Dodaj do ulubionych

kto pisze na forum

IP: *.189.72.19.e-plan.pl 21.07.07, 11:51

zainteresowalo mnie dlaczego na forum dyskutuja tak zagorzale ludzie ktorzy
nie sa zwiazani z 'branza' nieruchomosci. Jezeli ktos kupuje/sprzedaje, OK,
rozumiem, zajrzal na forum zeby zobaczyc co w trawie piszczy. Ale dlugotrwala
obecnosc na forum ludzi ktorzy znajduja satysfakcje w wypisywaniu swoich
pogladow? Rozumiem ze mozna interesowac sie Espinoza, Kolakowskim, Monetem,
ba, kurtyzanami, sportem, ale zeby trendem cenowym nieruchomosci??? Moze to
jakas nerwica natrectw, albo zrodlo frustracji. Ciekawe co o tym myslicie

Obserwuj wątek
    • jotde2 Re: kto pisze na forum 21.07.07, 15:05
      sądze ze wszyscy są tu raczej zainteresowani w jakiś sposób kupnem lub
      sprzedażą lub zawodowo analiza rynku i "trzymają ręke na pulsie" lub analizą
      rynku i zyskują napęd dla swojej pracy tropiąc tu bzdury i pokazując je innym
      (dodatkowa stymulacja przez konkurencje na argumenty )
      pisanie tu dostarcza też wrażeń wiekszych niż np telewizja( a w telewizje sie
      przecież normalni ludzie gapią ?;))

wydaje mi sie nieprawdopodobne żeby pisał tu dłuzej ktoś zupełnie z poza tematu.
    • Gość: raf Re: kto pisze na forum IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.07, 17:51
      ja np chce zamienić 2 mniejsze mieszkania na większe i rozglądam się. Miedzy
      innymi dzieki temu forum nie kupiłem na fali boomu jednego mieszkania i dziś
      jego cena spadła poza tym pojawiły się ciekawsze ofery. Nie mam parcia i sobie
      czytam o tym o tamtym ;) Jeśli dzieki forum zaoszczędzę trochę nerwów,
      frustracji i pieniędzy to choćby dlatego warto od czasu do czasu tu zajrzeć.
      Zawodowo nic wspólnego z tym nie mam. Poza tym jak to mamwiam w pracy i w
      domu - cos w życiu trzeba robić :) - w tym przypadku coś w zyciu trzeba czytać
      (lepsze to niż np Lepper w tv)
      • Gość: ola Re: kto pisze na forum IP: *.acn.waw.pl 21.07.07, 18:48
        sądze, że większość wpisów pochodzi z branży budowlano-agencyjno-
        kredytozałatwiaczowej. czyli od szeroko pojetej grupy zainteresowanych owczym
        pędem. a już teksty o Pruszkowie to mur beton od kogoś kto podgrzewa atmosferę.
        jeśli się mylę mogę odszczekać, ale się nie mylę.
        • Gość: ghr Re: kto pisze na forum IP: *.189.72.18.e-plan.pl 23.07.07, 14:52
          mnie fascynuje sposob widzenia swiata posziego- po prostu czuje sie jakbym
          zwiedzal matrix -moje zmysly mowia mi co innego natomiast poszi prezntuja mi
          analityczno porownawczy swiat odarty z jego nedznej ludzkiej strukutury gdzie
          reguly i prawidla ktrych swiadom nie bylem sprawiaj ze moje zycie staje sie
          lepsze i czuje taki wewnetrzny spokoj - nawet jesli czasmi matrix rozni sie
          drobnymi szczegolami np :ciagla egzystencja KPWiG- nastepny update zalatwi te
          roznice :)
          • Gość: mggm Re: kto pisze na forum IP: *.189.72.19.e-plan.pl 24.07.07, 00:36
            poszi siedzi w usa wiec bynajmniej nie dziwie sie ze nie sledzi szczegolowej
            organizacji naszego apratu ucisku. Poza tym bledu nie zrobil, bo jezeli ktos
            probuje zlozyc zawiadomienie do KPWiG to i tak dotrze ono do wlasciwego ciala
            czyli KNF.

Na twoim miejscu nie przywolywalbym tutaj akurat tej twojej dyskusji z poszim,
            bo zamknal ci w niej usta z wyjatkowa finezja i skutecznoscia.

Ja tam lubie sie czasem z niego posmiac ze w II 2006 stwierdzil ze ceny jego
            zdaniem sa napompowane ;) (bylo chyba z 6200 w wawie wtedy). Ale nie naganial
            na kupowanie ani sprzedawanie. Taki z niego zimny gosc ;)
            • Gość: ghr Re: kto pisze na forum IP: *.189.72.18.e-plan.pl 24.07.07, 09:59
              uwazaj na swoje dziwna maniere do bycia niegrzczyn "m w kub no bul" ,
              nikt mi ust nie zamnkna a raczje sam sie zamkna jesli myslisz ze
              powolwyanie sie na niesttniejacy organ jest profesjonalne to twoja sprawa

rzeczowy moze i jest ale swoimi analaziami zapewn spowodowae ze lduzie tych
              po 6200 nie kupili teraz moga kupic za 9200 od inwestorow-spekulantow
              takich jak ty ,

a co do cen wykonastwa to opowiada totalne bzdury, a kazdy tu moze oby tylko
              nie obrazal innych co tobie sie niesety nie udaje
              • Gość: thelima Re: kto pisze na forum IP: 80.54.232.* 24.07.07, 10:23
                > uwazaj na swoje dziwna maniere do bycia niegrzczyn "m w kub no bul" ,
                > nikt mi ust nie zamnkna a raczje sam sie zamkna jesli myslisz ze
                > powolwyanie sie na niesttniejacy organ jest profesjonalne to twoja sprawa

Jezu, chłopie, przeczytaj jeszcze raz powyższy fragment (reszta Twojego postu
                nie jest znacząco lepsza). I powiedz czy cokolwiek zrozumiałeś. Ja kompletnie
                nic. Jeśli chcesz żeby ktokolwiek czytał Twoje posty to postaraj się żeby nie
                były tak bełkotliwe jak powyższy.

lima
                • Gość: ghr Re: kto pisze na forum IP: *.189.72.18.e-plan.pl 24.07.07, 10:30
                  mysle ze twoj problem lezy w czytaniu ze zrozumieniem , a ci do ktorych to
                  bylo zrozumieli z pewnoscia
                  • Gość: thelima Re: kto pisze na forum IP: 80.54.232.* 24.07.07, 12:44
                    Oczywiście ;). Ty piszesz bez zastrzeżeń - a ja po prostu nie umiem czytać. Albo
                    mój Firefox zwariował i w Twoim poście podkreśla (jako nieprawidłowe) co trzecie
                    słowo.

lima
                    • Gość: ghr Re: kto pisze na forum IP: *.189.72.18.e-plan.pl 24.07.07, 12:54
                      droga thelimo

bardzo szanuje twoja chec poznawania swiata i uczestniczenia w jego zyciu,
                      rozumiem ze pozwala cie sie dowartosciowac i bardzo dobrze, zwroc jednak
                      uwage prosze ze moja wypwoiedz adresowana byla do konkretncyh osob na forum i
                      zawierala konkretne skroty uzyte wczesniej przez moich adwersarzy ponad to owszem
                      przyznaje ze ze wzlgedu an fakt iz jako z uzywam smartphona do odpisyawaynia
                      na czesc postow to czesto pisze skrotowo lub zdarza mi sie klpnac nie ten
                      klawisz (wybacz mi sa bardzo male).

ergo jesli nadal jestes zdecydowana wczytywac sie w moje posty i je zglebiac
                      to mzoe lepiej spotkajmy sie gdzies na kawie -oczywiscie jesli spelniasz
                      ponizse warunki

min 190 cm wzrostu blodn wlosy i wspaniala talie resze wrunkow omowimy juz
                      na spotkaniu a moze i wyniekni z tego cos wspanialego dla nas obojga
                      • Gość: ggg Re: kto pisze na forum IP: *.189.72.19.e-plan.pl 24.07.07, 13:05
                        to moze ja sie kwalifikuje warunki spelniam tylko ze jestem lysy
                        • Gość: ghr Re: kto pisze na forum IP: *.189.72.18.e-plan.pl 24.07.07, 13:09
                          no way brak ci pewnej kobiecej delkatnosci ajahah
              • Gość: jarek Re: kto pisze na forum IP: *.wro.vectranet.pl 24.07.07, 11:22
                > nikt mi ust nie zamnkna a raczje sam sie zamkna jesli myslisz ze
                > powolwyanie sie na niesttniejacy organ jest profesjonalne to twoja sprawa

alez on błąd popełnił ,użył nieaktualnej nazwy instytucji, to straszne ;)
              • Gość: gggm Re: kto pisze na forum IP: *.189.72.19.e-plan.pl 24.07.07, 12:03
                ghr - poszi zgasil cie merytoryka w omawianej dyskusji (czyje slowo jest warte
                wiecej - anonimowe 'cynki' uzytkownika grh na forum czy oficjalny raport spolki
                gieldowej), wiec z braku laku czepiasz sie rozpaczliwie ze nie ma juz KPWiG
                tylko KNF ergo poszi to ignorant.

Z druga czescia twoje postu sie zgadzam (i za to o czym piszesz tez lubie
                posziego ;)

Co do cen wykonawstwa (nie 'wykonastwa') to nie opowiada bdzur, tylko tylko
                podal ci na talerzu najwiarygodniejsze zrodla informacji jakie mogl. Jezeli tam
                twoim zdaniem sa bzdury, to mozemy dyskutowac - przedstaw np swoje zrodla, lub
                powiedz czemu (kto ma w tym interes i jaki) zrodla posziego nie sa wiarygodne
      • Gość: yogi Re: kto pisze na forum IP: *.171.92.97.crowley.pl 23.07.07, 15:42
        jestem dokładnie w takiej samej sytuacji jak raf,
    • justa_79 Re: kto pisze na forum 23.07.07, 14:27
      niektórzy po prostu interesują się rynkiem nieruchomości, co w tym dziwnego?
      • Gość: ggm Re: kto pisze na forum IP: *.189.72.19.e-plan.pl 23.07.07, 15:29
        Co innego zainteresowanie, a co innego angazowanie niemalych emocji a nawet
        epitetow w dyskusjach (jako skrajny przyklad i ciekawostke moge podac ze jeden
        z uzytkownikow forum wyzywal mnie z uwagi na... przestarzale logo mojego
        providera internetu ktore ponoc ma na swojej www).
        • Gość: ghr Re: kto pisze na forum IP: *.189.72.18.e-plan.pl 23.07.07, 15:44
          >epitetow w dyskusjach (jako skrajny przyklad i ciekawostke moge podac ze jeden
          > z uzytkownikow forum wyzywal mnie z uwagi na... przestarzale logo mojego
          > providera internetu ktore ponoc ma na swojej www).

malo tego twierdzil rowniez ze ty to ja a ja to ty hahah
    • Gość: thelima Re: kto pisze na forum IP: 80.54.232.* 23.07.07, 15:55
      A po co ludzie dyskutują na grupach typu advocacy? Zaglądnij na statystyki
      poszczególnych grup usenetowych. Ludzie po prostu uwielbiają dyskutować i kłócić
      się. Ja osobiście zaglądam na tę grupę od roku 2000 kiedy kupowałem mieszkanie.
      Większa aktywność akurat w tym czasie wiąże się z tym, że przeczytałem kilka
      bzdurnych postów na temat, że "ceny mieszkań nie mogą spaść". Ponieważ nie
      zgadzam się z tym poglądem staram się podawać argumenty z tym, że jednak mogą.
      Wielokrotnie pisałem, że nie jestem zainteresowany kupnem mieszkania, działki,
      nie pracuję w "branży" ani nie mam rodziny pracującej w branży.

lima
      • Gość: jarek Re: kto pisze na forum IP: *.wro.vectranet.pl 24.07.07, 11:25
        masz racje ,to z potrzeby dyskusji a zainteresowanie tematem bierze sie z
        róznych przyczyn. czasami to juz tylko siła inercji bo sie np kupiło i jest po
        krzyku :)
    • Gość: kawu Re: kto pisze na forum IP: 192.193.245.* 23.07.07, 18:03
      zareczam Ci, ze jesli podobnie do cen nieruchomosci cena 1 litra benzyny
      wzroslaby z 3,5 pln w roku 2004 do ponad 8 pln w dniu dzisiejszym to dyskusje
      bylyby jeszcze bardziej zarliwe.
    • Gość: mm Re: kto pisze na forum IP: 64.209.90.* 23.07.07, 18:42
      zainteresowania cyklami w nieruchomosciach, ktore mozna by wykorzystac w
      przyszlosci ;)
    • Gość: A Re: kto pisze na forum IP: 217.33.252.* 24.07.07, 09:22
      A ja mam kilka mieszkan nabytych rozna droga (spadki, kupno), wiec trzymam reke
      na pulsie by wiedziec co kiedy ruszyc.
    • Gość: Inny ja Re: kto pisze na forum IP: 195.114.161.* 24.07.07, 19:00
      Raczej czasami czytuję, a piszę rzadko (ale pewnie niedługo zamieszczę
      dłuuuuugi post). Po oddzieleniu plew zostaje trochę ziarna. Nie mam nerwicy
      sprawdzania swoich rachunków bankowych, czy wycen samochodów, bo to nie ten
      rząd wielkości. Tutaj raczej konfrontuję nastroje z innymi źródłami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka