Dodaj do ulubionych

DOMiRATA Sp. z o.o. OSTRZEŻENIE

IP: *.chello.pl 08.06.03, 21:27
Ktoś tu kiedyś pisał o spółce DOMiRATA z siedzibą w Warszawie- otóż spółka
ta działa w systemie argentyńskim, sami wiecie, co to oznacza. Podobną
działalność prowadzi Europejski Fundusz Budowlany z siedzibą we Wrocławiu.
Spółkom i firmom tego typu poświęcony został artykuł, który opublikowano
m.in. w Angorze (numer z 8 czerwca).Artykuł podaje jeszcze kilka innych firm
działających w systemie argentyńskim, jest tam również informacja, że
przeciwko większości z tych firm toczą się sprawy w sądach.Zainteresowanych
odsyłam do artykułu.
Jeśli chcecie sprawdzić firmę, w której chcecie wziąć kredyt możecie
sparwdzić firmę u Rzecznika Praw Konsumenta.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: DOMiRATA Sp. z o.o. OSTRZEŻENIE IP: *.inetia.pl 09.06.03, 11:12
      Przyznam się, że korzystałem z usług firmy DOMiRATA i muszę przyznać, że nie
      miałem żadnych problemów. Mieszkanie kupiłem, a gdy chciałem je sprzedać to
      również mi w tym pomogli.
      • Gość: ice Re: DOMiRATA Sp. z o.o. OSTRZEŻENIE IP: *.pkobp.pl 09.06.03, 13:00
        Czytałam ten artykuł. Nie napisano tam, przeciwko której z podanych spółek
        toczą się sprawy w sądach - napisano jednak, że w stosunku do wiekszości z
        nich.
        Kupiłeś u nich mieszkanie?. A jak? Jeśli ta firma działa w systemie
        argentyńskim, to musiałeś mieć szczęście i Cię wylosowali, albo wpłaciłeś im
        kupę pieniędzy - w tym wypadku też musiałeś mieć szczęście, że jak piszesz,
        nie straciłeś ich:)
        • Gość: Gość Re: DOMiRATA Sp. z o.o. OSTRZEŻENIE IP: *.inetia.pl 10.06.03, 10:10
          Czytałem również ten artykuł (nie ukrywam, że wtedy podskoczyło mi ciśnienie),
          ale dotyczył on głównie firmy CENTRODOM (upadła w tym czasie), do której też
          chciałem przystąpić. Warunki jakie oni proponowali świadczyły tylko o tym, że
          chcą zgromadzić pieniądze i zwinąć interes. Nie wiem jak teraz funkcjonuje
          DOMiRATA, ale wówczas wszystko było ok. Oczywiscie dzisiaj nie miałbym już
          takiego pomysłu aby przystąpić do konsorcjum, bo nie wszyscy tak naprawdę
          wiedzą jak funkcjonuje system argentyński (czasem też zła informacja pochodzi
          od konsultantów firm konsorcyjnych). Mieszkanie które zakupiłem przy pomocy
          DOMiRATA sprzedałem innemu uczestnikowi, zresztą za ich pośrednictwem i też nie
          byli to żadni znajomi spółki (podobnie jak ja).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka