Dodaj do ulubionych

Wrocław - Osiedle Chabrowe - Integer

IP: 80.68.224.* 15.07.03, 11:11
Czy ktos może wie coś na temat firmy Integer i budowanego przez nią osiedla
Chabrowe?
Obserwuj wątek
    • Gość: JerzyR Re: Wrocław - Osiedle Chabrowe - Integer IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.07.03, 15:53
      Gość portalu: Jacek98 napisał(a):

> Czy ktos może wie coś na temat firmy Integer i budowanego przez nią osiedla
      > Chabrowe?

Pojedź sobie do tej Wysokiej i rozejrzyj sie dookoła. Wszyscy mają zamontowane
      na dole żaluzje antywłamaniowe ... Pełno takich czworaków po PGRowskich - pełno
      meneli się kręci

Jeśli jednak się zdecydujesz to sprawdź i poproś o akt własności gruntu -
      podobno firma Integer miała jakieś problemy z własnoscią ...

JR
    • Gość: inaina Re: Wrocław - Osiedle Chabrowe - Integer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.03, 12:36
      Ja też jestem zainteresowana kupnem mieszkania w Wysokiej, na Osiedlu
      Chabrowym. Byłam tam i widziałam osiedle, które już stoi (Zielone), jest
      piękne, przyjazne, powiedziałabym nawet luksusowe (zabudowa szeregowa).
      Rzeczywiście były problemy z tymi mieszkaniami, do dzisiaj niektóre obciążone
      są hipoteką. Jednak firma integer nie ponosi za to żadnej winy, była tylko
      podwykonawcą, winny jest niejaki p. Kmieć, który był inwestorem tego osiedla, a
      który ma obecnie niezliczoną liczbę spraw w sądzie. Wiem o tym, bo mieszkam na
      terenie gminy Kobierzyce i sprawa ta była dość głośna, zresztą jestem
      spokrewniona z osobą pracującą w Urzędzie Gminy, a także rozmawiałam z osobami,
      które padły ofiarą p. Kmiecia, z opinii których wynika, że firma integer jest
      firmą bezpieczną(choć w dzisiejszych czasach trudno jest mieć jakąkolwiek
      gwarancję wiarygodności takiej firmy)i nie ponosi winy za to, co się tam
      wydarzyło. Nie ulega jednak wątpliwości, że trzeba bardzo dobrze sprawdzić tę
      firmę (jak każdą) oraz umowę, którą się podpisuje. Mieszkania są bardzo ładne,
      funkcjonalne, miejmy nadzieję, że nie będą takie tylko na papierze. Co
      do "meneli" w Wysokiej, to jako mieszkanka gminy Kobierzyce zapewniam, że ta
      część gminy jest bezpieczna i cywilizowana. A jak się ma samochód, to już w
      ogóle żaden problem. A mieszkania na parterze zawsze są mniej bezpiecznie i
      każdy w takim mieszkaniu powinien mieć rolety antywłamaniowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka