Dodaj do ulubionych

KEN BIS II - WP rozwiązuje umowy

IP: *.unused.zigzag.pl 12.04.07, 15:45
j.w.
Dostałem dzisiaj info z wersalu, że z uwagi na rosnące koszty materiałów...
blablabla, albo zgodzę się na aneks do umowy, albo rozwiążą ze mną umowę.
Mam się stawić u nich w biurze.
Czy może ktoś dostał również takie pismo?
Obserwuj wątek
    • joa21 Re: KEN BIS II - WP rozwiązuje umowy 12.04.07, 17:55
      a dasz zdjecie pisma?

bo jakos nie wierze
      • Gość: valdi Re: KEN BIS II - WP rozwiązuje umowy IP: *.unused.zigzag.pl 12.04.07, 18:59
        podaj numer faxu - to jutro Ci prześlę
        nie mam niestety skanera
        • joa21 Re: KEN BIS II - WP rozwiązuje umowy 13.04.07, 12:32
          wystarczy zdjecie zrobione komorka przeslane na maila - mysle, ze nie bedzie to
          trudne bo prawie kazdy ma taki telefon

pozdrawiam i czekam
          • Gość: valdi Re: KEN BIS II - WP rozwiązuje umowy IP: *.unused.zigzag.pl 13.04.07, 15:18
            niestety, jest to trudne - nie mam kabelka do komputera.
            Mogę za to przesłać ci MMS-a
            podaj tylko numer komórki

też pozdrawiam i też czekam
            • Gość: Amarez Re: KEN BIS II - WP rozwiązuje umowy IP: *.acn.waw.pl 13.04.07, 16:10
              Valdi pacnij się w sufit. Najpierw szydzisz z tej inwestycji poprzez obwodnicę
              w tubie, potem robisz zamęt z odległościami między budynkami. Sprawa jest już w
              WP wyjaśniona więc sprzedajesz fake więc zamilcz
              • Gość: valdi Re: KEN BIS II - WP rozwiązuje umowy IP: *.unused.zigzag.pl 13.04.07, 16:27
                amarez - tobie również mogę przesłać umowę na kom.
                ja nie zamierzam tam mieszkać - kupiłem mieszkanie spekulacyjnie i wkurza mnie,
                że będę musiał oddać teraz część zysku WP!
                to wszystko!
                a co do odległości - nic nie zmieni faktu, że to "studnia"
                Myślałem, że wyciągnę 12K/m2, ale jak to wybudują, to będzie pogłos jak w
                Galerii Urs, i więcej niż 10k/m2 się nie wyciągnie.
                Przejrzyj fora - już zaczynają sprzedawać mieszkania z "dwójki". po 12k/m2.
                później będzie tylko taniej
                • Gość: npd Re: KEN BIS II - WP rozwiązuje umowy IP: 12.21.160.* 13.04.07, 17:56
                  Valdi, jesli sprawi ci to przyjemnosc i ulzy w bolach to ja tez otrzymalem taki
                  list. Czy mozemy je porownac?
    • Gość: nie sąsiad Re: KEN BIS II - WP rozwiązuje umowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 20:54
      witajcie,
      czy możecie powiedzieć, czy to prawda z tym rozwiązywaniem umowy przez
      dewelopera? jakiej umowy? przedwstępnej notarialnej, czy rezerwacyjnej? i na
      mocy jakiego prawa deweloper rozwiązuje taką umowę?
      • Gość: Amarez Re: KEN BIS II - WP rozwiązuje umowy IP: *.acn.waw.pl 13.04.07, 21:26
        Był to głupi, niezdrowy ale i wyrafinowany żart ze strony Valdiego. W biurze
        sprawa została zdementowana. Valdi jest szczerym zwolennikiem wynajmowania
        mieszkań a nie ich kupowania więc nie mógł mieć tu mieszkanie
    • Gość: uokik Re: KEN BIS II - WP rozwiązuje umowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 21:14
      Nie wiem, kto tu sieje popłoch, tym, którzy się przestraszyli dedykuję poniższy
      tekst:

cytuję za innym internautą:
      Re: Umowa ma klauzulę o waloryzacji ceny wskaźnik
      Autor: jsroda
      Data: 12.04.07, 11:49

www.uokik.gov.pl/pl/ochrona_konsumentow/niedozwolone_klauzule/niedozwolone_klauz
      ule__informac/
      Lp. 284
      Data wydania i sygnatura: 21 grudnia 2004 r.
      sygn. akt XVII Amc 69/03
      Nazwa i siedziba sądu Sąd Okręgowy w Warszawie Sąd Ochrony Konkurencji i
      Konsumentów
      Oznaczenie stron oraz informacja o udziale w postępowaniu prokuratora lub
      organizacji społecznej: Powód: Prezes Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów
      Pozwany: Sosnowiecka Spółdzielnia Budownictwa Mieszkaniowego Nowa w Sosnowcu

Postanowienie wzorca umowy uznane za niedozwolone: Koszty budowy 1 m2
      powierzchni całkowitej może się zmienić w zależności od wzrostu czynników
      cenotwórczych i budowlanych mających wpływ na koszt budowy

• Gość: and ja również otrzymałem takie pismo IP: *.aster.pl 14.04.07, 21:59
        Wczoraj dostałem.
        proszą mnie, abym się stawił w siedzibie WP.
        Jak zadzwoniłem, to 1 baba powiedziała mi, że nie wysyłano takich pism.
        potem pogadała z drugą babą, gdzieś zadzwoniła z 2-go aparatu i powiedziała,
        żebym jednak przyszedł.
        o co tu chodzi?
        macie może więcej informacji?
        umówiłem się w WP na środę
        • Gość: wiola Re: ja również otrzymałem takie pismo IP: 194.145.96.* 15.04.07, 08:25
          do mnie również dotarło to pisemko. Dostałam je w środę. Wysłane z
          Białegostoku - może dlateego nie wiedzą o nim w warszawskim oddziale WP.
          Czy ktoś już był na spotkaniu?
          O ile chcą podnieść cenę?
          • Gość: gość Re: ja również otrzymałem takie pismo IP: *.189.72.18.e-plan.pl 15.04.07, 09:31
            A jeśli można podpytać, czy mieliście jakieś specjalnie niskie ceny i kiedy
            podpisywaliście umowy ?
            • Gość: Tomasz Re: ja również otrzymałem takie pismo IP: *.acn.waw.pl 15.04.07, 09:39
              Witam wszystkich.. Dzwoniłem do znajomego, który współpracuje z WP i na dzień
              dzisiejszy już mogę powiedzieć, że WP ma zamiar podnieść ceny o 20%. Ja za swoje
              płaciłem 7k/mkw.
              • Gość: gość Re: ja również otrzymałem takie pismo IP: *.189.72.18.e-plan.pl 15.04.07, 09:48
                A na jakiej podstawie? Umowa nie daje Wersalowi mozliwosci podniesienia ceny na
                skutek wzrostu cen materialow i robocizny (z reszta taki zapis bylby i tak
                nielegalny).
                • Gość: wiola Re: ja również otrzymałem takie pismo IP: 194.145.96.* 15.04.07, 09:54
                  Cena jest stała (ja płaciłam 5400/m2
                  Wersal może przecież wypowiedzieć umowę płacąc jakieś śmieszne odsetki.
                  to nieza broń
                  • Gość: gość Re: ja również otrzymałem takie pismo IP: *.189.72.18.e-plan.pl 15.04.07, 10:00
                    Czy mozesz napisac co dokladnie jest w tym pismie?
                    • Gość: wiola Re: ja również otrzymałem takie pismo IP: 194.145.96.* 15.04.07, 10:05
                      podaj maila - prześlę Ci jutro po zeskanowaniu.
                      chce ktoś jeszcze?
                      jutro wyślę/
                      Mimo wszystko - miłej niedzieli:)
                      • Gość: gosc Re: ja również otrzymałem takie pismo IP: *.189.72.18.e-plan.pl 15.04.07, 10:18
                        Przeslij prosze na robert.zelazny@wp.pl

Dzieki.
                        • Gość: kam Re: ja również otrzymałem takie pismo IP: *.aster.pl 15.04.07, 20:58
                          poproszę
                          kamilwolski@aster.pl
                          • Gość: aa Re: ja również otrzymałem takie pismo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.07, 13:21
                            Nie maja prawa Wam podnosic cen, musicie się jakos skrzyknąć i cos wspólnie
                            zdziałać. To jest koszmar co oni wyprawiają. Szczerze życzę Wam powodzenia. Mam
                            nadzieję, że wszystko się wyjaśni.
                            • Gość: tesc Re: ja również otrzymałem takie pismo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 16:10
                              o rany... do mnie jeszcze nie doszlo...
                              jak mozna prosic, to wyslijcie mi pismo na waldek_z@wp.pl
              • Gość: wiola Re: ja również otrzymałem takie pismo IP: 194.145.96.* 15.04.07, 09:48
                może zorganizujemy jakieś spotkanie i pojdziemy gromadnie do siedziby WP.
                trzeba działać - i to szybko!
    • Gość: Gość To tylko durny żart Valdiego IP: *.189.72.18.e-plan.pl 16.04.07, 16:03
      Wersal wszystkiemu zaprzeczył. Gratuluję poczucia humoru wszystkim idiotom,
      którzy tak bezmyślnie sobie żartują i przysparzają niepotrzebnego stresu innym.
    • Gość: MARCIN byłem na rozmowie w WP,,, IP: *.pl 16.04.07, 18:32
      ja dostałem pisemko we wtorek,
      w piątek byłem na rozmowie w siedzibie WP.
      nie zgodziłem się na warunek - podwyższenie o 20% (powód - robocizna+materiały)
      zobaczymy co będzie dalej.
      musimy sie jakoś "skrzyknąć"
      NIE DAJMY SIĘ WERSALOWI!!!!!!!!!!!

marcin
      • marcin.d22 Re: byłem na rozmowie w WP,,, 16.04.07, 18:49
        Tez kupilem mieszkanie w WP, czy mozesz przeslac mi skan tego pisma?
        • Gość: Anna Rapeta Re: byłem na rozmowie w WP,,, IP: *.acn.waw.pl 16.04.07, 19:27
          Nie wiem dlaczego piszesz, że Wersal wszystkiemu zaprzecza. Byłam dzisiaj
          osobiście w siedzibie Wersalu. Podwyżka będzie napewno, tylko, że nie obejmie
          wszystkich mieszkań. Ci, którzy kupowali na samym początku gdy cena jeszcze była
          dość atrakcyjna lub mają pierwszą wersję umowy mogą na 100% oczekiwać takiego
          listu w tym tygodniu. Jestem strasznie zdenerwowana. Okazuje sie, że jest taki
          zapis w umowie, który daje im taką możliwość. W moim przypadku (kupiłam 2
          pokojowe mieszkanie o powierzchni 54 mkw) cena wzrasta o prawie 70 tys pln.
          Jestem załamana. Nie wiem co robić...
          • marcin.d22 Re: byłem na rozmowie w WP,,, 16.04.07, 19:34
            Czy mozesz przeslac mi skan tego pisma na maila, chcialbym wiedziec na co mam
            sie przygotowac
            • Gość: Anna Rapeta Re: byłem na rozmowie w WP,,, IP: *.acn.waw.pl 16.04.07, 20:44
              Obawiam się, że nie potrafię. Jutro postaram się wysłać z pracy..
              • Gość: Tomasz Re: byłem na rozmowie w WP,,, IP: *.acn.waw.pl 16.04.07, 21:58
                Wydaje mi sie, że WP chciał to przeforsować bez rozgłosu. Nie ma pojęcia
                "uczciwy deweloper" i o tym myślę, że większość z nas się niedługo przekona.
          • Gość: Gość Re: byłem na rozmowie w WP,,, IP: *.189.72.18.e-plan.pl 16.04.07, 22:02
            A który to zapis w umowie zezwala na to ? Jesli ktokolwiek dostał takie pismo
            bardzo proszę o przesłanie go na ades robert.zelazny@wp.pl
      • joa21 POKAZ PISMO !!! 17.04.07, 11:52

i przestan bawic sie kosztem innych!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
        • Gość: Kinga Re: POKAZ PISMO !!! IP: *.chello.pl 17.04.07, 12:18
          Nie panikuj, moze Ty akurat nie otrzymasz tego pisma, zapewno zależy to od ceny
          zakupu.
          • joa21 Oficjalne forum Ken Bis II 17.04.07, 12:22
            wszystkich przyszlych mieszkancow zapraszam na forum Ken Bis II

kenbis.ota.pl/forum/index.php?c=2
          • Gość: Amarez Re: POKAZ PISMO !!! IP: 148.81.20.* 17.04.07, 12:44
            haha , jakbyś wiedziała za ile kupiliśmy mieszkania to byś spadla z krzesła,
            był to 2005r.
            • Gość: kasta Ceny - 15k/m2!!! IP: *.aster.pl 20.04.07, 23:46
              Wersal podpisał ze mną ostateczną umowę notarialną.
              wynegocjowałem tylko 10% podwyżki od ceny rezerwacyjnej (sprzed 3 miesięcy)-
              nowa cena to 10300zł/m2.
              Myślę, że zrobiłem niezły interes - W WP mówili mi, że ceny KENBISII to
              obecnie już 15000zł/m2.
              Sprawdziłem na:
              ceny.citydom24.pl/
              Filotet jak byk!
              zarobiłem 50% w ciągu 3 miesięcy!
              Szok!
              Czekam na 20000/m2 - wtedy wyjdę z inwestycji i kupię sobie dom 300m2!
              A wy - kiedy chcecie sprzedać swoje mieszkania?
              • Gość: rycho Re: Ceny - 15k/m2!!! IP: *.aster.pl 22.04.07, 11:17
                Mam mieszkanie w KENBIS II.
                Wystawiłem je w agencji meritum za 11 tys i nie ma chętnych.
                nie wiem skąd wzięli cenę 15 tys?
                to jakaś chała!
                • Gość: zulus sprzedałem mieszkanie IP: *.aster.pl 19.05.07, 14:07
                  Sprzedałem swoje mieszkanko po 11,5k/m2 (cena wyjściowa to 13k - ale brak było
                  chętnych).
                  Pan Wojtek powiedział, że to świetna cena - ponoć sporo osób chce zrealizwoać
                  zyski i wyskoczyć z mieszkanka...
                  zarobiłem prawie 100%.
                  pozdrawiam
                  zulus
                  • Gość: Tony Re: sprzedałem mieszkanie IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 19.05.07, 17:39
                    Zulus, a WP zgodzil sie na cesje? Ja tez mam tam mieszkanie i chcialem je
                    sprzedac ale dostalem info, ze prezesi nie zgadzaja sie na cesje! Jak to
                    zalatwiles?
                    • Gość: zulus Re: sprzedałem mieszkanie IP: *.aster.pl 20.05.07, 21:17
                      > Zulus, a WP zgodzil sie na cesje? Ja tez mam tam mieszkanie i chcialem je
                      > sprzedac ale dostalem info, ze prezesi nie zgadzaja sie na cesje! Jak to
                      > zalatwiles?

nie ma w umowie punktu o "niemożności" cesji...
                      pewnie rogowski wkurza się, że nie sprzedał nam po 10K i wymyśla problemy...
                      hihi:)))
                      ale na poważnie - nie może ci tego zabronić...
                      w końcu - to rezerwacja na TWOJE mieszkanie
                      Zulus
              • Gość: Yanek Sam sie sprzedasz :) IP: *.chello.pl 22.04.07, 11:41
                Sprzedać za 15K/m2 to chyba mozesz tylko swoje ciało a nie ten beton na zadupiu
                Warszawy a 20K to chyba heheehehehhehe jak dorzucisz nerke albo dwie :))))
                Buhahahahahaha koles za 11 nie puscisz tego nawet.
    • Gość: !!!! Re: KEN BIS II - WP rozwiązuje umowy IP: 75.126.48.* 23.04.07, 11:32
      ja bym sie nie spieszyl z kupnem...Popatrzcie na USA. POTEZNYCH KRACH. Pogoda
      jak przed sztormem i zapowiada sie sztorm na kilka lat! Liberalne polityka
      bankow spowodala banke ...wlasnie teraz czytalem jak rok temu nielegalni
      imigranci zbierajacy truskawki zarabiajacy 15K dolarow rocznie dostali pozyczke
      na $700 000. Teraz zabrano im dom bo ich ARM (zmieniajace sie oprocentowanie)
      uderzylo po roku, i jest takich sytuacji tak wiele ze New Century i kilka
      subprime mortgage lender w USA niemal zbankrutowalo
      na pocztaku roku.

Ucieczka z banki to chyba dobry pomysl..ceny sa chore...W USA krach PEłNA PARĄ a
      w Polsce wszyscy jakby byli nieswiadomi i wierzyli ze Euro 2012 uratuje!...
      Krach w USA...za 2 lata Iralndczycy beda kupowac w USA na przecenie domy a nie w
      Polsce!
      W Krakowie na Rynku 10tysEURO ok 40 000PLN/m2 na tym linku:

stuFFLiX.com/index.html?&xlat=50.05449364840321&xlong=19.923877716064442&xzoom=13&lid=apartment&help=no
      Juz to widze kilka miesiecy. STOI! cos sie szybko nie sprzedaje.
      Ceny sa chore. Skonczy sie tak ze bedzie POTEZNY krach wczesniej czy pozniej.
      Zobaczcie jaki krach jest w USA - jesli ktos zna angielski
      polecam amerykanski site na ten temat...w USA krach juz pelna parą..wiecej tutaj

patrick.net/housing/crash.html
      zobaczycie co bedzie w PL...wiekszosc ludzi majacych pozyczki typu ARM
      (adjustable mortgage gdzie oprocentowanie nie jest stala na cala pozyczke ale
      sie ZMIENIA!) bedzie niezle wygladac....
      Polecam lekture. Kazdy niemal teraz w USA mowi: nastepne 4 lata nie ma nawet co
      dotykac rynku w USA. To samo bedzie i w Polsce ale chyba na duzo wieksza skale.
      Choc nie wiem bo krach w USA ma byc wedlug Krugmann'a z Princeton na skale
      wielkiej depresji z lat 1920s....
      • Gość: mistrz Re: KEN BIS II - WP rozwiązuje umowy IP: *.aster.pl 23.04.07, 19:47
        Ale bełkot, kolo się chyba czegoś najarał.
        • Gość: anna Re: KEN BIS II - WP rozwiązuje umowy IP: *.acn.waw.pl 19.05.07, 19:23
          Ze mną rozwiązali umowę, sprawę oddałem do sądu..
    • Gość: oferta Sprzedam mieszkanie KENbisII IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.07, 10:04
      Sprzedam mieszkanie - bezpośresnio.
      6 piętro, 116m2 cena 8700zł/m2!!!
      Cena aktualna - tylko do niedzieli!
      potem cena rośnie o 300zł/m2 co tydzień.
      Zainteresowanych prosze o podanie maila
      • Gość: majkel Re: Sprzedam mieszkanie KENbisII IP: 195.188.191.* 12.10.07, 11:15
        Cena aktualna - tylko do niedzieli!
        potem cena rośnie o 300zł/m2 co tydzień.

powinno byc nie co tydzien a co godzine
        i nie jakies drobne 300, cen sie conajmniej 1000
        • Gość: dziewczyna z wyzu Re: Sprzedam mieszkanie KENbisII IP: 83.238.100.* 12.10.07, 11:26
          majkel,

ktos tu juz pisal, ze jakis posrednik radzil podnoszenie ceny co
          tydzien w przyadku braku zainteresowania mieszkaniem

i to w sytuacji gdy deweloperzy juz teraz robia upusty po kilka,
          kilkanascie procent

moze to nieszczesne stworzenie tez bylo u tego samego posrednika
          • Gość: majkel Re: Sprzedam mieszkanie KENbisII IP: 195.188.191.* 12.10.07, 12:40
            > ktos tu juz pisal, ze jakis posrednik radzil podnoszenie ceny co
            > tydzien w przyadku braku zainteresowania mieszkaniem

sam proces podnoszenia ceny na towary luksusowe w celu stworzenia
            wrazenia niedostepnosci i wyjatkowosci dla posiadacza danego
            produktu jest znany i nic zlego w nim nie ma
            a ze mnieszkanie w bloku dalekie jest od luksusu
            wiec sadze ze w tym wypadku chodzi o stworzenie wrazenia uciekajacej
            szansy co tez moze byc trudne gdy z kazdym dniem ofert przybywa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka