Gość: anula IP: *.kprm.gov.pl 23.07.03, 16:31 Proszę o wszelkie info na temat tej inwestycji i developera Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: ASBUD-Konstancin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.03, 09:21 www.przylesie.net Sprawdź sobie tam co firma o "światowych standardach" wyczynia. Można by o nich książkę pisać, a standard obsługi i zaspakajania uzasadnionych żądań jest gorszy niż w JWC, zaróno w momencie odbiorów technicznych jak i już w okresie gwarancji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przylesie Re: ASBUD-Konstancin IP: *.acn.pl 24.07.03, 13:58 Ja też jestem z osiedla Przylesie zbudowanego przez ASBUD. To co obiecywali w umowach to była bajka w rzeczywistości jak Ci sprzedadzą mieszkanie to nic ich nie interesuje. Mieszkańcy mojego osiedla skierowali pozew do NSA o zmianę zagospodarowania osiedla i mają zamiar poszczególne osoby wystapic z powództwa cywilnego do Sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf Re: ASBUD-Konstancin IP: 212.244.158.* 25.07.03, 08:28 Witaj:)) To może teraz trochę optymistycznie.Prosiłaś o informację o deweloperze i już je uzyskałaś.Delikatnie mówiąć były negatywne. Ja mam na ten temat troche inne zdanie. Druga sprawa o którą pytałaś to inwestycja w KOnstancinie. Tu mam dla Ciebie same dobre wiadomości - przynajmniej na tym etapie.W tej chwili sytuacja w Konstancinie wyglądfa tak, że inwstycja jest zaawansowana znacznie więcej niż przewiduję harmonogram prac. To chyba dobra wiadomość - oceń sama.Jeżeli chodzi o część osiedla która jest już zakończona to nowi właściciele mieszkań są na etapie ich wykańczania. Nie wiem jak tam było zterminami(najlepiej pojechać i znimi porozmawiać).Kolejna sprawa to współpraca z ASBUDEM negocjacje są raczej trudne musisz wiedzieć czego chcesz i mocno stać przy swoim (negocjowanie warunków umowy-dobrze jak przejży ją jakiś znajomy prawnik i podpowie). Negocjacje są trudne bo firma i jej prezes oraz kapitał pochodżą z Izraela wieć sama wiesz. Oni potrafią handlować. wsółpraca po podpisaniu umowy układa się całkiem nieżle - przynajmniej narazie wypełniaj wszelkie zapisy umowy. A tak na marginesie ...jeżeli wszyscy deweloperzy byli tacy jak oni to nasze budownictwo byłoby na całkiem nizłym poziomie, a porównanie z JWC było zupełnie nietrafione. Proponuję pojedż, zobacz, porozmawiaj. Moim zdaniem warto się zainteresować. Ja tak zrobiłem i "jeszcze" jestem zadowolony, a budowę obserwuję bardzo dokładnie i dość często jestem tam gościem. Pozdrawiam:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anula Re: ASBUD-Konstancin IP: *.kprm.gov.pl 25.07.03, 09:14 Wielkie dzięki za informację !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nuncio Re: ASBUD-Konstancin IP: 195.136.33.* 25.07.03, 14:45 Do wypowiedzi raf-a dodam tylko, ze ciagle nie ma wody w nowych budynkach, ale prad podlaczyli i jest takze nadzieja na wode. Ja na szczescie moge czekac, chociaz bez sensu place za wynajete mieszkanie. Z drugiej strony mam czas na wykonczenie i wyjasnienie wszystkich spraw. Niestety jest pare osob (sasiadow) w trudnej sytuacji. Generalnie sa uwagi do developera, ale jak raf wspomnial i tak jest w miare ok. Mozna szukac czegos lepszego.... Co do inwestycji w Konstancinie chcialbym wszystkich chetnych na drugi etap uczulic na fakt, ze nowe budynki sa budowane wedlug calkiem innego projektu niz juz zbudowane, dlatego efekt koncowy moze sie nawet znacznie roznic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anula Re: ASBUD-Konstancin IP: *.kprm.gov.pl 25.07.03, 16:17 Dzięki wielkie. Czy dobrze rozumiem, że budynki II etapu będą się różnić od tych, które już stoją ? Czy masz na myśli różnicę w wyglądzie zewnętrznym np. inna bryła, czy w standardzie wykonania ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nuncio Re: ASBUD-Konstancin IP: *.plusgsm.pl 26.07.03, 09:43 Wyglada ze beda sie roznic przede wszystkim wygladem, ale np. wystarczy zwrocic uwage na szerokosc wjazdu do garazu w starym i nowym budynku, zeby domyslic sie ze standard bedzie nizszy. Moim skromnym zdaniem rozplanowanie mieszkan jest tragiczne, praktycznie nie ma sposobu na jakies zmiany aranzacji. Zreszta w starych zjechali ze standardem o dwie klasy albo i wiecej w stosunku nawet do tego co ja mam w umowie!!! Musze kiedys wybrac sie do tych nowych budynkow, zeby miec naoczne wrazenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: upset Re: ASBUD-Przylesie (tez zmienili plan zagospod.!) IP: *.riz.pl 28.07.03, 17:05 Na osiedlu "Przylesie" gdzie mam miekszanie ASBUD wyciął taki numer, ze ludzie dostali piany. ASBUD Zmienil kompletnie plan zagospodarowania i spowodowal, ze na osiedlu, na ktorym nie ma wolnych miejsc parkingowych zamiast kilku samochodow, bedzie ponad 40 dodatkowych... A to dlatego, ze zamiast 4 mieszkan chce budowac ponad 20 (na tym samym terenie). Ludzie zaplacili kupe kasy za mieszkania na tzw. ekskluzywnym osiedlu (powierzchnia mieszkan to min. 75 m2), a teraz kiedy ASBUD skasowal juz od wszystkich maximum kasy, to w ostatniej fazie stawia bloki mieszkalne z mieszkaniami po 30 m2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: ASBUD-Konstancin (plotka) IP: *.riz.pl 28.07.03, 17:11 Asbud wycial podobno niezly przekret z pozwoleniem na budowe osiedla w Konstancienie. Wedlug planu zagospodarowania tam mozna budowac tylko budynki o charakterze mieszkalno-sanatoryjnym (50/50). Jesli polowa osiedla stoi, a druga polowa bedzie inna, to znaczy, ze ta plotka sie sprawdza. Druga polowa w papierach bedzie "sanatorium". Ciekawe jaka niespodzianke zrobi swoim klientom ASBUD w Konstancienie. Bylam na stronie www.przylesie.net - tam ASBUD dał naprawde niezly koncert. Jak ktos tworzy taką stronę www, to musi być nieżle wkurzony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Psycholog Jak się wydało kasę, to trzeba szukać pozytywów... IP: *.riz.pl 28.07.03, 19:23 Raf. Wydałeś(aś)pewnie niemałą sumkę na mieszkanie w ASBUDZIE, więc rozumiem, że chcesz uspokoić swój niepokój, że coś może być nie tak. Rozumiem to, ale w twoim optymizmie jest sporo naiwności. Gdy deweloper sprzedaje Ci ekskluzywne mieszkanie na ekskluzywną cenę, a potem w bezpośrednim sąsiedztwie buduje "blokowisko", mimo, że gdy podisywałem umowę, to zapewniali mnie, że będą tam teren zielone, to nie warto oszukiwać się, że wszytko jest OK. Po prostu oszukali mnie i nie wmawianie sobie i innym, że nic się nie stało jest śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romik Re: ASBUD-Konstancin IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 19.08.03, 23:51 Też tak myślałem na początku, ale okazało się że to banda złodziei. Zdecydowanie odradzam taką inwestycję, gdyż niestety Asbu nie ma zwyczaju wywiązywać się ze swoich umów. Ale cóż każdy Polak uczy się na swoich błędach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M** Re: ASBUD-Konstancin IP: 217.11.142.* 28.11.03, 22:50 Drogi raf gratuluję dobrego humoru i wiary w asbud, pragnę pinformować Cię iż brak (podczas budowy) nadzoru technicznego ze strony asbudu doprowadził do tego iż rosyjsko języczni "fachowcy" tak to wszystko dobrze poskładali że popękała płyta stropowa!!! w garażu budynku przy Czerniakowskiej, popękała większość ścianek działowych w mieszkaniach ze wzgłędu na brak dylatacji pomiędzy ścianami a sufitem i wiele innych ciekawostek. Te sprawy wyszły ok 2 lat od daty zakończenia budowy kiedy asbud sprzedał prawie wszystkie mieszkania i poczuwa się już do odpowiedzialności za swojego bubla (gwarancja 3 lata) Odpowiedz Link Zgłoś
toja111 Re: ASBUD-Konstancin 28.07.03, 10:34 Moja Droga, Mieszkam na osiedlu Przylesie i jedyną atrakcją jaką mam jest procesowanie się z devloperem czyli Asbudem za pieniądze, których nie mam, bo przez nich jestem bankrutem!!! Jeśli kręci Cię takie życie, to buduj z Asbudem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: ASBUD-Konstancin IP: 212.244.158.* 28.07.03, 12:52 Witajcie:)) Jeżeli chodzi o uwagi niuncia to są one tylko częściowoprawdą. Pewne jest, że budynki które są aktualnie w realizacji będą miały inną bryłę natomiast elewacja będzie tak sama na terenie całego osiedła. Uwaga dotycząca rozplanowania mieszkań jest trochę na wyrost, a jeżeli już naprawdę nie możemy zaakceptować proponowanego rozmiesszczenia zawsze można coś zmienić według upodobań i możliwości architektoniczno budowlanych. Kolejna sprawa dotycząca materiałów wykorzystywanych aktualnie do budowy są one jednymi z najlepszych na rynku w zgodnej opini ekspertów od budownictwa. Proponuję przestudiować standard techniczny, który jest załącznikiem do umowy i skonsultować sobie z jakimś inżynierem. Pozdrawiam i proponuje czytać umowy:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nuncio Re: ASBUD-Konstancin IP: 195.136.33.* 28.07.03, 15:10 Tyle rzeczy ASBUD zmienil w moim budynku od etapu umowy do etapu obecnego, ze nie podejmuje sie polemiki z Raf-em. Oczywiscie milo by bylo jakby osiedle bylo jednolite kolorystycznie i architektonicznie. Porotherm jest dobry, ale wymaga duzo uwagi przy wykonawstwie. W ogolniejszej kwestii ponawiam moje uwagi sprzed paru miesiecy. Jak ktoś chce miec mieszkanie bez klopotow, kupuje gotowe, sprawdza umowe u prawnika a developera sprawdza gdzie tylko i pyta mieszkancow. Jak kogo nie stac, to musi ryzykowac i liczyc na jaka-taka przyzwoitosc developera. Szansa 50-50 ze sie uda. Wejscie na odpowiednio wczesnym etapie budowy ma duzo plusow, np. mozna sobie od razu sciany ustawic, dopilnowac paru drobiazgow, ew. wymusic jakies zmiany (ale wtedy najlepiej pojawic sie z rzeczoznawca). Rada na dzisiaj - jak wchodzicie w inwestycje na etapie budowy, bierzcie przy kazdej wizycie aparat i robcie zdjecia wszystkiego, przynajmniej tego co sie wyda dziwne. Przyda sie napewno. Zaluje ze nia zabralem aparatu jak robili chodniki i teraz probuja wode z mozgu robic i zastawiaja wjazd a problem jest z niewlasciwa podbudowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fafik Re: ASBUD-Konstancin (uwaga na ASBUD!!!) IP: *.riz.pl 28.07.03, 16:57 Zycze Raf-owi, by utrzymal swoja dobra opinie od ASBUD'zie do konca inewstycji i jeszcze troche pozniej. Ja tez dobrze ocenialem ASBUD. Teraz przygotowuje sie do procesu przecikwo temu deweloperowi. Nie badzcie naiwni, w ASBUD'zie wszystko jest pieknie do czasu podpisania umowy i zaplacenia pieniedzy. Potem juz tylko pod gorke. Kazdy kto chce sie zadawac z ta firma powinien przeczytac informacje na stronie www.przylesie.net Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romik Re: ASBUD-Konstancin IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 19.08.03, 23:53 Odnośnie czytania umów miły kolego to właśnie nic innego ostatnio nie robię. Tak się składa, że Asbud samowolnie, niezgodnie z umową zmienił nie bryłe budynków, ale plan zagospodarowania terenu. A to już chyba coś innego, czyż nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pl Re: ASBUD-Konstancin IP: 126.20.50.* 20.08.03, 08:55 Gość portalu: romik napisał(a): > Odnośnie czytania umów miły kolego to właśnie nic innego ostatnio nie robię. > Tak się składa, że Asbud samowolnie, niezgodnie z umową zmienił nie bryłe > budynków, ale plan zagospodarowania terenu. A to już chyba coś innego, czyż > nie tak? A co konkretnie masz na myśli? Czyżby potwierdzała się plotka z innego posta na tym forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qro Re: ASBUD-Konstancin IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 28.07.03, 22:57 Asbud schodzi na psy. Z każdym rokiem jest gorzej. Ci co mają o nich dobrą opinię to pewnie Ci, którzy jeszcze nie wpłacili pieniędzy. Poczekajcie co będzie jak zapłacicie, a będziecie mieli do nich jakąkolwiek sprawę. Albo Was zlekceważą, albo będą próbowali wysłać Was "na drzewo". Ale trzeba walczyć, mają już kilka procesów, a będą mieli więcej, chyba że ktoś tam wreszcie się połapie, że lepiej się z ludźmi dogadać, niż ładować kasę w procesy i w prawników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbynek Re: ASBUD-Konstancin IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 29.07.03, 20:30 Nie ufaj Asbudowi. Chcesz wiedzieć jak Asbud buduje przyjedz na Osiedle Przylesie i porozmawiaj z mieszkańcami.Tu zmiany są ciągle zaskakujące mieszeszkańców oczywiście negatywnie. Nie licz na spotkanie z Zarządem Asbudu po wpłacie pieniędzy - ciągle są w Izraelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka przyles Re: ASBUD-Konstancin IP: 81.210.125.* 01.08.03, 17:42 Na Przylesiu jak pada deszcz to w mieszkaniach pod tarasami jest mokro!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przylesie www.przylesie.net (Co o tym sądzisz?) IP: 81.210.125.* 09.08.03, 14:24 Skomentuj stronę Wspólnoty Mieszkaniowej "Przylesie", na której mieszkańcy piszą o swoich doświadczeniach z firmą ASBUD Piaseczno Sp. z o.o. www.przylesie.net Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: www.przylesie.net (Co o tym sądzisz?) IP: *.bibbyfactors.pl 20.08.03, 09:26 Kiedy ktoś wprowadza Cę w błąd celem wyłudzenia pieniędzy sprawa powinna zostać zgłoszona w prokuraturze i ścigana jak zwykłe przestępstwo. Myslę że oszukani klienci ASBUDU powinni właśnie w ten sposób postąpić. Wprawdzie Polska nie ma z Izraelem umowy o ekstradycji, ale zawsze warto spróbować (przecież ktoś musi czasem przyjeżdżać po wyłudzne pieniądze...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laryska Re: www.przylesie.net (Co o tym sądzisz?) IP: 213.17.166.* 02.09.03, 15:38 Witam serdecznie, Czyzbysmy wpadli w powazne tarapaty? Czytam i wlos mi sie jezy na glowie... Kupilismy mieszkanie na osiedlu PRZYLESIE miesiac temu...przed naglosnieniem afery dotyczacej II etapu:( Jestesmy na razie na etapie wykanczania. Czy nie ma ZADNYCH plusow?:) Ogolnie osiedle podoba mi sie, wyglada na zadbane i uporzadkowane. Co do standartu wykonczenia mieszkania, to poza lekko krzywymi scianami ;)) i zatkanymi otworami wentylacyjnymi w garderobach nie mam wiekszych uwag. As-bud zobowiazal sie rozwiazac ten problem (dam znac, jak sprawa sie potoczyla). Czekam na jakis pozytywny odzew:) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxx Re: www.przylesie.net (Co o tym sądzisz?) IP: *.net / 192.168.0.* 20.10.03, 07:51 Czy te zdjęcia są autentyczne?? Jeśli tak to nieźle, tak ma wyglądać mieszkanie za 100 tyś dolarów?? Walczcie o swoje, trzymam z wami. P.S Na tarchominie złamał się w pół dom budowany przez X.X ConsXXXXion :P ^^^^^^^^^^^^^^^^ powinniście wiedzieć o co chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MisiekK Re: www.przylesie.net (Co o tym sądzisz?) IP: *.pwpw.pj / 172.16.63.* 20.10.03, 09:38 To jest smieszne. Kupuje sie mieszkanie w srodku miasta i potem sie dziwi, ze to nie srodek puszczy. Kazdy, kto chce mieszkac w miescie powinien brac pod uwage wszystkie zwiazane z tym niedogodnosci. Smieszy mnie natomiast roszczenie mieszkancow dotyczace konsultowania zagospodarowania terenu. Teren jest wlasnoscia developera, wiec ten moze zrobic z nim co chce i zabudowac jak chce. Byle ZGODNIE Z PRZEPISAMI. Zreszta jak sie kupuje mieszkanie to trzeba najpierw myslec, a nie potem wyplakiwac sie po gazetach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MichałJ Re: www.przylesie.net (Co o tym sądzisz?) IP: *.itpp.pl 20.10.03, 15:52 Może za bardzo nie kumasz, ale Józefosław jest "pod Warszawą" a nie w środku miasta. Jeżeli developer mami cię wizją "pięknych", "niewielkich" domów w zacisznej okolicy a tu nagle zamiast 8 mieszkań wywala chałupy na 25 mieszkań i dodatkowo nie informuje kupujących o planowanych inwestycjach drogowych w okolicy, a do tego nie rozbudowuje infrastruktury komunikacyjnej i mediów to można się wnerwić. Dziwi mnie to, że kupujący mieszkania za cholernie grubą kasę nie pojechali do gminy i nie sprawdzili, czy aby przypadkiem na pobliskich polach/w lasach nie powstanie jakiaś droga szybkiego ruchu. Przecież tyle się mówi i pisze w prasie o tym, że na południu W-wy będzie obwodnica/autostrada. A z obwodnicy jakoś do centrum trzeba dojechać. Dlatego, żeby mnie nie orżnął żaden "oszust developer" sam zbudowałem dom na kupionej działce i 200m kw. domu wyszło mi taniej niż 100 mkw mieszkania na tym osiedlu (a tylko mieszkam 8 km dalej). Jednak najpierw spradziłem, czy w okolicy nie ma w planach jakiegoś wieżowca lub drogi szybkiego ruchu. Michał Gość portalu: MisiekK napisał(a): > To jest smieszne. Kupuje sie mieszkanie w srodku miasta i potem sie dziwi, ze > to nie srodek puszczy. Kazdy, kto chce mieszkac w miescie powinien brac pod > uwage wszystkie zwiazane z tym niedogodnosci. Smieszy mnie natomiast roszczenie > > mieszkancow dotyczace konsultowania zagospodarowania terenu. Teren jest > wlasnoscia developera, wiec ten moze zrobic z nim co chce i zabudowac jak chce. > > Byle ZGODNIE Z PRZEPISAMI. Zreszta jak sie kupuje mieszkanie to trzeba najpierw > > myslec, a nie potem wyplakiwac sie po gazetach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MisiekK Re: www.przylesie.net (Co o tym sądzisz?) IP: *.pwpw.pj / 172.16.63.* 20.10.03, 17:11 > Może za bardzo nie kumasz, ale Józefosław jest "pod Warszawą" a nie w środku > miasta. W tzw. strefie miejskiej Warszawy. > Jeżeli developer mami cię wizją "pięknych", "niewielkich" domów w > zacisznej okolicy a tu nagle zamiast 8 mieszkań wywala chałupy na 25 > mieszkań Maja to na pismie? Jesli nie, to nie wygraja z developerem. > i dodatkowo nie informuje kupujących o planowanych inwestycjach > drogowych w okolicy, a do tego nie rozbudowuje infrastruktury komunikacyjne > i mediów to można się wnerwić. To nie jest problem developera. Trzeba bylo isc do gminy i sie o to spytac. Jak ja kupowalem mieszkanie poszedlem do gminy i mila pani pokazala mi plan zagospodarowania. Dopiero wtedy podpisalem umowe. Za gapowe sie placi. > Dziwi mnie to, że kupujący mieszkania za cholernie grubą kasę nie pojechali > do gminy i nie sprawdzili, czy aby przypadkiem na pobliskich polach/w > lasach nie powstanie jakiaś droga szybkiego ruchu. Przecież tyle się mówi i > pisze w prasie Wlasnie. Wiec teraz maja problem i musza z tym zyc. > Dlatego, żeby mnie nie orżnął żaden "oszust developer" sam zbudowałem dom na > kupionej działce i 200m kw. domu wyszło mi taniej niż 100 mkw mieszkania na > tym osiedlu (a tylko mieszkam 8 km dalej). Jednak najpierw spradziłem, czy w > okolicy nie ma w planach jakiegoś wieżowca lub drogi szybkiego ruchu. Widzisz, jak sie chce to sie potrafi - zamiast potem wyc dziennikarzom w rekaw. Pozdrawiam MisiekK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M** Re: www.przylesie.net (Co o tym sądzisz?) IP: 217.11.142.* 28.11.03, 22:32 Kupiłem od asbudu mieszkanie przy Czerniakowskiej w Warszawie wszystko o wysokim standardzie w super miejscu w środku stolicy, kosztowało całkiem sporo. Teraz z mieszkaniem mam same problemy, ściany popękały, podłoga popękała, instalacja wentylacyjna do wymiany, akustyka w budynku pozwala usłyszeć co robią sąsiedzi dwa piętra niżej, jednym słowem bubel. Pani prezes asbud mimo iż biuro jest w tym samym budynku niczego nie widzi nie słyszy i ogólnie klientów ma w ... . Chętnie nawiążę kontakt z osobami które procesują się z asbudem, powinniśmy wspólnie wysłać ich ... Odpowiedz Link Zgłoś