archiwumlgs 04.04.08, 12:39 Apartamenty Boernerowo, Gąsiorowskiego Sp. z o.o. GW Budner. Szukam kontaktu z osobami zainteresowanymi zakupem oraz z tymi którzy już kupili. gg 900056, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nn Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg IP: *.chello.pl 11.04.08, 07:36 są zdecydowanie za drogie.............miejsce dobre to fakt ,ale wykończenie właściwie w standardzie apartamentów a to za mało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg IP: *.chello.pl 11.04.08, 07:48 nikt nie kupił zwykła zagrywka sprzedającego............ja też zaczekam aż zmiękną ,bo cena jest zbyt wygórowana o 10-15% zawyżona ...............kto kupi po tej cenie ,to czysty zysk dla firmy, jak zorientują się ,że "worek chętnych " się zatkał obniżą.........pewnie na jesieni........................mają z czego bo zarobek za 1 m2 wynosi ok 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
markeasy Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg 11.04.08, 20:05 Chyba to przesada,że nikt nie kupi, zresztą dopiero co zaczeli sprzedawać Developera znam i jakoś mi nie pasuje ta teoria,ale z drugiej strony w tym biznesie jest normalne,że chce zainkasować, wybudować i iść dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg IP: *.chello.pl 18.05.08, 17:56 gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,5214194.html Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz.kluj Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg 11.04.08, 12:57 Ja tez bylem zainteresowany, ale nie za te pieniadze. Mowili cos o 9 czy 10 za metr za 3 pokojowe mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.08, 20:29 a jakie są ceny i gdzie w necie można coś konkretnego na ten temat się dowiedziec ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp-lkh Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg IP: *.radiopin.pl 16.04.08, 11:58 Witam, z cenami jest tak, że devoloper dla kazdego mieszkania ma inna cene, zalezy to od metrazu, kondygnacji i budynku, oraz polozenia wzgledem stron świata. generalnie najdrozszy jest budynek D, taki najbardziej w głebi - tam jest najciszej i w zasadzie wiekszosc mieszkan juz jest sprzedana lub zarezerwowana. Cena średnio oscyluje w przedziale 9900 do 11 000 z metr, piwnice sa po 2 800 za metr srednia ich wielkosc to ok 3 - 4 metrow, miejsca garazowe sa po 35 tysiecy, sa tez miesjca jakby podwojne, ale w ukladzie ze jeden samochod stoi za drugim, wtedy cena za oba to 35 + 20 czyli 55 tysiecy. Ale najlepiej udac sie do nich do biura - tam jest bardzo mila Pani Natalia i wszystko wyjasni. No i zawsze warto starac sie o rozmowe z Prezesem, podobno mozna liczyc zawsze na jakies drobne bonifikaty. a co do lokalizacji ...miejscowka jest genialna ... na samym skraju lasu, obok na ternie obecnych garazy pewnie w przyszlosci bedzie jescze sie cos budowało, ale plan zagospodarowania zezwala tylko na niską zabudowę, w poblizu szkola, przedszkola, sklepy, tramwaj, petla autobusowa i masa super terenow na spacery i rowerowe wycieczki. uff - zabrzmialo jak reklama :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupiec Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg IP: 217.98.20.* 16.04.08, 14:42 bo to jest reklama cena jak na tą lokalizację jest z kosmosu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp-lkh Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg IP: *.radiopin.pl 16.04.08, 16:29 Owszem tanio nie jest, ale to niest mrówkowiec JW gdzie mieszkania sprzedaja po 7 - 8 tysiecy za metr. Jednak zupelnie inny standart :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg IP: *.chello.pl 16.04.08, 18:48 jeśli już to STANDARD a nie standart a te okna porte-fenetre ,którymi się chwalą to zakłada większość developerów którzy aspirują do "budowy apartamentów"...........w sumie za drogo liczą i tyle......... to nie mrówkowiec ale apartament też chyba jeszcze nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.08, 20:30 o wysokich "standartach" było już raz pisane na całostronicowych reklamach Osiedla Leśnego bleeee hmmm. Zastanawiajace. No coż oklice pobieznie znam i cena jest jak dla mnie mocno wygórowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg IP: *.chello.pl 16.04.08, 18:00 czy ja wiem.......ten budynek D może się i sprzedał ale widok z niego na obskurne wojskowe blokasy, wojskowy śmietnik i parking..........nie uważam żeby był najlepszy chyba lepsze będzie to osiedle na miejscu garaży........ale to przyszłość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szperacz Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg IP: *.aster.pl 27.04.08, 09:43 209.85.129.104/search?q=cache:fek7wCacdwMJ:www.nie.com.pl/art8550.htm+g%C4%85siorowskiego+sp.+z+o.o.+%2B+budner&hl=pl&ct=clnk&cd=7&gl=pl&client=firefox-a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość nie gość Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg IP: *.chello.pl 27.04.08, 09:59 no no no kto by pomyślał? -ktoś tu ostro "wali w czuba" i chce nadmiernie się wzbogacić .Artykuł dość interesujący. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp-lkh Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg IP: *.radiopin.pl 29.04.08, 12:36 uuuu - ostro, interesująco, ale z uwagi na wiarygodność czasopisma bez emocji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp-lkh Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg IP: *.radiopin.pl 29.04.08, 15:29 a w ogóle to ten artykuł jest do niczego - same kłamstwa - sprostowanie jest tez na tej stonie : www.nie.com.pl/art8920.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOść Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg IP: *.chello.pl 29.04.08, 21:34 SPROSTOWANIE SPROSTOWANIEM.!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOść Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg IP: *.chello.pl 29.04.08, 21:35 SPROSTOWANIE SPROSTOWANIEM.!!!!!! ale coś musiało być na rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rest Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg IP: *.chello.pl 30.04.08, 09:55 Nieprawdziwa jest też wiadomość, że Prezesem BK INVEST sp. z o.o. jest Pan Marek Budner oraz, że BK INVEST sp. z o.o. nabyła nieruchomość przy ul. Gąsiorowskiego »6 razy taniej«, bowiem nabycie tej nieruchomości od WAT nastąpiło zgodnie z porządkiem prawnym i zasadami uczciwych praktyk rynkowych. W nabyciu nieruchomości przy ul. Gąsiorowskiego nie mieli udziału ludzie »związani niegdyś z WSI«. ................hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscinny Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.08, 13:44 jak dla mnie Ci co ich nie stać chcą zdyskredytować wykonawcę, polskie klimaty ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp-lkh Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg IP: *.radiopin.pl 30.04.08, 15:27 Daleki byłbym od takich stwierdzeń, niemniej prawda jest że w Polsce uwielbiamy doszukiwac sie wszedzie afer i przekrętów. A może jednak warto pomyśleć, że pewne procesy dzieją się zgodnie z literą prawa. ps. to że ktoś chce zarobic rozpoczynajac inwestycje jest dla mnie oczywiste. W końcu po to ma firmę. W czynie społecznym mozna jutro iść na pochód pierwszomajowy Odpowiedz Link Zgłoś
markeasy Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg 11.05.08, 08:53 wymiana zdań dość interesująca ; ktoś tu ma za mało kasy a ktoś chce jej chyba za dużo cóż bywa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg IP: *.wat.edu.pl 12.05.08, 17:19 cztery metry od granicy dzialki firma a.p.p.o i sm strop zbuduje bloki 5-cio pietrowe!!!plany do wgladu w um.bemowo wydz.architektury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bemowiak Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg IP: *.de.ibm.com 13.05.08, 11:03 Co prawda nie bylem w wydziale architektury a tylko dzwonilem i powiedziano mi, ze obecnie nic nie jest tam planowane oprocz inwestycji Budnera. Wokol sa tereny prywatne ,zapewne cos kiedys powstanie ale napewno nie mrowkowiec bo musi nawiazywac do aktualnej (niskiej) zabudowy. Z ktorej strony inwestycji maja powstac te bloki 5cio pietrowe bloki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp-lkh Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg IP: *.radiopin.pl 13.05.08, 12:53 na pewno od strony ulicy ...a skoro 5 metrów od granicy to może na samej ulicy ...:))))) Niektórzy ludzie mam wrażenie z natury muszą się przyczepiać do wszystkiego ...nawet do tego co nie istnieje ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg IP: *.wat.edu.pl 13.05.08, 16:03 na pasie zieleni miedzy radiowa 21 i 21a ablokiem STOEN beda 3 bloki 5-cio pietrowe ostatni na wysokosci drewnianej szopy oraz 2 blokipo drugiej stronie r21 ir21a.Mieszkancy wspolnot skladaja juz protesty decyzja o zabudowie jest do wgladu wwydz.architektury.CIEKAWE JAK sp- lkh to skomentuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bemowiak Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg IP: *.narwik.waw.pl 13.05.08, 20:14 Rozmawialem z deweloperem. Rzeczywiscie wiedza o planach sasiadujacej inwestycji. Nie wiem zatem z kim rozmawialem przez telefon w wydziale architektury ale wizytowke wystawiaja sobie niezla. Zaczalem sie zastanawiac czy nie zadzwonic do tej spoldzielni i nie zapytac kiedy i w jakim standardzie zamierzaja budowac. Gdyby budowali w ciut nizszym standardzie i w nizszej cenie wstrzymalbym sie z zakupem mieszkania u Budnera. Budner ma ladna dzialke, raczej porzadnie wybuduje ale cena ponad 10tys/m2 to b duzo. Ofert po 10tys/m2 w rownie dobrych lokalizacjach (a napewno blizej centrum) jest sporo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp-lkh Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg IP: *.radiopin.pl 14.05.08, 12:37 Wywołany do tablicy jestem :), teraz w Twoim opisie jest wiecej precyzyjnego info. No więc po pierwsze na razie nikt nikomu niczego sprzedał, nie użyczył itd. To dopiero pomysł, nie ma na razie ani projektu bloków, ani wniosku o pozwolenie ani nic. Dopiero sa to przymiarki, które jak słusznie napisano - już są oprotestowne. Owszem bloki przy Radiowej mają pomiędzy spore pasy zieleni, ale jakoś trudno mi uwierzyć, że ktoś zacznie tu inwestycję polegajaca na wciskaniu wyższych budynków pomiędzy niższe. Nawet jesli to jakby popatrzać tak układzie stron świata - te teoretycznie nowa inwestycja będzie po pólnocnej stronie osiedla Budnera, wieć jakby po stronie najmniej istotnej, wydaje mi sie ze najcenniejsza strona z uwagi na rozkład światła to południe, zachów, wschód i północ. Ale poki nie ma decyzji ...to spekulowac można ...tylko po co? co do cen mieszkań ...rada prosta jak drut - N E G O C J O W A Ć ! A można i to skutecznie ...rynek już nie jest tak chłonny i developerzy też mają tego świadomość :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg IP: *.chello.pl 14.05.08, 21:38 no rzeczywiście po co spekulować DECYZJA NR. WZ 63/2008 O WARUNKACH ZABUDOWY po rozpatrzeniu wniosku APP-O sp. z.o.o. złożonego w dniu 10.09.2007 i uzupełnionego w dn. 31.01.2008 przekazanego do Delegatury Biura Architektury i planowania przestrzennego w dzielnicy Bemowo w dn. 21.12.2007 Warszawa Powstańców Śląskich. Szanowny sp-lkh proszę sprawdzić bo to co pan/pani pisze pisze to czysta fantazja. Tu porostu niedługo zniknie las i powstanie blokowisko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp-lkh Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg IP: *.radiopin.pl 15.05.08, 11:36 No dobrze - i co w związku tym? Koniec świata - jak mawiał Pan Popiołek. Powiesić się? Płakać? Będzie to będzie, to trochę tak jak z tym, ze kady chciałby mieć obok siebie cosze i las, a z drugiej strony dobry dojazd, komunikacje i inne przyjemnosci. Mieskzanie w miescie ma swoje wady i zalety z wszelkimi tego konsekwencjami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian3 Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 12:06 Podać developera do sądu z świadome wprowadzanie w błąd i doprowadzenie kupujących do niekorzystnego rozporzadzania swoim mieniem i zażądać obnizenia ceny o 1/3, lub mozliwości wypowiedzenia umowy z winy dewelopera ze zwrotam prez niego kar przewidzianych w umowie i wszystkich kosztów poniesionych przez kupujących wraz z odsetkami. Należy również rozważyc pociagnięcie developera do odpowiedzialności karnej za pospolite oszóstwo (odpowiedni wniosek do prokuratury). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp-lkh Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg IP: *.radiopin.pl 15.05.08, 14:24 Normalnie IV RP się kłania ... jak u Ziobry. Prostestować, składać do prokuratury i w ogóle pod mur ... Tylko po co? Nie pasuje komuś to nie kupuje. Dementuję - 5 pieter - niewykonalne - bo mozliwe jest maksymalnie 12 metrów wyskości - więc wiecej niż 4 kondygnacje nie wyjdą - chyba że dla karłów. Decyzja opisuje tylko warunki jakie nalezałoby spełnić. Aby na jej bazie starac sie o pozwolenie musza zgodzić sie strony - czyli m.in wspólnota, wojsko i wspólnota Stoenowa. Bloki woojskowe sa w stanie do remontu. I myślę (bo tego nie wiem) że pewnie by sie zgodzili gdyby przyszly inwestor zrobił im komplekoswy remot bloków. Tylko komu sie to będzie opłacało? Na pewno nie nowemu inwestorowi, który zresztą postwiłby budynki na gruncie z prawem użytkowania a nie własności. Najpewniejsze informacje są w wydziale architektury Urzędu Gminy Bemowo. Do tego w tych warunkach jest wzmianka o zachowaniu zieleni i terenów pod plac zabaw. Sprawa może sie toczyc jeszcze wiele lat. Podsycanie emocji nie ma sensu. Ja nie czuję sie oszukany ani wprowadzony w błąd. Tym samym tyle w tej sprawie - zamykam tę dyskusję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg IP: *.chello.pl 16.05.08, 00:04 do sp-lkh ma Pan zadziwiający dar przeczenia samemu sobie. Z decyzji o której wspomniałem "Zabudowa o 5kondygacjach wraz z garażami podziemnymi, przewidywana pow. zabudowy max. 2250 m2 , wysokość projektowanej zabudowy max. 15 metrów, przewidywana liczba miejsc postojowych 98..." będą tu mieszkali tacy sami ludzie jak Pan, którzy też mają samochody potrzebują szkoły i przedszkola. Tylko, że wtedy będzie to już nie Park Leśny Bemowo tylko blokowisko. Nikt nie wątpi, że Pana budynki i obecne stracą na wartości.. Witam nowych sąsiadów i mam nadzieję, że szybko się tu odnajdą. Musicie Państwo już teraz zadbać aby wasze osiedle, które już na planach wygląda rewelacyjnie nie znalazło się pomiędzy innymi blokami. Jeżeli ruszy budowa tego osiedla to przez 2 lata będziemy tu mieli potężny plac budowy i setki ciężarówek. Ponieważ jest planowany remont skrzyżowania przy pętli autobusowej(która ma być z resztą przeniesiona w okolice Radiowej 26) będą tu na pewno duże utrudnienia. W najbliższym czasie ma się odbyć podobno w U dz. Bemowo sesja na temat starego Bemowa i będzie można z pierwszej ręki dowiedzieć się co nas czeka. Również zamykam tą dyskusję gdyż taka jak w wykonaniu sp-lkh nie ma sensu. Może spotkamy się na leśnym spacerze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bon Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 14:47 Panie Damianie3, się pan/pani tak podniecił tematem ;) oszustwo a nie "oszóstwo"!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian3 Dzięki za zwrócenie uwagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 15:34 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziona Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 20:49 tak z innej beczki: studiuje namiętnie plany swojego mieszkania i już się cieszę na to jakie będzie śliczne i praktyczne a jeśli chodzi o resztę to chciałabym tylko miec ludzkich sąsiadów coby było z kim miło pare słów zamienić.. decyzja o kupnie zapadła ponieważ okolica nader sympatyczną jest a gdyby bardziej mnie ciągnęło do głuszy to za parę lat kupię działkę pod domek w totalnej dziczy ;) pozdrawiam wszystkich sympatycznych malkontentów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oses Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 21:04 To witam Sąsiadkę, widzę mamy podobne zajęcie ja też nic tylko studiuje plany mieszkania, również mam nadzieje na normalnych sąsiadów bo to podstawa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp-lkh Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg IP: *.radiopin.pl 15.05.08, 21:35 :) a który blok ? Odpowiedz Link Zgłoś
ma-rq Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg 06.09.08, 15:02 Wszystkie, bo to agencja sprzedaży. Buahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bemowiak Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg IP: *.de.ibm.com 16.05.08, 10:10 Ja rowniez witam przyszych sasiadow, klania sie sasiad z bloku B. P.S. Zauwazylem pierwsza reklame tego osiedla w wyborczej. Na poczatku sprzedazy pani Natalia mowila, ze ma liste 70 osob zainteresowanych a tylko 64 lokale. Ciekawe ile lokali im jeszcze zostalo skoro juz zaczynaja sie oglaszac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
markeasy Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg 18.05.08, 09:33 Gość portalu: Bemowiak napisał(a): > Ja rowniez witam przyszych sasiadow, klania sie sasiad z bloku B. > > P.S. Zauwazylem pierwsza reklame tego osiedla w wyborczej. Na poczatku sprzedaz > y > pani Natalia mowila, ze ma liste 70 osob zainteresowanych a tylko 64 lokale. > Ciekawe ile lokali im jeszcze zostalo skoro juz zaczynaja sie oglaszac ;) .....................pewno sporo,ja też byłem na tej liście ale w porę się wycofałem. Mnie też zapewniano ,jaki to ścisk w kolejce itd w kontekście przebiegu tego forum widzę ,że dokonałem właściwego wyboru Z atutów osiedla, które uzasadniałyby cenę pozostało naprawdę niewiele architektura od samego początku budziła moje wątpliwości -jest po prostu siermiężna co do wykończenia to wszyscy developerzy budują podobnie, a te dodatki w żaden sposób ceny końcowej nie uzasadniają- jest taka tendencja i już/oczywiście rozmawiamy o tzw. apartamentach- termin ostro nadużywany/ co do wysokości zabudowy to jest ona podyktowana wymogami planu miejscowego a nie dbałością developera o komfort mieszkańców z planów mieszkań w zasadzie tylko jeden rodzaj jest jako tako zaplanowany wreszcie lokalizacja - cóż w kontekście tego co napisano nie stanowi już żadnego atutu, a z dojazdami do centrum jest jednak spory problem, zwłaszcza w godzinach szczytu Wszystko co tu napisano, pomimo nawet pewnej agresji wypowiedzi i ataków na developera, utwierdziło mnie w podjętej decyzji Waszym sąsiadem jednak nie będę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziona Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 12:43 miło pożegnac Twoje malkontenctwo, ciao:) Odpowiedz Link Zgłoś
markeasy Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg 20.05.08, 16:07 malkontenctwo jak malkontenctwo.....po prostu nie jestem durnowaty.......nigdy nie płacę więcej niż trzeba..........a to "ciao" to odzywka z agencji czyż nie tak ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg IP: *.spray.net.pl 20.05.08, 18:08 mam pytanie czy kredytujecie swoje mieszkania, bo niestety budowa jest oprotestowana i bank moze nie wyplacic budnerowi pieniedzy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg IP: *.chello.pl 20.05.08, 19:44 coraz lepsze kwiaty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg IP: *.spray.net.pl 20.05.08, 21:25 no fakt, bank wymaga oswiadczenia o nie zaskarzeniu decyzji o pozwoleniu na budowe, niestety obecnie budner nie moze takiego zaswiadczenia wystawic.Jestem ciekawa czy jak ktos wplaca swoje pieniadze to w ogole o czyms takim wie ? Oczywiscie staraja sie jak najszybciej to zalatwic, ale pewne sprawy w sadach sie ciagna, a to niezbyt dobrze dla przyszlych mieszkancow i losow budowy !!! Napiszcie moze macie w tej sprawie jakies pozytywne wiesci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg IP: *.chello.pl 20.05.08, 21:29 radiopin.pl- neoplus.adsl.tpnet.pl rozmowa inwestora z wykonawcą i wykonawcy z inwestorem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp-lkh Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg IP: *.radiopin.pl 21.05.08, 16:40 jakieś bzdury! czy nawet gdzie kto pracuje musi wzbudzać emocje:) ? co do stwierdzenia "o agencji" to autor jest burakiem i tyle. Używanie takich zwrotów publicznie jest delikatnie pisząc niegrzeczne. Ale do rzeczy. Pozwolenie jest prawomocne, jednak ktos z sasiadów sie odwołał - miał prawo. Wojewoda mazowiecki to odwołanie 31.12.2007 oddalił i temu komuś postała jeszcze mozliwosc odwołania sie do WSA. Tak zrobił - bo miał takie prawo. WSA sprawe zbadało i poprosiło o opinię rózne strony i ostatecznie protest oddaliło. Teraz to kwestia procedur obiegu dokumentów i tyle. Co do kredytowania. Developer dołacza ankeks do umowy z informacja że realizacja płatności przez klientów oczywiscie będzie następowała, gdy deweloper otrzyma pismo z klauzulą ostatecznosci i przekaze je tym z którymi podpisał umowę. A prostest tego kogoś jest banalny .... zawsze jesli nie widomo o co chodzi to chodzi o kasę. Poprzedni własciciel nieruchomosci dogadal sie z Budnerem, podpisał zgode, a potem sprzedał swoją nieruchomośc. Nowy nabywca nie wiedział ze poprzedni właściel porozumial sie i teraz się odwołuje. Tyle ze to sprawa pomiedzy tym co sprzedał a tym co kupił. Deweloper dopełnił wszystkich procedur i dlatego sprawa jest po kolejnym odwołaniu oddalana. Ale ze procedury prawne sa jakie sa to musi to trwać. Ot cały sekret. Dla wyjasnienia - sam jestem w sytuacji czekania na decyzje kredytowa i musialem to wszystko ustalic i sie wywiedziec co i jak. Kazdy kto podpisał umowe z deweloperm jest o tym informowany. Nie ma w tym żadnej tajemnicy. Mam wrazenie że raczej osoby usilnie negujace te inwestycje mają jakiś inny kłopot. Może sprzedało sie już to co było na celowniku? Nie warto bić piany bez sensu. Lepiej bazować na faktach a nie jadzie. Dobrego weekendu.M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg IP: *.spray.net.pl 21.05.08, 18:07 masz racje niektorzy sa bardzo jadowici i utwierdzeni o swojej madrosci skoro nie kupili od budnera mieszkania i nie dali sie nabrac, a moze zdradza nam gdzie mozna zakupic w lepszej cenie i lepszej lokalizacji mieszkania.Nam jakos nie udalo sie nic fajnego znalezc :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg IP: *.chello.pl 08.07.08, 19:22 boś frajer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziona Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.08, 15:58 oj prostym i biednym ty człowiekiem jestes i dobrze, że nie będziesz tu mieszkał :) Odpowiedz Link Zgłoś
ma-rq Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg 06.09.08, 14:58 Sprzedawca tych mieszkań nie powinien w taki sposób obrażać ludzi. Wypowiedź się nie podoba, to od razu chamskie teksty. Taka światowa to pani nie jest, żeby innym ubliżać. Osoba o prostackim nicku dziona uważa się za nie wiadomo kogo. Buahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp-lkh Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg IP: *.radiopin.pl 09.09.08, 15:43 Ejże szanowny internauto! Waż słowa - proszę! Odpowiedz Link Zgłoś
markeasy Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg 13.10.08, 17:08 tak też to i rozumiem ale z chamami nie ma co dyskutować i wdawać się w "pyskówki". Faktycznie "dziona" tak mi się kojarzy i nic na to nie poradzę, zresztą nick to nic.........................sposób wysławiania się mówi sam za siebie...........a co do developera to rzeczywiście zatrudnia chamów , skoro w ten sposób są w stanie publicznie obrażać potencjalnych czy też byłych klientów...........zresztą ten Dżentelmen/ nie gentleman !!!!!/ jest nie tylko tym czym jest ale również wierutnym kłamcą...........wszystkim faktom które zostały ujawnione na forum zaprzeczał, a przyciśnięty do muru bagatelizował. Ciekawe dlaczego sam tam nie zamieszka , skoro jest tak pięknie i miło. Inwestycję skreśliłem..........developera też, bo jest bardzo nie w porządku wobec klientów , co napisałem wcześniej podtrzymuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glusia Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg IP: 87.204.14.* 14.10.08, 15:35 ...a ja tak sobie to wszystko czytam...i czytam...i dziwi mnie fakt, ze ktos kto nie kupil mieszkania w tej inwestycji, ciagle jednak czyta te forum i ujada...tu do "markeasy" - wydaje mi sie, ze po prostu nie bylo Cie stac na te mieszkanie i nie mozesz sobie tego odzalowac! bo niby czemu ciagle ujadasz i wchodzisz na te forum ? Myslisz, ze tego typu mieszkanie ktos laskawie sprzeda Ci za 5000zl/m2 ??? Naprawde nie rozumiem takich ludzi. Trzeba sobie powiedziec, ze za "wysokie progi jak na Twoje nogi". Pozdrawiam przyszlych sasiadow, sasiadka z bloku B. Odpowiedz Link Zgłoś
ah-g Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg 17.06.08, 11:44 mnie się lokalizacja super podoba. Cena owszem wysoka, ale za to mieszkańców niewiele. Okolica też nie będzie z wysoką zabudową. Można czekać aż obniżą ceny, ale czy wtedy będzie to na co się liczy?? Ktoś już kupił - szukam kontaktu z nowymi sąsiadami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bemowiak Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg IP: *.de.ibm.com 20.06.08, 10:09 Ja sie mocno zastanawiam nad kupieniem ale tez wydaje mi sie, ze deweloper przycisniety odsetkami od kredytow z czasem zacznie spuszczac z tonu... To nie jest b. duza fima wiec mozliwosci finansowania bez dopluwu swiezej gotowki od nowych klientow zapewne sa ograniczone. Pisza, ze sprzedali 40% mieszkan - tych z dobrym stosunkiem ceny do jakosci. Ciekawe co bedzie z reszta... Odpowiedz Link Zgłoś
ah-g Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg 20.06.08, 12:41 Dobra cena do jakości?? Ja już sama nie wiem. Lazurowa, Kocjana ma być dużą ulicą, która biec będzie na most północny. Poza tym w podobnej lokalizacji jest inwestycja Budimexu na Kocjana - no i tam mieszkanko jest dużo tańsze, a i szybciej będzie gotowe. Owszem jest dużo mieszkań tam - ale ma to swoje wady i zalety. Kurcze sama nie wiem, ale kuszą mnie w tym budimeksie Odpowiedz Link Zgłoś
madrekate Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg 27.09.08, 22:38 Jest jeszcze SANSARA, tam trasa nie dotyka... pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmywak Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg IP: *.acn.waw.pl 29.09.08, 15:27 wlasnie czekam na decyzje kredytowa. jestem zdecydowany. budyneczek A, 2pokoje. w tym tygodniu wszystko sie okaze. -- bemowiak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ah-g Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg IP: *.centertel.pl 30.09.08, 16:17 Też mi się bardzo podobało, ale jak juz postawili - to bardzo blisko siebie te budynki. Ale nam głównie o cenę chodziło - zeszli nam raptem 3% a i tak metr powyżej 10 tyś. był. Tak było w czerwcu - a jak jest teraz z cenami?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmywak Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg IP: *.acn.waw.pl 02.10.08, 09:57 9,7k za m2 w mieszkaniu 55m2, 2 pietro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ah-g Re: Apartamenty Boernerowo, Budner, Gąsiorowskieg IP: *.centertel.pl 02.10.08, 16:38 Nadal jeszcze drogo Odpowiedz Link Zgłoś