Gość: dymol IP: *.gprs.plus.pl 08.01.08, 23:16 interesuje mnie mieszkanie w Markach przy Słonecznej, budowane przez MBT. Czy ktoś słyszał coś o tej firmie? Czy jest ona wiarygodna i warta polecenia? dzięki za jakiekolwiek info Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MAG1978 Re: MBT - Marki - Słoneczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 18:24 Ja tam kupiłem mieszkanie, firma MBT dotychczas budowala domy jednorodzinne i pierwszy raz buduje osiedle , ida preznie, firma jak najbardziej wiarygodna z duzym stazem, postep prac widac gołym okiem, mysle ze za miesiac beda powoli oddawac do uzytkowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ; Re: MBT - Marki - Słoneczna IP: 217.96.39.* 16.04.08, 22:24 firma jak firma, ale daj sobie spokój z Markami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kudlaty Re: MBT - Marki - Słoneczna IP: 81.255.90.* 17.04.08, 14:52 dlaczego?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariola Re: MBT - Marki - Słoneczna IP: *.nat.student.pw.edu.pl 06.05.08, 07:29 Hej, witam sąsiadów. Ja też kpiłam tam mieszkanie i jestem zadowolona. Developer zachowuje się ok, a mieszkania są naprawdę ładne Odpowiedz Link Zgłoś
marka00 Re: MBT - Marki - Słoneczna 09.05.08, 13:06 Witam, też na słonecznej kupiłam mieszkanie. Teraz już będę je odbierała w przyszłym tygodniu. Mam pytania, na co należy przede wszystkim zwrócić uwagę przy takim odbiorze? Może się orientujesz. Powiem szczerze, że jestem lekko zawiedziona wykonczeniem np. kostką za blokami, która jest popękana, pękniętymi kaflami na klatce schodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ; Re: MBT - Marki - Słoneczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.08, 15:27 dom.gazeta.pl/prawo/1,65546,2080089.html dom.gazeta.pl/prawo/1,65546,2617089.html www.fachowyodbiormieszkania.pl/ www.odbiormieszkania.pl/odbior-mieszkania.php Ja odbierałam z fachowcem, ale sama sobie zrobiłam tabelkę wg standardów umowy budowlanej i on to wszystko po kolei sprawdzał . Przywiózł specjalny trójkąt, 2m poziomicę, taśmę mierniczą 10m. 3m się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksenio Odbiorek :D IP: 81.210.17.* 09.05.08, 16:47 To swietnie ze byl ten ci fachowiec wyposarzony w rzeczone przybory... Pytanko jedynie co to dało/wniosło do odbioru? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ; Re: Odbiorek :D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.08, 19:50 Wykazało,że -ściany są pod innym kątem niż 90stopni, -podłogi mają górki i pagórki -okna są krzywo osadzone -parapety inne niz w umowie -drzwi wejsciowe inne niż w umowie -ściany maja garby -garby są na różnych wysokościach -kąt sufit/ściana inny niż 90stopni -pokoje maja inną długość przy oknie i przy wejściu -ściana łazienkowa jest ukośna -wentylacja nie działa -jest inna ilość odpowiednich wejść elektr niż w umowie-a ja sie nie znam jak jakie wygląda bez nakładki -inna powierzchnia w mkw niż zapłacone odbiór ciągnął się kilka miesięcy, po każdym osobny protokół !!!!! Mam teraz piękne wywalczone mieszkanie i glazurnik był zadowolony bo nie musiał kłaść tony kleju albo skuwać wiader betonu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość PRAWDA ! IP: *.gprs.plus.pl 12.06.08, 23:23 przynajmniej w 2 punktach bzdury piszesz, co do reszty się nie wypowiem, równość ścian nie odbiegała od przyjętych standardów, najsłabszą stroną jest jednak LOKALIZACJA tych mieszkań w typowo przemysłowej dzielnicy, ciasnota, BRAK MIEJSC POSTROJOWYCH, zapachy z palarni kawy i 2 piekarni, oraz sąsiedztwo samego developera czyli betoniarni, sporo kurzy się unosi... Co do w 100% nieprawdziwych informacji to: W umowie było - " Parapety – konglomerat lub marmur " a developer zainstalował marmur model BRECIA, a drzwi zostały zainstalowane jedne z lepszych, czyli GERDA w oklejnie i klasie C, okna też były na profilu Gealana zapewniam iż nienajtańsze, spory plus to świetne barierki oraz to iż ogólnie budynki są solidnie wybudowane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc marka Re: MBT - Marki - Słoneczna IP: *.aster.pl 09.05.08, 17:56 dziekuję za pomoc i adresy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: MBT - Marki - Słoneczna IP: *.aster.pl 09.05.08, 19:55 wszyscy jesteście żałośni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: MBT - Marki - Słoneczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 22:55 lacznie z toba pacanie jeden! Odpowiedz Link Zgłoś
dariusz.lugowoj Re: MBT - Marki - Słoneczna 15.05.08, 10:09 Witam, w którym bloku są takie usterki?a b czy c? jak wyglądał odbiór Pani mieszkania? czy zatrudniała Pani budowlańca? pozdrawiam sąsiad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dymol Re: MBT - Marki - Słoneczna IP: *.gprs.plus.pl 18.05.08, 23:47 witam co do odbioru to chyba chodziło o inne mieszkanie bo odbiór mieszkań na Słonecznej jest dopiero od ok miesiąca, a pani napisała, że odbiór ciągnął się kilka miesięcy. czy mogłaby Pani sprostować bo to dla mnie b. ważne pozdr. dziękuję za aktywność. a może ktoś już odebrał mieszkanie i może się podzielić z nami o tym jak było bo mnie też to niedługo czeka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ; Re: MBT - Marki - Słoneczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.08, 17:22 Było pytanie, jak odbierac mieszkanie. Moja odpowiedź nie dotyczyła MPT ale innej mareckiej inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marka Re: MBT - Marki - Słoneczna IP: *.aster.pl 20.05.08, 15:05 Juz odebralam mieszkanie w zeszlym tygodniu. Poniewaz bardzo pozno zdecydowalam sie na specjaliste od odbioru mieszkan, nie udalo mi sie juz go zalatwic, wiec w rezltacie mieszkanie odbieralam sama. Zrobilam sobie tabelkę z rzeczami, ktore nalezy sprawdzic (na podstawie artykulow, do ktorych podane juz zostaly tu linki). Mialam poziomice, kąt prosty (probnik), zmierzylam też dokladnie mieszkanie, obejrzalam tynk, laczenia scian i wszystko, co udalo mi sie znalezc nt odbioru mieszkania w przeczytanych tekstach. Sprawdzialam tez swoje miejsce parkingowe (uwaga, miejsca parkingowe, przynajmniej część z nich w tym moje, sa mniejsze niz w umowie!). Jezeli chodzi o samo mieszkanie, to wszystko okazalo sie ok. Do poprawki to jedynie okna, ktore musza wyregulowac, bo czesc z nich zle sie otwiera, i wyczyscic, bo niektore framugi zachlapane są tynkiem, ktory bardzo cziezko wyczyścic. Mialam tez zachlapany balkon smolą (zostalo to wyczyszczone w czasie odbioru mieszkania). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ; Re: MBT - Marki - Słoneczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.08, 16:48 No to tylko ...powodzenia! Do zobaczenia w korku!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borelek Re: MBT - Marki - Słoneczna IP: *.chello.pl 22.05.08, 00:31 A co mają orki do odbioru mieszkania? Czyżby z powodu krzywych tynków robił się jakiś zator? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ; Re: MBT - Marki - Słoneczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.08, 10:12 Oczywiscie,że mają-bo orki lubią proste ściany z powodu bezłuskowej skórki... Odpowiedz Link Zgłoś
domanek83 Re: MBT - Marki - Słoneczna 16.07.08, 19:05 Witam, Mam pytanie czy u Ciebie tez grzejniki sa ustawione na poziomie 2 i niżej nie da się przestawić? Doman Odpowiedz Link Zgłoś
dariusz.lugowoj Jak wyglądają Wasze odbiory mieszkań na Słonecznej 16.07.08, 21:42 Czy są jakieś usterki? Czy macie dobre i tanie ekipy do wykańczania mieszkania? pozdrawiam Sąsiad:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dymol Re: MBT - Marki - Słoneczna IP: *.gprs.plus.pl 20.07.08, 21:39 tak u nas jest tak samo na 2 nastawione i nie można ich zmiejszyć. może ktos ma jakiś pomysł jak to zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
domanek83 Re: MBT - Marki - Słoneczna 02.08.08, 14:06 Witam, Niedawno kupiłem tam mieszkanie i jak narazie deweloper jest OK. Wszystkie dokumenty jakich potrzebowałem otrzymalem expresowo. Jak bym polecił. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek komu te kity chcesz wcisnac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.08, 14:12 a twoich bunkrow to nikt nie wezmie nawet za darmo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeerff Re: MBT - Marki - Słoneczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 17:12 dddfff Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggrghh Re: MBT - Marki - Słoneczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 21:03 rgrgrgg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y4hhhjh5hj Re: MBT - Marki - Słoneczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 21:03 gththh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 6u6yy66y66yy Re: MBT - Marki - Słoneczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 21:03 yyyy66y Odpowiedz Link Zgłoś