IP: *.acn.pl 25.07.03, 18:44
Co myślicie o TBS
Warto kupić takie mieszkanie czy lepiej skorzystać z innego developera.
Może ktoś juz kupił takie mieszkanie i w nim mieszka - i co jakie wrażemnia
Obserwuj wątek
    • Gość: yan Re: TBS IP: localhost:* 30.07.03, 16:40
      A Ty w ogóle wiesz co to jest TBS??? Bo to nie jest deweloper... Proponuję
      zapoznać się z ustawą, wtedy będziesz miała jasność czy spełniasz warunki, żeby
      przystąpić do TBSu (nie jest to łatwe) i przede wszystkim, czy Ci to odpowiada.
      • Gość: kkk Re: TBS IP: 195.205.210.* 31.07.03, 13:43
        Chyba że TBS jest developerem tak jak w moim przypadku. Tzn sprzedaje
        mieszkania własnościowe.
        • Gość: Zielony Re: TBS IP: *.stansat.pl 31.07.03, 23:11
          Gość portalu: kkk napisał(a):

> Chyba że TBS jest developerem tak jak w moim przypadku. Tzn sprzedaje
          > mieszkania własnościowe.

Dokładnie, firma nazywa się TBS_coś_tam i buduje/sprzedaję najnormalniejsze
          mieszkania właśnościowe. To chyba nie jest zabronione?

pozdrawiam
          Zielony
          osiedle-floriana.w.interia.pl/
          • Gość: chrisk Re: TBS IP: 195.205.210.* 01.08.03, 08:49
            Oczywiście że nie jest zabronione pod warunkiem że budowa NIE jest finansowana
            ze środków KFM bo wtedy mogą sprzedawać tylko mieszkania w ramach TBS.
            Ja też kupuję od takiego developera z tym że są to właściwie 2 firmy.
            Jedna to zwykły developer (bez TBS w nazwie) który posiada 95% akcji TBS który
            buduje moje mieszkanie.
            Przypuszczam że wcześniej miały być to mieszkania w ramach TBS ale obecnie
            powoli ta forma mieszkalnictwa traci na popularności (spadek cen mieszkań,
            niższy koszt kredytu) i jest większe zainteresowanie własnością.
            Ja dzwoniłem do Krajowej Izby TBS i tam powiedziano mi że nie ma przeszkód aby
            TBS budował mieszkania własnościowe pod warunkiem że nie finansuje tego
            kradytem przyznanym przez KFM a w KFM dowiedzałem się że mój TBS nie finansuje
            tego ich środkami więc sprawa jest czysta.
            Ze sprawdzeniem tego developera tak jak z innymi:
            co zbudowali, KRS, KW, ZUS, US, umowa (czyt. b.dokładnie po kilka razy) itp.
            Pozdrawiam
            chrisk
            • Gość: Zielony Re: TBS IP: 80.51.237.* 01.08.03, 23:04
              Można wiedzieć jak się nazywa Twój developer?

Zielony
              • Gość: chrisk Re: TBS IP: *.dom.fenert.net / 192.168.2.* 01.08.03, 23:24
                TBS Wawel Service z Krakowa
    • Gość: gosia Re: TBS IP: *.waw.pl 02.12.03, 02:18
      Tanio odstąpię mieszkanie w TBS. 4-pokoje z kuchnią (80 m2)na drugim piętrze w nowym budynku pięciokondygnacyjnym z parkingiem podziemnym i w zamkniętym osiedlu. Mieszkanie jest wykończone : pokoje parkiet; kuchnia, łazienka, wc osobno, wszędzie glazura + terakota, wanna, umywalki; przedpokój terakota, dwie szafy wnękowe; duży balkon 1,5 x 3,20. Warszawa. Oferta jest bardzo korzystna (cena do negocjacji). Jeżeli jest Pani zainteresowana ofertą proszę o telefon 0 604 437 550.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka