Dodaj do ulubionych

Novum-kalisz

IP: 193.0.236.* 06.06.03, 11:37
Witam
Bardzo interesuję się firmą Novum-Kalisz, która realizuje teraz m.in.
inwestycję w Otwocku Śródborowie "Wioska Szwajcarska". Wszystko wygląda
cudownie, ładne domki i mieszkania, piękny las naookoło, ale... No właśnie,
czy ktoś ma coś do powiedzenia na temat tego inwestora? Zanim się właduję i
będzie za późno...:).

Pozdrawiam
Bert
Obserwuj wątek
    • Gość: slla Re: Novum-kalisz IP: 217.153.35.* 03.07.03, 12:51
      znalazłem tylko jedną osobę na forum , która chce tam też kupić mieszkanie i
      na razie cisza ja jestem w takiej samej sytuacji- a tam jest naprawdę super i
      muszę się zdecydować w ciągu tygodnia czy kupuje czy nie - może ktoś już coś
      wie?????
      • Gość: ono Re: Novum-kalisz IP: 193.109.123.* 03.07.03, 14:27
        też nic nie wiem, a jestem ciekaw
        Udało mi się tylko dowiedzieć, że są na jakieś liście najlepszych polskich
        deweloperów
        Ciekawe, czy zdążą na termin - czyli listopad tego roku?
      • Gość: ono Re: Novum-kalisz IP: 193.109.123.* 03.07.03, 14:52
        a poza tym nieco martwi mnie "szeroki" wachlarz wolnych mieszkań ciągle do
        kupienia
    • Gość: haj Re: Novum-kalisz IP: 217.153.60.* 03.07.03, 15:00
      Gość portalu: Bercik napisał(a):

> Witam
      > Bardzo interesuję się firmą Novum-Kalisz, która realizuje teraz m.in.
      > inwestycję w Otwocku Śródborowie "Wioska Szwajcarska". Wszystko wygląda
      > cudownie, ładne domki i mieszkania, piękny las naookoło, ale... No właśnie,
      > czy ktoś ma coś do powiedzenia na temat tego inwestora? Zanim się właduję i
      > będzie za późno...:).
      >
      > Pozdrawiam
      > Bert

Novum z Kalisza była wykonawcą inwestycji Millenium na Tarchominie (sp-nia MSM
      NowyDom82), była, bo sp-nia już buduje z podwykonawcami Novum.
    • fatcher Re: Novum-kalisz 09.07.03, 08:58
      Nam bardzo się tam podoba i zdecydowalismy sie zakupic mieszkanko wlasnie u
      tego developera. Wydaje sie, ze jest solidny. Polecam. Mysle, iz nikt sie na
      nim nie przejedzie. Troche to daleko od Warszawy, ale cisza i spokoj. Co prawda
      cisza i spokoj bedzie dopiero po zakonczeniu ostatniego budynku na terenie
      Wioski Szwajcarskiej, jestem przekonany, ze nie budowa nie potrwa dlugo.
      Pieknie i przyjemnie. Jeszcze raz polecam.
      • Gość: ono Re: Novum-kalisz IP: 193.109.123.* 09.07.03, 16:09
        To daj jakieś szczegóły, jak już podpisałeś umowę?
        Dało się coś utargować? Które mieszkanko kupujesz? I czy wiesz coś więcej na
        temat tego dewelopera? Myślisz, że uwiną się do listopada?
        • fatcher Re: Novum-kalisz 10.07.03, 09:31
          Ostatnio tam byliśmy i kładli już daszek oraz montowali okienka na poddaszu, co
          prawda od dachu do ostatecznego wykończenia budynku jeszcze daleko, ale sądzę,
          że listopad br. jest realnym terminem, ponieważ jest lato i wcale nie za
          gorące, w związku z czym inwestycje w takim czasie rozwijają się najprędzej. My
          zdecydowaliśmy się na mieszkanko właśnie na poddaszu (pięć stówek taniej niż
          pozostałe), ale tych mieszkań, o ile mi wiadomo już nie ma w ofercie
          (chcieliśmy ewentualnie zamienić na nieco większe), a jeżeli są to jakieś b.
          duże. Realizacje Firmy Novum można znaleźć na stronie www.novum-kalisz.pl, ale
          pewnie już ta stronka została przez wszystkich zainteresowanych odwiedzona.
          Osobiście z ręką na sercu mogę powiedzieć, że ze zrealizowanych inwestycji
          efekty widzę codziennie na warszawskim Ursynowie, gdzie Novum jako podwykonawca
          budowało Osiedle Kabaty, a inwestorem była - właśnie Spółdzielnia Kabaty.
          Jeżeli chodzi o targowanie się, to myślę, iż jest to kwestia związana z
          konkretnym mieszkaniem i jego indywidualną aranżacją, która zawsze jest możliwa
          do uzgodnienia między kupującym a sprzedającym.
    • Gość: Tomislaw Re: Novum-kalisz IP: 212.160.235.* 04.12.03, 16:49
      Cze wszystkim. Czytam teraz Wasze wypowiedzi i widzę, że inwestycja ma obsów w
      terminie realizacji. Tez bardzo mi się podoba cisza starego Otwocka. Przyszli
      zainteresowani napiszcie wasze opinie na temat współpracy z
      developerem.tomislaw2@wp.pl. Może jakieś małe spotkanko przy piwku????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka