IP: krecik:* / 192.168.2.* 18.06.03, 13:24
Co sądzicie o ich dachach ogólnym wykonawstwie i realizacji umowy. Czy warto
z nimi podpisywać umowę
Obserwuj wątek
    • Gość: Zysiak Re: Viterra IP: krecik:* / 192.168.2.* 18.06.03, 13:25
      Szukam być może przyszłych sąsiadów z VitaPark przy Stryjeńskich.
    • Gość: albin Re: Viterra IP: voodoo2:* / 10.48.25.* 18.06.03, 13:29
      Witam!

Ja już kupiłem mieszkanko w budynku A6 w pierwszym etapie. Na razie jest
      wszystko OK. Poszukaj troszkę na forum, jest dużo wątków dotyczących tego
      developera. Pozdrowionka!
      • Gość: eska Re: Viterra IP: *.crowley.pl 18.06.03, 14:02
        Przeczytaj wątek poniżej dotyczący ich inwestycji w Ursusie. Nieżle im się
        dostało za fuszerkę - błędy nie do naprawienia, np. bardzo głośne i psujące się
        windy, permanentnie przeciekające garaże, kiepska jakość wykonania ścian i w
        związku z tym głośne mieszkania. W dodatku wysoka cena za podobno "niemiecką
        jakość", ale tak naprawdę tylko cena jest niemiecka.
    • Gość: boza Re: Viterra IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.03, 17:08
      kto kupil mieszkanko w A6 i na ktorym pietrze?
      Ja tez kupilam na tej klatce, moze jestesmy sasiadami :-)
      • gugul Re: Viterra 20.06.03, 11:05
        Istnieje grupa przyszlych mieszkancow tego osiedla: vitaparc@yahoogroups.com.
        Mozna przylaczyc sie do niej i wymieniac sie informacjami w wezszym gronie osob
        NAPRAWDE zainteresowanych.
        • Gość: boza Re: Viterra IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.03, 19:41
          dzieki za informacje, juz sie tam "zapisalam"
          boza
        • stelmik Re: Viterra 11.09.03, 13:34
          fajnie, ale jak tam sie zapisac?
    • Gość: iwona Re: Viterra IP: *.stacje.agora.pl 20.06.03, 21:14
      Czesc,
      Ja tez b. powaznie zastanawiam sie nad mieszkaniem w Vita Parc. Od poczatku chodzi za mna ta budowa, ale
      problem jest taki, ze nie znam sie na budownictwie. Nie odwiedzialam tez wszystkich inwestycji, ktore sa w poblizu.
      Boje sie ze porownania zabiora mnostwo czasu i mieszkania ktore sobie upatrzylam w Vitterze juz nie bedzie.
      Osoby z mojego otoczenia, do ktorych ma zaufnie radza mi sie decydowac i to migiem! Ja tymczasem boje sie, ze
      zostane jakos oszukana. Nie znam sie na umowach, nie wiem, czy mozna wynegocjowac rabat, albo korzystniejsze
      warunki zaplaty?
      Moze ktos juz takie porownie przeprowadzil Vita Parc a Nordic Star, SMB Osiedlekabaty i Edbud...
      • zaba67 Re: Viterra 21.06.03, 16:56
        Czesc Iwonko,
        Ja tez niedawno mialam taki dylemat jak ty. Niestety nie mam pojecia o
        budowaniu mieszkan i musialm dosc szybko wybrac a bedzie to moje pierwsze
        mieszkanie. Domyslam sie wiec jaki mozesz miec dylemat bo mialam podobny.
        Nie porownywalam niestety inwestycji o ktorych piszesz (nie jestem
        zainteresowana loaklizacja-Ursynow mnie przeraza), ale klilka innych i
        zdecydowalam sie na mieszkanie od Viterry, ale w innej lokalizacji. Jezeli jest
        ci trudno sie zdecydowac, wez od kazdego z tych developerow wzor umowy
        przedwstepnej i dokladnie przeanalizuj kazdy punkt, szczegolnie terminy wplat i
        uwarunkowania wplat (terminy budowlane). Pojedz na kazda budowe i sprawdz,
        ktora jest najbardziej zaawansowana i jak wyglada teren wokol niej (czy jest
        balagan, puste butelki i puszki, skladowanie materialow itp.). Pojedz do urzedu
        gminy i sprawdz plany architektoniczne (drogi,supermarkety itp).
        Natomiast co do umowy z developerem mozesz negocjowac kazdy punkt, w stopniu
        jaki tobie najbardziej odpowiada (cena, terminy).
        Wiem, ze na to potrzebny jest czas, ale jest to twoja inwestycja i twoje
        pieniadze, wiec moze warto;-)). Zycze ci powodzenia
        pozdrowionka

• Gość: iwona Re: Viterra IP: *.stacje.agora.pl 22.06.03, 14:17
      Dzieki zabko za odpowiedz.
      Masz racje na pewno warto przed podjeciem decyzji zebrac informacje.
      Wiem juz ze konkurencyjne inwestycje wokól to spoldzielnie, a Nordic Park odpada -oferuje juz tylko ostanie
      mieszkania na parterze.
      Zapoznalam sie z umowa ze spoldzielnia Idealne Mieszkanie (przy Tesco) - wynika z tego ze oddanie mieszkania na
      koniec przyszlego roku, a ostateczna cena po rozliczeniu wszystkich kosztow. Duze ryzyko, choc lokalizacja moim
      zdaniem dobra, wiec chyba znowu Viterra wygrywa (niska zabudowa, cegla, ciekawie rozplanowane mieszkanie)
      Poza tym jesli kupie mieszkanie w Viterrze z widokiem na patio unikne frustracji zwiazanych z tym, ze w sasiedztwie
      wybuduja cos co przysloni widok lasu...
      Tez bylam uprzedzona do Ursynowa, ale jak zobaczylam Rosola od wysokosci Przy Bazantarii - zmienilam zdanie. Ta
      nowa architektura jest naprawde ladna, a potem tylko las...
      A Ty juz odebralas mieszkanie?
      Niech Ci sie wiedzie w nowym miejscu jak najlepiej...
      Pozdrawiam
      Iwona

• zaba67 Re: Viterra 23.06.03, 18:41
        czesc Iwonko
        Dzieki za zyczenia.
        Ja swoje odbieram prawdopodobnie juz w lipcu/sierpniu (jak dobrze pojdzie;-)).
        Zdecydowalam sie na Wichrowy. Nawet bylam tam w zeszlym tygodniu i moim zdaniem
        bardzo ladnie wyglada (podjedz o zobacz jak wyglada). Przynajmniej na zewnatrz.
        Nie znam nikogo, kto juz mieszka w mieszkaniach wybudowanych przez Viterre, ale
        na forum jest duzo watkow na ten temat i niestety rozne opinie na temat
        wykonawstwa. Mam nadzieje, ze na moim osiedlu bedzie dobrze (chociaz
        malkontentow nigdzie nie brakuje). Kontakty z Vierra oceniam jako poprawne.
        Agenci, z ktorymi mialam doczynienia sa sluzbowo mili i raczej malo kontaktowi
        (mialam troche problemow...) no ale nie z nimi bede mieszkac.
        Moja kolezanka kupila mieszkanie od Idealnego Mieszkania (chyba dwa lata temu)
        i jest zadowolona.
        Tak szczerze mowiac na pewno nie ma idealnego zarowno developera jak i idealnej
        spoldzielni. Roznica jednak jest taka, ze u developera powinnas miec cene
        stala, bez waloryzacji i innych dodatkowych oplat (ale to tez roznie bywa) a w
        spoldzielni dochodza koszty powykonawcze (nie wiadmomo blizej za co i ile).
        Wybieraj mieszkanie kierujac sie miejscem i rozkladem mieszkania jakie tobie
        najbardziej odpowiada. To ty tam bedziez mieszkac a nie twoi znajomi czy kto
        inny. Jezeli nie jestes przekonana, a inni cie nakreca na mieszkanie, ktore im
        sie podoba, to odpusc sobie teraz, moze za miesiac znajdziesz cos innego.
        Pojedz sobie na budowy o roznych porach dnia (rano, popoludniu, wieczorem).
        Popatrz co sie tam dzieje. Przez jakis czas krajobraz sie nie zmieni i ty tam
        bedziesz chodzic o roznych porach.
        No to tyle (ale sie rozpisalam..)
        Zycze ci dobrego wyboru
        pozdrawiam
        • Gość: Ola Re: Viterra IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 24.06.03, 09:03
          zaba67 napisała:

> czesc Iwonko
          > Dzieki za zyczenia.
          > Ja swoje odbieram prawdopodobnie juz w lipcu/sierpniu (jak dobrze pojdzie;-
          )).
          > Zdecydowalam sie na Wichrowy. Nawet bylam tam w zeszlym tygodniu i moim
          zdaniem
          >
          > bardzo ladnie wyglada (podjedz o zobacz jak wyglada). Przynajmniej na
          zewnatrz.
          >
          > Nie znam nikogo, kto juz mieszka w mieszkaniach wybudowanych przez Viterre,
          ale
          >
          > na forum jest duzo watkow na ten temat i niestety rozne opinie na temat
          > wykonawstwa. Mam nadzieje, ze na moim osiedlu bedzie dobrze (chociaz
          > malkontentow nigdzie nie brakuje). Kontakty z Vierra oceniam jako poprawne.
          > Agenci, z ktorymi mialam doczynienia sa sluzbowo mili i raczej malo
          kontaktowi
          > (mialam troche problemow...) no ale nie z nimi bede mieszkac.
          > Moja kolezanka kupila mieszkanie od Idealnego Mieszkania (chyba dwa lata
          temu)
          > i jest zadowolona.
          > Tak szczerze mowiac na pewno nie ma idealnego zarowno developera jak i
          idealnej
          >
          > spoldzielni. Roznica jednak jest taka, ze u developera powinnas miec cene
          > stala, bez waloryzacji i innych dodatkowych oplat (ale to tez roznie bywa) a
          w
          > spoldzielni dochodza koszty powykonawcze (nie wiadmomo blizej za co i ile).
          > Wybieraj mieszkanie kierujac sie miejscem i rozkladem mieszkania jakie tobie
          > najbardziej odpowiada. To ty tam bedziez mieszkac a nie twoi znajomi czy kto
          > inny. Jezeli nie jestes przekonana, a inni cie nakreca na mieszkanie, ktore
          im
          > sie podoba, to odpusc sobie teraz, moze za miesiac znajdziesz cos innego.
          > Pojedz sobie na budowy o roznych porach dnia (rano, popoludniu, wieczorem).
          > Popatrz co sie tam dzieje. Przez jakis czas krajobraz sie nie zmieni i ty tam
          > bedziesz chodzic o roznych porach.
          > No to tyle (ale sie rozpisalam..)
          > Zycze ci dobrego wyboru
          > pozdrawiam

Witam,

Ja również planuję zamieszkać w Wichrowym Parku, w którym bloku masz mieszkanko?
          • zaba67 Re: Viterra 24.06.03, 10:14
            czesc
            w bud. 13 (mam nadzieje, ze nie pechowym)
            • mr.bond Re: Viterra 27.06.03, 14:29
              A konkretnie?
              Ja z 14/4 (jeszcze 14-1-1).
              pozdrawiam,
            • Gość: darek Re: Viterra IP: *.mcnet.pl / 10.10.54.* 27.06.03, 15:15
              no nareszcie ktos z 13:)
              my tez z 13, ktore mieszkanko?

pozdrawiam
              darek
              • Gość: agunia Re: Viterra IP: 193.59.192.* 27.06.03, 15:17
                nnnie! my z 13, ale oni z 14-stki:)
                • Gość: darek Re: Viterra IP: *.mcnet.pl / 10.10.54.* 27.06.03, 15:19
                  oni z 14 ale zaba67 z 13;)

• zaba67 Re: Viterra 30.06.03, 21:17
                    Witam Cie Darku
                    Bud. 13 lok. 13-2-3.
                    mam pytanie do ciebie. Czy miales juz odbior jakosciowy? Jezeli tak to jakie
                    masz uwagi?
                    Pozdrawiam
                    • Gość: darek Re: Viterra IP: *.mcnet.pl / 10.10.54.* 02.07.03, 15:36
                      witam
                      a my 13-1-2;

zapraszam na priva darekdz@interia.pl

pozdrawiam
                      darek
    • Gość: iwona Re: Viterra IP: *.stacje.agora.pl 29.06.03, 20:33
      Czesc Zabo,
      Dzieki za dodanie otuchy, robie dokladnie tak jak radzilas...
      Chcialam wybrac sie tez do Wichrowego na rekonesans, ale doinformowalam sie ze mieszkania dwupokojowe sa
      powyzej 50 m 2, a jednopok. z kolei b. male - ok 30. Nic pomiedzy.
      Widzialam tez ladne mieszkanie z ogloszenia - ok. 45 m na Kabatach. Mile bo skosy, klimat, ale w sumie dosc niskie i
      kosztuje 200 tys. Jak na piecioletnie 1 pok bez garazu i windy chyba duzo...
      I tak znow wrocilam do Viterry...

• zaba67 Re: Viterra 30.06.03, 21:29
        Czesc Iwonko
        Wybor mieszkania nie jest latwa sprawa. Nie trac nadziei..;-))
        Ja wybieralam mieszkanie ok. 3 lat. Nie wiem jak dlugo ty szukasz, ale na pewno
        nie rob tego na wariata (twoj pierwszy post byl dosc desperacki). Ja tez
        zastanawialam sie nad uzywanym mieszkaniem (bo mozna juz prawie zamieszkac),
        ale zrezygnowalam ze wzgledu na koszty (dochadza prowizje agencyjne itp) a tak
        naprawde to nie wiadomo co kupujesz i ile pieniedzy musisz wlozyc w remonty.
        Ale warto pochodzic po agencjach i obejrzec takie mieszkania. Masz obraz tego
        jak mozna zrobic, jak jest urzadzone itp. W nowym mieszkaniu dostajesz gole
        sciany, podlaczenia i robisz co chcesz. A i tak musisz wlozyc kaske w
        doprowadzenie tego do stanu mieszkalnosci (podlogi, glazury, terakoty i ew.
        przebudowa scian dzialowych).
        pozdrawiam
    • Gość: Zysiak Re: Viterra IP: krecik:* / 192.168.2.* 02.07.03, 09:01
      Mieszkańcy czwartego piętra Viterry odezwijcie się. Jak się tam mieszka pod
      dachem czy to prawda że dachy przeciekają w zimie zimno w lato gorąco.A co z
      zaglądaniem do okien może na czwartym wcale nie jest tak żle.Moja kondygnacja
      jest na rogu w załamaniu blisko drugiego budynku w VitaParc, dlatego
      przepisałem się z trzeciego na czwarte.Nie wiem czy nie będe żałował.09.07
      podpisuje umowe przedwstępną.Poradcie coś.W mojej kondygnacji zostało jeszcze
      trzecie i drugie piętro.

• Gość: Kama Re: Viterra IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 02.07.03, 09:27
        Gość portalu: Zysiak napisał(a):

> Mieszkańcy czwartego piętra Viterry odezwijcie się. Jak się tam mieszka pod
        > dachem czy to prawda że dachy przeciekają w zimie zimno w lato gorąco.A co z
        > zaglądaniem do okien może na czwartym wcale nie jest tak żle.Moja kondygnacja
        > jest na rogu w załamaniu blisko drugiego budynku w VitaParc, dlatego
        > przepisałem się z trzeciego na czwarte.Nie wiem czy nie będe żałował.09.07
        > podpisuje umowe przedwstępną.Poradcie coś.W mojej kondygnacji zostało jeszcze
        > trzecie i drugie piętro.
        >
        >

Witam,
        Mam podobny problem do Twojego, zarezerwowałam mieszkanko również na ostatnim
        piętrze z tym że w Wichrowym. Do dziś zastanawiam się czy jest to dobry wybór,
        boję sią tak jak Ty przeciekających dachów.
        Powiedziałam o tym ludziom z Viterry, i usłyszałam że technologia z jakiej
        wykonywane są dachy jest znana w Niemczech od 30 lat, jest dobra a jedynie złe
        wykonanie przez ekipę może spowodować to, że będą przeciekać. Ponadto dają nam
        chyba 3 lata gwarancji.
        Raczej do końca nie usatysfakcjonowała mnie ta odpowiedź, bo tak naprawdę to
        przecież by nie powiedzieli "tak zdarza się że dachy przeciekają".
        Co Ty o tym sądzisz?
        • mr.bond Re: Viterra 02.07.03, 10:34
          Tez sie nad tym mieszkaniem zastanawialem. Jedna z wyzszych kondygnacji w
          okolicy, okna na okolo itd. Jednak przez wiele lat mieszkalem w domu z prawie
          plaskim dachem i wiem jakim problemem jest taki dach. Wszystkie wymienione
          cechy sa jego wada. No i rozklad z wielka klatka schodowa po srodku nie
          przypadl mi do gustu. Podsumowujac uznalem, ze troche drogo wychodzi za cos co
          moze na dluzsza mete okazac sie problemem. Jestem niniejszym na 1ym pietrze
          (mniej schodow ;) ). pozdrawiam,
        • Gość: ZZZZZ Re: Viterra IP: krecik:* / 192.168.2.* 15.07.03, 09:51
          Zdecydowałem się na 4 piętro trudno ryzykuje ale nikogo nad głową i zadaszenie
          przeszklone balkonu a nie kawał betonu.
          • stelmik Re: Viterra 11.09.03, 13:56
            ja sie zdecydowalem na 3 pietro. wole nieprzeciekajace dachy a tez wysoko ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka