Gość: m Re: Nieuczciwi developerzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 22:48 Uwaga !!!! - swiatowe inwestycje to oszuści !!!!!!!!!!!!!! - zajrzycie na link www.tvnwarszawa.pl/28415,1578590,0,11,nieuczciwy_deweloper_wyprowadzil_setki_klientow_w_pole,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Nieuczciwi developerzy IP: 94.254.195.* 23.02.09, 13:54 tyle sie pisze o firmach złych i dobrych, deweloperach, etc. to warto tez pokazać coś z innej półki ale w kotekscie sprzedazy mieszkań, UWAŻAJCIE!!!: www.nierzetelnefirmy.pl/cgi/gklient.cgi?module=info&cmd=detail&id=23&id_channel=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyszuja Re: Nieuczciwi developerzy IP: 217.153.40.* 12.01.09, 23:20 j a n a s, z a r s k i, 3 b p r a x i s Uważajcie na tych asów diweloperki. Wpłaciłem wszystkie raty określone w umowie a te asy zastosowały szantaż - albo podpisujesz nowa umowę albo wmówimy ci ze to z twojej winy nie możemy budować, a ja tym szujom ze dopłacę ale umowę już mam podpisana i nowej nie potrzebuje. Umowę zerwali (kilka lat temu), mieszkanie sprzedali innej osobie a pieniędzy nie oddali. Tzw. polski sąd przez ten czas nic nie zrobił w sprawie mojego pozwu (janas to brat milicjanta) j a n a s, z a r s k i, z e r a n s k i, o p e n h a m m e r z zona sbm augu_stowka -> augu_stowka sp zoo -> 3 b p r a x i s Odpowiedz Link Zgłoś
kedrok1 Re: Eko-Bud z Warszawy 28.01.09, 10:33 No cóż, moja Mama z mężem mieli odebrać dom w sierpniu 2008 na julianowskiej. Teraz widać który jest a tam do zrobienia jeszcze kilka rzeczy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elle Re: Nieuczciwi developerzy IP: *.acn.waw.pl 04.02.09, 16:01 Wawel Service, mało znany w Warszawie krakowski deweloper (w Wwie buduje mrówkowiec na czluchowskiej)stosuje kuriozalne zapisy umowne w których przyszły właściciel oddaje deweloperowi nieodplatnie i na czas nieokreślony swój udział we współwłasności dachu w celu zamontwania tam anten telekomunikacyjnych i reklam.Dodatkowo kupujący zrzeka się na rzecz dewelopera prawa do czerpania pozytków z wynajmu dachu firmom telekomunikacyjnym lub reklamowym. Pisano wprawdzie juz o tym w jakimś innym wątku że takie zapisy są niezgodne z ustawą a więc prawnie nieskuteczne, radzę mimo to ostrożność ponieważ dewelop zostawia sobie całą powierzchnię handlowo-usługową (tzn.nie sprzedaje jej a wynajmuje) co w sumie z dużą ilością niesprzedanych mieszkań daje mu i tak większość we wspolnocie mieszkaniowej i mozliwość decydowania o wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nieuczciwi developerzy IP: 94.254.214.* 16.02.09, 14:13 www.glupi-klient.com/cgi/gklient.cgi?module=story&cmd=detail&id=56&page=0 serwis niedawno wystratował propnuje opisywać nieuczciwców! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XX Re: Nieuczciwi developerzy IP: 88.220.166.* 03.03.09, 14:12 Uwaga na niejakiego Królikowskiego budującegoa na Zielonej Białołęce. Same problemy. Uważa się za developera ale nim nie jest. Buduje prywatnie niby dla siebie , potem sprzedaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: Nieuczciwi developerzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 14:52 królik ? ja słyszałem że to zając Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Nieuczciwi developerzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.09, 01:58 Przestroga przed KBD, czyli Konsorcjum Budowlano-Deweloperskim. Wiele mieszkań w ofercie, tylko chyba 2 czy 3 inwestycje ukończone. Nie wiem jak pozostałe, ale Willa Włochy przy Chrościckiego bez aktów notarnialnych, gazu i ciepłej wody. Nie ma też windy, domofonów i dostępu do garażu. Lokale są oddawane w kiepskim stanie. Powierzchnie wspólne są już zniszczone. Spółka co chwilę przekłada termin wydania aktów notarialnych. Może będą w wakacje. Dla chętnych: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=83481352 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Nieuczciwi developerzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.09, 00:04 Wakacje mijają, a jaskółki śpiewają, że aktów końcowych nadal nie ma i nie wiadomo, kiedy będą. KBD (deweloper) cały czas kręci i robi swoich klientów w tak zwaną "trombę" :-( Ciekawe, kiedy jeden z wykonawców lub klientów nie wytrzyma i złoży wniosek o ogłoszenie upadłości delikwenta. Ciekawie też wyglądają kolejne zmiany w KRS'ie spółki, zmierzające do wprowadzenia władzy absolutnej prezesa Lewandowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Nieuczciwi developerzy - KBD IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.11.09, 17:36 Mamy listopad 2009 I nadal brak aktow notarialnych I nie wiadomo kiedy beda. Wedlug KBD zawsze ktos inny jest winny a to urzad nie chce wydac pozwolenia, a to ktos oprotestowal a to ....najlepiej gdyby wogole nie zabierali sie za deweloperke skoro nie wiedza jak sie takie sprawy zalatwia. Odpowiedz Link Zgłoś
gabryella Re: Nieuczciwi developerzy 23.11.09, 09:16 Tak dla rozrywki - ze strony znanego dewelopera piaseczyńskiego "Jestem wdzięczny Moim Klientom za to, że kupili u Mnie mieszkanie. Dzięki temu codziennie dostaję Mnóstwo Pieniędzy. (MONITOR POLSKI B nr 1420, 21.08.2009 r.) A to pozwala mi pławić się w bogactwie i luksusie. Ja kocham pieniądze, a pieniądze kochają mnie. Dziękuję. Dziękuję. Dziękuję." - Jacek Piekut -" ŹRÓDŁO piekut.pl/index.php?value=text myślę, że on szczerze oddaje swoje myśli jak traktuje klientów, dodam ze bardzo uczuciowo :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marik Re: Nieuczciwi developerzy-dantex , dantex IP: *.gprs.plus.pl 27.03.09, 22:08 nikomu nie polecam jakichkolwiek interesów z tym niepoważnym i nieuczciwym deweloperem. W biurze sprzedaży pracuje banda przygłupów ktorzy za wszelka cene chca ci wcisnąć sciany z grzybem i plesnia pod szyldem wysokiego standardu. Umowy dantexu sprytnie zabezpieczaja tylko i wyłacznie interes tego marnego dewelopera. interes klinta jest tylko pozorny- ale to juz sprawa dla porządnego prawnika. tylko patrzec jak stado rozżalonych mieszkańców dobrolina wnosi sprawy do sądu............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Nieuczciwi developerzy-dantex , dantex IP: *.centertel.pl 05.04.09, 23:16 Catalina development i wszelkie spolki corki. Oszukuja klientow w umowach, naciagaja zapisy umow zawsze na niekorzysc klienta. Opozniaja oddanie inwestycji lub wykonuja je niezgodnie z planem budowy co skutkowalo opoznieniom oddania inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tech Re: Nieuczciwi developerzy-dantex , dantex IP: *.adsl.inetia.pl 17.04.09, 19:21 Niedługo wejdzie możliwość dokonywania pozwów zbiorowych, wystarczy 10 osób, zawsze to jakiś bat na developerów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDBUD UWAGA Re: Nieuczciwi developerzy-dantex , dantex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 23:14 edbud to już komletna ruina. ta firma nie ma płynności finansowej. wycofałem się z umowy na mieszkanie bo podejżewałem ich kłopoty. udało mi się wyrwać z nimi jeszcze podpis na p[orozumieniu o rozwiązaniu umowy i do dwóch miesięcy nie zwracają mi pieniędzy mimo kilkukrotnych ustalanych terminów. w złości ich dyrektor sprzedaży Pan Wasilewski powiedział mi że nie mają pieniędzy i się mnie nie boją bo i tak nie zgłoszę ich upadłości bo wtedy nic nigdy nie odzyskam. to się pomylił bo teraz nie mam ani mieszkania ani pieniędzy więc przynajmniej uwolnię ich od tego cierpienia i przestrzęgę wszystich innych zgłaszając do sądu wniosek o ich upadłość w najbliższych dniach. szkoda mi tylko wszystkich klientów ze mną na czele, ale czas przestać się już oszukiwać TA FIRMA TO BANKRUT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawnik Nie strasz nie strasz bo się zesrasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.09, 08:37 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: powaga Re: Nie strasz nie strasz bo się zesrasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 14:43 pokażcie mi uczciwych !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waiter Re: Nie strasz nie strasz bo się zesrasz IP: *.171.95.114.static.crowley.pl 19.05.09, 12:45 Ej ty "powaga", ja już kiedyś widziałem na takim forum "skupienie", coś mi się zdaje że to ten sam typ, co ? Odpowiedz Link Zgłoś
madrekate Re: Nie strasz nie strasz bo się zesrasz 01.07.09, 23:20 Kuuuurcze... Same informacje z pierwszej ręki. Sami specjalści?! ...czyli nic tu na tym forum się nie zmieniło:) hi hi hi pozdr. [/b] Odpowiedz Link Zgłoś
etne Re: Nieuczciwi developerzy-dantex , dantex 28.08.09, 11:21 Właśnie ma sprawe w prokuraturze, proszę dołączyć, jak najszybciej złożyć pozew Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BB Re: Deltacom Development Kazimierów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 11:30 Witam wszystkich zainteresowanych kupnem rezydencji wybudowanych przez firmę Deltacom Development. Jestem właścicielem jednej tzw. "rezydencji" - chcesz uzyskać info - niekoniecznie pozytywne :( niestety. Chętnie służę pomocą: beacina@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezdomna Re: Nieuczciwi developerzy IP: *.dag.pl 31.07.09, 11:40 EMBUD SP. Z O.O.-PREZES BOGDAN OWCZAREK, LOKALIZACJA SYTA 175 UWAGA OSZUST PRZY OKAZJI POSZUKUJĘ OKRADZIONYCH PRZEZ OWEGO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BEZDOMNA EMBUD SP. Z O.O. IP: *.dag.pl 31.07.09, 11:44 ZŁODZIEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jack.diamonds Re: EMBUD SP. Z O.O. 15.08.09, 14:08 kurka dlaczego?? właśnie się zastanawiam nad zakupem!!! pls odpowiedz!!! Gość portalu: BEZDOMNA napisał(a): > ZŁODZIEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Nieuczciwi developerzy IP: 62.29.174.* 01.09.09, 10:12 prosze o kontakt mieszkaniec syta 177 Odpowiedz Link Zgłoś
etne Re: Nieuczciwi developerzy 03.09.09, 12:51 czy to też embud ?, jeśli kontakt automatyczny na gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chouppy Re: Nieuczciwi developerzy IP: *.chello.pl 06.01.10, 13:23 witam tez mam do czynienia z niejaka firma embud,dlatego prosze o kontakt pod kayaha@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszkodowany Re: Nieuczciwi developerzy IP: *.dip.t-dialin.net 02.11.09, 17:09 Jestem jednym z poszkodowanych w wyniku działalności tego człowieka. Uwaga działa pod różnymi spółkami. Przeglądając KRS-y jego spółek i informacje w internecie pojawiają się niemal zawsze te same powiązane nazwiska i spółki. Mam wrażenie, że reprezentuje on jakąś grupę kapitałową, która robi interesy kosztem innych naiwnych klientów. Jak robi się zbyt gorąco "to chyc" zakładamy inną spółkę. Na temat jednej z nich można znaleźć w internecie raport NIKu, z którego wynika że za budowę osiedla na Wilanowie wypłacono mu więcej (suma siedmiocyfrowa) z PZU niż się należało. To dziwne bo cały czas "płacze", że ma problemy z płynnością finansową. Ostatnio dowiedziałem się, że ktoś zafundował mu prawomocny zakaz prowadzenia działalności. Brawo za wytrwałość i chęci walki. Dziwne jest tylko, że do tej pory w KRSach spółek nadal figuruje on jako prezes. Uwaga na tego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
e_t_zz Turret Poland 20.08.09, 09:24 Osiedle Zielone Zacisze etap ABC do dzisiaj ma nierozwiązaną sprawę własności działki w środku osiedla, na ktorej jest m.in. plac zabaw. To skutkuje tym, że Turret nie chce inwestować w plac a Wspólnoty wg prawa nie mogą, bo działka jest własnością Turreta. Wobec czego plac zabaw zmienia się w ruinę, a Turret umywa od wszystkiego rece i straszy mieszkańców, że sprzeda tą dzialke. Szczegóły na priv albo zapraszam na ZZ - sami zobaczcie jaki bałagan zostawil po sobie Turret. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucyna Re: Turret Poland IP: *.128.11.218.static.crowley.pl 21.08.09, 10:37 Ale w radiu slyszalam reklame ze to rzetelny developer:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Eurocity II IP: *.chello.pl 20.08.09, 23:44 3 tgodnie temu pojechałam po raz pierwszy na Heroldów, żeby obejrzeć mieszkanie, potem przyjeżdżałam kilka razy, żeby obejrzeć kolejne mieszkania. W międzyczasie rozmawiałam o zapisach umowy, ustalałam szczegóły. Upewniłam się, że nie muszę kupować miejsca postojowego. Wybrałam mieszkanie, ale przez kilka dni nie było osoby, z którą można by ustalić ostateczną cenę oraz terminy rat. Rzekomo nie było też wiadomo, kiedy ta osoba na pewno będzie w biurze. Odmówiono mi połączenia z prezesem Kasprowiakiem (skądinąd znanym), jak również nie udostępniono do niego kontaktu. Ponieważ byłam zdecydowana na jedno z mieszkań, wysłałam swoje dane do umowy. W poniedziałek zostałam poinformowana, że pani dyrektor wróciła z urlopu, ale nie ma czasu, żeby mnie przyjąć. Następnego dnia pojechałam więc, żeby sprawdzić, kiedy będę mogła rozmawiać z panią dyrektor. Przyjęła mnie, ustaliłyśmy ostateczną cene, terminy rat i na kiedy będzie przygotowana umowa do podpisu. Na sam koniec pani dyrektor przypomniała sobie, że muszę kupić miejsce postojowe. Zaskoczona powiedziałam, że pierwszy raz o tym słyszę, że upewniałam się i takiego obowiązku nie było. Powiedziała, że owszem, nie było, ale od poniedziałku jest obowiązek wykupu miejsc parkingowych. Podała cenę: tylko 34 000 zł. Powiedziałam,że nie ma mowy, żebym teraz kupiła to miejsce. Na mój protest odpowiedziała, że jeszcze powylicza różne rzeczy i da mi znać, co wyszło i zobaczy. W środę pojechałam podpisać umowę i oczywiście dano mi do podpisu aneks o wykupie miejsca postojowego. Rozmowa nic nie dała, argumenty o nieuczciwosci również nic nie pomogły. Pani dyrektor poweidziała, że mają problem z miejscami postojowymi i muszę ją zrozumieć. Nie widziała nic nieuczciwego w tym, że mimo przedstawionej mi wcześniej oferty, ostatecznie zmusza się mnie do zakupu miejsca. Rozmowa z prezesem, z którym w końcu mnie połączono nie dała nic i była żenująca: ma pani taką ofertę i tyle, jak się nie podoba, to nie. Fakt, że przez trzy tygodnie, od kiedy zaczęłam z nimi rozmawiać przedstawiano mi ofertę bez miejsca postojowego nic go nie obchodzi: ja się z panią nie umawiałem na żadną ofertę. Może mi dać upust, 4 tysiące na to miejsce. Pani dyrektor uważa, że ją potraktowałam lekceważaco.Że nie rozumiem, że oni mają problem i nie mogą sprzedać tych miejsc. A ja mam jakieś pretensje... Rozmowę mam nagraną. Na pamiątkę. Żenada! Uważajcie. To nie jest wprowadzenie klienta w błąd, to jest oszukanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miel Re: Eurocity II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 12:40 A to jest coś dziwnego że deweloper chce sprzedać swoją własność?? Wybudowanie też kosztuje. Dlaczego by koleżanka miała nie kupić skoro ma samochód pewnikiem? Parkować się chce na dziko na chodniku pod klateczką? Pewnie deweloper byłby wpisany na złotą listę deweloperów jakby oddał za darmo prawda? Oczywiście że tak.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Re: Eurocity II IP: *.chello.pl 25.08.09, 17:15 a to w tym dziwnego, że nie było mowy o kupnie miejsca parkingowego do czasu podpisywania umowy! Poza tym kolega jest w błędzie - samochodu nie posiadam i w najbliższej pryszłości nie przewiduję. Wiec nie wiem, po co ta złosliwość. Nie chce nic za darmo, kwestia uczciwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pogoda Re: Nieuczciwi developerzy IP: *.g1.isko.net.pl 25.08.09, 08:13 Przestrzegamy przed kupowaniem czegokolwiek od firm z członem Prestige. Jest już ich troszkę i będzie jeszcze więcej bo deweloper za każdym razem ukrywa się pod nową nazwą. Prestige Piaseczno Sp. z o.o., Osiedle Róż Prestige PM Sp. z o.o.; Prestige PM Sp.z o.o.; Osiedle Róż 9 Prestige PM; Osiedle Róż 10 Prestige PM; itd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Instytut walki Re: Nieuczciwi developerzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.09, 08:34 Ale napisz dlaczego??? Moderator powinieneś wykasowywać niemeryteryczne wątki. Zero podparcia. Tak się dyskusji prowadzić nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
omgorka Re: Nieuczciwi developerzy 09.12.16, 11:13 Wystarczy pomyśleć? :) Jak deweloper dla każdej inwestycji zakłada osobną spółeczkę, to może coś jest nie tak jak trzeba? Spółka później zniknie i szukaj wiatru w polu? Takie gdybanie, bo może to jest jakaś optymalizacja podatkowa, ale rzekłbym, że to trochę dziwne. Tak jakby Samsung wydawał produkty jako Samsung Galaxy S4 sp. z o.o., Samsung Galaxy Tab 7 sp. z o.o. itd. Trochę dziwne, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e-mona Re: Nieuczciwi developerzy IP: *.chello.pl 31.08.09, 23:06 Witam, w październiku 2008 podpisałam umowę przedwstępną na mieszkanie w segmencie z firmą WENA SP. J. ŁUPKOWSCY z Warszawy (Stara Miłosna). wpłaciłam całą kase od razu - odbiór miał się odbyć na początku listopada....z moimi małymi zmianami szykowałam sie na grudzień- styczeń...... mamy wrzesień 2009 i zrobiłam częściowy odbiór techniczny z całą masa usterek - wg protokołu odbioru (kierownik budowy nawet nie pofatygował sie z nami do mieszkania bo miał IMIENINY)usterki miały być usuniete w 21 dni.... mamy poczatek września i gdyby nie moje domagania się nic nikt by nie zrobił - a naprawdę sie nie napracowali - pomalowali barierki na balkonach i postawili przegrode na jednym z nich; na pozostałe pkt nawet nie zareagowali ściany sa krzywe i pełne wyprysków, uszczerbień i dołków, łączenia na płytach gipsowych pękają, a ściany pomalowano jakąś farba bez uprzedniego gruntowania - wszystkie farby schodzą, okna i futryny brudne od pianek i zniszczone - a to dopiero początek.... jednym słowem JEŚLI CHCECIE KUPIĆ MIESZKANIE TO NIE OD WENY - BĘDZIECIE PŁAKAC I NIEPOTRZEBNIE WYDAWAĆ CIĘŻKO ZAROBIONE PIENIĄDZE !!!!! suma: rok opóźnienia, mieszkanie w stanie katastrofalnym, nie wspomnę że nie ma grzejników, pieca itp.... ale naj sa pracownicy - niekompetentni kierownicy i leniwi pracownicy, którzy zamiast pracować leżą na trawie i dmuchaja w trawke...;( zero terminowości, profesjonalizmu - tylko mydlenie oczu i obiecanki bez pokrycia NA PEWNO TAK TEGO NIE ZOSTAWIE - POMÓŻCIE - CO ZROBIĆ ŻEBY COŚ OD NICH WYEGZEKWOWAĆ?? e-mona@o2.pl pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pOLALA Re: Nieuczciwi developerzy IP: 188.33.200.* 25.09.09, 11:51 Nero Development przy współpracy Market Mieszkaniowy- apartament il. Dźwiękowa , Józefoslaw: - umowa końcowa na 475 tys i mamy iść do notariusza żeby finalizować zakup. Po 24 h telefon ze cena to 500 tys. Ja zwariowałam czy takie zachowanie to gó...arstwo????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Urquell Re: Włodarzewska SA strzeżcie się !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ip.netia.com.pl 28.10.09, 10:11 Wszystko co napiszesz moze zostac wykorzystane przeciwko Tobie. Na tym forum juz o tym bylo wielokrotnie. Trzeba bylo czytac przed decyzja o zakupie: forum.gazeta.pl/forum/w,106,76226181,76226181.html?v=2&f=106&w=76226181&a=76226181&wv.x=0 forum.gazeta.pl/forum/w,106,63244158,63423198,Re_Nieuczciwy_deweloper_w_Warszawie.html forum.gazeta.pl/forum/w,106,2532765,52554472,Wlodarzewska_SA_Warszawa.html PS. Niech zgadne, administratorem jest firma, ktora zobligowala sie do usuniecia wad gwarancyjnych. Prawda? 3 lata w akcie notarialnym zapisane? Tyle co trwa gwarancja? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: francuz Uwaga na Bouygues IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.10, 02:13 uwaga na bouyguesa - przy odbiorach jestes nikim, np w wilanowie, mniejsze balkony i tarasy niz w umowie, tłumaczą że nie płacisz za nie - idac tym tropem mogą w ogóle ich nie wybudować, poza tym miejsca postojowe w garażu nie spełniają w wiekszości norm - i też mają to gdzieś, kontakt z tzw biurem obsługi klienta - w zasadzie niemozliwy z przyczyn niedostępności osob itp. w domach Villa Moderne było jeszcze gorzej - praktycznie każdy dom, nie tani, do poprawy, kupa nerwów i arogancja francuskiego szefa.oraz opóźnienie ponad pół roku; Le village - nieuregulowane sprawy z sasiadem czyli develperem Na Skraju Miasta, zmiana koncepcji budowy kolejnych domów mając gdzieś tych co już kupili; Śródziemnomorska...- pół roku opóźnienia, kuriozalna Villa lazur- brak pozwolenia na uzytkowanie, budynki skończone latem do odbioru w grudniu. najgorsza jest AROGANCJA Odpowiedz Link Zgłoś
white.milano Novum Developer 04.02.10, 12:51 uwaga na jakość wykonania!!! moja znajoma kupiła mieszkanie u nich. w 3/4 mieszkań na ostatnim piętrze przecieka dach!! i to nie tylko zimą - sąsiedzi raz zmieniali parkiet w czerwcu a teraz będą drugi. developer twierdzi że tym razem administracja za mało odśnieża dachy prze co na dachu mansardowym/złamaniu płaszczyzn/ powstał lód i woda nie miała gdzie ściekać - przez co developer nie chce płacić za zalania. koszmar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldemar Wolańczyk Re: Eko-Bud z Warszawy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.02.10, 11:03 Szanowni Klienci Co kilka lat jestem zmuszony zamieszczać oświadczenia prostujące kłamliwe informacje – anonimy – na temat mojej firmy. Po pierwsze nie jestem deweloperem, a tylko wykonawcą woli klientów – inwestorów. Po drugie niektórzy inwestorzy sami zaniedbują swoje obowiązki, a winą starają się obarczyć wykonawcę i piszą różne niedorzeczności na forum. Po trzecie w swojej wieloletniej działalności miałem kilka spraw sądowych i to głównie z mojego powództwa o zapłatę lub o wyłudzenie pieniędzy. Przegrałem jedną sprawę z oszustem, który uzyskał wyrok zaoczny, gdyż sąd nie dopełnił obowiązku powiadomienia mnie, ale obecnie wystąpiłem z pozwem o zapłatę odszkodowania i wierzę, że ze skutkiem pozytywnym. Po czwarte, na każdy podpisany z imienia i nazwiska zarzut odpiszę oficjalnie i jestem przekonany, że żaden z anonimowych oszustów z takim zarzutem nie wystąpi, gdyż od razu spotka się z należną reakcją – pozwem sądowym. Mam odwagę oficjalnie i wprost o tym mówić, gdyż oferta mojej firmy jest unikalną na rynku i nieuczciwa konkurencja lub nierozważni ludzie usiłują odreagować swoje stresy i problemy. Pomylili zapewne instytucje i oczekują raczej terapii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Coś jednak jest na rzeczy... IP: *.spray.net.pl 10.02.10, 00:26 Gdyby pan W. był jednak do końca OK, to nie byłoby tylu postów ludzi, którzy czują że nie zagrano w stosunku do nich sportowo. A rozpaczliwa 'obrona' poprzez straszenie sądami ewidentnie nie przyniesie nowych klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty wolanczyk Re: Eko-Bud z Warszawy IP: *.159.14.178.static.crowley.pl 14.12.10, 13:49 Niech nie bedzie Pan smieszny - "Przegrałem jedną sprawę z oszustem, który uzyskał wyrok zaoczny, gdyż sąd nie dopełnił obowiązku powiadomienia mnie" - Pan nie pojawil sie na rozprawie, bo wiedzial Pan, ze ja przegra, wiec juz lepiej bylo machnac reka niz tlumaczyc sie i odpowiadac na niewygodne pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
kissinger88 Re: Eko-Bud z Warszawy 04.02.10, 19:36 Wiele nieporozumień i zatargów wynika ze złej woli inwestora (nie wszystkich oczywiście) chęci uzyskania darmowych, łatwych pieniędzy braku zrozumienia trudności jakie czasem wynikaja na rynku budowlanym. Są tacy którzy już na początku (wyłapują) korzyści jakie mogą osiągnąć mimo obiektywnych trudności wykonawcy w trakcie realizacji inwestycji. Do takich należą Ci jak na przykład osoba o nicku Temida, która nie jest w stanie być odpowiedzialną i rozumieć sytuację obu stron! Odpowiedz Link Zgłoś
kissinger88 Re: Eko-Bud z Warszawy 04.02.10, 19:45 Zaczynając od końca to nie wiadomo czy burmistrz taki święty bo wyroku jeszcze nie było, a jak dla mnie to może nie być on taki pomyślny dla tego Pana. Kontynuując moją wypowiedz chciałbym podkreslić, że bardzo słaba znajomość obowiązków inwestora zawarowana w prawie budowlanym sprowadza sie do tego że inwestor obarcza swoimi obowiązkami wykonawcę (często myli pojęcia developer, a wykonawca zleconych zadań)Uważam, że gdyby inwestorzy (jest ich niewielu) Ci zawiedzeni byli bardziej odpowiedzialni, wykazywali więcej dobrej woli i współpracy- nie byłoby niepotrzebnych spotkań przed sądami ani bezczelnych oskarżeń na forum! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suri Re: Eko-Bud z Warszawy IP: 77.255.254.* 05.02.10, 14:39 Uważam, że opinia na temat EKO BUDu Pana Wolańczyka jest krzywdząca. Ma odwagę własnym nazwiskiem firmować budowę, oferta jego firmy jest bezpieczna i tania, i stąd może konkurencja albo nieuczciwi klienci próbują coś ugrać. Odpowiedz Link Zgłoś
klient.dewelopera Terra Development 09.02.10, 10:06 Terra Development popisała się niedawno następującym zagraniem: Część mieszkańców osiedla Ogrody Jeziorowa w Warszawie chciała dokonać końcowego rozliczenia z tą firmą. To znaczy wyegzekwować zapisy z umowy przedwstępnej: o karach za opóźnienie, o rekompensacie w przypadku zmiany powierzchni gruntu itp. W odpowiedzi Terra Development wysłała wezwania do zapłaty tym mieszkańcom, domagając się zapłaty za prace, których nikt im bezpośrednio nie zlecał (między innymi odwodnienie budynków, wykonanie szybkozłączek do szamb, wywóz śmieci z budowy). Na wszystkie te prace nie było oni zlecenia ani ich odbioru, nie mówiąc już o informacji że ktokolwiek z mieszkańców będzie musiał za nie płacić. Wezwanie do zapłaty zostało wysłane przez wynajętego prawnika, pełnomocnika dewelopera. Informuje on że w przypadku niewpłacenia wymaganej kwoty, skieruje sprawę do sądu. Piszę o tym, żeby ostrzec potencjalnych klientów tej firmy, żeby mieli świadomość jakie niespodzianki mogą ich czekać jeśli spróbują egzekwować zapisy umowy zawartej z deweloperem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terrafan Re: Terra Development IP: *.197.158.213.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.08.11, 15:14 Ale to jeszcze nic. O tym, co wyprawia Terra z klientami pisała niedawno "Rzeczpospolita" w warszawskim dodatku nieruchomości. Serdecznie polecam ewentualnym nabywcom. Zwłaszcza tym którzy chcą mieć do czynienia z developerem, ktory przestrzega umów. www.rp.pl/artykul/8,689193_Klient-narzeka--deweloper-go-pozywa-.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terrafan Re: Terra Development IP: *.197.158.213.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.09.11, 09:45 Terra Development ma zresztą ze swoimi klientami kilka procesów, o czym pisała Rzeczpospolita www.rp.pl/artykul/8,689193_Klient-narzeka--deweloper-go-pozywa-.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldemar Wolańczyk Re: Eko-Bud z Warszawy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.02.10, 15:49 Dyrekcja portalu Gazeta.pl PRZEDSĄDOWE WEZWANIE do usunięcia z portalu Gazeta.pl informacji szkalujących moje dobre imię oraz współudział w rozpowszechnianiu poświadczenia nieprawdy na temat mojej firmy 1.Przesłałem Państwu w dniu 15.02.2010 r. pismo z żądaniem usunięcia określonych zapisów na Waszym portalu, jako nieprawdziwych i szkalujących moje dobre imię. 2.Raczyliście Państwo odpowiedzieć na moje pismo w sprawie, także anonimowo. 3.Wobec braku decyzji w sprawie, kieruję sprawę bez wzywania już Państwa o zajęcie stanowiska do: A.Prokuratury Okręgowej w Warszawie oraz Ministra Sprawiedliwości – Prokuratora Generalnego; B.Rady Etyki Mediów; C.Centrum Monitoringu Mediów „Mediaskop”; Problem, który poruszam jest jednym z fundamentalnych dla życia społecznego. Prowadząc tak amoralny portal umożliwiacie Państwo świadomie i cynicznie wypowiedzi osób anonimowych, godzących w dobre imię innych ludzi i instytucji. Proponując i wzmacniając faszystowskie postawy, współdziałacie w judzeniu, intrygach i szkalowaniu osób i firm, z których część być może i na to zasługuje, ale od tego jest państwo prawa, aby działania niezgodne z prawem obywatele mogli egzekwować wedle przewidzianych prawem procedur. Wy natomiast urządziliście sobie moralny i prawny HydePark w poczuciu niczym nieograniczonej wolności wypowiedzi bez elementarnego poczucia odpowiedzialności. Godzicie w ten sposób w wartość zaufania, tj. jedną z fundamentalnych wartości dla naszego państwa o tradycjach Cywilizacji Łacińskiej. Swobodnie wyrażać się można o gustach estetycznych czy upodobaniach osób, kiedy jednak w grę wchodzi naruszenie dobrego imienia, uczciwy nadawca takich treści, ex definitione, nie wydrukuje, ani nie wyemituje, bowiem jest świadom odpowiedzialności moralnej i karnej. Dopóki nie ma prawomocnego wyroku zasada domniemanej niewinności obowiązuje, ale schlebianie najniższym instynktom i umożliwianie publiczne wygłaszania kłamstw i oszustw i to w formie anonimowej sytuuje Was w jednym szeregu z hołotą moralną, która karmi się takimi treściami i takie treści publikuje, niczym najgorszego gatunku brukowiec. Do takiego poziomu zniżył się koncern medialny Agory. Jak widać fakt zatrudnienia donosiciela cynicznego Maleszki, przyjaciela Adama Michnika, nie był przypadkowy, tak jak i nagrywanie nielegalne rozmów (przypadek Rywina) i to bezkarnie! Cóż to za przykład dajecie społeczeństwu! W projekcie rozprawy doktorskiej (niedługo w druku) pt. „Closed mind. Analizy krytyczna teorii dogmatyzmu Miltona Rokeach’a” opisuję tego typu przypadłość, jaką m.in. Wasza orientacja skutecznie i uporczywie feruje, aby demoralizować społeczeństwo i uczynić go etycznie podłym na modłę Waszej orientacji wybiórczej w dosłownym tego słowa znaczeniu. Z poważaniem Waldemar Wolańczyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Krysiak Re: Eko-Bud z Warszawy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.03.10, 15:07 Z zażenowaniem czytam niektóre wypowiedzi anonimowych twórców. Łatwo jest bowiem pisać kryjąc się za jakimś pseudonimem, trudniej gdy trzeba się podpisać, bo to i odpowiedzialność inna i odwagi trzeba trochę wykazać… a przecież fakty są zwykle inne, a prawda różny ma odcień. Tak naprawdę znam b. dobrze W. Wolańczyka. To człowiek aż nadto wyrozumiały dla niektórych klientów. Nie jest żadnym deweloperem, a jedynie wykonawcą, a „musi” często tłumaczyć się jako deweloper. Znane mi są też przypadki, gdy realizuje umowy z klientami z minimalnym zyskiem, wychodząc naprzeciw zasadzie, że lepiej jeść małą łyżeczką niż dużą łyżką. A klienci sami są nieuczciwi, często nie płacą w terminie, niestarannie czytają umowy, a potem mają nieuzasadnione pretensje. Warto, zanim się coś napisze, zastanowić się czy aby sam byłem w porządku, a potem wymagać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Eko-Bud z Warszawy IP: 85.222.116.* 09.03.10, 19:56 A ja dziękuję Najwyższemu, że trafiłam na to forum i jeszcze drugie, starsze. Pewnie dałabym się nabrać tak jak wiele innych osób. A wiecie co mnie najbardziej zraziło? wypowiedzi właściciela, taki język nienawiści i obrażania wszystkich, którzy nie są nim samym, albo mu nie potakują. Współczuję wszystkim oszukanym i życzę powodzenia w walce o swoje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-( uwaga na łobuzów z SUPO - Nowe Włochy IP: *.home.aster.pl 19.06.10, 09:55 Temat dotyczy inwestycji Chrościckiego, Nowe Włochy. Najpierw dzielne Supo prawie pół roku od wydania lokali załatwiało pozwolenie na użytkowanie a obecnie, już 5 miesięcy po pozwoleniu na użytkowanie, nie przystąpili jeszcze do aktów notarialnych. Pytani kiedy wreszcie raczą to uregulować odpowiadają, że do końca roku 2010 !!!!!! Nie muszą się śpieszyć bo pieniądze, oczywiście, już wzięli!! Kupowanie u nich lokali to spore ryzyko zarówno dla klientów jak i dla banków finansujących!! Ostatnio podjęliśmy udaną próbę usunięcia zarządu dewelopera korzystając z trybu glosowania "1 na 1". Reakcja jest natychmiastowa, zwołują kolejne zebranie, przy czym tak ustalili termin aby możliwie jak najwięcej liczbie osób uniemożliwić wzięcie w nim udziału - 25.06 godz. 8:00 czyli akurat wtedy gdy większość rodziców chce być obecnych na zakończeniu roku szkolnego! Takie działanie jest im potrzebne ze względu na niezliczoną ilość fuszerek w inwestycji. Kontrolowany przez nich zarząd podpisuje bez zastrzeżeń!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-( jeszcze o SUPO - nowe Włochy IP: *.home.aster.pl 12.07.10, 19:06 Co do jakości ich wykonastwa to wszystkim potencjalnym klientom proponuję zejść do piwnicy i powąchać - i wszystko jasne! Mieszkanko kupujesz - grzyba dostajesz gratis! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kowalski Re: Nieuczciwi developerzy IP: *.182.161.225.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.12.10, 13:16 Przyłączamy się do publikowanych opinii i ostrzeżeń co do firmy KLIMA – DEX sp. z o.o. w Starej Miłosnej i jej prezesa p. Roman Ratyńskiego. Biorą pieniądze z góry i na tym kończy się ich zainteresowanie . Ciągłe opóźnienia i w efekcie niedotrzymywanie terminów. Pomimo to żądania dalszych wpłat Standard robót - w obiektach przy ul. Mazowieckiej 38 w Warszawie Wesołej roboty wykończeniowe ( ocieplenia bądź tynkowanie) na zewnątrz budynków prowadzone były przy kilkunastostopniowym mrozie; zbudowano budynek bez przewodów wentylacyjnych/ kominowych i dopiero po naszej interwencji zdecydowano się to poprawić. Teraz występujemy się o zwrot wpłaconych pieniędzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: potencjalny klient Re: Eko-Bud z Warszawy IP: *.159.14.178.static.crowley.pl 14.12.10, 13:45 czy ma Pan na mysli ulice Zasciankowa w Wilanowie? Odpowiedz Link Zgłoś