Gość: Jan Niezbedny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 21:04 Wpisujcie co wiecie bo ja nic nie wiem a chce tam osiasc i zalozyc rodzine Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: perpetua Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 12:05 Ja wiem że ma być tam jakiś laminat!!!na elewacji zewnetrznej budynku a to mi się kojarzy z podłoga, ciekawe czy da rade??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lach kacz Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 21:26 jaki qrna laminat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ireneusz Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 16:59 czy attis to to samo co hektor development?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.flashnet.pl 02.03.08, 18:28 HEKTOR I ATTIS T O TO SAMO ,ALE NIECH ODDADZA OSIEDLE OGRODY PIASTOWSKIE A POZNIEJ BIORA SIE ZA DRUGą INWESTYCJE.Maja opoznienie ok3 miesiecy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seppcio Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 18:33 Opóźnienie nie jest wcale takie wielkie, prace jakoś idą. W porównaniu z innymi developerami nie jest tak źle. Ja jak do tej pory jestem zadowolona, zobaczymy co dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 10:57 A co jest fajnego w tym piastowie no i pruszkowie??? Jaka jest odległość do pkp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!!!!! Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 22:28 Nie mogą oddac ogrodów piastowskich w terminie bo sa zle wykonane izolacje na dachach wszystko poprzeciekalo ! a poza tym wdał sie grzyb na wiekrzosc mieszkan dlatego ze budynki nie były ogrzewane przez zime i wszedzie wychodzi plesn i wilgoc ! a oni do odbioru susza na sile te sciany zeby tylko ludzie odebrali ! Szkoda ze nie porobilem zdiec tych mieszkan ! Odpowiedz Link Zgłoś
piast890 Re: Ogrody Piasta Attis Development 03.03.08, 15:28 Bylem u tego developera i co nieco wiem wiecej: - szału nie ma, cena wbrew pozorom mało korzystna - wczytajcie sie w opis inwestycji, - kiepska lokalizacja - daleko od innych osiedli, przystankow ZTM i całej infrastruktury, dodatkowo sąsiedztwo dużej fabryki ;-) - słaba jakość wykonania poprzednich inwestycji tego developera - poszukajcie m.in. na forum Gość portalu: Jan Niezbedny napisał(a): > Wpisujcie co wiecie bo ja nic nie wiem a chce tam osiasc i zalozyc > rodzine Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 19:32 Z tego co się zorientowałam jakość nie odbiega od oferowanych przez innych developerów. Obok osiedla Ogrody Piasta są jeszcze 2 osiedla (bloki ok 5 lat i segmenty z podobnego okresu) no i prywatne domki. Odległość od przystanku ZTM, SKM, PKP to 15 min. Nie jest tak źle, wszystko zależy od tego co kto lubi. W tej cenie tak naprawdę trudno znaleźć coś bliżej. PS. Jeśli chodzi o fabrykę to nic nie słychać a jak się zazieleni to też nic nie będzie widać ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 20:35 a co to za fabryka?? i czy tam jest gdzie iść na spacer?? a widzicie te balkony-czy one nie powinny być odzielone ścianką?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D&Ł Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 62.29.169.* 04.03.08, 10:19 jak dla mnie fakt że w pobliżu nie ma zbyt dużej liczby innych osiedli jest plusem (teraz są dwa i w przyszłości patrząc na teren będą jeszcze ze dwa)nie zrobi się przynajmniej z tej okolicy drugi Ursynów. Do kolejki czy przystanków jest faktycznie z 12- 15min.krokiem spacerowym (sprawdziłam!!)ale czy to aż tak dużo?? Jesteśmy z mężem zainteresowani tą inwestycją - miejemy tylko nadzieje że nie będzie dużego opóźnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
piast890 Re: Ogrody Piasta Attis Development 05.03.08, 16:46 ktoś prosił o link o Attis, proszę bardzo: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=2532765&a=51477001 Fabryka owszem jest - produkują akumulatory - czyli produkcja na bazie ciężkiej chemii - ciekawe co by było gdyby taka jedna beka z Cargo się wykoleiła?? Nie ma co - naprawde "urocze" sąsiedztwo ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: org Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.08, 16:01 a jakby tak przelatujący samolot spadł na to osiedle... Gościu, nie masz realnych problemów, musisz je sobie wymyślać? O tej beczce to było na prawdę dobre. Attis nie jest ani specjalnie lepszy ani gorszy od średniej developerów w Warszawie. Na plus się im pisze chęć podpisywania umów przedwstępnych w formie aktu, lokalizacja (każdy ma to co lubi), niska zabudowa. Co do minusów wypowiem się jak odbiorę mieszkanie. Na etapie budowy większych wad nie stwierdzono. Odpowiedz Link Zgłoś
piast890 Re: Ogrody Piasta Attis Development 06.03.08, 16:26 > Na etapie budowy większych wad nie stwierdzono he he he - rozbawiłeś mnie "Mistrzu" - a co Ty chciałeś żeby ściany nośne krzywo postawili, albo zapomnieli o zbrojeniu?? Zresztą skąd ty to mozesz wiedziec - jestes caly czas na budowie i patrzysz jak pracuja?? widzę, ze fakt kupna upragnionego M zaślepił Cię do reszty.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: org Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.08, 15:56 A Ty możesz stwierdzić że jakieś błędy zostały popełnione? Bo nie bardzo wiem o czym tu dyskutujemy. Ja uwag nie mam. Jeśli Ty jakieś masz to napisz wyraźnie o co Ci chodzi, ale proszę o większe konkrety niż wizja wykolejonych beczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.pgd.pl 25.06.09, 13:15 Mieszkam 3 km od tej lokalizacji i zdecydowałem się na zakup nowego mieszkania z tej inwestycji ze właśnie ze względu na okolicę. 1km do ciuchci - bliżej niż w Ursusie jak ktoś mieszka na Niedźwiadku lub w okolicy Galeri GAWRA. Cisza, spokój, znikomy ruch samochodowy, 1,5 km do b.dobrej szkoły podstawowej, 1,5 km do szpitala kolejowego. Sąsiedztwo zabudowy jednorodzinnej a nie kolejne blokowisko. Świetne tereny do spokojnych spacerów - wszystko zależy czego kto poszukuje. A od strony formalnej nie mam nic do zarzucenia deweloperowi już domykam transakcję. Wszytsko jasne i kawa na ławę - no i umowa przedwstępna w postaci aktu notarialnego - który inny deweloper się na to godzi a tym bardziej sam zaproponuje?A co do sąsiedztwa fabryki, to w czym ona przeszkadza? chyba tylko tym szukającym dziury w całym - dla mnie jest ona zdecydowanie mniej uciążliwa niż samoloty nad Ursusem czy przejeżdżające co 10minut pociągi relacji W- wa południe Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiakasia Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.09, 17:23 Idyllicznie to opisujesz. A widziałeś drogę dojazdową? Rzeczywiście zostają spacery, bo samochód można uszkodzić i nikt z tym nic nie robi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.09, 11:35 i jeszcze jedno: jakoś trudno oprzeć się wrażeniu, że takie posty generują pracownicy developera... Odpowiedz Link Zgłoś
olaola6 Re: Ogrody Piasta Attis Development 07.03.08, 16:57 ......a tak wogóle to z tej fabryki wydobywają się kłęby czarnego jak smoła dymu zatruwając powietrze po granice Pruszkowa, ludzie umierają a zwierzęta padają......a jak by się ta belka wykoleiła to umarliby wszyscy....istny armagedon...... naprwadę masz wyobraźnię człowieku....pewnie palisz pijesz no ale zakładu który stoi gdzieś tam to strach, że zabije...... okolica jest bardzo kameralna, cicha, niska zabudowa bloków gwarantuje, że nie będzie Ci siedziało na łbie 150 tysięcy ludzi, są miejsca na spacery itp. Okolica jest w porządku, naprwdę. Ja martwiłabym się opóźnieniem w budowie. Mają zamiar oddać w połowie przyszłego roku a jak narazie jest jedynie dół pod blok D (na szczęście mój:-)). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D&Ł Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 62.29.169.* 14.03.08, 15:17 To fakt, że na razie jest tylko dół pod blok D...a orientacyjny termin na zakończenie etapu w kórym miał być strop nad garażem to koniec lutego:( Attis utrzymuje, że po Świętach ruszą z robotą "pełną parą" poczekamy zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.08, 20:18 Mi to samo mówili ze po swietach, ciekawe jak to bedzie. podpisaliście z nimi umowe??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D&Ł Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 62.29.169.* 17.03.08, 11:17 podpisaliśmy...teraz zostaje chyba tylko trzymać kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
olaola6 Re: Ogrody Piasta Attis Development 18.03.08, 16:58 My też podpisaliśmy już umowę.Jak zaczęło się takim opóźnieniem to co dopiero będzie później...Zgadzam się, że trzeba trzymać kciuki a nawet więcej proponuję się modlić...Źle to wszystko wygląda i nastraja bardzo pesymistycznie.Dół jest coraz większy ale co z tego, to jednak ciągle jest tylko dół i nic więcej. Myślę, że nie ma co liczyć że oddadza nam mieszkania wcześniej niż przed końcem przyszłego roku...a miało być tak pięknie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.wp.mil.pl 19.03.08, 16:15 skad macie te terminy. opoznienie, ja mam 1. termin 30.06 strop nad garażem, czyzby nasze umowy sie rozniły??? A negocjowaliscie umowe?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 20:25 Ja mam mieszkanie na ich osiedlu obok, opóźnienie nie jest wielkie, raczej standardowe ok 3 miesięcy. Niedługo odbiór :-) Kiedy ja kupowałam dziurę w ziemi też wyglądało to kiepsko, ale potem wszystko rosło jak po deszczu, więc u Was też pewnie będzie ok. Ogólnie polecam developera - przynajmniej na razie :-) Przypominam,że jest forum przeznaczone także dla Ogrodów Piasta ogrodypiastowsk.mojeforum.net/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.gprs.plus.pl 20.03.08, 23:58 witam ja tez podpisalem umowe a co do opuznienia to powiedzieli ze podwykonawca sie zaczal spozniac ale obiecal nadrobic, lecz mimio tego postanowili go zmienic bo nigdy nic nie wiadomo wiec z tego wynika to opuznienie przynajmniej tak mi powiedzieli. A co dewelopera to rozne opinie ostatnio troche naczytalem sie tych zlych wiec mam malego stracha. Mam nadzieje ze bedzie wszystko ok. Jak jezdzilem ogladac teren pod budowe to rozmawialem z ludzmi na temat poprzedniej inwestycji i oni mowili ze attis przejal to po kims innym i w expresowym tempie skonczyl wiec tym sie pocieszam. Odpowiedz Link Zgłoś
misiek014 Re: Ogrody Piasta Attis Development 30.08.08, 21:28 nie dokonczył do dnia dzisiejszego ,niema pozwolenia na uzytkowanie,jedna czesc tylko jest oddana ,chodzi o ogrody piastowskie.expresowego tempa niema Odpowiedz Link Zgłoś
olaola6 Re: Ogrody Piasta Attis Development 21.03.08, 11:48 Trochę mnie pocieszyliście...Ja w umowie strop nad garazem mam- 20.02!!!! A jest dziś 21 marzec!Pewnie ze 2 miesiące zejdzie im do tego stanu.Później dali nam aneks gdzie przesunęli terminy płatności natomiast data oddania mieszkania nie zmieniła się.Raczej uważam,że jest to niemożliwe,żeby oddali bez obsunięć zważywszy,że mają już opóźnienie.No ale miejmy nadzieję,że tragedii nie będzie.Jak macie jakieś informacje to piszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.gprs.plus.pl 21.03.08, 20:20 tak jak pisalem wczesniej z tego co mi mowili ma byc okolo 3 miesiace obsuwu z powodu zmiany podwykonawcy ale beda sie starali sprubowc dotrzymac tego pierwszego terminu mi w umowie przesuneli termin oddania z marca na czerwiec. A jak bedzie to zobaczymy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adaś Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.08, 22:10 takiego "zadupia" jak to osiedle szukać !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kick Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.wat.edu.pl 25.03.08, 14:25 Tak Adasiu, wszyscy ci zazdroszczą lokum na Centralnym, bo to zawsze bliżej do centrum :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
olaola6 Re: Ogrody Piasta Attis Development 25.03.08, 15:15 Pan Adaś rozumiem hrabia....z centralnego tak?!!! Pozazrdościć.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.gprs.plus.pl 21.03.08, 00:04 sa zdjecia na stronie internetowej www.zap.pl/? a=815&s=1&d=82&dp=1&lang=pl tej fabryki i tak na pierwszy rzut oka to po budynkach mozna wnioskowac ze spelnia wysokie normy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldek Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.08, 13:53 Fabryka, jak fabryka. Przecież Piastów niedlugo bedzie Warszawa. byleby sasiedzi byli cool:-) Odpowiedz Link Zgłoś
figa33 Re: Ogrody Piasta Attis Development 27.03.08, 15:25 piast890 napisał: > ktoś prosił o link o Attis, proszę bardzo: > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=2532765&a=51477001 > Fabryka owszem jest - produkują akumulatory - czyli produkcja na > bazie ciężkiej chemii - ciekawe co by było gdyby taka jedna beka z > Cargo się wykoleiła?? > Nie ma co - naprawde "urocze" sąsiedztwo ;-) Ale ta fabryka nie jest przecież w bezpośrednim sąsiedztwie Ogrodów Piasta, chyba że się mylę ? tinyurl.com/yofxwn Przy okazji, czy ten zaczątek budowy, ktory jest zaznaczony na mapie na Skłodowskiej Curie, to właśnie są Ogrody Piasta czy jakieś inne osiedle ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arrr Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.era.pl 27.03.08, 15:41 250 metrow w lini prostej, miedzy fabryka a Ogrodami Piasta jest osiedle domkow jednorodzinnych. Jak sobie wejdziesz na google maps i spojrzysz na zdjecie satelitarne to ten zaczatek budowy obok Ogrodow Piastowskich to beda wlasnie Ogrody Piasta. Odpowiedz Link Zgłoś
figa33 Re: Ogrody Piasta Attis Development 27.03.08, 16:38 Gość portalu: arrr napisał(a): > 250 metrow w lini prostej, miedzy fabryka a Ogrodami Piasta jest osiedle domkow > jednorodzinnych. Jak sobie wejdziesz na google maps i spojrzysz na zdjecie > satelitarne to ten zaczatek budowy obok Ogrodow Piastowskich to beda wlasnie > Ogrody Piasta. Ja właśnie wyżej podałam link do google maps (satelitarne foto) i rozumiem, że dobrze myślałam że tam gdzie zieloną sprzałką mniej więcej pokazuje na Skłodowskiej, obok zółto(??)-czerwonych domów (segmentów?) to Ogrody Piasta ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arrr Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.era.pl 27.03.08, 16:52 Tak, te budynki na lewo i w gore od strzalki to Ogrody Piastowskie a ten rozkopany teren na lewo od strzalki to przyszle ogrody Piasta. Fabryka zas to te duze czerwone dachy w trojkacie miedzy Warszawska a Ksiecia Jozefa Poniatowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.wp.mil.pl 27.03.08, 19:10 czy ktos moze byl na miejscu i wie czy ruszyly prace po swietach jak to obiecywali!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.171.115.66.crowley.pl 28.03.08, 12:12 Obok zółto-czerwonych domów to Ogrody Pastowskie a obok nich na łące będą Ogrody Piasta. Odpowiedz Link Zgłoś
oliwka_33 Re: Ogrody Piasta Attis Development 28.03.08, 13:10 Gość portalu: Kacha napisał(a): > Obok zółto-czerwonych domów to Ogrody Pastowskie a obok nich na łące > będą Ogrody Piasta. To to są dwie różne inwestycje ? Kto robi Ogrody Piastowskie w takim razie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sobi Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.era.pl 28.03.08, 13:35 Ta sama firma tylko Ogrody Piastowskie sa juz prawie skonczone a Ogrody Piasta dopiero na etapie rozpoczynania budowy. Wejdz sobie na strone Attisa tam jest to opisane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D&Ł Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.chello.pl 29.03.08, 22:48 My nie byliśmy sprawdzać czy roboty ruszyły po Świętach...nie chcemy się denerwować (damy im ze dwa tyg. i się wybierzemy)> Niepokoji Nas troszkę fakt o tych aneksach do umoów jakie dostaliście - bo do Nas nikt nie dzwonił w tej sprawie :-( - u Nas termin stropu nad garażem też był luty... terminy te zależą chyba od bloku - my bedziemy mieszkać (jak się wszystko uda) w "D" a od niego budowę zaczęto. Odpowiedz Link Zgłoś
olaola6 Re: Ogrody Piasta Attis Development 31.03.08, 16:36 Gość portalu: D&Ł napisał(a): > My nie byliśmy sprawdzać czy roboty ruszyły po Świętach...nie chcemy > się denerwować (damy im ze dwa tyg. i się wybierzemy)> Niepokoji Nas > troszkę fakt o tych aneksach do umoów jakie dostaliście - bo do Nas > nikt nie dzwonił w tej sprawie :-( - u Nas termin stropu nad garażem > też był luty... terminy te zależą chyba od bloku - my bedziemy > mieszkać (jak się wszystko uda) w "D" a od niego budowę zaczęto. Witam.....my również blok D! Też nie byliśmy żeby się nie denerwować ale podobno ruszyli z budową.Mój szfagier, który kupił też na tym osiedlu mieszkanko dostał od attisa uwaga!!! smsa że budowa ruszyła i wszystko jest ok. Ale oczywiście.......jak się nie upomniesz to Ci nic nie dadzą. Takiego aneksa od developera czasami wymagaja banki np. od moich teściów bank żądał uruchomienia transzy mimo tego, że nie jest zakończony etap budowy po ukończeniu którego ma ta transza być zapłacona. W takich wypadkach taki aneks trochę uspokaja bank, że wiecie....już się wzięło pieniądze...:-( Developer poszedł na rękę i zgodził się na wpłatę tej transzy ale tak naprawdę jest to wbrew jego interesom ponieważ bank zawsze może przeprowadzić kontrolę stanu realizacji budowy z planem wpłat pieniędzy uzależnionym od zakończenia poszczególnych etapów inwestycji. Ale kto za nimi nadąży. Odpowiedz Link Zgłoś
olaola6 Re: Ogrody Piasta Attis Development 31.03.08, 16:38 przepraszam za rażące błędy tzn. ...tego aneksu a nie tego aneksa..... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nela Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.08, 17:55 a ja dzis dzwoniłam do nich i mają zacząć fundamenty 07.04, chyba to nie zależy od bloku, ponieważ garaż jest pod całym osiedlem więc wszystko musi ruszyć naraz. pozdrwiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D&Ł Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 62.29.169.* 01.04.08, 15:14 Gość portalu: nela napisał(a): > a ja dzis dzwoniłam do nich i mają zacząć fundamenty 07.04, chyba to > nie zależy od bloku, ponieważ garaż jest pod całym osiedlem więc > wszystko musi ruszyć naraz. > pozdrwiam Dobra wiadomość z tymi fundamentami :) też mi się wydaje, że garaż ma być pod całym osiedlem co nie zmienia faktu że wykop pod fundamenty na razie zrobiony jest pod bud D...nie wiem jak oni chcą to dalej rozegrać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator !!! Nowe forum !!! IP: *.crowley.pl 23.07.08, 14:08 ogrodypiasta.phorum.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.wp.mil.pl 07.04.08, 15:34 Witam. Czy ktoś był na miejscu ostatnimi czasy, dziś mieli zacząć robić fundamenty. Ciekawe czy coś ruszyło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.crowley.pl 10.04.08, 07:38 witam, na budowie byłam 08.04.08, nie ma nic, same doły , żadnego ciężkiego sprzętu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D&Ł Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 62.29.169.* 10.04.08, 10:59 zaczyna mnie już to wszystko bardzo niepokoić...napisałam wczoraj maila do developera z pytaniem jak postępują prace i jakie są plany na najbliższe kilka tygodni...niestety nie dostałam odpowiedzi...a wg umowy zbliża się orientacyjny dzień płacenia trzeciej transzy - a tam nadal tylko dół:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alla Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.gprs.plus.pl 10.04.08, 18:00 kto jest nowym wykonawcą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.aster.pl 10.04.08, 20:46 ciekawe czy jest jakikolwiek?? czy ktoś moze mi podać jakie macie terminy płatności, bo w mojej umowie 1. jest 30.06 może oni nie mają kasy, przeciez nie wzieli na to kredytu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D&Ł Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.chello.pl 10.04.08, 21:04 a o jaki termin ci chodzi??? my termin płacenia 2 transzy mieliśmy na ok 20 lutego a 3 ok 20 kwietnia byliśmy z mężem dzis na budowie ale niestety zupełnie nic się tam nie dzieje...czy ktoś może był tam wciągu dnia?? ciekawi jesteśmy czy ktoś tam chociaż cokolwiek robi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pola Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.chello.pl 10.04.08, 21:29 Ja mam termin drugiej transzy na 20.06.08. Wiem, że w pierwszej wersji garaże miały być gotowe 20.02.08, dlatego niektórzy mają taki termin zapłaty transzy w umowie. Przez ostatnie 2 tygodnie postęp w kopaniu dołu pod garaże był z całą pewnością większy niż przez poprzednie 2 miesiące. Nadal jednak źle to wygląda. Jeśli ktoś będzie miał możliwość pojechać tam w tygodniu w godzinach pracy robotników to proszę dajcie znać, czy oni coś robią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!!!! Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 22:40 Bywam tam codziennie ! i nic sie tam nie dzieje bo nie moga sie dogadac z firma wykonujaca wykop! juz maja opuznienie 3 lub 4 miesiace ! jezeli macie jakies wyjscie z tej sytuacji to wycofajcie te pieniadze bo to byl najgorszy wybór w waszym zyciu ! wykonanie a w zasadzie jakosc tych budynków nie jest warta tej ceny ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 88.220.126.* 11.04.08, 12:41 Termin przepraszam 2. transzy mam 30.06(tj. fundamenty i strop nad garazami), ale ja dopiero co podpisałam umowe, w poniedziałek mam urochomic 1. transze, tylko ze jak oni nic nie robia to az strach. A na podstawie waszych wypowiedzi widze ze maja niezle opoźnienie. jutro rano tam pojade i zobacze co sie dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D&Ł Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 62.29.169.* 11.04.08, 13:42 My byliśmy wczoraj wieczorem...jakieś roboty w wykopie trwają...ale tak czy inaczej prędkością te roboty nie grzeszą - no i oczywiście jest to nadal tylko wykop!!!! Pierwsze prace na terenie zaczęły się na samym początki grudnia - a mamy już prawie połowę kwietnia (do tego pogoda była i jest wyśmienita). nie mam pojęcia jaka może być przyczyna...na moje maile do attisa nadal nikt nie odpowiedział!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.centertel.pl 17.04.08, 16:23 Ja też dziś byłam na budowie. Nic się nie dzieje wielka dziura w ziemi zalana wodą. Widziałam jak wypompowują. Sprowadzono nową koparkę i nic. Teren wygląda jakby to była kopalnia odkrywkowa a nie budowa. Jestem bardzo zaniepokojona. Nie wiem czy się teraz nie wycofać z zakupu bo nie widzę sukcesu tej budowy. Niech ktoś mi powie jak to wyglądało na budowie obok. Doradźcie czy jest to żetelny i uczciwy developer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 88.220.126.* 11.04.08, 15:46 a czy podpisaliście umowe w formie aktu notarialnego?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D&Ł Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 62.29.169.* 11.04.08, 16:06 nie podpisywaliśmy w formie aktu. Mąż pojechał dziś na Szucha dowiedzieć się o szczegóły. Dowiedzieliśmy się, że umowa z nowym wykonawcą już podpisana, że od poniedziałku ruszają z robotą a my mamy pojechać tam w przyszły piątek zobaczyć postępy...jeśli takich nie będzie jesteśmy umówieni na dalsze rozmowy. Ponadto umowy podpisywane teraz z ludźmi są już z innymi datami - poślizg 3-mce. I oczywiście zapewniono nas, że im też bardzo zależy - bo jak nie budują to nie mają wpłacanych kolejnych transz a jak przekroczą ostateczny termin to będą nam płacić kary. Mam nadzieje, że to wszystko prawda...i że nie jest to kolejne mydlenie oczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D&Ł Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 62.29.169.* 11.04.08, 16:07 a Wy jaką macie ostateczną datę???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 88.220.126.* 11.04.08, 20:34 30.06.2009 optymistycznie a ostatecznie nie później jak 31.12.2009. 3majmy kciuki oby tak bylo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D&Ł Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.chello.pl 12.04.08, 09:51 my ostateczny mamy 30.09.2009 a w którym bloku kupiliście?? bo przypuszczam ze nie będą ich oddawać jednocześnie i dlatego są różne daty. My kupiliśmy w "D" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.08, 19:31 my kupujemy w A, dziś byliśmy na budowie (pseudo :-)). dol taki sam jak był miesiąc temu, troszkę sprzetu ale chyba ciezkim nie mozna go nazwać A w umowie która nam przeslali do zapoznania też był 30.09 ale to zmienili przed podpisaniem. Te 3m to nie problem wazne zeby wybudowali. A czy wiecie kiedy mieli oddac Ogrody Piastowskie, bo tam widze ze tez nie za bardzo im idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.wp.mil.pl 13.04.08, 21:33 pytanko??? Czy żadaja od was wpłaty 2 transzy, czy tak jak napisali w umowie dopiero po przedstawieniu protokolu wykonania etapu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jewel Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 80.72.40.* 14.04.08, 08:08 my dokonaliśmy wstępnej tygodniowej rezerwacji-a dzisiaj jedziemy zobaczyć sprawy formalne,byliśmy na placu budowy w piatek-11.kwietnia,tylko ogromny dół,żadnego sprzętu,dzisiaj podjedziemy,więc dam znać,jak to wygląda.....oby coś się działo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D&Ł Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 62.29.169.* 14.04.08, 09:14 naszczęście żadnych pieniędzy od Nas nie chcą Odpowiedz Link Zgłoś
olaola6 Re: Ogrody Piasta Attis Development 14.04.08, 16:26 My też byliśmy wczoraj. Według mnie nie ma postępu w budowie od listopada. Przynajmniej ja takowej nie widzę. Dla mnie najdziwniejsze jest to, że w takich sytuacjach developer powinien pisemnie powiadamiać o opóźnieniach, przecież nie kupujemy lodówek tylko mieszkania za duże pieniądze!!! Oni oczywiście twiedzą że przecież terminy w umowie są orientacyjne ale i tak powinni nas sami informować a nie my musimy wyciągać od nich informacje. Developer traktuje nas olewczo, ta sytuacja naprawdę nie wygląda dobrze. Przecież nie mogą nam obiecać, że później nie będzie innych opóźnień, prawda? My dostaliśmy aneks do umowy w którym druga transza została przesunięta z lutego na czerwiec. Tylko 4 miesiące opóżnienia co to jest :-) prawda.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jewel Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 80.72.40.* 14.04.08, 18:21 dostaliśmy umowę przedstępną...dużo niedomówień,idę z nią do prawnika .Nie wiadomo jak z czynszem będzie,niby jak wspólnota się zawiąże, to 1 złoty za metr,ale do tego opłaty dodatkowe itd. NIe wiem,naprawdę mam dużo wątpliwości teraz. A budowa stoi, ponoć koniec grudnia 2009 mają oddać do użytku....nie widzę tego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.gprs.plus.pl 14.04.08, 18:22 Kupiłaś mieszkanie, zgodziłaś się na warunki to siedź spokojnie i czekaj aż sie wybuduje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jewel Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 80.72.40.* 14.04.08, 19:36 wiesz,nie wiem, jak Ty,ale ja niecodziennie wywalam 350.000 ot tak sobie,także dla mnie to jest jakiś stres i jednocześnie lęk,nie rozumiem,po co ten Twój komentarz Odpowiedz Link Zgłoś
olaola6 Re: Ogrody Piasta Attis Development 15.04.08, 10:08 Pani Zofia rozumie się dziedziczka....Parę baniek w tą czy w tamtą, co to za różnica...... Gość portalu: jewel napisał(a): > wiesz,nie wiem, jak Ty,ale ja niecodziennie wywalam 350.000 ot tak sobie,także > dla mnie to jest jakiś stres i jednocześnie lęk,nie rozumiem,po co ten Twój > komentarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jewel Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 80.72.40.* 16.04.08, 19:00 właśnie wróciłam z placu budowy,dół jaki był,taki jest.tak naprawdę jest dopiero wykopany dół pod jeden blok,a przecież bloki będą budowane wszystkie jednocześnie,także zanim wykopią pozostały teren...minie sporo czasu. Nie wiem sama/..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.wp.mil.pl 16.04.08, 19:30 dół jak dół a powiedz czy rzeczywiście wjechaly tam jakies maszyny ciezkie i powstały baraki dla pracownikow, bo to mialo sie stac w poniedzialek??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.08, 09:30 wczoraj p Jacek powiedział ze podpisali umowe z INWESTBUDOWA z Lublina i od wczoraj mialy sie zaczac prace a przynajmniej wprowadzenie sprzetu i ludzi na teren. Jak ktos to spr to dajcie znak Odpowiedz Link Zgłoś
olaola6 Re: Ogrody Piasta Attis Development 15.04.08, 10:20 Nam wczoraj powiedzieli, że roboty ruszają za 2 tygodnie. Tylko, że oni mówią tak co najmniej od Świąt... No cóż pozostaje nam chyba tylko czekanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D&Ł Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 62.29.169.* 15.04.08, 11:45 A to ciekawe, że Wam powiedzieli, że za dwa tygodnie... Bo nam w piątek p.Jacek powiedział, że roboty ruszają w poniedziałek - czyli wczoraj - i żebyśmy wpadli na budowę w piątek (bo bedą już wtedy widoczne postępy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.171.115.66.crowley.pl 15.04.08, 13:37 Nie panikujcie, ja tez wydałam sporą sumkę na Ogrody Piastowskie. Siedziałam spokojnie i się doczekałam. Na początku były spore opóźnienia, ale jak już budowa ruszyła to poszło z górki. Myślę, że nie ma się co denerwować. Przypominam, że macie forum do omawiania takich kwestii ogrodypiastowsk.mojeforum.net Nie trzeba, często niepotrzebnie odstraszć innych. Ja przez takie wypowiedzi też o mały włos nie zrezygnowałam a teraz się cieszę bo mam już swoje M. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D&Ł Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 62.29.169.* 15.04.08, 14:24 Ale my nie piszemy tu aby odstraszać innch...mamy poprostu swoje obawy i dzielimy się nimi z zainteresowanymi tym tematem osobami. Pozatym czytając fora na temat Ogrodów Piastowkich widać że i Wy panikowaliście w niektórych chwilach. Ciesze się, że Wam się udało bo to i dobra prognoza dla Nas. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kerad_1 Re: Ogrody Piasta Attis Development 12.05.08, 12:21 Gość portalu: Kacha napisał(a): > Nie panikujcie, ja tez wydałam sporą sumkę na Ogrody Piastowskie. > Siedziałam spokojnie i się doczekałam. Na początku były spore > opóźnienia, ale jak już budowa ruszyła to poszło z górki. Myślę, że > nie ma się co denerwować. > > Przypominam, że macie forum do omawiania takich kwestii > ogrodypiastowsk.mojeforum.net > Nie trzeba, często niepotrzebnie odstraszć innych. Ja przez takie > wypowiedzi też o mały włos nie zrezygnowałam a teraz się cieszę bo > mam już swoje M. > > Pozdrawiam Pani Kacha chyba pracuje w Attis albo ma z nimi jakaś cichą umowę skoro tak ciepło się wypowiada o ich inwestycjach i GORĄCO ZAPRASZA NA INNE FORUM!! UWAGA!! OSTRZEGAM PRZED TYM SPONSOROWANYM FORUM "ogrodypiastowsk.mojeforum.net". mój post tresi j.w. został usuniety bez podania przyczyny konto skasowane. A może źle to odebrałem bo skoro już nie jestem przyszłym mieszkańcem Ogrodów Piasta to nie powinienem mieć możliwości wypowiedzenia się?? A może opisanie przebiegu mojej współpracy z Attis było niemile widziane bo odstraszalo od kupna?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.gprs.plus.pl 12.05.08, 12:38 Jeżeli niezgodnie z umową ją rozwiązano to możesz podać dewelopera do sądu i napewno wygrasz Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
kerad_1 Re: Ogrody Piasta Attis Development 12.05.08, 13:39 wszystko zgodnie z prawem. Ale brak płatnosci wynikał z ich uposledzenia. A tak attis odpowiedzial: "Szanowni Państwa, W nawiązaniu do wczorajszego spotkania, informuję, iż decyzją zarządu rozwiązujemy z Państwem umowę przedwstępną z tytułu braku płatności pierwszej transzy (termin wymaganej płatności upłynął dnia 21 marca b.r.) W załączeniu pismo, które wysłaliśmy do Państwa pocztą dnia dzisiejszego tj.23 kwietnia b.r." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 19:05 Nie jestem pracownikiem Attis tylko mieszkanką bloku B klatka 5. Forum nie jest sponsorowane a administrator już dawno pisał na forum, że będzie czyszczenie. Kerad_1 nie rób zamieszania. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.spray.net.pl 03.10.08, 12:49 jaka jest przyczyna czestego wyłaczania pradu na osiedlu ogrody piastowskie? dlaczego klatki nie są sprzatane! piachu uzbierało by sie wiaderko na klatce! brak drzwi wejsciwych naraza na kradzieze i ubytek ciepła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!!!! Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 22:33 Daj sobie na wstrzymanie zmien lepiej developpera ! nigdy sie nie wyrobia w terminie z nowa inwestycja " OGRODY PIASTA " juz maja opuznienie jakies 4 miesiace koparki stoja na placu bo nie moga sie dogadac ! Poza tym znam ich poprzednia inwestycja która jeszcze nie jest dokonczona ! budynek ma niecałe 1,5 roku a wszedzie tam wychodzi wilgoc ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jewel Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 80.72.40.* 16.04.08, 23:27 byłam na terenie budowy dzisiaj,bez zmian,wykopany dół jednego z bloków,wszystkie bloki mają być budowane równocześnie,także najpierw muszą przekopać teren,a potem dopiero zacznie się cokolwiek,co daje efekt...sama nie wiem.......;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jewel Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 80.72.40.* 21.04.08, 00:30 byliśmy dzisiaj na ,,budowie", stała jakaś koparka,również jakiś barak gospodarczy,siedziało tam 2 facetów ,ale ogólnie cisza ( niedziela pewnie dlatego), mam wrażenie,że trochę więcej wykopali,ale może to moja nadzieja....widzę,co chcę widzieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D&Ł Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 62.29.169.* 21.04.08, 09:04 wykopali wykopali, mąż był w piątek koło południa na budowie...kopali, odpompowywali wodę...także coś się dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.centertel.pl 22.04.08, 08:08 Wszyscy mówią , że kopią.A ja mam pytanie czy budowanie polega tylko na kopaniu i wypompowaniu wody. Już kopią pół roku i co dalej. Mam nadzieję, że na kopaniu się nie skończy. Trzymam kciuki.Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
olaola6 Re: Ogrody Piasta Attis Development 30.04.08, 09:11 Słuchajcie na naszym pobojowisku chyba coś się dzieje. Byłam w poniedziałek i rozkładają w tym bagnie jakieś tory prawdopodobnie pod dźwig. Także jest cień nadziei, że wkońcu coś się zacznie dziać. W tym dole pod blok D poustawiali jakieś tyczki może wyznaczają już teren pod fundamenty...kto to wie... Z nadzieją próbuję wmówić sobie i oczami wyobraźni zobaczyć, że prace idą do przodu, że coś robią, że rzeczywiście coś się zmieniło od ostatniego razu.... Wygląda na to, że tylko swoimi myślami i siłą dedukcji chyba wkońcu popchnę tę budowę do przodu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 62.29.169.* 06.05.08, 11:38 czy ktoś wie coś nowego??? może byliście na budowie??? ja jakoś nie mam odwagi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pkk Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.08, 14:00 chyba wszyscy jestesmy w strachu :-) ale w końcu 3ba sie tam wybrac i spr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D&Ł Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 62.29.169.* 07.05.08, 09:08 Wczoraj wybraliśmy się z mężem na wycieczkę rowerową na nasz plac budowy...jakie było moje zdziwienie jak zobaczyłam, że panowie jeszcze pracują (była 20:00). Wg mnie wykop już nie jest tylko pod budynkiem D ale też i pod E i właśnie od niego zaczynają układać metalowe płyty (nie pamiętam fachowej nazwy :-) ale służą one podobno do wylewania fundamentów). Zobaczyliśmy więc światełko w tunelu...pierwszy raz wróciliśmy z budowy pozytywnie zaskoczeni...w końcu coś się dzieje :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aniawawa2000 Re: Ogrody Piasta Attis Development 07.05.08, 19:30 Mam zarezerwowane m..w budynku C. Mam pytanie czy ktoś z Was podpisywał umowę przedwstepną z attisem w formie aktu notarialnego, może warto się w ten sposób zabezpieczyć. A wogóle jakie koszty się z tym wiążą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 13:10 Z tego co wiem jest to najważniejsza rzecz jaką trzeba zrobić, a czy ktoś to zrobił na pewno jest wpisane w ksiedze wieczystej dewelopera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 17:58 Dziś bylismy, cos tam sie dzieje tylko kto wie co?? I czy oby to tempo jest ok? Jestem pelna niepokoju. A co najlepsze to p. Jacek w momencie jak jeszcze tam pracował mowil ze podwykonawca jest Inwestbudowa z Lublina, a na tablicy informacyjnej: DSB Boguslaw Styrnol i co się okazuje: Numer 0197713 REGON 277817195 NIP Nazwa DSB USŁUGI OGÓLNOBUDOWLANE BOGUSŁAW STYRNOL Miasto RYBNIK Kod pocztowy 44-270 Ulica JANA KAZIMIERZA 12B Tel 032/4558764 Fax 504282591 E-mail WWW Osoba odpowiedzialna Działalność 51.53 SPRZEDAŻ HURTOWA DREWNA I MATERIAŁÓW BUDOWLANYCH Ktoś tu cos miesza , byleby poszlo to w dobra strone. pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kerad_1 Re: Ogrody Piasta Attis Development 12.05.08, 11:28 Attis development !!! !!!UWAGA!!!!ATRAKCYJNA OFERTA MIESZKAŃ!!!! Attis development....!!! Na początku lutego podpisaliśmy umowę przedwstępną na zakup mieszkania w Ogrodach Piasta i wtedy Pan Jacek S. informował ze generalny wykonawca już ma dziurę pod fundamenty... Początek marca, decyzja z banku o przyznaniu kredytu ale wymagany aneks do umowy przedwstępnej z wydłużeniem czasu wpłaty pierwszej transzy o kilka dni i notarialne pelnomocnictowo dla pana Jacka do podpisywania umów przedwstępnych (którego pan Jacek nie ma, aż dziwne ze developer nie dal takiego pełnomocnictwa dyrektorowi ds. sprzedaży a przecież to nie pierwsze mieszkanie które attis sprzedaje.....no coment) Jedziemy do Attisa po aneks a Pan "Jacek bez papierów" podsuwa nam aneks z wydłużonym terminem płatności pierwszej transzy tak jak chciał bank i od siebiedodał inny termin oddania mieszkania wydłużony o 3 miesiące, (dla mnie mega dużo, ubezpieczenie pomostowe jest drogie wiec nie jesteśmy szczęśliwi) twierdzi że musieli pożegnać generalnego wykonawcę bo się nie pojawiał na budowie i ze teraz attis będzie generalnym wykonawcą. Ok skoro dawał ciała to go wywalić...Za 3 miesięczne opóźnienie oddania mieszkania z panem "Jackiem bez papierów" dogadujemy się na "gębę" że będziemy mogli przestawiać ścianki nawet jeśli ich powierzchnia się zwiększy, wszystko za darmo. Na "gębę" bo była 17:30 jak byliśmy w attisie, a na 17:40 jeszcze do banku dostarczyć aneks więc nie było czasu na zmianę aneksu , Pan "Jacek bez papierów" zaproponował że dopiszemy zmiany przy podpisywaniu umowy w formie aktu notarialnego zaraz po wpłacie pierwszej transzy. Na pełnomocnictwo notarialne dla pana "Jacka bez papierów" trzeba poczekać ok 2 tyg. bo prezes jest na wakacjach, ok czekamy(oczywiście bez tego dokumentu bank nie przeleje 1 transzy). Około 15 marca mamy info od pana "Jacka bez papierów" że podwykonawcy są już na budowie i już wylewają pierwsze fundamenty. Trochę się uspokajamy bo skoro budowa idzie do przodu to wszystko jest ok. Początek kwietnia jest już pełnomocnictwo dla pana "Jacka bez papierów" i tu złośliwie bank wymaga dokumentu potwierdzonego za zgodność z oryginałem ale pan "Jacek bez papierów" miał się dogadać z bankiem kto i kiedy to dostarczy wiec luz co się później okazuje nie do końca bo jest problem dokument nie dostarczony do banku.... 17 kwietnia "Jacek bez papierów" wysyła wiadomość że wszystko już jest ok i żeby lecieć do banku. Dyspozycja przelewu pierwszej transy już podpisana, ale bank potwierdza że nie ma potwierdzenia za zgodność z oryginałem dla pełnomocnictwa notarialnego... Poniedziałek 21 kwietnia telefon do attisa...info pan Jacek S. nie jest już pracownikiem Attis development (zdarza się ale tak nagle? podczas sprzedaży nowej inwestycji zmieniać dyrektor ds. sprzedaży?? Podobno jest już generalny wykonawca. WSZYSTKO JAK W KALEJDOSKOPIE Umawiamy się więc na spotkanie z panią Dominiką S. (prokurent) która zastępuje pana Jacka. Proszę w mailu o przygotowanie skanu lub ksera z wpisów do książki budowlanej i umowy z generalnym wykonawcą do wglądu oczywiście bez "cyferek". WTOREK Na spotkaniu oczywiście pani mówi że nic nie pokaże tłumacząc ze nie pokazują takich dokumentów heheh Ciekawe co my kupujemy- kajzerki ???? Że to niezgodne z prawem wiedzą ale ... ONI ZAWSZE TAK ROBILI ... oczywiście na spotkaniu nie pojawił się żaden z Panów PEZESÓW choć byli w tym czasie w biurze. Pani Dominika oczywiście jest nie zorientowana w sytuacji i brak jej informacji, na żadne z pytań nie jest w stanie odpowiedzieć wie tylko ze umowa na "gębę" z panem "Jackiem bez papierów" jest nie aktualna. Umawiamy się ze odpowie na resztę naszych pytań w czwartek, a my w czwartek przelejemy pierwszą transzę. Środa, mail z attisa o odstąpieniu attisa od umowy sprzedaży mieszkania z braku wymaganej płatności. heheh dzwonie do pani Prokurent i pytam co się stało?? przecież umówiliśmy się na czwartek. Taka decyzja PREZESA. Całkowity brak kompetencji…. Rozumiem ze developerowi na rękę było nie sprzedać mieszkania komuś kto zadawał za dużo konkretnych pytań i mógł się okazać nie wygodnym klientem!!! Bo jak klient wie więcej o budowaniu niż osoby które sprzedają ... .... ... trudno aby prezes czuł się komfortowo w takiej sytuacji.... POZOSTAWIAM DO WLASNWEJ ANALIZY OSOIBIŚCIE .... DZIĘKUJEMY ŻE LOS TAK TO UŁOŻYŁ ... Życzymy cierpliwości i szczęścia klijentom Attis Development !!! Na maila mogę podesłać zdjęcia zrobione tuz przed długim weekendem majowym gdzie ani widu wylanych już fundamentów, nie ma też ekipy budowlanej ... O CZYM I Z KIM TU ROZMAWIAĆ... A jak pojedziecie na budowę to polecam lekturę żółtej tablicy i sprawdzenie tego z informacjami ze strony internatowej no i oczywiście pięknego folderu który nie stanowi oferty handlowe j :) Odpowiedz Link Zgłoś
piast890 Re: Ogrody Piasta Attis Development 12.05.08, 13:37 hmmm no naprawde niezła firma! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 62.29.169.* 13.05.08, 13:24 mam pytanko. Przy podpisywaniu umowy miałem datę przeniesienia własności lokalu nie później niż do 30.09.2009 - teraz przy tym poślizgu wszystkie daty przesunięte są o 3 mce. O ile daty płacenia transz mogły być ruchome o tyle data 30.09.2008 miała byc ostateczna. Czy oni mogę sobie tak ten termin przesuwać?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alsmir11 Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.ptim.net.pl 13.05.08, 19:59 Ja podpisałam umowę ponad tydzień temu i miałam podany termin oddania na 30,09,2009... A kiedy Tobie kiedy zmienili termin? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 20:38 Ja mam 30.09.2009, ale nie pozniej jak 31.12.2009r. dali sobie futrkę poslizgu 3m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kerad_1 Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.aster.pl 13.05.08, 21:24 haha oni nawet potrafią powiedzieć że załączniki do umowy nie są dla nich wiążące ... a zresztą jeśli nie pokażą aktualnego wpisu z księgi budowy to niech tam nawet dwie kondygnacje stoją to i tak nie ma pewności czego i co to :) a wiecie jaki mają problem z sąsiednią "gotową" inwestycją ... jak ktoś lubi grzyby polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 62.29.169.* 14.05.08, 09:10 dostałem taką informację w piatek mailem z attisa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 88.220.126.* 24.06.08, 10:57 2 transza w zaleznosci od budynku, niestety budynek A ok 15.08, tak powiedzieli w Attis, bo teraz jeżdza tedy koparki, dzwigi itp. A ciekawe jak beda jezdzic jak postawia ten pierwszy etap bl A. Moze beda latać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D&Ł Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 62.29.169.* 30.06.08, 12:21 Byliśmy w sobotę na budowie...woda leci cały czas, jakieś postępy może i widać - nie wydaje mi się jednak żeby wyrobili się do 15.07 ze stanem "0" :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.08, 18:43 też byliśmy w sobote o 8 rano, i ktos tam pracowal, raczej sie nie wyrobia, a co mówic z moim bl A, chociaz niech zrobia to porzadnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojti Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.jelonki.robbo.pl 30.06.08, 21:21 Ja też byłem w sobotę na budowie i postępy są ewidentne. Pamiętajmy, że budownictwo to taka branża, w której zawsze są obsuwy i nie da się wszystkiego zaplanować co do dnia(jedynym znanym mi wyjątkiem jest Asteriks vs Kleopatra). Panowie pracują, także proponuję więcej optymizmu, bo fundamenty rosną w oczach. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D&Ł Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 62.29.169.* 01.07.08, 08:33 Wojti, to że fundamenty rosną to naszczęście widać!!! ale jakbyś tak jak my praktycznie od listopada nadal oglądał tylko "dołek"(mimo że się w nim ostatnio nawet i coś dzieje) to też byś okazywał już oznaki zniecierpliwienia...miejmy nadzieje że takie tempo prac jak teraz bedzie zachowane już do końca. pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kondzik Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.08, 08:46 Witam Wojti czy to ty sasiedzie z E ?? Uważam że Wojti ma racje bo co nam pozostało tylko czekać a jeśli chcemy popedzac mozemy ale jest ryzyko ze spiep..... i co wtedy bedziemy sie martwic i kombinowac to wole poczekac 3 miesiace dluzej co sadze ze tak bedzie niz pospieszac a potem poprawiac przez 5 miesiecy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D&Ł Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 62.29.169.* 01.07.08, 15:13 Dostaliśmy właśnie maila z Attisa, że rozpoczyna się proces zmian lokatorskich, poprosiliśmy o rzuty intalacji wod-kan i elektrycznej w mieszkaniu (dostaliśmy je mailem od ręki) i umówiliśmy się na spotkanie z architektem na przyszły tydzień...ciekawe jak będzie. Pozytywem jest to, że sami się odezwali bo do tej pory inf. trzeba było od nich siłą wyciągać!!!Dobrze że coś pozytywnego się dzieje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kondzik Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.08, 15:51 D&Ł jaki macie numer mieszkania i czy jest duza mozliwosc zmian u nich ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D&Ł Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 62.29.169.* 01.07.08, 17:02 Kondzik, mamy 43m czy jest duża możliwość zmian to się zobaczy za tydzień, przez telefon powiedzieli nam że jest możliwość dołożenia punktów oświetleniowych, rozbiurka niektórych ścian i dobudowanie innych... podczas przyszłotygodniowego spotkania architekt ma nam powiedzieć czy nasze pomysły wogole można zrealizować i ewentualnie może coś poradzić...po spotkaniu napewno napiszemy co i jak wypadło. pozdrawiamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kondzik Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.08, 08:12 No witam ja tez mam za tydz dokladnie 10 lipca tez napisze co i jak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojti Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.il.waw.pl 02.07.08, 09:38 Kondziku! Nie jestem sąsiadem z E. Jestem przyszłym mieszkańcem bloku C. Rozumiem sąsiadów czekających od listopada, którzy już tracili cierpliwość. Mam nadzieję, że teraz będzie szło dalej w takim tempie jak idzie. Jestem także zainteresowany zmianami mieszkania i cieszę się, że będzie można to obgadać z panią architekt, bo czekam na ten moment od podpisania umowy. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D&Ł Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 62.29.169.* 11.07.08, 09:07 Jesteśmy już po wizycie u pani architekt...pani bardzo miła choć do końca nie wiedziała co i jak, miała też nie kompletne plany. Nasze uwagi zapisała i ma je wysłać w przyszłym tyg. na budowę ... i tam w bliżej nieokreślonym terminie mają podjąć decyzje czy te zmiany "wejdą w życie". Potwierdzono nam także, że przyszli mieszkańcy bloków D i E będą płacić drugą transzę za jakieś 2-3 tyg. A jak tam na budowie był ktoś ostatnio?? bo my nie byliśy od 2 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.chello.pl 14.07.08, 20:13 Nasza wizyta u pani architekt wyglądała podobnie do Waszej. Jeśli chodzi o postępy na budowie... to ostatnio byliśmy 06.07.08, nad garażem budynku E były ustawione płyty na które będą lali strop(a pewnie już to robią). Na pozostałej powierzchni wylane są fundamenty (z wyjątkiem budynku A -tam nic nie zaczęli robić). Postępy w budowie są duże i myślę, że termin płatności II transzy na początku sierpnia jest jak najbardziej realny (oczywiście nie mam na myśli budynku A). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D&Ł Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 62.29.169.* 14.05.08, 09:11 a co to za furtki?? ostateczny termin to ostateczny ja mam w umowie 30.09.2009!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pola Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.pzh.gov.pl 14.05.08, 09:43 Ostatecznego terminu przeniesienia własności nie mogą zmienić, ale zgodnie z zapisem w umowie dopiero po 90dniowym spóźnieniu z przeniesieniem własności zaczynają płacić odsetki ustawowe. Czyli bez konsekwencji termin może się przesunąć o 3 miesiące. A jeśli chodzi o terminy kolejnych wpłat to daty są orientacyjne i te terminy oczywiście mogą się zmieniać. Osobiście uważam, że o zmianie terminu wpłaty transzy powinniśmy zostać poinformowani przez oficjalne pismo od developera. Ja niestety ostateczny termin przeniesienia własności mam nie później niż 31.12.2008 (umowę podpisałam w lutym). A z dobrych informacji... Byłam w niedzielę na budowie, dół jest prawie pod całością, formy do wylewania fundamentów stoją pod budynkiem E i w kilku innych miejscach. Widziałam, że w jednym miejscu był już wylany beton, na budowę został sprowadzony dźwig (co prawda nie został jeszcze postawiony, ale to już dobry znak), leży dużo zbrojeń itd. Na budowie kręcili się robotnicy (postawione są baraki dla robotników) i ochrona. Najważniejsze, że na miejscu jest ekipa i widać efekty ich pracy. Jeśli ktoś z was będzie na budowie to piszcie, jak idzie praca. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 62.29.169.* 05.06.08, 08:54 Kondzik i jak byłeś na tym spotkniu??...jak ktoś był niech napisze kilka zdań będe wdzięczny pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lomzyk Re: Ogrody Piasta Attis Development 12.06.08, 19:08 Witam wszystkich ! Mam pytanie czy może ktoś z Państwa wie co będzie w przyszłości na działce obok Ogrodów Paista ? Teren po lewej patrząc na budowane osiedle od ul. Skłodowskiej. Oraz mniejszy obszar za budowanym osiedlem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.chello.pl 12.06.08, 19:41 W lutym pytałam Attisa, czy działka obok ogrodów piasta jest ich. Wtedy powiedzieli, że mają w planach ją kupić i wybudować tam kolejne osiedle. Jeśli chodzi o działkę za ogrodami, to nic na ten temat nie wiem, ale ewidentnie jest tam miejsce na wybudowanie jakiegoś budynku. Z tego, co wiem to w planach zagospodarowania tamtych działek jest niska zabudowa wielorodzinna. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator2 Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.09, 16:55 "Lokatorze" nie zgadzaj się na żadne pisemne przesunięcie: terminu podpisania Aktu i odbiorów technicznych. Te terminy są sztywne. Również od tych terminów możesz zgodnie z umową po upływie 90 dni naliczyć im odsetki za opóźnienie. Możesz także odstąpić od umowy bez żadnej konsekwencji. W przypdaku opóźnienia 90 dniowego to developer ponosi karę z niewywiązania się z warunków umowy. W moim budynku B miały być odbiory do konca 31.03.09r a póki co ani widu ani słychu. Wyglada na to, że nawet w terminie 90 dni od tej daty się nie wyrobią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 62.29.169.* 15.05.08, 16:25 znalezione w sieci: "Byłem podwykonawca w attis development na pozczatku placili dobrze teraz jest ciezko jakiekolwiek pieniadze od nich odzyskac ! To firma krzak ! poza tym budynki kture znajduja sie w piastowie przy ul Q. Skłodowskiej Maja niecałe 1,5 roku i wszedzie wychodzi wilgoc tynki odpadaja ! Do odbioru wstawiaja tam dmuchawy zeby tylko ludzie odebrali im lokale ! a póżniej wszystko wychodzi ! dla tego nie wpuszczaja ludzi do srodka budynku!" co wy na to?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pola Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.chello.pl 15.05.08, 17:42 Wydaje mi się, iż samo wykonanie w bardzo dużym stopniu zależy właśnie od podwykonawcy... może dobrze, że się zmienił... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D&Ł Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 62.29.169.* 16.05.08, 08:48 też mam nadzieje że nowy wykonawca będzie lepszy i że Attis potrafi uczyć się na błędach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D&Ł Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 62.29.169.* 16.05.08, 08:52 Byliśmy wczoraj na budowie wg. mnie dół jest już pod całością, jeden dźwig już stoi...a panowie przymierzali się do stawiania drugiego (ok. 20:40)miejemy nadzieje, że fakt, iż stoją baraki dla robotników będzie świadczył, że nie będą oni pracować tylko po 8 godzin. Postępy zaczynają być widoczne :) trzymajmy kciuki pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.08, 18:46 Na budowie zamieszkaly dwa zurawie, bocian i jakies pomniejsze koparki. Ciekawe czy ruszą z kopyta, chociaz to nie konie, bo jak nie to szykuje sie niezly dym... w Ozarowie konkurencja czyha... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kondzik Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.08, 15:04 a jak mam rozumiec ten Ozarow ?? juz podobno jest wylany fundament tylko jakos jakosc tej wylewki i prac tej ekipy martwi mnie robotni sa ale czy dokladni ?? hmm na murarce nie znam sie i budowie niech ktos tam podjedzie podgada ludzi pracujacych tam itd ma ktos mozliwosc ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 16:25 jak byśmy sie znali na murarce to byśmy stawiali domy, a nie bloki, ale pomysl ok, jak ktos sie zna niech sparawdzi. Ale to strasznie szybko by wylali, bo wiem ze w czwartek jeszcze nie było. niech robia nie za szybko ale bardzo dokladnie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ko Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.08, 09:42 Alu z tego co czytam na temat oddan mieszkan w inwestycji obok to sa zadowoleni sciany i podlogi sa super male zastrzezenia jak u kazdego developera co do rys itd normalne na oknach i drzwiach wymiana i juz po sprawie no i do podlaczen rtv ale ciekawi mnie wczesniejszy post co do tego grzyba ciekaw czy to prawda z tymi scianami ze grzyb ze dmuachawy chodza non stop Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kondzik Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.08, 09:44 Aha i jeszcze jedno jak bedzie sprawa sie miala do obsuwy jaka maja Tak wogole blok A pietro 1 nr mieszkania chyba 15 witam sasiadow i zapraszam do dalszego wpisywania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D&Ł Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 62.29.169.* 27.05.08, 15:14 My blok "D" mieszkanie 94...pozdrawiamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D&Ł Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 62.29.169.* 27.05.08, 15:14 My blok "D" mieszkanie 94 :) pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.gprs.plus.pl 29.05.08, 20:24 Co dopiero mają powiedzieć ci z osiedla obok Wielkie opóźnienia a resztę widać gołym okiem na budowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ko Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.08, 09:44 A co masz antku na mysli napisz cos wiecej ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 62.29.169.* 02.06.08, 11:30 Ja to mam poprostu nadzieje, że developer potrafi uczyć się na błędach...i że nasze osiedle buduje inna ekipa niż Ogrody Piastowskie - więc może będzie solidniejsza Był ktoś może ostatnimi czasy na budowie??? napiszcie czy coś w trawie piszczy:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kondzik Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.08, 13:52 Lokator sluchaj 4.06 o 19:00 jest spotaknie ludzi z inwestycji obok beda gadac o calosci pewnie i bledach i problemach wiec moze warto isc tam z nimi bo ja juz pisalem ze bede dwoeidziec sie co i jak zobaczyc z jakimi trudnosciami oni sie borykaja co zarzucaja attis-owi Bedzie mozna obczaic jak u nas na budowie itd moj numer jak cos 502 55 77 33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olaola6 Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 195.114.160.* 02.06.08, 15:42 Ja też będę w środę. Nie wiem, nie znam się na budowlance ale stawiają już takie duże płyty pionowe, szykują się do zalewania fundamentów. Poza tym stoją dwa dźwigi. W niedzielę rozmawialiśmy chwilę z jakimś facetem, który przedstawił się jako kierownik budowy (nomen omen nie wyglądał na wspomnianego kierownika a zwykłego pijaczka i był lekko podchmielony....ale już widicznie taki urok fachowców z tej branży)zapewniał nas, że attis to porządna firma, że nie mamy się o co martwić i że w lutym będzie stał stan surowy. Byłam na naszej budowie w niedzielę i na tablicy informacyjnej jest znowu inny wykonawca a mianowicie : INWESTBUDOWA. Jeszcze 12 maja wykonawcą był: DSB Bogusław Styrnol. Jak wiecie coś w tej materii to piszcie proszę. Pytań jest multum, zachęcam do przyjazdu w środę o 19:00 na Słodowskiej-Curie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.coplan.fr 02.06.08, 16:35 Podchmielony to może chodzić Pan Kazio od łopaty, ale kierownik budowy, który bieże na siebie odpowiedzialność prawidłowego wykonania i bezpieczeństwa na budowie? To dziwne, mam nadzieje, że jednak niebył to kierownik. Napisz proszę gdzie dokładnie odbędzie się spotkanie i czy będzie w nim uczestniczył ktoś z Attisa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olaola6 Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 195.114.160.* 03.06.08, 10:27 Ja też mam wielką nadzieję, że to nie był kierownik budowy! Nie był to człowiek budzący zaufanie a tym bardziej wyglądający na fachowca. Jeśli chodzi o spotkanie to jest to spotkanie ludzi z osiedla obok ogrody piastowskie. Propozycja jest taka aby podjechać jutro, być może dowiemy się czegoś ciekawego od tych ludzi i sami wymienimy informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 20:07 Inwestbudowa to nowy podwykonawca o którym mówił mi p.Jacek(poki jeszcze pracował w attis). Tamci sciemniali, a inwestbudowa podobno ma byc dobra firma. sprawdzimy to za jakis czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 62.29.169.* 03.06.08, 08:46 Nie będziemy mogli być niestety na spotkaniu...ale liczę że zdacie na relacje!!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kondzik Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.08, 13:56 Witam wszystkich lokatorow frekwencja byla oszalamiajaca az bylo na oko 10 osob zadnej rozmowy wszyscy pochodzili popatrzyli i tyle az wstyd bo nikt geby nie otworzyl jedynie my zgadalismy sie z kolega z bloku e i wspolnie chodzilismy po mieszkaniach bo na szczescie byly niektore pootwierane. Co do grzyba co sie wypowiadal ktos na forum to sie go i czuje i widzi nawet po zamalowaniu wiec my ani nie czulismy ani widzielismy jedynie w garazu gdzie domniemam nie bylo wylewki w bloku ogrodow piastowskich czuc bylo wilgoc duza i to tyle jakosc wykonania powiem bdb. Co do naszej budowy godzina 20:00 4 panow pracuje woda sie pompuje 3 wali wino ale to juz 20 wiec sadze ze czesc z nich spala a czesc co jest byc moze z okolic w domu jakosc wykonania wylewek i plyt fundamentowych nie jest zla az tak sie nie znam ale wykoanane dosc starannie prace duze pod blokami e ale pod blokiem a nic narazie nie ma poza dolem. To tyle zdjecia jak cos na maila podajcie i bierzmy sie do pilnowania bo przynajmniej beda widziec ze ludzie sie interesuja i pilnuja a nie olewaja !!! rozumiem ze nie ma kazdy czasu ale to nasz obowiazek im wiecej patrzenia upominania attisa teraz tym mniej bledow pozniej Jak ktos ma jakies pytania to pisac Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D&Ł Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.chello.pl 05.06.08, 15:42 Jakby dało rade to te zdjęcia chętnie obejrzymy a nie wiesz czy będą jaszcze jakieś zebrania dotyczące wyłącznie naszej inwestycji ?? może też od czasu do czasu sami coś zorganizujemy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olaola6 Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 195.114.160.* 06.06.08, 11:45 Rozmowa była!!! Nie tylko Wy się Kondzik we dwoje zgadaliście bo my się zgadaliśmy nie z jedną osobą a kilkoma, mieliśmy odwagę otworzyć "buzie" więc przystopuj z tymi "gębami"! Pogadaliśmy z ludźmi, facetem który wykonuje hydraulikę na osiedlu ogrody piastowskie i będzie też wykonawcą na naszym. Facet sam kupił mieszkanie na piastowskim, wypowiadał się w samych superlatywach o attisie. On jest tylko wlaścicielem firmy hydraulicznej ale myślę, że wie co nieco o branży budowlanej. Jak sam kupił mieszkanie od tego dewelopera to może wie o czym mówi. Powiedział, że attis to firma sprawdzona, opóźnienie na naszym osiedlu jest spowodowane koniecznością wypompowania nagromadzonej wody pod ziemią, ale sytuacja jest już opanowana. Facet z którym rozmawialiśmy na budowie zapewniał, że stan surowy ma być gotowy na luty. Ja sceptycznie podchodzę do opinii budowlańców i innych osób z którymi rozmawialiśmy którzy tak zachwalali attisa, do Waszej wiadomości tylko, że spotkałam się tylko z zapenieniami że powinno być wszystko już z górki. Uważam, że attis powinien nas w oficjalnym piśmie poinformować o zmianie wykonawcy i obecnej sytacji na budowie. 4 miesięczne opóźnienie jest dla mnie osobiście przerażające i uważam że developer nie zachowuje się w sposób jaki powinien. Kupujemy mieszkania za duże pieniądze i sądzę że powinniśmy domagać się od developera intensywniejszego skupienia sie na naszych interesach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D&Ł Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 62.29.169.* 06.06.08, 12:25 nie czepiajamy się słówek...chodzi nam przecież o to samo!!! Ola co do tego że powinniśmy dostać od attisu jakieś oficjalne powiadomienie zgadzam się w 100%. Powinniśmy oczywiście też sami trzymać rekę na pulsie...odwiedzać teren budowy i sprawdzać postępy prac na budowie. Nie ma też potrzebu robić tego zbyt często...bo nie będziemy widzieć postępów. Możemy się umówić na wspólne spotaknie na placu budowy pod koniec czerwca lub początku lipca. Trzeba się także dowiedzieć na kiedy attis planuje płacenie drugiej transzy chyba ze już ktoś coś wie???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.chello.pl 06.06.08, 16:57 Byłam w biurze Attisa (jakieś 2 tygodnie temu) i powiedzieli, że strop nad garażem będzie gotowy około połowy lipca i na ten czas przypadnie płacenie 2giej transzy. Mam nadzieję, że się wyrobią. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alsmir11 Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.ptim.net.pl 07.06.08, 10:25 Dwa tygodnie temu dzwoniłam do attisa w sprawie terminu wpłaty II transzy. Poinformowano mnie, że przesunie się ona na połowę lipca. Poprosiłam o aneks potwierdzający przesunięcie terminu - miał być sporządzony do 6czerwca... ale nie jest... W poniedziałek będę sprawę ciągnąć dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
j.bartosiewicz.0 Re: Ogrody Piasta Attis Development 08.06.08, 12:12 hmm, to troche niedobrze, ale jeszcze nic duzego sie nie wydarzylo w razie klopotow zawsze mozna sie skontaktowac z Polskim Zwiazkiem Firm Deweloperskich na pewno cos doradza i pomoga pokonac przejsciowe trudnosci !!!! Gość portalu: alsmir11 napisał(a): > Dwa tygodnie temu dzwoniłam do attisa w sprawie terminu wpłaty II > transzy. Poinformowano mnie, że przesunie się ona na połowę lipca. > Poprosiłam o aneks potwierdzający przesunięcie terminu - miał być > sporządzony do 6czerwca... ale nie jest... W poniedziałek będę > sprawę ciągnąć dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kondzik Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.08, 09:11 OlaOla6 sluchaj mnie uwaznie bo ja nie chce sie klocic i wymadrzac skoro jest spotkanie i sie umawiamy a bedziemy mieszkac na tym samym osiedlu to po to podalem telefon i po to pisalem zeby sie spotakc paczka i wiecej pochodzic popytac pomyslec a skoro jestes z odrofow piasta to trzeba bylo zadzwonic i by bylo ok a nie ja mysle sobie no super 3 osoby z piasta a reszta z piastowskich nastepnym razem zgadajmy sie ja numer podaje nie jest tajny wiec zrobmy tak wszyscy a nie sie ukrywajmy co do 2 transzy dzis ide do attisa osobiscie bo mnie sie nie usmiecha latac do banku non stop i glupa ciac i placic za przedluzenie terminu wplaty 2 transzy a co do spotkania uwazam ze trzeba je zrobic ale z developerem tylko i wylacznie bo my im miliony a oni nam kopa w dupe i bez przeprosin opoznienie jest wiec niech oni sie tlumacza i rozwiąza problem Jutro napisze co i jak z naszym kochanym wykonawca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olaola6 Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 195.114.160.* 09.06.08, 16:03 Następne opóźnienie, nie załamujcie mnie. Kupuję pierwszy raz w życiu mieszkanie, zupełnie nie orientuję się w tych kredytach, formalnościach, itp. My tą pierwszą wpłatę po podpisaniu umowy zapłaciliśmy swoimi pieniędzmi dlatego przynajmniej odchodza te wszystkie użerania się przedwczesne z bankami, przedłużanie terminów wpłat transzy. Jeszcze kredytu nie mamy uruchomionego wogóle. Dokładnie jest tak jak piszesz, już nawet niech nie przepraszają ale informują o kolejnych zmianach, opóźnieniach itp pisemnie. No ale oni mają jedne wytłumaczenie, że terminy w umowie są orientacyjne....tylko czy miesiące są orientacyjne czy lata, oddanie 2009 lub 1011....Żenda. Tylko jak chcecie zrobić to spotkanie, czy przyjeżdżamy na Szucha poprostu, czy ich uprzedzamy, prosimy, żeby ktoś się z nami spotkał......Nie wiem kompletnie jak takie spotkanie powinno wyglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kondzik Ogrod marzen za jakis czas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.08, 08:47 Witam byl ktos moze z tubylcow piastowa na budowie cos nowego sie dzieje?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kondzik Re: Ogrod marzen za jakis czas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.08, 14:56 Dzwonilem do Attis dzis maja spotkanie z wykonawca i bedzie wiadomo odnosnie transz opoznienia itd jutro beda wysylane pisma powiem tak OPOZNIENIE JEST DUZE NAJBARDZIEJ MAJA PRZESR.... CI CO MAJA W BUD A (np ja) BO BLOK BEDZIE JAKO OSTATNI TERMINY W UMOWIE SA ORIENTACYJNE I MYSLE ZE JA ZAPLACE DRUGA TRANSZE KOLO SIERPNIA CO WIAZE SIE Z PROBLEMAMI Z BANKIEM BO TERMIN MAM 20.06 Proponuje umowic sie z developerem i wyjasnic co i jak bo oni wykrecaja sie tekstem "orientacyjne" a my w banku bedziemy sie plaszczyc i placici kary za przedluzenie terminu wplaty 2 transzy WYPOWIEDZCIE SIE I ZNAJDZMY JAKIS SENSOWNY MOTYW DO SPOTKANIA NIE WIEM NA BUDOWIE CZY TU NA FORUM OMOWMY CO MAMY DO WYJASNIENIA ZADZWONMY DO ATIISA I UMOWMY SIE BO CORAZ BARDZIEJ MNIE TO WKURZA TYLKO MYSLE ZE POWINNO NAS BYC JAK NAJWIECEJ NIECH BEDZIE TO TERMIN DOGODNY DLA KAZDEGO PODAJMY SWOJE NR TEL MAILE CZY COS Zawiedziony mieszkaniec 15 :(:(:(:( Odpowiedz Link Zgłoś
dzioli Re: Ogrod marzen za jakis czas 12.06.08, 16:46 Czesc, Byłem ostatnio na placu budowy. W tej chwili coś się tam dzieje. Jest ciężki sprzęt, stoją dwa żurawie, zwiezione są materiały na fundamenty. Część z nich jest już zamontowana. Głównie coś się ruszyło z budynkiem D-E. Kupiłem mieszkanie w ogrodach Piasta i mieszkam w pobliżu więc postaram się informować na bieżąco o sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
oczarowana555 Re: Ogrody Piasta Attis Development 17.06.08, 18:37 Witam Państwa i mam pytania jednocześnie z góry dziękuję za wszystkie szczere i sprawdzone odpowiedzi:) Ja dopiero zamierzam przystąpić do podpisania umowy przedwstępnej, a tymczasem czytając wypowiedzi, widzę że niektórzy przyszli właściciele już dokonują wpłat transz...a na budowie nie wiele się dzieje, poza lejącą się wodą. Proszę o więcej informacji odn. wpłaty za mieszkanko, gdy kredytuje się jego wartość w całości. Może ktoś poleci jakiś sprawdzony bank i kredyt na dogodnych warunkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olaola6 Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 195.114.160.* 18.06.08, 12:45 Transze są płacone po kolejnych skończonych etapach budowy. I płatność dokonuje się w ciągu miesiąca po podpisaniu umowy, orientacyjny termin płatności II transzy miał być w lutym, jednak z powodu 4 miesięcznego poślizgu w pracach do tej pory nie ma zalanych fundamentów i dlatego do tej pory nie wpłaciliśmy II transzy. Niektóre banki pomimo nie skończonego kolejnego etapu budowy nalegają na wpłatę II transzy, i trzeba płacić. Niestety nie mogę Ci nic poradzić odnośnie kredytów i banków bo jest to dla mnie czarna magia. Wzięliśmy kredyt poprostu w swoim banku. W poniedziałek byłam na budowie, oczywiście kolejne "ale" się pojawiło. Rozmawialiśmy z facetem, który mieszka w domu niedaleko od nas i uświadomił nas, że w zakładzie produkcyjnym gum STOMIL, który znajduje sie nieopodal od ogrodów piasta chodzą głośno wentylatory. Byłam tam z 3 osobami i na początku na nic nie zwróciliśmy uwagi, tzn że ten szum jest na tyle cichy, że nie jest usłyszalny dla osoby która nie wie o istnieniu owych wentylatorów. Dopiero jak ten facet nam o tym powiedział usłyszeliśmy je i trzeba powiedzieć, że naprawdę słychać te wiatraki i mi osobiście to przeszkadza. Być może przesadzam, bo przecież tu szum wiatraków, a gdzie indziej samochody pod oknem, tramwaje i jeszcze inne cuda nie widy, ale dla mnie osoby która całe swoje życie mieszkała poza miastem to ewidentnie nie jest bez znaczenia. Nie wiem, wcześniej tego nie słyszałam, więc może dopiero od jakiegoś czasu szum jest usłyszalny. Facet na rowerze o którym pisałam wczesniej twierdzi, że pisze jakieś pisma interwencyjne do urzędów w tej sprawie. Poza tym twierdzi, że z tych wentylatorów wydobywa się kurz który osiada na okolicznych budynkach (wspominał tez o siarce która się z tym kurzem wydobywa ale w to bym okurat nie wierzyła...lekko przegiął). Jak będziecie na budowie sprawdzcie czy Wy też słyszycie ten szum, czy może wyolbrzymiam problem. Sama nie wiem, nikt o tym wcześniej nie wspominał na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
oczarowana555 Re: Ogrody Piasta Attis Development 18.06.08, 18:55 Witam, jeżeli chodzi o wszelkie zanieczyszczenia w "naszej"okolicy, to czytałam raporty na ten temat i muszę z przykrością powiedzieć, że zanieczyszczenie w okolicach Zakładów takimi pierwiastkami jak Pb,No2,SO2 jest takie jak w centrum Warszawy :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 88.220.126.* 19.06.08, 11:57 Qrna jaki stomil, niby człowiek wszystko sprawdza, a tu sie okazuje jeszcze coś. Niedość ze rozkład pociagów bedziemy znac na pamiec , to jakies akumulatory i teraz jeszcze jakiś stomil. Ciekawe czy opóźnienie bedzie coraz wieksze czy moze coś nadrobią. 3majmy kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olaola6 Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 195.114.160.* 19.06.08, 16:52 Ja to już stwierdziłam, że nie będę jeździła na tą naszą budowę bo co pojadę to coś odkrywam na "NIE". Aż się boję co odkryję jak znowu tam zajrzę...... Z drugiej strony już wszystkie dziwne rzeczy stoją w okolicy więc może już nic mnie nie zaskoczy... Lepiej niech nadrabiają opóźnienia bo z tego ich spieszenia się mogą wyjść tylko problemy coś mi się zdaje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alsmir11 Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.novartis.com 20.06.08, 10:33 W Attisie powiedzieli mi żebym nie liczyła na jakiekolwiek nadrobienie opóźnień(wykonawca na spotaniu z Nimi nie zobowiązał się do przyśpieszenia prac na budowie) ... II transza ma być płacona w okolicach 15lipca (w zależności od budynku), a kolejne transze również mają być przesunięte. Mam nadzieję że przynajmniej nie będzie już więcej opóźnień w dalszych etapach Odpowiedz Link Zgłoś
oczarowana555 Re: Ogrody Piasta Attis Development 20.06.08, 11:32 Wczoraj odwiedziłam attisa i niejaka paniusia z kocimi oczami, po pierwsze, gdy ją zapytałam odnośnie postępu prac na budowie, to ona "nic na ten temat nie wie"...,woda w dalszym ciągu się leje i tak już chyba ponad miesiąc, a jeżeli chodzi o zanieczyszczenia środowiska wokół, powiedziała:"my jesteśmy tylko firmą developerską, a od państwa zależy, czy i w jakim miejscu decydujecie się na zakup mieszkania":((.Co do truciciela po sąsiedzku,też nie miała informacji na piśmie,tylko na tzw.gębę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IwonaiMarek Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 10:41 Zamierzamy podpisać umowę na mieszkanie w Ogrodach Piasta i mam pytanie czy coś należałoby zmienić w tej umowie czy jest bez zastrzeżeń i można ją podpisać od razu? Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
lomzyk Re: Ogrody Piasta Attis Development 13.06.08, 17:28 Witam ! Czy ktoś maił problemy z uzyskaniem wglądu do dokumentacji techniczno-eksploatacyjnej projektowanych budynków oraz planem zagospodarowania terenu osiedla "Ogrody Piasta". Patrz paragraf 6 pkt 1 Umowy przedwstępnej. Gdy porosiłem o udostępnienie w/w dokumentów średniomiła Pani z ATTISA - stwierdziła że musi się dowiedzieć czy może je mi pokazać bo Ona się na tym nie zna. Ma mi dać znać w poniedziałek. Czy potwierdzali Państwo notarialnie umowę przedwstępną ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARIEN Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.08, 13:00 WITAM. BYLIŚMY NEGOCJOWAĆ ZMIANY W UMOWIE, PONIEWAŻ PO KONSLTACJI Z PRAWNIKIEM CHCIELIŚMY WPROWADZIĆ KILKA ZMIAN. plan zagospodarowania terenu osiedla "Ogrody Piasta" - POPROSILIŚMY O DOŁĄCZENIE GO JAKO ZAŁĄCZNIKA DO UMOWY, NIE BYŁO PROBLEMU.CO DO dokumentacji techniczno- eksploatacyjnej TO MAMY OTRZYMAĆ XEROKOPIĘ NASZEGO LOKALU,W CELU ZAPOZNANIA SIE I WPROWADZENIA EWENTUALNYCH POPRAWEK (PRZESUNIĘCIA LUB DODATKOWE GNIAZDA ITP.)JEŚLI CHODZI O PODPISANIE NOTARIALNE UMOWY PRZEDWSTĘPEJ TO ZASTANAWIAMY SIE PONIEWAŻ TO SUMA OK 2,5 TYŚ ZŁ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lok Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.spray.net.pl 03.10.08, 12:56 dlaczego czesto wyłaczany jest prąd na osiedlu ogrody piastowskie? klatki sa nie sprzatane.brak drzwi wejsciowych do klatek . Odpowiedz Link Zgłoś
lomzyk Re: Ogrody Piasta Attis Development 03.10.08, 13:34 Lok & lokaotor niniejsze forum dotyczy OSIEDLA OGRODY PIASTA nie ogrodów piastowskich. Wiem, że istnieje forum dotyczące waszego osiedla - polecam Google :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spec Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.08, 14:03 Dlaczego jest tyle piachu.Poniewaz sa to ogrody !!!!! a w ogrodzie zawsze jest piachu kupa :))) Odpowiedz Link Zgłoś
lomzyk Re: Ogrody Piasta Attis Development 13.06.08, 17:37 Zastanawiam się czy nie iść z umową do radcy prawnego. Szanowni Iwono i Marku porada to koszt ok 500 PLN, chyba że może ktoś zna tańszego radce, może się zrzucimy ? W sumie umowa jest ta sama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jewel Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 80.72.40.* 13.06.08, 21:15 my zrezygnowaliśmy z tego mieszkania...za dużo niejasności,nawet prawnik odradził...także,życzę powodzenia wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alsmir11 Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.ptim.net.pl 15.07.08, 19:59 Czy widzicie jakieś postępy prac na budowie? Bo ja mam wrażenie że prawie nic się nie rusza... Na kiedy wam obiecują w Attisie że będzie zrobiony pierwszy etap? Mnie mówiono że na 15 lipca ale do wykonania stropu nad garażem to im jeszcze daleko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezpośrednio72 Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.chello.pl 18.07.08, 11:55 Witam, mam do sprzedania 3-pokojowe mieszkanie 72 m2 na osiedlu Ogrody Piastowskie - stan developerski = gotowe do urządzenia i zamieszkania - gdyby ktoś był zainteresowany - proszę o kontakt. 661885223 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokatorX Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.chello.pl 21.07.08, 21:48 Proponuje zmianę forum na ogrodypiasta.phorum.pl/ Tutaj niestety nie można znaleźć szybko informacji która by nas interesowała. Forum jest świeże bo dzisiejsze. Mam nadzieje, że zrobiłem dobry uczynek :) Zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 17:22 Byłam na budowie w poniedzialek, pracowało kilku panów ale w takiej liczbie to chyba zbuduja to za pare lat. postepy moze i widac ale co z budynkiem A !!! Miala byc druga transza w sierpniu, tylko ciekaw którego roku. ja juz trace cierpliwosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kondzik Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.08, 09:10 Alu mam pytanie ty tez jestes z bloku A?? ktore mieszkanie jesli nie chcesz mowic publicznie podaje gg 129908 Ja bylem wczoraj w Attisie i gadalem z panem radkiem to powiem szczerze wkurza mnie to jego zobaczymy juz jest duzy postep bedzie dobrze itd mowil ze na 15 powinno byc jesli nie to z tygodniowym poslizgiem co ja rozumiem przez to szczerze 15 wrzesien pozdr i czekam na kontakt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alsmir11 Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.novartis.com 25.07.08, 10:11 Pan Radek to jest rozgarnięty jak kupa g....a Próbował mnie przekonać że od listu który wyślą z zatwierdzeniem zakończenia danego etapu mam 30 dni na wpłatę kolejnej transzy.., pomimo że w umowie jest inaczej.. od niego tylko słyszę proszę się nie obawiać, wszystko będzie dobrze itp ale żadnych konkretów ehh Tłumaczenie się że wykonawca nie ma ludzi do pracy nie jest dla mnie żadnym tłumaczeniem. Patrząc na inne budowy w okolicy zaczynam się załamywać.. inne firmy jakoś mają pracowników a prace postępują w szalonym tempie!! Coś tu jest nie tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.08, 12:23 Tak niestety blok A, nr 26 wg ich oznaczen. W poniedziałek pan na budowie powiedzial ze mieli problemy z bl D, tzn z woda podchodzacą i dlatego tyle sie zeszlo, i ze moze tak sie zlozyc ze A bedzie ukonczony jako pierwszy. Jakby to bylo istotne, przeciez musza ukonczyc calosc zeby oddac inwestycje. Pani Ewa ma do mnie dzwonic z informacjami co dalej, zobaczymy co powie. A co to za pan Radek, bo ja znalam pana Jacka-ktory rzucil ta firme albo ona jego. Mialam okazje ogladac inne budowy i pracownikow zawsze bylo jak mrowkow a tu kilku panow co oni poradza. Brak ludzi do pracy przeciez Irlandia juz nie jest tak atrakcyjna. informujcie jak cos sie bedzie dzialo pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojti Zdjęcia z budowy IP: *.jelonki.robbo.pl 26.07.08, 13:45 Niektórzy forumowicze narzekają, że na budowie nic się nie dzieje i przyznam szczerze, że trochę denerwują mnie takie opinie. Postęp jest widoczny. Nie wypowiadam się co do prędkości, gdyż nie jestem specjalistą. Przyznaję również, że póki co pod budynkiem A nic się nie dzieje. Założyłem konto na gmail i będę wrzucał zdjęcia z budowy więc każdy będzie mógł sam ocenić postępy prac. Postaram się dostarczyć przynajmniej jedną sesję na miesiąc. picasaweb.google.pl/ogrodypiasta Przepraszam z góry za jakość zdjęć. Niektóre mogą być nieco poruszone. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
simonii_1 Re: Ogrody Piasta Attis Development 28.07.08, 22:59 Witam wszystkich, dzisiaj bylem na budowie i pan z rozbrajajaca szczeroscia powiedzial ze budynek E to juz teraz szybko bedzie sie posuwal do przodu natomiast z A jest problem bo cos sie zmienilo - niestety nic wiecej nie udalo mi sie dowiedziec bo pan z budowy nie byl pewien czy beda budowac budynek A czy nie... heh szczerze powiem nie jestem zachwycony postepem prac, tym bardziej ze zapewniano mnie ze po ukonczeniu pierwszego etapu na wszystkich budynkach bedziemy placic kolejna transze a nie jak skoncza 1 etap w budyznku E, jak tak dalej bedzie szlo to moje dzieci w tym mieszkaniu dopiero zamieszkaja.... gdzbzscie cos wiedzeieli w danej sprawie, to piszcie prosze pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kondzik Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.08, 08:16 Kurde witam was sasiedzi Simonii nie wiesz nic wiecej co sie zmienilo bo zaczyna mnie to denerwowac bo mowili ze druga transza u nas bedzie 15 sierpnia wiec nie jest to mozliwe ze w 2 tygodnie zrobia co trzeba sluchajcie ci co maja w A zasypujmy ich telefonami bo cos sie zle tu dzieje a nie za to kase place PISZCIE KAZDA WIADOMOSC CO I JAK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 15:52 a jednak A ma stać, zadnych planów nie zmienili oprócz opóźnienia wszystko jest tak samo niech sie wezma za siebie!! Odpowiedz Link Zgłoś
simonii_1 Re: Ogrody Piasta Attis Development 30.07.08, 18:40 dzisiaj bylem w attis i wlasnie dowiedzialem sie ze wszystko jest po staremu. Budynek A bedzie stal. Pani Ewa zapewniala ze wszystko idzie zgodnie z planem, zalozonym przez nowego wykonawce. Pierwsze harmonogramy prac dotyczyly wykonawcy z ktorym rozwiazana zostala umowa. Nowy podobno wyrabia sie w czasie. mam nadzieje ze wybuduja to osiedle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kondzik Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.centertel.pl 30.07.08, 20:42 Tak zasrany zaklamany Attis bylem dzis na budowie rozmawialem z kierownikiem budowy od spraw sanitarnych powiedzial mi co i jak otoz oznajmiam Wam ze nie robie sobie zartow i rozmowa taka byla sluchac klamcow a Attis to ja juz nie bede: WZIALEM PANA NA BUDOWIE ZE KUPILEM MIESZKANIE W E NO I POGADALISMY TROCHE CO I JAK POZYTYWNIE MOWIL PYTAM GO A CO Z A BO NA FORUM PISZA ITD NA CO ON MI POWIEDZIAL TAK ZE AZ MI SIE NOGI UGIELY: PANIE A TO DOPIERO PO NOWYM ROKU BEDZIE BUDOWANY BO NIE MA JAK DZWIGOW WZIAC A POZA TYM JEST DUZO WOD GRUNTOWYCH POD SPODEM A DO TEGO NIE BEDA BUDOWANE RAZEM TAK JAK MOWIA W ATTIS TYLKO E BEDZIE PIERWSZY A POZA TYM PANU OZNAJMIONO ZE MA NA WYKONANIE SANITARKI 12 MIESIECY OD SKONCZENIA STANU SUROWEGO takze widzicie sytaucja jest nie zaciekawa bowiem w jajo nas robia i tyle, mysle ze czas wziac sie za nich i te ich sciemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kondzik Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.centertel.pl 30.07.08, 20:44 aha i co najlepsze powiedzial ze osiedle moze bedzie skonczone z najmniej 3 misiecznym opoznieniem conajmniej bo powiedzial ze jest opoznienie poczatkowe i poprostu sie nie da przyspieszyc z przyczyn technicznych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papa Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 22:04 Attisy czy wy sie nie boicie chodzic po ulicy ?!!! Wyrazy uznania za odwage.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqqq Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 13:10 qqqqq Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokator Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.crowley.pl 31.07.08, 16:52 Ja też tam sie osiedle. Zapraszam na forum ogrodypiasta.phorum.pl Odpowiedz Link Zgłoś
dzioli Re: Ogrody Piasta Attis Development 31.07.08, 16:53 Nowe forum. ogrodypiasta.phorum.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANIA Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.08, 09:56 lepiej nie popędzać robotników. W przyspieszonym tempie robią byle jak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mietus Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.08, 20:37 czy ktoś był ostatnio na budowie i sprawdzil co w trawie piszczy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
simonii_1 Re: Ogrody Piasta Attis Development 04.08.08, 21:03 Sluchajcie, dostaliscie wezwania do zaplaty?? dlaczego na protokole podpisuje sie ktos z upowaznienia i nie jest nigdzie wymieniony, tak naprawde to nikt nie wiem kim jest ten z upowaznienia.... Odpowiedz Link Zgłoś
michaszek1 Re: Ogrody Piasta Attis Development 05.08.08, 11:31 Cześć wszystkim, jesteśmy przyszłymi mieszkańcami bloku D, dostaliśmy wezwanie do zapłaty ale nie ma tam podpisu nikogo z upoważnienia?Są podpisy kierownika budowy i inspektora nadzoru.Mamy pytanie czy zanim zapłacicie drugą transzę bierzecie rzeczoznawcę do sprawdzenia stanu budowy?Pozdrawiamy M&M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mietus Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.08, 14:38 niech protokol podpisze ten co umowe, cwaniaki- myslicie ze inspektor budowy czy ktos tam kogo nie ma nigdzie w umowie bedzie bral odpowiedzialnosc, co za kretyni, pozniej beda mieli wymowke ze to nie oni podpisali i oni sie na tym nie znaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 88.220.126.* 06.08.08, 12:34 czyli protokoły dostali na chwile obecną tylko mieszkancy D i E ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kondzik Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.08, 12:58 Alu tak jest tylko D i E i tak bedzie bo A dostaniemy dopiero pod koniec roku nie wierzysz zapytaj sie na budowie tylko uwazaj tez kogo bo pewnie attis juz im trzyma geby na klodke bo juz nie chca tak chetnie mowic jak wczesniej Ja wybieram sie do Attisa w nast tygodniu i zrobie tam taki raban ze szok bo wg pana Radosława jak ostatnio bylem mowil mi ze 15 sierpnia bedzie A pierwszy etap skonczony i pojde do tego goscia i tak mu wygarne ze szok bo w ciula to moze walic sobie z zona albo tesciowa ale nie ze mna i za taka kase a poza tym bede nalegal na rozmowe z Prezesem mysle ze bedzie ciezko ale sprobowac warto Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alsmir11 Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.ptim.net.pl 06.08.08, 14:44 Byłam wczoraj w attisie... blok C ma dostać protokół ukończenia pierwszego etapu na koniec sierpnia.... ale żeby ta informacja była pewna to nie powiem, bo od czerwca słyszałam już o trzech terminach.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ffffff Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 16:43 fff Odpowiedz Link Zgłoś