszym zastoju na rynku udało im się znależć
              > chętnych na tyle pustych mieszkań (przecież program to połowa osiedla). Z
              > drugiej strony znalezienie na rynku mieszkania trzypokojowego o metrażu dwóch
              > pokoi 56 m. graniczy z cudem, a poza tym w Rembertowie mi się po prostu
              podoba.
              >
              > jak wspomniałem, mam dylemat, bo wladowanie kasy w budynek, na którego
              > wykonczenie zabraknie pieniędzy mi się nie uśmiecha. Jeżeli ktoś jest w
              > podobnej sytuacji, to chętnie podyskutuję. Moja emalia: adix@hoga.pl

Witaj Adix

Czy kupiłeś mieszkanie w programie na SR?
              Ewentualnie w jakim budynku?

Mam pewne informacje, co do JWC SR program 30%/70%. Służę pomocą i informacjami.

Analyzer

P.S.
              pisz na adres net-serwis@wp.pl
              • Gość: adix Re: analyzer IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.03, 15:53
                R 3, jasne że w programie, to wynikalo z kontekstu chyba... a co do upadku
                programu na SR to pani prezes powiedziała, że pisma zaczną rozsyłać w polowie
                maja.
    • Gość: Analyzer Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.pkobp.pl 12.05.03, 10:08
      Witam

Czy ktoś w ten weekend był na budowie? Ciekawy jestem w jakim jest stanie?

Pozdrawiam
      Analyzer
      • tarper Do Analyzera 22.05.03, 16:52
        Witanko,

Mam pytanko do kolegi na jakim etapie jest przygotowywanie strony internetowej
        dot. naszego osiedla.

Pozdrawiam,

Tarper
        • Gość: Analyzer Do Tarpera IP: *.pkobp.pl 23.05.03, 07:42
          tarper napisał:

> Witanko,
          >
          > Mam pytanko do kolegi na jakim etapie jest przygotowywanie strony
          internetowej
          > dot. naszego osiedla.
          >
          > Pozdrawiam,
          >
          > Tarper

Witaj

Brakuje mi kilku "pierdół" i może najświeższych zdjęć z budowy. Chociaż nie
          wiem, czy będę w sobotę na budowie. Może masz jeakieś informacje i chcesz się
          tym podzielić, to chętnie przyjmę. Masz jakieś pomysły, to podziel się.

Pozdro
          Analyzer
          • tarper Re: Do Tarpera 23.05.03, 10:48
            Witanko,

Mam kilka zdjec z tym ze mojego bloku R IVc. Niestety zostaly zrobione w zeszly
            weekend, a do tej pory pewnie roboty poszly dalej. Niestety nie bede w ten
            weekend na budowie, ale w przyszly wybieram sie na ogledziny i wowczas moge
            zrobic zdjecia osiedla. Zdjecia niestety jakbys chcial wykorzystac to bedziesz
            musial zeskanowac poniewaz nie posiadam aparatu cyfrowego.

Pozdrawiam,

Tarper

Ps. A tak przy okazji to w jakiej czesci wawy pracujesz. Pytam sie tak dlatego
            ze moze by udalo sie zorganizowac male spotkanko. Ja pracuje przy ul
            Modzelewskiego.
            • Gość: Analyzer Re: Do Tarpera IP: *.pkobp.pl 23.05.03, 11:00
              tarper napisał:

> Witanko,
              >
              > Mam kilka zdjec z tym ze mojego bloku R IVc. Niestety zostaly zrobione w
              zeszly
              >
              > weekend, a do tej pory pewnie roboty poszly dalej. Niestety nie bede w ten
              > weekend na budowie, ale w przyszly wybieram sie na ogledziny i wowczas moge
              > zrobic zdjecia osiedla. Zdjecia niestety jakbys chcial wykorzystac to
              bedziesz
              > musial zeskanowac poniewaz nie posiadam aparatu cyfrowego.
              >
              > Pozdrawiam,
              >
              > Tarper
              >
              > Ps. A tak przy okazji to w jakiej czesci wawy pracujesz. Pytam sie tak
              dlatego
              > ze moze by udalo sie zorganizowac male spotkanko. Ja pracuje przy ul
              > Modzelewskiego.

Ja na Puławskiej 15.
              Chętnie się spotkam. Kiedy i ew. gdzie? Podaj jakis telefon do siebie, ale na
              email, bo po co mają wszyscy wiedzieć. net-serwis@wp.pl Ja tez prześlę swój.

Pozdro
              Analyzer
              • tarper Do Analyzera 23.05.03, 13:41
                Witanko,

Co jest sasiedzie odpisalem Tobie na twoj adres meilowy i nie dajesz znaku
                zycia.

Pozdrawiam,

Tarper
              • Gość: Analyzer Tarper IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.05.03, 23:10
                Witaj

Strona WWW jest już gotowa. Teraz pozostaje tylko znależć serwer, na którym to
                umieszczę. To trochę zajmie.

Pozdro
                Analyzer
    • Gość: klamot Re: STAN SUROWY ZAMKNIĘTY IP: *.media 12.05.03, 14:39
      Witaj

Właśnie dostałem pisemko odnośnie stanu surowego zamkniętego.
      Odnośnie natomiast pytania Analyzera byłem w niedzielę na budowie ale strasznie
      lało więc nawet nie wychodziłem nawet z samochodu, lecz z tego co widziałem to
      na pierwszym budynku jest już prawie cały piękny zielony dach. również na RIII
      położony jest chyba do połowy, poza tym uprzątneli gruz i z miejsca w którym ma
      być chyba basen więc podejrzewam że coś tam będą robić.

Pozdrowionka
      • Gość: kalina Re: STAN SUROWY ZAMKNIĘTY IP: 212.76.37.* 19.05.03, 23:03
        Czy ktos ma nowe informacje dotyczące SR.
        Jaka jest sytuacja. Czy prawdziwy powód zmiany umów jest inny niz podawany
        przez dyrekcję.
        Czy ktos kto zrezygnowal z umowy otrzymal od nich pieniadze w ciagu 3 tygodni.!

Czekam na informacje!
        • Gość: Analyzer Re: STAN SUROWY ZAMKNIĘTY IP: *.pkobp.pl 20.05.03, 13:49
          Gość portalu: kalina napisał(a):

> Czy ktos ma nowe informacje dotyczące SR.
          > Jaka jest sytuacja. Czy prawdziwy powód zmiany umów jest inny niz podawany
          > przez dyrekcję.
          > Czy ktos kto zrezygnowal z umowy otrzymal od nich pieniadze w ciagu 3
          tygodni.!
          >
          > Czekam na informacje!

Witaj
          Jesli chodzi o program na SR, to oczywiscie jak w przypadku DW JWC wycofalo sie
          z niego. Istnieje mozliwosc z ich strony opuszczenia ilus tam % wartosci
          mieszkania i przejsc na system komercyjny, ale zachowujac standard wykonczenia
          i miejsce parkingowe tak jak w umowie w programie. Obnizka jest zalezna od daty
          podpisania umowy. To juz powie prezes na rozmowie. Istnieje tez mozliwosc
          zalatwienia kredytu przez nich. Radze skontaktowac sie z CENTRALA JWC i umowic
          sie na spotkanie z prezes. JWC oddaje kase, jesli ktos nie zgodzi sie na ich
          warunki, to oni zrywaja umowe i oddaja kaske.

Pozdrawiam
          Analyzer

P.S.
          Jestm juz po takiej rozmowie i czekam na ich wiadomosci, czy zaakceptuja moje
          propozycje.
          • Gość: kalina Re: STAN SUROWY ZAMKNIĘTY IP: 212.76.37.* 20.05.03, 22:46
            Witam wszystkich,

Mam pytanie do Analizera:
            Jestem bardzo ciekawa jakie miałes propzycje dla PANI PREZES !!!!!
            Czy oni zaproponowali cokolwiek sensownego ??
            Uważaj teraz ze swoimi propozycjami, żeby się nie okazalo, że to ty jesteś
            stroną wypowiadającą umowę.
            Czy otrzymałeś już jakieś pismo na podstawie, którego złożyłeś te propozycje ?

Pozdrawiam,
            Kalina
            • Gość: Analyzer Do Kaliny IP: *.pkobp.pl 21.05.03, 09:49
              Gość portalu: kalina napisał(a):

> Witam wszystkich,
              >
              > Mam pytanie do Analizera:
              > Jestem bardzo ciekawa jakie miałes propzycje dla PANI PREZES !!!!!
              > Czy oni zaproponowali cokolwiek sensownego ??
              > Uważaj teraz ze swoimi propozycjami, żeby się nie okazalo, że to ty jesteś
              > stroną wypowiadającą umowę.
              > Czy otrzymałeś już jakieś pismo na podstawie, którego złożyłeś te propozycje ?
              >
              > Pozdrawiam,
              > Kalina

Witaj

Otóż jestem w trakcie załatwienia z JWC tego aneksu do umowy. Pani prezes, z
              którą rozmawiałem powiedziała, że obniża mi mieszkanko o jakiś tam %. Mogę
              potem wziąć kredyt i wpłacić JWC wg harmonogramu wpłat.Inaczej mówiła pani
              prezes, a inaczej pan od aneksów, więc stwierdziłem, żeby pan z panią prezes
              ustalił szczegóły harmonogramu wpłat i dał znać. Więc czekam na telefon od
              nich. To wszystko zależy od tego, czy przesuną mi system spłat, czy nie. Jeśli
              nie, to nie dam rady otrzymać tak wysokiego kredytu, aby wpłacić im 90% na
              tzw. "już". Nie podpiszę z nimi umowy tzw. aneksu, więc oni nie wywiążą się z
              tej, która mnie w chwili obecnej obiwiązuje. To oznacza, że zrywają ze mną
              umowę i to z ich winy.
              Pozdrawiam
              Analyzer

P.S.
              Pisma oficjalnego nie dostałem, poprostu trzeba dzwonić i pytać się o co chodzi
              i ewentualnie umówić się na spotkanie.
          • Gość: bab ruth Re: STAN SUROWY ZAMKNIĘTY IP: *.acn.waw.pl 20.05.03, 22:58

> Gość portalu: kalina napisał(a):
            >
            > > Czy ktos ma nowe informacje dotyczące SR.
            > > Jaka jest sytuacja. Czy prawdziwy powód zmiany umów jest inny niz podawany
            >
            > > przez dyrekcję.
            > > Czy ktos kto zrezygnowal z umowy otrzymal od nich pieniadze w ciagu 3
            > tygodni.!
            > >
            > > Czekam na informacje!
            >
            > Witaj
            > Jesli chodzi o program na SR, to oczywiscie jak w przypadku DW JWC wycofalo
            sie
            >
            > z niego. Istnieje mozliwosc z ich strony opuszczenia ilus tam % wartosci
            > mieszkania i przejsc na system komercyjny, ale zachowujac standard
            wykonczenia
            > i miejsce parkingowe tak jak w umowie w programie. Obnizka jest zalezna od
            daty
            >
            > podpisania umowy. To juz powie prezes na rozmowie. Istnieje tez mozliwosc
            > zalatwienia kredytu przez nich. Radze skontaktowac sie z CENTRALA JWC i
            umowic
            > sie na spotkanie z prezes. JWC oddaje kase, jesli ktos nie zgodzi sie na ich
            > warunki, to oni zrywaja umowe i oddaja kaske.
            >
            > Pozdrawiam
            > Analyzer
            >
            > P.S.
            > Jestm juz po takiej rozmowie i czekam na ich wiadomosci, czy zaakceptuja
            moje
            > propozycje.

Hahaha. Rozmowy z JWC..negocjacje...i to pewnie z ta lachudra wrobel...tzw.
            pania prezes...nie rozsmieszaj mnie bo mam zajady!To mistrzyni sciemy (bo do
            niczego innego sie nie nadaje) , zreszta jak cala ta "firma"

• tarper SADY REMBERTOWSKIE - JWC 11.06.03, 20:55
      Witanko Wszystkim,

Co słychać nowego na budowie. W ten weekend prawdopodobnie będę wizytować nasze
      osiedle ale informacji nigdy dosyć.

Pozdrawiam,

tarper
      • Gość: Analyzer Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.pkobp.pl 12.06.03, 08:58
        tarper napisał:

> Witanko Wszystkim,
        >
        > Co słychać nowego na budowie. W ten weekend prawdopodobnie będę wizytować
        nasze
        >
        > osiedle ale informacji nigdy dosyć.
        >
        > Pozdrawiam,
        >
        > tarper

Hello
        Budowa idzie do przodu. Ocieplają już blok RIV. W RIII założyli barierki na
        balkony, (oprócz jednej strony). Zaczęli tynkować wewnątrz mieszkania w RIII. W
        czteropiętrowcach z zewntątrz nic nie widziałem. Może w wewnątrz coś się
        działo, ale nie zaglądałem. Natomiast jeszcze w RIIIC zaczęli podprowadzać rury
        ciepłej i zimnej wody do mieszkań.

To tyle informacji.

Pozdro
        Analyzer
        • tarper Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC 12.06.03, 09:03
          Cześć Analyzer,

Dzięki za info. Po wizycie niedzielnej na budowie zdam w poniedziałek relację.

Pozdrawiam,

Tarper

Ps. Można już u Artura Sobieskiego w JWC rezerwować miejsca parkingowe.
          • Gość: Analyzer Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.pkobp.pl 12.06.03, 09:08
            tarper napisał:

> Cześć Analyzer,
            >
            > Dzięki za info. Po wizycie niedzielnej na budowie zdam w poniedziałek relację.
            >
            >
            > Pozdrawiam,
            >
            > Tarper
            >
            > Ps. Można już u Artura Sobieskiego w JWC rezerwować miejsca parkingowe.

Jak to rezerwować? Przecież oni przyznają jak leci. Masz możliwość wyboru?
            Miejsce parkingowe mam w umowie, że jest w cenie mieszkania. TO o jakiej
            rezerwacji piszesz?

Analyzer
            • Gość: p Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.crowley.pl 12.06.03, 10:13
              mam pytanie jakiś czas temu była mowa o stronie osiedla, były informacje iz
              jest już ukończona, czy możecie podać adres
              • Gość: Analyzer Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.pkobp.pl 12.06.03, 10:38
                Gość portalu: p napisał(a):

> mam pytanie jakiś czas temu była mowa o stronie osiedla, były informacje iz
                > jest już ukończona, czy możecie podać adres

Witam

Strona jest już zrobiona. Nie mam jak na razie serwera, na który mógłbym
                umieścić.

Analyzer
                • tarper SADY REMBERTOWSKIE - JWC 17.06.03, 12:57
                  Witam przyszłych sąsiadów,

Po niedzielnej wizycie na budowie moge poinformować iż w budynku RIV z tego co
                  pamietam:
                  1. wszędzie są zainstalowane barierki balkonowe,
                  2. w klocku RIVc zaczeli tynkować mieszkanka,
                  3. zaczeli ocieplać blok.

Pozdrawiam,

Tarper

Ps. Z powodu urlopu Artura Sobieskiego (tel. 771-76-84) od 26.06. można
                  wybierać sobie miejsca parkingowe.
                  • Gość: Analyzer Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.pkobp.pl 17.06.03, 13:24
                    Dobre wieści, że budowa nie stoją z budową. Oprócz wyboru miejsc parkingowych
                    można też rezerwować komórki lokatorskie, tj. dodatkowo wykupić. Takie
                    informacje otrzymałem po poniedziałkowej wizycie w centrali JWC.

Pozdrawiam
                    Analyzer
    • Gość: Barteczek Ha Ha Ha IP: *.sgh.waw.pl 17.06.03, 13:23
      No prosze !!!!

Tarper i Analyzer !!!

Jak to miło widzieć te ksywki!!!

Co, chłopaki - w wątku o problemach finansowych JWC piszemy, że wszystko jest w
      najlepszym porządku, bo jak za bardzo się będziemy zżymać na JWC to nikt nam
      już mieszkanek w Rembertowie nie kupi i budowa stanie, co? Bo tak tutaj to już
      troszkę mniej entuzjastycznie wygląda. Ale nie - wiadomo, JWC super-firma.

Ciekawym jak tam negocjacje, hehe, z panią prezes.

Życzę dalszego optymizmu,

Barteczek
      • Gość: Analyzer Do Barteczka IP: *.pkobp.pl 17.06.03, 13:35
        Gość portalu: Barteczek napisał(a):

> No prosze !!!!
        >
        > Tarper i Analyzer !!!
        >
        > Jak to miło widzieć te ksywki!!!
        >
        > Co, chłopaki - w wątku o problemach finansowych JWC piszemy, że wszystko jest
        w
        >
        > najlepszym porządku, bo jak za bardzo się będziemy zżymać na JWC to nikt nam
        > już mieszkanek w Rembertowie nie kupi i budowa stanie, co? Bo tak tutaj to
        już
        > troszkę mniej entuzjastycznie wygląda. Ale nie - wiadomo, JWC super-firma.
        >
        > Ciekawym jak tam negocjacje, hehe, z panią prezes.
        >
        > Życzę dalszego optymizmu,
        >
        > Barteczek

Chcesz się przekonać jak wygląda osiedle w Rembertowie, to możesz tam pojechać
        i sam ocenisz. Natomiast co do samej firmy, to nikt nie pisze, że jest super,
        bo to z tego wynika, że Ty tak piszesz. Kupując mieszkanie od JWC wiedziałem z
        pełną świadomością co biorę. Negocjajce moje jak w najlepszym porządku i jestem
        z negocjacji zadowolony. Żal Ci pewnie, że nie kupiłeś mieszkania od JWC, tylko
        od innego developera lub spółdzielni, a zostałeś może oszukany. Przykro mi z
        tego powodu.

Pozdrawiam
        Analyzer
      • tarper Re: Ha Ha Ha 17.06.03, 13:40
        Witam,

Akurat ja sie nie martwię i nic negocjować nie muszę ponieważ kupiłem
        mieszkanie w tzw. komercji. A co do kłopotów finansowych JWC to nie będę się
        wypowiadał ponieważ i tak wiem swoje, a polemizowanie z osobami które wyciagaja
        pochopne wnioski jest bezcelowe (szkoda mojego czasu).

Pozdrawiam,

Tarper

Ps. W miom bloku i sąsiednim wszystkie mieszkania już od jakiegoś czasu są
        wykupione.
    • Gość: Kinga Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 23.06.03, 14:11
      Hej Właśnie dziś idę już chyba podpisywać umowę. Budynek RIV chyba na samym
      końcu osiedla. Trochę sie boję obsów w terminach. Jak to wygląda do tej pory.
      Pani mówiła, że termin jest na listopad 2003. Sąsiedzi - szczególnie ci co
      podpisywali umowy wcześniej - powiedzcie jak to wygląda z terminami?

Kinga
      • Gość: klamot Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.media 23.06.03, 14:50
        Witaj

Ja podpisywałem umowę w marcu i termin oddania mam na grudzień 2003, czyżby
        więc podciągnęli tempo???
        Pozdrowienia Klamot
        • Gość: Kinga Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 23.06.03, 15:51
          To zależy który budynek. Np. RIII jest na grudzień.
          A jak od marca kontakty z JWC brałeś przez nich kredyt
          - bo ja chyba będę.

Kinga
          • Gość: klamot Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.media 24.06.03, 09:45
            Hejka
            Witaj w gronie przyszłych mieszkańców SR. Ja kupiłem mieszkanie w budynku RIIB,
            czyli ostatnim z tych podłużnych i stąd może rzeczywiście rozbieżności w
            terminach oddania. Kredyt załatwiałem przez JWC w banku Millenium i poszło dość
            gładko dostałem go w 8 dni.
            Kontakty od tamtej pory z JWC są poprawne aczkolwiek nie idealne. Bez problemu
            mogłem przearanżować sobie mieszkanie za free z pomocą ich pani architekt, bez
            problemu można odwiedzać budowę i oglądać postępy prac, mało tego nawet
            dzwonili do mnie z budowy czy aby na pewno chcę gniazdko elektryczne w tym a
            nie innym miejscu co chyba dobrze o nich świadczy. Jedyny kłopot to dodzwonić
            się do handlowca który obiecał nam komórki lokatorskie, które mają być
            przyznawane na zasadzie kto pierwszy ten lepszy (nie dla wszystkich starczy),
            ale od dłuższego czasu jest nieuchwytny.
            Poza tym pomimo strasznej opinii o JWC na forum ja jak na razie jestem zadolony.

Pozdowionka
      • tarper Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC 23.06.03, 18:38
        Witam przyszłą sąsiadkę,

Ja kupiłem mieszkanko w RIVc i jestem z niego bardzo zadowolony. Co do postępów
        w budowie RIV to są następujące:
        1. mieszkanka tynkują wewnątrz
        2. blok jest właśnie ocieplany (nawet w Boże Ciało ocieplali - widziałem na
        własne oczy).

Co do oddania to mieszkania na osiedlu będą oddawane począwszy od bloku RIV
        więc dostaniemy je jako pierwsi.

Pozdrawiam,

Tarper

Ps. Co do kredytu to korzystałem z pośrednictwa JWC. Poszło gładko i miałem go
        przyznany w przeciągu ok. 10 dni licząc od dnia złożenia dokumentów.
        • Gość: Kinga Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 24.06.03, 08:48
          Witam

My też RIVc parter. Więc będziemy bliskimi sąsiadami. Wczoraj podpisałam.
          W jakim banku brałeś kredyt? Bo my PKO BP. Chcemy wyjechać na wakacje i nie
          wiemy czy zdążymy wszystko załatwić.

Czy dobrze się zorientowałam że jest nas tylko troje z SR na forum?

Kinga
          • tarper Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC 24.06.03, 09:35
            Witam,

Moje mieszkanko znajduje sie na II piętrze w RIVc. A kredyt w CHF załatwiałem w
            Banku Millenium przez agenta kredytowego w JWC. Wszystkie dokumenty złożyłem od
            razu i kredycik miałem przyznany po ok. 10 dniach. Obecne oprocentowanie 2,86 %
            w CHF).
            Co do ilości osób na forum to jest nas więcej tylko niestety znaczna część
            ogranicza się tylko do czytania informacji (a szkoda).

Pzodrawiam,

Tarper
            • Gość: Analyzer Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.pkobp.pl 24.06.03, 11:38
              Witanko wszystkich przyszłych sąsiadów i nietylko.

Widzę, ze coraz wiecej nas. To dobrze. Jeśli chodzi o JWC, to też nie mam do
              nich zastrzeżeń, oprócz tego, że trzeba ich cisnąć, żeby przyspieszyć
              cokolwiek. Ja załatwiam sobie kredyt w PKO BP SA (samodzielnie). Też biorę w
              CHF.

Nowe wieści z JWC. Byłem w dniu 24-06-2003 w centrali. Od 7 lipca można
              rezerwować miejsca parkingowe. Równiez komórki lokatorskie i garaże będą do
              odkupienia.

Termin oddania całego osiedla to grudzień 2003r.

Pozdrawiam
              Analyzer

P.S.
              Strona WWW naszego osiedla już gotowa. Czekam na przyznanie miejsca na serwerze.
              • Gość: Kinga Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 24.06.03, 14:27
                Nam odrazu zaproponowano miejsce parkingowe. I jeszcze do tego pod blokiem RIV
                już ich niema. Więc o co chodzi z tym rezerwowaniem?

Kinga
                • tarper Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC 24.06.03, 14:37
                  Witam,

Co do miejsc parkingowych to osoby które podpisały wcześniej od Ciebie umowę z
                  JWC dopiero teraz mogą wybrać sobie miejsce gdzie sobie chcą.
                  Co do ilości miejsc parkingowych to jest ich jeszcze cała chmara nawet
                  naprzeciwko bloku RIV (za laskiem brzozowym - tam gdzie ty sobie wybrałaś,
                  ponieważ bezpośrednio pod blokiem nie ma i nie będzie).

Pozdrawiam,

tarper

Ps. Widziałem plan miejsc zarezerwowanych już jak byłem u Artura Sobieskiego w
                  JWC ostatniego dnia przed jego urlopem. Urlop ma do 26.06.
                • tarper Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC 24.06.03, 14:40
                  Witam ponownie,

zapomniałem się zapytać jaki masz numer miejsca parkingowego.

pozdrawiam,

tarper
                  • Gość: Kinga Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 24.06.03, 14:54
                    My kupiliśmy sobie jednak garaż pod blokiem RIII. Tak zadecydował mój prawie
                    mąż. Ostatecznie to on będzie podjeżdżał po mnie pod klatkę:).

Mam jeszcze jedno pytanie do przyszłych sąsiadów - czy zapewnicie towarzystwo
                    naszej Olce (3 lata)?
                    • tarper Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC 24.06.03, 15:04
                      Witanko,

jak dla mnie to jest za młoda (prokurator) - oczywiście to żart. Jakieś dziecko
                      się napewno znajdzie (sporo młodych małżeństw kupiło na naszym osiedlu
                      mieszkania).

Pozdrawiam,

Tarper
                    • Gość: domil Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: 195.245.213.* 24.06.03, 19:23
                      3-letnia Asia z RI marzy o koleżance. Wiesz coś o rembertowskich przedszkolach?
                      • Gość: Kinga Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.lan / 192.168.0.* 24.06.03, 21:32
                        Jeszcze nie robiliśmy rozeznania. Widziałam tylko w tych okolicach reklamę
                        przedszkola artystycznego. To chyba jakieś prywatne.

Kinga
                        • Gość: Marta Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.cntk.pl / 192.168.40.* 26.06.03, 14:24
                          Szukam ludzi z budynku RA1
                      • Gość: Kinga Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.lan / 192.168.0.* 24.06.03, 22:34
                        Jak wynika ze strony gminy Rembertów z przedszkolami nie jest żle. Cztery
                        państwowe i dwa prywatne.
                        Będziemy robić rozeznanie. Olka już chodzi do przeszkola na Mokotowie i
                        przynajmniej do końca roku kalendarzowego tak zostanie.
                        Pozdr.
                        Kinga
                      • Gość: domil Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.cntk.pl / 192.168.40.* 26.06.03, 14:18
                        Witam. Córeczka Asia będzie miała koleżankę Paulinkę w tym samym bloku ale
                        młodszą w tej chwili 10 mscy ale kto wie czy gdy podrosną nie będą bawiły sie
                        razem. Czy ma Pan jakieś nowe wieści odnośniebloku RA1.
                        Sąsiadka Marta.
              • maszla Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC 25.06.03, 11:33
                > Witanko wszystkich przyszłych sąsiadów i nietylko.
                >
                >(...)
                > P.S.
                > Strona WWW naszego osiedla już gotowa. Czekam na przyznanie miejsca na
                serwerze.

Witam wszystkich sąsiadów z SR-JWC.

Jak dużo tego miejsca potrzeba? Czy nie wystarczy na jakimś darmowym serwerze
                WP, ONET? Jeśli nie to spróbuję coś załatwić na firmowym.

Pozdrawiam
                maszla ("...mój prawie mąż..." z
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=5904686&a=6645299)
                • Gość: Selen Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: 195.116.5.* 27.06.03, 11:52
                  Witam mam znajomego administratora serwera komercyjnego z tego co mi mówił
                  roczny koszt to ok 100 zł może ta propozycja was zainteresuje ( ja mogę pokryć
                  połowę)
                  Pozdrawiam
    • Gość: Analyzer Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.pkobp.pl 25.06.03, 07:54
      Witam

Czy ktoś wybiera się może w ten weekend na budowę? Jestem ciekawy jak prace
      postępują, czy zaczęli tynkować RIII? Jakby ktoś był niech podzieli się
      informacjami.

Pozdrawiam
      Analyzer
      • Gość: adix Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.03, 16:56

> Witam
        >
        > Czy ktoś wybiera się może w ten weekend na budowę? Jestem ciekawy jak prace
        > postępują, czy zaczęli tynkować RIII? Jakby ktoś był niech podzieli się
        > informacjami.
        >
        > Pozdrawiam
        > Analyzer
        ja się wybieram w sobotę...
        • Gość: Selen Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: 195.116.5.* 26.06.03, 15:29
          Witam wszystkich przyszłych moich sąsiadów właśnie wczoraj byłem na budowie
          Oceniałem postępy na budowie i mam kilka spostrzeżeń na koniec Maja robiłem
          zdjęcia swojego mieszkania i do wczoraj nic się nie zmieniło nomoże tylko to
          że była jakaś kontrola i zaznaczyli usterki w konstrukcji (znak że niedługo
          będą kłaść kable i tynkować)Ja mam mieszkanie w RIIa, postępy prac są
          następujące w budynku pierwszym od wjazdu w częsci mieszkań są położone kable
          i nawet zaczeli tynkować chociaż wczoraj o 19.00 mieli awarie agregatu
          tynkarskiego, w kolejnym budynku układają kable a trzeci to mój przygotowywany
          do dalszych prac. Rozmawiałem z kierownikiem budowy a nawet pokazywał mi
          dziennik budowy mój blok idzie zgodnie z planami (jest szansa że będzie na
          czas) jednak wytłumaczył mi że największe potknięcia są przy wykańczaniu
          budynku (postawienie cegieł jest ponoć proste)ja mam zamiar regularnie ich
          kontrolować (mieszkam niedaleko) więc oferję swoja pomoc w ocenie postępu prac
          każdemu kto sobie tego życzy.
          Pozdrawiam.
          • tarper Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC 26.06.03, 15:32
            Witam przyszłego sąsiada, i jest mi bardzo miło że odzywa się na forum coraz
            więcej osób.

Pozdrawiam,

Tarper
      • Gość: Analyzer Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.cntk.pl / 192.168.40.* 26.06.03, 13:36
        Przeczytałam Pana informację iż wybiera się Pan w tą sobotę do Sadów
        Rembertowskich. W związku z tym mam małą i nieśmiałą prośbę czy przy okazji
        mógłby Pan zerknąć i ewenwtualnie dowiedzieć się co sie dzieje w budynku R1A na
        parterze. Z gory dziękuję Sąsiadka Marta
    • Gość: Marcin Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: proxy / 10.6.10.* 25.06.03, 07:59
      Interesuje sie kupnem mieszkania w SR. Moze ktoś mi powiedzieć o co chodzi z
      tym systemem 30%/70% i z systemem komercyjnym, na co należy zwracać uwage przy
      podpisywaniu umowy oraz czy łatwo się z nimi negocjuje. I jeszcze jedno. Na
      budowie byłem samochodem i nie zwróciłem uwagi jak jest z dojazdem do Warszawy
      środkami komunikacji publicznej.
      • Gość: Analyzer Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.pkobp.pl 25.06.03, 08:20
        Gość portalu: Marcin napisał(a):

> Interesuje sie kupnem mieszkania w SR. Moze ktoś mi powiedzieć o co chodzi z
        > tym systemem 30%/70% i z systemem komercyjnym, na co należy zwracać uwage
        przy
        > podpisywaniu umowy oraz czy łatwo się z nimi negocjuje. I jeszcze jedno. Na
        > budowie byłem samochodem i nie zwróciłem uwagi jak jest z dojazdem do
        Warszawy
        > środkami komunikacji publicznej.

Witaj

Jeśli chodzi o program 30%/70% to już on nie istnieje od kwietnia. Została
        tylko komercja. SR to ładna okolica i zaainteresowanie jest duże. U handlowców
        dowiesz się co jest jeszcze do kupienia. Negocjować można z JWC warunki spłat,
        (tak było w moim przypadku). Umowa jest w miarę dobra, tj. nie ma zbyt dużo
        haczyków, ale zwróć uwagę na cenę czynszu i cenę za metr mieszkania. Oni podają
        cenę za czynsz w Euro, a cenę za metr podają netto (o ile dobrze pamiętam) +
        VAT 7%. Jest też mowa o ewentualnej dopłacie do VATu 22%, gdy taki wejdzie od
        2004r. Dopłata do VATu będzie od kwoty pozostałej, a nie od całości. Uniknąć
        dopłaty można będzie wpłacając całą wartość mieszkania do 31-12-2003r. Może być
        tak, że inwestycja się przedłuży, ale wg umowy max o 3 miesiące.
        Dojazd do Rembertowa i odwrotnie autobusami jest dość dobry. Do centrum lub do
        AONu dojeżdza 515 i 143. Potem do osiedla ok 10 do 15 minut pieszo.

Życzę powodzenia w negocjacjach. Decyzję przemyśl i podejmij sam.
        Ja jestem ogólnie zadowolony. Budowa idzie do przodu.

P.S.
        Jeszcze jedna bardzo ważna uwaga. Jak chcesz cokolwiek z nimi załatwić szybko,
        to musisz dzwonić do nich i ich cisnąć. Inaczej możesz spotkać się z jakimś
        olewczym traktowaniem klienta. Ja dzwonię do nich mniej więcej co drugi dzień i
        dowiaduję się o różne rzeczy.

Pozdrawiam
        Analyzer
    • maszla SADY REMBERTOWSKIE - JWC_Dostęp do TV i Net-u 25.06.03, 12:29
      Witam.
      Czy komuś coś wiadomo jak wygląda sprawa przyszłego dostępu do TV-Kabl i ew.
      jakiegoś stałego dostępu do Net-u w tej lokalizacji.
      Z tego co się zdążyłem zorientować (rozmowa z handlowcem z AsterCity), to w tej
      lokalizacji nie ma problemu z TV-Kabl. i (jak zeznał) dziś wszędzie tam, gdzie
      montują dostęp do TV-Kabl. to od razu są dostępne wszystkie usługi oferty
      zintegrowanej AsterCity: Internet-Telewizja-Telefon.

Nie do końca jestem o tym przekonany, że to prawda, ale chętnie poczytam Wasze
      opinie na ten temat.

Pozdrawiam
      maszla
      • Gość: Analyzer Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC_Dostęp do TV i Net-u IP: *.pkobp.pl 25.06.03, 12:37
        maszla napisał:

> Witam.
        > Czy komuś coś wiadomo jak wygląda sprawa przyszłego dostępu do TV-Kabl i ew.
        > jakiegoś stałego dostępu do Net-u w tej lokalizacji.
        > Z tego co się zdążyłem zorientować (rozmowa z handlowcem z AsterCity), to w
        tej
        >
        > lokalizacji nie ma problemu z TV-Kabl. i (jak zeznał) dziś wszędzie tam,
        gdzie
        > montują dostęp do TV-Kabl. to od razu są dostępne wszystkie usługi oferty
        > zintegrowanej AsterCity: Internet-Telewizja-Telefon.
        >
        > Nie do końca jestem o tym przekonany, że to prawda, ale chętnie poczytam
        Wasze
        > opinie na ten temat.
        >
        > Pozdrawiam
        > maszla

Z tego co wiem, to mają być położne przyłącza do telefonu TPSA. Mają być kanały
        do ewentualnych przyłączy kablówki itp. Jaki tam provider wejdzie tego nie
        wiem.

Z Internetm nie będzie problemu, jeśli tylko TPSA przeniesie mi SDI, to co za
        problem LAN połozyć.

Pozdro
        Analyzer
        • maszla do Analyzer'a 25.06.03, 13:16
          Witam,
          SDI? I to jeszcze podzielone w LAN-ie? Trochę chyba wolno będzie?

A co z tym:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=5904686&a=6660127 ?

Pozdrawiam.
          maszla
          • Gość: Analyzer Re: do Analyzer'a IP: *.pkobp.pl 25.06.03, 15:02
            maszla napisał:

> Witam,
            > SDI? I to jeszcze podzielone w LAN-ie? Trochę chyba wolno będzie?
            >
            > A co z tym:
            > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=5904686&a=6660127 ?
            >
            > Pozdrawiam.
            > maszla

Ja mam tak zrobione. Mam w sieci 5 komputerków i jedno SDI. Działa dość fajnie.
            Jeśli chodzi o stronę, to w poniedziałek, tj. 30-06 mam już mieć konkretną
            odpowiedź co do umieszczenia strony WWW.

Pozdro
      • tarper Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC_Dostęp do TV i Net-u 25.06.03, 12:41
        Witam,

Tak to może być prawda, ponieważ od jakiegoś czasu wszystkie połączenia kablowe
        są dostoswoane do transmisji danych w obydwu kierunkach (dotyczy to netu). Z
        tego co wyczytałem z innych forów poświęconych osiedlom budowanym przez JWC
        pamiętam że kompleksową usługę (tel. tv i internet) świadczy lub świadczyła
        firma PPI.

Pozdrawiam,

Tarper
    • Gość: hans Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.bp.com.pl 26.06.03, 12:19
      hanswww@poczta.onet.pl

Ja także dostałem zawiadomienie o stanie surowym zamkniętym i także mam
      mieszkanie w bydynku RIV. Niedawno robiłem inspekcję na budowie, na razie
      wszystko idzie zgodnie z planem.
      pozdrawiam
      • tarper Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC 26.06.03, 12:48
        Witanko,

Hans a w jakim klocku budynku rIV masz mieszkanie. Moej jest w RIVc.

Pozdrawiam,

Tarper
        • Gość: hans Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.bp.com.pl 26.06.03, 14:37
          Witam,
          Właśnie przeglądałem fora dotyczące JWC i podziwiam twoją aktywność. Szukałem
          informacji na temat przeniesienia własności mieszkań (podpisania umowy w formie
          aktu notarialnego). Otóż moja znajoma kupiła mieszkanie w JWC na jednym z
          osiedli i gdy przyszło do podpisywania aktu notiarialnego i utworzenia księgi
          wieczystej dla mieszkania okazało się, że hipoteka całości jest obciążona a
          utworzona księga wieczysta dla mieszkania także byłaby obciążona tym wpisem na
          rzecz banku. Jeśli ktoś zna sposób zabezpieczenia się przed czymś takim to
          proszę o info.
          p.s. Moje mieszkanie jest w RIV na samym końcu osiedla (to też chyba jest RIVc).
          pozdrawiam
          • tarper Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC 26.06.03, 15:16
            Witam,

Z hipoteka to wygląda nastepująco.
            1. Przed podpisaniem aktu notrialnego musisz wpłacić 100 % wartości mieszkania,
            wówczas bank który udzielił kredytu na budowę danej inwestycji (pamiętaj
            hipoteka dot. gruntu) wydaje oświadczenie o zwolnieniu z hipoteki określonego
            udziału w gruncie (jest on wyliczany na podstawie wielkości mieszkania).
            2. Po wystawieniu takiego oświadczenia wówczas dopiero podpisujesz akt
            notarialny (w nim owszem będzie wymienione całe obciążenie hipoteczne jakie
            widnieje w księdze wieczystej dot. całej inwestycji) ale przeniesienie
            własności (czyli mieszkania wraz z udziałem w gruncie) będzie zwolnione z
            obciążenia (na podstawie dokumentu wystawionego przez bank.
            3. Wynik - jestes właścicielem w 100 % swojego mieszkania pod warunkiem że nie
            zaciągnełeś kredytu na zakup.

Proszę nie sugerować się obciążeniami w księdze całej inwestycji. Często a
            zazwyczaj tak jest w księdze wieczystej jest np. 1.000.000 USD obciążenia a w
            wyniku spłat faktycznie może być 10.000 USD. Wynika to z faktu iż wpisu do
            księgi wieczystej praktycznie dokunuje sie 2 razy: 1. przy zaciągnięciu
            kredytu, 2. przy całkowitej spłacie (wykreślenie obciążenia). Spowodowane to
            jest ciągłą zmianą zadłużenia i długimi procedurami w sądzie w wyniku których
            nikt nie składa wniosku po każdej częściowej spłacie o zmniejszenie wpisu.

Poza tym w umowie przedwstępnej (PAMIĘTAJ DLA TWOJEGO INTERESU W FORMIE AKTU
            NOTARIALNEGO) jest zapis że w momencie podpisania ostatecznego aktu
            notarialnego (czyli przeniesienia własności) mieszkanie będzie wolne od
            obciążeń hipotecznych, co w szczególności oznacza, iż ewentualnie istniejące
            obciążenia nie zostaną przeniesione do nowoutworzonej księgi wieczystej dla
            przedmiotowego lokalu (czyli twojego mieszkania).

Oj ale się rozpisałem.

Pozdrawiam,

Tarper
            • Gość: hans Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.bp.com.pl 26.06.03, 16:35
              Dzięki za wyczerpujące wyjaśnienia. Jak sądzisz, czy gdy już podpisałem umowę
              przedstępną w zwykłej formie to czy mogę jeszcze zmienic formę na akt
              notarialny?(zwykłą podpisałem w styczniu)
              I czy to jeszcze ma sene? (koszty notarialne, odbiór mam we wrześniu)
              pozdrawiam
              • maszla Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC 26.06.03, 19:07
                Gość portalu: hans napisał(a):
                > Dzięki za wyczerpujące wyjaśnienia. Jak sądzisz, czy gdy już podpisałem umowę
                > przedstępną w zwykłej formie to czy mogę jeszcze zmienic formę na akt
                > notarialny?(zwykłą podpisałem w styczniu)
                > I czy to jeszcze ma sene? (koszty notarialne, odbiór mam we wrześniu)
                > pozdrawiam

Witam Sąsiada,
                Odbiór mieszkania we wrześniu...?
                Ja podpisałem umowę kilka dni temu na ten sam budynek (R-IV-C) i odbiór mam w
                listopadzie-grudniu.

Pozdrawiam
                maszla
                • Gość: Analyzer Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.pkobp.pl 27.06.03, 07:54
                  maszla napisał:

> Gość portalu: hans napisał(a):
                  > > Dzięki za wyczerpujące wyjaśnienia. Jak sądzisz, czy gdy już podpisałem um
                  > owę
                  > > przedstępną w zwykłej formie to czy mogę jeszcze zmienic formę na akt
                  > > notarialny?(zwykłą podpisałem w styczniu)
                  > > I czy to jeszcze ma sene? (koszty notarialne, odbiór mam we wrześniu)
                  > > pozdrawiam
                  >
                  > Witam Sąsiada,
                  > Odbiór mieszkania we wrześniu...?
                  > Ja podpisałem umowę kilka dni temu na ten sam budynek (R-IV-C) i odbiór mam w
                  > listopadzie-grudniu.
                  >
                  > Pozdrawiam
                  > maszla

Witam
                  Ja mam odbiór w grudniu (R III A) To dziwne, że R IV ma odbór we wrześniu. To
                  prawie już:)

Pozdrawiam
                  Analyzer
                  • tarper Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC 27.06.03, 10:04
                    Witam,

Budynek RIV będzie oddawany jako pierwszy z całego osiedla (będziemy testerami
                    osiedla :) ). Ale wątpię że będzie można odebrać mieszkanko we wrześniu,
                    prawdopodobny termin to koniec października początek listopada.
                    Całe osiedle ma zostać oddane do 31.12.2003 r.

Pozdrawiam,

tarper

Ps. Za powyższą treść nie odpowiadam ponieważ wczoraj popiłem i jeszcze mnie
                    trzyma.
              • tarper Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC 27.06.03, 09:59
                Gość portalu: hans napisał(a):

> Dzięki za wyczerpujące wyjaśnienia. Jak sądzisz, czy gdy już podpisałem umowę
                > przedstępną w zwykłej formie to czy mogę jeszcze zmienic formę na akt
                > notarialny?(zwykłą podpisałem w styczniu)

Zawsze możesz podpisać ponownie umowę w formie aktu. Ja najpierw podpisałem w
                formie zwykłej a po 40 dniach w formie aktu.

> I czy to jeszcze ma sene? (koszty notarialne, odbiór mam we wrześniu)

Te koszty dodatkowe to wielki kit. Już wyjaśniam - podpisując umowę
                przedwstępną w formie aktu płacisz 1/2 kwoty aktu ostatecznego. Pozostałe 1/2
                kwoty płacisz po podpisaniu ostatecznego aktu, więć ponisisz wydatek taki sam a
                masz ochronę prawną o wiele lepszą.
                Pomimo iż odbierasz we wrześniu na twoim miejscu bym podpisał w formie aktu,
                ponieważ nic nie wiadomo co może być z firmą np. za miesiąc.

pozdrawiam

Tarper
                • Gość: hans Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.bp.com.pl 27.06.03, 12:23
                  Witam,
                  Właśnie dzisiaj byłem w JW i dowiedziałem sie tego samego o akcie notarianlnym
                  a jeśli chodzi o odbiór mieszkania to wrzesień miałem w umowie ale dzisiaj mi
                  powiedzieli, że najwcześniej na koniec października. Nie ma jeszcze przyłączy
                  kanalizacji, deszczówki czy czegoś tam.
                  pozdrawiam wszystkich
                  • Gość: ? Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.03, 18:37
                    zakochałem się w agatce wróbel :)
                    • Gość: adix Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.03, 18:45
                      a tak na poważnie ;) to czy wiadomo wam może ile teraz kosztuje garaż,
                      oczywiscie jeżeli jeszcze jakieś zostały... zastanawiam się nad zakupem wobec
                      spodziewanego przypływu gotówki :) ale jak nie to będzie na kuchnię. tkże nic
                      straconego :) dobry mam dziś humorek :)
                      Drogi analyzerku i tarperku, kiedy wybieracie się na budowę????????????????
                      bo ja w następną sobotę pewnie....
                      pozdrawiają sąsiedzi z R3b [..] {..) |..|
                      • Gość: Analyzer Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.06.03, 20:44
                        Gość portalu: adix napisał(a):

> a tak na poważnie ;) to czy wiadomo wam może ile teraz kosztuje garaż,
                        > oczywiscie jeżeli jeszcze jakieś zostały... zastanawiam się nad zakupem wobec
                        > spodziewanego przypływu gotówki :) ale jak nie to będzie na kuchnię. tkże nic
                        > straconego :) dobry mam dziś humorek :)
                        > Drogi analyzerku i tarperku, kiedy wybieracie się na budowę????????????????
                        > bo ja w następną sobotę pewnie....
                        > pozdrawiają sąsiedzi z R3b [..] {..) |..|

Witam
                        Na razie nie wiem, czy są jeszcze jakieś garaże, czy nie. Cena za garaż 12500zł.
                        Na budowę wybieram się pod koniec lipca.

Pozdro
                        Analyzer
    • Gość: Analyzer Strona WWW naszego osiedla IP: *.pkobp.pl 30.06.03, 08:12
      Witam

Kto zna jakiś serwer, na który można przekopiować stronę WWW? Może być darmowy,
      może być płatny, byle nie zbyt drogo. Strona WWW jest już gotowa i czeka na
      umieszczenie na serwerze.

Proszę o informacje.

Pozdrawiam
      Analyzer
    • tarper Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC 01.07.03, 09:31
      Witanko,

Po oględzinach w ten weekend podaję co zapamiętałem z postępów na osiedlu:
      1. budynek R III - zaczeli ocieplać jak na razie ocieplone są 2 ściany.
      2. Budynek R IV - ocieplony w połowie (wzmocnione również ocieplenie). Teraz
      pozostało im tylko jak już stoi rusztowanie - część ocieplonego bloku
      otynkować. Na pierwszym piętrze zaczęli chyba tylkować mieszkania ponieważ były
      uchylone okna.

Pozdrawiam,

Tarper

• Gość: SLC Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.crowley.pl 01.07.03, 12:49
        co z budynkiem R II ??
        Pozdrawiam
        • tarper Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC 01.07.03, 13:09
          Witam,

Co do budynków R I i RII to nie zwróciłem uwagi.

Pozdrawiam,

Tarper
          • Gość: adix Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.03, 10:25
            zaczęli ocieplać R 3 i tynkują :)
            czyli ten grudzień 2003 zaczyna wyglądać realnie (inaczej niż w wypadku
            Ostrobramskiej gdzie zanosi się na niezły poślizg).
            • Gość: Krzychu Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.sgh.waw.pl 05.07.03, 16:11
              zaczeli ocieplac budynki rII rIII i rIV. Także biorą sie za tynkowanie oraz
              kopią jakieś doły chyba do kanalizacji.
    • Gość: Analyzer do Tarpera IP: *.pkobp.pl 07.07.03, 10:50
      Witam

Wiem

Pozdro
      Analyzer
      • tarper Do Analyzera 07.07.03, 12:03
        Nic nie wiem

Pozdro.
        Tarper
    • Gość: Analyzer Wieści z budowy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.07.03, 21:14
      Witam

Udalo mi się odwiedzić budowę w dniu 09-07-2003 i ku mojemu zaskoczeniu
      (pozytywnym), zauważyłem postęp w budowie. Z tego co zapamiętałem, to wygląda
      to tak:
      Budynek 1a, 1b, 2a - z zewnątrz nie widać żadnych zmian.
      Budynek 2b - zaczęli ocieplac balkony i loggie. Nie wiem jak w środku, ponieważ
      nie zaglądałem.
      Budynek 3a - ściana zewnętrzna od strony lasku sosnowego jest już ocieplona,
      położony jest już cały dach. W środku są otynkowane mieszkania, te które miały
      już położoną elektrykę. W mieszkaniach otynkowanych są już rozprowadzone rury
      ciepłej i zimnej wody, odpływowe. Brak jeszcze gazowych i CO. Podobnie jest w
      3b i 3c.
      Budyntek 4b - otynkowana ściana od strony budynku 3. Prawie cały ocieplony. W
      garażach podciągnięte rury kanalizacyjne, ciepłej i zimnej wody. Tam gdzie jest
      już elektryka, to lada moment będą tynkować w środku. Podobnie w 4a, 4c.
      Ogólnie widać, że idą z budową do przodu, a to dobrze.

Pozdrawiam i czekam na ewentualne informacje od odwiedzających budowe.
      Analyzer
      • Gość: ryfka Re: Wieści z budowy IP: *.chojnice.sdi.tpnet.pl 09.07.03, 22:14
        Kupuję mieszkanie od JWC (Dąbrówka Wiślana.) Nie znalazłam nikogo na forum kto
        by już tam mieszkał albo jeszcze czekał. A może źle szukam ?gdzie oni są?Mam do
        was pytanie: Czy ktoś podpisywał z JWC umowę przedwstępną w formie aktu
        notarialnego? Ja mam taką zwykłą i wszyscy mnie straszą, że jak firma się nie
        wywiąże z obietnic to nie wygram z nimi nigdy w sądzie i mogą odwlekać
        przeniesienie własności.pozdrawiam Sady Rem.
        • tarper Re: Wieści z budowy 10.07.03, 09:47
          Witam,

Podaję namiary na forum poświęcone m.in. Dąbrówce Wiślanej.
          eff.atra.pl
          Co do aktu to jak podpisałem umowę przedwstępną w łaśnie w formie aktu , koszt
          jaki ponosisz to 1/2 aktu ostatecznego (przy podpisaniu aktu ostatecznego
          płacisz już tylko 1/2 kwoty) a ochronę masz o wiele większą niż przy umowie
          jaką podpisałaś taraz. A propo ja podpisałe umowę w formie aktu jakiś miesiąc
          po podpisaniu w zwykłej formie.

Pozdrawiam,

Tarper
          • Gość: ryfka Re: Wieści z budowy IP: *.chojnice.sdi.tpnet.pl 10.07.03, 21:09
            Czy moge prosic o wiecej szczegółów? czy miałes jakies problemy z podpisaniem
            umowy w formie aktu skoro juz miałeś tą zwykłą? Ile sie czeka?Czy notariusz
            jest na miejscu w firmie?bardzo mi na tym zależy bo mieszkańcy Dąbrówki
            Wiślanej maja podobno teraz jakies kłopoty z podpisaniem aktu notarialnego przy
            umowie własciwej(jeszcze z nimi nie podpisali)a JW ma spory kredyt pod hipoteke
            osiedla.P
            ozdrawiam
            • tarper Re: Wieści z budowy 11.07.03, 09:22
              WItam,

Z podpisaniem aktu nie mialem problemu (moze dlatego ze do umowy tej normalnej
              byl dolaczony aneks ze w przeciagu 40 dni zostanie ta umowa sporzadzona w
              formie aktu). Notariusz JWC miesci sie w centrum Warszawy.

Pozdrawiam,

Tarper
              • Gość: ryfka Re: Wieści z budowy IP: *.chojnice.sdi.tpnet.pl 11.07.03, 23:50
                Dzięki. Już jestem umówiona z notariuszem. Pozdrowienia z wypoczynku w Borach
                Tucholskich dla wszystkich duszących sie w Warszawie.
              • Gość: klamot Re: Wieści z budowy IP: *.media / *.media-saturn.com 12.09.03, 12:30
                Witam sąsiadów
                Tak z ciekawostek wczoraj zaorali pole od strony budek robotników i zaczęli
                dostawiać następne 2 rzędy tychże, czyli ilość robotników powinna w najbliższym
                czasie się znacząco zwiększyć. Pojawiło się też rusztowanie przy pierwszym
                bloku czteropiętrowym patrząc od głównej bramy. Czyli coś drgnęło..
                Pozdrowionka
    • Gość: Bobi Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: proxy / 10.6.10.* 11.07.03, 07:13
      Mam pytanie. Czy ktoś chce sprzedać swój udział na mieszkanie 30m2? Chętnie
      odkupię.
      • Gość: Analyzer SR - przyszyli mieszkańcy osiedla IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.07.03, 22:39
        Witam

Z forum wynika, że jest nas coraz więcej. To miłe, że jeszcze nie mieszkamy, a
        juz możemy się poznać. Z niektórymi miałem przyjemność się już spotkać. Może
        nadejdzie taki czas, że znów się spotkamy całą ekipą (może już powiększoną o
        kilka nowych osób) na budowie.

Pozdrawiam
        Analyzer
        • Gość: Gość Re: SR - przyszyli mieszkańcy osiedla IP: proxy / 10.6.10.* 31.07.03, 08:42
          Myśle że jest to bardzo dobry pomysł
          • Gość: Ned2k Re: SR - przyszyli mieszkańcy osiedla IP: *.zurich.pl 31.07.03, 08:47
            Z przyjemnością się pojawię :)

Pozdrawiam
          • Gość: wernix Re: SR - przyszyli mieszkańcy osiedla IP: 213.77.87.* 31.07.03, 13:27
            nt to kiedy?
    • Gość: Nowy Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: proxy / 10.6.10.* 15.07.03, 08:20
      Jestem zainterwsowany kupnem mieszkania w SR. Czy te liczby które są w umowie
      5% wpłaty w dniu podpisania umowy i 85% w ciagu miesiaca mozna z nimi
      negocjowac?
    • Gość: Kinga Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.lan / 192.168.0.* 15.07.03, 23:02
      Byliśmy w niedzielę na budowie. W RIVc wygładzili ściany wewnątrz i się suszy
      bo okna pootwierane. Natomiast z tyłu wykopane są długie rowy z których
      wypompowywana jest woda. Chyba osuszają teren. Po za tym ocieplają z zewnątrz
      budynki (RIV jest juz nawet częściowo otynkowany). No i zastanawiam się czy
      zdążą bo postępy nie są wielkie.
      Pozdrawiam
      Kinga
      • Gość: Hans Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.bp.com.pl 17.07.03, 12:06
        A jaki masz temin? Ja mam mieszkanie w RIVc i przesunęli mi termin oddania z
        września na październik lub listopad. Mam nadzieję, że do tego czasu zdążą.
        pozdrawiam
        • Gość: Kinga Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 17.07.03, 13:13
          Ja podpisywałam umowę niedawno i termin od początku mam na listopad. Nie znam
          się na tempie i możliwościach ale jeszcze jestem optymistką. Chociaż JW już
          mnie zdenerwowało od trzech tygodni nie mogą mi wydać dokumentów do kredytu.
          Podobno kogoś tam pozwalniali i nie poprzekazywali sobie obowiązków.
          Jezeli macie tam jakies prawy to się przypomnijcie.

Pozdrawiamy
          • wolf_gang Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC 25.07.03, 13:54
            Ja podpisywalem umowe w styczniu, mieszkanie mam w RIVb. Termin mam 31
            pazdziernika. Na dokumenty do kredytu tez dlugo czekalem. Z powodu dlugich
            oczekiwan na dokumenty potrzebne do kredytu mialem opoznienie z platnosciami.
            Jednak JW nie naliczylo mi zadnych odsetek.
            • Gość: Kinga Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 25.07.03, 15:02
              Czy ktoś ma nowe wiadomości z budowy? Szczególnie interesuje mnie RIVc. Jakiś
              czas temu otynkowali w środku (teraz jest chyba dobry czas na schnięcie tynku).
              Czekam na nowe doniesienia.
              POzdrowienia
              Kinga

PS. Czy są jakieś wiadmości na temat strony osiedla?
    • Gość: Analyzer Strona osiedla IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.07.03, 23:55
      Witam

W ramach swoich mozliwości czasowych i umiejętności robienia stron www,
      zrobiłem strone OSR. W miarę możiwości czasowych będę ją ulepszał.
      www.republika.pl/osr/index.htm

Pozdrawiam
      Analyzer
      • Gość: klamot Re: Strona osiedla IP: *.media 28.07.03, 13:09
        Witam
        Dość długo nie było mnie w Warszawie, czy ktoś ma jakieś nowe wieści odnośnie
        postępów w budowie.
        Stronka OK przydałoby się jeszcze na niej forum, pewnie niedługo będę miał nowe
        zdjęcia to podeślę.
        Pozdrowienia dla wszystkich sąsiadów( chyba nieco nas przybyło!!!!)

• Gość: rabarbarka Re: Strona osiedla IP: 213.25.35.* 28.07.03, 13:59
          Witam wszystkich.
          Wlasnie kupilam mieszkanko w SR. Budynek R II B czwarte pietro.
          Chetnie poznam sasiadow
          pozdrawiam :))))
          Basia
          • Gość: klamot Re: Strona osiedla IP: *.media 28.07.03, 14:09
            Witam nową sąsiadkę.
            Możesz podać nr. mieszkania???
            Być może mieszkasz nademną mam mieszkanie również w R II B na trzecim piętrze
            nr mieszkania 407 a
            Pozdrówka
          • Gość: Krzychu Re: Strona osiedla IP: *.sgh.waw.pl 30.07.03, 13:31
            Gość portalu: rabarbarka napisał(a):

> Witam wszystkich.
            > Wlasnie kupilam mieszkanko w SR. Budynek R II B czwarte pietro.
            > Chetnie poznam sasiadow
            > pozdrawiam :))))
            > Basia

Czesc Basiu! ja tez mam mieszkanko w R2B na 4 pietrze i bardzo chetnie bym
            poznał przyszłych sąsiadów i sąsiadki :)
            • Gość: rabarbarka Re: Strona osiedla IP: 213.25.35.* 01.08.03, 16:03
              Czesc Krzychu!
              Tak zerknelam na adres u gor sgh.waw.pl, czyzbys byl z mojej szkolki?
              A tak w ogole to pozdrawiam wszystkich sasiadow.
              Dzisiaj bylam w JWC na Radzyminskiej juz prawie dwa tygodnie czekam na
              podpisana umowe.
              Jak nie zdaze z kredytem to bedzie ich wina.
              A tak w ogole to radzicie w zlotowkach czy we frankach?
              pozdrawiam
              Basia
        • Gość: reeb Re: Strona osiedla IP: 213.77.87.* 28.07.03, 14:04
          przydałby się na tej stronie plan całego osiedla...
          • Gość: rabarbarka Re: Strona osiedla IP: 213.25.35.* 29.07.03, 16:21
            Witam sąsiada(kę?) Klamota.
            Wychodzi na to,że mam mieszkanie idealnie nad Tobą: 507 A.
            Wybieram sie w sobote bo musze zrobic zdjecia. Bank wymaga zamiast opinii
            rzeczoznawcy.
            Moze tez sie wybierasz?
            Ja bede tak okolo 10.Tak przynajmniej planuje na teraz.
            Czy to prawda,ze w naszym bloku juz wszystko wykupione?
            Jak ja kupowalam moje mieszkanie to zrobili straszny cyrk,ze ktos minute przede
            mna zarezerwowal moje mieszkanie, mnie tymczasem proponowali 502 B, potem ten
            ktos "cudem" zrezygnowal bo wzial co innego i mieszkanie wrocilo do mnie a 502
            B podobno natychmiast zeszlo.
            Ciekawa jestem czy to byl blef czy rzeczywiscie te mieszkania sprzedaja sie jak
            swieze bulki?
            A w ogole to wierzycie,ze wprowadzimy sie na Sylwestra?
            pozdrawiam
            Basia
            • Gość: Ned2k Re: Strona osiedla IP: *.zurich.pl 29.07.03, 16:53
              Jeszcze wierzę :)
              Aczkolwiek, tu cytat z Pani kierownik budowy - "Mamy problemy z pozyskaniem
              brygad tynkarzy".

Pozdrawiam!
            • Gość: wernix Re: Strona osiedla IP: 213.77.87.* 30.07.03, 14:05
              to ciekawe, bo wobec mnie zastosowano podobny chwyt. zatem to chyba chwyt
              marketingowo-psychologiczno-socjotechniczny made by JWC :)
    • Gość: Hans Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.bp.com.pl 08.08.03, 15:41
      Byłem w tym tygodniu na budowie. RIVc jest już prawie otynkowane.Tylko skubańcy
      nie chcą mi oddać nadpłaty.
      pozdrawiam
      • Gość: adix Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.03, 10:04
        byłem na budowie w sobotę. Stan zewnętrzny nie zmienił się zbyt wiele, ale jak
        powiedział mi kierownik budowy, obecnie prowadzone są roboty ziemne, czego za
        bardzo nie widać.... w r3b są już wszystkie rury na podłodze (woda, co) ściany
        zabiałkowane, budynek ocieplony i w 1/3 położony podkład pod tynk (Nie TYNK,
        hans). ogólnie mam wrażenie jakby R3 "gonił" R4 w zaawansowaniu prac. Wg.
        kierownika budowy termin ukończenia prac do końca br jest "bardzo realny" :)
        Ruch na osiedlu (zwiedzających) był spory - sobota ok. 11.00 na parkingu było z
        10 samochodów.
        pozdrawiam sąsiadów,
        Adix
        ps. zastanawia mnie kwestia wjazdu do garaży - wydają mi się ciut za wąskie,
        ciekawe jak wasze odczucia w tym względzie.
      • Gość: Ania Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.se.com.pl / 10.0.10.* 11.08.03, 10:30
        Gość portalu: Hans napisał(a):

> Byłem w tym tygodniu na budowie. RIVc jest już prawie otynkowane.Tylko
        skubańcy
        >
        > nie chcą mi oddać nadpłaty.
        > pozdrawiam

Kupiłam mieszkanie na osiedlu DP. Mam do Ciebie pytanie w związku z nadpłatą, a
        mianowicie jak dawno temu i do kogo skierowałes prosbę aby oddali ci kase??
        Pytam dlatego, że ja także mam nadpłatę około 6 tys i w tym momencie obawiam
        się, czy będą problemy z odebraniem moich pieniędzy ???

Pozdrawiam
        zainteresowana

• Gość: Hans Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.bp.com.pl 11.08.03, 12:33
          Najlepiej zrobisz, gdy napiszesz pismo z uzasadnieniem i umówisz sie na
          spotkanie z panią prezes, co i tak nie gwarantuje sukcesu mimo początkowych
          obietnic. Właściwie kwestie zwrotu nadpłat regulują zapisy umowy przedstępnej i
          zazwyczaj zwroty odbywają się po podpisaniu aktu notarialnego przeniesienia
          własnosci. Tak więc specjalnie nie licz na wcześniejszy zwrot ale nie zaszkodzi
          spróbować.
          pozdrawiam
    • Gość: Hans Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.bp.com.pl 19.08.03, 12:45
      dobre wieści dla nas

www1.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,1625307.html
      • Gość: Kinga Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 19.08.03, 13:23
        Hej!
        O ile oczywiście JWC wyrobi się o odda nam to jeszcze w tym roku. Bo co będzie
        w przyszłym "tego nie wie nikt".
        A czy może wiecie czy jak sobie kupię coś teraz (czyli przed nabyciem prawa do
        lokalu) to rachunek też będę mogła odliczyć?
        Pozdrawiam
        Kinga

PS. Ktoś może jakieś "nowości" z budowy?
        • Gość: amika Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.alcatel.pl 19.08.03, 13:30
          Jeśli kupisz cokolwiek do mieszkania a nie masz jeszcze do niego tytułu
          prawnego czyli np. protokół przekazania to nie masz prawa do odliczenia. Nie
          musi to być akt notarialny wystarczy protokół - wiem to z własnego
          doświadczenia.
          I najważniejsze musisz go otrzymać w tym roku, w 2004 nie będzie już ulgi
          remontowej.
          Pozdrawiam,
          • Gość: Kinga Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 19.08.03, 13:50
            Dzięki za szybką odpowiedź!
            No to tym bardziej mam nadzieję, że zdążą z oddaniem.
            Kinga
      • Gość: Hans Re: SADY REMBERTOWSKIE - JWC IP: *.bp.com.pl 19.08.03, 15:21
        Ulga remontowa obowiązuje w latach 2003-2005 tak więc bedzie można w niej
        skorzystać w 2004 gdyby sie spóźnili z oddaniem mieszkań.
        pozdrawiam
    • Gość: KLAMOT POSTĘPY W BUDOWIE IP: *.media 22.08.03, 09:39
      Witam
      Czy ktoś z was był ostatnio na budowie??
      Po mojej wczorajszej wizycie znikł nagle cały mój optymizm co do terminu
      oddania. Na placu budowy cicho i głucho, kręciło się może z pięciu pracowników
      zupełnie bez celu. Nie ma żadnych postępów przynajmniej jeśli chodzi o
      zewnętrzne strony budynków, wewnatrz w moim R II B nie dzieje się kompletnie
      nic nie wiem jak w R III i IV. Zaprzestali w ogóle tynkowania budynków na
      rusztowaniach nie było żywej duszy. Rozmawiałem z kierowniczką która do tej
      pory była wzorem optymizmu, teraz na pytanie o opóźnienia stwierdziła żeby słać
      pisma do JW z pytaniami ponieważ ona już sama nie wie. Po naciskach stwierdziła
      że w grudniu nie ma co liczyć na oddanie choćby jednego bloku. Może koło marca
      będą oddane R III i IV, w kwietniu R II B co do reszty nie jest w stanie
      odpowiedzieć. Rozmawiałem też z robotnikami, którzy strasznie narzekali na JW,
      że materiały są kiepskie itd itp, a przede wszystki że JW zalega z płatnościami
      wobec podwykonawców, więc ci rezygnują i opuszczają plac budowy. Tak więc
      budowa która jeszcze 2-3 mięsiące temu jako tako posuwała się do przodu teraz
      prawie całkiem zamarła. Nie napawa mnie to optymizmem, a wręcz przeciwnie...
      Czy ktoś z sąsiadów ma jakieś wieści w tym temacie? Podobno są wsród nas tacy
      którzy mają znajomych w JWC więc może mają jakieś informacje z pierwszej ręki.

Pozrowionka
      Klamot
      • Gość: adix Re: POSTĘPY W BUDOWIE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.03, 21:24
        1. na budowie od początku rozmawiałem z kierownikiem płci męskiej (w kanciapie
        przy wjeździe) ?!!??
        2. jakieś 2 tygodnie temu w sobotę mówił mi, że spoko wyrobią się w grudniu.
        3. wg niego robót zewn. nie widać bo robią ziemne...
        4. robotnicy narzekali już w kwietniu 2002 jak była dopiero dziura w ziemi...
        5. może nie tynkowali, bo padało wcześniej i były mokre styropiany. ;)
        6. tylko optymizm może nas uratować....
        .... z drugiej strony, kto by się w grudniu wprowadzał... ja przyjmowałem
        kwartał poślizgu w swoich planach... ale jasne że wolałbym wcześniej.

ps. prezes Wróbel dementuje pogłoski o poślizgu :)) (wiem co zaraz napiszą...)
        Pozdrawiam sąsiadów.
      • Gość: Analyzer Re: POSTĘPY W BUDOWIE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.08.03, 21:52
        Witam

To co napisał KLAMOT rzeczywiście brzmi groźnie, ale nie załamujmy się. Te
        problemy może są przejściowe. Opóźnienie 3 miesięczne JWC ma w umowie, więc są
        kryci prawnie. Dopiero po upływie tych 3 miesięcy można domagać się od nich
        tzw. "wynagrodzenia" za opóźnienie. Jeśli chodzi o jakiekolwiek płatności, to
        oni płacą, ale z opóźnieniem stąd też niechętnie ludzie pracują. Spoglądając na
        inne budowy realizowane przez JWC np. Ostrobramska, to SR wygląda na prawdę
        dość dobrze. Z tego co słyszałem od znajomej mieszkającej blisko tego osiedla,
        to prace cały czas trwają. Nawet zamknęli kilka dróg, bo kładą kanalizację.
        Doprowadzają do siedla, a przy okazji do domków.
        Pozdrawiam wszystkich mieszkańców SR.

Analyzer
        • Gość: Ned2k Re: POSTĘPY W BUDOWIE IP: *.zurich.pl 25.08.03, 08:25
          Byłem, widziałem (daleko nie mam ;)). Nawet w niedzielę jakieś warkoty słychać
          było. W Sobotę, od strony 4-ek, widziałem jak na teren budowy zawitała
          furgonetka z przyczepką (sprzęt) firmy od posadzek (wylewki), a na
          rusztowaniach trwało tyknowanie i malowanie (na zielono). W Sobotę, jak brałem
          przepustkę na Ostrobramskiej, powiedziałem handlowcowi dlaczego tak dużo osób
          się wybiera oglądać SR (bo mówił że co chwilę ktoś po przepustkę) - też
          zdementował informacje o opóźnieniach i pochwalił się że sam tam kupił (RIIb) -
          wziąłem więc od niego nieformalne namiary i będę co jakiś czas podpytywał ;))

Pozdrawiam
      • Gość: Marcepan Re: POSTĘPY W BUDOWIE IP: *.waw.cdp.pl / 192.168.1.* 25.08.03, 11:17
        Cześć

To co piszesz o terminach, zaległości w płatnościach wykonawcom, materiałach
        jest prawdą i dokładnym odbiciem lustrzanym osiedla Dębowy Park na którym
        kupiłem mieszkanie.
        SR i DP miały być oddane w III kwartale tego roku -a coś mi się widzi
        marzec/kwiecień 2004.

Pozdrawiam
        Marcepan
        • tarper Re: POSTĘPY W BUDOWIE 25.08.03, 12:26
          Witam Wszystkich,

Ja podpisywałem umowę na SR w czerwcu 2002 r. Termin jaki mam w umowie to IV kw
          2003 r. oraz ew. poślizg 3 miesięczny. Także zgodnie z tymi terminami
          prawdopodobieństwo oddania mieszkania w terminie jest wysoce prawdopodobne.

Pozdrawiam,

Tarper
          • maro1972 Re: POSTĘPY W BUDOWIE 25.08.03, 18:10
            Czy macie jakieś info. odnośnie problemów z wejściem (nawet z przepustkami) na
            teren osiedla ?
            Pozdrowionka.
            Maro.
            • wolf_gang Re: POSTĘPY W BUDOWIE 25.08.03, 19:11
              W sobote bylem na budowie. Nie mialem problemu z wejsciem na budowe z
              przepustka.

Jesli chodzi o postep no to bywa roznie. Na przyklad budynek RIVC czesciowo
              jest juz otynkowany na zewnatrz i widac juz zielony kolor tynku. W sobote na
              rusztowaniach widzialem robotnikow i pracowali. W srodku duzo mieszkan ma juz
              tynki, rurki itp.

Jesli chodzi o budynek RIIA to widzialem, ze jacys faceci robili cos na dachu...

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka