Gość: Jacek98 IP: 80.68.224.* 15.07.03, 11:11 Czy ktos może wie coś na temat firmy Integer i budowanego przez nią osiedla Chabrowe? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: JerzyR Re: Wrocław - Osiedle Chabrowe - Integer IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.07.03, 15:53 Gość portalu: Jacek98 napisał(a): > Czy ktos może wie coś na temat firmy Integer i budowanego przez nią osiedla > Chabrowe? Pojedź sobie do tej Wysokiej i rozejrzyj sie dookoła. Wszyscy mają zamontowane na dole żaluzje antywłamaniowe ... Pełno takich czworaków po PGRowskich - pełno meneli się kręci Jeśli jednak się zdecydujesz to sprawdź i poproś o akt własności gruntu - podobno firma Integer miała jakieś problemy z własnoscią ... JR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inaina Re: Wrocław - Osiedle Chabrowe - Integer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.03, 12:36 Ja też jestem zainteresowana kupnem mieszkania w Wysokiej, na Osiedlu Chabrowym. Byłam tam i widziałam osiedle, które już stoi (Zielone), jest piękne, przyjazne, powiedziałabym nawet luksusowe (zabudowa szeregowa). Rzeczywiście były problemy z tymi mieszkaniami, do dzisiaj niektóre obciążone są hipoteką. Jednak firma integer nie ponosi za to żadnej winy, była tylko podwykonawcą, winny jest niejaki p. Kmieć, który był inwestorem tego osiedla, a który ma obecnie niezliczoną liczbę spraw w sądzie. Wiem o tym, bo mieszkam na terenie gminy Kobierzyce i sprawa ta była dość głośna, zresztą jestem spokrewniona z osobą pracującą w Urzędzie Gminy, a także rozmawiałam z osobami, które padły ofiarą p. Kmiecia, z opinii których wynika, że firma integer jest firmą bezpieczną(choć w dzisiejszych czasach trudno jest mieć jakąkolwiek gwarancję wiarygodności takiej firmy)i nie ponosi winy za to, co się tam wydarzyło. Nie ulega jednak wątpliwości, że trzeba bardzo dobrze sprawdzić tę firmę (jak każdą) oraz umowę, którą się podpisuje. Mieszkania są bardzo ładne, funkcjonalne, miejmy nadzieję, że nie będą takie tylko na papierze. Co do "meneli" w Wysokiej, to jako mieszkanka gminy Kobierzyce zapewniam, że ta część gminy jest bezpieczna i cywilizowana. A jak się ma samochód, to już w ogóle żaden problem. A mieszkania na parterze zawsze są mniej bezpiecznie i każdy w takim mieszkaniu powinien mieć rolety antywłamaniowe. Odpowiedz Link Zgłoś