Gość: soutin IP: *.dyn.optonline.net 25.07.03, 20:03 chce kupic mieszkanie we wrzesniu interesuja mnie poddasza w nowym budownictwie, lecz nie wiem czy nie jest tam za duszno w lecie prosze o kmentarz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: JerzyR Re: poddasze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.07.03, 12:50 > lecz nie wiem czy nie jest tam za duszno w lecie wszystko zależy od jakości izolacji dachu - jak gruba bedzie warstwa izolacyjna, jak wykonana. Moja koleżanka mieszkała na poddaszu słabo izolowanym i tam był piekarnik, ale w nowobudowanym obiekcie WPB we Wrocławiu (www.wpb.wroc.pl - www.wpb.wroc.pl/images/wprz.jpg) atresole (na poddaszu) są b.dobrze izolowane (warstwa 20 cm wełny mineralnej, paroizolacje etc.) Byłem tam, widziałem, posiedziałem w największe upały - jest normalnie jak u mnie w bloku na parterze - żadnych różnic. Wiec sprawdzić trzeba technologię wykonania izolacji - idź na budowę, najlepiej niech Ci pokażą plany techniczne - projekt wykonawczy poddasza itd. JR Odpowiedz Link Zgłoś