Gość: Weronika IP: *.acn.pl 25.07.03, 18:44 Co myślicie o TBS Warto kupić takie mieszkanie czy lepiej skorzystać z innego developera. Może ktoś juz kupił takie mieszkanie i w nim mieszka - i co jakie wrażemnia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: yan Re: TBS IP: localhost:* 30.07.03, 16:40 A Ty w ogóle wiesz co to jest TBS??? Bo to nie jest deweloper... Proponuję zapoznać się z ustawą, wtedy będziesz miała jasność czy spełniasz warunki, żeby przystąpić do TBSu (nie jest to łatwe) i przede wszystkim, czy Ci to odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: TBS IP: 195.205.210.* 31.07.03, 13:43 Chyba że TBS jest developerem tak jak w moim przypadku. Tzn sprzedaje mieszkania własnościowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zielony Re: TBS IP: *.stansat.pl 31.07.03, 23:11 Gość portalu: kkk napisał(a): > Chyba że TBS jest developerem tak jak w moim przypadku. Tzn sprzedaje > mieszkania własnościowe. Dokładnie, firma nazywa się TBS_coś_tam i buduje/sprzedaję najnormalniejsze mieszkania właśnościowe. To chyba nie jest zabronione? pozdrawiam Zielony osiedle-floriana.w.interia.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chrisk Re: TBS IP: 195.205.210.* 01.08.03, 08:49 Oczywiście że nie jest zabronione pod warunkiem że budowa NIE jest finansowana ze środków KFM bo wtedy mogą sprzedawać tylko mieszkania w ramach TBS. Ja też kupuję od takiego developera z tym że są to właściwie 2 firmy. Jedna to zwykły developer (bez TBS w nazwie) który posiada 95% akcji TBS który buduje moje mieszkanie. Przypuszczam że wcześniej miały być to mieszkania w ramach TBS ale obecnie powoli ta forma mieszkalnictwa traci na popularności (spadek cen mieszkań, niższy koszt kredytu) i jest większe zainteresowanie własnością. Ja dzwoniłem do Krajowej Izby TBS i tam powiedziano mi że nie ma przeszkód aby TBS budował mieszkania własnościowe pod warunkiem że nie finansuje tego kradytem przyznanym przez KFM a w KFM dowiedzałem się że mój TBS nie finansuje tego ich środkami więc sprawa jest czysta. Ze sprawdzeniem tego developera tak jak z innymi: co zbudowali, KRS, KW, ZUS, US, umowa (czyt. b.dokładnie po kilka razy) itp. Pozdrawiam chrisk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zielony Re: TBS IP: 80.51.237.* 01.08.03, 23:04 Można wiedzieć jak się nazywa Twój developer? Zielony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chrisk Re: TBS IP: *.dom.fenert.net / 192.168.2.* 01.08.03, 23:24 TBS Wawel Service z Krakowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: TBS IP: *.waw.pl 02.12.03, 02:18 Tanio odstąpię mieszkanie w TBS. 4-pokoje z kuchnią (80 m2)na drugim piętrze w nowym budynku pięciokondygnacyjnym z parkingiem podziemnym i w zamkniętym osiedlu. Mieszkanie jest wykończone : pokoje parkiet; kuchnia, łazienka, wc osobno, wszędzie glazura + terakota, wanna, umywalki; przedpokój terakota, dwie szafy wnękowe; duży balkon 1,5 x 3,20. Warszawa. Oferta jest bardzo korzystna (cena do negocjacji). Jeżeli jest Pani zainteresowana ofertą proszę o telefon 0 604 437 550. Odpowiedz Link Zgłoś