Dodaj do ulubionych

ASBUD-Konstancin

IP: *.kprm.gov.pl 23.07.03, 16:31
Proszę o wszelkie info na temat tej inwestycji i developera
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: ASBUD-Konstancin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.03, 09:21
      www.przylesie.net
      Sprawdź sobie tam co firma o "światowych standardach" wyczynia.
      Można by o nich książkę pisać, a standard obsługi i zaspakajania uzasadnionych
      żądań jest gorszy niż w JWC, zaróno w momencie odbiorów technicznych jak i już
      w okresie gwarancji.
      Pozdrawiam
      • Gość: przylesie Re: ASBUD-Konstancin IP: *.acn.pl 24.07.03, 13:58
        Ja też jestem z osiedla Przylesie zbudowanego przez ASBUD. To co obiecywali w
        umowach to była bajka w rzeczywistości jak Ci sprzedadzą mieszkanie to nic ich
        nie interesuje. Mieszkańcy mojego osiedla skierowali pozew do NSA o zmianę
        zagospodarowania osiedla i mają zamiar poszczególne osoby wystapic z powództwa
        cywilnego do Sądu.
    • Gość: raf Re: ASBUD-Konstancin IP: 212.244.158.* 25.07.03, 08:28
      Witaj:)) To może teraz trochę optymistycznie.Prosiłaś o informację o
      deweloperze i już je uzyskałaś.Delikatnie mówiąć były negatywne. Ja mam na ten
      temat troche inne zdanie. Druga sprawa o którą pytałaś to inwestycja w
      KOnstancinie. Tu mam dla Ciebie same dobre wiadomości - przynajmniej na tym
      etapie.W tej chwili sytuacja w Konstancinie wyglądfa tak, że inwstycja jest
      zaawansowana znacznie więcej niż przewiduję harmonogram prac. To chyba dobra
      wiadomość - oceń sama.Jeżeli chodzi o część osiedla która jest już zakończona
      to nowi właściciele mieszkań są na etapie ich wykańczania. Nie wiem jak tam
      było zterminami(najlepiej pojechać i znimi porozmawiać).Kolejna sprawa to
      współpraca z ASBUDEM negocjacje są raczej trudne musisz wiedzieć czego chcesz i
      mocno stać przy swoim (negocjowanie warunków umowy-dobrze jak przejży ją jakiś
      znajomy prawnik i podpowie). Negocjacje są trudne bo firma i jej prezes oraz
      kapitał pochodżą z Izraela wieć sama wiesz. Oni potrafią handlować. wsółpraca
      po podpisaniu umowy układa się całkiem nieżle - przynajmniej narazie wypełniaj
      wszelkie zapisy umowy. A tak na marginesie ...jeżeli wszyscy deweloperzy byli
      tacy jak oni to nasze budownictwo byłoby na całkiem nizłym poziomie, a
      porównanie z JWC było zupełnie nietrafione. Proponuję pojedż, zobacz,
      porozmawiaj. Moim zdaniem warto się zainteresować. Ja tak zrobiłem i "jeszcze"
      jestem zadowolony, a budowę obserwuję bardzo dokładnie i dość często jestem tam
      gościem.

Pozdrawiam:))
      • Gość: anula Re: ASBUD-Konstancin IP: *.kprm.gov.pl 25.07.03, 09:14
        Wielkie dzięki za informację !!
        • Gość: nuncio Re: ASBUD-Konstancin IP: 195.136.33.* 25.07.03, 14:45
          Do wypowiedzi raf-a dodam tylko, ze ciagle nie ma wody w nowych budynkach, ale
          prad podlaczyli i jest takze nadzieja na wode. Ja na szczescie moge czekac,
          chociaz bez sensu place za wynajete mieszkanie. Z drugiej strony mam czas na
          wykonczenie i wyjasnienie wszystkich spraw. Niestety jest pare osob (sasiadow)
          w trudnej sytuacji. Generalnie sa uwagi do developera, ale jak raf wspomnial i
          tak jest w miare ok. Mozna szukac czegos lepszego....

Co do inwestycji w Konstancinie chcialbym wszystkich chetnych na drugi etap
          uczulic na fakt, ze nowe budynki sa budowane wedlug calkiem innego projektu niz
          juz zbudowane, dlatego efekt koncowy moze sie nawet znacznie roznic.

• Gość: anula Re: ASBUD-Konstancin IP: *.kprm.gov.pl 25.07.03, 16:17
            Dzięki wielkie. Czy dobrze rozumiem, że budynki II etapu będą się różnić od
            tych, które już stoją ? Czy masz na myśli różnicę w wyglądzie zewnętrznym np.
            inna bryła, czy w standardzie wykonania ?

• Gość: nuncio Re: ASBUD-Konstancin IP: *.plusgsm.pl 26.07.03, 09:43
              Wyglada ze beda sie roznic przede wszystkim wygladem, ale np. wystarczy zwrocic
              uwage na szerokosc wjazdu do garazu w starym i nowym budynku, zeby domyslic sie
              ze standard bedzie nizszy. Moim skromnym zdaniem rozplanowanie mieszkan jest
              tragiczne, praktycznie nie ma sposobu na jakies zmiany aranzacji. Zreszta w
              starych zjechali ze standardem o dwie klasy albo i wiecej w stosunku nawet do
              tego co ja mam w umowie!!! Musze kiedys wybrac sie do tych nowych budynkow,
              zeby miec naoczne wrazenia.
              • Gość: upset Re: ASBUD-Przylesie (tez zmienili plan zagospod.!) IP: *.riz.pl 28.07.03, 17:05
                Na osiedlu "Przylesie" gdzie mam miekszanie ASBUD wyciął taki numer, ze ludzie
                dostali piany.

ASBUD Zmienil kompletnie plan zagospodarowania i spowodowal, ze na osiedlu, na
                ktorym nie ma wolnych miejsc parkingowych zamiast kilku samochodow, bedzie
                ponad 40 dodatkowych...

A to dlatego, ze zamiast 4 mieszkan chce budowac ponad 20 (na tym samym
                terenie).

Ludzie zaplacili kupe kasy za mieszkania na tzw. ekskluzywnym osiedlu
                (powierzchnia mieszkan to min. 75 m2), a teraz kiedy ASBUD skasowal juz od
                wszystkich maximum kasy, to w ostatniej fazie stawia bloki mieszkalne z
                mieszkaniami po 30 m2.
          • Gość: Miki Re: ASBUD-Konstancin (plotka) IP: *.riz.pl 28.07.03, 17:11
            Asbud wycial podobno niezly przekret z pozwoleniem na budowe osiedla w
            Konstancienie. Wedlug planu zagospodarowania tam mozna budowac tylko budynki o
            charakterze mieszkalno-sanatoryjnym (50/50).

Jesli polowa osiedla stoi, a druga polowa bedzie inna, to znaczy, ze ta plotka
            sie sprawdza. Druga polowa w papierach bedzie "sanatorium".

Ciekawe jaka niespodzianke zrobi swoim klientom ASBUD w Konstancienie.

Bylam na stronie www.przylesie.net - tam ASBUD dał naprawde niezly koncert. Jak
            ktos tworzy taką stronę www, to musi być nieżle wkurzony.

• Gość: Psycholog Jak się wydało kasę, to trzeba szukać pozytywów... IP: *.riz.pl 28.07.03, 19:23
        Raf.

Wydałeś(aś)pewnie niemałą sumkę na mieszkanie w ASBUDZIE, więc rozumiem, że
        chcesz uspokoić swój niepokój, że coś może być nie tak. Rozumiem to, ale w
        twoim optymizmie jest sporo naiwności.

Gdy deweloper sprzedaje Ci ekskluzywne mieszkanie na ekskluzywną cenę, a potem
        w bezpośrednim sąsiedztwie buduje "blokowisko", mimo, że gdy podisywałem umowę,
        to zapewniali mnie, że będą tam teren zielone, to nie warto oszukiwać się, że
        wszytko jest OK. Po prostu oszukali mnie i nie wmawianie sobie i innym, że nic
        się nie stało jest śmieszne.
      • Gość: romik Re: ASBUD-Konstancin IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 19.08.03, 23:51
        Też tak myślałem na początku, ale okazało się że to banda złodziei.
        Zdecydowanie odradzam taką inwestycję, gdyż niestety Asbu nie ma zwyczaju
        wywiązywać się ze swoich umów. Ale cóż każdy Polak uczy się na swoich błędach.
      • Gość: M** Re: ASBUD-Konstancin IP: 217.11.142.* 28.11.03, 22:50
        Drogi raf gratuluję dobrego humoru i wiary w asbud, pragnę pinformować Cię iż
        brak (podczas budowy) nadzoru technicznego ze strony asbudu doprowadził do
        tego iż rosyjsko języczni "fachowcy" tak to wszystko dobrze poskładali że
        popękała płyta stropowa!!! w garażu budynku przy Czerniakowskiej, popękała
        większość ścianek działowych w mieszkaniach ze wzgłędu na brak dylatacji
        pomiędzy ścianami a sufitem i wiele innych ciekawostek. Te sprawy wyszły ok 2
        lat od daty zakończenia budowy kiedy asbud sprzedał prawie wszystkie
        mieszkania i poczuwa się już do odpowiedzialności za swojego bubla (gwarancja
        3 lata)
    • toja111 Re: ASBUD-Konstancin 28.07.03, 10:34
      Moja Droga,

Mieszkam na osiedlu Przylesie i jedyną atrakcją jaką mam jest procesowanie się
      z devloperem czyli Asbudem za pieniądze, których nie mam, bo przez nich jestem
      bankrutem!!! Jeśli kręci Cię takie życie, to buduj z Asbudem!!!
    • Gość: Raf Re: ASBUD-Konstancin IP: 212.244.158.* 28.07.03, 12:52
      Witajcie:))
      Jeżeli chodzi o uwagi niuncia to są one tylko częściowoprawdą. Pewne jest, że
      budynki które są aktualnie w realizacji będą miały inną bryłę natomiast
      elewacja będzie tak sama na terenie całego osiedła. Uwaga dotycząca
      rozplanowania mieszkań jest trochę na wyrost, a jeżeli już naprawdę nie możemy
      zaakceptować proponowanego rozmiesszczenia zawsze można coś zmienić według
      upodobań i możliwości architektoniczno budowlanych. Kolejna sprawa dotycząca
      materiałów wykorzystywanych aktualnie do budowy są one jednymi z najlepszych na
      rynku w zgodnej opini ekspertów od budownictwa. Proponuję przestudiować
      standard techniczny, który jest załącznikiem do umowy i skonsultować sobie z
      jakimś inżynierem.
      Pozdrawiam i proponuje czytać umowy:))
      • Gość: nuncio Re: ASBUD-Konstancin IP: 195.136.33.* 28.07.03, 15:10
        Tyle rzeczy ASBUD zmienil w moim budynku od etapu umowy do etapu obecnego, ze
        nie podejmuje sie polemiki z Raf-em. Oczywiscie milo by bylo jakby osiedle bylo
        jednolite kolorystycznie i architektonicznie.
        Porotherm jest dobry, ale wymaga duzo uwagi przy wykonawstwie.

W ogolniejszej kwestii ponawiam moje uwagi sprzed paru miesiecy. Jak ktoś chce
        miec mieszkanie bez klopotow, kupuje gotowe, sprawdza umowe u prawnika a
        developera sprawdza gdzie tylko i pyta mieszkancow. Jak kogo nie stac, to musi
        ryzykowac i liczyc na jaka-taka przyzwoitosc developera. Szansa 50-50 ze sie
        uda.

Wejscie na odpowiednio wczesnym etapie budowy ma duzo plusow, np. mozna sobie
        od razu sciany ustawic, dopilnowac paru drobiazgow, ew. wymusic jakies zmiany
        (ale wtedy najlepiej pojawic sie z rzeczoznawca). Rada na dzisiaj - jak
        wchodzicie w inwestycje na etapie budowy, bierzcie przy kazdej wizycie aparat i
        robcie zdjecia wszystkiego, przynajmniej tego co sie wyda dziwne. Przyda sie
        napewno. Zaluje ze nia zabralem aparatu jak robili chodniki i teraz probuja
        wode z mozgu robic i zastawiaja wjazd a problem jest z niewlasciwa podbudowa.

• Gość: fafik Re: ASBUD-Konstancin (uwaga na ASBUD!!!) IP: *.riz.pl 28.07.03, 16:57
        Zycze Raf-owi, by utrzymal swoja dobra opinie od ASBUD'zie do konca inewstycji
        i jeszcze troche pozniej.

Ja tez dobrze ocenialem ASBUD. Teraz przygotowuje sie do procesu przecikwo temu
        deweloperowi. Nie badzcie naiwni, w ASBUD'zie wszystko jest pieknie do czasu
        podpisania umowy i zaplacenia pieniedzy. Potem juz tylko pod gorke.

Kazdy kto chce sie zadawac z ta firma powinien przeczytac informacje na stronie

www.przylesie.net
      • Gość: romik Re: ASBUD-Konstancin IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 19.08.03, 23:53
        Odnośnie czytania umów miły kolego to właśnie nic innego ostatnio nie robię.
        Tak się składa, że Asbud samowolnie, niezgodnie z umową zmienił nie bryłe
        budynków, ale plan zagospodarowania terenu. A to już chyba coś innego, czyż
        nie tak?
        • Gość: pl Re: ASBUD-Konstancin IP: 126.20.50.* 20.08.03, 08:55
          Gość portalu: romik napisał(a):

> Odnośnie czytania umów miły kolego to właśnie nic innego ostatnio nie robię.
          > Tak się składa, że Asbud samowolnie, niezgodnie z umową zmienił nie bryłe
          > budynków, ale plan zagospodarowania terenu. A to już chyba coś innego, czyż
          > nie tak?

A co konkretnie masz na myśli? Czyżby potwierdzała się plotka z innego posta na
          tym forum?
    • Gość: qro Re: ASBUD-Konstancin IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 28.07.03, 22:57
      Asbud schodzi na psy. Z każdym rokiem jest gorzej. Ci co mają o nich dobrą
      opinię to pewnie Ci, którzy jeszcze nie wpłacili pieniędzy. Poczekajcie co
      będzie jak zapłacicie, a będziecie mieli do nich jakąkolwiek sprawę. Albo Was
      zlekceważą, albo będą próbowali wysłać Was "na drzewo". Ale trzeba walczyć,
      mają już kilka procesów, a będą mieli więcej, chyba że ktoś tam wreszcie się
      połapie, że lepiej się z ludźmi dogadać, niż ładować kasę w procesy i w
      prawników.
    • Gość: Zbynek Re: ASBUD-Konstancin IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 29.07.03, 20:30
      Nie ufaj Asbudowi.
      Chcesz wiedzieć jak Asbud buduje przyjedz na Osiedle Przylesie i porozmawiaj
      z mieszkańcami.Tu zmiany są ciągle zaskakujące mieszeszkańców oczywiście
      negatywnie.
      Nie licz na spotkanie z Zarządem Asbudu po wpłacie pieniędzy - ciągle są w
      Izraelu.
      • Gość: mieszkanka przyles Re: ASBUD-Konstancin IP: 81.210.125.* 01.08.03, 17:42
        Na Przylesiu jak pada deszcz to w mieszkaniach pod tarasami jest mokro!!!
    • Gość: Przylesie www.przylesie.net (Co o tym sądzisz?) IP: 81.210.125.* 09.08.03, 14:24
      Skomentuj stronę Wspólnoty Mieszkaniowej "Przylesie", na której mieszkańcy
      piszą o swoich doświadczeniach z firmą ASBUD Piaseczno Sp. z o.o.

www.przylesie.net
      • Gość: Krzysztof Re: www.przylesie.net (Co o tym sądzisz?) IP: *.bibbyfactors.pl 20.08.03, 09:26
        Kiedy ktoś wprowadza Cę w błąd celem wyłudzenia pieniędzy sprawa powinna zostać
        zgłoszona w prokuraturze i ścigana jak zwykłe przestępstwo. Myslę że oszukani
        klienci ASBUDU powinni właśnie w ten sposób postąpić. Wprawdzie Polska nie ma z
        Izraelem umowy o ekstradycji, ale zawsze warto spróbować (przecież ktoś musi
        czasem przyjeżdżać po wyłudzne pieniądze...)
        • Gość: Laryska Re: www.przylesie.net (Co o tym sądzisz?) IP: 213.17.166.* 02.09.03, 15:38
          Witam serdecznie,

Czyzbysmy wpadli w powazne tarapaty?
          Czytam i wlos mi sie jezy na glowie...
          Kupilismy mieszkanie na osiedlu PRZYLESIE miesiac temu...przed naglosnieniem
          afery dotyczacej II etapu:(
          Jestesmy na razie na etapie wykanczania.

Czy nie ma ZADNYCH plusow?:)
          Ogolnie osiedle podoba mi sie, wyglada na zadbane i uporzadkowane. Co do
          standartu wykonczenia mieszkania, to poza lekko krzywymi scianami ;)) i
          zatkanymi otworami wentylacyjnymi w garderobach nie mam wiekszych uwag. As-bud
          zobowiazal sie rozwiazac ten problem (dam znac, jak sprawa sie potoczyla).

Czekam na jakis pozytywny odzew:)
          Pozdrawiam.
      • Gość: Maxx Re: www.przylesie.net (Co o tym sądzisz?) IP: *.net / 192.168.0.* 20.10.03, 07:51
        Czy te zdjęcia są autentyczne??
        Jeśli tak to nieźle, tak ma wyglądać mieszkanie za 100 tyś dolarów??
        Walczcie o swoje, trzymam z wami.
        P.S Na tarchominie złamał się w pół dom budowany przez X.X ConsXXXXion :P
        ^^^^^^^^^^^^^^^^
        powinniście wiedzieć o co chodzi

• Gość: MisiekK Re: www.przylesie.net (Co o tym sądzisz?) IP: *.pwpw.pj / 172.16.63.* 20.10.03, 09:38
        To jest smieszne. Kupuje sie mieszkanie w srodku miasta i potem sie dziwi, ze
        to nie srodek puszczy. Kazdy, kto chce mieszkac w miescie powinien brac pod
        uwage wszystkie zwiazane z tym niedogodnosci. Smieszy mnie natomiast roszczenie
        mieszkancow dotyczace konsultowania zagospodarowania terenu. Teren jest
        wlasnoscia developera, wiec ten moze zrobic z nim co chce i zabudowac jak chce.
        Byle ZGODNIE Z PRZEPISAMI. Zreszta jak sie kupuje mieszkanie to trzeba najpierw
        myslec, a nie potem wyplakiwac sie po gazetach.
        • Gość: MichałJ Re: www.przylesie.net (Co o tym sądzisz?) IP: *.itpp.pl 20.10.03, 15:52
          Może za bardzo nie kumasz, ale Józefosław jest "pod Warszawą" a nie w środku
          miasta. Jeżeli developer mami cię wizją "pięknych", "niewielkich" domów w
          zacisznej okolicy a tu nagle zamiast 8 mieszkań wywala chałupy na 25 mieszkań i
          dodatkowo nie informuje kupujących o planowanych inwestycjach drogowych w
          okolicy, a do tego nie rozbudowuje infrastruktury komunikacyjnej i mediów to
          można się wnerwić.
          Dziwi mnie to, że kupujący mieszkania za cholernie grubą kasę nie pojechali do
          gminy i nie sprawdzili, czy aby przypadkiem na pobliskich polach/w lasach nie
          powstanie jakiaś droga szybkiego ruchu. Przecież tyle się mówi i pisze w prasie
          o tym, że na południu W-wy będzie obwodnica/autostrada. A z obwodnicy jakoś do
          centrum trzeba dojechać.
          Dlatego, żeby mnie nie orżnął żaden "oszust developer" sam zbudowałem dom na
          kupionej działce i 200m kw. domu wyszło mi taniej niż 100 mkw mieszkania na tym
          osiedlu (a tylko mieszkam 8 km dalej). Jednak najpierw spradziłem, czy w
          okolicy nie ma w planach jakiegoś wieżowca lub drogi szybkiego ruchu.

Michał

Gość portalu: MisiekK napisał(a):

> To jest smieszne. Kupuje sie mieszkanie w srodku miasta i potem sie dziwi, ze
          > to nie srodek puszczy. Kazdy, kto chce mieszkac w miescie powinien brac pod
          > uwage wszystkie zwiazane z tym niedogodnosci. Smieszy mnie natomiast
          roszczenie
          >
          > mieszkancow dotyczace konsultowania zagospodarowania terenu. Teren jest
          > wlasnoscia developera, wiec ten moze zrobic z nim co chce i zabudowac jak
          chce.
          >
          > Byle ZGODNIE Z PRZEPISAMI. Zreszta jak sie kupuje mieszkanie to trzeba
          najpierw
          >
          > myslec, a nie potem wyplakiwac sie po gazetach.
          • Gość: MisiekK Re: www.przylesie.net (Co o tym sądzisz?) IP: *.pwpw.pj / 172.16.63.* 20.10.03, 17:11

> Może za bardzo nie kumasz, ale Józefosław jest "pod Warszawą" a nie w środku
            > miasta.

W tzw. strefie miejskiej Warszawy.

> Jeżeli developer mami cię wizją "pięknych", "niewielkich" domów w
            > zacisznej okolicy a tu nagle zamiast 8 mieszkań wywala chałupy na 25
            > mieszkań

Maja to na pismie? Jesli nie, to nie wygraja z developerem.

> i dodatkowo nie informuje kupujących o planowanych inwestycjach
            > drogowych w okolicy, a do tego nie rozbudowuje infrastruktury komunikacyjne
            > i mediów to można się wnerwić.

To nie jest problem developera. Trzeba bylo isc do gminy i sie o to spytac. Jak
            ja kupowalem mieszkanie poszedlem do gminy i mila pani pokazala mi plan
            zagospodarowania. Dopiero wtedy podpisalem umowe. Za gapowe sie placi.

> Dziwi mnie to, że kupujący mieszkania za cholernie grubą kasę nie pojechali
            > do gminy i nie sprawdzili, czy aby przypadkiem na pobliskich polach/w
            > lasach nie powstanie jakiaś droga szybkiego ruchu. Przecież tyle się mówi i
            > pisze w prasie

Wlasnie. Wiec teraz maja problem i musza z tym zyc.

> Dlatego, żeby mnie nie orżnął żaden "oszust developer" sam zbudowałem dom na
            > kupionej działce i 200m kw. domu wyszło mi taniej niż 100 mkw mieszkania na
            > tym osiedlu (a tylko mieszkam 8 km dalej). Jednak najpierw spradziłem, czy w
            > okolicy nie ma w planach jakiegoś wieżowca lub drogi szybkiego ruchu.

Widzisz, jak sie chce to sie potrafi - zamiast potem wyc dziennikarzom w rekaw.
            Pozdrawiam
            MisiekK
            • Gość: M** Re: www.przylesie.net (Co o tym sądzisz?) IP: 217.11.142.* 28.11.03, 22:32
              Kupiłem od asbudu mieszkanie przy Czerniakowskiej w Warszawie wszystko o
              wysokim standardzie w super miejscu w środku stolicy, kosztowało całkiem
              sporo. Teraz z mieszkaniem mam same problemy, ściany popękały, podłoga
              popękała, instalacja wentylacyjna do wymiany, akustyka w budynku pozwala
              usłyszeć co robią sąsiedzi dwa piętra niżej, jednym słowem bubel. Pani prezes
              asbud mimo iż biuro jest w tym samym budynku niczego nie widzi nie słyszy i
              ogólnie klientów ma w ... . Chętnie nawiążę kontakt z osobami które procesują
              się z asbudem, powinniśmy wspólnie wysłać ich ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka