Dodaj do ulubionych

Tytuł prawny lokalu

16.07.07, 13:59
Czy ktoś z Was już otzrymał od Spłdzielni taki dokument? Interesuje mnie jak
długo trwa proces przekazania oświadczenia Acciony o dokonaniu pełnej
płatności na kupowany prze nas lokal do momentu otzrymania tytułu prawnego
od Spłódzielni.
Obserwuj wątek
    • rambo1232 Re: Tytuł prawny lokalu 16.07.07, 14:50
      Acciona powinna do 23 lipca przekazac dokumenty do spoldzielni.
      A spoldzielnia musi wystawic dla nas dokumenty do konca miesiaca.

R.
      • zarloczek Re: Tytuł prawny lokalu 16.07.07, 15:05
        Dzięki za info.
        Pozdrawaim
        • azotki01 Re: Tytuł prawny lokalu 16.07.07, 16:38
          Acciona twierdzi, ze przekazuje te informacje na biezaco do Spoldzielni.
          Dzisiaj gadalem z Panem ze spoldzielni i powiedzial, ze zaprasza od 24, tak,
          jak napisali w ostatnim pismie. Poza tym Pan powiedzial, ze czynnosc tytulu
          prawnego to 4 podpisy, z tymze malzonkowie musza sie podpisac oboje, chyba, ze
          jeden z nich ma pelnomocnictwo.
          • maaarcinek Re: Tytuł prawny lokalu 19.07.07, 23:22
            wszsytkie przydziały będa gotowe 24/07 do odbioru... nie mogę być wcześniej bo
            23 będzie uchwała SM adająca przydziały
            • barbi9001 Re: Tytuł prawny lokalu 23.07.07, 11:58
              to znaczy że można w ciemno iść we wtorek 24.07 do spółdzielni po dobiór tego
              przydziału, czy będą dzwonić i powiadamiać?
              • allika Re: Tytuł prawny lokalu 23.07.07, 13:08
                Dziś dowiadywałam sie w Accionie i Spółdzielni. Jutro rano Acciona ma przekazać
                Spółdzielni wszystkie zaświadczenia (oczywiście tych, którzy uregulowali
                płatności). W piśmie, które dostalismy od Spółdzielni jest napisane, że możemy
                się zgłaszać do Spółdzielni od 24 lipca, choć myślę, ze bezpieczniej będzie
                udać się tam we środę. Nie sądzę żeby jeszcze fatygowali się z telefonowaniem,
                skoro wszystko napisane jest w piśmie, które otrzymaliśmy ze Spółdzielni. My
                wybieramy się do Spółdzielni jutro, ponieważ na jutro mamy wyznaczone
                zwiedzanie naszego mieszkania, przez co musze wziąć wolny dzień w pracy, a
                skoro poświęcę dzień wolny to chcę od razu wszysko załatwić.Jeśli coś załatwie
                napiszę czego się dowiedziałam.
                Pozdrawiam.
                • barbi9001 Re: Tytuł prawny lokalu 24.07.07, 10:17
                  czekam za relację :). My wybieramy się do spółdzielni w czwartek. Miłego
                  oglądania.
                • lady.stardust Re: Tytuł prawny lokalu 24.07.07, 12:00
                  allika napisała:

My
                  > wybieramy się do Spółdzielni jutro, ponieważ na jutro mamy wyznaczone
                  > zwiedzanie naszego mieszkania...

Czekamy na relację! Do nas wciąż nie dzwonili... 13 piętro, klatka B, więc
                  jesteśmy na samym końcu :(
    • lady.stardust Re: Tytuł prawny lokalu 24.07.07, 11:57
      Byliśmy dziś rano w spółdzielni i podpisaliśmy dokumenty. Tak więc spokojnie
      można już do nich jechać.
      • zarloczek Re: Tytuł prawny lokalu 24.07.07, 12:26
        To prawda,my już teżmamy swoje dokumenty.
        • barbi9001 Re: Tytuł prawny lokalu 24.07.07, 14:46
          super. A czy ktoś w was może się już oriętował czy ten dokument wystarczy do
          założenia księgi wiczystej? (czy moze trzeba jeszcze jakieś dodatkowe
          dokumenty, np potwierdzające zakończenie budowy, lub oddanie budynku).
          Pozdrawiam
          • allika Re: Tytuł prawny lokalu 25.07.07, 09:59
            Tak jak pisali moi poprzednicy w Spółdzielni od wczoraj można wszystko
            spokojnie załatwić. Pani jest miła, wszystko sprawnie idzie.
            Pozdrawiam
            • lady.stardust A relacja? 25.07.07, 14:46
              Sasiadko, a gdzie obiecana relacja z wizyty w mieszkanku??? Czekamy!!!
              • allika Re: A relacja? 25.07.07, 15:34
                Przepraszam Was Drodzy Sąsiedzi, myślałam, ze skoro inni relacjonowali, ja nie
                będę się powtarzać. Ogólnie jesteśmy z mężem zauroczeni.Mieszkanie zrobione
                zgodnie z projektem, wysprzątane, na ścianach równiutka gładź. W jednym pokoju
                w dwóch miejscach pęka ściana, ale Kierownik Budowy powiedział, ze to normalne
                bo budynek pracuje. Może się tak dziać i przez 3 lata będziemy mieli możliwość
                zgłaszania tych i innych usterek. Panowie oprowadzający nas bardzo mili. A ten
                widok z okien i balkonu: Wisła, most Siekierkowski, Pałac Kultury i cała
                panorama Warszawy!
                Dwie windy osobowe OTISA (sprawdzałam wczoraj w umowie, miała być jedna osobowa
                a druga osobowo-towarowa, ale niech im te dźwigają do 1000 kg). Na dole przy
                wejściu do klatek znajdują się miejsca z posadzonymi roślinkami. Wygląda to
                ślicznie.
                Ogólnie: wrażenia bardzo pozytywne!
                • lady.stardust Re: A relacja? 25.07.07, 15:55
                  SUPER :))) Wielkie dzieki za relacje! Ja juz wprost nie moge sie doczekac, ale
                  do nas jeszcze wciaz nie dzwonili...
            • zarloczek Re: Tytuł prawny lokalu 25.07.07, 15:09
              Witam!
              Czy byliście wczoraj w Spóldzielni koło 11.00 i robiliście jakieś szkice na
              planie mieszkania?
              • allika Re: Tytuł prawny lokalu 25.07.07, 15:36
                zarloczek napisała:

> Witam!
                > Czy byliście wczoraj w Spóldzielni koło 11.00 i robiliście jakieś szkice na
                > planie mieszkania?

Zarloczku mnie się pytasz?
                My byliśmy wczoraj koło 11 wraz z mężem w SM, ale żadnych poprawek nie
                robiliśmy. Czyżbyśmy się spotkały????

• zarloczek Re: Tytuł prawny lokalu 25.07.07, 15:47
                  Tak Tak Ciebie! Mój mąż było koło 11. i relacjonował, że za nim w kolejce
                  czekała jakaś para, która chwilę wcześniej oglądała mieszkanie na 13 piętrze.
                  Pomyślałam o Was...
                  • allika Re: Tytuł prawny lokalu 26.07.07, 13:09
                    To pewnie bylismy my :0)
                    Ale skąd on wiedział, że oglądaliśmy przed chwilą mieszkanie???
                    Miło mi bardzo, że się spotkaliśmy. Nie pamiętam dokładnie, bo było trochę osób
                    w kolejce, ale przez mgłę pamietam Twojego męża ;o)
                    • zarloczek Re: Tytuł prawny lokalu 26.07.07, 14:02
                      Tak wywnioskował z Waszego zachowania. Żałuję, że podpisywałam dokumenty dzień
                      wcześniej. Czy razem z Wami ktoś jescze oglądał mieszkanie, bo może to był ktoś
                      inny... My dzisiaj byliśmy na budowie, widok na Warszawę tak jak pisałaś jest
                      piękny.
                      • allika Re: Tytuł prawny lokalu 26.07.07, 14:31
                        Wiesz co, rzeczywiście zwiedzała z nami jeszzcze jedna para. Być może byli to
                        oni. Czekali za nami. Dzwieczyna była w dżinsach, ja byłam w kwiaciastej
                        sukience ;0)
                        • allika Re: Tytuł prawny lokalu 26.07.07, 14:31
                          w właściwie w spódniczce a nie sukience
                          • zarloczek Re: Tytuł prawny lokalu 26.07.07, 15:01
                            Tego to ja się już od mojego męża nie dowiem ;) dla niego nie ma różnicy między
                            spódnicą a sukienką tak samo jak między zielonym a niebieskim ale niedługo się
                            poznamy czas do końca września upłynie bardzo szybko. Pozdrawiam Katarzyna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka